JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20151209/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20151209/336934-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Polkowice: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Ośrodka Pomocy Społecznej 
wPolkowicach</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 336934 - 2015; data zamieszczenia: 09.12.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Lipowa 2, 59-100 Polkowice, woj. dolnośląskie, tel. 76 7246700, 7246704, faks 76 7246703.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.ops.polkowice.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> www.bip.ops.polkowice.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Ośrodka Pomocy Społecznej 
wPolkowicach.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa do stołówki Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach artykułów żywnościowych wyspecyfikowanych poniżej. Dostarczany przedmiot dostawy musi odpowiadać wymogom określonym przez rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. L 139 z 30.04.2004, str. 1 - 54; Polskie wydanie specjalne Rozdział 13, Tom 34, str. 319), jak również ustawę z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914) oraz przez inne akty prawne z zakresu prawa żywnościowego..</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li></li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.80.00.00-6, 15.30.00.00-1, 15.80.00.00-5, 15.81.00.00-9, 15.89.60.00-5, 03.14.25.00-3, 15.87.00.00-7.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 9.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Spełnią warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy oraz nie podlegają wykluczeniu z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Należy wykazać wykonanie, a gdy dostawy mają charakter ciągły lub okresowy i nie zostały zrealizowane, aktualne wykonywanie w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a w przypadku gdy okres prowadzenia działalności przez wykonawcę jest krótszy, to w tym okresie, co najmniej dwóch dostaw realizowanych na podstawie dwóch odrębnych umów i mających za przedmiot artykuły żywnościowe dostarczane na potrzeby stołówek szkolnych, przedszkoli lub innych zakładów zbiorowego żywienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania oraz załączyć dokumenty (np. referencje), że te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Spełnią warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Spełnią warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Spełnią warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Oświadczenie o spełnieniu warunków - zał. numer 1 
załącznik nr 3 - doświadczenie wykonawcy - wykaz usług (SIWZ)
dokumenty potwierdzające należyte wykonanie względnie wykonywane 
(np. referencja, końcowe protokoły odbioru) w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a w przypadku, gdy okres prowadzenia działalności przez wykonawcę jest krótszy to w tym okresie, co najmniej dwóch dostaw realizowanych na podstawie dwóch odrębnych umów i mających za przedmiot artykuły żywnościowe dostarczane na potrzeby stołówek szkolnych, przedszkoli lub innych zakładów zbiorowego żywienia. 
Dokumenty dot. Przynależności do grupy kapitałowej zał. numer 4. 
Dowodami, o których mowa w pkt. IV ppkt.1.1 lit. c. są
poświadczenia ( referencje, końcowe protokoły odbioru ) 
oświadczenia wykonawcy, jeżeli w uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie poświadczeń , których mowa w ppkt.1.
Pełnomocnictwo wystawione dla osoby składającej ofertę, podpisane przez osobę   upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy, w przypadku składania oferty 
przez pełnomocnika; 
W przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie, do oferty musi być dołączony dokument ustanawiający przez Wykonawców chcących startować wspólnie wspólnego pełnomocnika; 
W przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie, dokumenty, tj.: oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust.1 ustawy, 
oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy Pzp oraz dokument wymieniony w punkcie 1.1 lit. b muszą być złożone przez każdy podmiot; 
Przedsiębiorcy występujący jako spółka cywilna zobowiązani są do załączenia umowy spółki cywilnej, celem ustalenia osób uprawnionych do reprezentowania spółki; 
Oświadczenia wykonawcy zgodnie z załącznikiem nr 1 Formularza ofertowego; 
W przypadku osób fizycznych zaleca się złożenie zaświadczenia o wpisie 
do ewidencji działalności gospodarczej zawierające wskazanie prowadzonej działalności gospodarczej 
Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów w zakresie wiedzy i doświadczenia do wykonania zamówienia na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia, w sytuacji określonej w art. 26 ust. 2b ustawy</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.bip.ops.polkowice.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> www.bip.ops.polkowice.pl.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 17.12.2015 godzina 11:00, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej w Polkowicach
ul. Lipowa 2
59-100 Polkowice.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> PRODUKTY MLECZARSKIE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> PRODUKTY MLECZARSKIE

Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany +/- 20% ilości  podanych art. żywnościowych 

1.	Jogurt naturalny 3% tł. op. 400g, wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu  ( WE) nr 1333/2008,bez  uszkodzeń mechanicznych.	szt	200
2.	Jogurt owocowy z duża zawartością owoców, wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu ( WE) nr 1333/2008,bez  uszkodzeń mechanicznych.	szt	400
3.	Masło śmietankowe powstałe ze śmietany, dobrej jakości, min 82% tłuszczu zwierzęcego, wyraźnie oznakowany okres przydatności do spożycia.	kg	50
4.	Mleko świeże 2% , dobrej jakości, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia  bez dodatku cukru i substancji słodzących, w kartonie	litry	250
5.	Ser żółty bloki (salami ,gouda, edamski )  wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu ( WE) nr 1333/2008,bez  uszkodzeń mechanicznych.	kg	12
6.	Śmietana 12% kwaśna kubek 400 g,  wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu ( WE) nr 1333/2008,bez  uszkodzeń mechanicznych.	szt	300
7.	Śmietana 18% UHT  słodka kartonik 500g,  wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu ( WE) nr 1333/2008,bez  uszkodzeń mechanicznych.	szt	300
8.	Śmietana 30% op. karton 500 g,  wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu ( WE) nr 1333/2008,bez  uszkodzeń mechanicznych.	szt	360
9.	Twaróg krajanka  półtłusty bloki  na kg,  wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu ( WE) nr 1333/2008,bez  uszkodzeń mechanicznych.	kg	180.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> MIĘSO, PRODUKTY MIĘSNE, WĘDLINY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> MIĘSO, PRODUKTY MIĘSNE, WĘDLINY
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany +/- 20% ilości  podanych art. żywnościowych


1.	Boczek surowy, wieprzowy, bez żeber, zawierająca min 80% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych.	kg	20
2.	Boczek wędzony, wieprzowy, bez żeber, zawierająca min 80% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych.	kg	40
3.	Filet z indyka (surowe mięso), zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych.	kg	200
4.	Filet z kurczaka świeży , zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży, bez kostki.	kg	340
5.	Flaki wołowe, krojone, blanszowane, op. ok 1 kg, zawierający min 80% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych.	kg	80
6.	Karkówka  wieprzowa b/k , zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych.	kg	350
7.	Kiełbasa biała wieprzowa, parzona, zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych.	kg	50
8.	Kiełbasa śląska, zawierająca min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych.	kg	300
9.	Kości wieprzowe naturalnie wędzone, zawierające min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych. o właściwych cechach organoleptycznych.	kg	50
10.	Łopatka świeża wieprzowa bez kości, zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych.	kg	950
11.	Mortadela, zawierająca min 42% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych.	kg	150
12.	Parówki, wyrób drobiowy, drobno rozdrobniony, wędzony, parzony, o zawartości piersi z kurcząt min 74% bez dodatku glutanaminianu sodu, fosforanu, wzbogacone kwasami omega 3 i 6 o właściwych cechach organoleptycznych.	kg	100
13.	Porcje rosołowe z kurczaka, świeże, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych. Konsystencja - jędrna, elastyczna. Powierzchnia - czysta, gładka, niezakrwawiona, niepostrzępiona, bez wystających złamań kości, przekrwień, głębszych ponacinań, lekko wilgotna. Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego.	kg	1000
14.	Schab wieprzowy b/k świeży, zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych.	kg	240
15.	Skrzydełka z kurczaka, świeże, zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych.	kg	190
16.	Szyje indycze, zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych.	kg	30
17.	Udka z kurczaka, świeże, zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych.	kg	770
18.	Wątróbka drobiowa świeża o właściwych cechach organoleptycznych, zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych.	kg	230
19.	Wołowina  bez kości, świeża, zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych.	kg	180
20.	Żeberka wieprzowe (mięsne), świeże, zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów, o właściwych cechach organoleptycznych.	kg	280.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany +/- 20% ilości podanych art. żywnościowych

1.	Chrzan  tarty 770 g , bez śladów uszkodzeń mechanicznych, w szklanym opakowaniu, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia, bez dodatku cukrów i substancji słodzących  zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli	szt.	25
2.	Cukier waniliowy op. 1 kg , bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia, bez śladów uszkodzeń mechanicznych,	kg	6
3.	Cukier op. 1 kg, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	kg	650
4.	Cieciorka,  bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia , bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli	kg	60
5.	Fasola biała drobna bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia bez śladów uszkodzeń mechanicznych, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli	kg	180
6.	Groch łuskany połówki, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	kg	290
7.	Fasola typu Jaś, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia , bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli	kg	180
8.	Herbata owocowo- ziołowa  z suszów ziołowych i owocowych , op. 25 szt., smaki : dzika róża i jabłko, malina, jagoda, żurawina,  truskawka, cytryna,  mięta , lipa,  rumianek , koper, melisa, bez śladów uszkodzeń mechanicznych	szt.	350
9.	Kasza  jęczmienna perłowa, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	kg	230
10.	Kasza gryczana, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	kg	220
11.	Kasza jaglana, bez śladów uszkodzeń mechanicznych,  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	kg	130
12.	Kasza manna  błyskawiczna, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	kg	35
13.	Kisiel z cukrem, różne smaki, op. 1 kg, bez śladów uszkodzeń mechanicznych,  bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli	kg	25
14.	Koncentrat pomidorowy  op. 0,9 litra  zawartości ekstraktu nie mniej niż 32% bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia,  bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli	szt.	240
15.	Makaron op. 1 kg z pszenicy durum (spaghetti, farfalle, linguinie, penne, rigatoni, rigate, literki,  świderki, muszelki, zacierka) bez śladów uszkodzen mechanicznych,  bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości soli/sodu wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	kg	1000
16.	Makaron op. 1 kg z pszenicy durum, rosołowy, 5-cio jajeczny, bez śladów uszkodzeń mechanicznych,  bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008, o niskiej zawartości soli/sodu wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	kg	105
17.	Mąka pszenna typ 450 op. 1 kg, bez śladów uszkodzeń mechanicznych,  bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli	kg	700
18.	Mąka ziemniaczana op. 1 kg, bez śladów uszkodzeń mechanicznych,  bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli ,  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	kg	90
19.	Musztarda łagodna op. 200 g w opakowaniu szklanym , bez śladów uszkodzeń mechanicznych,   bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli ,  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	szt.	50
20.	Majonez op 700 g w opakowaniu szklanym, min. 80g tł. bez śladów uszkodzeń mechanicznych,   bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008, o niskiej zawartości sodu/soli ,  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	szt.	40
21.	Napój herbaciany, op. 300g, granulowany,  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	szt.	380
22.	Olej rzepakowy 5l,rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 65% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%,  bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	szt.	150
23.	Tłuszcz roślinny do smażenia 200g, wskazany do podgrzania do wysokich temperatur (do 190 st. C), wartość odżywcza w 100g - 100g, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	szt.	60
24.	Tłuszcz do pieca konwekcyjno-parowego, op. 3,7l, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	szt.	3
25.	Ryż paraboliczny op. 1 kg, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	kg	400
26.	Ryż długoziarnisty, biały, op. 1 kg, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	kg	220
27.	Smalec op.200g, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	szt.	600
28.	Syrop owocowy op. min. 400 ml, bez konserwantów, bez barwników, z zagęszczonego soku min. 50%, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	szt.	300
29.	Soczewica zielona, czerwona, bez śladów uszkodzeń mechanicznych,  bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli ,  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	kg	50
30.	Sok z przecieranych owoców, op. min. 330 ml, bez konserwantów, bez barwników, z zagęszczonego soku min. 50%, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	szt.	200
31.	Sól o obniżonej zawartości sodu (bez antyzbrylacza) z dodatkiem potasu i magnezu, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia, bez widocznych śladów uszkodzeń mechanicznych.	kg	250
32.	Żurek z czosnkiem w płynie, op. 500ml, bez konserwantów, bez barwników, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	szt.	300.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> OWOCE, WARZYWA, PRZETWORY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> OWOCE, WARZYWA, PRZETWORY
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany +/- 20% ilości  podanych art. żywnościowych

1.	Ananas w syropie op.  565 g  bez śladów uszkodzeń mechanicznych, spożycia, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	szt	100
2.	Brokuł dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	180
3.	Buraki pakowane w workach po 10 kg dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	720
4.	Cebula biała, pakowana w workach po 15 kg,  nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	990
5.	Cebula czerwona, pakowana w workach po 15 kg,  nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	60
6.	Cytryna dojrzała, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	12
7.	Cukinia zielona, dojrzała, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	80
8.	Czosnek dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	40
9.	Czarna porzeczka, dojrzała, świeża, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	40
10.	Fasola czerwona, op. 400 g  w puszce bez śladów uszkodzeń mechanicznych, bez dodatku cukrów i substancji słodzących  zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli  	szt.	120
11.	Groszek konserwowy  op. 400 g ,bez śladów uszkodzeń mechanicznych,  bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli  	op	180
12.	Jabłka dojrzałe, nienadmarznięte, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	680
13.	Kalafior dojrzałe, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	230
14.	Kapusta biała dojrzała, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	950
15.	Kapusta czerwona dojrzała, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	150
16.	Kapusta kiszona pakowana w wiaderka o poj. 5 kg, dojrzała, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	630
17.	Kapusta pekińska dojrzała, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	180
18.	Koper nać pakowany  w pęczek dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	szt	450
19.	Kukurydza konserwowa op. 400 g  bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia,  bez dodatku cukrów i substancji słodzących  zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej  zawartości  sodu	szt.	200
20.	Mandarynka dojrzała, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	80
21.	Marchew pakowana  w  workach po 10 kg, dojrzała, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	1400
22.	Marmolada wieloowocowa o konsystencji twardej, op. 500g , pakowana w wiaderku, bez uszkodzeń mechanicznych, dobrej jakości	kg	80
23.	Ogórek kons. z cukrem, op. 500g, bez uszkodzeń mechanicznych	szt.	310
24.	Ogórek kiszony, pakowany w wiaderku 	kg	400
25.	Ogórek zielony, dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	230
26.	Papryka świeża, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	95
27.	Pieczarki dojrzałe, nienadmarznięte, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	280
28.	Pietruszka korzeń, pakowana w workach po 5 kg dojrzała, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	400
29.	Pietruszka zielona pakowana  w pęczki dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	580
30.	Pomarańcza dojrzała, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	80
31.	Pomidor dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	220
32.	Por pakowany  dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	szt	250
33.	Rodzynki  sułtańskie, bez śladów uszkodzeń mechanicznych,  bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli ,  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	kg	4
34.	Rzodkiewka, pęczek, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych 	szt	80
35.	Sałata lodowa, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	szt	150
36.	Sałata świeża, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	szt	320
37.	Seler korzeń, pakowany workach po 5 kg, dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	460
38.	Szczypior dojrzały, pęczek, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	szt	80
39.	Śliwka węgierka-sezon dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	45
40.	Szczaw konserwowy op. 300g, bez uszkodzeń mechanicznych	szt	300
41.	Truskawki świeże-sezon dojrzałe, nienadmarznięte, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	55
42.	Wiśnie świeże-sezon dojrzałe, nienadmarznięte, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	20
43.	Ziemniaki pakowane   dojrzałe, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	13500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> GOTOWE PRODUKTY MĄCZNE - CPV 15800000-5

Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany +/- 20% ilości  podanych art. żywnościowych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> GOTOWE PRODUKTY MĄCZNE
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany +/- 20% ilości  podanych art. żywnościowych

1.	Kluski śląski, świeże, nie mrożone, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	kg	125
2.	Kopytka, świeże, nie mrożone, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	kg	250
3.	Pierogi ruskie, nie mrożone, min. zawartość sera 50%, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. 	kg	300
4.	Pierogi z kapustą i pieczarkami, nie mrożone, min. zawartość kapusty i pieczarek 50%, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. 	kg	250
5.	Pierogi z mięsem, nie mrożone, min. zawartość mięsa 50%, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. 	kg	200
6.	Pierogi z serem, nie mrożone, min. zawartość sera 50%, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. 	kg	200
7.	Pyzy drożdżowe na parze, świeże, nie mrożone, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	kg	270
8.	Pyzy drożdżowe z mięsem, nie mrożone, min. zawartość mięsa 50%, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. 	kg	270
9.	Uszka z grzybami, nie mrożone, min. zawartość grzybów 50%, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. 	kg	49.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> PIECZYWO, ŚWIEŻE PRODUKTY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> PIECZYWO, ŚWIEŻE PRODUKTY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany +/- 20% ilości  podanych art. żywnościowych

1.	Bułka zwykła  wrocławska  60 g dobrej jakości, świeża	szt.	5 500
2.	Bułka tarta z bułki zwykłej pszennej, świeża o dobrych cechach organoleptycznych, drobno mielona.	kg	120
3.	Chleb zwykły pszenno -żytni krojony 500 g, mąka pszenna typ 750, mąka żytnia typ 780, mąka pszenna 650, pakowany  w folie, świeży.	szt.	3 200
4.	Pączki z marmoladą  60 g , świeże, dobrej jakości	szt.	200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> RYBY I PRZETWORY RYBNE, MROŻONKI - CPV 15200000-0, CPV 15896000-5

Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany +/- 20% podanych ilości  art. żywnościowych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> RYBY I PRZETWORY RYBNE, MROŻONKI
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany +/- 20% podanych ilości  art. żywnościowych

1.	Brokuł mrożony , bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	kg	420
2.	Brukselka mrożona, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	kg	125
3.	Fasolka szparagowa mrożona zielona/żółta, bez śladów uszkodzeń mechanicznych , wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. 	kg	290
4.	Kostka rybna, panierowana, mrożona, bez glazury, ładnie wyporcjowana, bez ości, wyraźnie oznakowany termin do spożycia.	kg	230
5.	Kostka rybna, panierowana ze szpinakiem, bez glazury, mrożona, ładnie wyporcjowana, bez ości, wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia	kg	230
6.	Filet z Miruny SHP bez glazury, ładnie wyporcjowany bez ości, wyraźnie oznakowany termin do spożycia, świeżo mrożony.	kg	630
7.	Filet z Morszczuka  SHP bez glazury, świeżo mrożony, ładnie wyporcjowany bez ości, wyraźnie oznakowany termin do spożycia.	kg	450
8.	Filety śledziowe w occie, bez uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie oznakowany termin do spożycia.	kg	25
9.	Fasola żółta, mrożona , bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. 	kg	220
10.	Kalafior mrożony, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	kg	300
11.	Marchew kostka, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	kg	180
12.	Mieszanka 2 składnikowa (marchew, groszek) - pakowane po 3 kg, bez śladów uszkodzeń mechanicznych,  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	kg	160
14.	Mieszanka kompotowa bez pestek , bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	kg	70
15.	Szpinak liście/rozdrobniony mrożony, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	kg	100
16.	Truskawka mrożona, bez śladów uszkodzeń mechanicznych,  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	kg	100.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.20.00.00-0, 15.89.60.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> JAJKA.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> JAJKA
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany +/- 20% ilości podanych art. żywnościowych


1.	Jajka klasy L, wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia, specyfikacja pochodzenia, atest, świeże, dobrej jakości.	szt	5 000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> PRZYPRAWY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> PRZYPRAWY
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany +/- 20% ilości  podanych art. żywnościowych

1.	Bazylia 300g PET, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	op	9
2.	Cynamon 600g ,bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	op	1
3.	Kurkuma 600g, bez zawartości glutaminianu sodu ,bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	op	8
4.	Kwasek cytrynowy 1 kg g, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	op	1
5.	Liść laurowy 100g,bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	op	17
6.	Majeranek 150g PET, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	op	35
7.	Oregano 750g PET ,bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	op	1
8.	Papryka mielona, słodka, 800g PET, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	op	9
9.	Papryka ostra 800g PET, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia, bez zawartości glutaminianu sodu.	op	4
10.	Pieprz mielony czarny  op. 1000g PET ,bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	op	10
11.	Pieprz ziołowy op. 700g PET, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	op	25
12.	Przyprawa Curry 900 g, bez zawartości glutaminianu sodu bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	op	3
13.	Przyprawa Cząber 100g PET, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	op	18
14.	Przyprawa do kurczaka 1200g PET, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	op	2
15.	Przyprawa do zup w płynie z lubczykiem, op. 1 l,   bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	op	180
16.	Przyprawa gałka muszkatołowa  600g PET, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	op	1
17.	Przyprawa Imbir 100g PET, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	op	3
18.	Przyprawa tymianek 210 g PET, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	op	8
19.	Przyprawa uniwersalna 1100g pet z min. udziałem suszonych warzyw 55%, wolna od jakichkolwiek barwników, bez udziału glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	op	110
20.	Ziele angielskie 600 g pet bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	op	10
21.	Zioła prowansalskie 300 g, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	op	8.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.00.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com