JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20211129/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20211129/0028846501-N-2021.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Dostawy<br/> Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 54 im. Wacława Kuchara w Bytomiu w roku 2022. </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">SZKOŁA PODSTAWOWA NR 54 IM. WACŁAWA KUCHARA</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 000861660</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">ul. Reptowska 86</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Bytom</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">41-908</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">śląskie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL228 - Bytomski</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.7.) Numer telefonu: <span class="normal">322806440</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">sp54miechowice@interia.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">http://sp54bytom.szkolnastrona.pl/</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Edukacja</span> </h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 54 im. Wacława Kuchara w Bytomiu w roku 2022. </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-f85399f8-4dcf-11ec-8c2d-66c2f1230e9c</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2021/BZP 00288465</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2021-11-29</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">2.9.) Numer planu postępowań w BZP: <span class="normal">2021/BZP 00001638/02/P</span></h3> <h3 class="mb-0">2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań: </h3> <p class="mb-0">1.2.2 Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 54 im. Wacława Kuchara na rok 2022</p> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-f85399f8-4dcf-11ec-8c2d-66c2f1230e9c <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">W niniejszym postępowaniu komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu:<br/>- miniPortalu, który dostępny jest pod adresem : https://miniportal.uzp.gov.pl/<br/>- skrzynki ePUAP, która dostępna jest pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal - skrytka ePUAP : /SP54Bytom/Skrytka ESP<br/>- poczty elektronicznej dostępnej pod adresem: sp54miechowice@interia.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal – skrytka ePUAP: /SP54Bytom/SkrytkaESP oraz poczty elektronicznej sp54miechowice@interia.pl <br/><br/>Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji.<br/>Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu oraz Regulaminie ePUAP. Przystępując do postępowania przetargowego, Wykonawca oświadcza, że zapoznał się z instrukcją użytkownika systemu miniPortal i ePUAP oraz z regulaminem korzystania z systemu miniPortal.<br/><br/>Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB. <br/><br/>Za datę przekazania oferty przyjmuje się datę jej przekazania na ePUAP, natomiast za datę przekazania wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP lub datę wysłania pocztą elektroniczną.<br/><br/>Zamawiający wskazuje, że obowiązują u niego następujące wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych za pośrednictwem poczty elektronicznej :<br/>a)	załącznik nie może być zaszyfrowany,<br/>b)	suma załączników w wiadomości email nie może przekraczać 30MB,<br/>c)	wiadomość nie może zawierać „hiperlinków” (odnośników do innych stron).<br/><br/>Forma komunikacji za pomocą poczty elektronicznej nie dotyczy złożenia oferty.<br/><br/>We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem postępowania SP54.26.10.2021<br/><br/>Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczeń składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem poczty elektronicznej lub Formularza do komunikacji. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie oraz w Rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy.</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">1,Administratorem Pana danych osobowych jest: Szkoła Podstawowa nr 54 im. Wacława Kuchara reprezentowana przez Dyrektora Szkoły, 41-902 Bytom ul. Reptowska 86, Tel. 32 280-64-40, e-mail: sp54miechowice@interia.pl 2. Dane kontaktowe Inspektora ochrony danych osobowych : Inspektor IOD - Marzena Kryszkowska Urząd Miejski Bytom ul. Smolenia 35, 41-902 Bytom e-mail: iod_edu@um.bytom.pl3) Pana dane osobowe przetwarzane będą na podst. art.6 ust.1 lit.c RODO w celu związanym z nin. postępowaniem o udzielenie zamówienia publi. (a w przypadku dokonania wyboru złożonej oferty jako najkorzystniejszej i zawarciu umowy, także w celu związanym z realizacją zamówienia);4) Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokum.postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy z dnia Pzp. 5) Pana dane osobowe będą przechowywane do czasu zniszczenia dokum. postępowania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa lub umową o dofinansowanie, lecz nie krócej niż przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy (zgodnie z art.78 ust.4 ustawy Pzp 6) Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanych z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego. Konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp.7) W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art.22 RODO.8) Posiada Pani na podstawie art.15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani dotyczących,b)na podstawie art.16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych*;* skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników c) na podstawie art.18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art.18 ust.2 RODO **;** prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego c)	prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;9) nie przysługuje Pani w związku z art.17 ust.3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych, b) prawo do przenoszenia danych osobowych, których mowa w art.20 RODO,c) na podstawie art.21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art.6 ust.1 lit. c RODO.10)Jednocześnie Zamawiający przypomina o ciążącym na Wykonawcy obowiązku informacyjnym wynikającym z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane przekazane zostaną Zamawiającemu w związku z prowadzonym postępowaniem i które Zamawiający pośrednio pozyska od Wykonawcy biorącego udział w postępowaniu, chyba że ma zastosowanie co najmniej jedno z wyłączeń, o których mowa w art. 14 ust. 5 RODO.11)Skorzystanie przez osobę, której dane osobowe dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia, o którym mowa w art. 16 RODO, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia ani zmianą postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp.12)W postępowaniu o udzielenie zamówienia zgłoszenie żądania ograniczenia przetwarzania, o którym mowa w art. 18 ust. 1 RODO, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia tego postępowania.</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">SP54.26.10.2021</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Dostawy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.5.) Wartość zamówienia: <span class="normal"> 199361,00 PLN </span> </h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.9.) Liczba części: <span class="normal">8</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części</h3> <h3 class="mb-0">4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 1</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Mięso i produkty mięsne<br/>Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I gatunku w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.<br/>Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli określona w załączniku do umowy. Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie co najmniej 60 % . Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej części umowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.<br/>Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostaw danego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru, przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.<br/>Wykonawca gwarantuje w szczególności, że dostarczone produkty będą:<br/>1) pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;<br/>2) świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;<br/>3)	o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;<br/>4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);<br/>5)	przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, <br/>6)	asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.<br/>Cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to, w szczególności :<br/>1)	dla mięsa: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, fragmenty kości w mięsie zamówionym b/k, obecność szkodników oraz ich pozostałości;<br/>2)	dla wędlin odpowiednio: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, objawy obniżenia jędrności i elastyczności, nie przyleganie osłonki do wędlin itp., </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15110000-2 - Mięso</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2022-01-03 do 2022-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Kryteria oceny ofert to:<br/>cena- waga kryterium 80<br/>czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku- waga kryterium 20<br/><br/>Ocena ofert w zakresie poszczególnych kryteriów dokonana zostanie wg następujących zasad:<br/><br/>1. cena (X1), ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN <br/>skala pkt: 0-80<br/><br/>X1 = najniższa oferowana cena : badana cena x 80 pkt<br/><br/>2.	Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:<br/><br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 6 godzin – 0 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 5 godzin – 5 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 4 godziny – 10 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 3 godzin – 15 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 2 godzin –20 pkt<br/><br/>Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas wynosi 6 godzin od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie, mailem). Wykonawca wskazuje w formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do SWZ) oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku. W przypadku gdy Wykonawca nie zadeklaruje w Formularzu ofertowym żadnego czasu, wówczas Zamawiający przyjmie najdłuższy dopuszczalny czas wynoszący 6 godzin.<br/><br/>W przypadku gdy Wykonawca zadeklaruje czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku dłuższy niż 6 godzin, wówczas oferta zostanie odrzucona jako niezgodna z SWZ.<br/><br/>3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X = X1+X2. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. <br/><br/>4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert oraz sposobem ich oceny.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">80</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 2</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Produkty mrożone<br/>Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I gatunku w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.<br/>Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli określona w załączniku do umowy. Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie co najmniej 60 % jej wartości . Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej części umowy, <br/>w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.<br/>Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostaw danego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru, przy niezmienionej całkowitej wartości umowy. Niniejsza zamiana nie wymaga zmiany treści niniejszej umowy.<br/>Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:<br/>1)	dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie <br/>z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;<br/>2)	dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;<br/>3)	dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;<br/>4)	produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);<br/>5)	zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, <br/>6)	asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.<br/>Cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to, w szczególności<br/>dla mrożonek: produkty przypominające bryłę lodu, tj. zbite w kulę (wyjątek stanowi posiekany szpinak i buraki), produkty szare, sine, mrożonki bez opakowania tzw. „na wagę”, których opakowanie nosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka, wgniecenia na pudełku. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15331170-9 - Warzywa mrożone</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2022-01-03 do 2022-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Kryteria oceny ofert to:<br/>cena- waga kryterium 80<br/>czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku- waga kryterium 20<br/><br/>Ocena ofert w zakresie poszczególnych kryteriów dokonana zostanie wg następujących zasad:<br/><br/>1. cena (X1), ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN <br/>skala pkt: 0-80<br/><br/>X1 = najniższa oferowana cena : badana cena x 80 pkt<br/><br/>2.	Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:<br/><br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 6 godzin – 0 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 5 godzin – 5 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 4 godziny – 10 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 3 godzin – 15 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 2 godzin –20 pkt<br/><br/>Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas wynosi 6 godzin od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie, mailem). Wykonawca wskazuje w formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do SWZ) oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku. W przypadku gdy Wykonawca nie zadeklaruje w Formularzu ofertowym żadnego czasu, wówczas Zamawiający przyjmie najdłuższy dopuszczalny czas wynoszący 6 godzin.<br/><br/>W przypadku gdy Wykonawca zadeklaruje czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku dłuższy niż 6 godzin, wówczas oferta zostanie odrzucona jako niezgodna z SWZ.<br/><br/>3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X = X1+X2. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. <br/><br/>4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert oraz sposobem ich oceny.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">80</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 3</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Produkty mleczarskie i nabiał<br/>Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I gatunku w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.<br/>Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli określona w załączniku do umowy. Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie co najmniej 60 % . Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej części umowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.<br/>Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostaw danego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru, przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.<br/>Wykonawca gwarantuje w szczególności, że dostarczone produkty będą:<br/>1) pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;<br/>2) świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;<br/>3)	o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;<br/>4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);<br/>5)	przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, <br/>6)	asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.<br/>Cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to, w szczególności :<br/>dla wyrobów mleczarskich: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, słony, stęchły, mdły; zanieczyszczenia mechaniczne, organiczne; objawy pleśnienia, psucia; uszkodzenia mechaniczne, zdeformowanie, zgniecenie, porozrywanie, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15500000-3 - Produkty mleczarskie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2022-01-03 do 2022-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Kryteria oceny ofert to:<br/>cena- waga kryterium 80<br/>czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku- waga kryterium 20<br/><br/>Ocena ofert w zakresie poszczególnych kryteriów dokonana zostanie wg następujących zasad:<br/><br/>1. cena (X1), ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN <br/>skala pkt: 0-80<br/><br/>X1 = najniższa oferowana cena : badana cena x 80 pkt<br/><br/>2.	Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:<br/><br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 6 godzin – 0 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 5 godzin – 5 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 4 godziny – 10 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 3 godzin – 15 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 2 godzin –20 pkt<br/><br/>Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas wynosi 6 godzin od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie, mailem). Wykonawca wskazuje w formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do SWZ) oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku. W przypadku gdy Wykonawca nie zadeklaruje w Formularzu ofertowym żadnego czasu, wówczas Zamawiający przyjmie najdłuższy dopuszczalny czas wynoszący 6 godzin.<br/><br/>W przypadku gdy Wykonawca zadeklaruje czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku dłuższy niż 6 godzin, wówczas oferta zostanie odrzucona jako niezgodna z SWZ.<br/><br/>3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X = X1+X2. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. <br/><br/>4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert oraz sposobem ich oceny.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">80</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 4</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Warzywa i owoce<br/>Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I gatunku w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.<br/>Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli określona w załączniku do umowy. Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie co najmniej 60 % . Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej części umowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.<br/>Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostaw danego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru, przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.<br/>Wykonawca gwarantuje w szczególności, że dostarczone produkty będą:<br/>1) pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;<br/>2) świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;<br/>3)	o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;<br/>4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);<br/>5)	przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, <br/>6)	asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.<br/>Cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to, w szczególności : <br/> dla warzyw i owoców: zniekształcenia mechaniczne, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, zbyt przerośnięte, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2022-01-03 do 2022-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Kryteria oceny ofert to:<br/>cena- waga kryterium 80<br/>czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku- waga kryterium 20<br/><br/>Ocena ofert w zakresie poszczególnych kryteriów dokonana zostanie wg następujących zasad:<br/><br/>1. cena (X1), ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN <br/>skala pkt: 0-80<br/><br/>X1 = najniższa oferowana cena : badana cena x 80 pkt<br/><br/>2.	Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:<br/><br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 6 godzin – 0 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 5 godzin – 5 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 4 godziny – 10 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 3 godzin – 15 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 2 godzin –20 pkt<br/><br/>Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas wynosi 6 godzin od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie, mailem). Wykonawca wskazuje w formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do SWZ) oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku. W przypadku gdy Wykonawca nie zadeklaruje w Formularzu ofertowym żadnego czasu, wówczas Zamawiający przyjmie najdłuższy dopuszczalny czas wynoszący 6 godzin.<br/><br/>W przypadku gdy Wykonawca zadeklaruje czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku dłuższy niż 6 godzin, wówczas oferta zostanie odrzucona jako niezgodna z SWZ.<br/><br/>3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X = X1+X2. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. <br/><br/>4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert oraz sposobem ich oceny.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">80</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 5</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Pieczywo i wyroby piekarskie<br/>Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I gatunku w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.<br/>Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli określona w załączniku do umowy. Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie co najmniej 60 % . Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej części umowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.<br/>Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostaw danego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru, przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.<br/>Wykonawca gwarantuje w szczególności, że dostarczone produkty będą:<br/>1) pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;<br/>2) świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;<br/>3)	o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;<br/>4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);<br/>5)	przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, <br/>6)	asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.<br/>Cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to, w szczególności :<br/>dla pieczywa: pieczywo zdeformowane, zgniecione, uszkodzone mechanicznie; pieczywo zabrudzone, spalone; miękisz lepki niedopieczony z zakalcem z obecnością grudek mąki <br/>i soli; smak gorzki, kwaśny, zbyt słony lub niesłony; ciasta zabrudzone, spalone, niedopieczone, o wyraźnie niewłaściwej porowatości ciasta, kruszące się; objawy pleśnienia, psucia; uszkodzenia mechaniczne, ciasta zdeformowane, zgniecione, porozrywane, obecność szkodników oraz ich pozostałości. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2022-01-03 do 2022-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Kryteria oceny ofert to:<br/>cena- waga kryterium 80<br/>czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku- waga kryterium 20<br/><br/>Ocena ofert w zakresie poszczególnych kryteriów dokonana zostanie wg następujących zasad:<br/><br/>1. cena (X1), ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN <br/>skala pkt: 0-80<br/><br/>X1 = najniższa oferowana cena : badana cena x 80 pkt<br/><br/>2.	Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:<br/><br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 6 godzin – 0 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 5 godzin – 5 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 4 godziny – 10 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 3 godzin – 15 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 2 godzin –20 pkt<br/><br/>Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas wynosi 6 godzin od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie, mailem). Wykonawca wskazuje w formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do SWZ) oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku. W przypadku gdy Wykonawca nie zadeklaruje w Formularzu ofertowym żadnego czasu, wówczas Zamawiający przyjmie najdłuższy dopuszczalny czas wynoszący 6 godzin.<br/><br/>W przypadku gdy Wykonawca zadeklaruje czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku dłuższy niż 6 godzin, wówczas oferta zostanie odrzucona jako niezgodna z SWZ.<br/><br/>3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X = X1+X2. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. <br/><br/>4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert oraz sposobem ich oceny.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">80</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 6</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Artykuły różne spożywcze, sypkie, drobne i przyprawy<br/>Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I gatunku w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.<br/>Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli określona w załączniku do umowy. Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie co najmniej 60 % . Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej części umowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.<br/>Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostaw danego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru, przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.<br/>Wykonawca gwarantuje w szczególności, że dostarczone produkty będą:<br/>1) pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;<br/>2) świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;<br/>3)	o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;<br/>4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);<br/>5)	przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, <br/>6)	asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.<br/>Cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to, w szczególności :<br/>dla produktów sypkich : produkty, które po obróbce termicznej zgodnej z opisem na opakowaniu ulegają rozgotowaniu, produkty które mają obce posmaki, zapachy, których opakowanie nosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka, wgniecenia <br/>na pudełku, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2022-01-03 do 2022-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Kryteria oceny ofert to:<br/>cena- waga kryterium 80<br/>czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku- waga kryterium 20<br/><br/>Ocena ofert w zakresie poszczególnych kryteriów dokonana zostanie wg następujących zasad:<br/><br/>1. cena (X1), ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN <br/>skala pkt: 0-80<br/><br/>X1 = najniższa oferowana cena : badana cena x 80 pkt<br/><br/>2.	Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:<br/><br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 6 godzin – 0 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 5 godzin – 5 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 4 godziny – 10 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 3 godzin – 15 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 2 godzin –20 pkt<br/><br/>Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas wynosi 6 godzin od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie, mailem). Wykonawca wskazuje w formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do SWZ) oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku. W przypadku gdy Wykonawca nie zadeklaruje w Formularzu ofertowym żadnego czasu, wówczas Zamawiający przyjmie najdłuższy dopuszczalny czas wynoszący 6 godzin.<br/><br/>W przypadku gdy Wykonawca zadeklaruje czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku dłuższy niż 6 godzin, wówczas oferta zostanie odrzucona jako niezgodna z SWZ.<br/><br/>3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X = X1+X2. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. <br/><br/>4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert oraz sposobem ich oceny.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">80</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 7</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Ryby<br/>Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I gatunku w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.<br/>Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli określona w załączniku do umowy. Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie co najmniej 60 % . Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej części umowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.<br/>Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostaw danego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru, przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.<br/>Wykonawca gwarantuje w szczególności, że dostarczone produkty będą:<br/>1) pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;<br/>2) świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;<br/>3)	o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;<br/>4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);<br/>5)	przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, <br/>6)	asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.<br/>Cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to, w szczególności dla ryb : obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, mętne lub wysuszone oczy, skrzela wyblakłe lub z białym nalotem, mazista tkanka; </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2022-01-03 do 2022-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Kryteria oceny ofert to:<br/>cena- waga kryterium 80<br/>czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku- waga kryterium 20<br/><br/>Ocena ofert w zakresie poszczególnych kryteriów dokonana zostanie wg następujących zasad:<br/><br/>1. cena (X1), ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN <br/>skala pkt: 0-80<br/><br/>X1 = najniższa oferowana cena : badana cena x 80 pkt<br/><br/>2.	Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:<br/><br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 6 godzin – 0 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 5 godzin – 5 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 4 godziny – 10 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 3 godzin – 15 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 2 godzin –20 pkt<br/><br/>Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas wynosi 6 godzin od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie, mailem). Wykonawca wskazuje w formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do SWZ) oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku. W przypadku gdy Wykonawca nie zadeklaruje w Formularzu ofertowym żadnego czasu, wówczas Zamawiający przyjmie najdłuższy dopuszczalny czas wynoszący 6 godzin.<br/><br/>W przypadku gdy Wykonawca zadeklaruje czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku dłuższy niż 6 godzin, wówczas oferta zostanie odrzucona jako niezgodna z SWZ.<br/><br/>3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X = X1+X2. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. <br/><br/>4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert oraz sposobem ich oceny.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">80</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 8</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Jaja<br/>Jaja kurze klasy A, konsumpcyjne, Masa L - jaja duże o wadze jednostkowej od 63 do 73 gram<br/>Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I gatunku w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.<br/>Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli określona w załączniku do umowy. Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie co najmniej 60 % . Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej części umowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.<br/>Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostaw danego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru, przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.<br/>Wykonawca gwarantuje w szczególności, że dostarczone produkty będą:<br/>1) pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami;<br/>2) świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;<br/>3)	o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;<br/>4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);<br/>5)	przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, <br/>6)	asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.<br/>Cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to, w szczególności :<br/>roztrzaskane skorupki jaj, wgniecenia, pęknięcia skorupki, zepsucie </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">03142500-3 - Jaja</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2022-01-03 do 2022-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Kryteria oceny ofert to:<br/>cena- waga kryterium 80<br/>czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku- waga kryterium 20<br/><br/>Ocena ofert w zakresie poszczególnych kryteriów dokonana zostanie wg następujących zasad:<br/><br/>1. cena (X1), ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN <br/>skala pkt: 0-80<br/><br/>X1 = najniższa oferowana cena : badana cena x 80 pkt<br/><br/>2.	Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:<br/><br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 6 godzin – 0 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 5 godzin – 5 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 4 godziny – 10 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 3 godzin – 15 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 2 godzin –20 pkt<br/><br/>Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas wynosi 6 godzin od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie, mailem). Wykonawca wskazuje w formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do SWZ) oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku. W przypadku gdy Wykonawca nie zadeklaruje w Formularzu ofertowym żadnego czasu, wówczas Zamawiający przyjmie najdłuższy dopuszczalny czas wynoszący 6 godzin.<br/><br/>W przypadku gdy Wykonawca zadeklaruje czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku dłuższy niż 6 godzin, wówczas oferta zostanie odrzucona jako niezgodna z SWZ.<br/><br/>3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X = X1+X2. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. <br/><br/>4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert oraz sposobem ich oceny.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">80</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Tak</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia: </h3> Dopuszcza się zmiany umowy w zakresie, o którym mowa w art. 455 ust.1 pkt 2-4 i ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych.<br/>Zgodnie z art. 455 ust 1 pkt 1 ustawy Prawo zamówień publicznych strony przewidują możliwość zmian umowy w następujących przypadkach:<br/>1)	zmiany wynagrodzenia Wykonawcy (w tym cen jednostkowych) brutto, w przypadku:<br/>a)	zmiany przepisów obowiązujących dot. podatku VAT, <br/>b)	zmiany cen jednostkowych określonego produktu w sytuacji zmian cen na rynku. Niniejsza zmiana może nastąpić nie częściej niż raz na kwartał i w wysokości nie wyższej niż o wskaźnik zmiany cen towarów i usług konsumpcyjnych za poprzedni kwartał publikowany w Monitorze Polskim (tzw. klauzula waloryzacyjna). W takim przypadku ceny zostaną zmienione z pierwszym dniem miesiąca następującego po miesiącu, w którym złożono pismo wnioskujące o zmianę;<br/>2)	zmiany nazwy produktu (producenta) pod warunkiem zaoferowania produktów nie gorszych jakościowo od dotychczas dostarczanych przy jednoczesnym zachowaniu dotychczasowych lub niższych cen jednostkowych. Niniejsza zmiana może nastąpić w przypadku :<br/>a)	zaprzestania produkcji danego asortymentu przez producenta,<br/>b)	zmiany gramatury danej pozycji asortymentowej przez producenta produktu,<br/>c)	niedostępności produktu na rynku powyżej 14 dni kalendarzowych,<br/>3)	zmiany miejsca dostawy, w przypadku zmian organizacyjnych u Zamawiającego; <br/>4)	zmiany podwykonawcy i/lub części wykonywanego przez niego zakresu dostawy bądź wprowadzenie nowego podwykonawcy, <br/>5)	zmiany postanowień umowy, których konieczność wprowadzenia jest wynikiem zmian obowiązującego prawa bądź działań organów państwowych, samorządowych, sądowych lub administracyjnych,<br/>6)	zmiany terminu wykonania przedmiotu umowy, jeżeli dochowanie terminu określonego w umowie jest niemożliwe z uwagi na siłę wyższą lub inne okoliczności niezależne od Wykonawcy lub których Wykonawca przy zachowaniu należytej staranności nie był w stanie uniknąć lub przewidzieć, jak również inne przeszkody lub utrudnienia w wykonywaniu przedmiotu umowy spowodowane przez osoby trzecie, <br/>7)	zmiany postanowień umowny w uzasadnionych przypadkach, innych niż wyżej opisanych, gdy zachodzi konieczność ich wprowadzenia z powodu okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy<br/>Dokonanie zmiany umowy wymaga uprzedniego złożenia na piśmie drugiej Stronie wniosku wykazującego zasadność wprowadzenia zmian i zgody Stron na jej dokonanie. Wniosek, o który mowa powyżej winien zawierać w szczególności: <br/>1)	propozycję (zakres) zmiany; <br/>2)	opis okoliczności faktycznych uprawniających do dokonania zmiany;<br/>3)	podstawę dokonania zmiany z niniejszej umowy;<br/>4)	informację lub dowody potwierdzające, że zostały spełnione okoliczności uzasadniające dokonanie zmiany.<br/>Wszelkie zmiany umowy wymagają – pod rygorem nieważności – zachowania formy pisemnej w postaci aneksu. <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2021-12-07 09:30</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">https://miniportal.uzp.gov.pl/</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2021-12-07 11:20</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal"> 30 dni </span></h3> <h3 class="mb-0">8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji: </h3> <p class="mb-0">Część 1 : <span class="normal">Tak</span></p> <p class="mb-0">Część 2 : <span class="normal">Tak</span></p> <p class="mb-0">Część 3 : <span class="normal">Tak</span></p> <p class="mb-0">Część 4 : <span class="normal">Tak</span></p> <p class="mb-0">Część 5 : <span class="normal">Tak</span></p> <p class="mb-0">Część 6 : <span class="normal">Tak</span></p> <p class="mb-0">Część 7 : <span class="normal">Tak</span></p> <p class="mb-0">Część 8 : <span class="normal">Tak</span></p> <h3 class="mb-0">8.7) Kryteria oceny ofert, które zamawiający zamierza stosować w celu ograniczenia liczby wykonawców: </h3> Kryteria oceny ofert to:<br/> cena- waga kryterium 80<br/> czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku - waga kryterium 20<br/><br/>Ocena ofert w zakresie poszczególnych kryteriów dokonana zostanie wg następujących zasad:<br/>1 cena (X1), ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN <br/>skala pkt: 0-80<br/><br/>X1 = najniższa oferowana cena : badana cena x 80 pkt<br/> <br/>2.	Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:<br/><br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 6 godzin – 0 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 5 godzin – 5 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 4 godziny – 10 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 3 godzin – 15 pkt<br/>•	za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 2 godzin –20 pkt<br/><br/>Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas wynosi 6 godzin od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie, mailem). Wykonawca wskazuje w formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do SWZ) oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku. W przypadku gdy Wykonawca nie zadeklaruje w Formularzu ofertowym żadnego czasu, wówczas Zamawiający przyjmie najdłuższy dopuszczalny czas wynoszący 6 godzin.<br/><br/>W przypadku gdy Wykonawca zadeklaruje czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku dłuższy niż 6 godzin, wówczas oferta zostanie odrzucona jako niezgodna z SWZ.<br/><br/>3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X = X1+X2. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. <br/>4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert określonymi oraz sposobem ich oceny.

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com