JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20171024/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20171024/606530-N-2017.html

 <script type="text/javascript">//<![CDATA[//]]></script> <div> <style type="text/css"> .divRow_xforms { float: left; width: 100%; font-weight: normal; line-height: 30px; } .headerLarge_xforms { font-weight: bold; padding-top: 20px; padding-bottom: 20px; font-size: larger} .headerMedium_xforms { font-weight: bold; padding-top: 20px; padding-bottom: 20px; font-size: medium} .headerSmall_xforms { font-weight: bold; font-size: x-small;} .table_xforms { border-collapse: collapse; width: 900px; font-weight: normal} .table_xforms td { border: 2px solid black; border-collapse: collapse; padding: 5px;} .table_xforms th { border: 2px solid black; border-collapse: collapse; padding: 5px; font-weight: bold} @media print { .no-print, .no-print * { display: none !important; } } </style> <br /> <br /> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_lblNumerOgloszenia">Ogłoszenie nr 606530-N-2017 z dnia 2017-10-24 r. </span> <br /> <br /> <div class="divRow_xforms"> <div class="headerMedium_xforms" style="text-align: center"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zamawiajacy_miejscowosc_h">Zakład Karny Czerwony Bór 2</span>: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_nazwa_nadana_zamowieniu_h">Dostawy mrożonek i produktów rybnych oraz różnych artykułów spożywczych</span><br/> OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_rodzaj_zamowienia_h">Dostawy</span> </div> <div> <b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zamieszczanie_obowiazkowe">Zamieszczanie obowiązkowe</span> </div> <div> <b>Ogłoszenie dotyczy:</b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_ogloszenie_dotyczy">Zamówienia publicznego</span> </div> <div> <b>Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej </b> <br/> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_finansowane_z_unii">Nie</span> </div> <br/> <b>Nazwa projektu lub programu</b> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_nazwa_projektu_programu"></span> </div> <div> <b>O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych </b> <br/> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_ubiegac_zaklady_pracy">Nie</span> </div> <br/> Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %) <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_minimalny_procent_zatrudnienia"></span> </div> <div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"> <u>SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</u> </div> <div style="padding-left: 20px"> <b>Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający </b> <br/> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_przeprowadza_centralny_zamawiajacy">Nie</span> </div> <b>Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania </b> <br/> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_przeprowadza_podmiot_zamawiajacy_powierzyl">Nie</span> </div> <b>Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:</b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zamawiajacy_powierzyl"></span> <br/> <b>Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających</b> <br/> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_przeprowadza_wspolnie">Nie</span> </div> <br/> Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów: <br/> <br/> <b>Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej </b> <br/> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_przeprowadza_zamawiajacy_z_eu">Nie</span> </div> <b>W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:</b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_postepowanie_wspolne_tresc"></span> <br/> <b>Informacje dodatkowe:</b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_informacje_dodatkowe_zamawiajacy"></span> <br/> </div> <div style="padding-left: 20px;"> <div style="text-align: left"> <b>I. 1) NAZWA I ADRES: </b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zamawiajacy_nazwa">Zakład Karny Czerwony Bór 2</span>, krajowy numer identyfikacyjny <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_regon">45109521500000</span>, ul. <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zamawiajacy_adres_ulica">Czerwony Bór</span>&#160; <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zamawiajacy_adres_numer_domu">2</span> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zamawiajacy_adres_numer_mieszkania"></span> , <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zamawiajacy_kod_pocztowy">18400 </span>&#160; <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zamawiajacy_miejscowosc">Łomża</span>, woj. <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zamawiajacy_wojewodztwo">podlaskie</span>, państwo <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zamawiajacy_panstwo">Polska</span>, tel. <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zamawiajacy_telefon">086 215 35 83</span>, e-mail <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zamawiajacy_email">zk_czerwony_bor@sw.gov.pl</span>, faks <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zamawiajacy_fax">086 215 35 83 wew. 510</span>. <br/> Adres strony internetowej (URL): <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_adres_strony_url">www.sw.gov.pl</span> <br/> Adres profilu nabywcy: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_adres_strony_internetowej"></span> <br/> Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_adres_strony_internetowej_narzedzia"></span> </div> <div style="text-align: left"> <b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: </b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_rodzaj_zamawiajacego">Inny (proszę określić):</span> <br /> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_rodzaj_zamawiajacego_inny">Zakład Karny - jednostka nie posiadająca osobowości prawnej</span> </div> <div style="text-align: left"> <b> I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA <i>(jeżeli dotyczy)</i>: </b> <div style="padding-left: 20px"> Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających): <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_wspolne_udzielanie_zamowienia"></span> </div> </div> <div style="text-align: left"> <b> I.4) KOMUNIKACJA: </b> <br/> <b>Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)</b> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_dostep_dokumentow_zamowienia">Nie</span> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_dostep_dokumentow_zamowienia"></span> </div> <br/> <b>Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia </b> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_zamieszczona_bedzie_specyfikacja">Nie</span> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zamieszczona_bedzie_specyfikacja">www.sw.gov.pl</span> </div> <br/> <b>Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem </b> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_dostep_do_dokumentow_ograniczony">Nie</span> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_dostep_do_dokumentow_ograniczony"></span> </div> <br/> <b>Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:</b> <br/> <b>Elektronicznie</b> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_oferty_wnioski_dostepne">Nie</span> <br/> adres <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_oferty_wnioski_dostepne"></span> </div> <br/> <div style="padding-left: 20px"> <b>Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:</b> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_dopuszczone_wymagane_przeslanie_ofert">Nie</span> <br/> Inny sposób: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_dopuszczone_wymagane_przeslanie_ofert_inny"></span> <br/> <b>Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:</b> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_wymagane_przeslanie_ofert">Tak</span> <br /> Inny sposób: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_wymagane_przeslanie_ofert_inny">Wyłącznie w formie pisemnej</span> <br/> Adres: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_dopuszczone_wymagane_przeslanie_ofert_adres">Zakład Karny w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 2, 18-400 Łomża</span> </div> <br/> <b>Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne</b> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_komunikacja_elektroniczna_wymaga">Nie</span> <br/> Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL) <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_komunikacja_elektroniczna_wymaga"></span> </div> </div> </div> <div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"> <u> SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA </u> </div> <div style="padding-left: 20px;"> <div style="text-align: left"> <br/> <b>II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: </b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_nazwa_nadana_zamowieniu">Dostawy mrożonek i produktów rybnych oraz różnych artykułów spożywczych</span> <br/> <b>Numer referencyjny: </b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_numer_referencyjny">DKw.2232.8.2017</span> <br/> <b>Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny </b> <br/> <div style="padding-left: 20px; text-align: justify"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_dialog_techniczny">Nie</span> </div> <br/> <b>II.2) Rodzaj zamówienia: </b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_rodzaj_zamowienia">Dostawy</span> <br/> <b>II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych</b> <br/> Zamówienie podzielone jest na części: <br/> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_podzielone_na_czesci">Tak</span> <br/> <b>Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:</b> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_oferty_lub_wnioski">wszystkich części</span> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_maksymalna_liczba_czesci"></span> <br/> </div> <b>Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:</b> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zastrzega_prawo_grup_czesci"></span> <br/> <b>Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:</b> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_maksymalna_liczba_czesci_jednemu_wykonawcy"></span> <br/> <br/> <br/> <b> II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b> <i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań )</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: </b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_okreslenie_przedmiotu">Część 1:LpOpis przedmiotu zamówienia - nabiałj.mIlość szacunkowa12341Kotlet, burger rybny- kolor farszu biały, bez ości i części niejadalnych, produkt mrożony, zapach swoisty, PN-A-86760:1996 , CPV 15229000-9termin przydatności minimalny 60 dnikg7 0002Paprykarz rybny - konserwa rybna sterylizowana , opakowanie puszka stalowa łatwo otwierana , opakowanie 330 g/ 1 sztuka, PN-91/A-86763, CPV 15240000-2termin przydatności minimalny 60 dnikg2 5003Sałatka makrelowa z warzywami - opakowanie 330g/ 1 sztuka, konserwa rybna sterylizowana, opakowanie-puszka stalowa łatwo otwierana, PN-91/A-86763, CPV 15240000-2termin przydatności minimalny 60 dnikg2 5004Filet śledziowy solony - opakowanie do 5 kg, filet biały, mięsisty, płaty o szerokości 3-4 cm, zapach swoisty, bez oznak jełczenia i procesu psucia się, pakowany w wiaderka plastikowe, PN-A-86759:1994, CPV 15230000-9termin przydatności minimalny 60 dnikg5 0005Kalafior mrożony- różyczki kaliber 35-50 cm, nieoblodzone, niezlepione, nie uszkodzone mechanicznie,zgodnie z Polską Normą PN-A-78602;1996, opakowanie do 5 kg, CPV 15331170-9termin przydatności minimalny 60 dnikg1 2006Mieszanka warzywna - 5 gatunków warzyw, krojona w kostkę, zgodnie z Polską Normą PN- A-78608:1997, mrożona do 5kg opakowanie CPV 15331170-9termin przydatności minimalny 60 dnikg6007Filet rybny z mintaja - pakowanie do 5 kg, filet bez glazury lodowej- waga netto, filet biały bez ości i części niejadalnych, o szerokości min. 5-6 cm, zapach swoisty, mrożony, PN-A-86759:1994, CPV 15230000-9termin przydatności minimalny 60 dnikg5008Filet rybny z morszczuka - pakowanie do 5 kg, filet bez glazury lodowej, waga netto, filet biały bez ości i części niejadalnych, o szerokości min. 5-6 cm, zapach swoisty, mrożony, PN-A-86759:1994, CPV 15230000-9termin przydatności minimalny 60 dnikg5009Leczo warzywne - mrożonka, kilka gatunków warzyw, pokrojone w kostkę, opakowanie do 5kg, PN-A-78608:1997, CPV 15331170-9termin przydatności minimalny 60 dnikg300Część 2LpOpis przedmiotu zamówienia - przetwory owocówj.mIlość szacunkowa12341Sól warzona spożywcza jodowana - opakowanie do 10 kg,PN-98/C-84081-2, CPV 15872400-5termin przydatności minimalny 60 dnikg8602Herbata czarna, pakowana w torebkach do zaparzenia (tzw. ekspresowa), wyraźnie wyczuwalny smak herbaty, bez obcych zapachów , PN - ISO 3720:1997, CPV 15863000-5termin przydatności minimalny 60 dnikg1 5003Ketchup łagodny - opakowanie do 5 kg, PN PN-A-86951:2006CPV 15871230-5termin przydatności minimalny 60 dnikg6504Przyprawa do zup w płynie - substancja wzmacniająca smak i zapach, opakowanie do 6 kg, PN PN-A-94052:1996, CPV 15871270-7termin przydatności minimalny 60 dnikg6505Przyprawa warzywna w proszku - smak i zapach przyprawowo- warzywny, bez zanieczyszczeń , opakowanie 1 kg, PN-A-86967:1998 , CPV 15872270-7termin przydatności minimalny 60 dnikg2506Koper nać suszona - wysuszone liście rośliny, zapach przyjemny, aromatyczny, delikatny, bez zanieczyszczeń, opakowanie 1 kg, PN-07/A-77603, CPV 15893000-4termin przydatności minimalny 60 dnikg257Pietruszka nać suszona- wysuszone liście rośliny, zapach przyjemny, aromatyczny, delikatny, bez zanieczyszczeń, opakowanie 1 kg, CPV 15893000-4termin przydatności minimalny 60 dnikg258Czosnek mielony- zapach intensywny, w postacie proszku, konsystencja sypka, barwa biała lub lekko kremowa, bez zanieczyszczeń, opakowanie 1 kg, PN-V-74010:1999, CPV 15870000-7termin przydatności minimalny 60 dnikg209Liść laurowy- wysuszone liście rośliny, zapach intensywny, bez zanieczyszczeń, opakowanie 1 kg, wyznacznik jakościowy - 67-3132-10 , CPV 15872200-3 termin przydatności minimalny 60 dnikg1510Majeranek otarty- zapach intensywny, bez zanieczyszczeń, opakowanie 1 kg, PN-97/A-86958, CPV 15800000-6termin przydatności minimalny 60 dnikg1511Papryka mielona słodka - kolor czerwony, konsystencja sypka zapach swoisty dla papryki, intensywny, opakowanie 1 kg, PN-97/A-86955, CPV 15872200-3termin przydatności minimalny 60 dnikg1512Pieprz czarny naturalny mielony - wyrazisty, wyprodukowany z całych ziaren bez szypułek, twardych, jednorodnych o ostrym i aromatycznym zapachu i czarno-brązowej barwie, konsystencja sypka, bez zanieczyszczeń, opakowanie 1 kg, PN- 97/A-86965, CPV 15872100-2termin przydatności minimalny 60 dnikg4013Pieprz ziołowy- wyrazisty, wyprodukowany z całych ziaren bez szypułek, twardych, jednorodnych o ostrym i aromatycznym zapachu, konsystencja sypka, opakowanie 1 kg, PN-97/A-86952, CPV 15872100-2termin przydatności minimalny 60 dnikg1514Ziele angielskie- silny zapach, gorzki, korzenny smak, bez zanieczyszczeń, opakowanie 1 kg, wyznacznik jakościowy BN-64-8132-14, CPV 15870000-7termin przydatności minimalny 60 dnikg1515Kwasek cytrynowy- konsystencja sypka, bez zanieczyszczeń, opakowanie 1 kg, PN-81/A-79734, CPV 15870000-7termin przydatności minimalny 60 dnikg4016Ocet 10% - opakowanie 1litr, PN-EN-02-13188, CPV 15871100-5termin przydatności minimalny 60 dnil8017Majonez - barwa kremowa, produkt dający się łatwo posmarować, smak typowy z kwaśnym posmakiem ze względu na zawartość octu, PN-A-86950:1995, hermetycznie pakowany, opakowanie od 1kg do 5 kg, CPV 15871273termin przydatności minimalny 60 dnikg50018Musztarda- opakowanie od 1kg do 5kg, PN-A-86964:2002/Az1:2004, CPV 15871250-1termin przydatności minimalny 60 dnikg61019Chrzan tarty- produkt otrzymany ze świeżych pozbawionych skórki tartych korzeni chrzanu, kwasku cytrynowego z dodatkiem soli i cukru, struktura - przetarta masa z zawartością drobnych fragmentów korzeni chrzanu, zapach charakterystyczny dla chrzanu, lekko piekący, kwaśnosłodki ,barwa biała lub lekko kremowa, opakowanie od 1 kg do 5 kg, PN-97/A-77806 lub równoważna, CPV 15331400-1termin przydatności minimalny 60 dnikg40020Szczaw konserwowy - produkt spożywczy otrzymany z mielonych świeżych liści szczawiu z dodatkiem soli, poddany procesowi pasteryzacji, opakowanie od 0,9l do 1 litra, PN-A-77807:1997/Az1:2004 lub równoważna, CPV 15332170-6 termin przydatności minimalny 60 dnikg70021Włoszczyzna suszona- pokrojone w kostkę i wysuszone części jadalne warzyw, zapach intensywny, opakowanie od 1 kg do 5 kg, PN-72/A-77603, CPV 15331110-1termin przydatności minimalny 60 dnikg1 10022Koncentrat pomidorowy 30%- podwójnie zagęszczony, konsystencja stała w formie pasty, kolor czerwony, zgodnie z Polską Normą PN-75/a-77601,opakowanie od 1 litra do 5 litrów, CPV 15331427-6termin przydatności minimalny 60 dnikg2 60023Zupa żurek - bez zanieczyszczeń biologicznych, konsystencja w postaci proszku, opakowanie od 1 kg do 5 kg, PN-96/A-94050, CPV 15891400-4termin przydatności minimalny 60 dnikg30024Cukier kryształ - kolor biały, konsystencja sypka, bez zanieczyszczeń, opakowanie od 1 kg do 10 kg, PN-96/A-74850, CPV 15831000-2termin przydatności minimalny 60 dnikg1500025Woda mineralna niegazowana - opakowanie od 0,5 litra do 1,5 litra, PN-Z-1101-3:2000, CPV15981000-7termin przydatności minimalny 60 dnil3 00026Przecier ogórkowy - produkt otrzymany z tartych kiszonych ogórków, poddany procesowi pasteryzacji, opakowanie od 0,9 litra do 1 litr, PN-A-77701:1997, CPV 15331000-7termin przydatności minimalny 60 dnikg70027Sałatka obiadowa waga bez zalewy (netto), PN- A-77807:1997, (opakowanie max. 30kg), CPV 15331000-7termin przydatności minimalny 60 dnikg4 00028Ogórek konserwowy waga bez zalewy (netto) , PN-A-77801:1997, (opakowanie max. 30kg), CPV 15331500-2termin przydatności minimalny 60 dnikg4 00029Bulion drobiowy bez zanieczyszczeń biologicznych, konsystencja w postaci proszku, opakowanie od 1 kg do 5 kg, PN-A-94052:1996, CPV 15891400-4termin przydatności minimalny 60 dnikg35030Bulion warzywny- bez zanieczyszczeń biologicznych, konsystencja w postaci proszku, opakowanie od 1 kg do 5 kg, PN-A-94052:1996 , CPV 15891400-4termin przydatności minimalny 60 dnikg35031Zupa barszcz biały- bez zanieczyszczeń biologicznych, konsystencja w postaci proszku, opakowanie od 1 kg do 5 kg, PN-96/A-94050, CPV 15891400-4termin przydatności minimalny 60 dnikg30032Wafle ryżowe naturalne - bez dodatków, PN- 98/A-94018, opakowanie 100g, CPV 15820000-2termin przydatności minimalny 60 dnikg4033Syrop owocowy zagęszczony w proporcjach 1:8, o różnych smakach, pasteryzowany, zgodnie z PN-A-75955:1998, w opakowaniach max 5 litrów, CPV 15321800-2termin przydatności minimalny 60 dnil9 00034Sos boloński - bez zanieczyszczeń biologicznych, konsystencja w postaci proszku, opakowanie od 1 kg do 5 kg, PN--06/V-86951; CPV 15871260-4termin przydatności minimalny 60 dnikg10035Kawa zbożowa - forma - w torebkach do zaparzania (tzw. ekspresowa) , bez cukru i mleka, zgodnie z Polską Normą PN-06/V-74029, CPV 15860000-4 termin przydatności minimalny 60 dnikg300</span> <br/> <br/> <b>II.5) Główny kod CPV: </b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_cpv_glowny_przedmiot">15872400-5</span> <br/> <b> Dodatkowe kody CPV:</b> <br/> <TABLE style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>Kod CPV</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15863000-5</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15871230-5</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15871270-7</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15872270-7</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15893000-4</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15870000-7</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15872200-3</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15800000-6</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15872100-2</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15871100-5</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15871273-0</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15871250-1</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15331400-1</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15332170-6</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15331110-1</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15331427-6</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15891400-4</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15831000-2</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15981000-7</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15229000-9</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15240000-2</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15230000-9</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15230000-9</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>15331170-9</TD></TR></TABLE> <br /> <br /> <b> II.6) Całkowita wartość zamówienia </b><i>(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia)</i>: <br/> Wartość bez VAT: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_szacunkowa_wartosc_zamowienia_calosc"></span> <br/> Waluta: <br/> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_waluta_calosc"></span> <br/> <i>(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)</i> </div> <br/> <b> II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: </b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_przewiduje_udzielenie_zamowien_67">Nie</span> <br/> Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_przewiduje_udzielenie_zamowien_67_tekst"></span> <br/> <b>II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:</b> <br /> miesiącach:&#160; <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_okres_w_miesiacach">12</span> &#160;<i> lub </i> <b> dniach:</b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_okres_w_dniach"></span> <br /> <i>lub</i> <br /> <b> data rozpoczęcia: </b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_data_rozpoczecia"></span> &#160;<i> lub </i><b> zakończenia: </b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_data_zakonczenia"></span> <br /> <TABLE style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>Okres w miesiącach</TD><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>Okres w dniach</TD><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>Data rozpoczęcia</TD><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>Data zakończenia</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>12</TD><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'></TD><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'> </TD><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'></TD></TR></TABLE> <br/> <b>II.9) Informacje dodatkowe: </b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_informacje_na_temat_katalogow"></span> </div> </div> <div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"> <u> SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM </u> </div> <div style="padding-left: 20px;"> <div style="text-align: left"> <b> III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU </b> <br/> <div style="padding-left: 20px"> <b>III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów</b> <br/> Określenie warunków: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_okreslenie_warunkow">Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie</span> <br/> Informacje dodatkowe <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_informacje_dodatkowe_okreslenie_warunkow"></span> <br/> <b>III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna </b> <br/> Określenie warunków: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_sytuacja_finansowa_okreslenie_warunkow">Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie</span> <br/> Informacje dodatkowe <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_sytuacja_finansowa_informacje_dodatkowe"></span> <br/> <b>III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa </b> <br/> Określenie warunków: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zdolnosc_techniczna_okreslenie_warunkow">Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie</span> <br/> Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_zdolnosc_techniczna_wymaga_wykonawcow"></span> <br/> Informacje dodatkowe: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zdolnosc_techniczna_informacje_dodatkowe"></span> </div> <b> III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA </b> <br/> <div style="padding-left: 20px"> <b>III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp</b> <br/> <b>III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp</b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_zamawiajacy_przewiduje_wykluczenie">Tak</span> Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_art_24_ust_5_pkt_1">Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)</span> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_art_24_ust_5_pkt_2"></span> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_art_24_ust_5_pkt_3"></span> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_art_24_ust_5_pkt_4"></span> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_art_24_ust_5_pkt_5"></span> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_art_24_ust_5_pkt_6"></span> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_art_24_ust_5_pkt_7"></span> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_art_24_ust_5_pkt_8"></span> <br/> </div> <b> III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI </b> <br/> <div style="padding-left: 20px"> <b> Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu </b> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_oswiadczenie_niepodleganiu_wykluczenia">Tak</span> <br/> <b> Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji </b> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_oswiadczenie_spelnienie_kryteriow">Nie</span> </div> <b> III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP: </b> <br/> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_wykaz_dokumentow_zaswiadczen">Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</span> </div> <b> III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP </b> <br/> <div style="padding-left: 20px"> <b>III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:</b> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zakresie_warunkow_udzialu">Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu aktualnego na dzień złożenia odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art.24 ust.5 pkt 1ustawy - Prawo zamówień publicznych, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert2) dokumentów podmiotu trzeciego, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby, warunków udziału w postępowaniu - jeżeli Wykonawca polega na zasobach podmiotu trzeciego.</span> <br/> <b>III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:</b> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zakresie_kryteriow_selekcji"></span> </div> <b> III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP </b> <br/> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_wykaz_potwierdzenie_okolicznosci"></span> </div> <b> III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6) </b> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_inne_dokumenty_niewymienione"></span> </div> </div> </div> <div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"> <u> SEKCJA IV: PROCEDURA </u> </div> <div style="padding-left: 20px;"> <div style="text-align: left"> <b>IV.1) OPIS </b> <br/> <b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: </b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_tryb_udzielenia_zamowienia">Przetarg nieograniczony</span> <br/> <b>IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:</b> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_wadium">Nie</span> <br/> Informacja na temat wadium <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_wadium"></span> </div> <br/> <b>IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_przewiduje_udzielenie_zaliczek">Nie</span> <br/> Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_przewiduje_udzielenie_zaliczek"></span> </div> <br/> <b> IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych: </b> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_wymaga_zlozenie_katalogow_elektronicznych">Nie</span> <br/> Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_dopuszcza_zlozenie_katalogow_elektronicznych">Nie</span> <br/> Informacje dodatkowe: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zlozenie_katalogow_elektronicznych_informacje_dodatkowe">Wyłącznie w formie pisemnej na adres Zakład Karny w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 2, 18-400 Łomża</span> </div> <br/> <b> IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej: </b> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_wymaga_zlozenie_oferty_wariantowej"></span> <br/> Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_dopuszcza_zlozenie_oferty_wariantowej"></span> <br/> Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_dopuszcza_zlozenie_oferty_wariantowej_zasadniczej"></span> </div> <br/> <b> IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu </b> <br/> <i> (przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne) </i> <div style="padding-left: 20px"> Liczba wykonawców &#160;<span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_liczba_wykonawcow"></span> <br/> Przewidywana minimalna liczba wykonawców <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_minimalna_liczba_wykonawcow"></span> <br/> Maksymalna liczba wykonawców &#160;<span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_maksymalna_liczba_wykonawcow"></span> <br/> Kryteria selekcji wykonawców: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_znaczenie_warunkow_wykonawcow"></span> </div> <br/> <b> IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów: </b> <div style="padding-left: 20px"> Umowa ramowa będzie zawarta: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_z_kim_umowa_bedzie_zawarta"></span> <br/> Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_ograniczenie_liczby_uczestnikow"></span> <br/> Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_ograniczenie_liczby_uczestnikow"></span> <br/> Informacje dodatkowe: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_ograniczenie_liczby_uczestnikow_informacje_dodatkowe"></span> <br/> Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_obejmuje_ustanowienie"></span> <br/> Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_obejmuje_ustanowienie"></span> <br/> Informacje dodatkowe: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_obejmuje_ustanowienie_informacje_dodatkowe"></span> <br/> W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_umowy_ramowej_dynamicznego_katalogow"></span> <br/> Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_czy_pobranie_umowy_ramowej_dynamicznego_katalogow"></span> </div> <br/> <b>IV.1.8) Aukcja elektroniczna </b> <br/> <b> Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej </b><i>(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) </i> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_aukcja_elektroniczna">Nie</span> <br/> Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_adres_strony_na_ktorej_bedzie_prowadzona"></span> <br/> <b>Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej: </b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_elementy_aukcji_elektronicznej"></span> <br/> <b>Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:</b> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_ograniczenia_do_przedstawianych_wartosci"></span> <br/> Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_informaje_udostepnione_wykonawcom"></span> <br/> Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_informaje_przebiegu_aukcji"></span> <br/> Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień): <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_warunki_do_licytacji"></span> <br/> Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_wykorzystanie_sprzetu_elektronicznego"></span> <br/> Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_wymagania_dotyczace_rejestracji_wyk_aukcja"></span> <br/> Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania: <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_aukcja_jednoetapowa"></span> <br/>Czas trwania: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_aukcja_jednoetapowa_czas"></span> <br /> <br/> Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_aukcja_wykonawcy_zakwalfikowani"></span> <br/> Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_warunki_zamkniecia_aukcji"></span> </div> <br/> <b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT </b> <br/> <b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b> <br/> <b>IV.2.2) Kryteria</b> <br/> <TABLE style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>Kryteria</TD><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>Znaczenie</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>Najniższa cena</TD><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>60,00</TD></TR><TR><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>Termin przydatności do spożycia</TD><TD style='border: 1px solid black;border-collapse: collapse;'>40,00</TD></TR></TABLE> <br/> <b>IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp </b>(przetarg nieograniczony) <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zastosowanie_procedury_pzp">Tak</span> <br/> <b>IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne </b> <br/> <b>IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem</b> <br/> Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_3_1_minimalne_wymagania"></span> <br/> Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_3_1_Przewidziane_jest_zastrzezenie"></span> <br/> Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_3_1_Przewidziany_podzial"></span> <br/> Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów): <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_3_1_etapy_negocjacji"></span> <br/> Informacje dodatkowe <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_3_1_dodatkowe_informacje"></span> <br/> <br/> <b>IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego</b> <br/> Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_3_2_opis_potrzeb"></span> <br/> Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_3_2_informacja_wysokosc_nagrod"></span> <br/> Wstępny harmonogram postępowania: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_3_2_wstepny_harmonogram"></span> <br/> Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_3_2_PodzialDialogu"></span> <br/> Należy podać informacje na temat etapów dialogu: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_3_2_EtapyDialogu"></span> <br/> <br/> Informacje dodatkowe: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_3_2_DodatkoweInformacje"></span> <br/> <b>IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego</b> <br/> Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_3_3_ElementyOpisu"></span> <br/> Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_3_3_PodzialNegocjacji"></span> <br/> Informacje dodatkowe: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_3_3_DodatkoweInfo"></span> <br/> <b>IV.4) Licytacja elektroniczna </b> <br/> Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna: <br/> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_4_6"></span> </div> Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej: <br/> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_4_7"></span> </div> Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych: <br/> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_4_8"></span> </div> Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień: <br/> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_4_9"></span> </div> Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania: <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_4_10_licytacja_jednoetapowa"></span> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_4_10_licytacja_jednoetapowa_czas"> Czas trwania: </span> <br /> <br/> Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_4_10_wykonawcy_zakwalfikowani"></span> </div> Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej: <br/> Data: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_4_11_data"></span> godzina: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_4_11_godzina"></span> <br/> Termin otwarcia licytacji elektronicznej: <br/> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_4_12"></span> </div> Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej: <br/> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_4_13"></span> </div> <br/> Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy: <br/> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_IstotnePostanowienia"></span> </div> <br/> Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <br/> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_4_14"></span> </div> <br/> Informacje dodatkowe: <br/> <div style="padding-left: 20px"> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_LicytacjeDodatkoweInformacje"></span> </div> <b>IV.5) ZMIANA UMOWY</b> <br/> <b>Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:</b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zmiana_umowy">Tak</span> <br/> Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_zmiana_umowy_tekst">Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności:1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony2) urzędowej stawki podatku VAT3) każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla Zamawiającego4) terminu obowiązywania niniejszej umowy 5) zmiany nazwy produktu (producenta) pod warunkiem zaoferowania produktów równoważnych, nie gorszych jakościowo od dotychczas dostarczanych produktów, przy jednoczesnym zachowaniu dotychczasowych lub niższych cen jednostkowych. Zmiana dostarczonego asortymentu może nastąpić w przypadku: a) zakończenia produkcji danej pozycji asortymentowejb) zmiany gramatury danej pozycji asortymentowej przez producenta produktuc) niedostępności produktu na rynku powyżej 14 dni</span> <br/> <b>IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE </b> <br/> <br /> <b>IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym </b><i>(jeżeli dotyczy): </i> <br /> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_6_1_sposob_udostepniania"></span> <br/> <b>Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym</b> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_6_1_srodki_ochrony"></span> <br/> <b>IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: </b> <br/> Data: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_4_4_data">2017-11-03</span>, godzina: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_4_4_godzina">11:00</span>, <br/> Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem): <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_6_2_SkrocenieTerminu"></span> <br/> Wskazać powody: <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_6_2_Powody"></span> <br/> Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu <br/>> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_4_4_jezyki">Wyłącznie język polski</span> <br/> <b>IV.6.3) Termin związania ofertą: </b> do: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_4_5_data"></span> okres w dniach: <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_4_5_okres">30</span> (od ostatecznego terminu składania ofert) <br/> <b>IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:</b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_4_17">Nie</span> <br/> <b>IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane</b> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_6_5">Nie</span> <br/> <b>IV.6.6) Informacje dodatkowe:</b> <br/> <span id="ctl00_ContentPlaceHolder1_IV_6_6"></span> </div> </div> <div class="headerLarge_xforms" style="text-align: center"> <u> ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH </u> </div> <br /> <div> <br /> <table><tr><td><b>Część nr: </b></td><td>1</td><td><b>Nazwa: </b></td><td>Dostawa mrożonek i produktów rybnych</td></tr></table><b>1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i> (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>LpPrzedmiot zamówieniaJ.mIlośćWartość brutto[zł]Termin przydatności do spożycia1234561Kotlet, burger rybny- kolor farszu biały, bez ości i części niejadalnych, produkt mrożony, zapach swoisty, PN-A-86760:1996 , CPV 15229000-9termin przydatności minimalny 60 dnikg7 0002Paprykarz rybny - konserwa rybna sterylizowana , opakowanie puszka stalowa łatwo otwierana , opakowanie 330 g/ 1 sztuka, PN-91/A-86763, CPV 15240000-2termin przydatności minimalny 60 dnikg2 5003Sałatka makrelowa z warzywami - opakowanie 330g/ 1 sztuka, konserwa rybna sterylizowana, opakowanie-puszka stalowa łatwo otwierana, PN-91/A-86763, CPV 15240000-2termin przydatności minimalny 60 dnikg2 5004Filet śledziowy solony - opakowanie do 5 kg, filet biały, mięsisty, płaty o szerokości 3-4 cm, zapach swoisty, bez oznak jełczenia i procesu psucia się, pakowany w wiaderka plastikowe, PN-A-86759:1994, CPV 15230000-9termin przydatności minimalny 60 dnikg5 0005Kalafior mrożony- różyczki kaliber 35-50 cm, nieoblodzone, niezlepione, nie uszkodzone mechanicznie,zgodnie z Polską Normą PN-A-78602;1996, opakowanie do 5 kg, CPV 15331170-9termin przydatności minimalny 60 dnikg1 2006Mieszanka warzywna - 5 gatunków warzyw, krojona w kostkę, zgodnie z Polską Normą PN- A-78608:1997, mrożona do 5kg opakowanie CPV 15331170-9termin przydatności minimalny 60 dnikg6007Filet rybny z mintaja - pakowanie do 5 kg, filet bez glazury lodowej- waga netto, filet biały bez ości i części niejadalnych, o szerokości min. 5-6 cm, zapach swoisty, mrożony, PN-A-86759:1994, CPV 15230000-9termin przydatności minimalny 60 dnikg5008Filet rybny z morszczuka - pakowanie do 5 kg, filet bez glazury lodowej, waga netto, filet biały bez ości i części niejadalnych, o szerokości min. 5-6 cm, zapach swoisty, mrożony, PN-A-86759:1994, CPV 15230000-9termin przydatności minimalny 60 dnikg5009Leczo warzywne - mrożonka, kilka gatunków warzyw, pokrojone w kostkę, opakowanie do 5kg, PN-A-78608:1997, CPV 15331170-9termin przydatności minimalny 60 dnikg30010RAZEM:<br/><b> 2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): </b>15229000-9, 15240000-2, 15230000-9, 15331170-9<br/><br/><b> 3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br/>Wartość bez VAT: <br/>Waluta: <br/><br/><b> 4) Czas trwania lub termin wykonania: </b><br/>okres w miesiącach: 12<br/>okres w dniach: <br/>data rozpoczęcia: <br/>data zakończenia: <br/><b> 5) Kryteria oceny ofert: </b><br/><TABLE style="border: 1px solid black;border-collapse: collapse;"><tr><td style="border: 1px solid black;border-collapse: collapse;">Kryterium</td><td style="border: 1px solid black;border-collapse: collapse;">Znaczenie</td></tr><TR><td style="border: 1px solid black;border-collapse: collapse;">Najniższa cena</td><td style="border: 1px solid black;border-collapse: collapse;">60,00</TD></tr><TR><td style="border: 1px solid black;border-collapse: collapse;">Termin przydatności do spożycia</td><td style="border: 1px solid black;border-collapse: collapse;">40,00</TD></tr></TABLE><br/><b>6) INFORMACJE DODATKOWE:</b><br/><br/><br/><table><tr><td><b>Część nr: </b></td><td>2</td><td><b>Nazwa: </b></td><td>Dostawa różnych artykułów spożywczych</td></tr></table><b>1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i> (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>LpOpis przedmiotu zamówienia - przetwory owocówj.mIlość szacunkowa12341Sól warzona spożywcza jodowana - opakowanie do 10 kg,PN-98/C-84081-2, CPV 15872400-5termin przydatności minimalny 60 dnikg8602Herbata czarna, pakowana w torebkach do zaparzenia (tzw. ekspresowa), wyraźnie wyczuwalny smak herbaty, bez obcych zapachów , PN - ISO 3720:1997, CPV 15863000-5termin przydatności minimalny 60 dnikg1 5003Ketchup łagodny - opakowanie do 5 kg, PN PN-A-86951:2006CPV 15871230-5termin przydatności minimalny 60 dnikg6504Przyprawa do zup w płynie - substancja wzmacniająca smak i zapach, opakowanie do 6 kg, PN PN-A-94052:1996, CPV 15871270-7termin przydatności minimalny 60 dnikg6505Przyprawa warzywna w proszku - smak i zapach przyprawowo- warzywny, bez zanieczyszczeń , opakowanie 1 kg, PN-A-86967:1998 , CPV 15872270-7termin przydatności minimalny 60 dnikg2506Koper nać suszona - wysuszone liście rośliny, zapach przyjemny, aromatyczny, delikatny, bez zanieczyszczeń, opakowanie 1 kg, PN-07/A-77603, CPV 15893000-4termin przydatności minimalny 60 dnikg257Pietruszka nać suszona- wysuszone liście rośliny, zapach przyjemny, aromatyczny, delikatny, bez zanieczyszczeń, opakowanie 1 kg, CPV 15893000-4termin przydatności minimalny 60 dnikg258Czosnek mielony- zapach intensywny, w postacie proszku, konsystencja sypka, barwa biała lub lekko kremowa, bez zanieczyszczeń, opakowanie 1 kg, PN-V-74010:1999, CPV 15870000-7termin przydatności minimalny 60 dnikg209Liść laurowy- wysuszone liście rośliny, zapach intensywny, bez zanieczyszczeń, opakowanie 1 kg, wyznacznik jakościowy - 67-3132-10 , CPV 15872200-3 termin przydatności minimalny 60 dnikg1510Majeranek otarty- zapach intensywny, bez zanieczyszczeń, opakowanie 1 kg, PN-97/A-86958, CPV 15800000-6termin przydatności minimalny 60 dnikg1511Papryka mielona słodka - kolor czerwony, konsystencja sypka zapach swoisty dla papryki, intensywny, opakowanie 1 kg, PN-97/A-86955, CPV 15872200-3termin przydatności minimalny 60 dnikg1512Pieprz czarny naturalny mielony - wyrazisty, wyprodukowany z całych ziaren bez szypułek, twardych, jednorodnych o ostrym i aromatycznym zapachu i czarno-brązowej barwie, konsystencja sypka, bez zanieczyszczeń, opakowanie 1 kg, PN- 97/A-86965, CPV 15872100-2termin przydatności minimalny 60 dnikg4013Pieprz ziołowy- wyrazisty, wyprodukowany z całych ziaren bez szypułek, twardych, jednorodnych o ostrym i aromatycznym zapachu, konsystencja sypka, opakowanie 1 kg, PN-97/A-86952, CPV 15872100-2termin przydatności minimalny 60 dnikg1514Ziele angielskie- silny zapach, gorzki, korzenny smak, bez zanieczyszczeń, opakowanie 1 kg, wyznacznik jakościowy BN-64-8132-14, CPV 15870000-7termin przydatności minimalny 60 dnikg1515Kwasek cytrynowy- konsystencja sypka, bez zanieczyszczeń, opakowanie 1 kg, PN-81/A-79734, CPV 15870000-7termin przydatności minimalny 60 dnikg4016Ocet 10% - opakowanie 1litr, PN-EN-02-13188, CPV 15871100-5termin przydatności minimalny 60 dnil8017Majonez - barwa kremowa, produkt dający się łatwo posmarować, smak typowy z kwaśnym posmakiem ze względu na zawartość octu, PN-A-86950:1995, hermetycznie pakowany, opakowanie od 1kg do 5 kg, CPV 15871273termin przydatności minimalny 60 dnikg50018Musztarda- opakowanie od 1kg do 5kg, PN-A-86964:2002/Az1:2004, CPV 15871250-1termin przydatności minimalny 60 dnikg61019Chrzan tarty- produkt otrzymany ze świeżych pozbawionych skórki tartych korzeni chrzanu, kwasku cytrynowego z dodatkiem soli i cukru, struktura - przetarta masa z zawartością drobnych fragmentów korzeni chrzanu, zapach charakterystyczny dla chrzanu, lekko piekący, kwaśnosłodki ,barwa biała lub lekko kremowa, opakowanie od 1 kg do 5 kg, PN-97/A-77806 lub równoważna, CPV 15331400-1termin przydatności minimalny 60 dnikg40020Szczaw konserwowy - produkt spożywczy otrzymany z mielonych świeżych liści szczawiu z dodatkiem soli, poddany procesowi pasteryzacji, opakowanie od 0,9l do 1 litra, PN-A-77807:1997/Az1:2004 lub równoważna, CPV 15332170-6 termin przydatności minimalny 60 dnikg70021Włoszczyzna suszona- pokrojone w kostkę i wysuszone części jadalne warzyw, zapach intensywny, opakowanie od 1 kg do 5 kg, PN-72/A-77603, CPV 15331110-1termin przydatności minimalny 60 dnikg1 10022Koncentrat pomidorowy 30%- podwójnie zagęszczony, konsystencja stała w formie pasty, kolor czerwony, zgodnie z Polską Normą PN-75/a-77601,opakowanie od 1 litra do 5 litrów, CPV 15331427-6termin przydatności minimalny 60 dnikg2 60023Zupa żurek - bez zanieczyszczeń biologicznych, konsystencja w postaci proszku, opakowanie od 1 kg do 5 kg, PN-96/A-94050, CPV 15891400-4termin przydatności minimalny 60 dnikg30024Cukier kryształ - kolor biały, konsystencja sypka, bez zanieczyszczeń, opakowanie od 1 kg do 10 kg, PN-96/A-74850, CPV 15831000-2termin przydatności minimalny 60 dnikg1500025Woda mineralna niegazowana - opakowanie od 0,5 litra do 1,5 litra, PN-Z-1101-3:2000, CPV15981000-7termin przydatności minimalny 60 dnil3 00026Przecier ogórkowy - produkt otrzymany z tartych kiszonych ogórków, poddany procesowi pasteryzacji, opakowanie od 0,9 litra do 1 litr, PN-A-77701:1997, CPV 15331000-7termin przydatności minimalny 60 dnikg70027Sałatka obiadowa waga bez zalewy (netto), PN- A-77807:1997, (opakowanie max. 30kg), CPV 15331000-7termin przydatności minimalny 60 dnikg4 00028Ogórek konserwowy waga bez zalewy (netto) , PN-A-77801:1997, (opakowanie max. 30kg), CPV 15331500-2termin przydatności minimalny 60 dnikg4 00029Bulion drobiowy bez zanieczyszczeń biologicznych, konsystencja w postaci proszku, opakowanie od 1 kg do 5 kg, PN-A-94052:1996, CPV 15891400-4termin przydatności minimalny 60 dnikg35030Bulion warzywny- bez zanieczyszczeń biologicznych, konsystencja w postaci proszku, opakowanie od 1 kg do 5 kg, PN-A-94052:1996 , CPV 15891400-4termin przydatności minimalny 60 dnikg35031Zupa barszcz biały- bez zanieczyszczeń biologicznych, konsystencja w postaci proszku, opakowanie od 1 kg do 5 kg, PN-96/A-94050, CPV 15891400-4termin przydatności minimalny 60 dnikg30032Wafle ryżowe naturalne - bez dodatków, PN- 98/A-94018, opakowanie 100g, CPV 15820000-2termin przydatności minimalny 60 dnikg4033Syrop owocowy zagęszczony w proporcjach 1:8, o różnych smakach, pasteryzowany, zgodnie z PN-A-75955:1998, w opakowaniach max 5 litrów, CPV 15321800-2termin przydatności minimalny 60 dnil9 00034Sos boloński - bez zanieczyszczeń biologicznych, konsystencja w postaci proszku, opakowanie od 1 kg do 5 kg, PN--06/V-86951; CPV 15871260-4termin przydatności minimalny 60 dnikg10035Kawa zbożowa - forma - w torebkach do zaparzania (tzw. ekspresowa) , bez cukru i mleka, zgodnie z Polską Normą PN-06/V-74029, CPV 15860000-4 termin przydatności minimalny 60 dnikg300<br/><b> 2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): </b>15872400-5, 15863000-5, 15871230-5, 15871270-7, 15872270-7, 15893000-4, 15870000-7<br/><br/><b> 3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br/>Wartość bez VAT: <br/>Waluta: <br/><br/><b> 4) Czas trwania lub termin wykonania: </b><br/>okres w miesiącach: 12<br/>okres w dniach: <br/>data rozpoczęcia: <br/>data zakończenia: <br/><b> 5) Kryteria oceny ofert: </b><br/><TABLE style="border: 1px solid black;border-collapse: collapse;"><tr><td style="border: 1px solid black;border-collapse: collapse;">Kryterium</td><td style="border: 1px solid black;border-collapse: collapse;">Znaczenie</td></tr><TR><td style="border: 1px solid black;border-collapse: collapse;">Najniższa cena</td><td style="border: 1px solid black;border-collapse: collapse;">60,00</TD></tr><TR><td style="border: 1px solid black;border-collapse: collapse;">Termin przydatności do spożycia</td><td style="border: 1px solid black;border-collapse: collapse;">40,00</TD></tr></TABLE><br/><b>6) INFORMACJE DODATKOWE:</b><br/><br/><br/> </div> <br /> <br /> </div> <br /> <br /> <table> <tr> <td> </td> </tr> </table> </div> <script type="text/javascript">//<![CDATA[//]]></script>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com