JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20230920/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20230920/0040554801-N-2023.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Dostawy<br/> Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do Warsztatów Szkolnych Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bielsku-Białej. </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">Zespół Szkół Gastronomicznych w Bielsko-Biała</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 072332074</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">Stanisława Wyspiańskiego 5</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Bielsko-Biała</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">43-300</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">śląskie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL225 - Bielski</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.7.) Numer telefonu: <span class="normal">338124429</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">sekretariat@zsgih.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">www.gastronom.eduportal.bielsko.pl</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - organ władzy publicznej - organ administracji rządowej (centralnej lub terenowej)</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Edukacja</span> </h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do Warsztatów Szkolnych Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bielsku-Białej. </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-fb16889d-5797-11ee-9aa3-96d3b4440790</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2023/BZP 00405548</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2023-09-20</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">2.9.) Numer planu postępowań w BZP: <span class="normal">2023/BZP 00075594/01/P</span></h3> <h3 class="mb-0">2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań: </h3> <p class="mb-0">1.2.2 Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do Warsztatów Szkolnych Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej.</p> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-fb16889d-5797-11ee-9aa3-96d3b4440790 <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">http://ezamowienia.gov.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do :złożenia i wycofania oferty oraz do komunikacji wynosi 150MB.</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, Dz. u. UE L z dnia 4 maja 2016r.) informuje, że:<br/>1. Administratorem Pana/ Pani danych osobowych jest Dyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych z siedziba w Bielsku-Białej ul. Stanisława Wyspiańskiego 5, 43-300 Bielsko-Biała,<br/>2. Wyznaczony został inspektor ochrony danych, z którym kontaktować się można przez<br/>e-mail:sekretariat@zsgih.pl tel. 33 8124429<br/>3. Pana/Pani dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust 1 lit. C RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn. „Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do warsztatów szkolnych Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bielsku-Białej”.<br/>4. Odbiorcami Pana/Pani danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o przepisy prawa art. 18 oraz art. 74 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019r. - Prawo zamówień publicznych (Dz. U. Z 2019r. Poz. 2019 ze zm.)<br/>5. Pana/Pani dane osobowe będą przechowywane przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia.<br/>6. Obowiązek podania przez Pana/Panią danych osobowych bezpośrednio Pana/Pani dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach – Prawo zamówień publicznych, związanych z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, konsekwencje niepodania określonych danych skutkują wykluczeniem z wyżej wymienionego postępowania.<br/>7. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegać decyzji w sposób zautomatyzowany stosownie do art. 22 RODO.<br/>8. Posiada Pan/ Pani prawo do dostępu do treści swoich danych osobowych, prawo ich sprostowania, prawo ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO oraz prawo do wniesienia skarg do organu nadzorczego tj. - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych gdy uzna Pan/Pani, że przetwarzanie danych osobowych Pana/Pani dotyczących narusza prawa RODO.<br/>9. Nie przysługuje Panu/Pani prawo do usunięcia danych w myśl art. 17 ust. 3 lit b, d, e RODO, prawo do przenoszenia danych osobowych art. 20, oraz prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych w myśl art. 6 ust.1 lit c RODO.</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2><h3 class="mb-0">4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.</h3> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">ZSG- K/26/3/2023</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Dostawy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.9.) Liczba części: <span class="normal">9</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.10.) Ofertę można składać na kilka części</h3> <h3 class="mb-0">4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 1</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Drób, mięso i jego przetwory - opis zawiera załącznik nr 1a do SWZ </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-10-16 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający kierował się będzie następującymi kryteriami:<br/> 1. Cena A(x) – 95%<br/> 2. Termin płatności B(x) – 5 %<br/>Kryteria i ich wartość w ocenie: 1% = 1 pkt.<br/><br/> 1. Cena – A(x)<br/> a) Przyjmuje się, że najwyższą ilość punktów tj. 100 otrzyma cena najniższa wśród cen zawartych w ofertach na wykonanie zamówienia objętego przetargiem<br/> b) Ceny w pozostałych ofertach punktowane będą w oparciu o następujący wzór:<br/><br/> oferta z ceną najniższą<br/> A(x) = -------------------------------- x 100 pkt. x 95%<br/> Cena oferty badanej<br/>gdzie:<br/>A(x) – ilość punktów przyznanych ofercie „x” za kryterium ceny<br/>Oferta z ceną najniższą – cena brutto najniższa wśród cen zawartych w ofertach na daną część objętą przetargiem<br/>Cena oferty badanej – cena brutto zawarta w ofercie badanej „x”<br/>Przyznaną liczbę punktów wylicza się po zaokrągleniu do dwóch miejsc po przecinku (końcówki poniżej 0,005 pkt. pomija się, a końcówki 0,005 pkt. I wyższe zaokrągla się do 0,01 pkt.)<br/>Cenę dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji)<br/><br/> 2. Termin płatności B(x)<br/>gdzie:<br/>B(x) – ilość punktów przyznana ofercie „x” za kryterium termin płatności<br/>7 dni – 0 pkt.<br/>14 dni – 1 pkt. <br/>21 dni – 3 pkt.<br/>30 dni – 5 pkt.<br/>Termin płatności dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji).<br/>Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni zgodnie z ustawą z dnia 8 marca 2013r o terminach zapłaty w transakcjach handlowych (Dz. U. 2013r Poz. 403). <br/><br/> 3. Łączna punktacja C będzie sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach wzoru:<br/>C = A + B<br/>Maksymalna liczba punktów, które Wykonawca może uzyskać wynosi 100.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">95</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">5</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 2</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Różne produkty spożywcze - opis zawiera załącznik nr 1b do SWZ </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-10-16 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający kierował się będzie następującymi kryteriami:<br/> 1. Cena A(x) – 95%<br/> 2. Termin płatności B(x) – 5 %<br/>Kryteria i ich wartość w ocenie: 1% = 1 pkt.<br/><br/> 1. Cena – A(x)<br/> a) Przyjmuje się, że najwyższą ilość punktów tj. 100 otrzyma cena najniższa wśród cen zawartych w ofertach na wykonanie zamówienia objętego przetargiem<br/> b) Ceny w pozostałych ofertach punktowane będą w oparciu o następujący wzór:<br/><br/> oferta z ceną najniższą<br/> A(x) = -------------------------------- x 100 pkt. x 95%<br/> Cena oferty badanej<br/>gdzie:<br/>A(x) – ilość punktów przyznanych ofercie „x” za kryterium ceny<br/>Oferta z ceną najniższą – cena brutto najniższa wśród cen zawartych w ofertach na daną część objętą przetargiem<br/>Cena oferty badanej – cena brutto zawarta w ofercie badanej „x”<br/>Przyznaną liczbę punktów wylicza się po zaokrągleniu do dwóch miejsc po przecinku (końcówki poniżej 0,005 pkt. pomija się, a końcówki 0,005 pkt. I wyższe zaokrągla się do 0,01 pkt.)<br/>Cenę dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji)<br/><br/> 2. Termin płatności B(x)<br/>gdzie:<br/>B(x) – ilość punktów przyznana ofercie „x” za kryterium termin płatności<br/>7 dni – 0 pkt.<br/>14 dni – 1 pkt. <br/>21 dni – 3 pkt.<br/>30 dni – 5 pkt.<br/>Termin płatności dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji).<br/>Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni zgodnie z ustawą z dnia 8 marca 2013r o terminach zapłaty w transakcjach handlowych (Dz. U. 2013r Poz. 403). <br/><br/> 3. Łączna punktacja C będzie sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach wzoru:<br/>C = A + B<br/>Maksymalna liczba punktów, które Wykonawca może uzyskać wynosi 100.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">95</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">5</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 3</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Warzywa i owoce - opis zawiera załącznik nr 1c do SWZ </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-10-16 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający kierował się będzie następującymi kryteriami:<br/> 1. Cena A(x) – 95%<br/> 2. Termin płatności B(x) – 5 %<br/>Kryteria i ich wartość w ocenie: 1% = 1 pkt.<br/><br/> 1. Cena – A(x)<br/> a) Przyjmuje się, że najwyższą ilość punktów tj. 100 otrzyma cena najniższa wśród cen zawartych w ofertach na wykonanie zamówienia objętego przetargiem<br/> b) Ceny w pozostałych ofertach punktowane będą w oparciu o następujący wzór:<br/><br/> oferta z ceną najniższą<br/> A(x) = -------------------------------- x 100 pkt. x 95%<br/> Cena oferty badanej<br/>gdzie:<br/>A(x) – ilość punktów przyznanych ofercie „x” za kryterium ceny<br/>Oferta z ceną najniższą – cena brutto najniższa wśród cen zawartych w ofertach na daną część objętą przetargiem<br/>Cena oferty badanej – cena brutto zawarta w ofercie badanej „x”<br/>Przyznaną liczbę punktów wylicza się po zaokrągleniu do dwóch miejsc po przecinku (końcówki poniżej 0,005 pkt. pomija się, a końcówki 0,005 pkt. I wyższe zaokrągla się do 0,01 pkt.)<br/>Cenę dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji)<br/><br/> 2. Termin płatności B(x)<br/>gdzie:<br/>B(x) – ilość punktów przyznana ofercie „x” za kryterium termin płatności<br/>7 dni – 0 pkt.<br/>14 dni – 1 pkt. <br/>21 dni – 3 pkt.<br/>30 dni – 5 pkt.<br/>Termin płatności dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji).<br/>Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni zgodnie z ustawą z dnia 8 marca 2013r o terminach zapłaty w transakcjach handlowych (Dz. U. 2013r Poz. 403). <br/><br/> 3. Łączna punktacja C będzie sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach wzoru:<br/>C = A + B<br/>Maksymalna liczba punktów, które Wykonawca może uzyskać wynosi 100.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">95</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">5</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 4</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Nabiał, oleje i tłuszcze - opis zawiera załącznik nr 1d do SWZ </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15500000-3 - Produkty mleczarskie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-10-16 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający kierował się będzie następującymi kryteriami:<br/> 1. Cena A(x) – 95%<br/> 2. Termin płatności B(x) – 5 %<br/>Kryteria i ich wartość w ocenie: 1% = 1 pkt.<br/><br/> 1. Cena – A(x)<br/> a) Przyjmuje się, że najwyższą ilość punktów tj. 100 otrzyma cena najniższa wśród cen zawartych w ofertach na wykonanie zamówienia objętego przetargiem<br/> b) Ceny w pozostałych ofertach punktowane będą w oparciu o następujący wzór:<br/><br/> oferta z ceną najniższą<br/> A(x) = -------------------------------- x 100 pkt. x 95%<br/> Cena oferty badanej<br/>gdzie:<br/>A(x) – ilość punktów przyznanych ofercie „x” za kryterium ceny<br/>Oferta z ceną najniższą – cena brutto najniższa wśród cen zawartych w ofertach na daną część objętą przetargiem<br/>Cena oferty badanej – cena brutto zawarta w ofercie badanej „x”<br/>Przyznaną liczbę punktów wylicza się po zaokrągleniu do dwóch miejsc po przecinku (końcówki poniżej 0,005 pkt. pomija się, a końcówki 0,005 pkt. I wyższe zaokrągla się do 0,01 pkt.)<br/>Cenę dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji)<br/><br/> 2. Termin płatności B(x)<br/>gdzie:<br/>B(x) – ilość punktów przyznana ofercie „x” za kryterium termin płatności<br/>7 dni – 0 pkt.<br/>14 dni – 1 pkt. <br/>21 dni – 3 pkt.<br/>30 dni – 5 pkt.<br/>Termin płatności dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji).<br/>Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni zgodnie z ustawą z dnia 8 marca 2013r o terminach zapłaty w transakcjach handlowych (Dz. U. 2013r Poz. 403). <br/><br/> 3. Łączna punktacja C będzie sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach wzoru:<br/>C = A + B<br/>Maksymalna liczba punktów, które Wykonawca może uzyskać wynosi 100.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">95</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">5</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 5</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Pieczywo - opis zawiera załącznik nr 1e do SWZ </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-10-16 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający kierował się będzie następującymi kryteriami:<br/> 1. Cena A(x) – 95%<br/> 2. Termin płatności B(x) – 5 %<br/>Kryteria i ich wartość w ocenie: 1% = 1 pkt.<br/><br/> 1. Cena – A(x)<br/> a) Przyjmuje się, że najwyższą ilość punktów tj. 100 otrzyma cena najniższa wśród cen zawartych w ofertach na wykonanie zamówienia objętego przetargiem<br/> b) Ceny w pozostałych ofertach punktowane będą w oparciu o następujący wzór:<br/><br/> oferta z ceną najniższą<br/> A(x) = -------------------------------- x 100 pkt. x 95%<br/> Cena oferty badanej<br/>gdzie:<br/>A(x) – ilość punktów przyznanych ofercie „x” za kryterium ceny<br/>Oferta z ceną najniższą – cena brutto najniższa wśród cen zawartych w ofertach na daną część objętą przetargiem<br/>Cena oferty badanej – cena brutto zawarta w ofercie badanej „x”<br/>Przyznaną liczbę punktów wylicza się po zaokrągleniu do dwóch miejsc po przecinku (końcówki poniżej 0,005 pkt. pomija się, a końcówki 0,005 pkt. I wyższe zaokrągla się do 0,01 pkt.)<br/>Cenę dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji)<br/><br/> 2. Termin płatności B(x)<br/>gdzie:<br/>B(x) – ilość punktów przyznana ofercie „x” za kryterium termin płatności<br/>7 dni – 0 pkt.<br/>14 dni – 1 pkt. <br/>21 dni – 3 pkt.<br/>30 dni – 5 pkt.<br/>Termin płatności dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji).<br/>Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni zgodnie z ustawą z dnia 8 marca 2013r o terminach zapłaty w transakcjach handlowych (Dz. U. 2013r Poz. 403). <br/><br/> 3. Łączna punktacja C będzie sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach wzoru:<br/>C = A + B<br/>Maksymalna liczba punktów, które Wykonawca może uzyskać wynosi 100.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">95</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">5</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 6</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Warzywa, owoce i ryby mrożone, ryby wędzone - opis zawiera załącznik nr 1f do SWZ </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15331170-9 - Warzywa mrożone</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb</p> <p class="mb-0">15230000-9 - Ryby suszone lub solone; ryby w solance; ryby wędzone</p> <p class="mb-0">15332100-5 - Przetworzone owoce</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-10-16 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający kierował się będzie następującymi kryteriami:<br/> 1. Cena A(x) – 95%<br/> 2. Termin płatności B(x) – 5 %<br/>Kryteria i ich wartość w ocenie: 1% = 1 pkt.<br/><br/> 1. Cena – A(x)<br/> a) Przyjmuje się, że najwyższą ilość punktów tj. 100 otrzyma cena najniższa wśród cen zawartych w ofertach na wykonanie zamówienia objętego przetargiem<br/> b) Ceny w pozostałych ofertach punktowane będą w oparciu o następujący wzór:<br/><br/> oferta z ceną najniższą<br/> A(x) = -------------------------------- x 100 pkt. x 95%<br/> Cena oferty badanej<br/>gdzie:<br/>A(x) – ilość punktów przyznanych ofercie „x” za kryterium ceny<br/>Oferta z ceną najniższą – cena brutto najniższa wśród cen zawartych w ofertach na daną część objętą przetargiem<br/>Cena oferty badanej – cena brutto zawarta w ofercie badanej „x”<br/>Przyznaną liczbę punktów wylicza się po zaokrągleniu do dwóch miejsc po przecinku (końcówki poniżej 0,005 pkt. pomija się, a końcówki 0,005 pkt. I wyższe zaokrągla się do 0,01 pkt.)<br/>Cenę dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji)<br/><br/> 2. Termin płatności B(x)<br/>gdzie:<br/>B(x) – ilość punktów przyznana ofercie „x” za kryterium termin płatności<br/>7 dni – 0 pkt.<br/>14 dni – 1 pkt. <br/>21 dni – 3 pkt.<br/>30 dni – 5 pkt.<br/>Termin płatności dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji).<br/>Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni zgodnie z ustawą z dnia 8 marca 2013r o terminach zapłaty w transakcjach handlowych (Dz. U. 2013r Poz. 403). <br/><br/> 3. Łączna punktacja C będzie sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach wzoru:<br/>C = A + B<br/>Maksymalna liczba punktów, które Wykonawca może uzyskać wynosi 100.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">95</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">5</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 7</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Jaja - opis zawiera załącznik nr 1g do SWZ </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">03142500-3 - Jaja</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-10-16 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający kierował się będzie następującymi kryteriami:<br/> 1. Cena A(x) – 95%<br/> 2. Termin płatności B(x) – 5 %<br/>Kryteria i ich wartość w ocenie: 1% = 1 pkt.<br/><br/> 1. Cena – A(x)<br/> a) Przyjmuje się, że najwyższą ilość punktów tj. 100 otrzyma cena najniższa wśród cen zawartych w ofertach na wykonanie zamówienia objętego przetargiem<br/> b) Ceny w pozostałych ofertach punktowane będą w oparciu o następujący wzór:<br/><br/> oferta z ceną najniższą<br/> A(x) = -------------------------------- x 100 pkt. x 95%<br/> Cena oferty badanej<br/>gdzie:<br/>A(x) – ilość punktów przyznanych ofercie „x” za kryterium ceny<br/>Oferta z ceną najniższą – cena brutto najniższa wśród cen zawartych w ofertach na daną część objętą przetargiem<br/>Cena oferty badanej – cena brutto zawarta w ofercie badanej „x”<br/>Przyznaną liczbę punktów wylicza się po zaokrągleniu do dwóch miejsc po przecinku (końcówki poniżej 0,005 pkt. pomija się, a końcówki 0,005 pkt. I wyższe zaokrągla się do 0,01 pkt.)<br/>Cenę dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji)<br/><br/> 2. Termin płatności B(x)<br/>gdzie:<br/>B(x) – ilość punktów przyznana ofercie „x” za kryterium termin płatności<br/>7 dni – 0 pkt.<br/>14 dni – 1 pkt. <br/>21 dni – 3 pkt.<br/>30 dni – 5 pkt.<br/>Termin płatności dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji).<br/>Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni zgodnie z ustawą z dnia 8 marca 2013r o terminach zapłaty w transakcjach handlowych (Dz. U. 2013r Poz. 403). <br/><br/> 3. Łączna punktacja C będzie sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach wzoru:<br/>C = A + B<br/>Maksymalna liczba punktów, które Wykonawca może uzyskać wynosi 100.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">95</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">5</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 8</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Dodatki cukiernicze - opis zawiera załącznik nr 1h do SWZ </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-10-16 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający kierował się będzie następującymi kryteriami:<br/> 1. Cena A(x) – 95%<br/> 2. Termin płatności B(x) – 5 %<br/>Kryteria i ich wartość w ocenie: 1% = 1 pkt.<br/><br/> 1. Cena – A(x)<br/> a) Przyjmuje się, że najwyższą ilość punktów tj. 100 otrzyma cena najniższa wśród cen zawartych w ofertach na wykonanie zamówienia objętego przetargiem<br/> b) Ceny w pozostałych ofertach punktowane będą w oparciu o następujący wzór:<br/><br/> oferta z ceną najniższą<br/> A(x) = -------------------------------- x 100 pkt. x 95%<br/> Cena oferty badanej<br/>gdzie:<br/>A(x) – ilość punktów przyznanych ofercie „x” za kryterium ceny<br/>Oferta z ceną najniższą – cena brutto najniższa wśród cen zawartych w ofertach na daną część objętą przetargiem<br/>Cena oferty badanej – cena brutto zawarta w ofercie badanej „x”<br/>Przyznaną liczbę punktów wylicza się po zaokrągleniu do dwóch miejsc po przecinku (końcówki poniżej 0,005 pkt. pomija się, a końcówki 0,005 pkt. I wyższe zaokrągla się do 0,01 pkt.)<br/>Cenę dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji)<br/><br/> 2. Termin płatności B(x)<br/>gdzie:<br/>B(x) – ilość punktów przyznana ofercie „x” za kryterium termin płatności<br/>7 dni – 0 pkt.<br/>14 dni – 1 pkt. <br/>21 dni – 3 pkt.<br/>30 dni – 5 pkt.<br/>Termin płatności dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji).<br/>Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni zgodnie z ustawą z dnia 8 marca 2013r o terminach zapłaty w transakcjach handlowych (Dz. U. 2013r Poz. 403). <br/><br/> 3. Łączna punktacja C będzie sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach wzoru:<br/>C = A + B<br/>Maksymalna liczba punktów, które Wykonawca może uzyskać wynosi 100.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">95</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">5</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 9</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Ciasta - opis zawiera załącznik nr 1i do SWZ </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-10-16 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający kierował się będzie następującymi kryteriami:<br/> 1. Cena A(x) – 95%<br/> 2. Termin płatności B(x) – 5 %<br/>Kryteria i ich wartość w ocenie: 1% = 1 pkt.<br/><br/> 1. Cena – A(x)<br/> a) Przyjmuje się, że najwyższą ilość punktów tj. 100 otrzyma cena najniższa wśród cen zawartych w ofertach na wykonanie zamówienia objętego przetargiem<br/> b) Ceny w pozostałych ofertach punktowane będą w oparciu o następujący wzór:<br/><br/> oferta z ceną najniższą<br/> A(x) = -------------------------------- x 100 pkt. x 95%<br/> Cena oferty badanej<br/>gdzie:<br/>A(x) – ilość punktów przyznanych ofercie „x” za kryterium ceny<br/>Oferta z ceną najniższą – cena brutto najniższa wśród cen zawartych w ofertach na daną część objętą przetargiem<br/>Cena oferty badanej – cena brutto zawarta w ofercie badanej „x”<br/>Przyznaną liczbę punktów wylicza się po zaokrągleniu do dwóch miejsc po przecinku (końcówki poniżej 0,005 pkt. pomija się, a końcówki 0,005 pkt. I wyższe zaokrągla się do 0,01 pkt.)<br/>Cenę dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji)<br/><br/> 2. Termin płatności B(x)<br/>gdzie:<br/>B(x) – ilość punktów przyznana ofercie „x” za kryterium termin płatności<br/>7 dni – 0 pkt.<br/>14 dni – 1 pkt. <br/>21 dni – 3 pkt.<br/>30 dni – 5 pkt.<br/>Termin płatności dla poszczególnych części należy przedstawić na formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji).<br/>Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni zgodnie z ustawą z dnia 8 marca 2013r o terminach zapłaty w transakcjach handlowych (Dz. U. 2013r Poz. 403). <br/><br/> 3. Łączna punktacja C będzie sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach wzoru:<br/>C = A + B<br/>Maksymalna liczba punktów, które Wykonawca może uzyskać wynosi 100.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">95</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">5</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.</h3> 1. O udzielenie niniejszego zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w części XII SWZ.<br/>2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki, o których mowa w art. 122 ust.2 ustawy Pzp, dotyczące:<br/>- zdolności do występowania w obrocie gospodarczym – Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie<br/>- uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów - Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie<br/>- sytuacji ekonomicznej i finansowej – Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie<br/>- zdolności technicznej lu zawodowej<br/>	Warunkiem udziału w postępowaniu jest należyte wykonanie dostaw w ciągu ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie co najmniej jednej dostawy odpowiadającej swoim rodzajem i wartościom dostaw stanowiącym przedmiot zamówienia. <br/>	Spełnienie warunku nastąpi na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dowodów określających, czy te dostawy zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa są referencje, bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy zostały wykonane, a jeśli Wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów wystawia oświadczenie Wykonawcy. Wykaz dostaw<br/>stanowi załącznik nr 5 do SWZ. <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0"> 5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: <span class="normal">1. Oferta składana jest pod rygorem nieważności w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.<br/>2. Do oferty Wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na czas składania ofert oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz niepodleganiu wykluczeniu, w zakresie wskazanym przez Zamawiającego, zgodnie z art. 125 ust. 1 ustawy Pzp – załącznik nr 2 do SWZ.<br/>3. Zamawiający wzywa Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie , nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, podmiotowych środków dowodowych, jeżeli wymagał ich złożenia w dokumentach zamówienia, aktualnych na dzień złożenia podmiotowych środków dowodowych.<br/>4. Podmiotowe środki dowodowe obejmują:<br/>1) Oświadczenie Wykonawcy w zakresie art. 108 pkt 5 ustawy Pzp o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007r. O ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. Z 2020r. Poz. 1076), z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego Wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej – załącznik nr 3<br/>2) Odpis lub informacja z Rejestru Sadowego lub Centralnej ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji.</span> </h3> <h3 class="mb-0">5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Tak</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2023-10-02 09:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">https://ezamowienia.gov.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2023-10-02 09:30</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal"> 30 dni </span></h3>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com