JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20161216/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20161216/368294-N-2016.html

<BR/><p>Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia (jeżeli dotyczy):  </p><a class='base announcementNumber' href='http://www.pzjbsierpc.bip.org.pl' target='_blank'>http://www.pzjbsierpc.bip.org.pl</a><br/><hr class='linkedItemsSeparator' /><div class="divRow_xforms"><div>
              Ogłoszenie nr 368294 - 2016
              z dnia 2016-12-16 r.
            </div><div class="headerMedium_xforms" style="text-align: center">Sierpc: Dostawa artykułów spożywczych dla dwóch jednostek organizacyjnych Powiatu Sierpeckiego  w 2017 r.<br />
            OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU -
            
              Dostawy
            </div><div><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b>
              obowiązkowe
            </div><div><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
              zamówienia publicznego
            </div><div><b>Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><br /><b>Nazwa projektu lub programu</b><br /></div><div><b>O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje  społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><br />
            Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
            <br /></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</u></div><div style="padding-left: 20px"><b>Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><b>Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                tak
              </div><b>Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:</b>Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych z dniem 1 lipca 2016 r. prowadzi obsługę finansowo-księgową szkół i placówek oświatowo-wychowawczczch Powiatu Sierpeckiego.<br /><b>Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających</b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><br />
            Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
            <br /><br /><b>Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><b>W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej  mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:</b><br /><b>Informacje dodatkowe:</b><br /></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><b>I. 1) NAZWA I ADRES: </b>Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych, krajowy numer identyfikacyjny
              74411400000, ul.
              ul. Armii Krajowej 
              10,
              09200  
              Sierpc, woj.
              mazowieckie, państwo
              Polska, tel.
              242 752 875, e-mail
              pzjbsierpc@wp.pl, faks
              242 752 875.
              <br />
              Adres strony internetowej (URL): www.pzjbsierpc.bip.org.pl<br /><br /></div><div style="text-align: left"><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: </b>
                Administracja samorządowa
              </div><div style="text-align: left"><b>
                I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA <i>(jeżeli dotyczy)</i>:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym
                w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
                <br /></div></div><div style="text-align: left"><b>
                I.4) KOMUNIKACJA:
              </b><br /><b>Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br /></div><br /><b>Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia </b><div style="padding-left: 20px">
                  tak
                <br />www.pzjbsierpc.bip.org.pl</div><br /><b>Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem </b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br /></div><br /><b>Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:</b><br /><b>Elektronicznie</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                adres
                <br /></div><br /><div style="padding-left: 20px"><b>Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:</b><br />
                  nie
                <br /><b>Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:</b><br />
                  tak
                  <br />
                  Inny sposób:
                  <br />Oferty w wersji papierowej nalezy składać w zamkniętych kopertach.<br />
                Adres:
                <br />Powiatowy Zespół Jednostek Budżetowych, 09-200 Serpc, ul. Armii Krajowej 8a</div><br /><b>Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
                <br /></div></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>
              SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
            </u></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><br /><b>II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: </b>Dostawa artykułów spożywczych dla dwóch jednostek organizacyjnych Powiatu Sierpeckiego  w 2017 r.<br /><b>Numer referencyjny: </b>PZJB.4415.6.2016<br /><b>Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny </b><br /><div style="padding-left: 20px; text-align: justify">
                  nie
                </div><br /><b>II.2) Rodzaj zamówienia: </b>
                dostawy
              <br /><b>II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych</b><br />
              Zamówienie podzielone jest na części:
              <br /><div style="padding-left: 20px">
                  Tak
                  <br /><b>Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:</b><br />
                    wszystkich części
                  <br /></div><br /><br /><b>
                II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia
              </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań )</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:
              </b>1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówek prowadzonych przez dwie jednostki organizacyjne Powiatu Sierpeckiego  Zespół Szkół Nr 1 oraz Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w 2017 r. Zamówienie jest podzielone na  8 części rodzajowych, przy czym każda część dostawy obejmuje łącznie zapotrzebowanie obu jednostek organizacyjnych.
Część I zamówienia:
Mięso i wędliny (świeże z bieżącej produkcji) 
Kod CPV 15110000-2 Mięso
Kod CPV 15130000-8 Produkty mięsne
Kod CPV 15112100-7 Świeży drób
Kod CPV 15131500-0 Produkty drobiowe
Część II zamówienia:
Produkty mrożone (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez Zamawiającego dostawy i zużycia)
Kod CPV 15221000-3 Ryby mrożone
Kod CPV 15331170-9 Warzywa mrożone
Część III zamówienia:
Warzywa, owoce i ziemniaki (dobrej jakości)
Kod CPV 15300000-1 Owoce, warzywa i podobne produkty
Kod CP V 032) 2100-1 Ziemniaki
Cześć IV zamówienia:
Mleko i przetwory mleczne
Kod CPV 15500000-3 Produkty mleczarskie
Część V zamówienia:
Pieczywo i wyroby cukiernicze (świeże z bieżącej produkcji maksymalnie 12 godzin od momentu wypieku)
Kod CPV 15 811000-6 Pieczywo
Cześć VI zamówienia:
Wyroby garmażeryjne (świeże z bieżącej produkcji)
Kod CPV 15894300-4 Dania gotowe
Cześć VII zamówienia:
Pozostałe artykuły spożywcze (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez Zamawiającego dostawy i zużycia)
Kod CPV 15800000-6 - różne produkty spożywcze
Część VIII zamówienia:
Jaja (świeże z bieżącej produkcji)
Kod CPV 03142500-3 Jaja
W przypadku wyboru Wykonawcy oraz podpisania umowy Zamawiający zastrzega sobie prawo roboczego, bieżącego przekazywania wniosków, uwag m.in. w zakresie walorów smakowych, wizualnych, gabarytowych, itp. tak z własnej inicjatywy, jak i w związku z ewentualnymi uwagami (zastrzeżeniami, propozycjami) konsumentów. Powyższe ustalenia będą wiążące dla Zamawiającego i Wykonawcy.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w Formularzu ofertowym  (Zał. Nr 1 do SIWZ) + załączniki od 1.1 do 1.8, a warunki realizacji dostaw dla każdego z zadań określone zostały we wzorze umowy, który stanowi załącznik nr 6 do SIWZ.
Wskazane w Formularzu cenowym (załącznik 1.1 do 1.8 do SIWZ) ilości należy traktować jako szacunkowe. Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego rzeczywiste potrzeby będą mniejsze od zamawianych. W przypadku, gdy ilość zakupionych artykułów w okresie obowiązywania umowy będzie mniejsza od ilości przedstawionej w Formularzu cenowym (załącznik 1.1 do 1.8 do SIWZ) Zamawiający ma prawo odstąpić od dalszych zakupów artykułów bez jakichkolwiek konsekwencji finansowych i odszkodowań na rzecz Wykonawcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania większej ilości artykułów w zależności od potrzeb wynikających ze zmiany liczby uczniów uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej. Zmniejszenie lub zwiększenie  przedmiotu zamówienia nie wymaga zmiany umowy
Wykonawca zobowiązany jest zaoferować artykuły spożywcze, zgodnie z Formularzem cenowym (załącznik 1.1 do 1.8 do SIWZ) lub produkty równoważne. Zastosowanie nazw producentów służy jedynie doprecyzowaniu przedmiotu zamówienia. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadający te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez zamawiającego. Pojemność, gramatura produktu nie może odbiegać od pojemności, gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W przypadku zaoferowania produktu o wyższej lub niższej niż wskazana przez Zamawiającego pojemności, gramaturze, wykonawca zobowiązany jest do wskazania takiej ilości sztuk zamawianego produktu, która po przemnożeniu będzie wynosić ilość jaką żąda Zamawiający (informację o wyższej lub niższej gramaturze należy podać w uwagach).
W przypadku gdy Wykonawca będzie oferował artykuły spożywcze równoważne ma obowiązek zaznaczyć ten fakt w formularzu asortymentowo - cenowym, wpisując asortyment równoważny w rubryce uwagi. Poza tym należy dołączyć dokumenty potwierdzające że oferowany asortyment równoważny odpowiada wymaganiom określonym
przez Zamawiającego, tj. opis zaoferowanego artykułu równoważnego.
3. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na towar pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż l godzina od zgłoszenia reklamacji. Jeśli Wykonawca nie uzna reklamacji, pobraną próbkę wadliwego towaru Zamawiający dostarczy w ciągu 2 godzin do Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Sierpcu w celu wydania orzeczenia co do jakości dostarczonego towaru. W przypadku niezakwestionowania przez SSE próbki towaru koszt badań poniesie Zamawiający. W przypadku potwierdzenia przez SSE zasadności reklamacji badanej próbki koszty badania obciążają Wykonawcę. Jeśli Wykonawca uzna reklamację, zakwestionowany towar będzie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy, Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. Zamawiający wymaga, aby produkty będące przedmiotem zamówienia posiadały ważne terminy przydatności do spożycia. Wykonawca udziela gwarancji na dostarczany asortyment w zakresie jego jakości oraz zobowiązuje się że termin przydatności do spożycia znajdujący się na każdym opakowaniu jednostkowym danego asortymentu w chwili dostawy nie będzie krótszy niż  połowa terminu przydatności określonego przez producenta. Dostarczone produkty spożywcze muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno - epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. Dostarczane produkty spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego. W przypadku dwukrotnej uzasadnionej reklamacji złożonej przez Zamawiającego ma on możliwość rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym.

4. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego. Dostawy następować będą na podstawie telefonicznego lub pisemnego zamówienia lub w czasie bieżącej dostawy, którego dokona pracownik upoważniony przez Zamawiającego, najpóźniej do dnia poprzedzającego dzień dostawy do godziny 14.00.
5. Wykonawca dostarczać będzie zamówioną partię towaru do Zamawiającego w każdy dzień tygodnia od poniedziałku do piątku w godzinach od 7° do 9°, własnym środkiem transportu i na własne ryzyko oraz nie będzie obciążać kosztami transportu Zamawiającego. Dokładny termin dostawy towaru do szkoły będzie określał Zamawiający. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynu żywnościowego znajdującego się w budynku szkoły. Upoważnieni pracownicy będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo  wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych, a także dokonywać sprawdzenia zgodności cen z formularzem cenowym. Dostarczone produkty spożywcze muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę. Dostawy mięsa i przetworów mięsnych powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach, lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Warzywa i owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających znaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Towar dostarczany przez Wykonawcę zawsze będzie pierwszego gatunku oraz dostarczany asortyment winien być dobrej jakości oraz spełniać, w zależności od zaoferowanej przez Wykonawcę części zamówienia, wymagania wynikające z obowiązujących przepisów prawa, w szczególności:
- w ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2015 r.  poz. 594 z późn. zm.) w tym HACCP;
- w ustawie z dnia 21.12.2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (t.j. Dz.U. z 2016 r.  poz. 1604 z późn. zm.);
- w ustawie z dnia 16.12.2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz.U. z 2014 r.  poz.1577 z późn. zm.)
- w Rozporządzeniu (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 r. w
sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. U E L 139, 30/04/2004);
- w Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23.12.2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U. z 2015 r. poz. 29).
6. Wszyscy pracownicy Wykonawcy mający bezpośredni kontakt z dostarczaną dla Zamawiającego żywnością, muszą posiadać aktualne, określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach orzeczenia lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania pracy, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby. Wykonawca zobowiązuje się do okazania w razie potrzeby wszystkich niezbędnych badań Zamawiającemu.
7. Wykonawca w przypadku realizacji dostawy w części I i VIII zamówienia powinien posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny.
8. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zmiany w umowie polegającej na zwiększeniu lub zmniejszeniu ilości dostarczanych produktów spożywczych ze względu na zwiększenie lub zmniejszenie liczby uczniów uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej. Zamawiający przewiduje w okresie ferii zimowych, przerw świątecznych oraz wakacji letnich przerwę w zamawianiu dostaw określonych w zamówieniu.<br /><br /><b>II.5) Główny kod CPV: </b>15000000-8<br /><b> Dodatkowe kody CPV:</b>03000000-1<br /><b>
                II.6) Całkowita wartość zamówienia </b><i>(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia)</i>:
              
              <br />
              Wartość bez VAT:
              <br />
              Waluta:
              <br /><div style="padding-left: 20px"><br /><i>(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów  szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)</i></div><br /><b>
                II.7)
                Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7  lub w art. 134 ust. 6 pkt 3  ustawy Pzp:
              </b>
                nie
              <br /><b>II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:</b><div style="padding-left: 20px">
                    data zakończenia: 31/12/2017<br /></div><br /><b>II.9) Informacje dodatkowe: </b>Zamówienie nie beędzie realizowane w okresie wakacji letnich i ferii zimowych.</div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>
              SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
            </u></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><b>
                III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów</b><br />
                Określenie warunków:
                Wykonawca złoży  odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o  działalności gospodarczej.<br />
                Informacje dodatkowe
                opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku:
Zamawiający dokona oceny spełniania przedmiotowego warunku na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu złożonego przez Wykonawcę, treści formularza ofertowego (Załącznik Nr 1 do SIWZ) oraz odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o  działalności gospodarczej.<br /><b>III.1.2)  Sytuacja finansowa lub ekonomiczna  </b><br />
                Określenie warunków:
                W celu oceny sytuacji ekonomicznej i finansowej Wykonawca złoży wraz z formularzem ofertowym oświadczenie o rocznym obrocie Wykonawcy w obszarze objętym zamówieniem za okres nie dłuższy niż ostatnie 3 lata obrotowe, a jeżeli okres działalności jest krótszy  za ten okres (Załącznik Nr 2a do SIWZ) oraz informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową Wykonawcy w okresie nie wcześniejszym niż 1 miesiąc przed upływem terminu składania ofert.<br />
                Informacje dodatkowe
                <br /><b>III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa </b><br />
                Określenie warunków:
                Wykonawca wykaże swe zdolności techniczne do realizacji zamówienia, wskazując na doświadczenie w realizacji podobnych dostaw w przeszłości do zakładów żywienia zbiorowego do co najmniej 2 takich zakładów przez okres 6 miesięcy w sposób ciągły dla każdego z nich.<br />
                Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
                
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku:
Zamawiający dokona oceny spełniania przedmiotowego warunku na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu złożonego przez Wykonawcę, treści formularza ofertowego (Załącznik Nr 1a do SIWZ)  wraz z dokumentami potwierdzającymi rzetelne wykonanie dostaw.</div><b>
                III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1  ustawy Pzp</b><br /><b>III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp</b>
                  nie
                <br /></div><b>
                III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                  Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
                </b><br />
                  tak
                <br /><b>
                  Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
                </b><br />
                  tak
                </div><b>
                III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"></div><b>
                III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:</b><br />1. W celu wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu, wraz z ofertą każdy z Wykonawców zobowiązany jest przedłożyć:
1) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 25a ust. 1 Pzp - zgodnie ze wzorem określonym w Załączniku Nr 2 do SIWZ;
2) oświadczenie o rocznym obrocie Wykonawcy w obszarze objętym zamówieniem za okres nie dłuższy niż ostatnie 3 lata obrotowe, a jeżeli okres działalności jest krótszy  za ten okres (Załącznik Nr 2a do SIWZ);
3) informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową Wykonawcy w okresie nie wcześniejszym niż 1 miesiąc przed upływem terminu składania ofert;
4) wypełniony w całości formularz ofertowy (Załącznik Nr 1 do SIWZ zawierający informacje pozwalające ocenić spełnienie warunków udziału w postępowaniu) wraz z wybranym/i załącznikiem/ami Nr 1.1-1.8 do SIWZ;
5) podpisany wzór umowy (Załącznik Nr 6 i 6a do SIWZ).<br /><b>III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:</b><br />1. wypełniony w całości formularz ofertowy (Załącznik Nr 1 do SIWZ zawierający informacje pozwalające ocenić spełnienie warunków udziału w postępowaniu) wraz z wybranym/i załącznikiem/ami Nr 1.1-1.8 do SIWZ.
2. Próbki artykułów spożywczych.</div><b>
                III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"></div><b>
                III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
              </b><div style="padding-left: 20px"> W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania każdy z Wykonawców zobowiązany jest złożyć:
1) oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania, zgodnie z Załącznikiem Nr 3 do SIWZ;
2) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego. że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie- odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu;
3) aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w oprawie opłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu;
4) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o  działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub  ewidencji;
5) oświadczenie ws. przynależności  lub braku przynależności do  tej samej grupy kapitałowej, o której jest mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Pzp (Załącznik Nr 3a do SIWZ);
6) oświadczenie o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne (Załącznik Nr 3b do SIWZ)</div></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>
              SEKCJA IV: PROCEDURA
            </u></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><b>IV.1) OPIS </b><br /><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: </b>
                przetarg nieograniczony
              <br /><b>IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                </div><br /><b>IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                </div><br /><b>
                IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
                <br />
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                <br /></div><br /><b>
                IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
                <br />
                  nie
                <br />
                Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
                <br />
                  nie
                </div><br /><b>
                IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
              </b><br /><i>
                (przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
              </i><div style="padding-left: 20px">
                Liczba wykonawców  <br />
                Przewidywana minimalna liczba wykonawców  <br />
                Maksymalna liczba wykonawców  <br />
                Kryteria selekcji wykonawców:
                <br /></div><br /><b>
                IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                Umowa ramowa będzie zawarta:
                <br /><br />
                Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
                <br />
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                <br /><br />
                Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
                <br />
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                <br /><br />
                W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
                <br />
                  nie
                <br />
                Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
                <br />
                  nie
                </div><br /><b>IV.1.8) Aukcja elektroniczna </b><br /><b>
                Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej </b><i>(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) </i>
                nie
              <br /><b>Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej: </b><br /><b>Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:</b><br />
                nie
              <br />

              
                Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie  termin ich udostępnienia:
              
              <br />
              Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej: 
              <br />
              Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień): 
              <br />
              Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
              <br />
              Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej: 
              <br />


              Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania: 
              <div style="padding-left: 20px">
                  Aukcja wieloetapowa
                  <table><tr><td>etap nr</td><td>czas trwania etapu</td></tr><tr><td></td><td></td></tr></table><br />
                Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
                
                  nie
                <br />
                Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
                <br /></div><br /><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT </b><br /><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b><br /><b>IV.2.2) Kryteria</b><br /><div style="padding-left: 20px"><table><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>cena</td><td>60</td></tr><tr><td>jakość</td><td>40</td></tr></table></div><br /><b>IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp </b>(przetarg nieograniczony)
              <br />
                nie
              <br /><b>IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne </b><br /><b>IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem</b><br />
              Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
              <br /><br />
              Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
              
                nie
              <br />
              Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
              
                nie
              <br />
              Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
              <br /><br />
              Informacje dodatkowe
              <br /><br /><br /><b>IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego</b><br />
              Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
              <br /><br />
              Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
              <br /><br />
              Wstępny harmonogram postępowania:
              <br /><br />
              Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
              
                nie
              <br />
              Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
              <br /><br /><br />
              Informacje dodatkowe:
              <br /><br /><b>IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego</b><br />
              Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
              <br /><br />
              Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
              <br />
                nie
              <br />
              Informacje dodatkowe:
              <br /><br /><b>IV.4) Licytacja elektroniczna  </b><br />
              Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania: 
              <div style="padding-left: 20px">
                  Licytacja wieloetapowa
                  <table><tr><td>etap nr</td><td>czas trwania etapu</td></tr><tr><td></td><td></td></tr></table><br />
                Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną  zakwalifikowani do następnego etapu:
                
                  nie
                </div>

              Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><br />
              Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><br />
              Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy: 
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><br />
              Informacje dodatkowe:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><b>IV.5) ZMIANA UMOWY</b><br /><b>Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:</b>
                tak

                <br />
                Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
                <br />l. Przewiduje się możliwość zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w następujących przypadkach:
a) zmiana danych Wykonawcy (np. zmiana adresu, nazwy) lub zmiana wynikająca z przekształcenia podmiotowego po stronie Wykonawcy.
b) obniżenie cen producenta lub zastosowanie promocyjnej zniżki cen. Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu asortymentu po cenach odpowiednio obniżonych,
c) podwyższenia jakości parametrów lub innych cech charakterystycznych dla przedmiotu dostawy, nazwy własnej produktu, pod warunkiem wprowadzenia na rynek produktu o wyższej jakości, lepszych parametrach lub innych korzystniejszych cechach charakterystycznych przy zachowaniu ceny oferowanej dla danego produktu na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego,
d) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostawy, możliwość dostarczenia odpowiednich towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte ofertą, przy zachowaniu ceny ofertowej towaru,
e) w przypadku działania siły wyższej (np. klęski żywiołowe, strajki generalne lub lokalne) mogą ulec zmianie terminy sukcesywnych dostaw objętych niniejsza umową,
f) zmiany obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy,
g) zmiany, która jest korzystna dla Zamawiającego lub zmiany, której nie można było przewidzieć na etapie przygotowania postępowania o udzielenie zamówienia.
2.W przypadku zmiany stawki VAT na art. spożywcze cena brutto produktu nie ulegnie zmianie.
3. Wszelkie zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają dla swej ważności zachowania formy pisemnej.<br /><b>IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE </b><br /><br /><b>IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym </b><i>(jeżeli dotyczy): </i><br /><br /><b>Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym</b><br /><br /><b>IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: </b><br />
              Data: 28/12/2016, godzina: 08:00,
              <br />
              Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
              <br />
                nie
              <br />
              Wskazać powody:
              <br /><br />
              Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
              <br />&gt;
              Oferty tylko w języku polskim.<br /><b>IV.6.3) Termin związania ofertą: </b>
                okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
              <br /><b>IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:</b>
                nie
              <br /><b>IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane</b>
                nie
              <br /><b>IV.6.6) Informacje dodatkowe:</b><br /></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: center"><u>
                ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
              </u></div><div><b>Część nr: </b>1
                  
                <b>Nazwa: </b>Mięso i wędliny<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>Zespół Szkół Nr 1
Lp
Nazwa
Ilość roczna kg/szt.
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto 
1
Mięso wieprzowe mielone wyborowe
696,25




2
Łopatka b/k
375,7




3
Karkówka
329,7




4
Schab b/k
1124,05




5
Filet z kurczaka
893,9




6
Gulaszowe indyk
42,6




7
Udka
101,95




8
Udziec
702,95




9
Szynka wędzarza
40,32




10
Szynka biała
51,18




11
Polędwica sopocka
90,85




12
Kiełbasa śląska
228,26




13
Kiełbasa żywiecka
35,82




Razem




Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy
Lp
Nazwa
Ilość roczna kg/szt.
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto 
1
Mięso wieprzowe II
290,1




2
Mięso wieprzowe Łopatka b/k
53,4




3
Schab b/k
34,3




4
Słonina
9




5
Karkówka
2




6
Udziec z kurczaka
134,6




7
Korpus ze skrzydłem
440




8
Filet z kurczaka
163,7




9
Wątróbka drobiowa
18




10
Indyk faszerowany
7,8




11
Indyk w galarecie
1,7




12
Kiełbasa podwawelska
43




13
Kiełbasa rawska
3,7




14
Kiełbasa śląska
19,4




15
Kiełbasa krotoszyńska
3,4




16
Kiełbasa z szynki
10,4




17
Kiełbasa żywiecka
16,2




18
Kiełbasa zwyczajna
37,5




19
Luncheon
34,8




20
Mielonka kanapkowa
10,6




21
Mortadela
40,5




22
Ogonówka parzona
7,6




23
Polędwica sopocka
14,6




24
Polędwica z warzywami
9,8




25
Rolada drobiowa
7,4




26
Serdelki
33




27
Szynka z indyka prasowana
17,4




28
Szynka bez dymusia
11,2




29
Szynka biała królewska
22,5




30
Szynka konserwowa
23,7




31
Szynka królewska
11,8




32
Szynka od szwagra
14




33
Szynka rawska
9,8




34
Szynka swojska
8,4




35
Szynka wędzona
3




36
Szynkówka
8,2




37
Tyrolska
35




Razem




<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15100000-9<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  <br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px"><br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>cena</td><td>60</td></tr><tr><td>jakość</td><td>40</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b>1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60%
2. Oceny jakości dokona Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki.
Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących podkryteria  smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka..
Ocena podkryteriów jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa podkryteriów może wynosić:
a. - smak - 0-25 pkt
b. -zapach-0-5 pkt
c. konsystencja -0-5 pkt
d. wygląd-0 -5 pkt
Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.<br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>2
                  
                <b>Nazwa: </b>Produkty mrożone<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>
Zespół Szkół Nr 1
Lp
Nazwa
Ilość roczna kg
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto 
1
Filet z mintaja
139




2
Filet z  miruny
898,6




Razem





Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy

Lp
Nazwa
Ilość roczna kg
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto 

1
Filet z miruny
139,5




<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15200000-0<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  <br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px"><br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>Cena</td><td>60</td></tr><tr><td>Jakość</td><td>40</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b>1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60%
2. Oceny jakości dokona Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki.
Dla potrzeb  postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących podkryteria  smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka..
Ocena podkryteriów jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa podkryteriów może wynosić:
a. - smak - 0-25 pkt
b. -zapach-0-5 pkt
c. konsystencja -0-5 pkt
d. wygląd-0 -5 pkt
Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.<br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>3
                  
                <b>Nazwa: </b>Warzywa, owoce i zemniaki<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>Zespół Szkół Nr 1
Lp
Nazwa
Ilość roczna kg/szt.
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto 
1
Ziemniaki
7815




2
Marchew
921,68




3
Pietruszka
174,44




4
Por
93,77




5
Seler
185,04




6
Koper
358 szt.




7
Pomidor 
246,8




8
Ogórek
300,93




9
Papryka
116,31




10
Jabłka
414,8




11
Gruszki
368,9




12
Brzoskwinia
26




13
Banany
427,91




14
Kiwi
101




15
Mandarynka
161,05




16
Cytryna
49,42




Razem





Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy

Lp
Nazwa
Ilość roczna kg/szt.
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto 

1
Botwina
8 szt.





2
Burak ćwikła
103 kg





3
Burak suszony
34 szt.





4
Cebula
157 kg





5
Fasola szparagowa
100





6
Fasola drobna 400g
72 szt.





7
Kalafior
19 szt.





8
Kapusta biała
129 szt.





9
Kapusta czerwona
10 szt.





10
Kapusta pekińska
28 szt.





11
Koper
156 szt.





12
Marchew
526 kg





13
Natka pietruszki
101 szt.





14
Ogórek zielony
143,9 kg





15
Papryka czerwona
9 kg





16
Pieczarki
37 kg





17
Pietruszka korzeń
146 kg





18
Pomidor 
119,4





19
Por
58 szt.





20
Rzodkiewka
184 szt.





21
Sałata
182 szt.





22
Seler
161,5 kg





23
Szczypior
 42 szt.





24
 Ziemniaki
5325 kg





25
Banany
12 kg





26
Gruszki
20 kg





27
Jabłka 
623 kg





28
Mandarynka
34 kg





29
Truskawka
6 kg





30
Cytryna
55,5 kg





Razem




<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15300000-1<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  <br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px"><br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>Cena</td><td>60</td></tr><tr><td>Jakość</td><td>40</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b>1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60%
2. Oceny jakości dokona Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki.
Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących podkryteria  smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka..
Ocena podkryteriów jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa podkryteriów może wynosić:
a. - smak - 0-25 pkt
b. -zapach-0-5 pkt
c. konsystencja -0-5 pkt
d. wygląd-0 -5 pkt
Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.<br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>4
                  
                <b>Nazwa: </b>Mleko i przetwory mleczne mlezne<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>Zespół Szkół Nr 1
Lp
Nazwa
Ilość roczna kg/l
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto 
1
Mleko 2%
5601 l




2
Twaróg tłusty
165,6




3
Masło 82%
440,00 kg




4
Ser żółty blok
319,91 kg




5
Serek wiejski
467 szt.




6
Śmietana 18% 200g
1391 szt.




7
Śmietana 30% 200g 
1770 szt.




Razem





Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy

Lp
Nazwa
Ilość roczna kg/szt. 
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto 

1
Jogurt gratka
377 szt.





2
Jogurt typu greckiego
46 szt.





3
Serek kanapkowy hochland śmietankowy 150 g
240 szt.





4
Masło królewskie
222,8 kg





5
Mleko 2%
1266 l





6
Ser żółty kostka 0,5 kg
42 kg





7
Serki topione w krążku
63 szt.





8
Śmietana 18% 200 g
440 szt.





9
Śmietana 30% 200 g
76 szt. szt.





10
 Twaróg półtłusty
153,5 kg







Razem



<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15500000-3<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  <br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px"><br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>Cena</td><td>60</td></tr><tr><td>Jakość</td><td>40</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b>1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60%
2. Oceny jakości dokona Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki.
Dla potrzeb  postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących podkryteria  smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka..
Ocena podkryteriów jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa podkryteriów może wynosić:
a. - smak - 0-25 pkt
b. -zapach-0-5 pkt
c. konsystencja -0-5 pkt
d. wygląd-0 -5 pkt
Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.<br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>5
                  
                <b>Nazwa: </b>Pieczywo i wyroby cukiernicze<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>Zespół Szkół Nr 1
Lp
Nazwa
Ilość roczna kg/l
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto 
1
Chleb zwykły krojony 500g
1842 szt.




2
Chleb razowy krojony 400g
233 szt.




3
Bułki zwykłe
5082 szt.




Razem





Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy

Lp
Nazwa
Ilość roczna kg/szt. 
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto 

1
Bułka 100g czerstwa
301 szt.





2
Chleb krojony zwykły 400 g
2340 szt.





3
Chleb razowy
209 szt.





4
Grahamki
134 szt.





5
Kajzerki
216 szt.





6
Rogal
209 szt.





7
Ciasto drożdżowe
74 szt.





8
Precel
160 szt.







Razem



<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15800000-6<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  <br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px"><br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>Cena</td><td>60</td></tr><tr><td>Jakość</td><td>40</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b>1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60%
2. Oceny jakości dokona Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki.
Dla potrzeb  postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących podkryteria  smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka..
Ocena podkryteriów jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa podkryteriów może wynosić:
a. - smak - 0-25 pkt
b. -zapach-0-5 pkt
c. konsystencja -0-5 pkt
d. wygląd-0 -5 pkt
Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.<br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>6
                  
                <b>Nazwa: </b>Wyroby garmażeryjne<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>Zespół Szkół Nr 1
Lp.
Nazwa
Ilość roczna kg/l
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto 
1
Pasztet dziadunia
27,5 kg






Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy

Lp.
Nazwa
Ilość roczna kg/szt. 
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto 

1
Pasztet dziadunia
10,2 kg





2
Pasztetowa firmowa
13,8 kg







Razem



<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15800000-6<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  <br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px"><br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>Cena</td><td>60</td></tr><tr><td>Jakość</td><td>40</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b>1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60%
2. Oceny jakości dokona Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki.
Dla potrzeb postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących podkryteria  smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka..
Ocena podkryteriów jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa podkryteriów może wynosić:
a. - smak - 0-25 pkt
b. -zapach-0-5 pkt
c. konsystencja -0-5 pkt
d. wygląd-0 -5 pkt
Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.<br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>7
                  
                <b>Nazwa: </b>Pzostałe artykuły spożywcze<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>Zespół Szkół Nr 1
Lp
Nazwa
Ilość roczna kg/l
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto 
1
Makrela wędzona
22,56 kg





2
Koncentrat pomidorowy 200g
508 szt.




3
Ketchup
53 szt.




4
Olej rzepakowy 1l
194 l




5
Herbata
148 szt.




6
Cukier
327 kg




7
Sól
182 kg




8
Pieprz mielony
177 szt.




9
Pieprz ziarnisty
62 szt.




Razem





Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy

Lp
Nazwa
Ilość roczna kg/szt. 
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto 

1
Konserwy rybne w sosie pomidorowym
35 szt.





2
Kapusta kwaszona
154 kg





3
Ogórek kwaszony
117,6 kg





4
Dżem owocowy
179 szt.





5
Powidła śliwkowe
100 szt.





6
Bułka tarta 500 g
59 szt.





7
Cukier
93 kg





8
Cukier waniliowy
3 szt.





9
Drożdże 100g
1 szt.





10
Groch łuskany połówki 400 g
65 szt.





11
Groszek konserwowy
24 szt.





12
Herbata indyjska 100 g
152 szt.





13
Kakao 100 g
27 szt.





14
Kawa inka 150 g
24 szt.





15
Ketchup łagodny 380 g
58 szt.





16
Musztarda sarepska 210 g
91 szt.





17
Kisiel
81 szt.





18
Koncentrat pomidorowy 300 g
131 szt.





19
Kukurydza konserwowa
1 szt.





20
Kwasek cytrynowy
77 szt.





21
Liść laurowy
19 szt.





22
Majeranek 8g
36 szt.





23
Makaron 400 g
499 szt.





30
Margaryna Kasia
1 szt.





31
Majonez pomorski 620 g
1 szt.





32
Miód
1 szt.





33
Ocet
2 szt.





34
Pieprz ziarnka 20g
24 szt.





35
Pieprz mielony  20g
35 szt.





36
Szczaw konserwowy 350 g
48 szt.





37
Sól
79 kg





38
Włoszczyzna suszona
2 szt.





39
Zacierki 250 g
48 szt.





40
Ziele angielskie
16 szt.





41
Ryż
90 kg





42
Mąka pszenna
97 kg





43
Mąka ziemniaczana
1 kg





44
Kasza manna 500g
36 szt.





45
Kasza jęczmienna
169 kg





46
Płatki kukurydziane
36 szt.





47
Płatki owsiane 500g
30 szt.





48
Woda mineralna
130 szt.





49
Olej roślinny
188 l







Razem



<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15800000-6<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  <br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px"><br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>Cena</td><td>60</td></tr><tr><td>Jakość</td><td>40</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b>1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60%
2. Oceny jakości dokona Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki.
Dla potrzeb  postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących podkryteria  smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka..
Ocena podkryteriów jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa podkryteriów może wynosić:
a. - smak - 0-25 pkt
b. -zapach-0-5 pkt
c. konsystencja -0-5 pkt
d. wygląd-0 -5 pkt
Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.<br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>8
                  
                <b>Nazwa: </b>Jaja<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>Zespół Szkół Nr 1
Lp
Nazwa
Ilość roczna szt.
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto 
1
Jaja kurze
3328






Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy

Lp
Nazwa
Ilość roczna szt. 
Cena jednostkowa netto
Cena łączna netto
VAT
Cena łączna brutto 

1
Jaja kurze
2907




<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b><br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  <br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px"><br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>Cena</td><td>60</td></tr><tr><td>Jakość</td><td>40</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b>1. Punktacja w kryterium cena będzie ilorazem ceny najniższej i ceny oferowanej pomnożonej przez 60%
2. Oceny jakości dokona Zespół Degustacyjny" powołany na wniosek Komisji przetargowej przez Kierownika Zamawiającego spośród osób korzystających ze stołówki.
Dla potrzeb  postępowania przyjęto, iż jakość artykułów żywnościowych to zespół cech organoleptycznych obejmujących podkryteria  smak, zapach, konsystencję i wygląd, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka..
Ocena podkryteriów jakości dokonana zostanie w skali od 0 - 40 pkt (odrębne dla części II, IV, V i VI zamówienia), przy czym wartość punktowa podkryteriów może wynosić:
a. - smak - 0-25 pkt
b. -zapach-0-5 pkt
c. konsystencja -0-5 pkt
d. wygląd-0 -5 pkt
Wyliczenie punktów zostanie dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglenia.<br /></div></div><br /></div></div>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com